🌀 تا ساعاتی دیگر
در ادامه «پرونده معضل مسکن» به مسکنسازی مرکز خدمات رسیدیم و معضلی که در پروژههای ۱۵ خرداد و ممتازین ایجاد شده بود.
حوادث ایام، باعث شد روند پرونده کمی متوقف شود. انشاءالله تا ساعاتی دیگر ادامه پرونده را ارائه میکنیم.
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مسکنی که قرار بود دلگرمی اساتید و ممتازین باشد 📝 ماجرای پروژه ۱۵ خرداد و ممتارین 1⃣ روایت اول: ث
🌀 مسکنی که قرار بود دلگرمی اساتید و ممتازین باشد
📝 ماجرای پروژه ۱۵ خرداد و ممتارین
1️⃣ روایت اول: ثبتنام اساتید
https://eitaa.com/manahejj/2213
🌀 مسکنی که قرار بود دلگرمی اساتید و ممتازین باشد
📝 ماجرای پروژه ۱۵ خرداد و ممتارین
روایت دوم: ماجرای مرکز خدمات و پیمانکار
🔹 حوالی سال ۱۳۹۳ زمینی در خیابان ۱۵ خرداد وقف شد. قرار شد مرکز خدمات، قریب به ۳۰۰ نفر از اساتید حوزه علمیه را صاحب مسکن کند. مهمترین مسأله (تأمین زمین) فراهم بود؛ مانده بود پیمانکار. مرکز خدمات دو راه داشت. یکی اینکه طبق رویه سابق کار را با بازوی قدرتمند خود در مسکنسازی (نورگستر) ببندد. راه دیگر هم کاری است که مرکز خدمات در عمل، انجام داد؛ انتخاب پیمانکار، بدون استفاده از تجربیات نورگستر.
🔹 شنیدهها حاکی است پیمانکاری که انتخاب شد گزینههای قابل توجهی پیشنهاد داده است -چه از نظر قیمت تمامشده ساخت چه از نظر زمان تحویل- که عملا معاونت مسکن مرکز خدمات احساس کرد پروژهای که تحویل میدهد بسیار برتر از ساخت و سازهای نورگستر خواهد بود. شاید هم قرار بود به حجج اسلام نواب و ربانی ثابت کنند بیجهت مؤسسهای در تراز «نورگستر» تشکیل دادهاند و از ابتدا مرکز خدمات میتوانست برای طلاب و اساتید، مسکن بسازد.
🔹 دلیل دور ریختن تجربیات و افراد متخصص نورگستر، هرچه بود در جای خود قابل بررسی است؛ اما پیمانکار جدید از عدم تجربه معاونت مسکن کمال بهره را برد. هر زمان که خواست پروژه را کند یا تعطیل کرد؛ تا جایی که پروژه دو ساله را به چهار سال کشاند!! این همه داستان نیست. بر اساس شنیدهها امروز مرکز خدمات با پیمانکار گرفتار اختلافاتی هم هستند که تفصیلش به موقع خود بیان خواهد شد.
🔹 تازه چیزی شبیه به همین قصه پر غصه در مورد پروژه ممتازین (پردیسان) جاری است. کار از سوی پیمانکار فوقالعاده کند پیش میرود. درحالیکه پولهایی که زمانی از متقاضیان دریافت شد و با آن میشد یک واحد مسکونی ساخت -با تورمهای چند رقمی این چندسال- دیگر ارزش چندانی ندارد.
🔹 بنظر میرسد امروز تمام تجربه تاریخی و زحمات ارزشمند مرکز خدمات، ناجوانمردانه تحتالشعاع شکست در دو پروژه فوق قرار گرفته است؛ تا جایی که آبروی آقای ربانی با وجود همه زحماتی که انجام داده و میدهند را هم دارد هزینه میکند؛ براستی چرا؟! معاونت مسکن مرکز خدمات نباید پاسخگو باشد؟
🔹 در پایان نکته دیگری قابل توجه است اینکه معاونت مسکن مرکز خدمات نتوانسته به تعهدات خود با متقاضیان پایبند باشد؛ سزاوار نیست که از متقاضیان انتظار داشته باشد به تمام تعهدات امضایی پایبند باشند. اینکه گفته شود اگر کسی نتواند الباقی مبلغ (چیزی حدود صد میلیون) را ظرف دو ماه پرداخت کند، قرارداد وی ملغی است و صرفا همان پولی که داده را پس میگیرد!! لااقل اجازه دهید متقاضی، منزل را بفروشد و از محل فروش منزل، بدهی خود را به مرکز خدمات پرداخت کند؛ تا فقط اجحاف بدعهدی معاونت مسکن را تحمل کند؛ نه از دست رفتن کل سرمایهاش و تبدیل آن به ثمن بخس.
📌 پ.ن:
امیدواریم مرکز خدمات همچون سابق با استفاده از تجربیات افراد مجرب بتواند در ساخت مسکن برای طلاب و اساتید باز هم کارنامه درخشانی از خود ارائه کند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#مسکن
#مرکز_خدمات
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مسکنی که قرار بود دلگرمی اساتید و ممتازین باشد 📝 ماجرای پروژه ۱۵ خرداد و ممتارین روایت دوم: ماجرا
📠 نظر کاربران
💬 حمزه:
در مورد مسکن ممتازین و اساتید:
در مورد ممتازين حق الناس زياد ایجاد شد
من رفتم [مرکز خدمات] ثبت نام کردند. گفتم که تا کی معلوم میشه؟ گفتند مشخص نیست فقط ما ثبت نام میکنیم و از بین اونایی که بهترین بودند رو انتخاب میکنیم در صورتی که طبق شرایط اعلامی باید برخورد میکردند و یا در نهایت قرعه کشی می کردند ولی این کار رو نکردند.
بعد از مدتی رجوع کردم گفتند به شما نرسیده یعنی بهتر از من هم بودند
و بعد ما دیدیدم که عده ای از همین دوستان به حساب ممتاز درسی؛ نه اخلاقی؛ اومدند حتی همونجا امتیاز رو فروختند!! و در طی این چند سال هم کسانی بودند که فروختند بعضی هاشون اصلا لازم نداشتند یا خونه داشتند ولی به هر حال...
به نظرم یکی از مسائلی که این مشکلات رو ایجاد کرد همین حق الناس ها بود و باشد تا از این مشکلات باشد...
📌 انتشار نظرات به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#مسکن
#مرکز_خدمات
#مناهج
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 طلاب و سربازان حضرت حجت (عج) همراه با اهل سنت در خدمت سیلزدگان سیستان
#فیلم_ارسالی_اعضا
#آخونداچیکارمیکنن
#خدمات_اجتماعی_روحانیت
@Manahejj
🌀 لزوم اصلاح نگاه به حوزه خواهران
👤 ظهیری، معاون فرهنگی حوزههای خواهران
🔹 شناخت متولیان امور فرهنگی عرصه بینالملل از حوزههای علمیه، خیلی کم و ناقص است. عجیبتر این که ما بین خودیها هم نتوانستیم ظرفیتهای حوزه خواهران را معرفی کنیم. شاید یک اشکال همین گسلی باشد که بین حوزه خواهران و حوزه برادران وجود دارد.
🔹 #نگاه_جنسیتی را تبدیل به نگاه فراجنسیتی، به نگاه انسانی استعدادمحور و قابلیت محور کنیم. این نگاه باید در حوزهها بیشتر تعمیم پیدا کند و حساسیتها از بین برود.
🔹 آسیبها درحال #زنانهشدن هستند. آسیبهایی که خانواده را تهدید میکند در بخش زنان درحال بیشتر شدن است. عرصه حضور زنان برای استیفای حقوقشان موضوعیت بیشتری دارد پیدا میکند. اگر ما در این صحنهها و این ابعاد حضور پیدا نکنیم دچار یک عقب ماندگیای بیش از عقب ماندگی گذشته میشویم.
مشروح مصاحبه:
hawzahnews.com/news/881122
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 حوزه علمیه جامعة الزهرا را دریابید
📝 نادیده گرفتن نقش مهم زن در خانواده
🖋 یکی از طلاب جامعة الزهرا
🔹 چقدر جای افسوس دارد که مسئولین جامعة الزهرا همه چیز طلاب این حوزه علمیه را در علم و درس و بحث خلاصه می کنند!
اخلاق، معرفت، نقش همسری، نقش مادری، معرفت و بصیرت، واژه هایی هستند که کم کم برای طلاب این مجموعه نامأنوس شده است...
🔹 دل آزردهاند از مردانی که سکان کشتی را در امواج نا آرام دریای طوفانی، امروز به دست گرفته اند، اما در پی مقصدی نامعلوم!!
تنها حوزه جهانی خواهران وضعیت نگران کنندهای دارد.
آری درد بزرگ #جامعة_الزهرا این است که عموماً مسئولین آن از آقایان طلبه هستند و امور این مجموعه حوزوی بر نگاهی مردانه می چرخد.
آقایان مسئول نمیدانند که طلبگی شغل اول آقایان است اما برای زنان نقش مادری، همسری و خانهداری حرف اول است! عالمه شدن مهم است اما نه به هر قیمتی!! باید باشد اما از بهترین راه، نه آسان ترین راه.
🔹 یک زمانی جنگ سخت بود و مردان در میدان جنگ نقش آفرینی می کردند ولی الان جنگ نرم است و این زنان هستند که باید در میدان عملیات سینه سپر کنند و افتخار آفرین باشند...
دشمن با قلم به جنگ ما آمده و ما یعنی خانواده و رکن خانواده #زن است مادر است و الان بود و نبود انقلاب اسلامی به حضور #زنان_انقلابی و بصیر است که پرورش دهنده نسل آینده فرزندان انقلاب هستند.
📌 مناهج:
دیگر اعضا نیز میتوانند نظر خود را در مورد نقاط قوت یا ضعف جامعة الزهرا یا حوزه های علمیه خواهران ارسال کنند.
#حوزه_خواهران
#جامعة_الزهرا
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 یکی از طلاب خواهر:
باسلام
بنده از مدرسه ی فرزانگان با معدل بالا مسیر زندگی ام را عوض کرده و میل به تحصیل علومی(حوزوی) پیدا کردم که فکر میکردم در نقش مادر و همسر بودنم خیلی بهتر به من کمک میکند و از همان زمان مجردی دوست داشتم نسل شیعه ی بدرد بخور حضرت علی (ع) را تربیت کنم و انسان موثری باشم اما حجم بالای درسها که گاها فقط آزمایشی در یکسال تدریس میشد بسیار من را منفعل کرد و حس میکنم خیلی کم توانست مرا در رسیدن به اهدافم یاری کند.
البته خداروشکر میکنم که هر روز با اسم ائمه و محیطی که بیشتر بانوان بودند درس خواندم ولی الان خودم و همه ی طلاب را مسئول میدانم که نباید اجازه دهیم سایرین هم با این سطح از آزمون و خطا درس بخوانند.
نباید حوزه ها مثل مکانیسم دانشگاه اداره شوند ولی خواسته یا ناخواسته اینطور شده و درس حرف اول را میزند. ما باید در حوزه ها مادران باسوادی تربیت کنیم که بتوانند یاران امام زمان (عج) را تربیت کنند؛ باید اخلاقی کار کرد.
*البته این نکته راهم باید اضافه کنم که گاها میبینیم بدلیل نداشتن استاد،اساتید براحتی جذب میشوند در حالی که حق مطالب کتاب بخوبی ادا نمیشود و نتیجه اش اصلا مطابق با هدف مولف کتاب نیست.بعنوان نمونه بنده صوت هایی از مولف کتاب شنیدم ولی در کلاسِ همان درس، توسط استاد دیگری هم نشستم که واقعا آن کتاب را بی اهمیت جلوه میداد و حق آن را ادا نکرد.کاری ک با بیشتر کتاب های حوزوی میشود.شاید زیاد بودن حوزه ها سبب شود خیلی مراعات طلاب متوسط یا ضعیف را بکنند و به حد امتحان اکتفا کنند
بنظرم اگر در هر استان یک حوزه ی قوی(از لحاظ علم و اخلاق) باشد بهتر از آن است که حوزه های متعدد اما کم کیفیت باشند.درست مانند دانشگاه ها و مدارس تاپ.اینطوری خروجی حوزه ها هم بهتر خواهد بود.
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 یکی از مسؤولین حوزه علمیه خواهران:
با سلام
بنده معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران در مقطع سیکل هستم
طلابی بین ۱۴ تا ۱۸ سال.
از یک طرف به دنبال هر راهی برای جذب و پذیرش طلاب هستند اما از طرف دیگر، حوزه را با همان سبک و سیاق قدیم مدیریت میکنند، نه حاضرند از حجم دروس بکاهند و نه محتوای کتب رو متناسب به نیازهای روز جامعه و زنان به عنوان مادر و همسر تنظیم می کنند.
برای طلاب نسل ۸۰ باید حوزه جذاب باشد.
بارها درخواست کردیم لااقل در دوسال اول، از نظر حجم دروس فشار کمتری به طلاب وارد شود تا معاونین فرهنگی برای طلاب جدیدالورود، برنامه های فرهنگی، تربیتی و اخلاقی اجرا کنند تا با فضای حوزه و طلبگی مانوس شوند.
بابت مطلب «حوزه علمیه خواهران را دریابید» بسیار ممنونم.
سالهاست که داریم گلایه میکنیم که چرا مدیریت حوزه علمیه خواهران با آقایون هست.
کتب درسی، تعداد واحدها، برنامه ریزی آموزشی و... در مدارس علمیه خواهران بدون درنظر گرفتن نگاه جنسیتی اعمال می شود.
در ساعت ورود و خروج طلاب و کادر مدارس علمیه خواهران باید نقش مادری و همسری آنها در نظر گرفته شود.
آنقدر حجم دروس و ساعت آموزشی زیاد است که هم یک مادر و همسر خسته تحویل خانواده می دهد و هم اینکه اصلا فرصتی برای برنامه ریزی برنامه های فرهنگی و تربیتی نمی ماند.
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 حسین:
سلام
بنده خودم طلبه ام
همسرم هم طلبه هستن
طلبه جامعه الزهرا هم هستن
از وقتی درس حوزوی رو شروع کردن فقط و فقط درگیر درس و بحث و تحقیق بودن که واقعا باعث شد از محیط زندگی فاصله بگیرن
من به شخصه نظر خواهران گرامی رو کاملا تایید میکنم که اداره محیط زنانه نباید به دست آقایون باشه
امسال طرح سئوالات و تصحیح اوراق امتحانی هم با آقایون بود در صورتیکه خودشون اساتید عالمه هم دارند
در آخر به طلبه های عزیزی که همسرشون طلبه است باید بگم: کار شما دو برابر بقیه سختی داره و این شرایط کار دو برابر شما در منزل رو میطلبه چون خانمها وقتی وارد حوزه میشن مجبور به انجام تکالیف محوله هستن.
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
#جامعة_الزهرا
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 یا امیرالمؤمنین:
سلام
وقتی مطلبی اثر نداره چرا طلاب را با این مسایل مشغول میکنید؟!
خداوند شما رو عاقبت بخیر کنه
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 یا لثارات:
سلام علیکم
قتلگاه تحول و پیشرفت، دو چیز است اول نا امیدی، دوم سیاه نمایی؛ یکی از یکی مخربتر.
خیلی عجیب است که برخی تا این حد نا امیدند و حتی روحیه امیدوارانه دیگران را هم نابود میکنند.
یک عده هم سال ۴۲ به امام میگفتند این حرکت شما چه اثری دارد؟ چرا با جان خودتان و مردم بازی میکنید و...
آن روز امام جلوی طاغوت ایستاد و کلمه حق را اعتلا بخشید. امروز مگر در برابر ما طاغوت است؟! یک عده بزرگوارانی هستند که به هر دلیلی اقناع نشدهاند برای تحول؛ قصدشان هم فقط و فقط حفظ اسلام و اصالت حوزه علمیه است. آن وقت ما بجای بیشتر کردن فعالیت و سعی در مطالبه گری و گفتمان سازی و اقناع این افراد، ضعیف و نومید گوشهای بخزیم و آیه یأس بخوانیم؟!!
اگر ولایی و انقلابی هستیم حضرت آقا فرمودند مطالبه گری و گفتمان سازی؛ والسلام
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 سید حسن:
باسلام!
بنده باتوجه به تصوری که از جامعة[الزهرا] داشتم، حدود هشت سال پیش همسرم را به آن نهاد فرستادم؛ انتظار داشتم که جامعه با تاسیس رشته های جدید و تدوین سرفصل های متناسب با نیازهای زنان، قدم های موثری در جهت ترویج سبک زندگی اسلامی بردارد اما به نظر می رسد، هنوز فرهنگ انبوه خوانی و توجه نداشتن به نیاز های روزگار جدید برآن نهاد حاکم است؛ چه بنده در طول ترم، مواد درسی قطور و حجیمی را مشاهده می کنم که بعضا زیاد کارآمدی ندارند!
انتظار می رود نهاد مزبور با تاسیس رشته های جدید از دوره کارشناسی، طلاب را جهت پاسخگوی به نیازهای جدید جامعه آماده سازد!
رشته روانشناسی، مطالعات زنان، علوم تربیتی و ...
📌 مناهج:
درج نظرات لزوما به معنای تایید یا رد آنها نیست.
#نظر_اعضا
#جامعه_الزهرا
#مناهج
@Manahejj
🌀 عقربه حساسیت فقط روی بودجه حوزه!
🔹 ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی:
متاسفانه نسبت به بودجه حوزه های علمیه بی مهری صورت میگیرد، برخی از افراد در تقسیم بندی بودجه کشور فقط به نهادهای دینی و حوزوی حساسیت نشان میدهند و زمانی که حرف حوزههای علمیه به سخن میآید، شاهد هزاران حرف و حدیث از دوست و دشمن هستیم.
🌐 خبرگزاریحوزه
📌 مناهج:
تاریخ شهادت میدهد در عصر حاکمیت اسلامی و ریاست یک معمم بر جمهور، بیشترین جفاها بر حوزه و حوزویان شد.
چه از ناحیه بودجه، چه موقوفات و ... .
اما طلاب با همه سختیها و مصائب، همه طعنها را به جان خریدند ولی پای نظام و انقلاب ایستادند؛ چون حساب کارشکنی یک عده از صف اسلام و انقلاب و ارزشها جداست.
@Manahejj
🌀 حوزه در حال پوستاندازی در بخش آموزش است
👤 حجتالاسلاموالمسلمین رستم نژاد
🔹 حوزه در حال پوست اندازی جدید از حیث آموزشی است، ۱۲ عنوان درس اخلاق در برنامه درسی دیده شده که با نگاه خاص و پلکانی همراه بوده است؛ همچنین برنامه های کاربردی، انقلاب و دفاع مقدس از برنامه های دیگری است که پیش بینی شده است.
🔹 ورودیهای حوزه یکی از اشکالات ما بود، سنوات تحصیل، متون آموزشی، نیازهای نظام جامع و اختلاف سلائق از ضعفهای موجود در سطح یک حوزه بوده و رهبر معظم انقلاب از ابتدا این مطالبات را از ما در خواست داشته اند.
🔹 ۵۴ منبع در بخش منابع آموزشی تولید یا اصلاح شد، در این منابع و برنامه ها به قرآن و حدیث توجه ویژه شده است.
🔹 در بخش منابع آموزشی بیش از ۴ هزار حدیث و بیش از ۸ هزار بار مباحث قرآنی مطرح شده است.
@Manahejj
🌀 گاهنامه تحقیقی تبیینی مناهج
📰 پرونده شماره ۱۲؛ «معضل مسکن طلاب»
🔹 شهرک مهدیه
سایز: A3
نوع: رنگی
کیفیت: چاپ
💠 محتوای مهمترین مطالب این شماره:
📝 وقتی طلاب جوان از قم اخراج میشوند
📝 مهدیه و انبوه منازل خالی از سکنه
📝 طوفان در مهدیه
📝 اطلاعات کامل اراضی و منازل شهرک مهدیه
📝 طرح ایده برای تکمیل شهرک مهدیه
📝 و دیگر مقالات
📌 دانلود گاهنامه در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#معضل_مسکن_طلاب
#گاهنامه
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
1.pdf
3.52M
🌀 گاهنامه تحقیقی تبیینی مناهج
📰 پرونده شماره ۱۲؛ «معضل مسکن طلاب»
🔹 شهرک مهدیه
سایز: A3
نوع: رنگی
کیفیت: چاپ
💠 محتوای مهمترین مطالب این شماره:
📝 وقتی طلاب جوان از قم اخراج میشوند
📝 مهدیه و انبوه منازل خالی از سکنه
📝 طوفان در مهدیه
📝 اطلاعات کامل اراضی و منازل شهرک مهدیه
📝 طرح ایده برای تکمیل شهرک مهدیه
📝 و دیگر مقالات
📌 نشر حداکثری
#معضل_مسکن_طلاب
#گاهنامه
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 گام دوم انقلاب، گام دوم نماز جمعه
📝 بازآفرینی نماز جمعه بر اساس مبانی رهبری
👤 حجتالاسلام علی اکبری
🔹 در گام دوم انقلاب بر اساس مبانی رهبری و نگاه ایشان نماز جمعه را در کشور بازآفرینی میکنیم که در درجه اول باز تعریف حوزه ماموریتها و بخشی هم در حوزه منابع انسانی است.
🔹 در این هدفگذاری امام جمعه و نماینده ولیفقیه خط تعالی فرهنگی و انقلابی استان را باید در دست داشته باشد و باید طبق نقشه حرکت کرده و مطالبهگری هم طبق نقشه باشد و از روش های سطحی و مخاطرهانگیز پرهیز شود و به روش معقول، علمی، مستدل و طبق نقشه این کار انجام شود.
🌐 اجنا
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 توصیه پدر آیت الله العظمی مظاهری به ایشان 👤 حضرت آیت الله مظاهری در جلسه درس اخلاق: 🔹 بعضی افراد
🌀 توصیه پدر آیت الله العظمی مظاهری به ایشان
🔰 حضرت آیت الله مظاهری در جلسه درس اخلاق:
🔹 خدا بیامرزد پدر من برای تحصیل علم و استفاده از علم به من سفارش میکرد و میگفت:
بعضی از علما نظیر یک خمرهاند که پر از باروت باشد، درب این خمره هم گذاشته شده باشد. این خمرۀ پر از باروت هیچ کاربردی ندارد.
امّا اگر مقدار کمی از آن باروت را سر یک تفنگ بگذارند، کار خودش را میکند. بعضی اوقات میبینیم راستی زحمت کشیده است، عالم است، راستی تسلط علمی دارد، امّا علم او کاربرد ندارد، وقتی بررسی کنیم، درمییابیم که تقیّد به ظواهر شرع در زندگی او نبوده است.
میبینیم که در زبانش غیبت بوده، تعییر و سرزنش بوده، میبینیم در زندگیش حسادت بوده، نمیتوانسته است هم کلاسی یا همکارش را ببیند.
بالاخره میبینیم در زندگیش نماز شب نبوده، نماز اول وقت نبوده و تقیّد به ظواهر شرع که زندگی را پربرکت میکند، در زندگی او نبوده و از این جهت، زندگیش، علمش و کارش برکت ندارد.
🔹 #برکت، از طرف خداست و یک امر تجربی است.
خدا برکت میدهد و اگر خدا برکت نداد، خود به خود بیبرکتی میآید. این بیبرکتی مربوط به خدا نیست.
زندگی بیبرکت تاریک است، وحشتناک است.
🔹 اگر بخواهیم عمرمان با برکت باشد، اگر بخواهیم عاقبت به خیر بشویم، اگر بخواهیم علممان مفید برای دیگران باشد، باید تقیّد به ظواهر شرع داشته باشیم.
🔹 باید زبانمان، چشممان و گوشمان درب داشته باشد، دربان داشته باشد. باید دلمان درب داشته باشد تا وسوسهها، تخیّلها و توهّمها وارد آن نشود. برسد به آن جا که صفات رذیله در دل نباشد.
🔻 لذا این جمله امام سجاد«س» خیلی جملۀ خوبی است.
خوب است ما هر روز این دعایی که امام سجاد«سلاماللهعلیه» یاد ما دادهاند را بخوانیم و بگوییم:
«فَإِذَا کَانَ عُمُرِی مَرْتَعاً لِلشَّیْطَانِ فَاقْبِضْنِی إِلَیْکَ»
و معنای آن را به خود تلقین کنیم که
خدایا! اگر بناست عمر من چراگاه شیطان باشد، هر چه زودتر بمیرم بهتر است.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj