🗓 به مناسبت ۱ شهریور، روز بزرگداشت ابوعلی سینا
🔰 حدیث:
امام رضا عليه السلام میفرمایند: مَنْ اَرادَ اَلاّ يَشْتَـكىَ مَثانَـتَهُ، فَلا يَحْبِسِ الْبَولَ وَ لَو عَلى ظَهْرِ دابَّتِهِ؛
هر كس مى خواهد مثانه اش به بيمارى اى مبتلا نشود، ادرار خود را نگه ندارد، حتى اگر بر پشت مَركب خود، نشسته باشد.
📚 [طب الرضا عليه السلام، ص 35]
💢 پسر ابوعلی سینا
♨️ به حکیمى (که ظاهرا ابوعلی سیناست) گفتند: «پسرت بى ادب است». گفت: «چرا؟». گفتند: «داشتیم مسافرت مىکردیم. هرجا ادرارش مى گرفت، این پسر شما، آقازاده، مى پرید پاى اسب ادرار مى کرد». گفت: «او پسر من نیست». گفتند: «یعنی چه؟ او پسر شماست». گفت: «اگر پسر من بود روى اسب ادرار مى کرد. براى اینکه همین مقدارى که نگه داشت و پایین آمد برایش ضرر داشت».
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت 2 شهریور، روز بزرگداشت سلمان فارسی
♨️ حسابرسی در محشر
🔹 روزی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم یک درهم به سلمان و یک درهم به ابوذر داد. سلمان درهم خود را انفاق کرد و به بینوایی بخشید، ولی ابوذر با آن لوازمی خرید. روز بعد، پیامبر دستور داد آتشی افروختند. سنگی نیز روی آن گذاشتند. همین که سنگ گرم شد و حرارت و شعلههای آتش در سنگ اثر کرد، سلمان و ابوذر را فراخواند و فرمود: «هرکدام باید بالای این سنگ بروید و حساب درهم دیروز را پس بدهید».
🔹 سلمان بدون درنگ و ترس، پای بر سنگ گذاشت و گفت: «در راه خدا انفاق کردم» و پایین آمد.
🔹 وقتی که نوبت به ابوذر رسید، ترس او را فراگرفت و از این که پای برهنه روی سنگ داغ بگذارد و خرید خود را شرح دهد، وحشت داشت. پیامبرفرمود: «از تو گذشتم؛ زیرا حسابت به طول میانجامد، ولی بدان که صحرای محشر از این سنگ داغتر است».[۱]
📚 منبع: [۱] . آشنایی با اسوه ها، سلمان فارسی، ص ۱۲۵ ؛ به نقل از پند تاریخ، ج ۱ ، ص ۱۹۰.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
❇️ وعده الهی درباره ایرانیان
🔹آیه 54 سوره مائده که نازل می شود مسلمانان درباره آن از پیامبر سوال می کنند که منظور این آیه کدام قوم است. پیامبر می فرمایند ...
🔹«یا أیهُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ مَن یَرْتَدَّ مِنکُمْ عَن دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتىِ اللَّهُ بِقَوْمٍ یحُبهُّمْ وَ یحُبُّونَهُ أَذِلَّهٍ عَلىَ الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّهٍ عَلىَ الْکَافِرِینَ یجاهِدُونَ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ وَ لَا یخَافُونَ لَوْمَهَ لَائمٍ…»[۱]؛
– آیه که به اینجا میرسد، مسلمانها سؤال میکنند: «آنها کدام قوماند که خداوند وعدهاش را میدهد؟»
🔹«فضرب بیده عَلَى عَاتِقِ سَلْمَان فقال: هذا و ذووه» پیامبر(صلیالله علیه و آله)، روی شانه سلمان دست میگذارند و میفرمایند: آن قومی که خواهند آمد، سلمان فارسی و هموطنان او هستند.[۲]
📚منابع: [۱]. سوره مائده، آیه ۵۴.
[۲]. المیزان فی تفسیر القرآن، سید محمد حسین طباطبایی، ج ۵، ص ۳۸۸.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت 3 شهریور، سالروز اشتغال ایران توسط متفقین و فرار رضاخان در سال 1320 ه. ش.
✅ یک برش #خواندنی از #رضا_شاه
___________________
⁉️ راهزن بزرگ تاریخ!!
💢 جمله «فوت» نماینده مجلس انگلیس بعد از بازگشت از ایران:
«... #رضاشاه دزدان و راهزنان را از سر راههای ایران برداشت و به افراد ملت خود فهماند که مِن بعد در سرتاسر ایران فقط #یک_راهزن_بزرگ باید وجود داشته باشد.
📚 منبع: تاریخ 20ساله ایران، حسین مکی(نماینده مجلس دوران رضاشاه) ج6، ص143
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
♨️ ویژهترین کتاب برای شناخت دوران پهلوی ♨️
🔴 خاطراتی شنیدنی از "خود خدا" و "خدازاده"
◼️ انتشار ماجراهای شنیده نشده پدر و پسری برای نخستین بار!
🔘 آیا تا بحال آرزو نکرده بودید، کاش کسانی جمع میشدند و خاطرات مردم در دوران پهلوی را جمع آوری میکردند؟
☑️ در این کتاب خاطرات مردم از نگاه انديشمندان بزرگ جهان در دوران پهلوی جمع آوری شده است!
💢حقایق محرمانه درباره دوران پهلوی
♨️ رازهایی از دوران پهلوی که نمیخواهند بدانید!
🔻#رضاخان و محمدرضا #پهلوی در نگاه نویسندگان و اندیشمندان خارجی
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
📖 جالب است #بدانید | چهطور رضاخان، رضاشاه شد؟!
♨️ دکتر آرتور میلسپو، مشاور تجاری وزارت امور خارجه ایالات متحده #آمریکا در ایران، مینویسد:
«در سال ۱۹۲۱ میلادی رضاخان پهلوی، فرزند یک دهقان مازندرانی و سرهنگ گارد قزاق که روسهای تزاری تاسیس کردهبودند، از قزوین به سوی تهران رفت، نخستوزیر جدیدی را بر سر کار گذاشت و خودش را فرمانده کلقوا و وزیر جنگ نامید. او بزودی این مشاغل را بهطور دائمی در دست گرفت و به علت قدرت نظامی و ویژگیهای شخصیاش، تبدیل به #دیکتاتور بالقوه ایران شد.»
📚 منبع:
American in Persia , Arthur C. Millspaugh , page 21
کتاب آمریکاییها در ایران/ دکتر آرتور میلسپو ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی/ ص ۳۳
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🔰 جالب است #بدانید | خدمات رضاخان!!
📖 مجموعه خواندنی داستانهایی از #رضا_شاه
_______________
♨️ آرتور میلسپو در کتاب خود با عنوان « آمریکاییها در ایران» درباره #رضا_شاه مینویسد:
در مجموع، او در سالهای پادشاهی خود، کشور را کاملاً #دوشید، دهقانان، قبایل و کارگران را خُرد کرد و طبقه جدید سرمایه دارها، تجار، انحصاگران، پیمانکاران و سیاستمداران وابسته را ثروتمندتر کرد.
📚 منبع: کتاب آمریکایی ها در ایران، نوشته آرتور میلسپو، ص34
لینک کتاب:
https://archive.org/details/in.ernet.dli.2015.46417/page/n3/mode/2up
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
📙 #بخوانید | چاپیدن به سبک #پدر_ایران_نوین!
🖋 محمدقلی مجد، مدرس مرکز خاورمیانۀ دانشگاه پنسیلوانیا، در کتاب «رضاشاه و بریتانیا» مینویسد:
♦️ موری در گزارش خود میافزاید: « [...] در کمال حیرت و شگفتیِ من، روحاللهخان یاور از نقشههایش برای آینده صحبت کرد و گفت به سردارسپه [رضاخان] دیگر هیچ امیدی نیست. #رضاخان یک تریاکی بیچاره است که همۀ فکر و ذکرش این شده که #ثروت_هنگفتی به هم بزند و در اروپا سرمایهگذاری کند تا هر وقت گند قضیه درآمد، به خارج #فرار کند».
💢 این پیشبینی دقیقاً همان است که در سال ۱۹۴۱ م [ ۱۳۲۰ شمسی ] اتفاق افتاد که به آن هم خواهیم رسید.
🛑 داستان فوق یکی از ۳۰۰ داستان کتاب #خود_خدا اثر اندیشکده راهبردی سعداء است.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓به مناسبت 5 شهریور، روز ملی کشتی
📙شهید ایراهیم هادی را با کتاب سلام بر ابراهیم بهتر بشناسیم
شهید ابراهیم هادی که قهرمان فوتبال، والیبال و کشتی است و با دو دستش پینگ پنگ بازی می کرد.
🔹یک روز به ایشان گفتند بخاطر بدن ورزیده و لباس های ورزشی و ساک ورزشی ات مشخص است که ورزشکار هستی و به همین خاطر دخترها زیاد نگاهت می کردند.
ایشان از فردای آن روز، با لباس گشاد و موی تراشیده می آمد و لباس هایش را داخل پلاستیک با خود حمل می کرد.
✅ – مقام معظم رهبری فرمودند اخیرا کتابی در رابطه با شهید ابراهیم هادی خوانده ام و آن را تمام کرده ام اما کنار نگذاشته ام.
✅ – حجت الاسلام پناهیان در رابطه با کتاب خاطرات این شهید گفته اند کتاب شهید ابراهیم هادی را بخوانید و بعد از آن زندگیتان را به دو بخش تقسیم کنید، یک بخش قبل از خواندن این کتاب و دیگری بعد از خواندن این کتاب و قسمت اول را دور بیندازید.
🔹 در مسابقه فینال کشتی، حریف به او می گوید «می دانم تو من را شکست می دهی، لطفا طوری من را شکست بده که آبرویم نرود. زیرا مادرم دارد نگاه می کند».شهید هم در جواب حرف او را تأیید می کند. و سپس کاری می کند که خودش در مسابقه شکست بخورد! سال بعد هم در فینال به خاطر اینکه رقیبش به پول قهرمانی نیاز داشته شکست می خورد.
❇️ بخاطر نماز اول وقت، مسابقات را ترک می کند. در جنگ، وسط عملیات می ایستد و اذان می گوید که به واسطه اذان او ۱۷ نفر عراقی تسلیم می شوند.
🔹 ایشان تلاش بسیاری برای برگرداندن بدن گمنام دوست شهیدش کرد. بعد از برگرداندن ایشان، پدر آن شهید به ایشان گفت: «پسرم در خواب از شما گله کرد. گفت شهدای گمنام مهمان حضرت زهرا(س) هستند و از وقتی من را پیدا کردی دیگر حضرت زهرا(س) به دیدار من نیامده اند».
🔹 شهید ابراهیم هادی هم آرزوی شهادت همراه با گمنامی می کنند. که تا به امروز بدن نازنین شهید ابراهیم هادی هنوز از کانال کمیل برنگشته است.
✅ خواهر شهید ابراهیم هادی نقل می کنند که وقتی پسر عموی مادرم شهید شد، ابراهیم نیز در تشییع جنازه شرکت کرد. بعد از تشییع ابراهیم گفت: «خوش به حالت، چه جای خوبی نصیبت شده است، قطعه شهدا و کنار خیابان اصلی؛ هر کس از اینجا رد بشود، یک فاتحه برایت می خواند». بعد از این جمله هم چند قبر آن طرف تر را نشان داد و گفت «دعا کن من هم بیایم همینجا پیش تو».
💢 حدود سی سال بعد که قرار شد به یادبود او سنگ مزاری به نامش بر روی یکی از قبور مخصوص شهدای گمنام قرار دهند به مزار شهدا رفتیم. دیدیم همان محلی است که ابراهیم آن روز به ما نشان داده بود!
✅نویسنده کتاب سلام بر ابراهیم، اسمی برای کتاب به ذهنش نرسیده بود، قرآن را که باز کرد آیات ۱۰۹ تا ۱۱۱ سوره صافات آمد :
«سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِیمَ کَذَلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِینَ». سلام خدا بر ابراهیم. این شد که اسم کتاب را گذاشتند سلام بر ابراهیم.
✅ در برنامه ای با نام از لاک جیغ تا خدا که از تلویزیون پخش می شود، چند نفر از خانم هایی که حجاب مناسبی نداشتند و محجبه شدند، عامل تغییر خود را همین کتاب «سلام بر ابراهیم» معرفی می کنند.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
🗓 به مناسبت ۱۲ شهریور، روز مبارزه با استعمار انگلیس
💢 بزرگترین امپراتوری تاریخ
🔻 الیزابت دوم، ملکه انگلیس، در ۹۶ سالگی درگذشت. جالب اینجاست تنها ۲۲ کشور هرگز مورد تهاجم و استعمار انگلیس قرار نگرفتهاند. امپراتوری انگلیس یکی از طولانیترین امپراتوریها در جهان است که استعمارات زیادی داشته است.[۱]
🔸 برای قرنها، پادشاهان بریتانیا -از جمله ملکه الیزابت دوم- به عنوان رئیس قدرتمندترین امپراتوری تاریخ بر مناطق وسیعی از جهان حکومت کردند. حتی با فروپاشی آن، میراث استعماری آن در کشورهایی زنده است که برای همیشه توسط امپریالیسم بریتانیا تغییر کرده است.
🔸 در سال ۱۹۰۱، در یک جزیره کوچک در حاشیه اروپا یک امپراتوری گسترده حکومت میکند. چهار سال از جشن الماس ملکه ویکتوریا میگذرد. ملکه الیزابت دوم هنوز به دنیا نیامده است. اما هیچ قارهای روی زمین وجود ندارد که امپراتوری مادربزرگ مادربزرگش آن را لمس نکرده باشد. قلمرو ویکتوریا نزدیک به یک چهارم خشکی زمین را در بر میگیرد – و همین نسبت از جمعیت جهان تابع او هستند. تا زمان تولد الیزابت در سال ۱۹۲۶، در پی تصاحب غنایم جنگ جهانی اول، دنیا شاهد افزایش نفوذ بریتانیا در بخشهایی از خاورمیانه بود. استعمار بریتانیا از زمان آغاز آن در قرن پانزدهم، نزدیک به ۸۰ کشور از ۱۹۵ کشور روی زمین را تحت تأثیر قرار داده است. هر یک از این کشورها هنوز با آثار میراث استعماری امروز دست و پنجه نرم میکنند.
🔸 آفریقا یکی از آخرین مناطق جهان بود که توسط اروپاییها کاوش شد. پتانسیل آن به عنوان منبع نیروی کار و منابع ارزان، قاره را جذاب کرد؛ زیرا رکود اقتصادی اروپا را فرا گرفت. هنگامی که استعمارگران بریتانیایی از اواسط دهه ۱۸۸۰ وارد آفریقای شرقی شدند – به دنبال ماجراجویی کارآفرینی و زندگی راحت در زیر نور آفتاب – کنیاییهای بومی از سرزمین سنتی خود اخراج شدند و یا مجبور شدند هرگونه زمینهای نابارور را که میتوانند پیدا کنند کشاورزی کنند یا برای بریتانیا کار کنند. صاحبان مزارع در سال ۱۹۰۱ این قلمرو رسماً مستعمره بریتانیا نام گرفت و روند تغییر نام تجاری بریتانیا آغاز شد: امپراتوری زمین را نمیدزدید، بلکه بومیان را «متمدن» میکرد. بریتانیا از اولین کشوری بود که امپراتوری ساخت. از رومیها تا عثمانیها، مغولها تا سلسله چینگ چین، تاریخ مملو از دورههایی است که در آن کشورهای قدرتمند بر پهنههای وسیعی از جهان همه با داستانهای وحشتناک خود حکومت میکردند. با این حال، اندازه، ثروت و نفوذ امپراتوری بریتانیا همه آنها را کوتوله کرد. در حالی که پرتغالیها و اسپانیاییها حتی زودتر توسعه استعماری خود را آغاز کردند، انگلیسیها به خوبی از کشورهایی مانند آلمان، بلژیک و حتی فرانسه جلوتر بودند.[۲]
📚 منابع:
[۱] https://B2n.ir/t81905
[۲] https://www.abc.net.au/news/2022-09-18/queen-elizabeth-ii-empire-colonialism-history/101430296
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
♨️ عصر طلایی انگلیس
🔻 دوران الیزابت اغلب به عنوان عصر طلایی ترسیم میشود. جیمز شارپ میگوید، با این حال، زندگی هزاران نفر از مردم چیزی جز طلایی بود، که در اثر خشونت، ولگردی و گرسنگی فروکش کرده بود. در سال ۲۰۰۲ الیزابت یکی از دو زن (دیگری، پرنسس دایانا) در فهرست “۱۰ بریتانیایی بزرگ” بیبیسی دو بود. کتابها، فیلمها، مقالات روزنامهها و نمایشنامهها همگی نقش خود را در افزایش شهرت ملکه باکره ایفا کردهاند. بیوگرافیهای زیادی وجود داشته است. اخیراً، فیلمهای مایکل هرست/شخار کاپور الیزابت به این نتیجه رسیدند که در زمان الیزابت، انگلستان موفقترین و قدرتمندترین کشور اروپا شد.
🔻 با این حال، همه کسانی که در واقع در دوران الیزابت زندگی میکردند کاملاً متقاعد نشده بودند که در عصر طلایی هستند. ادوارد هکست، یک قاضی صلح با تجربه در سامرست را در نظر بگیرید، که در ۲۵ سپتامبر ۱۵۹۶ به لرد بورگلی نامه نوشت و در آن فروپاشی اجتماعی قریب الوقوع در این شهرستان را پیش بینی کرد. هکست گزارش داد که دزدیها رایج بوده است، که بیشتر آنها توسط ولگردهای تبهکار انجام شده است که ترجیح میدهند دزدی کنند تا کار کنند. او همچنین شکایت کرد که شورشهای غذایی روی داده است و شورشکنندگان اعلام کردند که «نباید از گرسنگی بمیرند، گرسنه نخواهند مرد.» او نوشت که نفرت طبقاتی آشکار بود و فقرا میگفتند: «افراد ثروتمند همه چیز را به دست خود گرفتهاند و فقرا را از گرسنگی میکشند.»
🔻 در قلب مشکلاتی که انگلستان الیزابتی با آن روبرو بود، چالش تغذیه جمعیت رو به رشد آن بود. در سال ۱۵۰۰ حدود ۲.۵ میلیون نفر در انگلستان زندگی میکردند. تا سال ۱۶۵۰، این تعداد به بیش از ۵ میلیون نفر افزایش یافت – اقتصاد به سادگی نمیتوانست ادامه دهد. این امر به ویژه به دو صورت خود را نشان داد. اولاً، قیمت غلات به طور نامتناسبی افزایش یافت. در حالی که جمعیت انگلستان بین ۱۵۰۰ و ۱۶۵۰ کم و بیش دو برابر شد، هزینه غلات – گندم، چاودار، جو، جو دوسر – شش برابر شد. این امر پیامدهای شدیدی داشت، زیرا بخش بزرگی (و فزاینده) از جمعیت به خرید نان یا غلات نان در بازار وابسته بودند. ثانیاً، دستمزدهای واقعی – قدرت خرید یک روز حقوق – نتوانست با قیمتها هماهنگی کند. در حالی که قیمت غلات شش برابر شد، دستمزدهای واقعی کمی بیش از دو برابر شد. و البته با توجه به مازاد کارگران، شانس یافتن کار، حتی در سطوح پایین دستمزد، کاهش یافت. تعداد کمی از مردم به معنای امروزی مزدبگیر بودند، اما بیشتر فقرا برای بخشی از درآمد خود به کار مزدی وابسته بودند. کاهش قدرت خرید دستمزدهای واقعی، بسیاری را به بدبختی حاد سوق داد.[۱]
📚 منبع:
[۱] https://www.historyextra.com/period/elizabethan/the-dark-side-of-elizabethan-england/
💠 #منبرک
🆔 @manbarak