👆🏻👆🏻👆🏻
#نماز_شب_بیست_و_یکم_ماه_مبارک_رمضان
#ماه_رمضان 🌙
📚مفاتیح الجنان
https://eitaa.com/manbarmajma
بسم الله الرحمن الرحیم
سخنران: حجة الاسلام و المسلمین فرح زاد(دامة برکاته)
موضوع سخنرانی:شب قدر
اسامی معصومين: حضرت محمد سلام الله علیه و آله ،امیر المومنین علیه السلام ، حضرت فاطمهعلیها السلام، امام صادق علیه السلام، امام زمان علیه السلام.
کلید واژه: صلوات، شب قدر، مذمت اقرار به گناه، گدائی در درگاه خداوند
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صل الله علیه و اله: «وَلَايَةُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ وَلَايَةُ اللَّهِ وَ حُبُّهُ عِبَادَةُ اللَّهِ وَ اتِّبَاعُهُ فَرِيضَةُ اللَّهِ وَ أَوْلِيَاؤُهُ أَوْلِيَاءُ اللَّهِ وَ أَعْدَاؤُهُ أَعْدَاءُ اللَّهِ وَ حَرْبُهُ حَرْبُ اللَّهِ وَ سِلْمُهُ سِلْمُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل»
بشنو این نکته که خود را ز غم آزاده کنی خون خوری گر طلب روزی ننهاده کنی
آخر الامر گل کـــــــوزه گـران خـواهی شد حـالیا فـکـر صـبو کـن که از بـاده کـــنی
گر از آن آدمیانی که بـهشتت هوس اســــت عـیـش بـا آدمـی چـنـد پـری زاده کــــنی
خاطـرت کی رقم فــــــــیض پذیرد هـیهـات مـگر از نـقـش پـراکـنده ورق ساده کــنی
تکیه برجای بزرگان نتوان زد به گـــــزاف مـگـر اسـبـاب بـزرگـی هـمه آمـاده کنــی
اجرها باشدت ای خسرو شیرین دهنـــــــان گـر نـگـاهی سـوی فرهاد دل افتاده کــنی
کار خود گر به خدا باز گذاری حافـــــــــظ ای بـسـا عـشق که با بـخت خدا داده کـنی
v برکات ذکر صلوات
بعضی از کارها انسان را از شفاعت اهل بیت سلام الله علیهم محروم میکند. و بعضی از کارها هم شفاعت را نصیب میکند. یکی از چیزهای که شفاعت را واجب میکند، ذکر صلوات است. چون صلوات، دعا برای پیامبر و آل پیامبرهست و این دعا هم مستجاب است. ما میگوییم: خدایا درود و لطف و رحمتت را بر پیامبر و آل پیامبر نازل کن. قطعا این دعا مستجاب است. پیامبر هم قطعا پاسخ میدهد. لذا فرمود: «يا علي من صلى علي كل يوم أو كل ليلة وجبت له شفاعتي و لو كان من أهل الكبائر» کسی که هر روز، یا هر شب، صلوات بر محمد وآل محمد بفرستد شفاعتش بر من واجب میشود. ولو گنه کار هم باشد، دستش را میگیرم. بیاییم حداقل با همین عمل خودمان را نجات بدهیم.
v شب قدر
از روایات، احتمال قریب به یقین استفاده میشود، که شب قدر شب بیست و سوم باشد. بهترین ماه سال، مال رمضان است. و بهترین شب و گل ماه رمضان هم شب قدر است. «لیلة القدر خیر من الف شهر» تمام تقدیرات یک سال در شب قدر مقدر میشود. تمام ملائکه به همراه ملکه روح که اعظم ملائکه است(حتی از جبرئیل هم مقرب تر است) به محضرت امام زمان علیه السلام مشرف میشوند. در این شب از خدا بخواهیم بهترین مصلحتها و تقدیرها را شامل حال ما بکند. یک سوره دیگر مستقلا به خاطر شب قدر نازل شده است. در این سوره، در هر آیه کلمه قدر آمده است. خداوند به پیامبرش میفرماید: تو چه میدانی شب قدر چه شبی است. شب قدر از هزار ماه که معدل هشتاد سال عمر میشود با فضیلت تر است. حالا چقدر بالاتر است نمیدانیم.
شبهای دیگر ماه رمضان حضرت زهرا علیها السلام بچهها را هر چند تکلیف نداشتند ولی بخاطر اهمیت شب قدر تا صبح بیدار نگه نمیداشتند. ولی در شب بیست و سوم هر طور که شده بچهها را بیدار نگه میداشتند. آن عربی که به پیامبر عرض کرد: آقا من در سال یک شب میتوانم به مدینه و به خدمت شما بیایم، کدام شب را بیایم؟ حضرت فرمود: شب بیست و سوم را بیا. امام صادق مریض بود، از جایش نمیتوانست بلند بشود. امام در شب بیست و سوم فرمود: مرا بلند کنید و به مسجد ببرید.
امام صادق سلام الله علیه میفرماید: «هاتین السورتین فهو والله فی الجنة ولا استثنی ولا اذن ان بذلک فیه اثما» کسی که شب بیست و سوم سوره روم و عنکبوت را بخواند بخدا قسم اهل بهشت است. و هیچ کسی هم از این حکم استثنی نیست. در این شبها دعا را فراموش نکنیم. روایت داریم: اگر کسی برای دیگری دعا بکند خداوند هزار برابرش را برای خودش مستجاب میکند. و یکی از اعمال بسیار مهم شب قدر صدقه دادن است. صدقه دادن باعث اجابت دعا میشود.
یکی از اعمالی که رحمت خداوند را جلب میکند، سخاوت است. در روایت داریم: سخاوت درختی بهشتی است. هر کسی به شاخه این درخت چنگ بزند، او را به طرف بهشت میکشد. روایت داریم: یکی از صفات مؤمن سخاوت است. در این شبها به توسط توسل به اهل بیت، از حیله و مکرهای شیطان به خداوند متعال پناه ببریم. و به این معتقد باشیم، نقل کردند: یک عابدی بعد از هشتاد سال عبادت، یک خانم بد کارهای او را فریب داد و عابد دچار عمل قبیح زنا شد.
v مذمت اقرار به گناه
اهل بیت سلام الله علیهم هم محتاج به خداوند هستند. یعنی قدرتشان از خداست و مستقل از خدا نیستند. و ما را به سوی خدا دعوت میکنند. یعنی وقتی میگوییم: یا حسین سلام الله علیه یعنی میخواهیم با این ذکر به خدا برسیم. معصومین «داعی الله» هستند. یعنی ما را به سوی خدا دعوت میکنند. حتی بعضی از افراد که در پیش یکی از حضرات به گناهانشان اقرار میکردند، ائمه ناراحت میشدند. ائمه پل بین ما و خداوند هستند. یعنی اینها واسطه فیض بین ما و خدای ما هستند.
v گدائی به درگاه خداوند و اولیاء خداوند
گدایی و درخواست پیش اهل دنیا خوب نیست. آدم را بیآبرو میکند. ولی رو انداختن و گدائی از ائمه و خداوند متعال آدم را آبرومند میکند. یک نفر در زمان پیامبر مشکل اقتصادی داشت. خانمش برایش فشار آورد که این مشکلمان را با پیامبر در میان بگذار. در جلسه پیامبر آمد و خواست مطرح بکند و حضرت فرمود: «من سئلنا اعطیناه و ان استغنی اغناه الله» هر کسی از ما درخواست بکند برایش میدهیم، ولی اگر از خدا بخواهد خداوند بینیازش میکند. به خاطر این فرمایش حضرت، از حضرت در خواست کمک نکرد. وقتی به خانه برگشت خانمش گفت: به پیامبر گفتی؟ گفت: جریان این طور شد. گفت: بابا شاید با تو نبود. فردا باز هم برو و به پیامبر بگو که خیلی دستمان تنگ است. دوباره فردا رفت و دوباره پیامبر همان جمله را قبل از اینکه این صحابی درخواست کند، فرمود. «من سئلنا اعطیناه و ان استغنی اغناه الله» روز سوم هم رفت، باز جریان تکرار شد. واین شخص فهمید که واقعا مقصود پیامبر اوست. گفت: من دیگر از پیامبر چیزی نخواهم خواست. رفت و یک تیشهای از یک نفر قرض گرفت. هیزم جمع میکرد و میفروخت. چون توکل به خدا کرده بود. کم کم کارش گرفت و خودش تیشه خرید و غلام خرید و مرکب برای هیزم کشی خرید. خلاصه کمپانی هیزم کشی شد. و اگر ما توانستیم با توکل نیازهایمان را از خدا بگیرم، عزت و بزرگیمان هم در دنیا و هم در آخرت حفظ میشود. والا اگر نتوانستیم از خدا بگیریم، به خلق خدا و به مردم دنیا نیازمند میشویم.
امیرالمومنین سلام الله علیه میفرماید: «کسی که به مردم دنیا به خاطر دنیا دست درازی کند دو سوم دینش از بین میرود» کار اکثر مردم دنیا تعظیم به ثروتمندان و اغنیای دنیا شده است. کسی که به غیر خدا به خاطر دنیا و نفسش تعظیم میکند بت پرست است. ما نباید به خاطر یک رأی، به مردم التماس بکنیم. بعد از اینکه مردم عثمان را کنار زدند، با التماس آقا امیرالومنین سلام الله علیه را به مسند خلافت نشاندند. و حضرت هم قسم میخورد که این ریاست و مسند در پیش من از کفش وصله دارم بیارزشتر است.
بزرگان ما مثل امام خمینی (ره) خیلی پیش مردم عزیز بوده و هستند. ولی همین امام خمینی به نقل از بزرگان که میفرماید: این که مردم شعار دورد بر خمینی میهند، اگر برگردند مرگ بر خمینی هم بگویند، برای من فرق نمیکند. ما سوراخ دعا را گم کردیم. مردم که هیچ خیری برای ما ندارند خودمان را برای این که از ما راضی بشوند، میکشیم. ولی خداوند را که همه چیز ما و همه نعمتهای ما را به ما عنایت میکند. و هر لحظه عنایاتش را ادامه میدهد، زیاد مهم نمیگیریم.
بر در بیمروت ارباب دنیا چند نشینی که خواجه کی بر درآید
یک ویژگی بزرگ امام توحیدش بود. امام خمینی وقتی با هواپیما از پاریس به ایران میآمد، خبرنگار خارجی پرسید: آقا چه احساسی دارید؟ فرمود: من احساسی ندارم. دل من احساس من همیشه پیش خداست. پیش خلق نیست که با تجمعشان من را شگفت زده کنند، یا شاد کنند. امام قلبش به خدا وصل بود. اگر دل به غیر خدا ببندیم شرک خفی داریم. بیاییم به جای مردم پرستی، خدا پرست باشیم. چون امام دلش را به خدا داد و بنده خدا شد، مردم همه عاشقش بودند. میلیونها نفر در تشییع جنازهاش شرکت کردند. ما باید با خدا صلح کنیم نه با مردم. چون مردم هیچ وقت صلح نمیکنند. اصلا هیچ کسی نمیتواند، برای همیشه مردم را از خودش راضی نگه دارد.
همه بزرگان مشرکان پیش ابوطالب، عموی پیامبر آمدند. گفتند: به محمد بگو هر چه میخواهد برایش بدهیم. بهترین و زیباترین دختران عرب را در اختیارش قرار میدهیم. طلا و ثروت در اختیارش میگذاریم، فقط به بتهای ما کاری نداشته باشد. ابوطالب وقتی جریان را به حضرت عرض کرد، حضرت فرمود: ای عمو اگر خورشید را در دست راست و ماه را در دست چپ من بگذارند تا من از هدفم و خدایم دست بردارم این کار را نخواهم کرد. و در مقابل این زحمتهایش هم هیچی از مردم نخواست. و اگر هم طبق آیه قرآن فرمود: مزد زحماتم را با محبت به اهل بیتم بدهید، این هم به خاطر خودم مردم بود. چون تنها صراط مستقیم اهل بیت هستند
v وصیتهای علامه قاضی به فرزندانش
مرحوم علامه قاضی برای بچههایشان دو تا وصیت خصوصی داشتند. اول: هیچ وقت در خانه خلق الله نروید. هر چند مرجع تقلید باشند. ما وقتی به در اهلبیت میرویم برای این است که آنها تجلی خدا و نماینده خدا در روی زمین هستند. خداوند خودش آنها را واسطه فیض بین ما و خودش قرار داده است. چون اهل بیت در پیشگاه خداوند متعال آبرومند هستند. اگر آنها را پیش خداوند واسطه قرار دهیم، ما هم مورد عنایات خداوند قرار میگیریم. امیرالمومنین سلام الله علیه باب الله است. او میتواند دست ما را بگیرد و ما را به خداوند متعال برساند.
یک شیعهای همسایه یک فرمانده حکومت آن زمان که سنی متعصبی هم بود، بود. این سنی همسایه شیعهاش را اذیت میکرد. یک روز شیعه به سنی گفت: من میروم در نجف از تو به امیرالمومنین سلام الله علیه شکایت میکنم. گفت: برو هر کاری میخواهی بکن. شیعه به نجف آمد و به حضرت عرض کرد: آقا جان من از حرم شما بیرون نمیروم، مگر اینکه شما انتقام من را از این سنی بگیرید. یک کم که گریه و زاری کرد، خسته شد و خوابش برد. آقا را در خواب دید. در خواب هم همان در خواستش را کرد. آقا فرمود: این سنی را به خاطر من ببخش. عرض کرد: آقا جان چرا ببخشم؟ حضرت فرمود: به خاطر این که این یک روزی با سربازانش از سحرای نجف عبور میکرد، چشمش به گنبد و بارگاه من افتاد. به احترام گنبد و بارگاه من از مرکبش پیاده شد، و تا زمانی که گنبد و بارگاه من را میدید، به مرکبش سوار نشد. " علی جان دوستان را کجا کنی محروم تو که با دشمنان نظر داری" این شیعه هم گفت: چشم من به احترام شما از ایشان میگذرم. وقتی که به محلش برگشت، آن سنی گفت: چی شد؟ چرا حضرت علی سلام الله علیه انتقام تو را از من نگرفت؟ وقتی شیعه جریان را به سنی گفت، آن فرمانده سنی هم منقلب شد و شهادت به ولایت امیرالمومنین سلام الله علیه داد و شیعه شد.
موقعی که میخواهد جان از بدن ما بیرون رود، همه ما شیعه ها منتظر امیرالمومنین هستیم، یا علی سلام الله علیه ما همه امیدمان ولایت شماست. ما هیچ آبرویی در پیشگاه خداوند متعال نداریم. تنها امیدمان آبروی شماست. که خداوند به احترام شما از گناهان ما هم بگذرد.
v ذکر مصیبت: حضرت زهراء سلام الله علیها
میگویند: وقتی که پیامبر میخواست از دنیا برود، مولا را خواستند فرمود: یا علی سلام الله علیه جبرائیل اینجاست. به من خبر داد که بعد از من حق شما را غصب میکنند، شما صبر میکنید؟ عرض کردند: بلی صبر میکنم. فرمودند: که شما آزار میکنند خانهنشین میکنند، آیا صبر میکنید؟ عرض کرد: بلی صبر میکنم. یک جا صبر و امان حضرت امیر بریده شد. آنجایی که فرمود: «یا علی و یحتک حریمک» علی جان به خانه شما حمله میکنند، همسرت را میزنند و آزار میدهند. میگویند: امیرالمومنین سلام الله علیه با صورت روی زمین افتاد. خیلی سخت است.
فاطمه جان:
تو نقش زمین گشتی و من لرزیدم تو ناله زدی و من به خود پیچیدم
بند کفنت را به لحد بگشودم رویت که نشان من ندادی دیدم
من که یک باره درقلعه خیبر کندم داغ زهرای جوان ازنفس انداخت مرا
نیمههای شب زهرایش را غسل میداد. اسماء نقل میکند: که یک باره صدای ناله آقا بلند شد. عرض کردم: آقا چرا یک باره این طور جانسوز ناله میزنید؟ فرمود: اسماء دستم خورد به بازوی ورم کرده «و الاثر الباقی کمثل الدملجی فی عضد الزهرا...» لاحول ولاقوة الا بالله العلی العظیم
حجت الاسلام و المسلمین روحانی خدمت عزداران علوی در مصلی بزرگ شهر بابل بیان نمودند: امشب باید سوره ی قدر بسیار بخوانید تا برای تان لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ هضم شود. امام باقر(ع) در تفسیر این آیه می فرماید منظور از این جمله این است که هر عمل صالحی که فرد در این شب انجام دهد برتر از این عملی است که در هزار ماه آن را انجام دهد، سپس حضرت فرمود فلسفه ی این شب قدر این است که اگر خدا این شب را بزرگ نمایی نمی کرده دست شما خالی بود و شما به آن چه که باید نمی رسیدید و لذا این را هزار برابر قرار داد تا در ما از آن بهره مند شویم. امام صادق(ع) فرمود در شب نوزدهم خدا تقدیر می کند و در فاصله ی آن تا بیست و یکم اگر مانعی بوجود نیاید خدای متعال آن را حتمی می کند تا شب بیست و سوم محکم سازی آن انجام شود.
همه ی ما می دانیم که امشب، شب برش و تقدیر است که امر حکیمانه ای را خدا در این شب برای ما برش می کند، اگر ما بخواهیم بهترین تقدیر را رقم بزنیم چه باید بکنیم؟ خدای متعال در قالب یک آیه به این مسئله پاسخ می دهد، لیله القدر یک راه دوطرفه است، خدا در این شب برای من چیزی را نمی برد مگر آن که من هم باید کاری را متقابلا انجام دهم. چه اموری را باید ما تغییر دهیم؟ نبی مکرم اسلام(ص) یک روزی میان مسلمین سوال کرد می دانید آیا تائب کیست؟ پیامبر(ص) فرمود اگر امشب توبه کند اما لباسش را تغییر ندهد، تائب نیست؛ منظور از لباس گناه است. از جمله شرایط تغییر این است که دوستانی که در کنارشان بودم را تغییر دهم. پیامبر(ص) می فرماید باید مجالسی را که می رفت و به گناه آلوده بود را ترک کند. مطلب چهارم پیامبر(ص) می فرماید باید اخلاقش را تغییر دهد. اگر بستر گناه برای خود فراهم کرده است اگر این تغییر را در خود ایجاد نکرد نباید منتظر باشد خدا هم در او تغییر ایجاد کند. اگر زبانش را مراقبت نکند نباید منتظر تغییر باشد. اگر توبه کرد اما در عبادتش تغییری ایجاد نشد، تغییر نکرده است.
عامل دیگری که می تواند تغییری را در انسان به وجود آورد مسئله ی اعتراف است. آن جا که قرآن کریم می فرماید یونس پیامبر(ع) می فرماید من به خودم ستم کرده ام به تو که نمی شود ستم کرد، لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین.
امشب ده ها جا نوشته شده است که بروید سیدالشهدا(ع) را زیارت کنید، شفیعی که بیشترین شفاعت را برای ما در همچین شبی به ارمغان بیاورد حضرت سیدالشهداء(ع) است.
🔸🔶 نماز مهم دورکعتی شب قدر
▫️پیامبر صلی الله علیه و آله: هركس در شب قدر دو ركعت نماز بخواند؛
در هر ركعت سورهى فاتحة الكتاب( سوره حمد) را یک بار و سورهى «قُلْ هُوَ اَللّٰهُ أَحَدٌ» را هفت بار و وقتى نماز را به پايان برد، هفتاد بار استغفار كند،
🔸از جاى خود برنمىخيزد مگر اينكه خداوند، او و پدر و مادرش را مىآمرزد
و فرشتگانى را مىگمارد تا سال آينده براى او اعمال نيك بنويسند و نيز فرشتگانى را به سوى بهشتها گسيل مىدارد
تا براى او درخت كاشته و قصر ساخته و جوىها جارى كنند و پيش از آنكه از دنيا برود، اينها را مىبيند
🔹عَنِ النَّبِيِّ صلی الله علیه آله: مَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ فَقَرَأَ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ مَرَّةً وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ سَبْعَ مَرَّاتٍ فَإِذَا فَرَغَ يَسْتَغْفِرُ سَبْعِينَ مَرَّةً فَمَا دَامَ لَا يَقُومُ مِنْ مَقَامِهِ حَتَّى يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُ وَ لِأَبَوَيْهِ وَ بَعَثَ اللَّهُ مَلَائِكَةً يَكْتُبُونَ لَهُ الْحَسَنَاتِ إِلَى سَنَةٍ أُخْرَى وَ...
📗 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، جلد7، صفحه 455
https://eitaa.com/manbarmajma
هدایت شده از کانال ادعیه وگریز
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
نماز شب بیست ودوم ماه مبارک رمضان
هشت رکعت در هر رکعت بعداز حمد هر سوره که بخواهی بخوان یک مرتبه🌹
ثواب :امام علی علیه السلام فرمود: داخل بهشت شود از هر دری بخواهد 🌹
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
التماس دعااای فراوان بزرگواران 🙏🙏🌹🌹
کانال ادعیه وگریزهای مجمع الذاکرین (علیه السلام)👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/466354217Cce92b3a469
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 این شب ۲۳ ماه رمضان که از قضا شب جمعه هست شاید همون شب جمعه ای است که صیحه آسمانی ظهور زده میشه به شرطی که....
🔹 بهسادگی از کنار این کلیپ عبور نکنیم
و با فرستادن این ویدیو برای دیگران قدم کوچکی برای ظهور امام زمانمون برداریم❗️
استاد پناهیان
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
▫️ویژگی های امیرالمومنین علیهالسلام
#نهج_البلاغه
🔮أَمَا وَ اللّهِ إِنِّي لَيَمْنَعُنِي مِنَ اللَّعِبِ ذِکْرُ الْمَوْتِ
🟤آگاه باشيد! به خدا سوگند، ياد مرگ مرا از سرگرم شدن به بازى و شوخى باز مى دارد
🖊من همواره مرگ را در مقابل چشم خود مى بينم. چرا که قانونى است براى همه خلائق و هيچ تاريخى براى آن تعيين نشده و استثنايى در آن راه ندارد و نيز مى دانم مرگ، پايان همه لذّات و همه سرگرمى هاست! من هرگز آن را فراموش نمى کنم و صبح و شام به ياد آن هستم. آيا ممکن است مثل منى، با اين وصف، سرگرم بازى ها و شوخى ها شود و در هوا و هوس غرق گردد؟ غير ممکن است.
📘 #خطبه_84
#علی_شناسی
▪️اين سخن را هنگامى ايراد فرمود كه امام را تهديد به قتل و ترور كردند.
#نهج_البلاغه
🌐وَ إِنَّ عَلَىَّ مِنَ اللّهِ جُنَّةً حَصِينَةً، فَإِذَا جَاءَ يَوْمِي انْفَرَجَتْ عَنّي وَ أَسْلَمَتْنِي; فَحِينَئِذ لاَيَطِيشُ السَّهْمُ وَ لاَيَبْرَأُ الْکَلْمُ
🟤من از سوى خدا سپر محکمى دارم که مرا از حوادث حفظ مى کند، و هنگامى که اجلم فرا رسد اين سپر الهى از من دور مى شود، و مرا تسليم حوادث مى کند، در آن هنگام نه تير خطا مى رود و نه زخم بهبودى مى يابد
🖊اين تعبير، اشاره به يک واقعيت است و آن اينکه تا اجلِ نهايى انسان فرا نرسد از دنيا نمى رود; بنابراين تعيين اجل از سوى خداوند، به اين مفهوم است که اراده او بر اين قرار گرفته که فلان کس، تا فلان زمان باقى بماند و بى شک هيچ چيز در برابر اراده حقّ مقاومت نخواهد کرد. لذا مسأله اجل الهى را مى توان يک سپر محکم در برابر حوادث دانست.
📘#خطبه_62
💔آن زمان که رفتم مرا خواهيد شناخت!
#نهج_البلاغه
🔘وَدَاعِي لَکُمْ وَدَاعُ امْرِىء مُرْصِد لِلتَّلاَقِي ! غَداً تَرَوْنَ أَيَّامِي، وَيُکْشَفُ لَکُمْ عَنْ سَرَائِرِي، وَتَعْرِفُونَنِي بَعْدَ خُلُوِّ مَکَانِي وَقِيَامِ غَيْرِي مَقَامِي
⚫️وداع من با شما، وداع کسى است که آماده ملاقات (پروردگار) است و فردا ارزش ايّام زندگى با من را خواهيد دانست، و باطن من، براى شما آشکار خواهد شد. و آن زمان که جاى خالى مرا ببينيد، و ديگرى برجاى من نشيند، مرا خواهيد شناخت!
🖊آرى هنگامى که آن مظهر عدالت، از ميان مردم رخت بر بست و آن رهبر دلسوز و مهربان جاى خودرا به ديگران سپرد، هنگامى که آن مخزن علوم الهى که به هنگام خواندن اين خطبه ها، علم و دانش از زبانش فرو مى ريخت، از ميان مردم رفت و ظالمان و جباران بنى اميه که جز هوسهاى شيطانى و غرايز حيوانى چيزى را به رسميّت نمى شناختند بر جاى او نشستند وسيل خون بى گناهان را جارى ساختند، مسلمانان فهميدند، چه کسى را از دست داده اند، و چه خسارت عظيمى دامان آنها را گرفته است.
📘#خطبه_149