🔴حواس تان به پشت خاکریز هست؟
⏪انقلاب اسلامی هر روز در حال فتح یکی از سنگرهای کلیدی منطقه و جهان است.هر روز یک توافق راهبردی امضا و هر روز گوشه ای از قدرت ایرانیان نمایان میشود . اما دشمن از پشت خاکریز دارد به اساس قدرت و ساختار هویتی و فرهنگی ما حمله میکند. مسئولان حواس شان به این شبیخون خطرناک هست؟
🔴جمعیت ایران از مرز ۸۵ میلیون نفر عبور کرد/ میانگین سن ازدواج خانمها ۲۳ سال است
🔹مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار:جمعیت ایران از مرز ۸۵ میلیون نفر عبور کرده که این خبری خوب و نشانه پویایی جمعیت کشورمان است.
🔹سن امید به زندگی در ایران هم اکنون به ۷۴ سال و نرخ باسوادی هم به ۸۷.۶ دهم درصد رسیده که این سرمایه انسانی به رشد کیفی جمعیت کمک میکند.
🔹میانگین سن ازدواج ۲۴ سال برای آقایان و ۲۳ سال برای خانمهاست اما سن ازدواج در برخی کلانشهرها که نسبت به دیگر مناطق کشور رفاه بیشتری دارند متأسفانه بالاتر از میانگین کشوری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اخطار رییسجمهور به طالبان
رئیسی: حاکمان افغانستان این حرف مرا بسیار جدی بگیرند
🔹اخطار میکنم که سریعا حقآبهٔ مردم سیستان و بلوچستان را بدهید. بعدا نگویید که به ما نگفتید.
کارشناسان ما بروند بررسی کنند که بهانهٔ خشکی و لجنی آب درست است یا نه.
#حق_گرفتنی_است.
راستی آزمایی ادعای محمود سریع القلم در خصوص معامله ایران بر سر یمن
🔸️ دکتر سریع القلم استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با یورونیوز سخنانی را به زبان آورده که ادعاهای بزرگی محسوب می شود .
🔸️برای مثال او در خصوص برقراری مجدد رابطه ایران با عربستان اظهار داشته که : "حدود ۸ سال پیش وزیر خارجه وقت عربستان در جلسهای خیلی صریح به من گفت ما حاضریم با ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه به توافقی برسیم و حتی سهم یکدیگر را تبیین کنیم اما در یمن حاضر نیستیم عقب نشینی کنیم."
🔸️سریع القلم سپس ادامه میدهد : "تهران به این جمعبندی رسید که برای تامین امنیت ملی و داخلی خود و همچنین متوقف و یا دستکم کاهش این هزینههایی که از سوی عربستان سعودی انجام میشود بهتر است یمن را معامله کند".
🔸️در واقع مشاور رئیس جمهور سابق مدعی شده جمهوری اسلامی یمن را به بن سلمان فروخته است.
🔸️در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است؛
1️⃣ اگر ایران بر سر دولت نجات ملی یمن معامله کرده است چرا سفارت یمن در تهران هنوز در اختیار دولت نجات ملی است و نه آنهایی که سعودی به عنوان دولت مشروع یمن به رسمیت می شناسد ؟
2️⃣ اگر ایران بر سر یمن معامله کرده است چرا سعودی سفیر خود محمد آل جابر را به صنعا فرستاد که با دولت نجات ملی یمن (انصارالله) مذاکره و شروع به حل و فصل مسائل بین ۲ کشور کند ؟
🔸️در حالی که سعودی ها در ۸ سال گذشته به هیچ وجه این دولت را به رسمیت نمی شناختند و آنان را کودتاچیان وابسته به ایران معرفی می کردند.
3️⃣ اگر جمهوری اسلامی یمن را فروخته است چرا تمام مسئولان انصارالله از توافق ایران و عربستان به شدت استقبال کردند ، در حالی که شورای ریاستی یمن (وابسته به سعودی) کاملا مبهم و سرد با این موضوع برخورد نمودند؟
4️⃣ ۲۰ روز پیش احمد عوض بن مبارک وزیر خارجه شورای ریاستی یمن (دولت مورد ادعا و حمایت سعودی) رسما اعلام کرد که حاضر است با دولت مستقر در صنعا مذاکره کرده و مسائل فیمابین را حل کند .
🔸️آیا این سخن نشانه ای دیگر مبنی بر به رسمیت شناختن دولت انصارالله نیست؟
5️⃣ سعودی ها در سال ۲۰۱۵ که جنگ علیه یمن را آغاز کردند به صراحت از بازگشت دولت عبدربه منصور هادی به قدرت در صنعا ، تخلیه پایتخت از نیروهای انصارالله و خلع سلاح این جنبش سخن می گفتند در حالی که پس از ۸ سال از تمام این شروط کوتاه آمده و در حال آتش بس و تبادل اسرا با دولت نجات ملی یمن هستند .
🔸️آیا گزاره های فوق نشانه ای بر تضعیف موضع انصارالله است یا سعودی ها؟
6️⃣ ایران در مذاکراتش با نمایندگان بن سلمان رسما اعلام کرد در مورد یمن هیچ گونه وعده ای نخواهد داد و تنها راه حل بحران یمن عدم دخالت خارجی و برگزاری گفتگوهای یمنی - یمنی است.
🔸️نگارنده با اطلاع این نکته را می نویسد که ایران هیچ قولی به سعودی ها در مورد یمن نداده و ادعاهای پروفسور سریع القلم در خصوص معامله ایران بر سر یمن کذب محض بوده و در ردیف سایر پیش بینی های ایشان که بعدا خلاف آن اثبات شد، قرار می گیرد.
7️⃣ برای راستی آزمایی ادعاهای پروفسور سریع القلم تنها گذشت زمان کفایت می کند زیرا در آینده مشخص می شود که آیا دولت انصارالله پس از توافق ایران و سعودی تثبیت و تقویت خواهد شد یا تضعیف و مضمحل.
🔸️انصارالله خلع سلاح خواهد شد یا همچنان به عنوان بازیگر اصلی کشور یمن در قدرت می ماند.
📌بنابراین برای شناخت درک درست دکتر سریع القلم و ادعای بزرگ ایشان تنها قدری صبر لازم است و آنوقت بهتر می شود قضاوت نمود.
#غرب گدا
🌹روایتی خواندنی از نامه آیت الله بهجت به رهبرمعظم انقلاب پس از رحلت حضرت امام(ره)
♦️حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی:امام(ره) به حضرت آيت الله خامنهاي فرموده بودند كه از آقاي بهجت استفاده كنيد. ايشان هم نامهاي مينويسند و به حاج آقا مصباح ميدهند كه اين را شما لطف كنيد و به آقاي بهجت بدهيد. البته آن طور كه من اطلاع دارم، حاج آقا براي ثبت اين مكاتبات حساسیت شرط ميگذارند كه من به شرطي نامه رساني ميكنم كه نامه را ببينم و نسخهاي هم كپي كنم و نگه دارم. حضرت آقا هم به دليل علاقه خاصي كه به آيت الله مصباح داشتند، قبول ميكنند.
♦️ظاهرا حضرت آقا تقاضاي دستورالعمل داشتند كه آيت الله مصباح ميآوردند و آيت الله بهجت هم در پاسخ در مواقعي خودشان مينوشتند و در مواقعي هم به حاج آقا ميفرمودند كه اين موارد را بنويسيد و به ايشان تحويل بدهيد... تا اينكه امام از دنيا رفتند، يادم هست ما مشهد بوديم كه حاج آقا مصباح براي بيعت با آقا به تهران آمده بودند و از آنجا هم به مشهد آمدند.
♦️ما خدمتشان رسيديم و از اوضاع پرسيديم. حاج آقا فرمودند كه براي بيعت خدمت آقا رفته بودم ولي خدا را شكر دست خالي نرفتم، چون آيت الله بهجت يك نامه چهار صفحهاي براي حضرت آقا كه تازه رهبر شده بودند، نوشتند. شروع نامه هم اين بود كه بنده انتصاب حضرتعالي را به سمت مقام ولايت و رهبري تبريك عرض ميكنم....
♦️ بعد آقا به آيت الله مصباح فرموده بودند كه تا حالا خيليها از مردم و مسؤولين با من بيعت كردند ولي هيچ كدام دلم را آرام نكرد كه من در اين جايگاه بايد باشم يا نه؛ الا اين نامه خيالم را راحت كرد. چون ميدانم ايشان اصلا بر مبنايي كه ديگران ممكن است بنويسند و حرف بزنند، نمينويسند و صحبت نميكنند.
27.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از خانم ها می پرسه چرا حجاب دارید؟
جواب هاشون جالبه.
نظر شما چیه؟
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔹با موافقت دولت، لایحه عفاف و حجاب قوه قضائیه به مجلس رفت
🔻 بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
🔹بعد از بحث و بررسی پیرامون لایحه قوه قضائیه در مورد عفاف و حجاب که با قید دو فوریت تقدیم دولت شده بود، امروز در صحن دولت موضوع موردبررسی قرار گرفت و دولت با ارسال لایحه پیشنهادی قوه قضاییه به مجلس موافقت کرد.
🔹این لایحه تقدیم مجلس خواهد شد تا در آنجا هم با سرعت مورد رسیدگی قرار بگیرد.
🔹 نظرات کارشناسی در کمیسیون تخصصی دولت پیرامون این لایحه ارائهشده که به پیوست تقدیم مجلس خواهد شد.
ghaemi.mp3
33.87M
خطبه های نماز جمعه شهرضا / حجت الاسلام قائمی امام جمعه موقت29 اردیبهشت 1402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا به حال از سانفرانسیسکو و خیابانهای با صفایش بازدید کردهاید؟
🔹بازدید بفرمایید
#غرب_بدون_روتوش
⭕️تغییر نظم بین المللی و رسالت ما
🔹سوال اینجاست که وقتی افسار تحریمها دست آمریکاست، ما چه راهکاری پیش رو داریم!؟ پاسخ رهبر معظم انقلاب از جنس ایفای نقش فعال در «تغییر نظم بینالملل» است. تجربهی تعامل با چین و روسیه و سایر کشورهای منطقه و خصوصاً اثر روابط ایران-چین و عربستان-چین بر روابط ایران-عربستان نشان داد که دنیای تکقطبی پایان یافته است و دیگر آمریکا در جهان، تنها بازیگر نیست.
🔸این تغییر نظم بینالمللی ظرفیتهای اقتصادی خوبی را پیش روی کشورمان میگذارد که باید از آن برای گسترش صادرات، تقویت بازارها و نقشآفرینی در زنجیرهی ارزش بینالمللی استفاده کنیم. در کنار این سیاست اما، در داخل نیز باید جلوی تکرار اشتباهات گذشته را بگیریم. دولت در زمان تثبیت نرخ ارز روی 4200 تومان، گمان میکرد میتواند قیمت این کالاها را مهار کند، اما در همان سه سال دیدیم قیمت بعضی از کالاهای اساسی تا 300 درصد نیز افزایش یافت.
🔹برخی ادعا میکنند که روسیه توانست نرخ ارز را پایین نگهدارد. پس چرا ایران نتواند!؟ پاسخ دکتر پسران این است که شدت تحریمهای روسیه کمتر از ایران است و تازه معلوم نیست، روسیه چند سال بتواند در شرایط جنگی دوام بیاورد و نرخ ارز را پایین نگه دارد.
⭕️ آمریکا و اروپا بازندگان بزرگ بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
🔹این روزها رسانههای غربی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را تنها در قالب یک خبر عادی به افکار عمومی دنیا مخابره میکنند، بدون آنکه به ارزش راهبردی و پشتوانه منطقهای و فرامنطقهای این رخداد مهم کمترین اشارهای داشته باشند!
🔸در زمان تاسیس داعش توسط سرویسهای غربی-صهیونیستی، مقامات ارشد غربی تصور نمیکردند که با گذشت یک دهه، ناچار به پذیرش اجباری حقیقتی به نام بقاء حکومت سوریه شوند.
🔹ماهیت و چشمانداز وقایع جاری در غرب آسیا، قطعا به سود آمریکا و اتحادیه اروپا نیست و با نقشه راه و راهبرد آنها در ابتدای تاسیس داعش در تعارض کامل قرار دارد.
🔸با آمدن بوش پسر و اشغال افغانستان و عراق، فرضیهی متوهمانهی «لزوم تعیین ساختار نظم نوین جهانی توسط آمریکا» از سوی سیاستمداران غربی بیشتر مورد توجه و استناد قرار گرفت.
🔹نظریات جنگ تمدنهای «ساموئل هانتینگتون» و پایان تاریخ «فرانسیس فوکویاما» نیز به خطوط تئوریک این منظومه ادعایی تبدیل شدند.
🔸امروز اما؛ مبتنی بر بسیاری از شاخصهها، چنانچه راهبردنویسان غربی نیز نسبت به آن اذعان دارند، نفوذ و حضور آمریکا در غرب آسیا در حال کاهش است.
🔹چنانچه مشاهده میشود، آمریکا حتی در ترسیم شبکهی «حامی-پیرو» خود و ایجاد پیوندهای راهبردی نوین با متحدان منطقهای و سنتی خود ناکام مانده است.
⭕️ آرزوهای دست نیافتنی آمریکا در خلیج فارس!
🔹«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز جمعه گفت: «امروز وزارت دفاع مجموعه اقداماتی برای تقویت وضعیت دفاعیمان در خلیج ع رب ی (خلیج فارس) به کار خواهد گرفت.»
🔸ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین هم از قصد پنتاگون برای افزایش شمار کشتیها و هواپیماهای گشتزنی خود در تنگه هرمز با هدف جلوگیری از توقیف کشتیهای بیشتر توسط ایران خبر داده است.
🔹«براد کوپر» فرمانده مرکزی نیروهای دریایی آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم در اظهارات مشابهی ایران را به آزار شناورهای تجاری متهم کردهاند.
🔸چینش نخنمای تکههای پازل ایرانهراسی در حالی صورت میگیرد که وفق قوانین بینالمللی، ایران حق دفاع مشروع از امنیت و منافع خود در آبهای سرزمینی را داراست و اصرار بر «آبهای آزاد» خواندن این مناطق با قوانین بینالمللی دریانوردی در تناقض است.
🔹مستندات حکایت از آن دارد که توقیف همه شناورهای مورد ادعای غربیها از سوی ایران به دلیل عدم رعایت مقررات بینالمللی از سوی این کشتیها بوده است.
🔸آمریکا در حالی سعی دارد ایران را ناقض امنیت منطقه و جهان معرفی کند که کشورهای فرامنطقهای مانند آمریکا و انگلیس مطابق قوانین بینالمللی هیچ حقی در قبال این منطقه نداشته و حضورشان در خلیج فارس جز ویرانی و ناامنی ثمری نداشته است.
🔹از سویی؛ آمریکا مدعی اجماع منطقهای علیه ایران است حال آنکه روند تحولات از عمق اعتماد سراسری کشورهای منطقه به جمهوری اسلامی حکایت دارد.
🔸مبارزه موفق ایران با تروریسم از جمله با دزدان دریایی در سراسر آبراههای بینالمللی و نقش ارزنده در برقراری عبور امن از تنگه هرمز، مولفهای مهم در این اعتمادسازی موفق با کشورهای منطقه بوده که بینیازی منطقه به حضور بیگانگان را نیز آشکار میسازد.
🔹ادعاهای ضدایرانی آمریکاییها را میتوان تکرار همان رفتارها و مواضع غیر اصولی دانست که با هدف سرپوش نهادن بر تضعیف موقعیت آمریکا در عرصه بینالملل و تشدید مطالبه اخراج آمریکا از غرب آسیا صورت میگیرد.
# انتقاد آیت الله نوری همدانی از وضعیت مسکن و بالا بودن اجاره بها: متولیان وعدههای داده شده را هر چه زودتر عملی کنند.
🔹آیت الله العظمی نوری همدانی مسکن و بالا بودن اجاره بها را یکی از دغدغههای مردم توصیف نموده و تاکید کردند: متولیان امور مسکن هر چه سریع تر فکر و تمهیدات لازم برای رفع مشکلات مسکن و مسائل پیرامون آن داشته باشند و وعدههای داده شده را هر چه زودتر عملی کنند.
⭕️تکرار پروژه برجام
🔹داستان تکرار است؛ باز هم عملیات روانی با واژگان جدید ولی با مفهوم تکراری. کلیددار پیشین پاستور، حسن روحانی برای انتخابات پیش رو فعال شده است و به همین منظور حملات خود به بدنه دولت مستقر را آغاز کرده است. حسن روحانی 12 مرداد 1400 کلید پاستور را تحویل سید ابراهیم رئیسی داد و از سمت ریاستجمهوری ایران و سایر مسئولیتها و متعلقات ریاست قوه مجریه کنار رفت؛ تنها مسئولیت وی در حال حاضر نمایندگی مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و شرکت در اجلاسیههای این مجلس است که البته در دوران ریاستجمهوری در آنها شرکت نمیکرد.
🔸روحانی از اواخر سال 1400 دیدارهایش را با کارگزاران و مدیران دولتهای یازدهم و دوازدهم از سر گرفت و هر از چندی این دیدارها برگزار میشود؛ دیدارهایی که تاکنون رسانهای شدهاند بیش از 10 نشست بوده که عمدتاً در آنها صحبت از مسائل جاری کشور و دفاع از عملکرد دولتهای قبل شده است. اگرچه اطرافیان رئیسجمهور سابق، انتخاباتی بودن این نشستها را تکذیب میکنند اما اگر کسی اندک بهرهای از سیاست داشته باشد میداند که چنین نشستهایی خالی از بهرهبرداری انتخاباتی نیست؛ بهویژه آنکه دیدارهای شخصی و جداگانه با استانداران و مدیران استانی دولتهای قبل نیز برگزار میشود.
⭕️«آموزش» را با «پرورش» همراه کنیم
🔹ریشه اغلب آسیبپذیریهای اجتماعی در دانش آموزان که در بلندمدت به آسیبهای اجتماعی و بزهکاری در جامعه بدل میشود، عدم آشنایی کافی آنها با مهارتهای اجتماعی است؛
اگرچه مدرسه، جامعه و خانواده به عنوان سه ضلع اصلی در تربیت و پرورش دانش آموزان نقش دارند، اما نقش مدرسه به نحو پررنگتری از دو ضلع دیگر است.
همانجایی که البته نقطه ضعفهای جدی در آن وجود دارد و رهبر معظم انقلاب هم در دیدار اخیر خود با معلمان خواستار توجه بیشتر مسئولان آموزش و پرورش به مسئله «پرورشی» در مدارس شد.
🔸سالها قبل، رهبر معظم انقلاب نهاد مقدس امور تربیتی آموزش و پرورش را صدقه جاریه شهیدان رجایی و باهنر توصیف کردند؛ عبارتی دقیق که عظمت و تاثیرگذاری این نهاد کمنظیر را در تحولات اجتماعی نشان میدهد. امروز هم بخواهیم یا نخواهیم، باید باور کنیم که هزینه کردن برای امور تربیتی و پرورشی در مدارس، سرمایهگذاری برای آینده جامعه است؛
بجای هزینههای گزافی که جامعه در فردای روزگار باید بابت پلیس، دادگاه، زندان و بازپروری متحمل شود، میتوان این هزینه را در دوره مدرسه و برای تربیت صحیح دانش آموزان به کار گرفت.
⭕️حمایت تا ریشهکنی صهیونیسم
👤سردار اسماعیل قاآنی در پیامی به گروههای مقاومت در پایان جنگ پنج روزه با بیان اینکه مردم و مجاهدان غزه با وجود محاصره، ابزارهایی برای عزت، دفاع و جهاد، خلق میکنند، خطاب به رزمندگان مقاومت گفت:
🔹ای فرماندهان اتاق عملیات مشترک، حماسه جدیدی در تاریخ نبرد رقم زدید و مجددا ثابت کردید که میتوانید هیمنه دشمن را درهم شکنید و آن را شکست دهید.
شما با همکاری و اتحاد خود، توانستید پیروزی دیگری به پیروزیهای قبلی خود، اضافه کنید. این پیروزیها، گامهای ثابتی به سمت پیروزی نهایی است.
🔸ایران همچنان از ملت و مقاومت فلسطین حمایت خواهد کرد و به تقویت محور مقاومت ادامه خواهد داد تا رژیم صهیونیستی از سرزمین فلسطین، ریشهکن شود.
🔹سردار قاآنی همچنین از رزمندگان حزبالله لبنان و همه گروههای مقاومت به خاطر ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی قدردانی کرد.
⭕️تلخند؛ صدای پاپ هم درآمد
👤انتقاد پاپ فرانسیس از کاهش نرخ زاد و ولد در ایتالیا؛ نباید حیوانات، جانشین فرزند شوند.
🔹رهبر واتیکان در یک کنفرانس در ایتالیا که به موضوع کاهش جمعیت در این کشور اختصاص داشت، با اعلام این هشدار افزود:
🔸تشکیل خانواده در ایتالیا به یک «اقدام پر هزینه و فوق تصور» تبدیل شده است که فقط ثروتمندان میتوانند از عهده آن برآیند.
🔹کاهش نرخ زاد و ولد نشاندهنده فقدان امید به آینده است و نسل جوان تحت تأثیر احساس عدم اطمینان، شکنندگی و بیثباتی شرایط قرار دارند.
یافتن و حفظ شغل ثابت، مسکن و اجاره بهای بالا و دستمزد ناکافی از مشکلات واقعی جوانان است.
🔸حیوانات خانگی جایگزین کودکان در برخی از خانوادهها میشوند.
چند هفته قبل یک زن کیف خود را باز کرده و از من خواست که برای نوزادش دعا کند.
اما در حقیقت آن یک بچه نبوده، بلکه یک سگ کوچک بوده است.
حوصلهام را از دست دادم و به او گفتم: کودکان زیادی هستند که گرسنهاند و تو برای من یک سگ آوردهای؟
🔰 چرا رهبر انقلاب روی مسئلهی دشمنشناسی تاکید میکنند؟
🔻حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار کارگزاران حج: امام علیهالسلام به مناسبت وجوب حج این حرفها را میفرمایند: «وَ لَوْ كَانَ كُلُ قَوْمٍ إِنَّمَا يَتَّكِلُونَ عَلَى بِلَادِهِمْ وَ مَا فِيهَا» اگر قرار باشد که هر جمعیتی، هر ملتی فقط به خودشان، به مسائل کشور خودشان به مسائل شهر خودشان بپردازند به آنها فقط تکیه کنند و اهمیت بدهند؛ هَلَكُوا؛ از بین میروند.
🔻اگر شما ندانید در دنیا چه میگذرد، ضعیف میشوید. هَلَكُوا، تعبیر امام صادق علیهالسلام. «وَ خَرِبَتِ الْبِلَاد» همان کشور خودتان منطقهی مورد نظر خودتان هم نابود میشود، خراب میشود. «وَ سَقَطَ الْجَلَب»، جلب یعنی درآمد؛ درآمدهای ملّیتان هم کاهش پیدا میکند. باید بدانید در دنیا چه خبر است.
🔻«وَ سَقَطَ الْجَلَبُ وَ الْأَرْبَاحُ وَ عَمِيَتِ الْأَخْبَار» از دنیا بیخبر میمانید. باید نگاه کنید به دنیا. دنیا چه خبر است.
🔻اینکه ما تکرار میکنیم مسئلهی دشمنشناسی را، دشمن را بشناسید روشهای دشمن را بشناسید، کارکرد دشمن را بشناسید، مقدار پیشرفت دشمن را بشناسید، ضعف دشمن را بشناسید قوّت دشمن را بشناسید بر این اساس است. ۱۴۰۲/۲/۲۷
#دشمن_شناسی
#جهاد_تبیین
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⭕️دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی کیست؟
🔹دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی متولد ۱۳۴۰ در کرمان و از همرزمان حاج قاسم در لشکر ۴۱ ثارالله است. دانشجوی دندانپزشکی که سال ۵۹ تحصیل در دانشگاه تهران را بهصورت موقت رها کرد و به جبهههای جنگ رفت.
🔸احمدیان در سالهای پایانی جنگ یکی از معماران تحول در نیروی دریایی سپاه شد. علاوهبر نقشآفرینی در ایجاد یک نیروی دریایی نوین و بدیع در سپاه، از ایشان بهعنوان یکی از اولین نظریهپردازان ایده دفاع نامتقارن نام برده میشود.
🔹در دوران حضور احمدیان بهعنوان جانشین و فرماندهی در نیروی دریایی سپاه ایده دفاع نامتقارن در نیروی دریایی کاملا عملیاتی شد. حضور مستمر ۱۵ ساله در نیروی دریایی سپاه سبب شده که او به عنوان یک چهره صاحبنظر در حوزه شناوری و موشکی نیز شناخته شود.
🔸احمدیان سال ۷۹ نیروی دریایی سپاه را به مقصد ریاست ستاد مشترک سپاه ترک کرد. او در مدت ۷ ساله حضور در جایگاه ریاست ستاد مشترک سپاه، تحول عظیمی در ساختار اداری و توانایی سازمانی سپاه در ابعاد مختلف به وجود آورد.
🔹او علاوه بر دارابودن مدرک دکتری دندانپزشکی، فارغالتحصیل دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است و از سال ۱۳۸۶ بهمدت ۱۶ سال رئیس مرکز راهبردی سپاه بوده و بهعنوان یکی از موثرترین چهرههای کشور در مسائل امنیتملی اینک شناخته میشود.
🔸احمدیان همچنین یکی از ۵ عضو جدیدی بودند که رهبر انقلاب ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ به ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام، اضافه کردند.
⭕️جعلی دردسرساز
🔹هفته گذشته ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر گردید که در آن زنی در طول یک دقیقه با تغییر چهره خود به چند سلبریتی ، سایتی را برای ساختن ویدئوهای مشابه به کاربران معرفی می کند. این ویدئو به سرعت در فضای مجازی وایرال شد و بار دیگر صحبت از ظرفیت ها و عجایب هوش مصنوعی و دیپ فیک را بر سر زبان ها انداخت.
🔸در حقیقت، دیپ فیک هم یکی از ثمرات هوش مصنوعی به شمار می رود. دیپ فیک یا جعل عمیق، ترکیبی از کلمههای «یادگیری عمیق» و «جعلی» است. دیپ فیک، تکنیکی برای ترکیب تصویر انسان مبتنی بر هوش مصنوعی است. جعل عمیق تصاویر و فیلمهای موجود را بر روی تصاویر یا فیلمهای منبع قرار میدهد و از یک تکنیک یادگیری ماشین به نام «شبکههای زایای دشمن گونه» (GAN) استفاده میکند. ویدیوی جعلی ساخته شده، ترکیب فیلمهای موجود و منبع است که فرد یا افرادی را درحال انجام یک کار در موقعیتی نشان میدهد که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است.
⭕️ آمادهسازی خیابانهای جاکارتا برای استقبال از رئیسی
🔹 رئیسجمهور به دعوت رسمی همتای اندونزیایی عازم جاکارتا میشود.
🔸 آخرین سفر رسمی و دوجانبه روسای جمهور ایران به اندونزی «۱۷سال» قبل بوده است.
🔹 اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت جهان و پرجمعیتترین کشور اسلامی است.
🔸 این کشور ۱۰سال متوالی است که رشد اقتصادی سالانه ۵درصد را تجربه می کند.
🔹خب انگار اندونزی به ایران فروخته شده :)
⭕️ولایت مطلقه، کلید انعطاف برای تحولآفرینی
🔹بدون تردید نظریه «ولایت مطلقه فقیه»، مهمترین نظریه بنیانگذار انقلاب اسلامی است، نظریهای که ریشه در فهم عمیق از اسلام ناب دارد و اسلام را از کنج حجرهها و پستوخانهها به وسط میدان اداره جامعه آورد. مهمتر اینکه، امام خمینی (ره) موفق شد این نظریه را در قالب نظام جمهوری اسلامی ایران، محقق و عملیاتی کند.«ولایت مطلقه فقیه» در حقیقت مبتنی بر همان روحیه تحولخواهی امام خمینی (ره) مطرح شد تا انقلاب اسلامی را همچون فقه و فقاهت که از پیچوخم اجتهاد مصطلح حوزههای علمیه رهانید، از توقف، بنبست، درجازدن و گیرافتادن در پیچوخمهای اجرایی و امثال آن برهاند.
🔸جالب اینکه اکثر مواردی که ولی فقیه از اختیارات خود مطابق قید اطلاق استفاده کرده است به درخواست قوای مختلف به ویژه قوه مجریه بوده، حتی زمانی که این قوه در اختیار جريان موسوم به اصلاحات بوده است و بقیه موارد هم یا به منظور حراست از انقلاب اسلامی و جلوگیری از خروج آن از مسير صحیح خود که مهمترین وظیفه رهبر انقلاب است یا منعطف کردن سازوکارهای نظام برای عبور از گردنهها. در پایان، یک بار دیگر ضمن تأکید بر مقوله تحول، این فراز بیانات رهبری را تکرار میکنم که «تحول جزو سنتهای زندگی انسان و تاریخ بشری است. ما اگر چنانچه خودمان تحول ایجاد نکنیم و پیش نرویم، تحول بر ما تحمیل خواهد شد.» امروز به شدت نیازمند مدیران و نخبگانی هستیم که اولا ضرورت این تحول را متوجه شوند، ثانیا توان علمی و عملی برای تبیین یا ایجاد تحول را داشته باشند و ثالثا شجاعت لازم را داشته باشند تا هم تحول را بفهمند و هم توان تحقق آن را داشته باشند!
✅ دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر:
۱ . شرایط ایران برای صلح شناسایی و تنبیه متجاوز و پرداخت غرامت از سوی عراق بود، که نپذیرفتند.
۲ . مرزهای ایران تامین نداشت و نقاطی در شلمچه، طلائیه، فکه و قصر شیرین در اشغال عراق بود و نیز شهرهای سومار، نفت شهر و مهران در اشغال دشمن بود.
۳ . در حالی که نیروهای خودی، پیروزی های زیادی کسب می کردند، توقف جنگ و چانه زنی در پشت میز مذاکره، برای آزادی نقاط مرزی آزاد شده، صحیح نبود .
۴ . شهرهای آزاد شده همچون خرمشهر، به علت حضور دشمن در شلمچه، همچنان مورد تهدید بود .
۵ . توانایی کمی ارتش عراق ترمیم شده و با کمک های همه جانبه دولت های بزرگ افزایش هم یافته بود .
۶ . تنها چیزی که ارتش عراق از دست داده بود، روحیه بود که با توجه به روحیه فرماندهی آن (شخص صدام)، این مسئله نیز پس از مدتی قابل ترمیم بود .
۷ . در حالی که نیروهای جمهوری اسلامی در نوار پیروزی قرار داشتند، آتش بس و صلح ناپایدار در هنگام قدرت و دادن فرصت مجدد به عراق، زیان هایی به بار می آورد . اگر آن روز جنگ متوقف می شد و تجربه ای چون مذاکرات سوریه و اسرائیل، بر سر ارتفاعات جولان، فراروی ما قرار می گرفت و ما ناچار می شدیم بر سر سایر مناطق تحت اشغال، پشت میز مذاکره با عراق چانه زنی بی حاصل کنیم; امروز جامعه، مسئولان وقت را شماتت می کرد .
۸ . عراق در نظر داشت با برگزاری اجلاس سران جنبش غیر متعهد در بغداد و کسب ریاست دوره ای این جنبش، برای تحقق خواسته های نامشروع خود، به ایران فشار آورد; ولی ایران با حمله به داخل خاک عراق در عملیات رمضان، این امتیاز مهم و حیاتی را از عراق گرفت .
۹ . امکان پدافند با توقف روی خط مرزی وجود نداشت; زیرا در اغلب نقاط مرزی هیچ گونه مانع طبیعی وجود نداشت و ایجاد استحکامات جدید نیز یک سال به طول می انجامید و طی این مدت احتمال حمله مجدد عراق جدی بود . مهم تر این که با تکیه بر اصل متعارف نظامی «تعقیب دشمن » هرگونه توقف پس از فتح خرمشهر یک حرکت غیراصولی بود "
⭕️انتظارات از دستگاه دیپلماسی کشور
🔹 سفرای ایران در کشورهای جهان هرساله برای دریافت آخرین راهبردهای دیپلماسی کشور و هماهنگیهای بیشتر در تهران دور هم جمع شده و یکی از برنامههای ثابت آنها دیدار با رهبر معظم انقلاب است که چند روز پیش انجام شد و رهنمودهای لازم را نیز دریافت کردند که در رسانهها منعکس شد.
🔸یکی از انتظارهای بدیهی از دستگاه دیپلماسی کشور هموار کردن تجارت خارجی با کشورهای دیگر است بهگونهای که بیشترین سود عاید ملت ایران شود، امری که کمتر از دستگاه سیاست خارجی ایران مشاهده میشود.
🔹در خاطرات سفیر اسبق ایران در چین آمده بود که سفارت آمریکا در چین ۹۰۰ کارمند و دیپلمات دارد اما سفارت ایران در پکن ۴۵ دیپلمات و کارمند دارد و طبعاً نمیتوان انتظار داشت عملکرد این ۲ سفارتخانه در حوزههای مختلف در تعامل کشورهای مطبوع آنها با چین یکسان باشد، حال همان ۴۵ نفر از چه توانمندی و انگیزههایی برخوردارند را ما اطلاع نداریم.
🔸در دولت جدید شاهد جبران مافات بهصورت نسبی هستیم، همینکه ایران در پیمان اقتصادی بزرگ شانگهای عضو رسمی شده و مقدمات برای عضویت در پیمان های مشابه در حال فراهم شدن است، همینکه کشت فراسرزمینی در ۷ کشور ایجاد شده، همین که مراودات اقتصادی با برخی کشورهای همسایه به نسبت سال قبل ۳ نیم برابر شده و ۰۰۰، نشان از تحرک نسبی دستگاه دیپلماسی در حوزه های اقتصادی است و باید این را به فال نیک گرفت، اما مطالبه ارتقاء آن تا رسیدن به سطح مطلوب را نیز داریم.
⭕️سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشـور پرداخت میشود
🔹شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی:
ایران از نظر شدت مصرف انرژی در جهان شرایط مناسبی ندارد و این موضوع در کشور سه برابر میانگین جهانی است که در سوختهای فسیلی از جمله گاز و فرآوردههای نفتی این شدت بالاتر اسـت و سـالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانـه سـوخت در کشـور پرداخـت میشود.
⭕️منابع سرگردان کی به تولید می رسند؟
🔹در شرایطی که منابع مالی بزرگی در کشور در فعالیت های غیر مولد در حال گردش هستند نظیر حدود 15 میلیارد دلار (معادل حدود 630 هزار میلیارد تومان ارز خانگی)، بخش بزرگی از تامین مالی در کشور توسط تسهیلات بانکی انجام می شود. این رویه بر خلاف روال مرسوم کشورهای پیشرو است. به عنوان مثال در آمریکا، اروپا و ژاپن سهم تامین مالی با تسهیلات بانکی کمتر از 20 درصد است. به نظر می رسد در این زمینه سیاست گذاران اقتصادی و به خصوص بازار سرمایه برای استفاده از ظرفیت های موجود، باید برنامه تامین مالی موثری را تدارک ببینند.
(منابع: خبرگزاری فارس، اقتصاد نیوز
به نقل از فرزین (رئیس کل بانک مرکزی))