⭕️ همکاری امارات و اسرائیل برای ایجاد پایگاه مشرف بر باب المندب
🔹 گزارش سایت TheMarker وابسته به گروه اسرائیلی هاآرتص از مذاکرات محرمانه با میانجیگری امارات بین اسرائیل و سومالی لند برای ایجاد پایگاه نظامی اسرائیل در منطقه مشرف به خلیج عدن خبر می دهد.
🔸هدف این پایگاه حمله به مواضع انصارالله در یمن و ایجاد بازدارندگی برای اسرائیل است، در حالی که اسرائیل متعهد به رسمیت شناختن سومالیلند و سرمایه گذاری اقتصادی در آن است.
🔹 امارات پس از آن که سومالیلند را متقاعد کرد که اجازه تاسیس این پایگاه را بدهد، متعهد شد که هزینه ساخت پایگاه را تامین کند.
🔸 امارات قبلاً ۴۴۰ میلیون دلار در بندر بربره و زیرساخت های آن سرمایه گذاری کرده بود تا از آن به عنوان پایگاهی برای عملیات نظامی در یمن استفاده کند.
🔹 این گام در چارچوب همکاری نظامی گسترده بین امارات و اسرائیل است که شامل پایگاههای مشترکی بین آنها در مجمعالجزایر سقطری در نزدیکی یمن است.
⭕️ضرورت تنوعبخشی سبد انرژی در تولید برق
🔹یکی از مهمترین زیرساخت ها برای رفاه عمومی و پیش شرط های لازم برای تولید و برقراری و تداوم آن را می توان تأمین انرژی های مورد نیاز برای فرآیند تولید از جمله برق، گاز و... دانست. موضوعی که در سال های پس از پیروزی انقلاب با توجه ویژه ای همراه بوده و رشدهای حیرت انگیزی را به همراه داشته است. برای مثال در حوزه تأمین برق که در روزهای گذشته به یکی از اخبار مهم کشور تبدیل شده است، در سال 57 در حالی که ایران جمعیتی حدود 35 میلیون نفر داشت ظرفیت تولید برق نیروگاههای کشور2500 مگاوات بود که این ظرفیت امروز به بیش از 92 هزار مگاوات رسیده؛ یعنی عملا ظرفیت تولید برق کشور طی سال های پس از پیروزی انقلاب 37 برابر شده است؛ در حالی که جمعیت ما رشد 2.5 برابری داشته است، موضوعی که نشان دهنده اولویت دهی و اهمیت به مقوله تأمین و تولید انرژی از جمله برق در کشور بوده است.
🔸در ایران83 درصد از نیروگاه های کشور به گاز طبیعی وابسته بوده و 14 درصد از برق کشور نیز در نیروگاه های برق آبی تأمین می شود و سایر بخش ها چون انرژی های تجدیدپذیر و اتمی سهم 1 درصدی دارند. وابستگی 83 درصدی تولید برق کشور به گاز طبیعی نوعی زنگ خطر است که برای جلوگیری از این قبیل مشکلات در آینده باید به سمت تنوع پذیری سبد انرژی لازم برای تولید برق حرکت کنیم.
⭕️بحران سازی تصنعی
یکی از تکنیک های عملیات روانی
🔹بر اساس این تکنیک، کارشناسان عملیات روانی تلاش می کنند اوضاع اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و ... را آن چنان بحرانی جلوه دهند، که باعث تشویش افکارعمومی و از بین رفتن اراده مقاومت و تلاش همگانی شود.
🔸مثلا رسانههای فارسی زبان معاند، تمام تمرکز خود را بر موضوع «زنان در ایران» گذاشتهاند و طوری کلمهی زن را به زبان میآورند که در ذهنِ همه مخاطبان، حجم عظیمی از ظلم و ستم به زنانِ ایرانی تداعی شود.
🔹رسانههای خارجی این روش را آنقدر ماهرانه به کار میبرند که این موضوع را بتوانند حتی در خود جامعه ایران القا کنند که زنان در ایران، بیشتر از هرکشور دیگری مخصوصا کشورهای اروپایی و آمریکا تحت خشونتهای مختلف قرار دارند. تا به این صورت بتوانند ایران را درگیر بحرانی بزرگ نشان دهند.
▫️این رسانهها اما حرفی از این آمار نمی زنند:
🔹 در سال 2023، در فرانسه 270 هزار زن اعلام کردند که مورد تجاوز قرار گرفتهاند؛ هر چند به اذعان رسانههای آلمانی این آمار کمتر از تعداد تجاوزات صورت گرفته است. زیرا بسیاری از زنان، از ترسشان از شکایت صرف نظر میکنند.
🔸 در سال 2023 ، 155 زن در آلمان توسط پارتنرفعلی یا سابق خودکشته شده اند. (طبق آمار دفتر پلیس جنایی فدرال )
🔹 در انگلستان درهر سه روز یک زن، توسط یک مرد کشته میشود.
🔸 18 درصد از کل جرایم ثبت شده در انگلستان و ولز را آزارهای خانگی علیه زنان تشکیل می دهد.
🔹 در آمریکا نیز 75 درصد قربانیان خشونتهای خانگی مرگبار، زنان هستند.
🔸 زنان در ایالات متحده 11 برابر بیشتر از زنان در سایر کشورهای پیشرفته و پردرامد با اسلحه کشته میشوند.
▪️این آمارها صرفاً بخش کوتاهی از آمارهایی است که همه روزه در رسانههای خارجی منتشر میشود، اما سعی دارند آن را از دید مخاطبان فارسی زبان دورنگه دارند.
⭕️آتش بس در لبنان، برنده اسرائیل یا مقاومت؟!
عملا اسرائیل بازنده اصلی این جنگ بوده.
علت⁉️
🔹اسرائیل حدود ۸ دهه تلاش کرد یهودیان جهان، مخصوصا ثروتمندان یهودی رو در اسرائیل دور هم جمع کنه و بالاترین احساس امنیت رو بهشون بده.
🔸اسرائیل تلاش کرد طی یک دهه اخیر با راه اندازی کریدور به اصطلاح "عرب_مد" تمام کریدورهای باستانی بین خاورمیانه و اروپا رو دور بزنه و بندر حیفا رو در مرکز این کریدور، مبدل به مروارید شکوفایی اقتصادی اسرائیل و قوم یهود کنه و بعد با بازسازی معبد سلیمان و پایتخت کردن قدس شریف، تبدیل به بزرگترین حکومت نهتنها یهودی که بزرگترین حکومت مذهبی تاریخ بشر بشه.
🔹همه اینها به علاوه بسیاری اهداف دیگه که در حوصله این مقال نیست اما عملیات ۷ اکتبر و مخصوصا جنگ با حزبالله تمام این اهداف رو نابود کرد.
🔸یهودیان فوج فوج از اسرائیل مخصوصا سرزمینهای شمالی فرار کردند و این قوم راحتطلب و مفتخور اگر بعد از این دولت اسرائیل، هموزنشون طلا بهشون بده دیگه به اسرائیل برنخواهندگشت، حتی اگر حزبالله به طور کامل نابود بشه.
🔹کریدور عرب مد به ملکوت پیوست و رویای پایتختی قدس و معبد سلیمان به فنای عظمی رفت.
▫️اما غزه چه میشود؟
🔸غزه خاکیست که آمیخته با قلب و جان و خون مردمیست که هزاران سال جنگ و خونریزی رو نسل اندر نسل در اون تجربه کردن و دوباره برخواستند و دوباره به شکوه خودشون برگشتند، لذا غزه هیچ وقت تنها نمیمونه چراکه مردمش خودشون رو صاحب ذره ذرهی خاکش میدونن و عین گیاهان جنگلی در آتشسوخته دوباره احیا و سرزنده خواهند شد.
🔹اینها شعار نیست، اینها عین واقعیت علوم انسانی شامل جامعه شناسی، تاریخ، فلسفه و منطق و حتی ریاضیات و علوم تجربیست و از همه مهمتر؛
عین سنت الهی است..
🔹️ آیا سیاست ایران
در مورد سوریه تغییر
کرده است؟
✍ #محمد_کورهپز
... پیشروی سریع تروریستها در حلب و حماه و... به چه معناست؟
1⃣ بیتردید مقصر اول اتفاقات اخیر سوریه را باید ارتش فاسد و ناکارآمد این کشور دانست که البته چندان هم موضوع عجیبی نیست. رزمندگان مدافع حرم خاطرات تلخی از ارتش بعثی سوریه در دوران مبارزه با تروریستها دارند. از تسلیم خطوط به تروریستها تا نفوذ عناصر جاسوس و حتی فساد اخلاقی و اعتقادی. طبیعی است که چنین ارتشی در برابر یک نیروی تکفیری که با عقیده ولو غلط در حال جنگ و قتال است نمیتواند کاری از پیش ببرد و دلیل اصلی عقبنشینیهای مکرر ارتش عربی سوریه از حلب و حماه و ... همین است. این که میبینیم بشار اسد دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتش را میدهد در واقع تلاشی برای تکان دادن این نظامیان است و ناگفته پیداست که این مشوقهای مالی هم موفق نخواهد بود.
البته معدودی از فرماندهان و نیروهای با غیرت ملی مثل ژنرال سهیل حسن را باید از این کلیت استثنا کرد.
2⃣ ایران و جبهه مقاومت در این ماجرا به هیچ وجه غافلگیر نشدند. برآوردهای اطلاعاتی از سه ماه پیش کاملا گویای این بود که تروریستهای مستقر در ادلب در حال آمادگی برای حمله هستند. قبل از آن هم میدانستیم که به تعهدات ترکیه در سوچی و آستانه نمیتوان تکیه کرد و اردوغان ابایی از هزینه کردن تکفیریها برای مقاصد خود ندارد. اما مشکل اینجاست که در سوریه تصمیمگیری نهایی با ایران نیست. لذا خطای محاسباتی دولت سوریه در بیتوجهی به هشدارهای ایران را باید در نظر گرفت.
3⃣ قدری ریشهای تر باید به موضوع نگاه کرد: ترکیب جمعیتی سوریه حدود 75 درصد سنی، 10 درصد مسیحی و تنها 13 درصد شیعه علوی و اسماعیلی است. تمامیتخواهی و دیکتاتوری حزب بعث بشار در راه ندادن اهل سنت در ساختار حکومتی از یک طرف و فساد گسترده در بین علویهای حاکم از طرف دیگر، زمینه اصلی بحران 2011 و نیز اتفاقات فعلی است. (البته بالا کشیدن علویان در دوره حافظ اسد دلایل دیگری داشت که فعلا مجال توضیح این موضوع نیست) اما در جامعهای با اکثریت سنی که از دیرباز با اسلام اموی و ضدشیعی خو گرفتهاند و ترکیب فعلی صحنه، بزرگترین انگیزهها را در اختیار عناصر تکفیری قرار میدهد تا بر روی گسلهای موجود بحرانآفرینی کنند. ایران با فهم صحیح از این مسئله به خوبی میدانست که پاکسازی سوریه و حتی شاید بتوان گفت آزادسازی ادلب پایان کار نخواهد بود و باید تغییرات ریشهای در دستور کار قرار گیرد وگرنه هر لحظه امکان بازگشت معکوس وجود دارد.
4⃣ شهید سلیمانی بعد از آزادسازی بخش اعظم خاک سوریه از عناصر تکفیری، پیشنهاد ایجاد اصلاحات در ساختار حاکمیت را به بشار اسد داد و خود نیز با مذاکره با عناصر میانهرو سنی تلاش کرد تا وضعیت صحنه را به شکل معتدلتری در آورد و توفیقاتی هم در این زمینه کسب کرد ولی متاسفانه برخورد حکومت سوریه (و البته بعضی دولتها در ایران) با این وضعیت را باید فرصتسوزی بزرگ نامید. نتیجه این شد که ما فرصت بهرهبرداری از پیروزیهای میدانی را از دست دادیم و کشورهایی مثل امارات و ترکیه در خلاء حضور ما میداندار شدند.
5⃣ قطعا رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه –هر کدام به دلایل و نیاتی- در فتنه فعلی ایفای نقش میکنند ولی تجربه نشان داده ما از اشتباهات جبهه خودی بیش از تحرکات دشمن باید واهمه داشته باشیم. یک نمونه روشن آن موج مشکوک افغانستیزی در یکی دو سال اخیر خصوصا بعد از روی کار آمدن طالبان است که هدف آن انشقاق بین صفوف رزمندگان فاطمیون و جبهه مقاومت بود. در زمان جنگ تحمیلی خودمان وقتی که وزیر سپاه از حافظ اسد درخواست موشک کرد او بسیار ناراحت شد و بعد از مرخص کردن اطرافیان خود گفت: «مگر شما نمیدانید سوریه پر از جاسوس است چرا این درخواستها را علنی مطرح میکنید؟» البته مسئله «تجارت اطلاعات» به درجاتی دیگر در لبنان و حتی اسرائیل هم وجود دارد.
6⃣ چرا ایران در فتنه جدید سوریه حضور سریع میدانی پیدا نکرد؟
باید حکومت سوریه به این درک برسد که قرار نیست تاوان ندانمکاریهای آنها را ایران و رزمندگان جبهه مقاومت پرداخت کنند. موضعگیری فالح الفیاض و حشدالشعبی عراق در مورد عدم مداخله حداکثری در سوریه را باید در این چهارچوب دانست. البته حرکتهای ایذایی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز تا حدی بر سرعت عمل ایران تاثیر گذاشته است.
7⃣ در کل اما جای نگرانی جدی نیست؛ چراکه به لحاظ میدانی و نظامی، هر منطقهای که به سرعت فتح شود به سرعت نیز قابل بازپسگیری است؛ ضمن اینکه که تحرکات عناصر تحریر الشام (النصره سابق) در این مدت به صورت پیشرویهای سریع ولی بدون تثبیت خطوط دفاعی بوده است.
8⃣ چرا جای نگرانی جدی نیست؟ هلیبرد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشاندهنده سست بودن عقبه تکفیریهاست؛ این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیههای ایران را زودتر بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات داخلی حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند.
9⃣ متاسفانه فضای رسانه داخل کشور یا مشغول تحلیلهای آخرالزمانی است!
که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!
که طرح این موضوعات غیر قطعی و انحرافی به شدت حاج قاسم سلیمانی عزیز را آزار میداد.
یا همه چیز را به منازعه ایران و رژیم صهونیستی خلاصه میکنند و روی هر واقعه و اتفاقی سریعا برچسب «عقبنشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» میزنند.
متاسفانه بعضیها به دنبال سادهترین و بسیط ترین تحلیل هستند نه دقیقترین تحلیل.
خناسی رسانههای معاند و غربگرایان داخلی نیز جای خود دارد.
اما باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیمگیری دقیق بود.
🔟 اکنون وقت آیه یأس خواندن و تحلیلهای صد من یک غاز صادر کردن بدون اطلاعات دقیق و گمانه زنی های بدون تخصص نیست.
(متاسفانه سرعت پیشروی تکفیری های سوریه در ایتا بسیار بیشتر از سرعت پیشروی آنها در میدان است)
علاوه بر اینکه نه میتوان با هر کجروی سوریها کنار آمد و نه میتوان بالکل رهایشان کرد.
تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و با فراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را کاملا تحت نظر و اشراف دارند.
برای آرامش بیشتر فقط کافیست روند مدیریت رهبر انقلاب را در بحران های داخلی و منطقه ای بیشتر مطالعه کنیم و از تحلیل های کانال هایی که رهبر انقلاب را در امور نظامی هیچکاره و دست بسته جلوه میدهند و مجموعه نظام را به تعلّل متهم میکنند، فاصله بگیریم.
این منطقه، منطقه ماست و آن همه در ابعاد گوناگون هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم.
تردیدی نیست که سیاست ایران در مورد سوریه و حزب الله هیچ تغییری نکرده است.
در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که ارادهاش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
🔹️ سوریه به کدام سمت خواهد رفت؟
✍ #یعقوب_ربیعی
... بشار اسد رفت، این مهم ترین خبر روز 18 آذر بود؛ ولی الان سئوال اصلی این است که پس از بشار اسد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سناریوها را می توان اینگونه نوشت:
1⃣ سناریوی تشدید تنش ها و فرو رفتن سوریه درجنگ داخلی.
2⃣ سناریوی استقرار یک دولت مرکزی جایگزین بشار که می تواند شامل موارد ذیل باشد:
- استقرار یک دولت و حاکمیت تکفیری توسط جبهه النصره یا همان تحریر الشام
- شکل گیری یک دولت و حاکمیت اسلامی غیر تکفیری
- شکل گیری یک دولت با سکولارهای فراری مانند ریاض حجاب
✅ مطمئن باشید که غربی ها اجازه دو دولت اول را نخواهند داد؛ اما در یک نگاه کلی می توان گفت که آمریکایی ها و صهیونیست ها در سوریه به دنبال سه هدف عمده خواهند رفت:
- تلاش برای حفظ آشوب مدیریت شده،
- عدم شکل گیری یک دولت قوی یا شکل گیری دولتی بدون اقتدار مرکزی،
- تلاش برای موازنه و توزیع ضعف بین همه طرف های درگیر.
↩ سال هاست که آمریکایی ها و صهیونیست ها به دنبال نظم نوینی هستند که از آن دولت های ضعیف و بازتولید خشونت و درگیری بیرون می آید. به قهقهه های امروز فیدان و اردوغان نگاه نکنید؛ دیر یا زود همه منطقه از جمله اردوغان و مرتجعین خواهد فهمید که زدودن نظم فعلی به معنای استقرار نظم نوین و مطلوب آن ها نخواهد بود.
◀️ #مدافعین_حرم و #سردار_دلها سال ها تلاش کردند تا نظم نیم بند فعلی به هم نخورد و راهبرد صهیونیست ها به ثمر ننشیند، مطمئن باشید جولانی ها و گولانی ها بلای جان #اردوغان ها و #بن_سلمان ها خواهند شد.
🔹️ سقوط #بشار و صعود #بشارتها
✍ #جعفر_ولاییمنش
... با انتشار اخبار بد سقوط حکومت سوریه، شاهد تحلیل های هیجانی و ناامید کننده گوناگونی هستیم:
🔸«خون شهدای مدافع حرم را به باد دادند!» گویا که شهدای مدافع حرم برای دفاع از حکومت سوریه و شخص بشار اسد میجنگیدند، در حالی که با رفتن بشار، آرمان دفاع از حرم ها و مقدسات سوریه بر زمین نخواهد ماند.
🔸 «مقصر #پزشکیان و عراقچی هستند که با ابزار دیپلماسی و مذاکره به دنبال مدیریت مسئله پیچیده سوریه بودند»، انگار نه انگار که #عراقچی در دوحه و علی #لاریجانی به نمایندگی از رهبری دوبار در دمشق به دنبال مدیریت صحنه و متقاعد سازی طرف های درگیر و انگیزه سازی برای بشار اسد و حاکمیت سوریه بودندـ
🔸 «جمهوری اسلامی مقصر است که گذاشت حکومت سوریه سقوط کند!»
یعنی انتظار دارند وقتی رئیس جمهور سوریه نمیخواهد، مردم سوریه نمیخواهند و ارتش سوریه نمیخواهند به هر دلیلی مقاومت کنند، ایرانی ها دایه دلسوزتر از مادر شوند و با دخالت بیجا در امور داخلی یک کشور دیگر، اراده خود را بر مردم و حاکمیت آن کشور به هر قیمتی تحمیل کنند!
ما قبلا هم با درخواست سوریه و حاکمیت بشار اسد، عملیات مستشاری در این کشور داشتیم.
🔸«چون عملیات #وعده_صادق با تعلّل روبرو شد، دولت سوریه سقوط کرد»
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند نه تعلل میکنیم و نه شتابزده عمل میکنیم؛
همه ما به تدابیر رهبر جبهه مقاومت و فرمانده کل قوا ایمان داریم و با تهمت «تعلل کردیم که #سید_حسن_نصرالله به شهادت رسید»، تدابیر امام خامنه ای و بیانات صریح ایشان را نادیده نمیگیریم و دل مردم منطقه و حاکمان کشورهای جبهه مقاومت را با وسوسه های سرپنجه های رسانه ای دشمن، خالی نمیکنیم.
🔸 «اگر #حاج€قاسم بود، سوریه سقوط نمیکرد» گویا که نمیدانند استاد و پیر مراد حاج قاسم تاکید کردند که با آمدن #سردار_قآآنی خلاء حضور حاج قاسم رفع گردید. تضعیف سرداران سپاه و فرماندهان میدان که این روزها تا توانستند تلاش کردند تا علاوه بر متقاعد سازی حاکمیت سوریه، آرایش میدان و جبهات مبارزه را سروسامان دهند، اشتباه راهبردی بوده و تنها به سود رژیم صهیونیستی تمام میشود.
↩ بهترین پایه تحلیل برای این روزها همان بشارت ماندگار سردار دلها حاج قاسم سلیمانی عزیز است که:
«من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست. اما شرط آن این است که: نترسید و نترسیم و نترسانیم.»
و چه زیبا فرمود امام راحل عظیم الشان ما:
«چه کوته نظرند آنهایی که خیال میکنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیدهایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بیفایده است،
ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم.
راستی مگر فراموش کردهایم که ما برای ادای تکلیف جنگیدهایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند.»
🔺️توییت #مصطفی_بکری، چهره سیاسی و عضو سابق مجلس نواب مصر
... خوشحال نباشید؛ منتظر انتقام و جنگ داخلی باشید. سوریه وارد #دالان_تاریکی شد، نتانیاهو به دنبال تغییر نقشه خاورمیانه است. سوریه ایستگاه پایانی نیست، سرآغاز مسیری جدید روبروی امت است. شادی ها به زودی به کابوس بدل میشود. آنها که از داعش و برادرانش توقع آزادی و دموکراسی و آسایش دارند، در توهماند.
🔹️ ایران در سوریه؛
ورود قانونی،
خروج اخلاقی!
✍ #عبدالرحیم_انصاری
... جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده هر کشوری بخواهد مقابل اسرائیل و آمریکا بایستد، به آن کشور کمک خواهد کرد؛ همچنین بارها اعلام کرده در هیچ کشوری بدون مجوز و درخواست رسمی آن کشور حضور نخواهد یافت؛ واقعیت این است که بشار اسد اخیرا از مقاومت در برابر دشمن برید و درخواستی هم برای کمک به ایران ارسال نکرد. بشار اسد جانش را برداشت و رفت، و جمهوری اسلامی در غیاب دولت قانونی سوریه هیچ مسئولیتی برای حفظ نظامی که رهبرش به واسطه تهدید، ترور، یا هر عامل دیگری فرار را بر قرار ترجیح میدهد ندارد.
🔹 این در واقع احترام به حق طبیعی مردم سوریه است، و نظام جدید سوریه اگر به رسمیت شناخته شود میتواند دوستان و دشمنان خود را انتخاب کند. فارغ از آنکه عامل این تحولات چه بوده، و نتیجه آن چه خواهد بود، ما باید بدانیم آقای بشار اسد علیرغم کمک هایی که به جبهه مقاومت کرد و البته کمک هایی که دریافت نمود فرصت را از دست داد؛ او بعد از بازیابی قدرت میتوانست به مردم سالاری تن بدهد و گروه های مختلف را در سرنوشت سوریه شریک کند؛ آن وقت حتی اگر از صندوق های رای هم بیرون نمی آمد، لا اقل کناره گیری عزتمندانه ای میداشت و حالا نیاز نبود آواره این کشور و آن کشور باشد.
🔹 او اما با اصرار برای ماندن در قدرت کار را به جایی رساند که مجبور شد برای بقا دست به دامان اعراب بی بخار شود، و در نهایت نیز از ترس ترور به جبهه مقاومت بعنوان تنها عامل حفظ دولتش پشت کرد. جمهوری اسلامی به سوریه پشت نکرد، شکست هم نخورد، فقط دست به کار غیر اخلاقی و غیر قانونی نزد، چون هدفش کشورگشایی یا مجبور کردن متحدان به پیروی از خود نیست. لذا اسد را تا آخرین لحظه ای که در قدرت بود رهبر قانونی آن کشور دانست و برخلاف نظر دولت قانونی سوریه گامی برنداشت.
🔹 بله این قطع ارتباط میتواند برخی منافع ما را تهدید نماید؛ این یک واقعیت است، لیکن نمیشود خود را به زور در جایی تحمیل کرد؛ بنابراین باید آلترناتیو دیگری پیدا نمود؛ اکنون نیز دولت جدید سوریه اگر بتواند در میان آن همه اختلاف شکل بگیرد، آینده و سرنوشت آن کشور را ترسیم خواهد کرد. لذا اینکه گفته میشود ایران عقب نشسته واقعیت ندارد.
🔹 ایران در واقع به آن کشور احترام گذاشته و خلاف خواست دولت سوریه کاری انجام نداده است؛ جمهوری اسلامی اشغالگر نیست؛ قانونی به سوریه ورود کرد، و در خلاء قدرت اخلاقی خارج شد تا سوری ها خودشان برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند؛ خوب است اینها را فارغ از اینکه چه کسانی آمده و چه کسانی رفته اند، بصورت منطقی مورد ارزیابی قرار دهیم!
May 11
🔹️ حکایت #سوریه
هر رور جالب تر از دیروز
✍ #عبدالرحیم_انصاری
... حکایت سوریه هر روز جالبتر میشود؛ پس از پیروزی معارضین، #اسرائیل ضمن حمله به نقاط مختلفی در سوریه، اشغال مناطق بیشتری از آن، و تخریب تجهیزات نظامی این کشور، از کردهای مستقر در شمال و شرق سوریه حمایت کرده است؛ #ترکیه حامی انقلابیون شورشی است؛ #حماس هم به حکومت جدید تبریک گفته است؛ حماس، ترکیه و انقلابیون مسلح رویکرد #اخوان_المسلمینی دارند؛ دولت کنونی #مصر با اخوانی ها در تضاد است؛ عراقی ها به هیچکدام اعتمادی ندارند؛ #قطری ها احتمالا به حاکمان جدید سوریه متمایل خواهند شد؛ #امارات و #عربستان هم قطعا نمیخواهند از بازیگران فعلی عقب بمانند.
↩ #آمریکا اسم #جولانی را برای روز مبادا از لیست ترور خارج نکرده، اما در عین حال تلاش میکند جایگاه بالانس تمام طرف ها را داشته باشد؛ ایالات متحده البته ذاتا به اسرائیل متمایل است، همچنان که کردها از سوی آمریکا ساپورت میشوند! اینجا یک پرسش پیش خواهد آمد! آیا جولانی و یارانش در برپایی حکومت مصمم هستند، قصد ماندن دارند و به زعم خود میخواهند سوریه را بازسازی کنند، یا اینکه بازیچه دست اسرائیل و آمریکا هستند؟
↩ شرایط خیلی پیچیده است؛ ولی اگر قصد ماندن داشته باشند که این احتمال خیلی زیاد است، حمایت از حماس میتواند یکی از اهرم هایشان برای مهار زیاده خواهی های اسرائیل باشد؛ ضمن اینکه احتمال درگیری های قریب الوقوع شان با کردها نیز دور از ذهن نیست؛ اینجا ترکیه را نیز در کنار خود دارند، اما کردها نیز آمریکا و اسرائیل را پشتیبان خود میبینند؛ اوضاع مقداری پیچیده است، نه؟! این تحلیل را میتوانید نپذیرید، اما اگر یک روز شنیدید حکومت جولانی دستش را سوی #ایران و #حزب_الله و #حشد_الشعبی نیز دراز کرد اصلا تعجب نکنید چون هیچ چیز بعید نیست!
↩ نشانه هایی هم البته وجود دارد؛ اینکه در یکی دو روز پس از تصرف دمشق امنیت حرم حضرت زینب(س) دست نخورده باقی مانده، و تلویزیون ایران نیز در خطاب قرار دادن نام اعضای هیئت #تحریر_الشام از القاب ملایم تری چون مسلحین استفاده میکند، خود میتواند محل بحث باشد! درباره دو مورد آخر همین را بگویم که اگر بجای اعزام نیرو به سوریه با تغییر عبارات "تروریست ها" به "مسلحین" توانسته ایم از حرم دفاع کنیم، این هنر جمهوری اسلامی است و به جای طعنه به صدا و سیما باید به این سیاست آفرین گفت! و نکته پایانی اینکه به نظر میرسد هنوز مانده تا عده ای سطح هوشمندی جمهوری اسلامی را درک کنند، و ظاهرا اسرائیل هم میداند سرنگونی دولت بشار اسد لزوما پایان تهدیدات علیه موجودیت جعلی اش نیست؛ باید منتظر ماند و دید چه میشود!
🔴صحنه آرایی فتنه #احرار_الشام به خروج #سفیانی و انتساب آن به علائم ظهور، به منظور غفلت جبههی انقلاب و مقاومت در حیاط خلوت گروهکهای صهیونیستی موسوم به #انجمن_حجتیه و #بهائیت طراحی شده است.
مواظب پشت پرده برخی مسائل باشید. علیالخصوص رسانههای انقلابی.
⭕️جبر رسانه ای و راهکار مواجهه با آن
🔹به طور کلی شبکههای اجتماعی باعث میشود، افراد پس از مدتی در خواندن متنهای بلند و عمیق دچار بیحوصلگی شوند و دوست داشته باشند که همه چیز مثل شبکههای اجتماعی، جذاب، ساده، کوتاه، روان و بسیار متنوع باشد. به این موضوع جبر پلتفرمی میگویند. یعنی خود پلتفرم (سکوهای صوت و تصویر) ما را به رفتاری هدایت میکند.
🔸به عنوان مثال حضور زیاد بلاگرها در اینستاگرام شما را علاقهمند به بلاگری میکند؛ در صورتی که یک شبکهی اجتماعی موسیقی، شما را به خوانندگی علاقهمند میکند. در شبکههای اجتماعی که فروشگاههای اینترنتی زیاد هستند، انسان ناخودآگاه به سمت خرید بیشتر متمایل میشود، و در شبکههای اجتماعی که کتابخوانها زیاد هستند، انسان به سمت خواندن کتاب سوق پیدا میکند.
به طور دقیقتر جبر پلتفرمی به الزامات عاطفی، رفتاری، شناختی، هنجاری و… که توسط پلتفرمها در فضای مجازی بوجود میآید، گفته میشود. البته این الزامات گاهاً به دلیل سرویسدهی به مخاطب تحمیل میشود؛ مانند گفتن موقعیت(لوکیشن) برای استفاده از برنامه های موبایلی مسیریاب (مانند نشان یا گوگل مپ) یا اشتراکگذاری اثر انگشت برای احراز هویت.
🎥افشاگری خبرنگار «یدیعوت آحارانوت» از پشتپرده خدمات دولت ترکیه و برخی کشورهای عربی به اسرائیل
👤«یوآو زیتون»، خبرنگار مسائل نظامی «یدیعوت آحارانوت» رژیم:
🔹 اسرائیل از طریق ترکیه و برخی کشورهای مسلمان، تسلیحات و محموله تجهیزات نظامی وارد میکند! ما هرگز تصور نمیکردیم این کشورها مشکلات حمل و نقل تسلیحات را رفع و به ما تجهیزات نظامی برسانند!
⭕️تناقض در این عکس از اتاق جنگ مسلحین بی داد می کند. تناقضی نهفته در بطن گفتمان سیاسی دینی این جماعت به اصطلاح سلفی جهادی تکفیری
🔹از یکسو زیر پرچم لا اله الا الله به سبک شعار و مسلک خوارج نوشته است البیعه لله ( بیعت فقط از آن خداست) و از سوی دیگر پرچم شرک آلود و قومگرا و نژادپرست پان ترکها ( گرگ خاکستری یا بوزقورد) را با رسم الخط و الفبای اورخون را کنارش نشانده اند.
🔸این تناقض ها برخاسته از اسلام شرک آلود و انحرافی و در عین حال جاه طلب اردوغان است که تجسم تام و تمام اراده معطوف به قدرت اردوغان است. اسلامی اموی مسلک که همچون اسلام امویان، به شرک قومگرایی و نژادپرستی و برتری نژادی و حق ستیزی و ناجوانمردی و ظلم آلوده است.
1117200129_484023680.mp3
49.01M
⭕️صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در خصوص حوادث منطقه|چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳
⚡️ آیا اهل سنت سوریه، اموی هستند؟
🔹 با اتفاقاتی که در چند روز اخیر در سوریه افتاده است، برخی سایت ها و شبکه های اجتماعی نسبت های نادرستی به اهل سنت سوریه می دهند.
❌ در متنی آمده است: «دمشق، مهد تفکر عثمانی اموی است ... تفاوتشان با سایر اهل سنت عربستان و مصر این است که علی را اصلا جز خلیفه چهارم نمی دانند، معتقدند خلفا به این ترتیب است: ابوبکر، عمر، عثمان، معاویه، یزید و نسبت به اهل بیت و بنی هاشم بغض و کینه دارند بخاطر همین اغلب اهل سنت سوریه، ناصبی هستند».
💠 این متن از چند جهت مخدوش و نادرست است:
1⃣ دمشق در قرن اول و دوم، مهد تفکر عثمانی اموی بود، اما قرنهاست صوفیان محب اهل بیت جای طرفداران امویان را گرفته و دیگر ناصبی در سوریه پیدا نمی شود. ابن تیمیه در قرن هشتم در دمشق زندگی می کرده است و از زیادی صوفیان محب اهل بیت در این شهر سخن می گوید و بیان می دارد که اکنون ناصبی ای در این شهر یافت نمی شود.
2⃣ امروزه هیچ اهل سنتی پیدا نمی کنید که حضرت علی (ع) را خلیفه چهارم نداند. همه اهل سنت در سرتاسر جهان امیرمومنان علی علیه السلام را خلیفه چهارم خود می دانند. لذا این نسبت به اهل سنت سوریه اشتباه است. جالب است در این متن، عربستان مهد وهابیت را از سوریه جدا کرده است.
3⃣ عده زیادی از سلفیان، وهابی ها، سپاه صحابه و داعشی ها میان اهل بیت و شیعه آنان تفکیک قائل می شوند. آنان می گویند: اهل بیت انسان هایی شریفی بودند و ما دوستدار آنان هستیم، اما شیعیان، پیروان عبدالله بن سباء یهودی اند که برای از بین بردن اسلام هر کاری می کنند. متاسفانه این ذهنیت اشتباه سلفی ها و داعشی ها و بسیاری از القاعده ای ها باعث شده که برای دیگران هم مساله خلط شود و فکر کنند که داعشی ها و القاعده ای ها ناصبی اند. در حالیکه به ندرت در میان وهابیت، داعش، سپاه صحابه و القاعده، ناصبی پیدا می کنید. کینه و عداوت شیعه مساله دیگری است.
4⃣ امروزه حدود ۷۰ درصد مردم سوریه از اهل سنت شافعی و حنفی بوده و همگی محب اهل بیت اند و ناصبی ای در مردم سوریه نمی شناسیم. بنابراین تقاضا داریم نسبت به مطالبی که می نویسید و بازنشر می دهید، بیشتر دقت نمایید.
✅ اوصیکم و نفسی بتقوی الله.
سرلشکر سلامی: آخرین کسانی که سوریه را ترک کردند بچههای سپاه بودند
🔹بعضیها انتظار دارند ما به جای ارتش سوریه میجنگیدیم. آیا منطقی است که ما همۀ سپاه و بسیج را برای نبرد در یک کشور دیگری درگیر کنیم، در حالی که ارتش آن کشور تماشاچی ماجرا است. از طرفی همۀ راههای انتقال ما را به سوریه بسته بودند.
🔹البته این را با افتخار میگویم، آخرین کسانی که خط مقاومت در سوریه را ترک کردند بچههای سپاه بودند. آخرین فردی که این میدان را ترک کرد یک پاسدار بود. راهبردها باید به اقتضای شرایط تغییر کنند.
🔹برخی در محافل سیاسی، روشنفکری و در میان عموم مردم دارند ترویج میکنند که نظام بازوان منطقهایاش را از دست داده. نه؛ نظام بازوانش را از دست نداده است.
🔹ما برای نبرد با کفار بر اساس ظرفیتها و استعدادهای درونی خودمان داریم تصمیم میگیریم و عمل میکنیم. ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم، مشروعیت قوی برای دفاع داریم.
🔹یک ملت بزرگ داریم برای ایستادن. یک رهبر بزرگ داریم برای ارائه تدبیر و الهام بخشیدن. نیروهای مسلح قدرتمندی داریم. دست نخورده باقی ماندند. ما اگر ضعیف شده بودیم که وعدههای صادق را انجام نمیدادیم.
🔹الان هم مسیرها برای پشتیبانی جبهۀ مقاومت باز است. این نیست که همۀ مسیرها منحصر به سوریه باشد. کما اینکه آنجا هم ممکن است کمکم دوباره شکل دیگری به خودش بگیرد.
🇮🇷
عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقهای رایالیوم و تحلیلگر برجسته فلسطینی در سرمقاله جدید خود برای این روزنامه، به تحلیل سخنرانی روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پرداخته و نوشت: سخنرانی آیت الله سید علی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در روز چهارشنبه، به درستی احتمال پاسخ قوی ایران به زلزله سه گانه آمریکایی، اسرائیلی و ترکی را ترسیم کرد.
عطوان افزود: قبل از تحلیل این سخنرانی و روشن کردن مهمترین بندهای آن و چگونگی تعامل با تحولات اخیر در منطقه و در راس آن سوریه، باید به چند نکته اشاره کنیم:
- نکته اول این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کردند آنچه که در سوریه اتفاق افتاد، در اتاق فرماندهی آمریکا و اسرائیل طراحی شده بود و کشور همسایهای هم وجود داشت که نقش آشکاری در این اتفاق ایفا کرد. البته امام خامنهای اشاره مستقیمی به نام این کشور همسایه نکرد، اما منظور ایشان ترکیه بوده است.
- مقام معظم رهبری در ایران، در سخنرانی خود نشان داد که باید از اتفاقی که در سوریه رخ داده است درس بگیریم. امام خامنهای همچنین با بی توجهی به شادی دشمنان، مسیر آینده را روشن ساخته و لحن و نوع سخنرانی ایشان، بازتاب شجاعت رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است؛ چیزی که در هیچ یک از رهبران جامعه اسلامی ندیدهایم. این امر همچنین بیانگر نیات واقعی رهبر معظم انقلاب برای بازسازی مسیر آینده است.
- سوریه به این دلیل مورد تجاوز قرار گرفت که طبق گفته چندین منبع سیاسی و رسانهای آمریکایی، بشار اسد، پیشنهاد واشنگتن مبنی بر جدا شدن از ایران و قطع ارتباط با این کشور و محور مقاومت، در ازای رفع فوری تحریمها علیه سوریه را نپذیرفت.
عبدالباری عطوان خاطرنشان کرد که نکته قابل توجه در سخنرانی دیروز امام خامنهای این بود که ایشان تاکید کردند، نیروی مقاومت در آینده قابل پیش بینی بیش از پیش گسترش خواهد یافت و بزرگترین هدف آن مقابله با آمریکا و نقشههای آن در منطقهای است که مردم آن حاضر به تسلیم مقابل آمریکاییها نیستند. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران همچنین اطمینان دادند که آمریکا هرگز در منطقه ما جای پایی پیدا نخواهد کرد و ایران همچنان قوی و با دوام است.
این تحلیلگر فلسطینی ادامه داد، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در این سخنرانی خود همچنین به تقابل قاطع مقاومت لبنان با رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کردند که مشت آهنین حزب الله، علی رغم ضربات بیسابقهای که متحمل شد، قویتر از گذشته شده است. ایشان همچنین از استواری قهرمانانه و معجزه آسای گروههای مقاومت فلسطین قدردانی و تاکید کردند که مقاومت قدرتمند باقی میماند و در کل منطقه گسترش خواهد یافت، جوانان غیور سوری همه اراضی خود را از شر اشغالگری دشمن آزاد میکنند و بر دشمنان خود پیروز خواهند شد.
در ادامه این یادداشت آمده است، این گفتمان امام خامنهای در نگاه اول به این معناست که بیداری ایرانی در تدارک حرکت به مرحله جدید از استقرار و حمایت از مقاومت جدید سوریه در آینده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده و سخنرانی ایشان همواره حائز اهمیت است. اینکه امام خامنهای خیلی زود بعد از تحولات سوریه اقدام به سخنرانی کردند، میتواند نشان دهنده وجود یک برنامه محکم ایرانی برای مقابله با توطئههای جدید محور آمریکایی- صهیونیستی در منطقه باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سخنرانی مهم دیروز خود، با اشاره به اینکه دشمنان مقاومت اگر فکر میکنند حوادث اخیر سوریه برای آنها مایه خوشحالی است، سخت در اشتباهند، تاکید کردند: جبههی مقاومت یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. مقاومت یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است که با فشار آوردن نه تنها ضعیف نمیشود، بلکه قویتر میشود.
امام خامنهای فرمودند:جبههی مقاومت نه از پیروزیها مغرور باید بشود، نه از شکستها مأیوس باید بشود. پیروزی و شکست همیشه هست. زندگی شخصی انسانها هم همینجور است: در آن، موفّقیّت هست، ناکامی هست؛ زندگی گروهها همینجور است: در آن، موفّقیّت هست، ناکامی هست. یک روز یک جریان بر سر کار است و یک روز نیست؛ دولتها همینجور، کشورها همینجور. فراز و نشیب در زندگی هست؛ از فراز و نشیب نمیشود انسان پرهیز بکند. آنچه لازم است، این است که وقتی بر فراز قرار میگیریم، مغرور نشویم؛ چون غرور جهل میآورد و خود مغرور شدن، انسان را غافل میکند. وقتی که به فرود رسیدیم، یک جایی ناکام ماندیم هم، باید افسرده و مأیوس و دلشکسته نشویم.
🔹️#مقاومت و تاریخ لرزان
✍ #مهدی_جمشیدی
1️⃣ دولت بشار اسد، از درون خویش، پوسیده بود و اگر حمایتهای ایران در یک دهۀ پیش در میان نبود، در همان برهه، برچیده شده بود. ایران به سبب اینکه زوال دولت اسد، موجب آسیبدیدن جبهۀ مقاومت میشد، به حمایت از تداوم قدرت وی برخاست و در این باره، موفق نیز شد. البته بیش از هر چیز، حس تکلیفِ شیعیِ ایران نسبت به پاسداری از حرم حضرت زینب - سلاماللهعلیها - در این معادلۀ سیاسی، مؤثّر بود. بههرحال، دولت اسد، ناتوان و درمانده بود و نمیتوانست بهتنهایی، بماند و دوام بیاورد. این دولت، نه بدنۀ اجتماعی و مردمیِ چندانی داشت و نه وجه ایدئولوژیک و اعتقادی. تنها امری که میتوانست مولّد قدرت برای وی باشد، همراهیاش با جبهۀ مقاومت بود؛ وگرنه از لحاظ درونی، عناصر اقتدار خویش را باخته بود. هرگز نمیتوان باور کرد که جریانهای سلفی و تکفیری، اینچنین آسان به قدرت دست یابند؛ مگر اینکه پیش از کنش آنها، دولت حاکم، تهی و تُنک شده باشد و نتواند بماند. کشش قدرت دولت اسد از لحاظ روانی و انگیزشی، به پایان رسیده بود و تاکنون نیز به واسطۀ قدرتهای بیرونی، پابرجا مانده بود. #سکولاریسم_سیاسی - که حاصلش مقاومتِ غیرایدئولوژیکِ نیمبند و خوشباوری نامؤمنانه نسبت به وعدههای سیاسیکارانه بود - و #تکثّر_هویّتی - که ریشه در فقدان نقطۀ مرکزی داشت - سوریه را اینچنین خاکسترنشین کرد.
2️⃣ خوانش غیرایمانی و ملّیاندیشانه و سیاسی از مقاومت، دوام و پایداری ندارد و چهبسا حتی در شرایط ساختگی و گلخانهای نیز از دست برود؛ چنانکه سقوط بشار، ناشی از تزلزل درونی قدرت او بود، نه قدرت مخالفانش. مخالفان، بدون جنگ و درگیری، وی را ساقط کردند و این یعنی در میدان مواجهه، پیروز نشدند، بلکه از ضعفهای درونی و داخلی او، بهره بردند. مقاومت، «دلیل» میطلبد و آن دلیل، باید ریشه در «ایمان دینی» داشته باشد تا شهادت، معنا یابد. دولت و ارتش سوریه، با چنین معانی و معارفی، بیگانه بودند و از این جهت، قدرت مقاومت نداشتند. دلیل مقاومت، یعنی درحالیکه ارتش سوریه، ناتوان و عاجز است، سپاه قدسِ ایران، وارد میدان میشود و در جغرافیایی دیگر، حماسۀ تاریخی میآفریند. این کنش تاریخی، برآمده از همان دلیل قدسی و معنایی و هویّتی است که در ایران و یمن و عراق و حزبالله لبنان و فلسطین به چشم میخورد، اما در دولت و ارتش سوریه، اثری از آن نبود. این فقدان، امروز در یک «صحنۀ بینبرد»، خویش را نمایان کرد. وقتی پای دلیل هویّتبخش و معناآفرین در میان نباشد، کاری از دولت و ارتش ساخته نخواهد بود و ساختارهای ظاهری، به تکانهای زوال خواهند یافت.
3️⃣ ایران یکی از اقمار سیاسی خویش را در جبهۀ مقاومت از دست داد، اما این وضع، حاصل شرایطی بود که در ارادۀ ایران نبود. ما همۀ شرایط را نمیسازیم و تعیین نمیکنیم و نمیتوانیم به یک دولت- ملّت دیگر، ارادۀ خویش را تحمیل نماییم. این امکانها و بضاعتهای طرف مقابل است که مسیر را بر همافزایی ما میگشاید. زنجیرهای از ضربههای سخت و کاری در ماههای اخیر شکل گرفته است که میخواهد ریشههای مقاومت را از خاک بیرون افکند. این یعنی نزاع تاریخی، به نقطۀ اوج خویش رسیده و جبهۀ مقابل، میخواهد داستان زوال خویش را به افسانه تبدیل کند. ما امکان تعیینکنندهای را از دست دادیم، اما همچنان امکانهای مهم دیگری را نیز در اختیار داریم و بازی، تمام نشده است. اینجا، نقطۀ پایان نیست و این داستان، صحنههای دیگری نیز خواهد داشت. بیش از همه، آنچه که اهمّیّت دارد این است که ایران، همچنان یک هستۀ سختِ الهامبخش و مولّد برای ایدئولوژی مقاومت است. ممکن است مقاومت در سراشیبی قرار گرفته باشد، اما پایان نیافته است. در این نزاع، هر دو طرف، گزند دیدهاند و نمیتوان گفت جبهۀ تجدّد، کامیاب شده است.
4️⃣ #شهدای_مدافع_حرم، هرگز ضرر نکردند؛ تکلیف دیروز، ایستادن بود و اما امروز، معادله تغییر کرده است. و مگر در دفاع مقدس نیز، شاهد چنین وضعی نبودیم و نحوۀ پایان جنگ، بسیاری را دچار تردید نکرد. آنان که از جنگ نهراسیدند و به میدان شتافتند، به سعادت ابدی دست یافتند. هیچ صلح و معاهده و عقبنشینیای در این جهان، اجر و فلاح آنها را در آن جهان، تضییع نخواهد کرد. مسألۀ خمینیِ کبیر و جنودِ عاشوراییاش، همواره تکلیف بوده و نه نتیجه. ما آموختهایم که مأمور به تکلیف هستیم و نه نتیجه. آنانی مبتلا به خسران و تباهی هستند که در ذهنیّت جمعی، بذر تردید میپاشند و گمان میکنند که باید دربارۀ شهادت و شهدا، بر اساس محاسبات مادّی و معادلات دنیایی قضاوت کرد. سلسلۀ جنگهای میان جبهههای حق و باطل، تا ظهور ادامه خواهد یافت.