💎مصونیت حجاب
✍🏻اگر باغبانی، سرمایهی عمرش را که در محصول باغ خلاصه میشود، محافظت میکند، کسی او را بر این حد و حریم و حفاظ نهادن، سرزنش نمیکند؛ بلکه او را تحسین میکنند.
♦️هیچ کس به نام آزادی دیوار خانهی خود را برنمیدارد و شبها در حیاطش را باز نمیگذارد؛ چون ممکن است دزدی رخنه کند و اموالش را به یغما ببرد. روش خردمندانه این است که هر چیزی که قیمتیتر باشد، درصد مراقبت از آن بالاتر میرود و هر چه نفیس تر باشد، بیم ربودن و خوف غارتش بیش تر است. پس اگر پاکدامنی را گوهری ارزنده بدانیم، با هزاران چشم، باید مراقبش باشیم.
yon.ir/Yyheu
↩️📚آینه؛ نگاهی به آدم ها و جاها، موقعیت ها و رفتارها، جواد محدثی، صفحه ی ۷۵.
🔍 #تمثیلات_و_لطایف
🔬 #حجاب
🔬 #مصونیت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
✨امام علی (ع): «مَنِ اسْتَبَدَّ بِرَأْيِهِ هَلَكَ وَ مَنْ شَاوَرَ الرِّجَالَ شَارَكَهَا فِي عُقُولِهَا؛ هر كس خود رأى شد به هلاكت رسيد و هر كس با ديگران مشورت كرد، در عقلهاى آنان شريك شد.»
↩️نهج البلاغه، حکمت ۱۶۱.
#حدیث_روز
پرهیز از #استبداد
🆔 @MaharateTabligh
💥پنبه و آتش
✍🏻یکی از عهدهایی که رسول خدا هنگام بیعت با زنان از ایشان گرفت، این بود که آنها هرگز به مردان نامحرم نزدیک نشوند و در جای خلوت با آنها قرار نگیرند.
✨... وَ لا یَقعُدنَ مَعَ الرِّجالِ فِی الخَلَاءِ
🔖الکافی، ج ۵، ص ۵۱۹.
✅این حکم نیز به خوبی نشانگر تکلیف زن مسلمان است زیرا بر اساس روایتی از امام صادق علیهالسلام:
🔅«هرگاه زن و مردی در مکانی خلوت قرار گیرند نفر سوم، شیطان خواهد بود.»
✨فَاِنَّ الرَّجُلَ وَ المَراةَ اِذا خُلِّیا فِی بَیتٍ کانَ ثالِثُهُما الشَّیطانَ
🔖من لا یحضره الفقیه، ج ۳، ص ۲۵۲.
⚠️یادمان باشد: زن و مرد مثل آهن و آهنربا و یا آتش و پنبه اند و از همین رو رعایت حدود محرم و نامحرم به صلاح هر دوی آنهاست.
🔥در نبرد آتش و پنبه، بیتردید پنبه میسوزد و از بین میرود؛ پنبه نمیتواند با آتش دوستی کند؛ پنبه نمیتواند از آتش بخواهد که او را نسوزاند.
✴️پس اگر به ناچار با مرد نامحرم در محلی خلوت قرار گرفتیم باید تا جای ممکن از هرگونه رفتارهای جذاب و سخنان دلربا به شدت پرهیز کنیم زیرا حتی اگر قصدی هم نداشته باشیم باز این رفتار، مانند آن است که روی پنبه، بنزین هم بریزیم که دیگر معلوم است چه خواهد شد!
♻️برای مثال در تاکسی کنار نامحرم ننشینیم و اگر مجبور شدیم، با دادن دو کرایه عفت و ایمان خود را بخریم و حفظ کنیم؛ در ادارات و مراکز شغلی مراقب باشیم؛ در خیابانها از کنار گذرها عبور کنیم و نه از وسط راهها، در بازارها مراقب اطراف خود و رفتار آلوده برخی از مردان باشیم! و محو تماشای ویترین مغازهها نشویم و...
yon.ir/PvJoE
↩️📚بانو، الف – ف امیدوار، سال ۱۳۹۰، ص ۴۱ و ۴۲.
🔍 #تمثیلات_و_لطایف
🔬 #زن_و_مرد
🔬 #نامحرم
🔬 #شیطان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🆔 @MaharateTabligh
📢طرح پویش #شعور_حسینی در نشر دیجیتال پژوهان
📚روزانه یک کتاب با موضوع آشنایی با سیره و سبک زندگی امام حسین علیهالسلام و یاران ایشان
📲علاقمندان برای استفاده از این طرح میتوانند نسخه اندرویدی یا ویندوزی (دسکتاپ) اپلیکیشن پژوهان را از آدرس pajoohaan.ir/apps دانلود و نصب نموده و روزانه کتابهای معرفی شده در سایت و شبکههای اجتماعی پژوهان را دریافت کرده و در کتابخوان پژوهان مطالعه نمایند.
🆔 @MaharateTabligh
پویش شعور حسینی در پژوهان.pdf
191.5K
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
فهرست کتب منتشر شده تا پایان محرم و لینک دسترسی
🆔 @MaharateTabligh
❓❔شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام هفتم یا بیست وهشتم صفر؟!(قسمت اول)
▫️در تقویم، هفتم ماه صفر روز میلاد امام موسی کاظم (علیه السلام) اعلام شده است در صورتی که این تاریخ طبق قول صحیح مصادف با شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) می باشد. از دیرباز در حوزه هزار ساله نجف اشرف هفتم صفر را روز شهادت امام مجتبی علیه السلام می دانند و شیعیان عراق و سایر کشورها نیز در این روز برای سبط اکبر؛ امام مجتبی علیه السلام اقامه عزا می کنند اما در ایران شهادت سبط اکبر بیست و هشتم صفر است همزمان با رحلت پیامبر اعظم. چرا ؟!
در وقوع شهادت امام مجتبی«علیه السلام» در ماه صفر، بین علمای شیعه اختلافی وجود ندارد. لکن در میان علمای شیعه درروز شهادت امام (علیه السلام) سه قول وجود دارد:
☑️قول اول: (آخر ماه صفر)
روز آخر ماه صفر که قائل آن شیخ کلینی«قدس سره»میباشد و لازم به ذکر است که این قول را تنها ایشان ذکر کرده و قول منفردی است که با تمام وجاهت و بزرگی وی هیچ یک از علمای شیعه تا این زمان از او تبعیت ننمودهاند.
☑️قول دوم:(۲۸ صفر)
اولین قائل آن شیخ مفید«قدس سره» در کتاب (مسارّ الشیعة) میباشد. ولی در کتاب دیگرش بنام (الارشاد)از ذکراین روز به عنوان روز شهادت خودداری نموده است و تنهابه ذکر ماه صفر اکتفا کرده است. دومین قائل شیخ طوسی «قدس سره» در کتاب (تهذیب الاحکام) است که تنها از کلام شیخ مفید«قدس سره» در کتاب (الارشاد) تبعیّت کرده است و روز خاصی از ماه صفر را معین نکرده است.
☑️قول سوم:(۷ صفر)
این قول مشهور میباشد و از دو جهت حائز اهمیت است:
⭐️جهت اول: از جهت قائلین به آن، در کمّ و کیف
این قول از جهت قائلین به آن، در کمّیت و کیفیت نسبت به قائلین دو قول مذکور برتری دارد.
اما از جهت کیفیت؛ در لسان روایات به روز دقیق شهادت امام (علیه السلام) اشاره شده است و این خود نشان از ترجیح این قول نسبت به اقوال دیگر است بگونهای که در روایات به روز پنجشنبه اشاره شده است.
اما از جهت کمیت تعداد قائلین این قول، از قائلین دو قول مذکور بیشتر است.
http://yon.ir/cS34
🖋ادامه دارد...
🔍 #محتوای_کمک_تبلیغی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🔗 @MaharateTabligh
❓❔شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام هفتم یا بیست و هشتم صفر؟! (قسمت دوم)
اسناد وارده در کتب حدیثی مبنی بر شهادت در روز ۷ ماه صفر :
🔅سند اول: «تثبیت الامامة»
قدیمی ترین منبعی که در این زمینه تا به حال یافت شده کتاب « تثبیت الامامة»تالیف «سید قاسم بن ابراهیم الرسی» است که در سال ۲۴۶ وفات یافته است. وی که خود از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام است، از زهاد و عباد و علمای زمان خویش بود که دارای تألیفات فراوانی است.
گفتنی است وی از روات احادیث هم بوده است و بدون واسطه از حضرت موسی بن جعفر علیه السلام روایت نقل می کرده است. وی در کتاب خویش چنین آورده است.
«الامام الحسن علیه السلام ابوه الامام امیرالمومنین علی علیه السلام، امه فاطمه الزهراء سلام الله علیها، ولادته: ولد فی المدینه لیلة النصف من شهر رمضان فی السنة الثالثة للهجره، القابه: التقی، الزکی، السبط، وفاته: توفی فی السابع من شهر صفر سنة خمسین من الهجرة»
🔅سند دوم: قول شهید اول
یکی دیگر از کسانی که قائل بودند شهادت سبط اکبر حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در هفتم ماه صفر واقع شده است، شهید اول (متوفای ۷۸۶) می باشند ایشان در کتاب شریف «دروس» می فرمایند: الامام، الزکی، ابومحمد الحسن بن علی سید شباب اهل الجنه ولد بالمدینه یوم الثلاثاء منتصف شهر رمضان سنة اثنتین من الهجرة ... و قبض بها مسموما یوم الخمیس سابع صفر سنة تسع و اربعین من الهجرة.[ شهید اول، دروس: ج۲، ص۷.]
🔅سند سوم :«مرحوم کفعمی»
یکی دیگر از کسانی که قائل به شهادت امام حسن مجتبی در هفتم ماه صفر شده است، علامه بزرگوار و محدث کبیر مرحوم کفعمی صاحب کتاب شریف «مصباح»می باشد ایشان در این کتاب چنین می فرماید:
ولد فی یوم الثلاثاء منتصف شهر رمضان سنة ثلاث من الهجرة و توفی یوم الخمیس سابع شهر صفر سنة خمسین من الهجرة.[ کفعمی، المصباح: ص۵۰۹.]
🔅سند چهارم: پدر بزرگوار شیخ بهایی
مرحوم علامه شیخ حسین والد مکرم شیخ بهایی در کتاب «وصول الاخبار الی اصول الاخبار» میفرماید: « هو الامام الزکی ابومحمد سید شباب اهل الجنه ولد بالمدینه یوم الثلاثاء منتصف شهر رمضان سنة اثنتین من الهجرة مسموما فی المدینة یوم الخمیس سابع شهر صفر سنة تسع او ثمان و اربعین و قیل سنة خمسین من الهجره عن سبع و اربعین سنة.[ علامه شیخ حسین بهایی، وصول الاخبار:ص۴۲]
⭐️جهت دوم: سیره علماء
سیره علمی علماء و متشرعه و سنت عملی آنها اینگونه بوده است که حضرات در روز هفتم ماه صفر، در کلیه بلاد شیعه اقامهی عزا می نمودند. خصوصا این سنت در نجف اشرف و حوزه علمیه قم پس از ورود آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری«قدس سره» به قم و تاسیس حوزه، دستور به تعطیلی بازار، حوزه علمیه و اقامه عزا نمودند؛ و پس از ایشان تحفّظ این سنت سیرهی بزرگانی همچون آیات عظام بروجردی و گلپایگانی«قدس سرهما» -که هر کدام در زمان خود مسئولیت حوزه را به عهده داشتهاند، بوده است.
yon.ir/cS34
↙️🔗گردآورنده: اسدالله رئیسی، مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع)
markazfeqhi.com/doctrines/news/5124/
🔍 #محتوای_کمک_تبلیغی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌کانال مهارتهای تبلیغی (منبــر)
🔗 @MaharateTabligh
✨امام علی(ع): «فَإِنَّكَ فَوْقَهُمْ وَ وَالِي الْأَمْرِ عَلَيْكَ فَوْقَكَ وَ اللَّهُ فَوْقَ مَنْ وَلَّاكَ؛ همانا تو از آنان برتر، و آن که به تو ولایت داد از تو برترست، و خدا از آن كس كه به تو ولایت داد والاتر است.»
↩️📚نهج البلاغه، نامه ۵۳.
💠موضوع: رعایت سلسله مراتب اداری
#حدیث_روز
🆔 @MaharateTabligh