💠موضوع: روش برخورد با سخنچین
✨امام علی (ع): وَ لَا تَعْجَلَنَّ إِلَى تَصْدِيقِ سَاعٍ فَإِنَّ السَّاعِيَ غَاشٌ وَ إِنْ تَشَبَّهَ بِالنَّاصِحِينَ؛ در تصديق سخنچين شتاب مكن؛ زيرا سخنچين گرچه در لباس اندرز دهنده ظاهر مىشود، اما خيانتكار است.
↩️📚نهج البلاغه، نامه ۵۳.
#حدیث_روز
🆔 @MaharateTabligh
🔆امیدواری حقیقی به خدا
✍🏻امیدواری به خدا نشانه دارد و نشانه شخص اميدوار، اين است كه از دستورات خدا اطاعت نماید؛ شخصى به امام صادق عليه السّلام گفت: «إِنَ قَوْماً مِنْ مَوَالِيكَ يُلِمُّونَ بِالْمَعَاصِي وَ يَقُولُونَ نَرْجُو فَقَالَ كَذَبُوا لَيْسُوا لَنَا بِمَوَالٍ أُولَئِكَ قَوْمٌ تَرَجَّحَتْ بِهِمُ الْأَمَانِيُّ مَنْ رَجَا شَيْئاً عَمِلَ لَهُ وَ مَنْ خَافَ مِنْ شَيْءٍ هَرَبَ مِنْهُ؛ گروهى از دوستان شما به گناه مىپردازند و مىگويند: به رحمت خدا اميدواريم. امام فرمود: دروغ مىگويند، دوستان ما نيستند. آنان كساني هستند كه آرزوهاى دلخوش كننده خيالى بر ايشان چيره شده است. هر كس به چيزى اميدوار باشد، براى آن به عمل برمىخيزد. و هر كه از چيزى بترسد از آن مىگريزد.»
↩️📚الكافي (ط - الإسلامية)؛ محمد بن يعقوب كلينى؛ ج2، ص 68.
#محتوای_کمک_تبلیغی
🆔 : @MaharateTabligh
💠موضوع: با این افراد مشورت نکن
✨امام علی (ع): بخيل را در مشورت كردن دخالت نده، كه تو را از نيكوكارى باز مىدارد، و از تنگدستى مىترساند. ترسو را در مشورت كردن دخالت نده، كه در انجام كارها روحيه تو را سست مىكند. حريص را در مشورت كردن دخالت نده، كه حرص را با ستمكارى در نظرت زينت مىدهد.
↩️📚نهج البلاغه، نامه 53.
#حدیث_روز
🆔 @MaharateTabligh
⭐️نتیجه حسن ظن به خدا
✍🏼نقل شده است: در اوایل مرجعیت آیت الله العظمی بروجردی (ره) از وجوه شرعیه ای که به حوزه علمیه قم میرسید، به طلاب شهریه پرداخت مینمود. در سال دوم یا سوم اقامت ایشان در قم، برخی از علمای برجسته وقتی دریافتند که وجوهات به مقدار شهریه نرسیده است، طی نامة محرمانهای به آقای فلسفی (ره) نوشتند چند نفر از افراد سرمایهدار را به منزل خود دعوت نماید و از آنان وام بگیرد، تا آیتالله بروجردی بتواند با آن، شهریه این ماه را پرداخت نماید، از آنجا که موضوع مربوط به آیت الله بروجردی بوده، آقای فلسفی موضوع را با خود ایشان مطرح مینماید و برای انجام این کار از او اجازه میخواهد. اما ایشان با کمال متانت و صراحت میفرمایند: «خداوند هرگز مرا از عنایت خود محروم نفرموده است، من به خدا حسن ظن دارم، این مطلب مالی را با آقایان تجار در میان گذاشتن و از آنها کمک خواستن، با حسن ظنی که من به خدا دارم ناسازگار است، اگر پولی از وجوه رسید، به طلاب میدهم و گرنه از کسی تقاضا نمیکنم.» فردای آن روز آقای فلسفی به محضر آیت الله بروجری رسیدند و اطلاع یافتند که وجه قابل توجهی رسیده است، به ایشان میگوید: «آقا، شنیدم که الحمدلله همانطور که به خدا امیدوار بودید و به عنایت باریتعالی مطمئن، خداوند یاری نمود.» و ایشان فرمودند: «بله! یاری نمود و باز یاری میفرماید.»
↩️📚امید در زندگی از منظر قرآن کریم؛ علی اکبر مؤمنی؛ ص ۵۹.
#محتوای_کمک_تبلیغی
🆔 : @MaharateTabligh
💠موضوع: جلوگیری از ستایش بیمورد
✨امام علی(ع): با پرهيزكاران و راستگويان بپيوند، و آنان را چنان پرورش ده كه تو را فراوان نستايند، كه ستايش بىاندازه، خودپسندى مىآورد، و انسان را به سركشى وا مىدارد.
↩️📚نهج البلاغه، نامه 53.
#حدیث_روز
🆔 : @MaharateTabligh
❇️همرتبه با پیامبران در بهشت
▪️روايت شده خداوند به حضرت داود (ع) وحى فرمود كه فلان زن در بهشت با تو همدرجه خواهد بود. حضرت داود (ع) نزد آن زن رفته و از اعمال و رفتارش جويا شد، ديد اعمالش مانند ساير مردم است. حضرت داود از نيت آن زن سؤال كرد. زن گفت من در تمام حالات تسليم محض هستم و اگر خداوند متعال مرا از وضعى كه داشتهام به وضع ديگرى برساند و وضع و حالت اول را دگرگون سازد من نسبت به حالت دوم خوشحالتر از اول هستم. حضرت داود فرمود: تو بسيار به خدا خوشبين و خوشگمان هستی.
↩️📚محمد باقر مجلسى؛ بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ ج68، ص145.
#محتوای_کمک_تبلیغی
🆔 : @MaharateTabligh
🔆فضیلت ارشاد و نصیحت مردم
✨علی(ع) میفرماید: «کسانی که در دنیا بیشترین تلاش را برای راهنمایی و نصیحت مردم میکنند، بزرگترین منزلت را روز قیامت نزد خدا دارند.»
↩️📚الکافی، ج ۲ ، تهران، دارالکتب الاسلامیه، چاپ چهارم، ۱۴۰۷هـ.ق، ص ۲۰۸.
#اخلاق_و_سلوک_طلبگی
🆔 @MaharateTablig
✳️ فقط خدا❗️
✍در یکی از جنگ های صدر اسلام، مسلمانان قلعهای را محاصره کردند تا با نیروی نظامی آن را بگشایند و بر دشمن پیروز شوند. زمان محاصره به درازا کشید و با آنکه سربازان مسلمان در طول این مدت بسیار تلاش کردند و رنج فراوان دیدند، ولی نتوانستند قلعه را فتح کنند.
روحیه سربازان رفته رفته ضعیف و ضعیفتر شد و تصمیم آنها به سستی میگرایید. فرمانده لشکر که در شرایط موجود، پیروزی سربازان خود را بعید میدانست، به خدا متوسل شد و به او پناه برد. وی چند روزی روزه گرفت و از صمیم قلب درباره سپاهیان اسلام دعا کرد و از خداوند، پیروزی آنان را طلبید.
دعای فرمانده به درگاه الهی پذیرفته شد و زود به اجابت رسید. وی روزی در گوشهای از صحرا نشسته بود که دید سگ سیاهی در لشکرگاه میدود. توجه فرمانده به آن حیوان جلب شد و در ویژگیهایش دقت کرد. چند ساعت بعد دید همان سگ بالای دیوار قلعه است. دانست که قلعه راهی به خارج دارد و این سگ برای آنکه طعمهای به دست آورد، از آن راه به لشکرگاه میآید و دوباره بر میگردد. محرمانه به افرادی مأموریت داد جستوجو کنند و آن راه را بیابند، ولی موفق نشدند. دستور داد انبانی را با روغن چرب کنند که برای سگ، طعمه مطبوعی باشد. مقداری ارزن نیز در آن بریزند و گوشه انبان را سوراخ کنند. به گونهای که وقتی سگ، آن را با خود میبرد، ارزنها به زمین بریزند. سربازان بر اساس این نقشه عمل کردند... و همین سبب شد راه ورود به قلعه را بیابند و بر دشمن پیروز شوند.
↩️📚امید در زندگی از منظر قرآن کریم؛ علی اکبر مؤمنی؛ ص ۵۳و۵۴.
#محتوای_کمک_تبلیغی
🆔 : @MaharateTabligh