🔴 سید دوست داشتنی...
🔸 ان شا لله روزی برسد که همانند مردم بودن مسئولان نظام تبدیل به یک رویه عادی و معمولی برایمان شود و خیلی شوق و ذوق نکنیم. اصلا قرارمان از اول هم همین بود. اما چه کنیم که فاصله گرفته ایم و امروز اگر مسئولی همانند مردم زندگی کند برای آحاد ملت تعجب انگیز و شگفت آور است.
🔸 این حس چقدر برای مردم شیرین است. وقتی احساس می کنی فرقی بین تو و فلان مدیر و آیت الله وجود ندارد. حسی که وقتی از کنارشان رد می شوی احساس نمی کنی از کنار یک مدیر یا فلان مسئول بلند پایه رد شده ای. امروز به این حس خیلی نیاز داریم و دقیقا همین حس است که حلقه مفقوده میان مردم و حاکمیت است.
🔸 دقیقا این مدل و نسبت برقرار شده با مردم، رشحاتی از الگوی حکمرانی علی بن ابی طالب (ع) است که امروز همه مان را به وجد می آورد. مدلی که امت میان خود و امام خود و حتی نمایندگان امام خود فاصله ای ندیده و می تواند بدون هیچ لکنت زبانی با او دیالوگ کرده و آن را ملجأ گاه خود بداند.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔴اصلاحات در لبه پرتگاه!! - 1
♦️جریان اصلاحات از سال 76 پا به عرصه وجود گذاشته و بيش از 20 سال است كه در عرصه سياسي كشور در حال کنشگریست . در اين مدت، در سه دوره 8 ساله با در اختيار داشتن قوه مجريه و در برخي دورهها با در اختيار گرفتن قوه مقننه به دنبال اجراي سياستهاي به اصطلاح اصلاح طلبانه خودشان بودهاند ولي با بررسي كارشناسانه و دقيق و حتي اعترافات سران اين جبهه، روشن ميشود جبهه مذكور در رسيدن به اهداف خود ناكام مانده است. شكست اين جريان در سال 84 و بازگشت مجدد آن تحت عنوان اعتدال در سال 92 و به بن بست رسيدن آن در سال 98 نشان از چالشهاي جدي دارد كه اين جبهه با آنها مواجه است.
♦️چالشهايي كه اين جبهه را در لب پرتگاه مرگ و نابودي قرار داده است. چنان که صادق زیباکلام در گفت و گویی با خبرآنلاین گفت: « اصلاحات تمام شده است، در دوم اسفند ۱۳۹۸، همه چیز تمام شد، اصلاحات تمام شد، چون کرونا بود نمی شد ختم و شب هفت نمی شد گرفت، مسجد الجواد را نمی شد کرایه کنیم که بعدازظهر برای فاتحه بیایند. مردم در این تاریخ نشان دادند که از اصلاح طلبان عبور کردند.»
در اينجا به برخي از چالشها اشاره ميكنيم:
اول) نداشتن مباني محكم و گفتمان قابل دفاع
🔷 يكي از چالشهاي اساسي كه اين جبهه از ابتدا تا كنون با آن مواجه است، نداشتن تعريف صحيح از « اصلاحات» و تبيين مباني قابل دفاع ميباشد؛ بهطوري كه تاكنون حتي براي طرفداران خودشان نيز مشخص نكردهاند كه منظورشان از اصلاح چيست! آيا به دنبال تغيير نظام اسلامياند يا حفظ جمهوري اسلامي؟ آيا انديشههاي حضرت امام(ره) را قبول دارند يا بر اين باورند كه بايد امام(ره) را به موزه تاريخ سپرد؟ آيا مكتب اسلام را بهعنوان يك مكتب جامع و كامل در همه عرصهها قبول دارند يا معتقدند كه بايد اسلام را كنار گذاشت و به مكاتب الحادي ليبرالی و... روي آورد؟ نداشتن تعريف درست از اصلاحات و عدم ارايه مباني روشن، موجب سردرگمي طرفداران آنها شده است.
🔷 البته هر چند آنها در اين موضوع، اعلان موضع شفافي نداشتهاند ولي از لابلاي نوشتهها و بياناتشان روشن است كه تعريفشان از اصلاحات، همان رفرم يعني «تغيير تدريجي نظام» و از مباني نيز همان مباني غربي « اومانيزم، ليبراليزم، سكولاريسم» ميباشد.
دوم) انقطاع نسلی و فقدان ایدئولوگ های جوان
♦️جبهه اصلاحات از نداشتن ايدئولوگهاي جوان و به روز رنج ميبرد؛ آنها نتوانستهاند در اين مدت 20 ساله نيروي فكري قوي و به روزي كه براي نسل جوان قابل الگوگيري باشد تربيت كنند. عمده شخصيتهاي مطرح آنها افرادي هستند كه در سنين پيري به سر ميبرند و از جهت گفتماني نيز نميتوانند با نسل جوان ارتباط برقرار كنند. علاوه بر كهن سالي، اين افراد داراي سوابق قابل دفاعي نيستند و كارشان به جايي رسيده است كه خود آنها تفكيك ميان جبهه اصلاحات به افراطي و معتدل را پذيرفته و بر طرد جبهه تندرو و افراطي خودشان اذعان دارند. بخش زیادی از جوانان اصلاح طلب دچار فقر معنایی و گفتمانی و تهی از مبانی اعتقادی اصلاح طلبی هستند به نحوی که با بدیهیات این جریان فکری آشنایی ندارند.
سوم) خوی رفاه طلبی و جدایی از مردم
♦️يكي ديگر از چالشهاي اساسي جبهه اصلاحات، گرفتار شدن رجال برجسته اين جبهه در مسابقه رفاه و اشرافي گري است. داشتن اين روحيه، موجب شده است كه آنها از مردم كوچه و بازار فاصله گرفته و بيشتر به دنبال افزايش سرمايه و زراندوزی باشند تا خدمت به مردم و ارتباط گرفتن با آنها ، خانههای اشرافی و زندگی های آنچنانی و حقوقهاي نجومي در ميان اين جريان سياسي به امري عادي تبديل شده است و اتفاقا از همین جهت است که نه آنان فهمی از زندگی مردم دارند و نه مردم دغدغه های آنان مثل رفع حصر و.. فهم می کنند. البته برخي اصول گرانماياني كه از تابلوي اصول گرايي، كسب قدرت و افزايش پول و ثروت را دنبال ميكردهاند امروز در كنار همان اصلاح طلبان قرار گرفته و مباني و اصول را به ثمن بخس دنيا فروخته اند.
چهارم) نابودی تکیه گاه این جبهه در خارج
🔷 بعداز شكست برجام و بدعهدي طرف غربی، جريان اصلاحات تكيه گاه و پشتيبان خود را از دست داد و امروز ديگر نميتواند از جريان غربي بهعنوان يك راه نجات تبليغ كند. از اين رو، جرياني كه تنها راه پيشرفت را گذر از راه غرب ميدانست، امروز در برابر مردم هيچ حرف قابل قبولي براي ادامه حيات ندارد بلكه بايد پاسخگوي خسارتهاي سنگين ناشي از اعتماد بيجا به غرب باشد.
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
🔴 اصلاحات در لبه پرتگاه!! - 2
پنجم) شعار زدگي و دور شدن از جامعه
♦️جريان مذكور طي سالهاي متمادي دچار آفت شعارزدگي شده و هر روز با شعار جديدي به صحنه آمده است ولي متاسفانه هيچ گاه نخواسته است با حقائق جامعه آشنا شود و در صدد حل مشكلات واقعي جامعه برآيد؛ از اين رو نسبت به آينده نميتواند چشم انداز روشني نشان دهد. اين شعار زدگي موجب خستگي و كسالت مردم و كناره گيري شان از اين جريان سياسي شده است.
ششم) دست و پا زدن میان اپوزیسون یا پوزیسیون بودن
🔷 اصلاح طلبان نمیدانند میخواهند در درون ساخت قدرت کنش کنند یا خارج از آن؟ می خواهند کارگزار جمهوری اسلامی باشند یا منتقد و اپوزیسیون جمهوری اسلامی؟ قواعد در قدرت بودن را میپذیرند یا نه؟ نهاد های قدرت در نظام را پذیرا هستند یا نه؟ نسبت آنان با شورای نگهبان و سپاه و.. چیست؟و دهها سوال دیگر..
این یادداشت در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2352972/
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 وقتی مزه دیدار برایم تلخ شد!!!
#دیدار_دانشجویی
@margoomat
مرقومات/علی ریاحی پور
🔸 وقتی مزه دیدار برایم تلخ شد!!! #دیدار_دانشجویی @margoomat
⭕ وقتی مزه دیدار برایم تلخ شد!!!
🔹یکی از جذاب ترین و پر محتوا ترین دیدارها و سخنرانی های رهبر معظم انقلاب در طول سال، جلسه رمضانیه ایشان با دانشجویان است. جلسه ای که در آن صریح ترین انتقاد ها توسط تشکلها و گروه های مختلف دانشجویی خطاب به عالی ترین مقام کشور بیان و ارائه میشود و در مقابل، رهبر انقلاب با سعه صدر مثال زدنی در فضایی صمیمانه و بهتر است بگویم فضایی «پدر پسری» به سوالات مطروحه پاسخ می گویند.
🔹جلسه ای که در آن خنده و خطابه و شعار و دست زدن حضار و گله گی از مسئولان مختلف نظام از رئیس جمهور و رئیس مجلس تا فرماندهان نظامی و نهادهای زیر مجموعه رهبری و حتی بیت رهبری به هر چه جذاب تر شدن این دیدار کمکی مضاعف می کند.
🔸پارسال توفیق حضور در این جلسه را داشتم. از یک جایی به بعد؛ جلسه برایم از جذابیت تهی شد. هر کدام از دوستان که به پشت تریبون میرفتند یا حرفای خنثی میزدند و یا صرفا انتقاد های سیاسی به مخالفین سیاسی خود(البته به جز نطق دوستان جنبش عدالتخواه که وجوه انتقادی حاکمیتی اش بیشتر بود.) را بیان می کردند.
🔸اولی تمام کرد، دومی تمام کرد، سومی تمام کرد و...
منتظر حداقل یک نفر بودیم که لااقل صدای دیگر دانشگاه را هم در جلسه پژواک کند؛ ما در دانشگاه زندگی کرده ایم و می فهمیم و میدانیم که صدای دانشگاه واحد نیست.
حتما صدای دیگری غیر از صدای ما هم وجود دارد اما اون روز صدایی را نشنیدم. شنیده بودم قرار است نماینده انجمن اسلامی دانشگاه تهران حرف بزند که انگار آن هم قبل از جلسه لغو شد.
🔹آن دو باری ام که در سالیان گذشته دو نفر از دوستان اصلاح طلب سخن گفتند به علت تصاحب کرسی هیات نظارت بر نشریات دانشجویی بود و نه به عنوان یک تشکل دانشجویی؛ که البته همان را هم با پیروزی جریان انقلابی در انتخابات نشریات از دست دادند و اون روز در جلسه یکی دیگر از رفقای عزیز به نمایندگی از نشریات دانشجویی در ادامه فضای گفتمانی سخنران های قبلی نطق کرده و مطالبش را بیان کرد.
🔸خلاصه تو اون لحظات پیش خودم احساس خوبی نداشتم. گفتم ما که می دانیم این جلسه تنها صدای دانشگاه نیست!! چرا خودمان را گول بزنیم؟ راستی اون دو باری که آن بندگان خدا سخنرانی کردند چه اتفاقی افتاد؟ اسلام به خطر افتاد؟ انقلاب را آب بُرد؟ نمیدانم!! البته شرایط درون دیدار هم در هنگامه سخن گفتن آنان جالب نبود. چنان که دیدیم در میان سخنان اون بندگان خدا رفقای عزیز حزب اللهی شعار مرگ بر فتنه گر سر میدادند و اتفاقا با واکنش رهبری مواجه شدند و شعارشان را خوردند.
🔹بعد از دیدار پارسال اتفاقا با هر کدام از دوستان که همکلام میشدیم، همه میگفتند چرا اونوری ها صحبت نکردند و حسرت میخوردند که اگر آنان بودند جلسه بهتر و جذاب تر می شد و...
🔸مگر خود آقا نفرمود: ««بنده توی جلساتِ دانشجوئی، دانشگاهی که اینجا هستند، گاهی که ببینم حالا بعضیها روی ملاحظه، روی احترام، روی هرچه، بعضی از این حرفها را که خیال میکنند من خوشم نمیآید، نمیزنند؛ از نگفتنش ناراحت میشوم؛ از گفتنش مطلقاً ناراحت نمیشوم.»
🔹آقا که استقبال میکند چرا مسئولین بستر لازم را فراهم نمی کنند!! نمیدانم شاید به قول بعضی دوستان علتش آن است که دوستان اصلاح طلب اتحادیه ای ندارند تا نماینده ای از طرف شان سخن بگوید! شاید! بیراه هم نیست. بنظرم رفقای اصلاح طلب باید فکری به حال اين معضل بکنند هر چند که میدانم میان خودشان هم نحله های گوناگون اندیشه ای وجود دارد.
🔸اما آنچه می فهمم آن است که این روال اشتباه است و باید اصلاح شود و صرفا یک تفکر و قرائت نباید مجال بیان داشته باشد بلکه باید نحله های گوناگون فکری حاکم در دانشگاه بتوانند با رهبر خود سخن بگویند و بشنوند و بشنویم.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
⭕ استاد دیدنیست نه شنیدنی!!
🔸یکی از توصیه های همیشگی بزرگان و علما و اساتید در هر موضوع و مسأله ای آن بوده است که فراگیرنده علم؛ دانشجو یا طلبه و یا هر قشر دیگری باید در محضر یک استاد تلمذ کرده و زانو ادب در مقابل مقام علم و استادی بزند.
استاد دیدن توصیه همیشگی اساتید و ره یافتگان مسیر ترقی و پیشرفت بوده است؛ چه در عرصه ی سیر و سلوک معنوی و چه در علوم نظری و تجربی و...
🔸بودن در کنار استاد؛ دیدن او، تخاطب مستقیم با او، چالش فکری و مباحثه علمی مداوم با استاد و شاگردان؛ علاوه بر آن که بر رشد فردی و علمی دانش پژوه موثر است؛ یقیناً اثر وضعی بر روی رفتار و روح و روان آن فرد خواهد گذاشت. لذا از همین جهت است که بارها شنیده ایم که می گویند ولو شده صرفا برای دیدن فلان شخصیت علمی و اخلاقی به جلسه اش بروید که همین دقایق کوتاه زیارت آن شخص بر روح و روان شما تاثیرات مطلوبی را به یادگار خواهد گذاشت.
🔹متاسفانه این روزها بسیار می بینیم و می شنویم که «بدون کلاس و بدون استاد نوازنده شوید»، «بدون مربی ورزشکار شوید»، «بدون معلم نابغه شوید» و..
این تبلیغات از آینده ای خبر می دهند که در آن اپلیکیشن ها و نرم افزار ها و.. به جای معلمان و اساتید نشسته اند، محتوای آموزشی و تربیتی درون کلاس درس به انتقال «داده» تقلیل یافته و اصلی ترین کنش آموزشی نیز لمس صفحه تلفن همراه و اتصال سیم شارژر به دوشاخه برق خواهد بود و عملا فرهنگ استاد و شاگردی از اصالت خودش تهی می شود.
🔹این روزها شاید به واسطه برگزاری کلاس های مجازی در دانشگاه ها و حوزه ها و.. بیش تر این مساله برایمان ملموس و قابل فهم باشد. به باور نگارنده نقش فناوری های نوین ارتباطی در امر تعلیم و تربیت و حذف نقش معلمی و استادی و یا تقلیل آن به «کلیک کننده» صرف، یا کسی که در یکی از اتاق های خانه نشسته و «وویس» ضبط می کند جفا به تعلیم و تربیت و جفا به تعاملات انسانی و اجتماعی است.
🔸کنش معلمی وسیع تر از انتقال صرف دانش به یادگیرنده است. معلمی آموزش غیر مستقیم منش نیز است. دقیقا همانطور که کلاس هم فقط شامل چهار دیوار در چهار طرف و چند میز و صندلی نیست. از همین رهگذر است که به آن می رسیم که بودن در کلاس به ما هو کلاس در محضر استاد موضوعیت دارد و نه طریقیت.
🔸کلاس هم فضایی اجتماعی است که در آن تعاملات اجتماعی تمرین می شود و هم فضایی است برای ارتباط عاطفی و احساسی و عقلانی میان استاد و شاگرد. معلم واقعی بهتر از تصویر معلم واقعی در مانیتور و دانش آموز واقعی بهتر از تصویر دانش آموز واقعی است. جهان ما به اندازه کافی از تصاویر اشباع شده است و دیگر نباید فراگیری علم و مدرسه و دانشگاه را تبدیل به تصویر بکنیم. البته هر چند به طور موقت چاره ای نیست لکن نباید تبدیل به یک رویه ی طبیعی شود.
🔸باید رفت به سمت اجتماعی کردن انسان امروزی و نه منزوی و جدا افتاده شدن آن. «تنهایی» مساله امروز دنیای مدرن است که همگان با آن درگیرند. آیا آموزش های مجازی به طور عام؛ کمکی به فرار انسان از این تنهایی مضمحل کننده می کند؟؟
🔹کرونا و به تبع آن سبک زندگی کرونایی بسیاری از مناسبات معمول روزمره ما را دچار تغییر و تحول کرده است. مناسباتی که فقط یکی از آنان در نسبت میان استاد و شاگرد تعریف می شود و می توان دهها نمونه دیگر را مثال زد که موجبات تغییر سبک زندگی این روزهای ما را فراهم آورده است.
البته به غیر از مقوله کرونا بسیاری از تغییرات و مناسبات سبک زندگی ما در گیر و دار گفتمان مدرنیته است و لاغیر. که البته پرداختن به آن مجالی دیگر میطلبد.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
⭕ چه کسی داد؟ این خیانت است!!
🔹این روزها وقتی اخبار مربوط به برگزاری دادگاه امید اسدبیگی مدیرعامل شرکت هفت تپه خوزستان را که به جرم «سردستگی سازمان یافته اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزهای دولتی» در حال محاکمه است را میشنویم و می بینیم. وقتی خبر دریافت
نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلار!!! ارز دولتی و قاچاق آن را مخابره می کنند!! وقتی پای استاندار و رئیس صندوق توسعه ملی و جهانگیری و... به پرونده باز می شود!! وقتی خبر از رشوه هزار سکه ای اسد بیگی به فلان مدیر می شود؛ ناخودآگاه به یاد سخنان مهم و تاریخی رهبر انقلاب بعد از التهابات ارزی در سال 97 می افتم. خوب بخوانید...
🔸«حالا مثلاً فرض کنید در همین قضیّهی ارز و سکّه و این حرفهایی که این دو سه ماهه پیش آمد، خب، مبالغ زیادی -حالا گفتند مثلاً فرض بفرمایید هجده میلیارد دلار، اسکناس موجودِ ارز؛ برای کشور ما که در تهیّهی ارز مشکل داریم و ارزها و پولهای خودمان را هم نمیتوانیم از خارج وارد کشور کنیم و سخت است، #هجده_میلیارد_رقم_بالایی_است- بر اثر بعضی از بیتدبیریها و بیتوجّهیها، آمد دست افرادی که از آن سوءاستفاده کردند.
🔸یک نفری یک کالایی را ثبت سفارش کرد، یک کالای دیگر آورد؛ یک چیزی را درخواست کرد برای یک مقصودی، ارز را در آنجا مصرف نکرد؛ گفت میخواهم مسافرت بروم، نرفت؛ ارز را، یا آوردند -یک تعداد معدودی- استفاده کردند، یا به قاچاقچی فروختند [و او] ارز را برداشت برد خارج، یا به کسی فروختند که آن را احتکار کرد و نگه داشت تا گران بشود و بیاید به قیمت دو برابر و سه برابر بفروشد و به ثروت بادآورده [برسد]؛ خب اینها مشکلات مدیریّتی است؛ این ربطی به تحریم ندارد.
🔹ارز را یا سکّه را وقتی که بهصورت غلط تقسیم میکنند، این دو طرف دارد: یکی آن که میآید این را میگیرد و مثلاً فرض کنید قاچاقچی است یا به قاچاقچی میفروشد؛ یکی آن که این را میدهد. ما همهاش داریم دنبال آن کسی که «#میگیرد» میگردیم -مفسد اقتصادی، قاچاقچی- درحالیکه تقصیر عمده متوجّه آن کسی است که «#داد»؛ او را باید دنبال کرد. در این کاری که اخیراً قوّهی قضائیّه شروع کرده که کار درستی است، دنبال این هستند.
🔸 نه اینکه بیخود زید و عمرو را متّهم کنند؛ نه، لکن بالاخره یک تخلّفی انجام گرفته، یک خطای بزرگ انجام گرفته. نمیگوییم هم «#خیانت»؛ زبان بنده اینجور نمیگردد که راحت بگوییم فلانی یا فلانکَسها خیانت میکنند؛ نه، امّا بالاخره خطا کردند و خطای مهمّی کردند که ضررش به مردم برگشت. وقتی اینجور قیمت ارز ترقّی پیدا میکند -یعنی قیمت ریال میآید پایین- خب برای آن کارمندی که روزمُزد است یا حقوق اندکی دارد، دیگر چیزی باقی نمیماند. قیمت ریال وقتی آمد پایین، قیمت پول ملّی وقتی آمد پایین، مشکلات همین میشود که ملاحظه میکنید.»
🔸انتظار آن است که قوه قضائیه همانطور که تا این لحظه در مقابل فشارهای برخی افراد که در این پرونده به طور قطع متضرر خواهند بود مقاومت کرده و شخص قاضی پرونده هم بر استقلال دادگاه و عدم فشار پذیری آن تاکید کرده است؛ امید آن داریم که این پرونده را خلاصه در شخص امید اسد بیگی و اطرافیانش نکنند؛ بلکه آن دست هایی را که کمک کننده و اعطا کننده آن مبالغ عجیب و غریب به متهم بوده اند را شناسایی و به میز محاکمه بکشانند. تا عبرتی شود که هر شخصی به خود جرات ندهد که اینگونه دست به تاراج بیت المال و اموال ملت بزند.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔸جامع الصفات ترین مجلس تاریخ سیاسی کشور!!
🔸و من الله التوفیق..
@margoomat
⭕️ سردار سلیمانی:
نگران ترامپ نیستم ،جورج بوش عراق را تحویل ما داد، اوباما سوریه را ، و ظاهرا ترامپ فلسطین را ان شاءالله.
#الشهید_القدس
@margoomat
🔰 اداور و فعالان دانشجویی طی نامه ای به منتخبین مجلس یازدهم به تبیین معیارهای دهگانه رئیس مجلس تراز جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب پرداختند که متن این نامه به شرح زیر می باشد:
نمایندگان منتخب مجلس یازدهم در سراسر کشور
سلام و رحمة؛
🔹اکنون که حوادث انتخابات مجلس یازدهم با تمام فراز و نشیبها گذشته و مردم با اعتماد به تفکر انقلابی در اکثر حوزههای انتخابیهی سراسر کشور، نامزدهایی که شعارهای انقلابی مطرح کرده بودند را برگزیدهاند و به زودی مجلس یازدهم وارد میدان عمل خواهد شد، ما جوانان دغدغهمند بر خود لازم میدانیم در تمامی مسائل پیش رو کمافیالسابق تحلیل و نظر خود را به نمایندگان مردم منتقل نماییم. ما معتقدیم انتخابات پایان خط مردمسالاری نیست بلکه آغاز دوران رصد و امر به معروف توسط مردم و نخبگان است و در این راستا نظرات خود را در مورد اولین و یکی از مهمترین آزمونهای پیشروی منتخبان مجلس یازدهم بیان میکنیم.
🔹روزهای ابتدایی مجلس همیشه به تعیین ترکیب کمیسیونها و هیئت رئیسهی مجلس میگذرد و این بزنگاه در افکار عمومی و محافل نخبگان، برآیند مسیر فعالیت یک مجلس در چهارسال بعد را عیان میسازد. آنچه ما را بر آن داشته که این سیاهه را خطاب به شما به نگارش درآوریم، دغدغهی عدم تکرار روند معیوب گذشته در تعیین ترکیب مجلس، علی الخصوص روند انتخاب رئیس مجلس است که در نگاه مردم و قانون اساسی کشور پیشانی و نماد قوهی مقننه شناخته میشود. اعتقاد ما بر این است که بسیاری هزینههایی که در سالهای گذشته از جانب مجلسهای نهم و دهم به کشور وارد شده است، به نوعی به نادرست طی شدن این روند و شخص رئیس مجلس مرتبط میشود. از این رو به جد خواهان آن هستیم که در انتخاب رئیس مجلس آینده، تنها معیارهای انقلابی و کارآمدی بیشتر مد نظر قرار گیرد.
🔸واضح و مبرهن است که با توجه به ترکیب مجلس یازدهم که اکثریت قاطع کرسیها در اختیار کسانی است که خود را انقلابی نامیدهاند، لازم به عدول از معیارها برای مقابله با جریان غربگرا نیست و توقع میرود رقابتی همراه با رفاقت بین نیروهای انقلاب برای انتخاب کارآمدترین و انقلابیترین رئیس مجلس ممکن رخ دهد و تحت هیچ شرایطی، هیچ مسألهی فرعی بر معیارها و شاخصهای رئیس مجلس اصلح، سایه نیاندازد.
🔸از نظر ما جوانان، معیارهای دهگانه رئیس مجلس تراز جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب به شرح ذیل میباشد:
۱- تجربهی کافی و تسلط کامل نسبت به فرآیندهای تقنینی و سازوکارهای درونی مجلس
۲- پایبندی به اصل اساسی "شفافیت" در خصوص عملکرد مجلس و نمایندگان، همچون آرای نمایندگان، دارایی ها و فعالیت های اقتصادی آن ها، هزینه های تبلیغاتی و...
۳- مبارزهی صریح و بدون هیچ خط قرمز با فساد؛ چه از درون گروه خودی باشد چه بیرون و اشتهار به فسادستیزی در افکار عمومی مردم، جوانان و نخبگان سیاسی جریان انقلاب
۴- مورد اطمینان، وثوق و اجماع بودن بین طیفهای گوناگون جریان انقلاب و وحدت آفرینی در بدنهی سیاسی کشور و مجلس
۵- گذشتهی سیاسی و مدیریتی قابل دفاع
۶- عدم انحراف از خط انقلاب، امام و رهبری یا سکوت غیرانقلابی در بزنگاههایی چون فتنه ۸۸، برجام، لوایح مرتبط با FATF
۷- متعهد به عدم استفادهی سیاسی، انتخاباتی و شخصی از جایگاه ریاست مجلس به نفع خود یا اطرافیان
۸- متعهد به عمل بر مبنای خرد جمعی و رفتار طبق مر آییننامهی مجلس
۹- به معنای واقعی کلمه طرفدار عدالت و تقدم عدالت بر توسعه
۱۰- مدیریت بر مبنای اصول گفتمان اصیل انقلاب و میدان ندادن به تکنوکراتهای ویرانگر در سطح سیاستگذاری و تقنین
🔻جوانان انقلاب در این بزنگاه مهم مجلس یازدهم به خوبی تک تک کنشهای منتخبان را زیر نظر دارند و برای حفظ این مجلس بر ریل انقلاب مصمم هستند. امید است با انتخاب انقلابیترین گزینه از میان افراد مطرح برای کرسی ریاست مجلس، گام اول در بازگرداندن مجلس به شأن و جایگاه اصلی خود در پیشبرد اهداف انقلاب و نظام اسلامی را برداشته و راه را بر تقلیل مجلس انقلاب به سکوی پرش به دیگر قوا ببندید که ملت ایران طعم واقعی مجلس خادم ملت را چشیده و نام شما را در تاریخ از وکیل الدولههای سیاست باز تفکیک نمایند.
اسامی در لینک زیر:
http://iusnews.ir/fa/news-details/356734/
@margoomat
1_67699735.mp3
6.5M
🔸 خلوت ...
#تنها_گزینه روی میز دل است
هر وقت که می گیرد
هر وقت که #تنگ می شود
هر وقت که #بغض می کند
هر وقت که #خسته می شود
هر وقت که دیگر می بُرد ...
🔸باید برود #شباهنگام زانو بزند مقابل معبود و به خاک بمالد خواسته هایش را ... و رضا دهد به آنچه که خدا خواهد که شاید آزاد شود از #زندان_نفس...
که شاید پر پروازی به او دهند ...
که شاید ...
🔹و در این خلوت هاست که یکی اذن شهادت، دیگری برات کربلا، دیگری آدم شدنش را از خدا میخواهد و می گیرد. آخرین شب جمعه ماه رمضان دوباره باید خواند... چه چیزی را؟؟...
🔹 أبكي لخروج نفسي...
أبكي لظلمة قبري...
أبكي لخروجي من قبري عريانا ذليلا....
🔰 میدانی ، گناه کردنِ ما
نه اینکه تو را بخواهیم نافرمانی کنیم ،
نه اینکه بنده سرکشی باشیم ،
نه اینکه تو #خدای_خوبی نباشی ،
نه اینکه ما ندانیم اشتباه می کنیم ،
نه اینکه .....
نه ، نه ...
ما فقط زورمان به خودمان نمی رسد ...
این خودم را از خودم بگیر ...!
🔸چطور دلمان می آید چشمی را که گودال قتلگاه و حرم سیدالشهدا و چشمی که صحن گوهرشاد و گنبد طلایی رضوی و ایوان زیبای نجف را دیده است را خرج لحظه ای نگاه آلوده کرده و دوباره پشیمان شویم و دوباره العفو بگوییم!! ما که آخر دوباره بر در این خانه و خانواده زانو خواهیم زد و برخواهیم گشت؛ چرا حال خود را عوض نکنیم؟
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔸 کوبایی بود، وقتی پرچم #فلسطین را روی دوشم دید با خنده پرسید:"میدونی وقتی از فرمانده #فیدل درباره #مذاکرات_صلح فلسطینی اسرائیلی پرسیدن چی گفت؟!، #کاسترو جواب داد من اگه جای فلسطینیا بودم با اسرائیلیا سر این مذاکره میکردم که چطور میخواید گورتون رو گُم کنید؟ زمینی، دریایی یا هوایی؟!"
#القدس_لنا
@margoomat
⭕ قالیبافیسم در گذر تاریخ..
🔻بخش اول: انتخابات 1384...(1)
🔸با توجه به نزدیکی انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و احتمال رای آوری جناب آقای قالیباف و نشستن ایشان بر کرسی ریاست مجلس؛ در سلسله یادداشت هایی مروری خواهیم داشت بر مواضع مختلف ایشان در موضوعاتی چون برجام، fatf، فتنه 88، عدالت و توسعه و...
در این بخش به کنش گری ایشان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواهیم پرداخت.
🔸سلطه روح تکنوکراسی بر مدیریت کشور داستان غم انگیزی است که در تاریخ انقلاب اسلامی تازگی ندارد. اوج سیطره فن سالاران بر فضای مدیریتی کشور به دوران موسوم به سازندگی هاشمی رفسنجانی بر می گردد. وقتی حزب دولت ساخته کارگزاران از آستین پدر معنوی آنها یعنی هاشمی رفسنجانی بیرون آمد، تاریخ بار دیگر تکرار شد و لیبرال های مسلمان این بار پس از قاطعیت امام خمینی در به محاق بردن تفکر نهضت آزادی و یاران مهندس بازرگان، به صورتی دیگر در عرصه انقلاب اسلامی ریشه دواندند و پر و بال گرفتند.
🔸کاریزمای هاشمی رفسنجانی آنقدر زیاد بود که رویکرد تکنوکرات های مسلمان سایه ای سنگین بر انقلاب اسلامی بگستراند. سایه ای که تا اکنون و پس از گذشته سالها همچنان بر سر کشور سنگینی میکند. مروری بر تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد وارثان این نگرش همواره در کمین نشسته اند تا بار دیگر تاریخ را تکرار کنند. تکنوکرات های جدید اما این بار با اعوان و انصارشان در زیر نقاب اصولگرایی و نئو اصولگرایی پنهان شده اند.
🔸اصولگرایانی که در بزرگترین آزمون انقلاب اسلامی که ندای أین عمار امامشان علنی تر از هر زمانی به گوش می رسید ترجیح دادند به نفع پدر معنوی رویکرد سیاسیشان مهر سکوت بر لب زده و به ساکتین فتنه ملقب شوند.
🔸 محمد بافر قالیباف رئیس پلیس وقت ناجا از جمله کسانی محسوب می شود که هنوز به عرصه سیاست وارد نشده و کسوت نظامیان از تن در نیاورده، سودای ریاست جمهوری اش او را به تب و تاب انتخابات سال 84 پرتاب کرد. ماههای پایانی دولت اصلاحات بود و گفته می شد جمهوری اسلامی در شرایط قحط الرجال به سر می برد که مردی از تبار فرماندهان جنگ عزم میدان کرد و به میدان رزم سیاست پا نهاد.
🔸 اگر پیش از این فن سالاران ساخت بزرگراه و روگذر و زیر گذر را به عنوان نماد برتری جریان خود در عرصه سیاست به رخ حریف می کشیدند، مرد تازه وارد میدان سیاست عزم خود جزم کرده بود تا گوی سبقت از اسلاف خود را به گونه ای دیگر برباید. پرواز محمد باقر قالیباف، خلبان ایرباس ایران ایر در سال 84 در فیلم و پوستر های تبلیغاتی او نشان می داد که سردار بیش از اینکه خصوصیاتی همچون ساده زیستی، بسیجی بودن، پاکدستی، مردم نوازی، انقلابی گری و ویژگی هایی از این دست را برای جذب آرای مردم در نظر داشته باشد می کوشد خود را در قامت یک تکنوکرات تمام عیار به مخاطبان بشناساند.
🔸 در حالی که قصه شهردار جوانی که با لباسی ساده و گویشی عامیانه و مرامی مردم گرایانه به جنگ فاصله ها و تبعیض های طبقاتی پایتخت رفته بود، زبان به زبان می چرخید؛ رئیس سابق نیروی انتظامی به سبک و سیاقی غریب در جمهوری اسلامی می کوشد دلهای مردم به ويژه نسل سوم انقلاب را جذب خود کند. سرداری که پشت رل طیاره می نشست، لباس خلبانی بر تن می کرد، کت و شلوار های آنچنانی می پوشید و برای تبلیغاتش اولین بار از بنرهای تمام قد رنگی در سطح شهر استفاده می کرد، آمده بود تا ثابت کند در جمهوری اسلامی قحط الرجال معنا ندارد و این تنها هاشمی و احمدی نژاد نیستند که اداره امور از دستشان بر می آید.
🔸صندلی داغی که سردار پیش از انتخابات بر آن جلوس کرد را خیلی ها به یاد دارند. صندلی ای که در واقع سکوی پرتابی شد تا او با رای نسبتا بالایی گوی سبقت را از علی لاریجانی برباید و شاید گزاف نباشد اگر بگوییم تصاحب شهرداری تهران نیز از پیامد های همان صندلی داغ پیش از انتخابات 84 بود. در آن برنامه سردار گریه کرد و از ماجرای کودکی و نوجوانی خود سخن گفت که در یک خانواده فقیر روستایی در خراسان متولد شده، دیپلم نگرفته انقلاب به پیروزی رسیده، به شهر رفته و از آن زمان در ارگان های نظامی، امنیتی تاکنون بوده و یک ریال کار تجاری انجام نداده است.
🔸اما در واقع قالیباف کاندیدایی بود که در انتخابات ریاست جمهوری 84 بالاترین هزینه تبلیغاتی را داشت که حتی هزینه اش در آن انتخابات با هاشمی رفسنجانی نیز برابری می کرد یا حتی بالاتر می رفت. سردار این همه هزینه را از کجا آورده بود؟ بنا بر نقل خودش خانواده اش فقیر بود و شخصا نیز کار تجاری و اقتصادی از انقلاب تا کنون نکرده بود.
✍️#علی_ریاحی_پور
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای استاندار یادتان هست!!!
@margoomat
مرقومات/علی ریاحی پور
آقای استاندار یادتان هست!!! @margoomat
⭕ آقای استاندار یادتان هست؟!!!
🔸این کلیپ مربوط به اواخر 95 یا اوایل 96 هست. یعنی حدود سه سال از وعده چندماهه جناب استاندار به مردم غیزانیه جهت حل مشکل آب شرب و قطعی های مکرر آب در این منطقه میگذرد و امروز شاهد اعتراض مردم عزیز این منطقه و بستن راه و زد و خورد و... هستیم.
🔸نمی شود به اتحاد اعتقاداتی دعوت کرد و به اختلاف طبقاتی بی توجه بود. وقتی این اخبار را دوستان استان های دیگه میشنون باور نمیکنند!! از ما می پرسند مگر میشود خوزستانی که منبع نفت و گاز و ثروت است در اولیاتی چون آب خوردن مردم و فاضلاب و... مونده و مردمش مشکل داشته باشند؟!!
🔸 آری می شود. اینجا غیزانیه است. منطقه ای که دهها چاه نفت در آن وجود دارد و این نفت از طریق لوله هایی از میان مزارع و روستاهای آنها به سمت کارخانه های بهره برداری منتقل میشوند.
همین مردم بودند که در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی با بشکه های خالی خود پای صندوق های رای آمدند و رای دادند اما اعتراض خود را هم فریاد زدند.
اما انگار هنوز صدایشان به استاندار محترم نرسیده است!!
🔸آقایان مسئول و متولیان امر؛ با صراحت می گوییم؛ اگر نمیتوانید و توان مدیریتی جنابتان همین مقدار است؛ کار را تحویل نیروهای جهادی و انقلابی استان دهید. تا کی باید استان خوزستان چوب ندانم کاری های شما را بخورد و به واسطه اهمال کاری های عجیب و غریب تان رنگ و بوی اعتراضی و امنیتی بگیرید؟؟ چرا جای زخم را مرهمی نمیزنید تا مگس های از خدا بی خبر روی آن ننشینند؟؟
🔸جناب شریعتی اگر سبحان الله سبحان الله هایتان تمام شد فکری هم به حال اهالی مظلوم غیزانیه بکنید!! بالاخره خوب میدانید! خورشید پشت ابر نمی ماند و روسیاهی برای زغال است!! چرا کار را به جایی میرسانید که مردم اگر بخواهند صدایشان شنیده شود مجبور به بستن جاده ها شوند؟؟ این مردم اگر دروغ و وعده های صد من یه غاز از حضرات نشنیده بودند آیا دست به این اقدامات میزدند؟
▪️آقای استاندار "و من یغلل یات بما غل یوم القیامه..." خطاب به همه خلایق است. اما شما و مسئولان عالی استان و دولت تان باید از این سخن آن شدیدالعقاب مثل بید برخود و بر عاقبتتان بلرزید.
#غیزانیه
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
⭕ قالیبافیسم در گذر تاریخ..
🔻بخش اول: انتخابات 1384...(2)
🔸قالیباف سال 84 در جمع مردم یاسوج در تبلیغات انتخاباتی قدرت و ثروت را عامل محرومیت و ناکارآمدی خوانده و گفته بود: « مشکلات امروز ناشی از ضعف مدیریت های گذشته است و نباید این وضع استمرار یابد.»
همچنین در جمع مردم اصفهان از این مساله سخن گفته بود که از همین حالا اعلام می کنم بعد از انتخابات هزینه تبلیغات و منابع آن را اعلام خواهم کرد و اگر پیروز شدم لیست اموال خود را انتشار خواهم داد.
🔸اما هیچ گاه شفاف نشد که هزینه های تبلیغاتی او از کجا تامین شده بود. قالیباف با حضور در دانشگاه شهید باهنر کرمان در پاسخ به اولین سوال درباره اینکه اگر معیارهای یک رئیس جمهور خوب ساده زیستی است چرا شما اینگونه لباس مدل به مدل می پوشید، این چنین اظهار نظر کرده بود: « تمیزی، زیبایی و خوب لباس پوشیدن منافاتی با ساده زیستی ندارد و لباس های من نیز به هیچ وجه گران قیمت نیست و این حرف ها بداخلاقی های سیاسی خاص ایام انتخابات است.»
محمد باقر قالیباف با حضور در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: «مردم از تبعیض، انحصار و رانت خواری رنج میبرند چرا که دولت به جای تولید ثروت به توزیع ثروت، آن هم به صورت ناعادلانه دست زده است.»
🔸از سویی دیگر شخصی که از ساز و کار شورای هماهنگی اصولگرایان بیرون آمد کسی نبود جز علی لاریجانی که شعار انتخاباتیش را هوای تازه قرار داد و حرف های روشنفکرانه برای جذب مخاطبان سر می داد. لاریجانی می گفت که شیرین عبادی افتخار ملی است! جمله ای که شاید اون روز به علی لاریجانی نمی خورد اما این روزها کاملا بیان آن قابل انتظار است.
🔸از ساز و کار اصولگرایان برای انتخاب یک کاندید ریاست جمهوری، سردار بیرون نیامد و رایزنی ها برای انصراف او هم ره به جایی نبرد و این در حالی بود که شهردار جوان و ساده پوش هم تصمیم خود را گرفته بود و می توانست سد راه آرزوهای سردار و یارانش شود.
🔸دفتر اطلاع رسانی حامیان قالیباف در بیانیه ای که بوی اعتراض به شورای نگهبان از آن به مشام می رسید،اعلام کرد: « ما معتقدیم هر دو بخش تندرو حاکم بر جبهه مشارکت ایران اسلامی و برخی از اعضای محترم شورای نگهبان متاسفانه با دیدگاه های افراطی خویش مصالح و منافع ملی کشور را نادیده گرفته و به همین دلیل نیز سعی می کنند با مجادله های سیاسی هزینه های حاصل از این ردصلاحیت را بر عهده طرف مقابل گذارند.»
🔸در پایان این بیانیه آمده است: «بد نیست اینجا برای روشن شدن افکار عمومی این سوال را مطرح کنیم که شورای محترم نگهبان بر اساس کدام تحلیل و تشخیص دکتر مصطفی معین را فاقد صلاحیت جهت حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده است و در همین راستا این شورای محترم بر اساس کدام دیدگاه و بینش دکتر محمود احمدی نژاد را قابل صلاحیت جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری دانسته است؟!»
🔸 رد صلاحیت شهردار جوان خواسته ای بود که حامیان سردار از شورای نگهبان داشتند و اگر می دانستند که او قرار است برای دو دوره بر صدارت قوه مجریه تکیه بزند شاید خیلی قاطعانه تر به مبارزه برای حذف او مبادرت می کردند.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
⭕ قم به احترام علی آقا ایستاد!!!
🔸آیت الله مکارم شیرازی :
جناب آقای دکتر علی لاریجانی (دامت تاییداته)
با اهدا سلام و تحیت؛
جنابعالی در مدیریت دوزاده ساله مجلس، خدمات #فراونی به قوه مقننه داشته اید و نظرات شما در بسیاری از مسائل سیاسی کشور #راهگشا بود.
اینجانب به نوبه خود از زحمات شما تشکر کرده و امیدوارم از وجودتان در نهادهای مهم کشور استفاده شود.
همیشه موفق باشید.
🔸آیت الله نوری همدانی :
جناب مستطاب آقای دکتر علی لاریجانی دامت توفیقاته
امروزه خدمت به مردم و این نظام ولایی اسلامی توفیق بزرگی از جانب پروردگار متعال است.
جنابعالی الحمدالله از شخصیت هایی می باشید که خداوند متعال این توفیق را به شما عنایت کرده است و سه دوره نمایندگی مردم شریف قم و مدیریت مجلس شورای اسلامی را به عهده داشته ایدو خدمات #فراوانی را به انجام رسانده اید و از آنجایی که تربیت شده #بیت_فقه_و_فقاهت می باشید و این خود یک مزیت مهمی است.
امیدوارم در #آینده نیز با توجه به فکر و فرهنگ و #شایستگی و #مدیریت_مخصوصی که دارید برای جامعه و نظام اسلامی منشا خدمات باشید.
🔸آیت الله صافی گلپایگانی :
جناب مستطاب آقای دکتر علی لاریجانی زید عزه العالی
سلام علیکم
اکنون بعد از سه دوره متوالی که ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشتید و با مدیریت #شایسته خدمات #فراوانی را نمودهاید، لازم دیدم از جنابعالی تقدیر و تشکر نمایم. بدیهی است آنچه که انسان در طول حیات خود برای رفاه مردم و اعتلای و عزت کشور انجام میدهد عندالله تعالی محفوظ است و مآجور میباشد. امیدوارم با تجارب مفید و ارزندهای که کسب نمودهاید، بتوانید در #آینده منشأ خدمات بیشتر باشید.
🔸آیت الله مظاهری :
رییس محترم مجلس شورای اسلامی، دانشمند مکرّم جناب آقای دکتر علی لاریجانی«دام مجده و تأییده»
با اهداء سلام و تحیّت، مرقوم شریف جنابعالی، که سرشار از لطف و محبّت آنجناب است، واصل و موجب مزید تشکّر و امتنان گردید. بر حسب حقشناسی لازم میدانم در پایان سه دورۀ متوالی مسئولیّتِ خطیر ریاست مجلس شورای اسلامی، از جنابعالی که بحمدالله و منّه #کارنامهای_مشحون از افتخار خدمت به اسلام و ملّت عظیمالشّأن ایران را دارا میباشید، صمیمانه تقدیر و سپاسگزاری نمایم. مدیریّت #موفّق آنجناب در مجلس شورای اسلامی، که همراه با #تعهّد_مؤمنانه و التزام به اصول اسلام و انقلاب اسلامی و صداقت و صراحت اخلاقی و عقلانیّت نظری و عملی و #توجّه به #مصالح_کشور و ملّت و رعایت #اعتدال و انصاف و ادب در صحنه سیاسی و مردم گرایی فروتنانه و خیرخواهانه و تلاش برای اعتلای اسلام و ایران و صبرو استقامت در برابر #بی_مهری_ها و عبور کریمانه و مدبّرانه از #ناملایمات بود، حقّاً و انصافاً مایۀ تحسین و #مباهات است و امید است مورد قبول و رضای الهی و لطف و عنایت حضرت ولیاللهالأعظم«ارواحنافداه» بوده باشد.
از خداوند تعالی سلامت و سعادت و حُسن عاقبت و نیز مزید تأیید و تسدید و توفیق جنابعالی را در خدمتِ بیمنّت به دین و آیین و فرهنگ و ملّت بزرگوار ایران مسألت می کنم.
🔸آیت الله علوی گرگانی :
جناب مستطاب آقای دکتر علی لاریجانی زید عزه
سلام علیکم
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات
شکی نیست که مجلس شورای اسلامی با هدایت های جنابعالی #در_مسیر_تحقق_منویات_مقام_معظم_رهبری و حل دغدغههای مردم شریف ایران گام برداشته و توانسته است #باری_را_از_دوش_نظام_و_ملت کم کند و خدمت صادقانه ای را انجام دهد.
از زحمات جنابعالی در طول مدیریت تان تشکر می گردد و آرزوی توفیق برای شما را دارم.
🔸آیت الله جوادی آملی :
خدمت جناب آقای دکتر علی لاریجانی دامت توفیقاته
بسم الله الرحمن الرحیم و ایاه نستعین
بعد التحیه
آنچه جنابعالی در طی سالیان متمادی در خدمت نظام اسلامی به ویژه به عنوان ریاست مجلس شورای اسلامی سپری کردید درختی غرس نمودید که حاصل آن میوه #آزادی و #خدمت بود؛ اکنون باید کوشید محصول آن حاصل را که شربت اخلاص و سپاس به درگاه خداوند سرمدی است فراهم و نوشید که چنین نوشیدنی گواراست.
🔸 فضلای قم در بیانیه ای مشترک تاکید داشتند که دکتر لاریجانی در دورهی ممتدِ مسؤولیت، با #تدیّن و تعقّل، تدبیر و #اعتدال، #حکمت و #بصیرت، سعه صدر و #تعامل، تلاش وافر داشته و تصویری متعهد، #انقلابی ، مقتدر و #عقلانی از مدیریت و مسؤولیت را ارائه کرده است.
پ.ن:من دیگه نکته ای ندارم...
#بدون_شرح
@margoomat
⭕ انتقالی وکلای ملت به خانه دولت...
🔸یکی از آفت هایی که همواره قوه مقننه و نمایندگان دوره های گوناگون مجلس شورای اسلامی را تهدید کرده، مساله استخدام نمایندگان مردم در طول دوره نمایندگی و یا بعد از آن در مناصب گوناگونی دولتی خصوصا در وزارت خانه های کلیدی و مهمی چون وزارت نفت و وزارت خارجه است.
🔸اتفاقی که کم ترین نتایج آن منجر به عدم انجام رسالت اصلی نمایندگان نسبت به نظارت بر اقدامات و عملکرد دولت و بازخواست وزرا و رئیس جمهور است زیرا که وابستگی مالی و شغلی یقینا نخواهد گذاشت که زبان نماینده بر اشتباهات دولتی ها تیز و برنده باشد و این یک قاعده عقلایی و تجربی است که هر گاه جیبت بسته باشد دهانت باز است و هر گاه جیبت باز باشد دهانت بسته است.
🔸در روزهای گذشته دوباره بحث استخدام تعداد زیادی از نمایندگان مجلس دهم در وزارت نفت داغ شده است و انگار نمایندگان این دوره مجلس شورای اسلامی همانند اسلاف گذشته شان عامل به این سنت مذموم و سود جویانه بوده اند. هر چند که از مجلس دهم جز این هم انتظار نبود.
🔸بکارگیری افراد شایسته در پستهای مرتبط با تخصص و تجربه آنها، بدون شک امری پسندیده است اما اینکه به فردی در ارگانی پستی داده شود چون قبلاً نماینده مجلس بوده است، عاقلانه و قابل پذیرش است؟!
🔸 اینجا صحبت از تک تک نمایندگان مجلس دهم نیست که حتماً در میان آنان افراد شایسته و لایق نیز کم نیستند اما بطور کلی و سرجمع، نمایندگان مجلسی که 75 نفر از آنان -اغلب به دلایل مالی و اخلاقی- رد صلاحیت شدهاند و 117 نفر از آنان نیز پای صندوق رای و از سوی مردم از مجلس کنار گذاشته شدهاند و برخی دیگر نیز خود میدانستهاند چه پرونده مشعشعی دارند و اصلاً بهتر است ثبتنام هم نکنند، آیا لایق پستهای جدید مدیریتی هستند؟
🔸آیا ارگان یا نهادی نظارتی وجود دارد که جذب و اعطای پست به این نمایندگان پیشین را تحت نظر گرفته و مشخص نمایند کدام یک از آنها واقعاً لایق پست جدید بودهاند و کدام یک از آنها نبودهاند؟ آیا مردم حق ندارند گزارشی به موقع و شفاف از این روند داشته باشند و آیا دولت در این زمینه گزارشی کامل و دقیق خواهد داد که چند نفر از نمایندگان مجلس دهم را جذب و چه پستهایی به آنها و بر چه اساس و معیاری داده است؟
🔸اینکه چرا دغدغه اعطای پست به نمایندگان ناکارآمد و ناشایست وجود دارد، به این قضیه برمیگردد که علیرغم رد صلاحیت دهها نماینده مجلس فعلی به دلیل مسائل مالی و اخلاقی، متاسفانه شاهد هیچگونه پیگیری و برخوردی در این زمینه نیستیم. علت این عدم پیگیری به دو قضیه برمیگردد. نخست کمکاری و ضعف نهادهای مسئول در این قضیه که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
🔸علت دوم به نحوه و ماهیت این مفاسد باز میگردد. اغلب این مفاسد مالی ماهیتی زد و بندی دارند. فسادی که با زد و بند رخ میدهد، اغلب پیچیده است و کشف، ردیابی و اثبات آن در دادگاه چندان آسان نخواهد بود اگرچه با بررسی دقیق امکانپذیر است. فکر میکنید چرا مجلس دهمیها در روزهای پایانی به این فکر افتادند که قانون انتخابات را اصلاح کنند و ردصلاحیت به دلیل مفاسد مالی را مشروط به حکم دادگاه سازند؟!
🔸هفته آینده شاهد شروع کار مجلس یازدهم خواهیم بود. مجلسی که اکثریت اعضای آن برای اولین بار است که بر روی کرسی های سبز مجلس تکیه خواهند زد . بلاشک آنان هم با پیشنهاد ها و زد و بند ها و رانت های اعلامی از طرف نهاد ها و افراد گوناگون مواجه خواهند شد. آنهایی که امروز به دلیل مفاسد مالی و اخلاقی ردصلاحیت شدند، از ابتدا آلوده نبودند. عدم نظارت درونی و بیرونی کافی و دامهای پیش رو، آنان را دچار لغزش و فساد کرد. نمایندگان جدید نیز از این خطر احتمالی در امان نیستند. راهکار این قضیه را بطور خلاصه میتوان در سه لایه جستوجو کرد؛ نخست نظارت فرد بر خود که همان تقواست.
🔸 دوم نظارت درونی مجلس که سابقه آن را از طریق هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان داریم و دیدهایم به هیچ عنوان کارآمد نبوده و نیاز به تغییر ساختاری و محتوایی اساسی دارد. و سوم نظارت بیرونی از سوی دستگاههای نظارتی خاص که با تجربه خود در این زمینه مانع از لغزش نمایندگان شوند و در صورت بروز آن، در همان ابتدای راه برخورد لازم را انجام داده و مانع از گسترش و تعمیق مسئله شوند.
متن کامل این یادداشت تفصیلی در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2354203/
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
⭕ آقایان مدیران ارشد استانی و کشوری!! سالهاست که به این وظیفه شرعی خود عمل نکرده اید!!!
@margoomat
🔸لاریجانی یک شخص نیست بلکه یک تفکر است و یقینا در مجلس آتی هم جاری و ساری است. باید ترسید از عاقبت الامر مجلس یازدهم. باید با رصد لحظه به لحظه اعمال و مواضع نمایندگان از افتادن در ورطه لاریجانیسم آنها را نجات داد.
#لاریجانیسم
@margoomat