🔰سیل مازندران هم مثل سیل گلستان بلای آسمانی نیست!!بلکه بلای سوء مدیریت مسئولین است! بلایی که مدیران با ساختن سد، برداشت از رودخانه ها، جنگل تراشی و معادن به جان استان انداختند... !!
#سیل
#بحران_مدیریت
✅ @masaf_foods
🔰ضرورت احیای جنگل و سایر طرحهای آبخیزداری در مهار سیلابهای شمال کشور
🔹تخریب جنگل ها و حذف پوشش های گیاهی یکی ازعوامل تشدید سیلاب بوده و نفوذپذیری آب را کاهش داده و باعث می شود حجم زیادی از آب که می تواند قابل دسترسی و ذخیره کردن باشد از دسترس خارج شود. حضور پوشش گیاهی مانع از تشکیل سریع رواناب بوده و خاک را در برابر برخورد قطرات مستقیم باران حفاظت می کند.
🔹علی محمد شاعری نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کردهاست که علت اصلی جاری شدن سیلهای لاینقطع از گرگان تا آستارا در شمال ایران تخریب جنگل و قطع بی رویه و خارج از قاعده درختان جنگل ها و حتی درختان جنگل های فقیر واقع در ارتقاعات و کوه ها و کوه پایه ها میباشد.
🔹درباره اهمیت آب ذخیره شده در جنگل های شمال گفتهشده است که اگر این مقدار را به طور متوسط ۱۵۰۰ مترمکعب برای هر هکتار در نظر بگیریم، هر سال سه میلیارد و شش میلیون مترمکعب آب در جنگلهای شمال کشور ذخیره میشود، در حالیکه بزرگ ترین سد کشور (کارون)، سه میلیارد مکعب آب را پشت خود نگه میدارد و لازم به یاد آوری است که آب پشت سدها تبخیر میشود، اما آب ذخیره شده از سوی جنگل تبخیر نمیشود!
🌐http://ytre.ir/fSR
🔹بر اساس نقشه سیل خیزی مخاطرات آبی کشور، محل زندگی ۶۹ درصد از جمعیت ایران در ۴۵۰ شهر و هشت هزار و ۶۵۰ آبادی مناطق مستعد سیل خیزی است. ۱۵ میلیون نفر معادل ۱۸ درصد جمعیت کشور نیز بر اساس این نقشه در مناطق پرخطر سیل با شدت بالا زندگی می کنند.
🌐http://ytre.ir/fSQ
🔹 کشورهای توسعهیافته دنیا با احیای جنگلها و پوشش گیاهی درصدد هستند تا خسارات ناشی از جاری شدن سیلابها را به حداقل برسانند، این در حالی است که هرروزه از مساحت جنگلهای موجود در کشور کاسته میشود، بهطوریکه سالانه بهطور متوسط ۳ هزار هکتار از اراضی جنگلی کشور از بین میروند.
🔹 طبق گزارشهای موسسه جهانی منابع، سازمان بینالمللی فائو و سازمان جهانی حفاظت از محیطزیست با توسعه احیای جنگل آمازون در برزیل،جنگل سوماترا در اندونزی، جنگل کریشنا در هندوستان، جنگلهای حوضه آبخیز هیمالیا، جنگلهای واقع در نیویورک و نیومکزیکو و جنگلها تونگاس در آلاسکا، جنگل کنگو، جنگل آنلیه بلژیک و جنگلها انگلستان توانستهاند جلوی خسارات جانی و مالی ناشی از سیلابهای فصلی را به طرز قابلتوجهی کاهش دهند.
🌐http://ytre.ir/fSY
✅ با توجه به شرایط اقلیمی ایران، یکی از اقدامات پیشگیرانه که باعث کاهش خطرپذیری سیل در کشور خواهد شد، آبخیزداری و آبخوانداری است و هزینه کردن برای حفاظت از منابع طبیعی در حوزه های آبخیز بالادست نتیجه بخش تر خواهد بود تا اینکه هزینه ها را صرف مقابله با بحران ها و جبران خسارات(که بی تردید بیشتر است) کنیم.
#آب_هست_اما_ول_است
#آبخیزداری
#سیل
#جنگل
#یادداشت
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
🔴 "ترسیب کربن" پروژه ای برای نابودی تولید غذا و کشاورزیزدایی از روستاها
🖊 مقداد همتی، کارشناس اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای «نود اقتصادی» نوشت: رهبر انقلاب امسال را رونق تولید نامگذاری کردهاند. یکی از استراتژیکترین تولیدها، تولید غذا است که بههمراه دارو یکی از پاشنه آشیلهای اصلی تحریم در کشور نیز هستند. ماموریت اصلی تولید غذا در کشور در روستاها و از طریق کشاورزی ( دامپروری و زراعت و باغبانی ) است.
🖊پروژه جهانی "ترسیب کربن" که سالهاست در کشورهای هدف در دنیا پیادهسازی میشود، در ایران از طریق دفتر بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور راهبری میشود. تسهیلگران خارجی این پروژه با بهانه کم آبی و ازبین رفتن مراتع کشور و بیابان زایی چندسال اخیر، ماموریت روستاهای هدف را از تولید غذا به صنایع دستی (۱) و بومگردی و اشتغالهای جانبی و حاشیه ای سوق داده و میدهد. جالب اینکه مسئولان بازنشسته این سازمان با حضور در نهادهایی همچون بنیاد مستضعفان در حال ترویج همان نسخه کشاورزی زدایی از روستاها هستند.
🖋 این درحالیست که حداقلی ترین حالت تولید غذا از طریق سیستم دامپروری بسته (۲) براحتی در روستاهای کم آب و بیابانی و دارای مراتع فقیر قابل پیاده سازی است. این شکل دامپروری سادهترین راهکار برای مسئولان حال حاضر کشور است که بدنبال راهکارهای فوری و ساده و بیدغدغه و با کمترین وقت و انرژی میگردند!! هرچند راهکار اساسی استفاده از میلیونها هکتار مراتع درجه دو و سه در کشور است که با دیمکاری آنها میتوان غذای میلیونها دام سبک و سنگین را در کشور تامین کرد.
🔅توضیح۱: تولید صنایع دستی که مورد اشاره رهبری در سخنرانی نوروزی هم بود نه بعنوان اشتغال اصلی بلکه تولید جانبی برای زمستان روستا یا اشتغال معلولین یا مکمل درآمدی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
🔅توضیح۲: دامپروری به شیوه بسته یعنی نگهداری دام در فضای محصور و تغدیه دام از طریق علوفه دستی بجای چرا در مرتع.
#ترسیب_کربن
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ارتفاع بالای سیل و آبگرفتگی در آق قلا و غرق شدن خودروها
‼️ به نظر شما حجم عظیم آب این سیل چه میزان برآورد خواهد شد؟!
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مدلسازی جالب ژاپنیها از مقایسه دو حوزه آبخیز که بر روی یکی آببندهای آبخیزداری تعبیه شده و دیگری فاقد آن است.
‼️ ببینید که سیل چگونه حوزه آبخیزداری نشده را درهم میکوبد!
#آب_هست_اما_ول_است
#آبخیزداری
#سیل_آق_قلا
#گلستان_زیر_آب
#سیل_مازندران
✅ @masaf_foods
⭕️ برادران پرستش شبی یک میلیارد و نیم از واردات گوشت با ارز دولتی سود کرده اند
🌐 گزارش روزنامه دولتی ایران
🔹تحقیقهای «ایران» از منابع میدانی مطلع، آمارهای منتشرشده و اسناد به دست آمده، نشان میدهد که «انحصار توزیع» و «واردات و توزیع شبکهای» عوامل اصلی هستند که غائله گوشت را با عبور قیمتها از ۱۰۰ هزار تومان ایجاد کردهاند.
🔹یکی از بزرگترین شرکتهای واردکننده، طی دو ماه گذشته حداقل شبی ۳۰ تن گوشت وارد میکرده است. بر این اساس، تنها از این محل شبی ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عاید شبکه و شرکایی که در این میان از واردات تا عرضه قرار دارند، میشود. این میزان عایدی، تنها برای یک ماه به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان میرسد.
🔹بررسی از منابع مطلع بخش خصوصی، نشان میدهد که قیمت تمام شده واردات گوشت به ایران از استرالیا، ۵.۸ یورو میشود. یک عضو انجمن صنایع غذایی ایران میگوید:«ما به مقامات مسئول گفتهایم که با قیمت تمام شده ۵.۸ یورو می توانیم گوشت از استرالیا وارد کنیم اما جواب دادهاند که نیازی ندارند.» از طرفی، واردات گوشت تنها باید با دلار ۴۲۰۰ تومانی انجام شود و با ارز آزاد اجازه واردات ندارد. این در حالی است که حتی اگر گوشت در یک ماه گذشته با دلار ۱۲ هزار تومانی هم وارد میشد، قیمت هر کیلوی آن بعد از واردات و با افزایش قیمت ۱۵ درصدی، نهایتا ۸۰ هزار تومان می شد.
🔹بیشترین میزان ارز تخصیص داده شده برای واردات گوشت، مربوط به شرکت آریا محتشم شرق بوده است. این شرکت از استرالیا گوشت وارد میکند و از فروردین تا ۱۲ مهر امسال، ۳۵ میلیون و ۷۱۷ هزار یورو به همراه ۱۴ میلیون و ۸۱۶ هزار یوآن چین، ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده بود.
🔹بنا به آمار روزنامه رسمی قوه قضاییه این شرکت متعلق به هادی پرستش محمود پرستش و حمید خداپرست است.
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#نه_به_رانت
✅ @masaf_foods
⭕️ اینجا پارک گراند کنیون آریزونا نیست!
اینجا صخرههای حیرتانگیز کوهدشت لرستانه (دره شیرز)
حاصل میلیونها سال فرسایش زمین
#اینجا_ایران_است
✅ @masaf_foods
⭕️ ارتفاع آب در آققلا به روایت تصویر!
#سیل_آق_قلا
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
✅ @masaf_foods
🔴بارندگیهای سیل آسا در لرستان از بامداد یکشنبه آغاز میشود
🔹مدیرکل هواشناسی استان لرستان: از بامداد یکشنبه سامانه بارشی جدید وارد استان میشود که بیشترین بارندگی تا پایان روز سهشنبه در شهرستان پلدختر، رومشکان، جنوب خرمآباد، سپیددشت، دوره، شولآباد، جنوب الیگودرز و جنوب ازنا است و پیشبینی میشود بیش از ۸۰ میلیمتر بارندگی داشته باشیم
#آبخیزداری
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ استاد رائفی پور
📝 ‼️« وقتی از دوسال پیش هشدارهای استاد درباره ی بارشهای سنگین و سیل نادیده گرفته شد» »
سخنرانی کامل این کلیپ 👇
https://t.me/Masafbox/2967
#سیل_گلستان
@Masafclips @masaf
⭕️ ویرانی شهر آق قلا پیشبینی شده بود
🔹یک مقاله علمی در زمستان ۱۳۹۶ نابودی شهر آق قلا به دلیل سیل و صدمات سنگین آن را با دقت پیشبینی کرده بود.
✅ @masaf_foods
📸 گلزار شهدای گمنام شهرستان بروجرد - تپه چغا دیروز
✅ @masaf_foods
📈 تعداد سیلهای ایران در دهههای مختلف از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۹۴
⁉️ روند افزایشی سیل در دهههای مختلف کشور نشان میدهد سدها موفقی در کنترل و مقابله با سیل نداشتهاند و همچنان شمار این پدیده رو به افزایش است.
#وزارت_نیرو
#وزارت_سد_سازی
✅ @masaf_foods
🔰 چرا سیلهای شمال کشور ویرانگر شدهاند؟!
🔹 کاهش شدید پوشش جنگلی ایران طی ۷۰ سال از ۲۰ میلیون هکتار به ۱۴ میلیون هکتار/اعتماد آنلاین
✅ @masaf_foods
امیرالمؤمنین علیه السلام:
زياد خوردن و زياد خوابيدن، جان را تباه مى كند و زيان به بار مى آورد
كَثرَةُ الأَكلِ وَالنَّومِ تُفسِدانِ النَّفسَ، وتَجلِبانِ المَضَرَّةَ
عيون الحكم والمواعظ صفحه ۳۸۹
✅ @masaf_foods
#هشدار_جدی #بارندگی_شدید
🔴 بارانهای مهیب در پیش پیش است به دیگران خبر دهید
‼️رنگ بنفش یعنی پیشبینی بارشهایی حتی مهیبتر از بارشهای اخیر گلستان در یکی از آسیبپذیرترین مناطق ایران. کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان و دامنههای زاگرس در خوزستان و اصفهان در خطر جدی قرار دارند.
‼️وزیر نیرو، روز یکشنبه نسبت به احتمال وقوع سیل در ۱۰ استان ایران هشدار داد: آذربایجان غربی و شرقی، خراسان شمالی و رضوی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس و هرمزگان
‼️هر چه سریعتر به مردم و عشایری که در دور دست ها هستند اطلاع دهید تا خود و دامهایشان را به محل امنی منتقل کنند.
✅ @masaf_foods
🔴 تصاویر عصر یکشنبه چهارم فروردین ماهواره Terra متعلق به ناسا از سامانه جدید و بسیار قوی بارشی که در حال ورود به کشور است.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 خلاقیت اتریشیها در مهار کردن سیل
🔹هنگامیکه دانههای باران بر اثرضربه به خاک موجب فشرده شدن و چسبندگی سطح رویی خاک شده، از قدرت جذب خاک و نفوذ آب در عمق خاک میکاهد و آب بارندگی در خاک نفوذ نکرده و روی زمین جاری میشود.وقتی حجم آبی که به این علت به جای جذب در خاک به صورت روان روی زمین به حرکت در می آید بیشتر از یک حدی باشد، اصطلاحا می گویند سیل راه افتاده است.
🔹این پدیده مرگبار برخلاف همه پیچیدگی هایش قابل پیشگیری، بررسی و شناخت بوده و می توان برای مهار و كاهش خسارات آن و یا حتی بهره برداری اقتصادی از سیلاب تدابیر مناسبی اندیشید. در سال ۲۰۱۳ بارش باران های زیاد باعث شد که در چند شهرِ اتریش از جمله شهر Grein سیل جاری شود که با واکنش به موقع و تدبیر جالبی که اتریشی ها داشتند، با ساخت یک دیوار جلوی طغیان رودخانه و راه ورود آن به شهر را بستند که این اقدام آنها حیرت همگان را برانگیخت.
#سیل_آق_قلا
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ این جملات آقای وزیر را به خاطر بسپارید! 👇 💬 وزیر نیرو:افزایش بارندگیهای اخیر کشور موجب ایجاد رو
⭕️ وزیر نیرو: کشور را برای ترسالیهای شدید پیشرو آماده کنیم!
🔹وزیر نیرو سیلابهای بیسابقه در کشور را ناشی از تحمیل تغییرات اقلیمی بر کره زمین دانست و گفت: پدیده تغییر اقلیم در حال تحمیل شدن به کشور ماست به طوری که پس از گذر سالهای خشک شدید بلافاصله ترسالیهای شدیدی رخ میدهد.
‼️این یک بام و دو هوای آقای وزیر و اظهارات متناقض ایشان در خصوص مشکلات آبی و سوء مدیریت فاجعه بار وزارت تحت امر ایشان، حکایت از عدم وجود حداقلی ترین برنامه برای مدیریت وضع موجود و آینده دارد!
🌐 خبرگزاری تسنیم ۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
🔴 از ساختار ناکارآمد مدیریت منابع آب و خاک تا ساختار ناکارآمد مدیریت بحران!
عکس فوق، پیامک ستاد بحران است که احتمالا با رویکرد پیشگیری از بروز حادثه یا بحران ارسال شده! آن هم در زمان افزایش شدید بارشها و وسط سفرهای مردم!
بگذریم...
1️⃣ از یک طرف ساختار مدیریت منابع آب و خاک که باید همراستا و با نگاه حوضهای باشد که فعلا نیست! به همین دلیل سیلهای تکراریِ کم و زیاد در مناطق تقریبا ثابتی داریم. اما چون اقدامات پیشگیرانه برای کنترل و پخش سیلاب و جریانهای سطحی در طول سال صورت نمیگیرد، دوباره این اتفاقات تکرار میشوند.
2️⃣از طرف دیگر ساختار مدیریت بحران که معلوم نیست دقیقا چه موقع قرار است ایفای نقش کند!؟ چون هروقت بحران میشود کسانِ دیگری همه کاره هستند و ستاد بحران، همهکارهیِ هیچکاره میشود!
#سیل_گلستان
#سازمان_جنگلها_مراتع_و_آبخیزداری
#وزارت_نیرو
#ستاد_بحران
#ستاد_کل
#آب_هست_اما_ول_است
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فوری
🔴 دقایقی پیش جاری شدن سیل در دروازه قرآن شیراز
‼️جابجا شدن ماشین ها و برخورد آنها به هم به دلیل حجم و سرعت زیاد آب
✅ @masaf_foods