⭕️ ۸۰ درصد بودجه تنظیم بازار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است/ وعده رئیسجمهور برای رفع مشکلات معیشتی با تشکیل وزارت بازرگانی مثل وعده برجام است
🔹محمد حسینیکیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: از یک طرف وزارت صنعت را مسئول تنظیم بازار میدانند و از آن طرف بیش از ۸۰ درصد از بودجه ۱۴ میلیارد دلاری برای واردات کالاهای اساسی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است.
🔹نمیشود پول را به یک وزارتخانه داد و آن گاه وزارتخانه دیگری پاسخگوی تنظیم بازار باشد.
🔹این مسائل باید تجمیع شود یعنی تنظیم بازار کالاهای اساسی و بودجه آن در اختیار یک وزارتخانه باشد و آن وزارتخانه از صفر تا صد مسئولیت تنظیم بازار و تمام مسائل مربوط به کالاهای اساسی را بر عهده داشته باشد. وعده رئیسجمهور برای رفع مشکلات معیشتی با تشکیل وزارت بازرگانی مثل وعده برجام است.
‼️پ.ن: لازم به ذکر است وزارت جهاد کشاورزی بر اساس نص صریح قانون تمرکز، متولی تامین و تنظیم بازار شناخته میشود اما تاکنون از سوی #مهندس_حجتی چراغ سبزی برای برعهده گرفتن مدیریت بازار نشان داده نشده است!
#مدیریت_واحد_زنجیره
#قانون_تمرکز
✅ @masaf_foods
🔴 اشاره دقیق حجتی به وابستگی خطرناک کشور...
‼️پس از۴۰ سال، حالا فهمیدیم راه را اشتباه پیمودهایم! وزیر جهادکشاورزی: در صنعت طیور وابسته و دنبالهرو #آمریکا شدهایم.
‼️حجتی افزود: اروپائیان مانند ما به خاطر محدودیتهای اقلیمی امکان تولید کنجاله سویا را نداشتند و برای کاهش وابستگی، کنجاله کلزا را در تغذیه طیور جایگزین کردند!
⁉️پ.ن:چه جریانی مانع از توسعه کشت #کلزا در کشور شد!
#خطر_وابستگی
#ناامنی_غذایی
#کنجاله_سویا
✅ @masaf_foods
🔰گیاه اسپرس، پر کاربردِ فراموش شده !
🔹 اسپرس، گیاهی علوفه ای از تیره لگوم ها است که از زمان های خیلی دور در ایران کشت میشده است و در کشورمان با نام «یونجه فریدن» از آن یاد می کنند.مکان مناسب برای کشت این گیاه مناطقی است که کشت یونجه یا شبدر موفقیت چندانی ندارد.
🔹 اسپرس از نظر ارزش غذایی همانند یونجه است ولی از نظر پروتئین قابل هضم تر و واحد نشاسته آن کمی پایین تر از یونجه می باشد.
🔹 «یونجه فریدن» گیاهی خوش خوراک برای گاوها و گوسفندان است و دام با اِشتها از آن تغذیه می کند. علت اینکه اسپرس به «یونجه فریدنی» معروف شده را می توان در چند دهه گذشته جستجو کرد که به خاطر سطح کشت بالای آن در ایران به این نام معروف شد و سخنان کشاورزان کهنسال، بهترین گواه بر تایید آن هستند.
#گیاهان_علوفهای
#گیاه_بومی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ آیا توسعه باغها در اراضی شیبدار کشور سیاست درستی است؟! 🔹بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن
⭕️خبر خوب وزیر: توسعه گلخانه ها، کشت گیاهان دارویی و گسترش باغات در اراضی شیبدار اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان خراسان شمالی و در نشستی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، استاندار خراسان شمالی، مجمع نمایندگان استان، جمعی از معاونین و مدیران وزارت جهاد کشاورزی، فعالان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و مسئولان استان در بجنورد:
🔹توسعه گلخانه ها، کشت گیاهان دارویی و گسترش باغات در اراضی شیبدار، از اولویت های مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی است.
🔹مسئولان استان و سرمایه گذاران و فعالان کشاورزی باید بیشتر به این ظرفیت ها توجه کنند.
#اراضی_شیبدار
#تبدیل_تهدید_به_فرصت
#اجاره_بلند_مدت
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 اشاره دقیق حجتی به وابستگی خطرناک کشور... ‼️پس از۴۰ سال، حالا فهمیدیم راه را اشتباه پیمودهایم!
🔰 ده مزیت قابل توجه زراعت كلزا
1⃣ پاييزه بودن آن و در نتيجه امكان استفاده از نزولات آسمانی و نياز كمتر به آبياری.
2⃣ كلزای پاييزه بر خلاف ساير دانههای روغنی بهاره با محصولات پر درآمد بهاره در رقابت قرار نمیگيرد.
3⃣ درتناوب زراعی با غلات و تعدادی از محصولات زراعی موجب افزايش عملكرد میشود و باعث كنترل بسياری از بيماریها و آفات گندم میشود (تا حدود ۳۰ درصد).
4⃣ دارای تیپهای پاييزه و بهاره بوده و سازگاری خوبي با شرايط متفاوت آب و هوايی دارد.
5⃣ در توسعه صنعت زنبورداری نقش مهمی میتواند ايفا كند.
6⃣ با داشتن بقايای گياهی مطلوب، علاوه بر تأثير در ميزان ماده آلی خاك و برگرداندن هوموس به خاک در تأمين علوفه مورد نياز دامها نقش مهمی دارد.
7⃣ در مقايسه با بعضي از دانههای روغنی، درصد روغن بالايی دارد.
8⃣ با اعمال مديريت صحيح و استفاده از روشهای ساده امكان كاشت، داشت و برداشت آن درشرايط مختلف و با امكانات محلی وجود دارد. بعنوان مثال در كشور چين ساليانه حدود ٧ ميليون هكتار كلزا در قطعات اكثراً كمتر از يك هكتار و بصورت دستی كاشت، داشت و برداشت میشود.
9⃣ كلزا با تقدم برداشت در مقايسه با گندم، در صورت وجود آب، زمينه لازم براي كشت دوم محصولات تابستانه را فراهم میکند.
🔟 در مناطقی كه در بهار به علت محدوديت آب و همزماني آبياری محصولات بهاره با آخرين آبياری غلات مشكلاتی در آبياری دارند میتوان با كشت كلزا (بويژه ارقام زودرس) و برداشت زود هنگام آن اين مشكل را حل نمود.
#کلزا
#گیاهان_روغنی
✅ @masaf_foods
10.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دوربینهای پیشرفتهای که میتواند از چند کیلومتری یک شکارچی را به راحتی آشکار کند!
✅ @masaf_foods
⭕️گلوی اروپا در دست دولت آمریکا؛ 4 میلیارد دلار تعرفه بیشتر تنبیه اروپا بخاطر اینستکس!
🔹خبرگزاری راشاتودی چهار روز پیش اعلام کرد دولت آمریکا علاوه بر 21 میلیارد دلاری که تا الان روی واردات محصولات اروپایی تعرفه وضع کرده، قصد دارد 4 میلیارد دلار دیگر نیز اعمال تعرفه کند. این تعرفه ها مزیت نسبی اروپا یعنی همان گروه محصولات دامی و کشاورزی را نشانه رفته و بعید نیست این اقدام آمریکا بخاطر تلاش اتحادیه اروپا برای راه اندازی اینستکس باشد.
🔹اینستکس یا «ابزار حمایت از تبادلات تجاری» به پیشنهاد سه کشور انگلستان، آلمان و فرانسه برای تسهیل تعاملات غیر دلاری با ایران ارائه شد و هدف آن فروش محصولات غذایی و دارویی ما به ازای نفت فروخته شده ایران اعلام شده است.
#نفت_در_برابر_غذا
#INSTEX
✅ @masaf_foods
⭕️ بخش اعظمی از بارانهای سیلآسا، تبخیر شد
🌐خلاصه شده مصاحبه حمید سینی ساز کارشناس آب با روزنامه رسالت
🔹بارشهاي سال آبي جاري که از مهرماه ۹۷ آغاز شده و تا پايان شهريور ۹۸ جزء اين سال آبي لحاظ ميشود، تا همين پايان فصل بهار نيز رکوردشکن بوده و در نيم قرن اخير سابقه نداشته است. اما همانطور که اشاره کرديد، اين بارانها تبديل به سيلاب شد و بخش اعظم آن با فروکش کردن بارندگيها تبخير شده و مابقي يا به درياهاي جنوب و شمال کشور ريخت و يا از کشور خارج شد. بخش کوچکي هم توانست تالابها و مخازن سدهاي کشور را پر کند. بنابراين نميتوان از بيمه شدن کشور از نظر تأمين آب دم زد. زيرا بارشهاي امسال عموما تبخير شد يا به هدر رفته است.
🔹برخي عنوان مي کنند کشور ما خشک و نيم خشک است و هيچ بارشي نمي تواند ما را از کم آبي نجات دهد. بنده با اين نظريه مخالفم. ضمن اينکه ما با تنش آبي روبه رو هستيم، تنش آبي به معناي پيشي گرفتن نيازها و مصارف آب نسبت به ظرفيت منابع (خصوصامنابع آبهاي زيرزميني) با در نظر گرفتن پسانداز زيستمحيطي لازم براي آينده است که طبق استانداردهاي سازمان جهاني مديريت منابع آب، تعريف ميشود. اما اين که بعضاتوسط مسئولين گفته ميشود مشکلي بابت تأمين آب وجود ندارد، ناشي از نگاه غيرفراگير است.
🔹گفته مي شود کشورهايي که بيش از ۴۰ درصد از منابع آبي زيرزميني را استفاده مي کنند، دچار مرگ تدريجي مي شوند که در اين بين ايران با برداشت ۸۶ درصد بالاترين رتبه را به خود اختصاص داده، آيا با بارش هاي اخير اين خسارت تا حدودي جبران شده است؟ سيني ساز در پاسخ به اين پرسش عنوان مي کند: در اين که کشورمان روند برداشت از منابع زيرزميني بالايي دارد، موافقم. اما بالاترين نرخ برداشت از منابع زيرزميني در دنيا کمي اغراقآميز است. طبق آمار سازمانهاي بينالمللي برخي کشورهاي ديگر نظير هند، برخي ايالتهاي آمريکا يا حتي کشورهايي نظير پاکستان و مصر، سهم برداشت بيشتري از منابع آب زيرزميني خود دارند. اما همانطور که اشاره کردم، بارشهاي اخير با توجه به اين که اکثرا به صورت رواناب از دسترس خارج شده، تاثير چنداني در تغذيه سفرههاي زيرزميني نداشته است. زيرا اولا آبخيزداري و تغذيه سفرهها در کشورمان امري تقريبامغفول است و ثانيادر برخي از حوزههاي آبريز کشور که در آن سدها و سازههاي آبي وجود دارد، از انجام اقدامات آبخيزداري ممانعت به عمل ميآيد.
🔹 متاسفانه در کشور ما به اين نکته ساده و بديهي توجه نميشود که باران در مناطق کوهستاني و بالادست که هم خاک داراي بافت درشت و نفوذپذيرتري است و هم قدرت تبخير خورشيد کمتر است، آسانتر به سفرهها تغذيه ميشود تا در پاييندست که هم خاک آبرفتي و ريزدانه است و باعث ميشود آب ديرتر و آهستهتر در خاک نفوذ کند و هم آفتاب، قدرت تبخير بيشتري دارد. حمید سینی ساز با تاکيد بر اينکه سازگاري با شرايط کمآبي حرف درستي است که متاسفانه منظور غلطي درباره آن دنبال ميشود، بيان مي کند: در هيچ دورهاي در اين کشور بنا بر ناسازگاري با شرايط اقليمي از سوي مردم وجود نداشته که حالا جديدا تصميم بر سازگاري جاي آن را گرفته باشد. مديريت آب کشور بايستي کاهش تلفات تبخير و سيلاب با رويکرد ذخيرهسازي زيرزميني و تغذيه به آبخوانها در بالادست انجام شود و تا جاي ممکن، حيطه اجرايي و تصديگرايانه در مديريت آب، اعم از مديريت عرضه مصرف و بازچرخاني به مردم و بخش خصوصي محول شود و دولت در اين بين صرفا نقش تنظيمگر و وضعکننده مقررات را ايفا نمايد.
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
⭕️ استانداردهای بینالمللی محصولات کشاورزی چگونه است؟!
🔹اصطلاح «کدکس غذایی» یا Codex Alimentarius دربرگيرنده مجموعهای از استانداردهاست كه بهصورت هماهنگ با قوانين دیگر مانند قانون رعایت بهداشت و كيفيت در توليد و روشهای شناختهشده تجزیهوتحلیل، نمونهگیری و با رعایت اصول كلي دیگر به اجرا درمیآید و شامل استانداردهایي براي همه مواد غذایي، اعم از تبدیلي، نيمه تبدیلي، خام یا آماده مصرف است.
🔹كميسيون كدكس آليمنتاریوس، در سال ۱۹۶۱ توسط سازمان غذا و کشاورزی جهاني (FAO) با عضویت چندین دولت تأسيس شد و از سال ۱۹۶۲ مسئوليت تدوین و اجراي استانداردهاي غذاي FAO و سازمان بهداشت جهاني (WHO) را بر عهده گرفت. اهداف این طرح شامل حفظ سلامت مصرفکنندگان، رعایت موازین بهداشتي در تجارت مواد غذایي و ایجاد هماهنگي در همه فعالیتهای مرتبط با تدوین استانداردهاي غذایي است. كميسيون غذایي كدكس طي بيش از ۵۰ سال فعاليت خود توانسته در حدود ۴۰۰۰ استاندارد، توصيه و دستورالعمل براي انواع غذاها، برچسبهای غذایي، باقيمانده سموم، افزودنیهای غذایي، روشهای بهداشتي و دیگر موضوعات مربوط به تجارت غذا را ایجاد كند. هماکنون ۱۶۵ كشور عضو این سازمان هستند كه كشور ما نيز بهعنوان یكي از اعضاي آن فعاليت دارد.
🔹اهداف كدكس شامل حفظ سلامت مصرفکنندگان، رعایت موازین بهداشتي در تجارت مواد غذایي و ایجاد هماهنگي در همه فعالیتهای مرتبط با تدوین استانداردهاي غذایي است. نحوه كار كدكس غذایي از طریق کمیتههای مختلف آن (۱۱ كميته تخصصي) و همچنين تشكيل کارگروههای تخصصي است. ایران در سال ۱۳۶۸ به عضویت كميسيون بینالملل كدكس مواد غذایي پيوست و در سال ۱۳۹۰ بهمنظور ساماندهي مشاركت كارشناسان و صاحبنظران و گروههای ذينفع و ذیربط جمهوري اسلامي ایران در فعاليت كميسيون مقررات مواد غذایي و همكاري با سایر سازمانهای مرتبط در سطح بینالمللی و منطقهای، شوراي هماهنگي كدكس غذایي ایران با مشاركت وزارتخانههاي جهاد كشاورزي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، صنعت، معدن و تجارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان ملي استاندارد ایران تشكيل و فعال شد. تاكنون علاوه بر تشكيل ساختار كدكس غذایي ایران، ۲۴ كميته متناظر با کمیتههای كدكس بینالملل با همكاري وزارتخانههاي مرتبط تشکیلشده است و وظيفه اصلي این کمیتهها مشاركت در تدوین استانداردهاي بینالمللی با حفظ و ملحوظ كردن منافع ملي است (مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ۱۳۹۷).
🔹در بخش فراوري مواد غذايي Codex Alimentarius، بهویژه محصولات دامي زيستي، هنوز مباحث و پرسشهايي در ارتباط با چگونگي استفاده و آستانه مجاز افزودنيهاي غذايي بهمنظور برآورده ساختن انتظارات مصرفکنندگان مبنی بر حداقل فراوري مواد غذايي ازیکطرف و رعايت عادات غذايي سنتي مناطق مختلف و حفظ درجه آزادي مصرفکننده در انتخاب محصولاتي با طعم مختلف از طرف ديگر در کارگروه زيستي «کدکس غذایی» مطرح است. به اعتقاد IFOAM که مشارکت فعالي در تدوين قوانين «کدکس غذایی» داشته است، اين مجموعه دستورالعملها گام مهمي در یکنواخت سازی قوانين بينالمللي و بدين ترتيب، جلب اعتماد مصرفکنندگان بوده است. اين دستورالعملها مبناي قضاوت يکسان محصولات زيستي بر اساس قواعد و مقررات سازمان تجارت جهاني (WTO) خواهند بود. براي ايجاد و گسترش بازار مواد غذايي زيستي، تکميل دستورالعملهاي «کدکس غذایی» با هدف راهنمايي دولتها در تنظيم قوانين توليد اين محصولات در کشورهاي درحالتوسعه يک ضرورت به شمار ميرود. مجموعه قوانين (دستورالعملهاي) توليد مواد غذايي زيستي Codex Alimentarius بهطور منظم و حداقل هر چهار سال يکبار و بر اساس مراحل تعريفشده اين نهاد مورد بازبيني و تجدیدنظر قرار ميگيرد (Hlavacek, 1981).
🌐منابع مورد استفاده:
1️⃣ دفتر مطالعات زیربنایي مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاونت پژوهشهای زیربنایي و امور تولیدي، بررسي وضعیت قوانین و مقررات حوزه محصولات تراریخته و ایمني زیستي در كشور كد موضوعي: 250، شماره مسلسل: 15971، مردادماه 1397
2️⃣ Hlavacek RJ (1981) Codex alimentarius commission. J Am Oil Chem Soc. doi: 10.1007/BF02582346
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ