⭕️ دستگیری ۲ نفر به دلیل حریق عمدی در تالابانزلی
🔹دادستان انزلی در این خصوص گفت: ۲ نفر به جرم ایجاد حریق عمدی در تالاب انزلی دستگیر شدند. افراد سودجو که زمین آنها چسبیده به تالاب است این نیزارها را آتش میزنند تا تصرفات خود را به سمت تالاب افزایش دهند
🔹دیروز آتشسوزی در نیزارهای منطقه چراغ پشتان انزلی آغاز شد و تا کنون ۱۲ هکتار از این اراضی در شعلههای آتش سوخته است.
#اخبار_محیط_زیست
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ پرورش ماهی در قفس، کلید شکوفایی در توسعه آبزیان پرورشی
🔰 مصاحبه اختصاصی با آقای مجید ربیع زاده مدیر عامل هولدینگ آبزیان گستر نصر
🔹مجید ربیع زاده مدیر عامل هولدینگ آبزیان گستر نصر، شروع فعالیت خود، در حوزه پرورش ماهی در قفس را از سال ۹۲ ذکر کرد.
🔹وی از جمله مزیتهای کشور ما در این خصوص را داشتن سواحل طویل ، جامعه صیادی بزرگ و بالغ بر ۱۰۰ گونه ماهی بومی ، توانایی طراحی وساخت و نصب قفس در داخل با ۸۰ درصد مصالح بومی، داشتن آبهای سرد و گرم در شمال و جنوب کشور ذکر کرد.
🔹 ربیع زاده از جمله محاسن پرورش ماهی در قفس را دور بودن این ماهی از منطقه آلوده به فاضلاب در آبهای ساحلی (دورتر از ۵ کیلومتر از ساحل) ، استفاده ۳۰ درصدی ماهی از ریز مغذیهای دریایی علاوه بر خوراک مصرفی خود و ایجاد امنیت شغلی به خصوص در مناطق ساحلی و حفظ جمعیت در این نقاط استراتژیک را برشمرد.
🔹وی تاکید داشت تامین ماهی از طریق پرورش در قفس موجب جلوگیری از صید بی رویه و فرصت بازسازی ذخایر دریاها نیز خواهد شد.
🔹 ربیع زاده در خصوص وضعیت فعلی پرورش ماهی در قفس افزود؛ در حال حاضر این فعالیت در شمال با گونه قزل آلا در دریای خزر، و در جنوب، دریای عمان و خلیج فارس با گونه وارداتی سیباس انجام میشود. در مورد گونههای بومی کار تحقیقاتی زیادی توسط تحقیقات شیلات انجام نشده و عمدتا مطالعات کتابخانهای است. در این حال بخش خصوصی به ناچار وارد گود شده و در سه سال آینده از واردات بچه ماهی بینیاز میشویم.
🔹وی در ادامه در مورد مشکلات و راهکارهای این فعالیت گفت: یکی از مشکلات عدم تحقیقات کاربردی و موثر است که سرمایه گذار را مجبور میکند خود به تنهایی در بخش تحقیقات سرمایه گذاری کند. همچنین نوپا بودن این صنعت موجب شده است که بخشهای خدماتی نظیر تورشویی، تعمیرات قفس، واحد های تغذیه در دریا و شناورهای حمل بچه ماهی شکل نگرفته است و امیدواریم با گسترش و رونق این صنعت خدمات مربوطه نیز شکل گرفته و کسبوکارهایی جدید ایجاد شود.
🔹این پرورش دهنده در انتها بر نیاز کشور به استفاده از پرورش ماهی در قفس تاکید داشت و با اشاره به محدودیت و آلودگی آبهای رودخانهای کشور در پرورش ماهی و رو به افزایش بودن مصرف سرانه آبزیان در ایران، پرورش ماهی در قفس را به عنوان یکی از راهبردهای لازم و ضروری برای آبزیپروری کشور معرفی کرد.
#پرورش_ماهی_در_قفس
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
🔻برای خلاص کردن کارآفرینان از هفتاد خان اخذ مجوز کسبوکار چه راهکاری وجود دارد؟
🔹در سری انیمیشنهای #هفتاد_خان_مجوز موانع قانونی آغاز یک کسبوکار، با همراهی یکی از متقاضیان اخذ مجوز به نمایش گذاشته شده است.
1⃣ لینک دانلود قسمت اول
2⃣ لینک دانلود قسمت دوم
3⃣ قسمت سوم بزودی
☑️ @Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تفکیک زباله با ربات
🔹این ربات تفکیک زباله که در چین ساخته شده است دارای ۵۷۰۰ زباله را در ساعت تفکیک میکند.
#اخبار_محیط_زیست
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باز هم اهدای کالای فاسد به یمن
🔹 استانداری ذمار (از مناطق تحت کنترل انصارالله) ۱۷۱ تن بذر فاسد که توسط سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO) به عنوان کمک های بشر دوستانه برای کمک به کشاورزان یمنی اهدا شده بود را در راستای تامین امنیت غذایی شهروندان یمنی، سوزاند.
🔹 این اولین باری نیست که سازمانهای بین المللی مواد فاسد را تحت عنوان کمک های بشر دوستانه به مردم یمن اهدا می کنند. علاوه بر کمتر شدن کمک های بشر دوستانه و فشار محاصره ائتلاف سعودی، مقدار اندکی از این کمک ها که به مردم یمن می رسد نیز با چنین مشکلاتی روبرو است.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جاری شدن سیل در عمان
🔹️ سیل برای چندمین بار در برخی نقاط از عمان جاری شده است و تغییرات اقلیمی در این کشور خشک به صورت سیل خود را نشان داده است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش سیب زمینی در خانه
📢 کانال واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
🎥 تولید مکانیزه گردو، از برداشت تا بستهبندی
🔹تولید، چیدن و بسته بندی گردو در برخی از کشورها از شکل سنتی خارج شده و به شکل مکانیزه درآمده است. این امر نیازمند انتخاب گونههای اصلاح شده، نحوه کاشت نهال با توجه به عبور ماشین آلات و آبیاری نوین است.
🔹گردوها انواع مختلفی دارند که مشهورترین نوع آن گردو انگلیسی یا همان پرشین است که خاستگاه آن ایران ذکر شده است.
🔹برداشت سالانه گردو بر اساس آمار سال ۲۰۱۹ به ۴.۵ میلیون تن در جهان میرسد. چین با تولید ۲.۵۲ میلیون تن بیش از نیمی از گردوی جهان را تولید میکند. آمریکا، ایران، ترکیه و مکزیک در ردههای بعدی تولید گردو هستند.
🔹ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۲۰ هزار تن گردو تولید کرده است. گردوی مرغوب ایران پتانسیل صادراتی بالایی در بازارهای جهانی دارد.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ شروع واردات گندم
🔹به نقل از رویترز، تجار اروپایی اعلام کردند که شرکت بازرگانی دولتی ایران (GTC) طی دو هفته گذشته با ادامه تقاضای شدید در این کشور، حدود ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار تن گندم خریداری کرده است.
🔹 این گندم از روسیه با قیمت حدود ۳۰۰ تا ۳۰۵ دلار در هر تن فوب (تحویل روی عرشه) خریداری شده است.
🖋 چندین ماه است که واحد امنیت غذایی مصاف نسبت به افزایش قیمت جهانی مواد غذایی به خصوص گندم اخطار داده است و طبق برآوردهای کارشناسان واردات گندم به دلیل کاهش تولید داخل دیر یا زود باید انجام میشد. حال از دستگاه قضا تقاضا داریم با توجه به ارزان بودن قیمت گندم در حدفاصل ماههای جولای تا آگوست نسبت به این تعلل و تضییع بیت المال در دولت قبل ورود کند.
#امنیت_غذایی
#محاکمه_مسئولین_ناکارآمد
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ آب ژرف، راهکاری در دسترس و ارزان برای سیستان و بلوچستان
🔹 در حاشیه سفر آقای رئیسی به استان سیستان و بلوچستان، مشکلات متعددی مطرح شده که از اصلیترین آنها میتوان به مشکل دسترسی به آب اشاره کرد.
🔹 رئیس جمهور در سخنرانی خود در زابل اشاره داشت که برای حل موضوع آب زابل راهکاری که هزینه کمتری داشته، زودتر به نتیجه برسد، خیلی سریعتر جواب بدهد و مشکل مردم را حل کند مورد توجه است.
🔹پاسخ به این سوال ساده است : آب ژرف.
تحقیقات آب ژرف از سالها پیش انجام شده است. این آب در حالت عادی برای کشاورزی و صنعت میتواند استفاده شود. همچنین با نمکزدایی نیز میتوان آن را برای شرب نیز استفاده کرد. در حال حاضر چند چاه آب ژرف در این استان حفر شده است و تحقیقات نشان داده است که بخش بزرگی از این آب با سرمنشأهای دور قابل تجدید بوده و اگر از آن استحصال نشود از کف دریای عمان میجوشد و به دریا میریزد.
🔹از دیگر گزینههای تامین آب برای سیستان و بلوچستان میتوان به انتقال آب دریای عمان و نمکزدایی آن اشاره کرد که با توجه به شوری بالای آن، هزینه سرسامآوری خواهد داشت.
🔹گزینه بعدی برای تامین آب استان سیستان و بلوچستان، گرفتن حق آبه هیرمند از افغانستان است. دولت قبلی افغانستان در ازای این آب از ایران طلب نفت میکرد و طالبان هم در بدو ورود موضعگیری محکمی در خصوص حقآبه هیرمند داشته است. با این حال وجود آب ژرف دست ایران را در مذاکرات احتمالی آینده در خصوص آب هیرمند پر خواهد کرد.
#آب_ژرف
#آب_هست_اما_ول_است
#بحران_مدیریت_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ صنعت چوب و کاغذ سوئد
🔹️صنعت جنگل (forest industry) یا صنایع مرتبط با چوب در سوئد یکی از بخشهای پویا و مهم در اقتصاد این کشور است.
🔹 این صنعت با صادرات نزدیک به ۲۰ میلیون تن الوار و چوب، پالپ (خرده چوب برای تولید نئوپان و فیبر) و کاغذ و مقوا در سال، رتبه پنجم صادرات چوب و صنعت جنگل را در جهان به خود اختصاص داده است. به طور میانگین ۹ تا ۱۲ درصد از نیروی کار سوئد در این صنعت مشغول به فعالیت هستند.
🔹جالب است بدانید مساحت جنگلهای سوئد ۱ درصد از مساحت جنگلهای جهان را دارد با این حال این کشور مسئول صادرات ۷ تا ۸ درصد از محصولات چوبی و کاغذی جهان است.
🖋 مدیریت صحیح و بهره برداری صیانتی از جنگل در این کشور موجب تولید و توسعه پایدار چوب در این کشور شده است.
#بهره_برداری_صیانتی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ کمبود جوجه یک روزه و افزایش قیمت شدید
🔹حسن مهربانی یگانه، استاد ژنتیک و اصلاح نژاد گروه دامپروری دانشگاه تهران با اشاره به کمترین میزان جوجه ریزی در ۱۰ سال اخیر گفت:با توجه به کاهش تولید جوجه یک روزه این مسأله قابل پیش بینی بود. واردات مرغ و تخم مرغ نطفه دار حتی اگر ما ارز لازم برای این کار را داشته باشیم هم راحت نیست چرا که دنیا برای نیاز ما مرغ و تخم مرغ تولید نمیکند، تولید در کشورها برنامهریزی شده است
🔹 وی ادامه داد: سال گذشته تولید با چالش جدی مواجه شد و واحدهای مرغ مادر گلههای خود را حذف کردند، بعد از آن نیز جوجه ریزی صورت نگرفت.
🔹این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه راهکار کوتاه مدتی برای حل این چالش وجود ندارد، حمایت دولت از تولیدکنندگان، عدم دخالت در قیمت گذاری و تنظیم بازار و لغو ممنوعیت صادرات و حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی را از جمله راهکارهای بلند مدت برای ساماندهی شرایط بازار عنوان کرد.
🖋 ناکارآمدی سیاست تخصیص ارز دو نرخی فسادزا باعث ایجاد اوضاع نابسامان کنونی در دامپروری و تولید مرغ و تخممرغ کشور شده است. در واقع تفاوت قیمتی بوجود آمده در بازار رسمی و آزاد خوراک مرغ موجب احتکار، شکل گیری بازار سیاه و قاچاق شد که در نهایت نتیجه آن نرسیدن این ارز به دست مصرف کننده و تقویت احتکارگران و قاچاقچیان شد.
#امنیت_غذایی
#زمین_سوخته
#محاکمه_مسئولین_ناکارآمد
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارتباط گازهای گلخانهای و گرمایش جهانی؛ فریب قرن
🔹 در این کلیپ در مورد دروغهای مربوط به ارتباط گازهای گلخانهای و گرمایش جهانی و بازیهای سیاسی پشت پرده این موضوع صحبت میکند.
🔹دیدن این کلیپ ۹ دقیقه ای به شدت توصیه میشود.
#تغییرات_اقلیمی
#فریب_جهانی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تولید و فرآوری گوجه فرنگی
🔹تولید سالانه گوجه فرنگی در جهان به ۱۸۰ میلیون تن میرسد. از این مقدار حدود ۴۰ میلیون تن به محصولات فرآوری شده تبدیل میشود.
🔹۱۰ کشور اول در فرآوری رب گوجه فرنگی ۸۳ درصد از فرآوردههای این محصول در دنیا را تولید میکنند. ایران جزو این ۱۰ کشور اول جهان است و در سال ۲۰۱۹ حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی تولید کرده است.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ افزایش ۴۰ تا ۹۰ درصدی هزینه تولید در بخشهای مختلف کشاورزی
🔹براساس آمارهای مرکز آمار ایران متوسط هزینه برخی خدمات بخش کشاورزی در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته به طور قابلتوجهی رشد داشته است.
🔹برای مثال دستمزد کارگر وجینکار زن در بهار امسال نسبت به بهار ۱۳۹۹ حدود ۹۶.۱ درصد رشد داشته است. این مقدار برای کارگر مرد ۴۰.۴ درصد بوده است. دستمزد دروگر غلات مرد طی یکسال اخیر ۸۰ درصد، دیسک با تراکتور ۶۱.۲ درصد و شخم زمین دیم با تراکتور ۵۸.۷ درصد رشد داشته است./ نود اقتصادی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️قانون تمرکز؛ خوداتکایی در تولید روغن
🔹 هر ساله مقادیر بسیار زیادی روغن برای مصرف داخلی وارد کشور میشود. بخش بزرگی از این روغنهای وارداتی در عمل میتواند در داخل تولید شود. با این حال ضریب خوداتکایی از ۴ درصد در سال ۹۴ به ۱۶ درصد در سال ۹۸ رسید و پیشبینی میشود با کاهش بارندگی ها این ضریب در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نیز کاهش یابد.
🔰 قیمت خرید تضمینی مناسب راهکار اصلی
🔹اگر بخواهیم واقع بین باشیم تا زمانی، که کشت یک محصول برای برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد این محصول کشت نخواهد شد و تقریبا هر ساله نرخهای خرید تضمینی به نحو قابل تأملی اشتباه تعیین میشد به گونهای که کشاورزان زیادی تمایل به کاشت آن را نداشتند که این موضوع غالبا به نفع وارد کنندگان با ارز یارانهای تمام شده است. با این حال امسال خرید تضمینی کلزا به عنوان یک گیاه روغنی متناسب شروع خوبی برای پیگیری طرح افزایش خوداتکایی دانههای روغنی در کشور است.
🔰راهکار؛ حذف ارز دو نرخی برای دانههای روغنی و حمایت از تولید داخل
🔹دانههای روغنی تنها یک کاربرد ندارند و روغن آنها را میتوان برای مصارف روغن خوراکی کشور و از کنجاله آن برای خوراک دام به عنوان یک منبع با پروتئین بالا استفاده کرد. همچنین پیشنهاد میشود تا زمان رسیدن به خوداتکایی قابل توجه در این حوزه بجای واردات روغن، اقدام به واردات دانههای روغنی کنیم تا همزمان هم اشتغال در این صنعت رونق بگیرد و همینطور تا حدودی خوراک دام به این روش تامین شود./کاج پرس
#امنیت_غذایی
#قانون_تمرکز
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods