فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت استاندار تهران از فشار یک نهاد نظارتی برای انجام ساختوساز غیرمجاز در امامزاده داوود!
👤 محسن منصوری:
🔸اگر همه ما وظایف خودمان را انجام میدادیم، خیلی از اتفاقات زمان سیل رخ نمیداد.
🔹یک ساختوساز غیرمجاز در جایی داشت اتفاق میافتاد و فلان مسئول از این قضیه حمایت میکرد و فشار میآورد که این کار باید انجام شود.
🔸بعضی جاها از ماست که بر ماست. دقیقا همان روزی که یک نهاد نظارتی سه تا از مجموعههای اجرایی استانداری را خواسته بودند که چرا ما با ساختوساز غیرمجاز در امامزاده داوود برخورد نکردیم، دقیقا از همان مجموعه یکی به دستگاه اجرایی ما فشار میآورد که اجازه بدهید فلان ساختوساز غیرمجاز در آنجا انجام شود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 خانه قجری حاج کاظم رسولیان(دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد) - یزد
🔸 این خانه در سال ۱۲۸۳ ه.ش، به همت مرحوم حاج میرزا کاظم رسولیان بنا شده است. این خانه در محله سهل بن علی شهر یزد واقع است و متشکل از دو بخش بیرونی و اندرونی میباشد که حیاط بیرونی با یک اتاق بزرگ ارسی شیشه رنگی، حوضخانه، تالار، زیرزمین، بادگیر و... به محل پذیرایی از مهمانان و برگزاری مراسم روضهخوانی امام حسین علیهالسلام اختصاص داشته و حیاط وسیع داخلی هم با تعدادی اتاق سه دری، پنج دری و... مربوط به قسمت خصوصی و محارم خانه بوده است.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 ایدههایی برای خانههای با مساحت کم
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 آسانسور هیدرولیک خانگی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 اشکال اجرایی
🔸 تأمین نشدن طول جوش کافی برای اتصال صفحه بادبند به صفحه ستون و اضافه کردن صفحه پلیت جدید برای این منظور.
#نکات_اجرایی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌 کاشت گیاهان داروئی و سبزیجات به جای چمن
📝 سیر
🔸 سیر گیاهی چند ساله (دائمی) است با ساقهای لولهای و محکم و سطح آن نرم است، پیاز سیر از تعدادی پیاز کوچک و پهن تشکیل شده و اصطلاحاً به آن سیرچه میگویند. سیرچهها با پوسته نازکی احاطه گردیده که پس از مدتی از بین میرود. بوته سیر در مناطق سرد سیر یا معتدل تولید بذر نمیکند ولی گاهی اوقات ممکن است به جای گل، پیازهای کوچکی روی ساقه ظاهر شوند که بتوان با آن گیاه را نیز ازدیاد کرد.
🔸 برای پرورش محصول مناسبی از پیاز و سیر به یک مکان زهکشی شده و آفتابگیر نیاز است. زمان کاشت سیر در مناطق سرد سیر اوایل بهار است ولی در مناطقی که زمستان ملایم دارند، در هر موقع از پاییز میتوان به کشت آن اقدام نمود.
🔸 سیر به خاک حاصلخیز نیاز دارد، اما به نیتروژن زیاد احتیاج ندارد؛ بنابراین نباید در خاکی کاشته شود که به تازگی کود داده شده است. پس چند ماه قبل از کاشت، خاک را بیل زده و کود دهید. اگر خاک اسید دارد، بهتر است به خاک آهک بزنید تا به PH خاک طبیعی برسد و حتی کمی قلیائی شود.
🔸 ابو بصير گويد: از امام صادق عليهالسّلام دربارهی خوردن سير، پياز و تره پرسيدم.
فرمود: اگر به صورت پخته باشند ايرادى ندارد و درمان به وسيله سير خام نيز ايرادى ندارد، ولى اگر يكى از شما سير خام بخورد نبايد به مسجد وارد شود.
ترجمه فروع کافی، ج ۸، ص ۲۴۱
🔸 محمّد بن مسلم گوید: از امام باقر علیهالسّلام دربارهی سیر پرسیدم. فرمود: پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و اله فقط به جهت بوى سیر از خوردن آن بازداشت و فرمود: هركه از این گیاه بدبو بخورد به مسجد ما نزدیک نشود امّا كسى كه سیر بخورد و به مسجد وارد نشود، ايرادى ندارد.
ترجمه فروع کافی، ج ۸، ص ۲۴۰
#کشاورزی_شهری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف در:
تلگرام | ایتا | توییتر | اینستاگرام
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
📣 #اطلاعیه | دعوت به همکاری در گروه معماری و شهرسازی مؤسسه مصاف
🔺 واحد معماری و شهرسازی مؤسسه مصاف جهت تکمیل کادر طراح و کارآموز خود از واجدین شرایط دعوت به همکاری میکند.
▫️ نیروی متخصص مسلط در زمینه رسانه، تدوین و گرافیک
▫️ نیروی کارآموز آشنا و علاقمند به معماری اسلامی
🔸 شرایط همکاری:
➖ همکاری به صورت تمام وقت و حضوری است (ترجیحاً غرب تهران)
➖ علاقمند و آشنا با معماری اسلامی ایرانی
⚠️ نکته: لازم به ذکر است حقوق نیروها به صورت توافقی تعیین میشود.
📌 متقاضیان میتوانند رزومه و نمونه کارهای خود را در لینک زیر بارگذاری کنند.
🔗 لینک ثبت نام
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف در:
تلگرام | ایتا | توییتر | اینستاگرام
🔶 «معماری ما بعد از انقلاب نابود شده است» این تیتر سخنی از آقای ضرغامی بود که چند روز پیش زده شد و کلی حاشیه درست کرد و خیلی از معماران به آن واکنش نشان دادند، در این نوشتار قصد داریم به ابعاد مختلف سخن فوق و واکنش معماران بپردازیم.
🔸 اول اینکه جناب ضرغامی از بزرگان سیاسی کشور هستند و در طول سالها خدمات مختلفی را نسبت به کشور انجام دادهاند و کارهای بزرگی را به ثمر رساندهاند و رزومه ایشان در حوزه کاری ایشان قابل بررسی است و برای هیچ کس پوشیده نیست؛ ولی آیا آقای ضرغامی در جایگاهی قرار دارند که آنالیز معماری کنند؟ آیا ایشان تخصص لازم در حوزه معماری و شهرسازی را دارند که اظهار نظر بکنند؟ ایشان وقتی از برتری تئاتر شهر بر مسجد ولیعصر سخن میگویند، آیا اطلاع دارند که معماری تئاتر شهر کپی مو به مو از تالار سخنرانی بِکمَن(Beckman Auditorium) در موسسه تکنولوژی کالیفرنیاست؟
🔸 فرای از بحث جناب ضرغامی اگر بخواهیم واکنش معماران به سخن ایشان را بررسی کنیم، میتوانیم این واکنشها را به سه دسته عمده تقسیم کنیم:
➖ دستهی اول؛
دستهی اول معتقد بودند بله ما بعد از انقلاب معماریمان نابود شده و دلیل این موضوع را غربگرایی و تقلید از غرب میدانستند بدین معنا که معتقد بودند بله ما بعد از انقلاب معماری قابل توجهی نداشتیم و دلیل آن نظریات آبکی بود که در دانشگاهها به آن پرداخته میشد و اجازه مطرح شدن نظریههایی که برآمده از فرهنگ خودمان بوده است را ندادهاند و فقط تقلید کردهاند. ادلهی زیادی برای حرفهایشان داشتند؛ به کُتُبی که در دانشگاهها تدریس میشد و بناهای تقلید شده از کشورهای دیگر اشاره میکردند. ضمن اینکه این دسته، معماری امروز را نتیجه همین معمارهای تقلیدی و همین دانشگاههایی که بعضاً همین معمارها مدرس آنها بودند عنوان میکردند.
➖ دستهی دوم؛
دستهی دوم که بخش زیادی از معماران را دربر میگرفت، معتقد بودند بله معماری ما بعد از انقلاب نابود شده و از قضا نظریات امثال آقای ضرغامی را در این نابودی مؤثر میدانستند و نبود فضای بحث و گفتگو، بسته بودن فضای آزاد برای بیان نظرات مختلف و البته جلوگیری حاکمیت از ورود معماران برجسته و کاربلد در بدنه قدرت و انحصاری بودن پروژههای کلان معماری و شهرسازی و اجرایی شدن نظرات معماران معدود که از معماری درک درستی ندارند را دلیل بر نابودی معماری میدانستند و اِبراز میکردند که اگر فضا بازتر بود و اجازه میدادند نظرات معماران اجرایی شود، معماری ما نابود نمیشد. همچنین این دسته عنوان میکردند که مثلاً قوانین دست و پاگیر حوزهی معماری، اجازه اجرایی شدن طرحهای مد نظر آنان را نمیدهد.
➖ دستهی سوم؛
دستهی سوم که در اقلیت نیز قرار داشتند، معتقد بودند که از قضا ما معماری داریم و معماری ما نابود نشده است! و آقای ضرغامی را به نداشتن تخصص در این حوزه محکوم میکردند و معتقد بودند که ایشان حق اظهار نظر در حوزه معماری را ندارد و دلیل سخنان ایشان را کج فهمی ایشان در حوزه معماری میدانستند. این دسته دلایل خاص خودشان را هم داشتند و برای اثبات ادعایشان به بناهای فاخر معماران معاصر و همچنین جوایزی که توسط آنان در مسابقات بینالمللی دریافت شده که از منظر شاخصههای بینالمللی نمرهی خوبی را کسب کردهاند، اشاره میکردند و خواهان عذرخواهی آقای ضرغامی به دلیل حرفهای غیر تخصصی و اهانت ایشان به معماران مذکور بودند.
🔸 هر کدام از دستههای فوق به نوعی به موضوع پرداخته و تا حدی هم صحیح میفرمایند، به طور مثال سالیان سال است که دولتها ارزش و اهمیتی برای معماران قائل نیستند و آنان را در پروژههای کلان شهری که در هویتسازی به شدت موثر هستند مشارکت نمیدهند. ضمن تأکید بر صحت مطلب فوق بازهم نمیتوان به صورت اَتَم و اکمل دولتها را مقصر این امر دانست، زیرا معماران دائماً نشان دادهاند که غالباً نه تنها هویت دینی بلکه هویت ملی کشورمان برایشان دارای اهمیت آنچنانی نبوده است و این امر نیز در بهرهگیری دولتها از معماران بیتأثیر نبوده. اما علیرغم تمامی موضوعات مطرح شده در این میان موضوع قابل توجه دیگری پیرامون چند دستگی علیه سخنان جناب ضرغامی وجود داشت و آن این است که به نظر میرسد معماران صرفاً به تیتر ماجرای جناب ضرغامی واکنش نشان دادند وگرنه نباید برداشتهای کاملاً متفاوت از همدیگر میکردند، چرا که جناب ضرغامی در طی سه دقیقه صحبتشان به طور کامل نظرشان را بیان نمودند، لذا چند دستگی در این امر بیمعناست و نه تنها بیمعناست بلکه موضوع خطرناکی است چراکه انتظارمان از فرهیختگان معماری را پایین میآورد، فرهیختگانی که با خواندن صرفاً تیتر خبر، شروع به واکنش میکنند چطور میتوانند به امور مهم و فلسفی معماری بپردازند؟!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 زیبایی خلقت خداوند رو ببینیم چطور لانه میسازه...
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔘 بدون شرح هفته 😐😢
#طنز_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari