💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢وزارت دفاع روسیه از تأسیس پایگاه نظامی جدیدی در شهر «قامشلی» استان «حسکه» سوریه مخصوص عملیات بالگردهای ارتش این کشور، خبر داد.
ارتش روسیه برای حفاظت از سه بالگردی که فعلا در این پایگاه فرود آمدهاند، سامانههای پدافندی «پانتسیر» مستقر کرده است.
💢پاسخ رئیس جمهور سوریه:
چرا البغدادی و بن لادن کشته شدند؟
زیرا اگر زنده می ماندند، چه بسا زمانی، واقعیتها را بر زبان می آوردند.
چه بسا بنیانگذار گروه کلاه سفیدها به نوشتن کتابی از خاطرات و زندگی خود روی می آورد در حالی که این کار مجاز نیست.
💢نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: ترامپ با مشروط کردن کمک نظامی به اوکراین در مقابل انجام تحقیقات علیه پسر رقیب انتخاباتی اش جو بایدن, امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار داده و سوگند ریاست جمهوری را نقض کرده است.
تلاش ها برای عزل ترامپ از طریق مجلس نمایندگان, یک سیاست نیست بلکه با شرافت سوگندی که یاد کرده ایم و پایبندی به قانون اساسی مرتبط است.
شهادت دادن روز گذشته مسئولان آمریکایی در کنگره, سندهای مرتبط با اتهام ترامپ به رشوه دادن را ثابت می کند.
ما تدابیر و اقدامات لازم را برای انجام دادن تحقیقات در مورد عزل ترامپ پیگیری خواهیم کرد.
💢رئیس جمهوری آمریکا از ادامه آتش بس در شمال سوریه پس از عملیات ترکیه ابراز رضایت کرد و گفت: «همانطور که همه میدانند ترکیه یک متحد مهم ما در ناتو است.»
💢رئیسجمهور ترکیه گفت: حلقه افراد ضد ترامپ در تلاش هستند روابط ما را تخریب کنند.
ترامپ تلاشهای صادقانهای برای حل مشکلات دوجانبه انجام میدهد.
جنجالی که بر سر «اس-۴۰۰» درست کردهاند، دخالت در امور داخلی و حاکمیتی ماست.
مدارک لازم برای استرداد «فتحالله گولن» را به آمریکا ارائه کردم.
💢سناتور لیندسی گراهام قطعنامهای را که کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی را رسما به عنوان "نسل کشی" به رسمیت میشناخت، مسدود کرد.
اردوغان از قطعنامه تصویب شده توسط مجلس نمایندگان آمریکا برای به رسمیت شناختن این نسل کشی انتقاد کرده و در عوض متعهد شد تا یک کمیسیون تاریخی تاسیس کند.
💢 منابع رسانه ای از استعفای رسمی نخست وزیر دولت کویت خبر می دهند.
استعفای دولت کویت در حالی است که این کشور اخیرا صحنه تجمع مردمی در اعتراض به گسترش فساد در سازمانهای دولتی و درخواست برای اجرای اصلاحات بود.
💢خبرگزاری رویترز نوشت:
عربستان سعودی با هدف دستیابی به یک آتشبس در یمن، گفتوگوهای غیررسمی با انصارالله را تسریع کرده است.
این گفتوگوها اواخر ماه سپتامبر (اوایل مهر) در اردن آغاز شده است.
بحثها بر سر نهایی کردن یک پیمان امنیتی با سرعت و از طریق چند کانال در حال پیشرفت است. ریاض هنوز در مورد امنیت مرزهایش نگرانیهایی دارد.
💢میشل عون رئیس جمهوری لبنان ابراز امیدواری کرد که دولت جدید طی چند روز آینده تشکیل شود. تماس ها درخصوص تشکیل دولت جدید پیشرفت زیادی داشته است و می توان امیدوار بود که تا چند روز آینده دولت تشکیل شود.
#بسته_خبری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#وضعیت_غده_سرطانی
💢جنگندههای اسرائیلی یک خانه در منطقه برهک واقع در دیر البلح در مرکز نوار غزه را بمباران کردند که در این جنایت ۸ عضو این خانواده به شهادت رسیدند. ۱۲ نفر دیگر در این جنایت زخمی شدند که حال برخی وخیم است.
💢سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس با بیان اینکه گروه های مقاومت هر حمله تل آویو را کوبنده تر پاسخ می دهند، گفت: صهیونیستها به صورت دسته جمعی از هراس موشک های مقاومت، می گریزند. رسانه های عبری زبان تاکنون به زخمی شدن ۲۹ صهیونیست در جریان حملات مقاومت اذعان کرده اند.
💢نخست وزیر اسرائیل در دیدار با شماری از اعضای «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل» در غزه، جنبش جهاد اسلامی فلسطین را به «جنایت جنگی مضاعف» متهم کرد! وی در ادامه از آمریکا و «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور به خاطر موضع قدرتمند خود در قبال اسرائیل قدردانی کرد.
💢جنبش جهاد اسلامی فلسطین شروط موردنظر خود را برای آتش بس با اسرائیل- که قرار است با میانجی گری مصر برقرار شود- اعلام کرد. «زیاد النخاله» اظهار داشت: «تنها در صورتی آتشبس برقرار خواهد شد که صهیونیستها متعهد شوند سیاست ترور را کنار گذاشته و به راهپیماییهای بازگشت در روزهای جمعه حمله نکنند». وی همچنین خواستار رفع محاصره اسرائیل از نوار ساحلی فلسطین شد.
النخاله تأکید کرد «چنانچه اسرائیل با این دو شرط موافقت کند، توافق آتش بس را امضا خواهد کرد»؛ اما هر لحظه که این توافق نقض شود، جهاد اسلامی بار دیگر به مواضع صهیونیستها حمله خواهد کرد.
💢یک مسئول جهاد اسلامی از موفقیت آمیز بودن تلاش های سازمان ملل و مصر برای برقراری آتشبس در غزه مطابق با شروط گروههای مقاومت، خبر داد.
💢شبکه غیر دولتی سازمانهای فلسطینی متشکل از ۱۳۳ سازمان با صدور بیانیهای از جامعه جهانی خواستند به خاطر کشتار مردم غزه طی چند روز گذشته اسرائیل را مجازات کند.
💢دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا در حمایت از فلسطین، سالن سخنرانی سرکنسول اسرائیل در نیویورک را خالی گذاشتند.
💢نتانیاهو همچنین با اشاره به حکم دادگاه اتحادیه اروپا علیه محصولات اسرائیلی ساخته شده در کرانه باختری رود اردن یادآور شد در حالی که اتحادیه اروپا از پیوستن به تحریمها علیه ایران خودداری می کند، محدودیتهای اقتصادی- دیپلماتیک علیه اسرائیل وضع کرده است.
💢علمای برجسته و نخبگان جهان اسلام در سی و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی بر لزوم وحدت و یکپارچگی جهان اسلام و آزادی قدس و فلسطین تاکید و اعلام کردند که عادیسازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه مورد پذیرش جهان اسلام نیست.
💢 حسن روحانی در افتتاحیه سی و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی اظهار داشت: همه تلاشها بر این مبنا است که فراموش کنیم که سرزمین مقدس فلسطین توسط اسرائیلی ها به تصرف درآمده است و از یاد ببریم که میلیونها مسلمان فلسطینی در منطقه و جهان آواره شدهاند و از اهمیت آن کاسته شود و اراده مسلمانان مبنی بر اینکه فلسطینیها به سرزمین مادری خود بازگردند، به فراموشی سپرده شود. ایران در صف مقدم مبارزه با استکبار و اسرائیل است.
#بسته_خبری
@najva_net
📮تا حالا دقت کردین...
📨نه لازمه راجع به دلار 3000تومنی که بخاطرش این دولت بر سرمون اومد چیزی بنویسیم
نه راجع به برجامی که بر سرمون اومد
نه راجع به تحریم هایی که برداشته نشد
نه راجع به دلاری که بعداز برجام شد 11000هزارتومن
نه راجع به سکه ای که بعداز برجام شد 4میلیون تومن
نه راجع به لگدی که آمریکا به برجام زد
نه راجع به بنزین 3000تومنی بعداز برجام و...
گاهی فقط کافیه به بعضی عکس ها نگاه کنی👆 دنیایی حرف توشه...
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
❌جناب روحانی این تابو را بشکن!❌
✍ با این که حدود دو سال تا پایان دوره دوم رئیسجمهور روحانی باقیمانده است اما به لحاظ حکمرانی، دولت او، دولت پایان یافته است.
✍ دو عنصر اساسی که به موجودیت و تداوم دولتها به لحاظ اجتماعی و سیاسی مشروعیت میبخشد عبارتند از:
✍ داشتن ایدههای حکمرانی: قاعده این است که موجودیتهای سیاسی در حاکمیت چه در قالب پارلمان یا قوه مجریه و...، برای حل مسائل و تأمین نیازها و تحقق مطالبات مردم میآیند. و برای چنین اهدافی، دارای ایدههایی برای حکمرانی باشند. دولت روحانی ایده تغییر در روابط خارجی را کلید همه مسائل کشور بیان کرد و تا سطح برجام نیز آن را تحقق بخشید اما هم آن ایده و هم برجام، شکست خوردهاند و به فرجام نرسیدهاند. و دولت هیچ ایده جایگزینی ندارد و به روزمرگی امور میگذراند تا آنجا که خیالپردازانه منتظر تغییر هیأت حاکمه آمریکا برای احیای برجام است.
✍ اعتماد سیاسی در بین مردم: علاوه بر ایده حکمرانی، موجودیتهای سیاسی نیاز به حداقلهایی از اعتماد عمومیاند تا با سیاستهای آنها همراهی و در تحقق آنها مشارکت کنند.
✍ دولت روحانی در هر دو، در «وضعیت قرمز» است و بنابراین نه ایدهای برای حل مسائل و نه اعتمادی برای همراهی با او در جامعه است. افزایش یکباره و چند صد درصدی و توأمان سهمیهبندی بنزین، در حکم تیر خلاص به اعتماد اجتماعی به او است.
✍ دولت روحانی فلسفه وجودی خود را از دست داده است و امتداد آن تا ۱۴۰۰ هیچ توجیهی و با تأکید میگویم هیچ توجیهی ندارد.
✍ روحانی باید مطابق عرف نظامهای مردمسالار، با پایان دادن به دولت مستقر خود و فراهم کردن روی کارآمدن دولتی که ایدههای تازهای برای حکمرانی دارد و از کف قابلقبولی از اعتماد اجتماعی میتواند برخوردار گردد، به بهبود وضعیت حکمرانی کشور کمک کند.
✍ علاوه بر این، روحانی با این اقدام، ناخواسته به توسعه روند دموکراتیزاسیون ج.ا.ا کمک میکند و برخی تابوها که دولتها باید «تحت هر شرایطی تا آخر تداوم پیدا کنند» را میشکند و باب جدیدی در حکمرانی ج.ا.ا میگشاید که فلسفه تداوم موجودیت سیاسی «زمانی» نیست و با شکست در ایدهها و تجربه شکست اعتماد سیاسی، باید پایان کار خود را اعلام کنند.
پرویز امینی
@najva_net
📮تا حالا دقت کردین...
📨مشاهده میشود که وکیل الدّوله ها و عَمله های رسانه ای غربگرا ، پس از شوک دولت و تصمیم یکباره و بی برنامه برای افزایش نرخ بنزین، دو مأموریت را در دستورکار خود دارند:
1⃣یک طیف، تلاش داره برای
توجیه و ماله کِشی تصمیمات عجیب دولتشون
2⃣طیف دیگر، تلاش داره برای
تحریک مردم به منظور شورش بخاطر تصمیمات دولتشون!
✅چون هدف نه اصلاح اقتصاد و یارانه هاست و نه حمایت از مردم!
بلکه
مأموریت این حروم لقمه ها فشار به زندگی مردم، ایجاد نارضایتی، آشوب داخلی و نهایتا تضعیف کشور هست برای باج دادن بیشتر به اربابشون. والسّلام.
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨نه لازمه راجع به دلار 3000تومنی که بخاطرش این دولت بر سرمون اومد چیزی بنویسی
📮تا حالا دقت کردین...
📨عدّه ای دوره افتادند که این افزایش ناگهانی قیمت بنزین (اونهم در این شرایط) خیلی هم کار درستیه و ادعا میکنند که:
"رساندن قیمت بنزین به فوب خلیج فارس «قانون» است!!"
رئیسشون هم داره منّت میذاره سرمون که: "آره قیمت بنزین رو باید 5000تومن میکردم"!!!
یعنی واعجباااااااا
✅دقّت کنین
این یاوه گویی درحالیه که
بند ۲ مادهٔ ۴۱ قانون کار هم میگه:
"حداقل مزد… باید به اندازهای باشد تا زندگی یک خانواده، که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام میشود را تأمین نماید."
✅بله، همه لوازم رو فراهم کنید، حقوق ها رو درست و حسابی افزایش بدید و اونوقت به بهونه اجرای قانون، بنزین رو به قیمت فوب خلیج فارس هم برسونید.
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨عدّه ای دوره افتادند که این افزایش ناگهانی قیمت بنزین (اونهم در این شرایط) خ
📮تا حالا دقت کردین...
📨کاش یکی به این بخش خبری ۲۰:۳۰ بگه که اول "ماله کِشی" رو یادبگیر بعد "ماله" بگیر دستت!
۲۰:۳۰ برگشته میگه ما دومین کشور ارزون در فروش بنزین هستیم، بعدش برداشته نرخ بنزین رو بر حسب دلار در کشورهای دیگه نشون میده!!
✅ماله کش نامحترم
خودتی! آره خوده خودتی...
چی فرض کردی؟؟!
✅آخه ناحسابی
مگه مردم اینجا به دلار حقوق میگیرند که همه چیزشون رو دارید با دلار مقایسه میکنید؟!
«ریال در بیاریم؛ دلار خرج کنیم»؟!
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢رئیس شورای اروپا ، دونالد تاسک گفت: روسیه شریک استراتژیک ما نیست بلکه مشکل استراتژیک اتحادیه اروپا است.
💢رئیس جمهور آمریکا به همتای ترکیهای خود پیشنهاد تجارت ۱۰۰ میلیارد دلاری در قبال عدم پذیرش سیستم موشکی اس ۴۰۰ داده بود اما اردوغان رسما آن را رد کرد.
💢سخنگوی وزارت کشور عراق گفت که طرف سومی در این بین وجود دارد که تلاش میکند مسیر تظاهرات را از مسالمتآمیز به خشونت سوق دهد.
#بسته_خبری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#وضعیت_غده_سرطانی
💢جنگنده های اسرائیل با نقض آتش بس در سلسله حملاتی هوایی یک موضع متعلق به گروهان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی را در غرب خان یونس هدف حمله قرار دادند.
منابع فلسطینی همچنین از حمله جنگنده های اسرائیل به یک موضع مقاومت فلسطین در غرب شهر رفح و نقطه ای دیگر در شرق این منطقه خبر دادند.
💢رسانه های صهیونیستی از به صدا درآمدن مجدد آژیر خطر حمله موشکی در شهرک های صهیونیست نشین مجاور غزه خبر دادند.
شبکه خبری المیادین هم به نقل از خبرنگار خود در غزه گزارش داد که چند راکت از سمت غزه به سوی سرزمین های اشغالی شلیک شده است.
💢گروهان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن رونمایی از موشک جدید خود، بر آمادگی برای مقابله با هرگونه تجاوز اسرائیل در تمام جبهه ها تاکید کرد.
💢فلسطینی ها در غزه با برگزاری راهپیمایی از گردان های قدس شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین خواستند که به واکنش به جنایات اشغالگران ادامه دهد.
فلسطینی ها خواستار گرفتن انتقام خون شهدا و هدف قرار دادن تل آویو و شهرک های صهیونیست نشین با موشک در واکنش به جنایات و کشتار ارتش اسرائیل علیه غیرنظامیان و کودکان شدند و تصاویری از کشتار خانواده ابوملحوس در دیرالبلح که طی آن شش نفر شهید شدند، حمل کردند.
💢شمار شهیدان حملات ددمنشانه اسرائیل به غزه از بامداد سه شنبه تا امروز به ۳۲ شهید و بیش از ۱۰۰ زخمی رسیده است.
💢رسانه های اسرائیل با اشاره به تحولات اخیر در غزه اعلام کردند: نتانیاهو از آقای امنیت(«نتانیاهو» در تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۵ خود را «مرد امنیت» معرفی کرد.) به آقای شکست تبدیل شده و اعلام کردند: این درگیری هم مانند موارد قبلی نفعی برای اسرائیل نداشت.
رسانه های اسرائیل در ادامه اذعان کردند: اسرائیل تمایلی برای ورود به جنگ آتی ندارد و باید با همه تلاش خود را برای ممانعت از وقوع آن به کار گیرد. اسرائیل تاوان سنگینی در جنگ آتی با ایران و متحدانش در منطقه خواهد پرداخت و نمی تواند در آن پیروز شود.
💢همزمان با تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و کشتار مردم بی دفاع آن و علیرغم مخالف هیات های آمریکا، کانادا و رژیم صهیونیستی، كميته چهارم مجمع عمومي سازمان ملل متحد با تصويب قاطع 8 قطعنامه ضد صهیونیستی، اقدامات این رژيم در نقض سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطين و کاربرد زور عليه شهروندان فلسطيني بویژه ساکنان نوار غزه که منجر به کشته و زخمی غیرنظامیان شده و نیز شهرک سازی در سرزمین های اشغالی از جمله در بیت المقدس شرقی و جولان ا شغالی را محكوم نمود.
در قطعنامه مربوط به جولان سوريه، از رژيم صهيونيستي خواسته شده تا به اشغال اين منطقه پايان دهد؛ همچنين رژيم صهيونيستي از اعطاء حق شهروندي اسرائیل به ساكنان جولان سوريه منع شده است.
در قطعنامه ای دیگر از تمامي كشورها،آژانس هاي تخصصي و سازمان هاي غيردولتي درخواست شده است از تلاش ها و اقدامات آنروا در كمك رساني به آوارگان فلسطيني حمايت نمايند.
💢حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: محو اسرائیل به معنای محو رژیم جعلی صهیونیستی و حاکم شدن دولت منتخب صاحبان اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است.
💢یکی از مخالفان رژیم سعودی افشا کرد که ۳۰ شاهزاده در عربستان با پابندهایی ساخت اسرائیل ، کنترل میشوند.
#بسته_خبری
@najva_net
❌از مالیات بر واتساپ در لبنان تا بنزین ۳۰۰۰تومنی در ایران❌
✍به هوش باشیم!
ظاهرا مدل اقتصادی-سیاسی-امنیتی که در لبنان و تا حدی در عراق اجرا شد؛ اینبار در ایران پیگیری میشود.
🔻در لبنان چه گذشت؟
✍بخش عمدهی قدرت اجرایی در دست غربگرایان بود.
✍ بهدلیل سوءمدیریت و فساد، مشکلات معیشتی هر روز شدیدتر و انباشتهتر میشد.
✍ همزمان، جریان انقلابی(مقاومت) در معادلات منطقه در حال غلبه بر اسرائیل بود و محبوبیتش در تمام طوایف لبنان نیز افزایش مییافت.
✍ ادامه این روندها از سویی منجر به تضعیف محور غربی-عربی-عبری و از سوی دیگر منجر به تضعیف جریان غربگرا در لبنان میشد این ۲روند همافزا شده بودند.
✍ از منظر غرب باید به هرطریق ممکن زمین بازی عوض میشد؛ غرب، توان درگیری منطقهای نداشت؛ پس جریان غربگرا آماده تغییر زمینبازی از داخل شد.
✍ غربگرایان که ریاست دستگاه اجرایی را داشتند؛ ناکارآمدی اقتصادی در داخل را شدت بخشیدند.
✍ آستانهی تحمل مردم (همه طوایف، جناحها و مناطق لبنان) کاهش مییافت کاسهی صبرشان پر میشد و بشکهی باروت منتظر یک جرقه بود.
✍ تصمیمات جدید اقتصادی و خصوصا مالیات بر واتساپ همان جرقه بود.
✍ تجمعات بیرهبر، با مطالبات معیشتی و مبارزه بافساد در اکثر مناطق لبنان شکل گرفت و هر روز گستردهتر میشد.
✍ حزب "قوات اللبنانیة" به رهبری "سمیرجعجع" با سابقهی فساد، تروریسم و حمایت از اسراییل، به اسم حمایت ازمردم از کابینه ائتلافی خارج شد و پروژه ربایش رهبری اعتراضات را کلیدزد.
✍ شعارهای معترضان ازسوی قواتاللبنانیة آرامآرام جهتدهی میشد ابتدا شعار "کلن یعني کلن" را دادند به این معناکه همه سران طوایف لبنانی (ازجمله سیدحسن نصرالله) مفسد اقتصادیاند؛ شعارها سیاسی شده بود.
✍ سیدنصرالله پیشنهاد اصلاحات اساسی را طرح کرد وحامیانش را از اردوکشی خیابانی منع کرد.
✍ سخنرانی سیدحسن از شدت تنش خیابانی کاست؛ سیاسیون صاحبکرسی در مجلس ناکارآمد مجبور به نشست برای حل مشکلات شدند؛ محورهای اصلاحات مشخص شد که…
✍ سعد حریری نخستوزیر موردحمایت غرب و آلسعود استعفا کرد تا هم اصلاحاتی اجرا نشود و هم کشور برای ماهها در خلأ قدرت و هرج ومرج باقی بماند.
✍ و اینگونه لبنان از اعتراضات اجتماعی به تقابلهای سیاسی رسید وهمان معادلهی ۸مارس درمقابل ۱۴مارس و مطالبهی خلع سلاح مقاومت؛ و آنچه که اسرائیل میخواهد؛ جنگ داخلی است.
✍ مشابه همین مدل را در عراق نیز دیدهایم؛ غرب به خیال خود روند قدرتیابی مقاومت در منطقه را به تأخیر انداخته است...
🔻حالا خودتان این مدل را مقایسه کنید با آنچه در ایران پیگیری میشود:
✍ توسعه قدرت منطقهای ایران و نیاز محور غربی_عربی_عبری توقف این روند
✍ محبوبیت جریان انقلابی در مبارزه با فساد و خدمات نهادها، ستادها و سازمانهای انقلابی
✍ ناکارامدی دستگاه اجرایی و کاهش محبوبیت غربگرایان
✍ نیاز غرب و غربگرایان به تغییر زمین بازی به هر قیمت
✍ تلاش غربگرایان برای ایجاد و تشدید دوقطبیهای سیاسی و تخطئه خدمات جریان انقلابی (سخنرانیهای اخیر روحانی خصوصا در یزد و… و تخطئهی خدمات قوه قضلئیه با مفاسد اقتصاودی و..ِ.)
✍ انباشتِ مطالبات معیشتی و بهحق مردم
✍ ناکارآمدیهایی که انشاءالله عمدی نباشد (سیاستهای ارزی، قیمتگذاری خودرو…)
✍ عدم مطالبهگریِ مجلس ناکارآمد از دولت
✍جرقه سهمیهبندی بنزین که اثری جدی برمعیشت مردم دارد (شبیه بهذمالیات واتساپ در لبنان)
✍ تجمعات خیابانی احتمالی و ربایش رهبری آنها از سوی… مثل دیماه۹۶
✍ شاید خلأ قدرت!
✍به موارد بالا توجه کنید؛
میبینید که شباهتها کم نیستند وتقریبا همان پروژهی لبنان در ایران هم درحال اجراست.
✍اما موفق نخواهندشد. زیرا:
1⃣درلبنان امیدبه مبارزه بافساد کم است امادر ایران این امید درحال رشد است.
2⃣درلبنان دموکراسی طائفی است اما در ایران مردمسالاری
3⃣ایران به راحتی دچار خلأ درقدرت و خدمترسانی نمیشود.
جواد نیکی ملکی
@najva_net
❌جایگاه ایران در ردهبندیهای اقتصادسیاسی در دنیا❌
🔻شاخصهای اقتصاد سیاسی (و به تعبیر ریچارد نفیو، "احساس درد")
✍ در ردهبندی شاخص جهانی شکنندگی اقتصادی economic fragility index ایران با نمره ۸۰-۷۰ در سطح هشدار یا warning قرار دارد.
✍ در ردهبندی کشورها بر اساس "تابآوری اقتصادی" یا resilience index ایران در رتبه ۱۲۰ از ۱۳۰ قرار دارد.
.
🔻 شاخصهای بهرهوری
✍بر اساس پژوهشهای صورت گرفته از آنجایی که خود دولت به واسطه شرکتهای دولتی و پروژههای عمرانی بزرگترین مصرفکننده انرژی در کشور است، هر یک واحد شوک در قیمت حامل انرژی به میزان ۱.۲ واحد در هزینههای جاری و ۱.۴ در هزینههای سرمایهای به دولت هزینه تحمیل میشود.
به اضافه اینکه به علت افزایش بهای انرژی و رکود حاصله هم درآمد شرکتهای دولتی کاهش مییابد و هم دولت از درآمد مالیاتی بازار که دچار رکود شده محروم میشود و اگر ناچار به فشار باشد، حتی رکود را نیز تعمیق میکند.
✍ غلط رایج در ارزیابیهای اقتصادی که مبنای تصمیمگیری دولت هم هست این است که میتوان با تخصیص حتی همه درآمد حاصل از حذف یارانه، افزایش هزینه خانوار مستضعف را جبران کرد.
اما تحقیقات و تجربیات نشان میدهد افزایش هزینه خانوار تا ۳ برابر بیش از یارانه تعلق گرفته به آنهاست.
مهمترین نکته مغفول "تورم انتظاری" و مهمترین تجربه، یکدهم شدن ارزش یارانهها نسبت به سال ۸۸ است.
✍در شرایطی که بهرهوری صنایع پایین است همچنین خودروسازها قادر به تولید خودرو باکیفیت نیستند، و نیز بخش قابل توجهی از انرژی تولید شده در شبکه تولید و توزیع اتلاف میشود، حتی جایگزین مناسبی برای بنزین وجود ندارد، کشش قیمتی تقاضا برای بنزین پایین خواهد بود یعنی افزایش بها، مصرف را کم نخواهد کرد.
.
🔻 زیرساختهای نهادی و نقض غرض
✍ در زمانی که دولت ارادهای برای استفاده از مهمترین ابزار کسب درآمد یعنی وضع مالیات بر ثروت، درآمد، املاک و مستغلات، عادی سرمایه، مالیات بر مصرف ثروتمندان دهک اول و تخصیص آن به بودجه عمومی و منافع ملی ندارد، ادعای حذف یارانه مخفی ثروتمندان، ادعایی گزاف است.
فقط در یک مورد دولت حاضر نیست از دهها میلیارد تومان درآمد پزشکان و صدها میلیارد تومان درآمد پتروشیمیها و معدنیها مالیات اخذ کند!
✍این در حالی است که ثمرات افزایش بهای انرژی بازهم معطوف به دهک درآمد کم میرسد زیرا آنها مصرفکننده نهایی کالاها و خدمات دهک درآمد بالا هستند و دهک بالا با افزایش بهای انرژی بر قیمت کالا و خدمات خود خواهد افزود. به اضافه اینکه بیخودروها هم سهمیهای ندارند.
امید رامِز
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨عدّه ای دوره افتادند که این افزایش ناگهانی قیمت بنزین (اونهم در این شرایط) خ
📮تا حالا دقت کردین...
📨شاهد بی اخلاق ترین و مشمئز کننده ترین موجوداتِ بشر دربین این غربگراها و مدعیّان اعتدال هستیم؛
نکته اول اینکه_ وقتی در دولت قبل (با همه ایراداتی که دولت قبل داشت) یارانه ها اجرا شد و کارت سوخت راه افتاد، همین ماله کِش ها حتی اقدامات خوب اون دولت رو زیر سؤال بردند و یک فضای عصبی سنگین رو به جامعه تزریق کردند.
دوم اینکه_ وقتی زنگنه وزیرنفتِ دولتشون طی اقدامی مشکوک زد یکهو کارت سوخت ها رو جمع کرد و میلیاردها میلیارد میلیارد میلیارد بنزین کشور به تاراج رفت، همین موجوداتِ بی اخلاق ناگهان لالمونی گرفتند!
و امّا سوم اینکه_ وقتی همین دولت معلوم الحال، یکهویی باز به همون طرح کارت سوخت برگشت!(اونهم به روش کاملا توهین آمیز و عجیب) همین جماعت بی اخلاق که قبلا ... ... ... ، به یکباره زبون بازکردند برای ماله کشی و توجیهات احمقانه!
و اونچیزی که برای این جماعتِ بی اخلاق اصلا اهمیت نداره پیشرفت واقعی کشور و آرامش مردم کشورمون هست.
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨شاهد بی اخلاق ترین و مشمئز کننده ترین موجوداتِ بشر دربین این غربگراها و مدع
📮تا حالا دقت کردین...
📨این طیف غربگرای پرادعای متکبّر مدعی اعتدال ، بعداز ۶ سال ادعای تدبیر و خیلی ژنرال بودن!، حالا باز رسیدند به طرح سهمیهبندی همون گروهبان ها!
همون طرحی که میگفتند "طرح فاسدی" بود!!
این ژنرالهای مغرور و بی ادب، بعداز ۶سال هدر دادن عمر یک ملت، بر باد دادن سرمایه های فراوان(به خاطر حذف کارت سوخت) و... حالا دست از پا درازتر، به همه طرحهای دولت احمدینژاد برگشتند
✅دقّت کنین
طرح مسکن ملی البته اونم برای اقشار متوسط!
اجرای مجدد طرح کارت سوخت و سهمیهبندی بنزین، بعداز لغو اون!
قبول افزایش پرداخت یارانه البته با عنوان جدید طرح حمایت معیشتی دولت و با حمایت بیشتر از افراد مجرد و نه همه خانوادهها!
✅نکته جالبتر این که همین علی لاریجانی رییس مجلس هم، برخلاف سال ۹۱، دیگه مخالف افزایش یارانهها نیست!
✅حالا بیشتر دقّت کنین
به حرف هایی که زده شده و تاریخ هاش کاملا توجه کنید:
🔺۲۳ آبان ۹۸ | دولت روحانی، سهمیهبندی بنزین را آغاز و قیمتهای جدیدی برای بنزین اعلام کرد؛ بنزین با سهمیه ۱۵۰۰ تومان، آزاد ۳۰۰۰ تومان؛ کسانی که تاکنون به هر علت کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکردهاند، سهمیه سوخت ایشان محفوظ است.
🔺 ۲۴ آبان ۹۸ | نوبخت، رئیس سازمان بر نامه و بودجه پس از اعلام قیمتهای جدید بنزین: یارانه نقدی افراد خانوار از ۴۱ تا ۵۵ هزار تومان افزایش مییابد؛ بیش از ۶۰ میلیون نفر مشمول طرح حمایت معیشتی دولت میشوند
🔺 ۲۴ آبان ۹۸ | سازمان برنامه و بودجه: طرح حمایت معیشتی دولت هیچ ارتباطی به یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی ندارد!
✅اینم دقت کنین که
در طرح دولت روحانی، بیشترین دریافتی برای مجردها و ماهانه ۵۵ هزار تومان خواهد بود و با افزایش تعداد خانوار، مبلغ دریافتی هم کمتر خواهد شد و به ۴۱ هزار تومان به ازای هر فرد خواهد رسید؛ در ضمن این طرح فقط شامل ۱۸ میلیون خانوار از ۲۵ میلیون خانوار خواهد شد.
🔺 ۱۳ مهر ۹۵ | کارت سوخت با دستور روحانی، حذف شد.
🔺 ۷ تیر ۹۵ | ژنرال زنگنه، وزیر نفت دولت تدبیر در مصاحبه با ایسنا: کارت سوخت هیچ گونه تاثیری در کنترل مصرف سوخت ندارد؛ چرا ما میخواهیم مردم را اذیت کنیم؟ بهتر است یک چیز به شما بگویم، کاری که هیچ کس در دنیا انجام نمی دهد و تنها ما انجام می دهیم را باید به آن شک کنیم!
🔺 ۲۳ خرداد ۹۴ | روحانی، چند روز پس از تکنرخی کردن بنزین در نشست خبری: همه تصمیمات این دولت، با مشورت صاحبنظران اتخاذ شده است؛ توضیحش روشن است؛ ما بنزین را تکنرخی کردیم و عمدتا هم دلیلش فساد زیاد بود؛ بنزین دو نرخی ایجاد فساد میکرد
🔺 ۵ تیر ۹۲ | زنگنه: باید گروهبانهایی که الان سر کار هستند، بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرالها بیایند کارها را انجام دهند.
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
❌جناب صداوسیما! مردم ایناند یا آناند؟❌
✍ افزایش انفجاری قیمت بنزین یک طرف ماجراست که خدا میداند چه به روز طبقات ضعیف خواهد آورد. اما طرف دیگر ماجرا، نحوه مواجه با مردم در این مسئله است.
✍ اطلاعرسانی به شکل ناگهانی و شوکآور و بدون طی شدن بحثهای توجیهی، بر چه پیشفرضی از مردم ایران استوار است؟ در این نوع حکمرانی و اطلاعرسانی، چه درکی از مردم وجود دارد؟ معنای مردم در نظر تصمیمگیران چنین تصمیمات شوکآوری چیست؟ آیا کرامت و ارزشمندی و احترامآمیز بودن مردم به عنوان انسان، ضریبی دارد؟
✍ آیا این تصویر از مردم، همان تصویر از مردم است که هنگام راهپیمایی ۲۲ بهمن با سرودهای حماسی و تصاویر رنگارنگ فراخوان میشوند و یک تریلی القاب برای مردم ایران از بصیر، آگاه، هوشیار، دشمنشکن، حماسهساز و...، ردیف میشود؟ آیا این مردم همان مردمیاند که هنگامه فراخواندن آنها به مشارکت در انتخابات انقلابی، فهمیم، صاحب حق انتخاب و سرنوشتساز و تعیینکننده خطاب میشوند؟
✍ جناب صداوسیما تا کی میخواهی فقط روابط عمومی حکومت و این نهاد و آن دستگاه باشی؟ تا کی میخواهی با کلیشههای دهه شصت، میدان عمل رسانهای و خبری را به غیر و خارج ایران واگذار کنی؟ میدانی با دست فرمانی که تو در پیش گرفتهای، رسانههایی مثل بیبیسی، دیگر رسانه بیگانه نیستند؟ یا آمدنیوزها بر بستر ناکارآمدی تو میداندار شدند؟
✍ لازم نیست حتی رسانه ملی یا صدای مردم باشی؛ همین که بخواهی رسانه باشی، راه را پیدا میکنی و میفهمی چیزی که الان هستی هر چه باشد، رسانه نیست. اطلاعرسانی نیست. خبر نیست. بلکه فروختن اعتبار رسانهای و افتادن در مسیر مرجعیتزدایی از رسانه و مخاطبکُشی است.
✍ جناب صداوسیما خلاصه مردم ایناند یا آناند؟ به این پرسش خوب و عمیق فکر کن و اسم پارادوکسهای خود با مردم در امثال گرانی بنزین و فراخوان راهپیمایی و انتخابات، تصمیم ملی و از این حرفها نگذار.
پرویز امینی
@najva_net
هدایت شده از نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌بنزین، بودجه، مردم؛ خلّاقیّت و جسارت❌
✍پس از آنکه در نتیجۀ اعتراضهای دیماه ۱۳۹۶، دولت و مجلس ناگزیر به عقبنشینی از برنامۀ افزایش قیمت حاملهای انرژی شدند، شب گذشته دولت در اقدامی ضربتی به اقدام به افزایش قیمت بنزین کرد.
✍بلافاصله رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد، تمام منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین بین ۱۸ میلیون خانوار دهکهای میانی و پایین توزیع میشود (حدود ۶۰ میلیون نفر)؛ موضوعی که امروز رییس دولت نیز بر آن تأکید کرده است.
✍چنین اقدامی (یعنی توزیع تمام منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین بین مردم) ازآنجاکه هم مخارج سرمایهگذاری و هم هزینههای مصرفی دولت را افزایش میدهد، بدون تردید کسری بودجۀ دولت را بهمیزان قابلاعتنایی افزایش خواهدداد. برای مثال، براساس یافتههای پژوهشهای انجامشده دربارۀ اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال۱۳۸۹، افزایش قیمت حاملهای انرژی موجب افزایش۲۵درصدی در مخارج سرمایهگذاری و افزایش۹درصدی در مصارف هزینهای دولت میشود و براساس مدلهای مختلف، کسری بودجۀ دولت را در آن مقطع بین ۱۰ تا ۳۰ هزارمیلیارد تومان افزایش میدهد.
در نتیجۀ اجرای قانون هدفمندی، در سال۱۳۹۰ بیش از ۲۸هزارمیلیارد تومان کسری ایجادشد.(نگاه کنید به پژوهشهای: مسعود نیلی، ۱۳۸۹، اتاق بازرگانی تهران؛ و بهروز هادیزنوز، ۱۳۹۰، انجمن مهندسان مشاور ایران).
✍حسن روحانی هدف از افزایش قیمت حاملهای انرژی را ایجاد منابع برای حمایت از قشرهای ضعیف جامعه اعلام کردهاست. این ادعا تا چه اندازه قابل دفاع است؟
براساس چهار پژوهشی که در فاصلۀ سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ انجام شده، افزایش قیمت حاملهای انرژی و توزیع مابهازای نقدی بین مردم، باعث افت وضعیت معیشتی ۶۵ تا ۷۰ درصد مردم شده است و بیشترین فشار را به لایههای پایین طبقۀ متوسط و دهکهای کمدرآمد وارد کرده است.
براساس پژوهش نیلی(۱۳۸۹) اجرای چنین سیاستهایی نسبت به تورم احتمالی بسیارحساس است و اگر تورم ناشی از اجرای قانون صفر باشد، دستکم ۵۰ درصد جمعیت با زیان رفاهی و افت معیشتی مواجه میشوند و اگر درنتیجۀ اجرای قانون، تورم بهمیزان ۵ واحد افزایش یابد، دستکم ۷۰ درصد جمعیت با زیان رفاهی مواجهه خواهند شد. براساس این پژوهش تنها ۴درصد جامعه (فقیرترین دهک روستایی) قطعاً از چنین طرحی نفع خواهند برد. در هر دو پژوهش نیلی و زنوز استدلال شده است که تأثیر منفی افزایش قیمت حاملهای انرژی بر سبد خانوارهای روستایی و خانوارهای فقیر شهری بسیار جدی خواهد بود و اگر بستۀ جبرانی کفایت لازم را نداشته باشد، افزایش قیمت انرژی تأثیر منفی بزرگی بر سلامت غذایی این خانوارها بر جا خواهد گذاشت؛ بهویژه آنکه بیکاری ایجاد شده در نتیجهٔ چنین سیاستهایی، بیشتر به طبقات پایین اصابت میکند.
✍اما واقعیت این است که براساس تجربۀ گذشته نمیتوان ادعای دولت را نه در زمینۀ «حمایت از قشرهای ضعیف» و نه در زمینۀ «توزیع تمام منابع حاصل از افزایش قیمت بین گروههای هدف» پذیرفت.
✍کافی است اخبار سال گذشته را دربارۀ حذف یارانۀ پنهان خوراک پالایشگاهها پیگیری کنید. در مردادماه سال قبل دولت و مجلس اعلام کردند با آزادسازی قیمت خوراک پالایشگاهها طی ۶ ماه حدود ۱۴-۱۵ هزار میلیارد تومان منابع آزاد خواهد شد که کل این منابع بین ۱۱ میلیون خانوار هدف توزیع میشود. طی ۱۲ ماهۀ منتهی به شهریورماه ۱۳۹۸، بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان از این محل حاصل شده، اما تنها حدود ۱۰ درصد این منابع در قالب سبد کالا بین خانوارهای هدف، توزیع شده است!
✍کلاوس آرمینگن؛ استاد آلمانی علوم سیاسی، حدود یک دهه است که روی این پرسش تمرکز دارد که چرا برخی دولت ها در شرایط بحران (مالی، جنگ، تحریم، ...) سیاستهای ریاضتی را انتخاب میکنند و برخی دیگر بهدنبال گسترش برنامههای رفاهی پیش میروند؟
آرمینگن در مقالههای مختلف با بررسی وضعیت نظام سیاستگذاری در کشورهای موردمطالعه استدلال میکند که:
"انتخاب سیاستهای ریاضتی در دورۀ بحران، ویژۀ کشورهایی است که بهلحاظ سیاستگذاری هیچ خلاقیت و جسارتی برای مواجهۀ مؤثر با بحران ندارند."
رضا امیدی
@najva_net
❌بازهم عمروعاص ها ، بازهم سرِ نیزه❌
✍ابتدا لازم است نکاتی خطاب به کسانی که خود را پیرو رهبری میدانند ولی با کج فهمی خود آب به آسیاب عمروعاص ها میریزند، عرض کنم هرچند برای برخی از آنها ناگوار هم باشد.
✍آقا و خانم محترم،
شما نباید از رهبری انتظار عمل خلاف قانون داشته باشید.
لذا تاکید رهبری بر قانونمداری در مسئله اجرایی شدن "قانون جدید سوخت"، کاملا بدیهی بوده و غیراز این هم انتظار نبود. چرا که روال قانونی برای این تصمیم طی شده بود و نمیتوان از رهبرجامعه توقع اقدام غیرقانونی داشت.(برخی انتظار داشتند تا رهبری خودش قانون را لغو یا اصلاح کند!)
✍حتی برجام را(با همه انتقاداتی که رهبری به آن داشت) وقتی تبدیل به قانون شد ایشان پذیرفت و با همه وقایع تلخ پس از برجام باز رهبری برای ابطال آن ورود نکرد؛ چرا؟ چون "قانون مداری" مهمترین است؛
چون توسط مجلس برجام تصویب شده بود.
✍حال، پس از سخنان اخیر رهبری، عده ای که تا قبل از آن به شدّت منتقد اجرای "قانون جدید سوخت" بودند، اینبار از اینور بام افتاده و هرگونه نقد و اعتراض و انتقاد نسبت به "قانون جدید سوخت" پس از سخنان رهبری را اشتباه دانسته و ممنوع میکنند!
✍درحالی که پرواضح بود دغدغه اصلی رهبری "قانومداری" بود و از این جهت بر اجرای "مصوبه سوخت" تأکید نمودند ولی ولی هرگز راه را برای "اصلاح قانون جدید سوخت" نبستند.
این خیلی نکته مهمی است.
✍اتفاقا دغدغه هایی که رهبری در همان سخنان مطرح نمودند خود گواه این واقعیت است که نگرانی های جدی نسبت به این قانون و تبعات آن در جامعه وجوددارد. لذا نباید به بهانه تأیید رهبری اجازه داد تا دولت هرطور که دلش میخواهد "قانون جدید سوخت" را اجرا کند!
✍این "نباید اجازه داد" به چه شکل باید اتقاق بیفتد؟
با تجمع و اعتراضات خیابانی؟
با چت گروهی؟
با مصاحبه های رادیو و تلویزیونی؟
با لغو قانون؟؟
خیر! هیچکدام؛
تنها راه، "اصلاح کارشناسانه قانون جدید سوخت" باهدف "برطرف نمودن معایب آن" و فقط از "راه قانونی" است که متاسفانه یا خوشبختانه مسیر آن هم باید توسط نمایندگان مجلس طی شود!
✍هرکسی در هرنقطه ای از ایران که نگران "قانون جدید سوخت" است بداند به هرشکلی که میتواند(تلفنی،حضوری،مکاتبه و...) با نمایندگان شهر خود و به ویژه نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس ارتباط بگیرد و پافشاری کند بر "اصلاح قانونیِ قانونِ جدید سوخت".
✍معایبی که در نظرات کارشناسی مختلف بیان شده است و شرح کامل آن در این مجال نمیگنجد(عدالت در توزیع درآمدها، گرانی های محتمل، ادامه دار بودن موضوع قاچاق سوخت و...).
لطفا با آیه یأس خواندن پشت گوش نیندازید چرا که همین پیگیری های کوچک من و شما ممکن است منتج به اتفاقات بزرگ شود.
✍در این پیگیری ها با نمایندگانی روبرو میشویم که سالوسانه پشت رهبری قایم شده و با ژست دروغینِ ولایتمداری و تفسیرغلط از سخنان ایشان از "انجام وظایف قانونی" شانه خالی میکنند که البته در مطالب بالا پاسخ آنها داده شده است...
✍نمایندگانی هم هستند که فرصت طلبانه صرفا درحال اجرای شوی سیاسی هستند و بدون اینکه ذره ای مردم برای آنها اهمیت داشته باشند با سیاسی کاری و موج سواری (مثلااستعفاهای نمایشی) فقط میخواهند ماهی خود را از این آب گل آلود بگیرند. اینها هم که هیچ!
✍اما در این بین ممکن است نمایندگانی که واقعا دلسوزهستند بخواهند برای طی مراحل قانونی جهت "رفع معایب قانون سوخت" اقدام کنند ولی در اینجا گرفتار مکر عمروعاص ها شوند.
عمروعاص هایی که با "برسرنیزه کردن سخنان رهبری" تمام تلاش خود را به کار بستند تا جلوی هرگونه "رفع عیب" را بگیرند و مکّارانه به هرکسی که بخواهد برای این منظور قدم بردارد، برچسب "ضدیّت با ولایت فقیه" را بر او میزنند! درچنین شرایطی ممکن است آن دسته از نمایندگان دلسوز منکوب شوند و تحت فشار تبلیغاتی عمروعاص ها(و حتی همراهی جاهلانه برخی افراد انقلابی!) نتوانند "برای رفع معایب قانون جدید سوخت و برطرف نمودن دغدغه های مردم و رهبری" اقدام کارشناسانه و مؤثر کنند.
✍تجارب ۴۰سال گذشته گواه این واقعیت تلخ است که این شیوه عمروعاص ها گاه موفق نیز بوده و کشور دچار لطمات جبران ناپذیری شده است.(بخصوص در دهه۶۰)
در اینجاست ما مردم باید با مطالبه و نیز حمایت، دلگرمی و پیگیری به چنین نمایندگانی برای "رفع معایب" کمک کنیم.
✍باز هم تاکید میکنیم که دغدغه رهبری تأکید بر تبعیّت از قانون(ولو اینکه آن قانون دچار اشکالاتی باشد) بوده است ولی هرگز ایشان راه را برای "اصلاح قانون و رفع معایب آن" نبستند؛ پس مراقب عمروعاص ها باشید و به اندازه خود تلاش کنید.
✍"عدم اصلاح کارشناسانه معایب این قانون" یعنی "آتش زیرخاکستر"
✍به همان اندازه که "رد کامل قانون جدید سوخت" خطرآفرین است به همان اندازه بلکه بیشتر "عدم توجه به رفع معایب آن" خطرساز خواهدبود.
دقیقا همان چیزی که عمروعاص ها دنبال میکنند...
پرویز حسینی
@najva_net
❌فقط با بی کس و کارها میشود از این کارها کرد❌
✍تا قانون مالیات بر خانههای خالی میرود مجلس، خود آقای آخوندی که وزیرمسکن بود نامه مینویسد و با هماهنگی آقای لاریجانی حذفش میکنند. کسی بخواهد با قانون مالیات بر عایدی سرمایه قدری از جبران کسری بودجه بگوید هم سرنوشتش همان است.
✍کسی بخواهد جلوی قریب ۱۰ هزار میلیارد فرار مالیاتی پزشکان و بیمارستانهای خصوصی را بگیرد اول از همه آقای ولایتی و زالی و قاضی زاده هاشمی که وزیر وقت بود علیهاش موضع میگیرند و هوا میکنند. قریب ۱۰ هزار میلیارد فرار مالیاتی وکلا هم همچنین.
✍کافی است ارادهای صورت بگیرد و بخواهد قریب ۳۰ هزار میلیارد فرار مالیاتی بازرگانان زیر سایه کارت بازرگانی را اصلاح کند. فوری لابی اتاق بازرگانی در مجلس فعال میشود و دویست تا امضای اصول گرا و اصلاح طلب با بهانه "فراهمنبودن شرایط در موقعیت حساس کنونی" علیه طرح جمع میکند.
✍به گفته رییس سازمان مالیات ۳۰۰ هزار میلیاردر در ایران داریم که نیمی از آنها هیچ مالیاتی نمیدهند و نیمی هم مالیات غیر واقعی میدهند که نسبتی با درآمدشان ندارد. بسیاریشان حتی یارانه هم میگیرند.
✍تا کسی از حذف یارانه پر درآمدها و وضع کنونی مالیات گرفتن از اینها بپرسد اول از همه رئیس جمهور مملکت در مقام دفاع ازین میلیاردرها میگوید ما حق سرک کشیدن در حسابهای مردم را نداریم.
✍۱۵۰ هزارمیلیارد وام بانکی دست ۱۱۰ نفر معوق شده است. ۸۰ درصد منابع بانکی دست ۲۰۰ نفر است. فقط در فساد بانک سرمایه ۱۶ هزارمیلیارد دست کلا ۶۱ فرد حقیقی و حقوقی بود. از بدهکار بانکی تا محتکر مسکن تا مدیران مدرسه دار غیرانتفاعی تا فراری مالیاتی خداراشکر همگی در مجلس و دولت و بین سران قوا به مقدار کافی نماینده و لابی و آدم دارند تا هیچ چیز علیهشان تصویب نشود.
✍فقط مردم بی کس و کارند که آقایان میتوانند دور هم بنشینند بدون توضیح، برایشان هرچه خواستند تصویب کنند. حتی کاری که از طرف وزرای مسئول تکذیب هم شده است.
✍فقط مردم بی نماینده در حاکمیتاند که به بهانه کسری بودجه، فقط بخاطر سی و اندی هزار میلیارد، میشود بار تورم و گرانی و فشار حداکثری را در هر زمان ممکن روی دوششان گذاشت و بدون ابلاغ با توهین آمیزترین شکل ممکن کاملا غافلگیرانه و شبانه اجرا هم کرد. حتی بدون آنکه حداقل قبلش بحث را به نقد و رأی کارشناسان بگذارند!
وحید اشتری
@najva_net
❌درآمد ۵/۵میلیارد دلاری برای دولت❌
🔻 سهم دولت از سهمیهبندی چیست؟
✍محمود واعظی مسئول دفتر رئیسجمهور در جدیدترین اظهارات خود از لزوم مدیریت مصرف سوخت گفته و عنوان کرده است با ادامه وضعیت موجود، ایران به وارد کننده بنزین بدل خواهد شد.
✍این سخنان در حالی مطرح میشود که بسیاری از کارشناسان حوزه سوخت و منتقدان سیاستهای اقتصادی وزارت نفت، نسبت به این موضوع هشدار داده و حذف کارت سوخت در سال 95 را برخلاف منافع ملی عنوان میکردند.
✍حالا با گذشت چند سال از آن روزها، دولتیها از روند موجود مصرف بنزین ابراز نگرانی میکنند تا بار دیگر ثابت شود، دولتی که خود را یک دولت انتقادپذیر و البته «همه چیز دان» میداند، چگونه از منتقدان خود عقب مانده است.
✍ وقتی میزان مصرف به رقم 110میلیون لیتر رسید، انتقادها به اوج خود رسید و حتی رهبری در دیدار خود با کابینه از وزارت نفت خواست تا فکری برای افزایش مصرف و سوخت شدن منابع کشور کند.
✍بماند که رسانههای غربگرا و همسو با دولت طی یک هفته گذشته با انتشار فیلم بیانات رهبر انقلاب، سعی کردند اینگونه القا کنند که سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت این حامل انرژی، بنا به درخواست رهبری از دولت بوده است. دروغی که طی چند روز گذشته بیشتر شنیده شده است اما در واقع، مطالبهای که رهبری از دولت خواستند همان موضوعی است که دولت طی سالهای گذشته آن را پس میزد.
✍مطالبه رهبری، جلوگیری از افزایش مصرف بود که طی سالهای 86 تا 92 از شیب منطقی و معدلی برخوردار بود اما در دولت یازدهم و دوازدهم به دلیل آنچه که سیاستهای لیبرالیسیم اقتصادی شمرده میشد، از بین رفت و دولت را در مخمصهای بزرگ گرفتار کرد.
هر چه که در پالایشگاههای کشور تولید میشد، بعلاوه افزایش واردات بنزین بسرعت در کشور مصرف میشد و بخشی از آن بهصورت قاچاق از مرزهای کشور خارج میشد.
✍چه تاکید رهبر انقلاب و چه نظر کارشناسان بر این نکته تاکید داشت که باید مصرف بنزین «مدیریت» شود و نه آنکه دولت بدون توجه به نقش تنظیمگری خود، همه چیز را به حال خود رها کند!
در همان ایام وزیر نفت گفته بود چرا باید مردم را اذیت کرد؛ باید اجازه دهیم هر کس به هر میزانی که میخواهد بنزین مصرف کند. با چنین دیدگاهی دولت مدیریت مصرف را به فراموشی سپرد و امروز که چراغ هشدار روشن شده است، سخنانی را تکرار می کند که طی 4 سال گذشته توسط کارشناسان بارها مطرح شده بود.
✍از سوی دیگر، رسانههای دولتی سعی در مخفی نگه داشتن این واقعیت دارند که درآمد دولت از محل صادرات بنزین در اختیار پاستور قرار میگیرد و تنها درآمد دولت از محل افزایش قیمت مصرفی، به حساب خانوارها واریز میشود.
✍یک حساب سرانگشتی میکنیم؛ به گفته مدیرعامل پالایش و پخش، ایران هم اکنون روزانه 110 میلیون لیتر بنزین تولید میکند و بین 100 تا 105 میلیون لیتر بنزین مصرف میشود. اگر میزان مصرف بنزین پیش از سهمیهبندی را 100 میلیون لیتر در نظر بگیریم، حداقل میزان صرفهجویی پس از سهمیهبندی 20 درصد یا 20 میلیون لیتر خواهد بود. با اضافه کردن 10 میلیون لیتر مازاد ظرفیت، دولت میتواند روزانه 30 میلیون لیتر بنزین صادر کند.
✍قیمت فوب خلیجفارس به ازای هر لیتر، در بدبینانهترین حالت معادل 50 سنت است که اگر دولت بخواهد 30 میلیون لیتر بنزین با قیمت فوب خلیجفارس صادر کند، سالانه بیش از 5.5 میلیارد دلار درآمد کسب میکند.
✍این درآمد - ولو کمتر - میتوانست زودتر برای کشور حاصل شود اگر مسئولان دولت و به ویژه وزارت نفت کمی از موضع «خود بزرگبینی»شان کوتاه میآمدند هم دسترسی به این درآمد زودتر حاصل میشد و هم دیگر نیازی به هزینهتراشی سیاسی-اقتصادی برای نظام جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت.
✍در شرایطی که کشور دچار مشکلات بزرگی در حوزه فروش نفت و دسترسی به درآمدهای ارزی است، چنین رقمی میتواند بخش مهمی از مشکلات ارزی کشور را برطرف کند و به همین دلیل است که دولت اصرار فراوانی برای اجرای این طرح داشت.
با این وجود، دولت باید شهامت پذیرش مسئولیت خود را داشته باشد و نه آنکه تصمیم خود را به پای سایر ارکان نظام بگذارد!
✍اگر دولت طی سالهای گذشته مصرف بنزین را کنترل میکرد، درآمدهای صادراتی بنزین زودتر و به میزان بیشتری حاصل میشد ولی چه انتظاری میتوان از دولتی داشت که در باد برجام خوابیده و نیمنگاهی نیز به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات بنزین نداشت.
وحید حاجی پور
@najva_net
❌استیضاح لازم نیست، محاکمهاش کنید❌
✍در میان خبرها شنیده شد که بالاخره 70 نفر از نمایندگان مجلس چشمهای خود را بر بیکفایتی بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت دولت حسن روحانی باز کردند و خواهان استیضاح او شدند.
✍این اتفاق از این حیث که نشان میدهد مجلس علیرغم تمام صدماتی که مدیریت علی لاریجانی به آن زده، خیلی هم به قعر امور نرفته و گهگاهی تکانی به خود میدهد جای امیدواری دارد اما از این جهت که پرونده بیژن زنگنه بناست با یک استیضاح ساده بسته شود، (البته اگر لابیهای مختلف نفتی اجازه این اتفاق را بدهد) اصلا جای خوشحالی ندارد.
✍بیژن زنگنه، فردی است که تقریبا تمام دوران زندگی پس از انقلابش را در ردههای بالای مدیریتی بوده و سالها با مسائل ریز و درشت صنعت نفت آشنا بوده است. زیر و بمها و چالشهای این حوزه را بیشتر از خیلیها میداند و جوان تازهکاری نیست که به مقتضای دوران انقلاب و از سر ناچاری بر کرسی حساس وزارت نفت تکیه زده باشد.
✍باورتان میشود زنگنه که دولتیها او را ژنرال دولت میدانند، نمیدانست که با حذف سهمیههای بنزین در گام نخست و سپس حذف کارت سوخت، بهترین فرصت برای قاچاقچیان فراهم شده و روزانه چندده میلیون لیتر از سرمایه ملی به ثمن بخس از کشور خارج شده و در حالی که کشورمان در تنگنای شدید اقتصادی قرار دارد سالانه رقمی نزدیک 36 هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد خواهد شد؟!
✍کدام ذهن سادهاندیشی میتواند بپذیرد بیژن زنگنه نمیدانست با حذف کارت سوخت و سهمیهبندی، مصرف روزانه بنزین افزایش خواهد یافت و روندی که با اجرای شجاعانه دولت نهم، کاهشی شده بود شیب افزایشی جدی خواهد یافت؟!
✍ حتی اگر در خوشبینانهترین حالت بگوییم که حذف سهمیهبندی و کارت سوخت از سنخ لجبازیهای متداول دولت روحانی با دولت قبل بود، باز هم این اقدام علیه منافع ملی چه نام دارد؟
✍اگر بیژن زنگنه اینقدر سادهاندیش بود که نداند حتی اگر بخواهد از اشتباه خود بازگردد باید صادقانه آن را با مردم در میان گذاشته و بگوید کارت سوخت اجباری شده و فرصت چند ماهه برای دریافت کارتهای المثنی سوخت بدهد نه اینکه تا آخرین روزهای سهمیهبندی بنزین این موضوع را تکذیب کرده و هزاران نفر را بدون کارت سوخت وارد دوره جدید سهمیهبندی کند، پس چرا در این جایگاه به کار گرفته شد؟
✍فرض میگیریم زنگنه جوانکی بیتجربه بود که نمیدانست چگونه باید سهمیهبندی بنزین را اجرا کند تا کشور در شرایط حساس و خطیر فعلی دچار تنش و آشوب نشود. آیا او حتی بلد نبود به تجربه موفق قبلی نگاه کند و از روی دستی قبلیها مشق بنویسد تا این فاجعه رقم نخورد؟
✍بیژن زنگنه خواسته یا ناخواسته در پازلی بازی کرد که ضرر هنگفت اقتصادی، سیاسی و امنیتی به کشور وارد شود و پیام التهاب و نارضایتی مردم را به بیرون مخابره کرد. زنگنه کاری کرد که دشمنان، سرمست از اثرگذاری فشارهایشان بر مردم مستضعف ایران شوند و البته بهانهای به دست کسانی داد که قصد دارند تتمه اندوخته انقلاب را هم پای میز مذاکره به قمار بگذارند.
✍امام خمینی در آخرین روزهای جنگ نظامی با صدام در فرمانی خطاب به رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نوشت: «هر عملی که به تشخیص دادگاه موجب شکست جبهه اسلام و یا موجب خسارت جانی بوده و یا میباشد مجازات آن اعدام است.» مجازات کسی که در جنگ شدید اقتصادی موجب ضربات سنگین به جبهه اسلام و با بیکفایتی خود موجب بلوا در کشور و کشته شدن دهها نفر شده چیست؟
علیرضا ملوندی
@najva_net
🌍آن سوی مرزها🌎
🗞📰آنچه در روزنامه "رأی الیوم" چاپ "انگلستان" میخوانید:
📌گرانی بنزین در ایران و حواشی آن؛
📰 چه فرقی میان شرایط فعلی ایران و کشورهای امارات و عربستان که بنزین را صددرصد گران کردند، بود؟
📰 قطعا رئیس جمهور مورد حمایت اصلاح طلبان ایران تصمیم درستی را در یک زمان نادرست اتخاذ کرده و قیمت بنزین را تا بیش از ۵۰ درصد افزایش داد؛ امری که باعث بروز تظاهرات در شهرهای مختلف ایران شد.
📰 لازم به ذکر است اقتصاد ایران از مشکلات روز افزون حاصل از تحریمهای اقتصادی شدید آمریکا، رنج میبرد؛ از این رو، دولت روحانی تصمیم گرفت با کاهش یارانه سوخت، برخی درآمد حاصل از آن را به خانوادههای نیازمند اختصاص دهد.
📰 قیمتهای بنزین در ایران، در مقایسه با قیمتهای جهانی سوخت، بسیار ارزان است و همین مساله موجب استفاده ۹۰ میلیون لیتر بنزین در روز و افزایش میزان قاچاق آن به دولتهای همسایه میشود.
📰 مساله جالب توجه آنکه روحانی با دو نرخی شدن بنزین در زمان احمدی نژاد مخالفت کرد و به محض انتخابش بعنوان رئیس جمهور، این طرح را لغو کرد، به این دلیل که موجب افزایش فساد میشد؛ علاوه بر اینکه تلاش کرد قیمت بنزین را بالا برده و یارانه آن را حذف کند، که البته با مخالفت مجلس شورای اسلامی مواجه شد.
📰 وقتی میگوییم اقای روحانی زمان بندی بدی را برای افزایش قیمت بنزین انتخاب کرد، مراد ما آن است که ایران، هم پیمانان آن و نفوذش در دولتهای همسایه مهمی مثل عراق و لبنان، هدف گرفته شده و تظاهر کنندگان در این کشورها خواستار پایان دادن به ائتلاف با ایران هستند.
📰 در صورتی که مجلس شورای اسلامی ایران یک سال پیش موفق شد برای جلوگیری از تظاهراتی مشابه آنچه در روزهای اخیر در ایران اتفاق افتاد، مانع از افزایش قیمت بنزین شود، چرا در شرایط فعلی که هم مجلس و هم روحانی میدانند ایالات متحده و هم پیمانان منطقهای ایران، برای برقراری ناآرامی در این کشور و تضعیف یا براندازی نظام، برنامه ریزی میکنند، با افزایش قیمت بنزین در زمان حاضر موافقت شد؟
📰 باید یادآور شویم که دولتهای نفتی دیگر نظیر عربستان و امارات، قیمتهای بنزین را بیش از صد در صد افزایش داده و یارانه خدماتی مانند آب و برق را قطع کردند؛ اما این مساله موجب به راه افتادن تظاهرات در این کشورها نشد؛ چه بسا دلیل این مهم، تعداد کم ساکنین این کشورها، بویژه امارات باشد؛ یا اینکه دولتهای عربستان و امارات، مشت آهنینی را برای مقابله با هر گونه اعتراضی در این باره، به خدمت گرفته اند. مساله مهمتر آن است که آمریکا این دولتهای عربی را تحریم نکرده و به دنبال تغییر نظام در آنها نبوده است.
📰 صرف نظر از توقف تظاهرات یا گسترش دامنه مکانی و زمانی آن، تصمیم دولت ایران در زمان فعلی، در سایه وجود فساد، میانگینهای بیکاری رو به افزایش و شرایط دشواری که به دلیل تحریمها ایجاد شده، اشتباه بود.
#آن_سوی_مرزها
@najva_net
🌍آن سوی مرزها🌎
🗞📰آنچه به قلم "ماسانوری توبیتا" در روزنامه"نیکی" چاپ "ژاپن" میخوانید:
📌نخست وزیر اسراییل در مخمصه عمیق
📰در اسراییل که بزرگترین متحد آمریکا در خاورمیانه به شمار می آید ، برای نخستین بار وضعیتی به وجود آمده که نخست وزیر فعلی این کشور متهم به فساد شده است.
📰نتانیاهو ، نخست وزیر اسراییل ، از استعفا امتناع ورزیده است و به همین جهت به احتمال قوی بار دیگر برای دومین بار در این کشور حول و حوش ماه مارس انتخابات سراسری برگزار می شود. در صورت وقوع چنین امری ، نخست وزیر اسراییل تمام تلاش خود را خواهد کرد تا حزب لیکود پیروز انتخابات سراسری اسراییل شود.
📰گمانه زنی هایی هم مطرح است که نخست وزیر اسراییل به منظور تحکیم حامیانش رویکرد سفت و سخت علیه ایران و فلسطین اتخاذ خواهد کرد. بنابراین می توانیم بگوییم که ناآرامی های منطقه خاورمیانه بار دیگر شعله ور خواهد شد.
📰دادستان عمومی اسراییل روز بیست و یکم ماه نوامبر در مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد ، نخست وزیر اسراییل به جرم رشوه خواری ، تقلب و سوء استفاده از اعتماد عمومی تحت تعقیب قرار دارد. سنگین ترین اتهام نخست وزیر اسراییل « رسوایی بسک » عنوان شده است. نتانیاهو به شرکت مخابراتی « بسک » وعده داد در عوض پوشش خبری مثبت در خصوص نخست وزیر اسراییل ، از این شرکت حمایت خواهد کرد. نخست وزیر اسراییل در کیفر خواست ادعای بی گناهی و تاکید کرد:« نخست وزیر نمی تواند کنارگیری کند. »
📰بر اساس قوانین اسراییل ، نخست وزیر حتی اگر تحت پیگرد هم قرار گیرد ، تا زمانی که جرم وی ثابت نشود ، می تواند در سمت خود باقی بماند. چنانچه جرم رشوه خواری نتانیاهو از طریق دادگاه عمومی تایید شود ، ممکن است حداکثر به ده سال حبس محکوم شود. با توجه به اینکه نتانیاهو به عنون نخست وزیر در راس دولت اسراییل قرار دارد ، دیدگاهی مطرح است که وی با دنبال کردن اقدامات قانونی لوایحی را برای معاف شدن از اتهامات تصویب خواهد کرد.
📰ترامپ ، رییس جمهور آمریکا ، حمایت از تداوم نخست وزیر نتانیاهو را آشکارا اعلام کرد. محافظه کاران مسیحی که پایه و اساس حامیان ترامپ را تشکیل می دهند به دولت راستگرای اسراییل که رویکرد سفت و سخت علیه ایران و فلسطین اتخاذ کرده ، نزدیک است ، بنابراین از آنجا که ترامپ پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ میلادی را مدنظر دارد ، سعی دارد با حمایت از نتانیاهو ، حامیانش را برای انتخابات ۲۰۲۰ میلادی حفظ کند.
📰مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا ، روز هیجدهم نوامبر با اشاره به اینکه: «فعالیت شهرک سازی اسراییل در منطقه خودمختار کرانه رود غربی ناقض قوانین بین المللی نیست. » از رویکرد نتانیاهو دایر بر ادغام بخشی از کرانه غربی پشتیبانی کرده است.
📰به نظر می رسد ، نتانیاهو به منظور گسترش حامیانش در داخل کشور ، رویکرد حمله به فلسطین و ایران را تقویت کند. ارتش اسراییل روز دوازدهم نوامبر فرمانده « جهاد اسلامی » را با حملات هوایی به قتل رساند. همچنین ارتش اسراییل روز بیستم نوامبر دهها پایگاه نظامی نیروی قدس سپاه پاسدران و ارتش ایران در خاک سوریه را بمباران کرد و موجب کشته و زخمی شدن شمار زیادی از نیروی قدس سپاه پاسداران و ارتش ایران شده است.
📰اما با این حال به نظر می رسد قصد واقعی نتانیاهو افزایش تنش در منطقه و بهره برداری از آن برای انتخابات سراسری اسراییل است.
#آن_سوی_مرزها
@najva_net
❌تأملاتی درباره شورش آبان۹۸❌
(قسمت اول)
✍اعتراضات مردمی به گران شدن بنزین در پی اعلام ناگهانی آن (نیمه شب جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸/ ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹) آغاز شد، از اولین روز کاری هفته (شنبه) اوج گرفت ولی به سرعت به شورش کور توأم با تخریب اموال عمومی (وندالیسم) گرائید.
✍اینک، بنظر میرسد این موج به پایان رسیده است. خبرهای دریافتی از تهران و اصفهان و شیراز و سایر شهرهای بزرگ از پایان آشوب و بازگشت نظم حکایت دارد.
✍ورود پررنگ بخشی از جوانان، به طور عمده از سکنه مناطق پیرامونی شهرهای بزرگ، و رویکرد آنان به تخریب و غارت سبب شد که عامه مردم به سرعت خود را کنار بکشند. بدینسان مرکز ثقل آشوبها به مناطق حاشیهای انتقال یافت.
✍شورش۲۴- ۲۷آبان۱۳۹۸ / ۱۵-۱۸نوامبر۲۰۱۹ هم باید از منظر جامعهشناختی- فرهنگی مورد مطالعه قرار گیرد و هم از منظر سیاسی- امنیتی.
🔻 بسترهای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی:
✍از منظر جامعهشناختی، بستر این شورش سیاستهای توسعه چهار دهه پس از انقلاب است که به پیدایش ابرشهرهای فاقد ساختار و تراکم جمعیت انبوه در مناطق حاشیهای شهرهای بزرگ انجامید.
✍شورشهای شهری به طور عام و شورشهای حاشیهنشینان به طور خاص در بسیاری از کشورهای جهان از دیرباز موضوع مطالعات اجتماعی جدی بوده است.
✍از منظر فرهنگی، رواج گسترده تلفنهای هوشمند متصل به اینترنت (اسمارت فن)، که شمار این تلفنها را از ۲ میلیون دستگاه در سال ۱۳۹۲ به ۲۰ میلیون در سال ۱۳۹۳ و حدود ۵۰ میلیون دستگاه در سالهای اخیر رسانید، میزان تعامل و تأثیرپذیری از فضای مجازی را در جامعه ساختارزدایی شده و از نظر فرهنگی متلاطم به اوج رسانید.
✍سیاستهای موسوم به «تعدیل اقتصادی»، که از دهه ۱۳۷۰ در پایه عملکرد دولت هاشمی رفسنجانی قرار گرفت و تعمیق نابرابریهای طبقاتی ناشی از آن، به دلیل ماهیت برخی از این سیاستها یا اجرای ابتر این سیاستها، بهمراه کاهش شدید ارزش پول ملی و گرانی روزافزون، در سالهای اخیر به بروز نارضایتی معیشتی عمیق در بخش مهمی از جامعه انجامید. موارد فراوان فسادهای مالی کلان نارضایتی معیشتی را به سمت اعتراض به فساد و ناکارآمدی در سیستم سوق داد و به نومیدی از بهبود اوضاع در بخشهایی از جامعه انجامید.
✍در وضعیتی که فشارهای معیشتی در اوج بود، اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، صرفنظر از درستی یا نادرستی آن، به دلیل تأثیر چشمگیر بر تشدید گرانی سایر کالاهای مورد نیاز مردم، باید با مقدمات و تدابیر جدی انجام میگرفت.
✍وضع سیاسی خاص ایران و منطقه در زمان اجرای این طرح ضرورت این تدبیر را مؤکد میکرد زیرا روشن بود که هر حرکت نسنجیده و تحریکآمیز از این نوع میتواند اعتراض معیشتی را به سرعت به بحران بزرگی برای امنیت ملی بدل کند و چنین نیز شد... (ادامه دارد)
عبدالله شهبازی
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌تأملاتی درباره شورش آبان۹۸❌ (قسمت اول) ✍اعتراضات مردمی به گران شدن بنزین در پی اعلام ناگهانی آن (
.
.
❌تأملاتی درباره شورش آبان۹۸❌
(قسمت دوم)
🔻طلیعه نظم نوین منطقه و شروع آشوبها از لبنان و عراق:
✍در اوائل مهر۱۳۹۸ / اکتبر۲۰۱۹ ایران در بهترین وضعیت منطقهای خود بود؛ وضعیتی که در تاریخ معاصر ایران مشابه نداشت.
✍بنده در ۲۲ مهر ۱۳۹۸/ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹ نوشتم:
«این دستاورد بزرگی است برای ایران و کل منطقه که میتواند آینده روشنی را برای ایران ترسیم کند. دستیابی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی به منطقه وسیعی تا کناره مدیترانه... این منطقهای است که میتواند سرنوشت ایران و ایرانیان را عوض کند و تأثیرات بزرگ بر جای بگذارد. منظورم فضای گستردهای است برای جولان فرهنگی و اقتصادی... این دستاورد منطقهای، اگر اتفاق بدی نیفتند و امنیت در آن برقرار شود، میتواند تمام مصایب و فشارهایی را که از نظر اقتصادی از آن رنج میبریم جبران کند و شکوفایی بزرگی در پی داشته باشد اگر قدردان آن باشیم و از این فرصت بهره ببریم. در اینجا خوشبینیام را بیان میکنم درباره جایگاهی که تعامل فرهنگی و اقتصادی با حوزه مدیترانه میتواند برای ما داشته باشد. امید که چنین شود.»
✍اندکی بعد، با گسترش آشوبهای سیاسی در عراق و لبنان، که مانند حوادث پسین ایران بر بستر عوامل عینی رخ داد ولی نقش «مهندسی سیاسی» در بروز و هدایت آن قابل رؤیت بود، چنین بنظر رسید که کانونهایی با تمام نیرو در پی فروپاشیدن نظم نوینی هستند که طلیعه آن در منطقه نمایان شده. در ۴ آبان ۱۳۹۸/ ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ نوشتم:
«وضعیت منطقه حساس است. بنظر میرسد برای ایران نیز، مانند عراق و لبنان، برنامه دارند. نمیخواهند بگذارند پیروزی جبهه مقاومت در منطقه به آن نتایجی برسد که آرزو میکنیم یعنی ظهور خاورمیانه جدید و مستقل و امن و شکوفا.»
✍و خمچنین در تبیین حوادث عراق و لبنان نوشتم:
«رایجترین شکل مهندسی اعتراضات و ایجاد آشوبها... شناخت نارضایتیها یا حتی کمک به ایجاد نارضایتی و گسترش آن [است] و سپس، زمانی که فضا کاملاً مستعد بود، جرقه زدن و حتی وارد کردن گروههای سازمانیافته برای تشدید آشوب ...»
✍این تحلیل که آشوبهای لبنان و عراق آینده منطقه را هدف گرفته و منطقاً باید به ایران نیز تسری یابد، در سخنان ۱۷ آبان ۱۳۹۸/ ۸ نوامبر ۲۰۱۹ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، نیز بازتاب یافت. اردوغان گفت:
«پشت این تلاطم اعتراضات عراق چه کسی ایستاده است؟ ما حدس میزنیم این اعتراضات توسط چه کسانی به راه انداخته شده و این اقدامات را ادامه میدهند و حتی تحلیلمان این است که برنامه دارند اعتراضات عراق را به ایران بکشانند.» ... (ادامه دارد)
عبدالله شهبازی
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
. . ❌تأملاتی درباره شورش آبان۹۸❌ (قسمت دوم) 🔻طلیعه نظم نوین منطقه و شروع آشوبها از لبنان و عراق:
.
.
❌تأملاتی درباره شورش آبان ۹۸❌
(قسمت سوم)
🔻بیتدبیری یا مهندسی سیاسی؟
✍در فضای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و منطقهای (که پیشتر شرح دادم)، طرح افزایش قیمت بنزین بدون تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه به شکلی ناگهانی اعلام شد!
✍ اعلام این طرح شوکی بود بر اقشار متوسط و فرودست جامعه که در یکی دو سال اخیر بیشترین فشارهای معیشتی را متحمل شده بودند. واکنش اعتراضی این مردم کاملاً قابل انتظار بود.
✍آيا اجرای طرح افزایش قیمت بنزین به شکل ظاهراً غیرمدبرانه فوق با شناخت پیامدهای آن انجام گرفت و دستکاری عامدانه برای برانگیختن آشوب بود؟! یا واقعاً تدبیر و عقلانیتی وجود نداشت؟!
✍ پرسش مهم بعدی زمان و فضای اجرای این طرح است که منجر به برانگیختن امواجی مشابه با لبنان و عراق در ایران شد! و فرضیه هماهنگ و هدفدار بودن آشوبهای منطقهای در سه کشور فوق را تقویت کرد.
🔻از جنبش اعتراضی تا آشوب تخریبی
✍موجی که میتوانست به نمونهای مثالزدنی از اعتراض مدنی تبدیل شود، تحت تأثیر عواملی که برشمردم، از همان روز شنبه، ۲۵ آبان ۱۳۹۸/ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ به سرعت به وندالیسم* گرائید و آنچنان که سرشت و سرنوشت چنین آشوبهایی است به سرعت خاموش شد.
✍این تحول نشان داد که در ایران نهادهایی که باید خواستها و اعتراضات معیشتی مردم فرودست را نمایندگی کنند وجود ندارند. جناحهای سیاسی چیزی بیش از لابیهای قدرت نیستند، گردانندگان نهادهایی قدیمی چون «خانه کارگر»، که در بدو انقلاب با مأموریت سخنگویی کارگران و طبقات محروم پدید آمد، سالهاست به جای فعالیتهای صنفی- کارگری راه وزارت و وکالت را برگزیدهاند و بخشی از نسل جوانِ مدعیِ اصولگرایی که در دهه ۱۳۸۰ کوشیدند سخنگوی طبقات محروم باشند هم کارکرد پیشین را از دست دادهاند. این خلاء برای آینده ایران خطرناک است.
عبدالله شهبازی
------------
*وندالیسم: نوعی ناهنجاری اجتماعی که معمولا با تخریب اموال عمومی بروز پیدا میکند.
@najva_net
❌مالیات بگیران و مالیات گریزان❌
🔻سرکشی به دارایی های افراد وظیفه دولت مالیات بگیر است، اما آیا دولت به حساب های مالیات گریزان هم سرکشی می کند؟
✍سرکشی دولتی بر مایملک و دارایی های افراد در حکومت هایی که بخشی از در آمدشان بر پایه سیستم های مالیاتی است یک امر طبیعی است. در نروژ، بسیاری از شرکت های خصوصی حتی می توانند به حساب بانکی شما دسترسی پیدا کنند.
✍مثلا اگر شما می خواهید یک گوشی تلفن همراه یا یک ماشین لباسشویی به صورت قسطی بخرید، شرکتی که روش پرداخت قسطی شما را تامین می کند Klarna پیش از این که قرارداد خرید قسطی ثبت شود، می رود و حساب بانکی شما را نگاه می کند که آیا اصلا پولی در حسابتان هست یا نه. خیلی هم رسمی نامه ای به خانه شما می آید که فلان شرکت حساب شما را چک کرد.
✍اصلا کسی که دارایی هایش را از دولت مخفی کند و به نحوی فرار مالیاتی کند، یک جرم قانونی از درجه اول مرتکب شده و ممکن است جریمه اش سالها زندان باشد.
✍اسخنان اخیر معاون وزیر تعاون(مبنی بر شرط سرکشی به حسابها جهت پرداخت یارانه بنزین!) که البته بیانی آماتوری و غیرفنی دارد مساله ای عادی و حل شده در جوامع پیشرفته است. هر فرد جامعه شهری به عنوان یک عضو مالیات ده به جامعه، موظف است دارایی ها، حساب های بانکی داخل و خارج از کشورش را در اختیار و دسترس دولت قرار دهد؛ و این نه فقط برای یارانه گیران که برای پزشکان، وکلا و همه ثروتمندان جامعه هم باید صادق باشد.
✍توقع ایجاد شده نزد مردم البته ریشه در سخنان نابجای رییس جمهور کشور دارد که به هنگام خوش خوشانِ روی کارآمدن دولتش گفت که دولت به حساب های مردم «سرکشی» نمی کند! و این ورای عدم اعتماد مردم به مجموعه این دولت است که با فریبکاری سخنانش از ابتدای دولت یازدهم یک به یک نقض شده و حالا صداهای مختلفی از گوشه و کنار به گوش می رسد که در آن شورای سران قوا، لابی هایی به دنبال معافیت مالیاتی کارانه پزشکان هم هستند!
هاتف خالدی
@najva_net