نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌پرده سوم| بازی جربزه مرغ!
🔹واقعهای روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ رخ داد. این اتفاق هنوز به عنوان یک حادثه قضاوت میشود امّا وقایع بعدی منجر به اتفاقات قابل تاملی شد. برخی سکوهای اینترنتی مستقر در ایران به صورت شبکهای واکنش نشان دادند.
🔹این نکته حائز اهمیت است که این به اصطلاح استارتآپها در یک هلدینگ مشترک هستند. به عنوان نمونه؛ آپارات، فیلیمو، سینما تیکت، صباویژن و آپارات کودک متعلق به هلدینگ صبا ایده است.
🔹یا در نمونهای دیگر، هلدینگ سرآوا سرمایهگذار بالادستی گروه دیجیکالا، گروه علی بابا، گروه پژواک، نوار، باهمتا، شیپور و هلدینگ هزاردستان است.
🔹گروه دیجیکالا خود شامل دیجیکالا، دیجی استایل و فیدیبو است. گروه علیبابا خود شامل علیبابا، جاباما و زورق است. هلدینگ هزاردستان خود شامل کافهبازار، دیوار و بلد است. گروه پژواک خود شامل فاینال تارگت، ادرو و اینتوورک است. تخفیفان، الوپیک و چیلیوری نیز از جمله سکوهایی است که سرآوا در آن سرمایه گذاری کرده است.
🔹اکنون به صورت سریالی تصاویری از اندرونی سکوها منتشر میشود که کشف حجاب کردند. موج اول زمستان بود. اکنون دیجی کالا، طاقچه و ازکی در آستانه سالگرد اغتشاشات، اقدام به انتشار عکس کشف حجاب دسته جمعی کارکنانش کرده و آن را در فضای مجازی منتشر کردند.
🔹نکته جالب ماجرا اینجاست که وزارت خارجه آمریکا نیز نسبت به پلمب ساختمان اداری دیجی کالا واکنش نشان داد! «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا میگوید پلمب ساختمان شرکت دیجیکالا حامل این پیام است که حکومت این کشور از هیچ اقدامی برای کنترل زنان و دختران، حتی «بستن راه تنفس» شرکتهای استارتاپی محلی رویگردان نیست.
🔹چرا واشنگتن باید به وقایع یک شرکت در ایران واکنش نشان دهد؟ «مهدی محمدی» مشاور رئیس فعلی مجلس در امور راهبردی سال ۱۳۹۴ عبارات قابل تاملی پیرامون سکوها بیان کرد. این کارشناس امور بینالملل- امنیتی معتقد است: «نقش خانواده نمازی را در تاسیس نایاک میبینیم. خانواده نمازی در حزب دموکرات آمریکا به شدت منتفذ هستند. نایاک در حوزه سیاست خارجی و حوزه لابی بین بخش خصوصی و دولتی ایران و آمریکا درگیر است. وقتی جلوتر میرویم، شاهد آن هستیم که همین افراد در حوزه محیط زیست تعدادی NGO زدند و ظاهرا در موضوع محیط زیست فعال هستند. همین حلقه در مذاکرات هستهای وجود دارند. چرا باید یک تعداد معدود این حجم از فعالیت را انجام دهند؟»
🔹این کارشناس امور امنیتی و بینالمللی در سال ۱۳۹۴ گفت قدرتمندترین شبکه آمریکا در ایران مربوط به شبکه نایاک، نمازی و ترتیتا پارسی است و از شبکه اطلاعاتی آمریکا در ایران مهمتر هستند. محمدی در ادامه افزود: حجم فعالیتهایی که این شبکه انجام میدهد، حجم دادهای که جمع آوری میکند، شبکه سازی که در ایران کرده است، ارتباطاتی که با دستگاههای حاکمیتی برقرار کرده است را هیچوقت یک شبکه اطلاعاتی محض که ماهیت آن امنیتی-جاسوسی است، نمیتواند انجام دهد. شما یکی از این افراد را دستگیر کنید، صدای مجامع حقوق بشری بلند میشود که یک کارآفرین بازداشت شد. دیگر نام عامل امنیتی را نمیآورند.
🔹به نظر میرسد عواملی در شبکه استارتآپی مستقر در ایران، سکوها را وارد بازی جربزه مرغ (Chicken Game) با نظام کردهاند. این مدل از منازعه در تئوری بازیها شبیه به دوئلهای هالیوودی است. دو طرف سوار بر ماشین با سرعت به سمت هم میآیند تا در انتها مشخص شود چه کسی تسلیم میشود. غفلت برخی مسئولین و ایجاد شرایط انحصار برای این پلتفرمها و عدم نظارت، با ادبیاتی مثل دفاع از کسب و کار و ایجاد اشتغال و نظایر آن تقلیل ماجرا و ساده اندیشی است که هر چقدر بیشتر تعلل شود خسارات آن جبران ناپذیرتر خواهد شد.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌ماموریت دشوار هاکان فیدان از نظر سردبیر "میدل ایست آی"
🔹توجه به عملکرد هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه، از موضوعات جالب توجه بسیاری از رسانه های این کشور است. چرا که برای اولین بار در تاریخ جمهوری ترکیه، رئیس سرویس اطلاعاتی این کشور، به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد.
🔹در عین حال، برخی از تحلیلگران خارجی نیز علاقه مند هستند تا در مورد فیدان قلم زنی کنند و به این موضوع بپردازند که اساساً اردوغان، از این اقدام چه هدفی داشته و چرا دستگاه دیپلماسی را به یک چهره امنیتی سپرده است.
دیوید هرست، سردبیر میدل ایست آی انگلیس، یکی از این تحلیلگران است. او به تازگی مطلبی در مورد هاکان فیدان نوشته که به شکل گسترده مورد توجه رسانه های ترکیه نیز قرار گرفته است.
🔹آیا فیدان یک شاهین است؟
دیوید هرست در مقاله خود به این موضوع پرداخته که انتصاب هاکان فیدان، مهمترین انتصاب در کابینه اردوغان بوده و می توان آن را مهمترین تصمیم برای حفظ قدرت در سومین و آخرین دوره ریاست جمهوری اردوغان دانست.
🔹فیدان در 13 سال گذشته میت را ترمیم کرده و آن را به یک سرویس اطلاعاتی در حال تکامل و سازگاری با تهدیدات جدید تبدیل کرده است. به همین خاطر، طبیعی بود که ارتقا یابد.
🔹«به عنوان یک قانون بدیهی در سراسر جهان، وظیفه اداره یک سازمان اطلاعات ملی، به چهره هایی داده می شود که به خاطر سوابق نظامی گری و امنیتی، آنها را شاهین می نامند. چنین پست های حساسی در خاورمیانه نیز تنها به افراد بسیار نزدیک یا خانواده و فرزند سپرده می شود. اما هاکان فیدان نه یک شاهین است، نه نزدیک به خانواده رئیس جمهور. او یک دانش آموخته علوم سیاسی است که زیر نظر نورمن استون مورخ و آکادمیک اسکاتلندی آموزش دیده است. اگرچه او مدتی در ارتش خدمت کرده، ولی یک شاهین نظامی نیست. او یک روشنفکر است نه یک قلدر. او بیش از چند رئیس جمهور اخیر ایالات متحده کتاب می خواند! انگلیسی او روان است و چنان مطالعات گسترده ای دارد که می تواند هم در مورد چشم اندازهای ضعیف استقلال اسکاتلند بحث کند، هم درباره الهیات اسلامی.»
🔹انتصاب فیدان به عنوان رئیس سرویس اطلاعاتی در سال 2010 با سوء ظن بسیاری از سوی نهادهای امنیتی ترکیه روبرو شد. چرا که هم بسیار جوان بود و هم این که از چهره های حرفه ای و سرشناس دنیای اطلاعات و امنیت نبود. حتی ایهود باراک، وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی، فیدان را به عنوان دوست ایران، در مظان اتهام قرار داد.
🔹به قول سردبیر میدل ایست آی، سرویس میت، یک عمر در داخل کار کرده بود و به عنوان مثال، مستشار یا رئیس سرویس، اسامی معشوقه های هر وزیر و نماینده مجلس را می دانست، اما نمی دانست چه کسی رئیس اطلاعات ارتش سوریه است! فیدان، قبل از آن که رئیس شود، مشاور نهاد نخست وزیری بود و در کشور نروژ با سران پ.ک.ک مذاکره کرد. اما فایل صوتی این مذاکره، توسط شاگردان فتح الله گولن افشا و منتشر شد و فیدان را در شرایط سخت قرار دادند.
🔹گولنی ها در بخش های بزرگی از دولت ترکیه نفوذ کرده بودند. آنها دانشگاه های خود و شبکه ای از مدارس خصوصی را در اختیار داشتند و به دنبال آن بودند که ریاست میت را نیز در دست بگیرند. به همین خاطر، شاگردان گولن همواره به دنبال حذف فیدان بودند. در جریان کودتای نافرجام سال 2016 نیز دفتر او در مقر قدیمی میت در آنکارا اولین دفتر دولتی بود که با استفاده از بالگرد نظامی، بمباران شد و برای چند ساعت، همه فکر می کردند فیدان مرده است.
🔹فیدان همیشه شیفته رابطه دنیای اطلاعات و امنیت و سیاست خارجی بوده و کالبدشکافی این رابطه، موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد او بود.
📌این کتاب که در سال 1999 تکمیل شد، امروز تا حدودی طعنه آمیز خوانده می شود، زیرا فیدان از سیا و MI6 به عنوان مدل هایی نام می برد که اطلاعات ترکیه باید حول آن ها جهت گیری کند. اما آن ستایش ها، متعلق به زمانی بود که قدرت آمریکا در اوج خود بود و به عنوان برنده جنگ سرد و رهبر بلامنازع نظامی و اقتصادی جهان شناخته می شد. اما طولی نکشید که موسسات و نهادهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس، در افغانستان، عراق، یمن، سوریه و لیبی و اکنون در اوکراین، عملاً ناتوان عمل کردند.
🔹در سال 1999، همه چیز رو به راه بود. در آن زمان، آمریکا واقعاً فکر می کرد که می تواند کشورها را به میل خود هدایت کند و آنها را تغییر دهد. اما چیزی که فیدان را در مورد سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس کنجکاو کرد، نحوه سازماندهی و جایگاه آنها به عنوان نهاد تصمیم ساز بود.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
🔹این موضوع، همواره برای ترکیه، یک نگرانی بسیار جدی بوده و این کشور، همیشه در مسیر نهادسازی، ناتوان و گرفتار بوده است. چنین شد که فیدان، تلاش کرد تا میت را بازسازی کند و آن را حرفه ای و قابل اعتماد بود نشان دهد. او نهاد به ظاهر خیریه موسوم به «آژانس کمک رسانی ترکیه» (TIKA) را نیز به شکل جدید سازماندهی کرد و از تیکا به عنوان ابزاری برای گسترش نفوذ ترکیه در بالکان استفاده کرد. درست در زمانی که دیگ جنگ قومی هنوز داغ بود.
🔹فیدان در 13 سال گذشته MIT را از هر نظر بازسازی کرده است. او سرویس میت، را به عنوان سازمانی برای مقابله با تهدیدات جدید به صحنه آورد و دو بخش مهم تجزیه و تحلیل استراتژیک و بخش جنگ سایبری را تقویت کرد.
🔹هاکان فیدان تلاش کرد، میت را به یک سازمان غیرسیاسی و غیر حزبی تبدیل کند اما کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق وعده داده بود که اگر رئیس جمهور شود، این نهاد اطلاعاتی را به پروفسور امید اوزداغ رهبر راست گرای حزب ظفر می سپارد.
🔹رابطه فیدان با اردوغان نزدیک است، اما با این حال، او یک سیاستمدار نیست. زمانی که مانند احمد داود اوغلو، نخست وزیر سابق و خیلی های دیگر به صف مخالفین اردوغان پیوستند، هاکان فیدان، وفادارانه کنار اردوغان ماند.
📌سخت ترین ماموریت هاکان فیدان چیست؟
🔹از دید دیود هرست سردبیر میدل ایست آی، سخت ترین ماموریت هاکان فیدان، پیش روی او قرار گرفته است. چرا که نظم قدیم جهانی در حال خاتمه یافتن است و نظم جدید تا ایستگاه شکل گیری، فاصله زیادی دارد.
🔹در چنین شرایطی، هاکان فیدان که قبلاً هم پرونده های پیچیده در دست او بوده و همواره درگیری های ترکیه را مدیریت کرده، خود را نگهبان نظم جدید می داند.
🔹او همان چهره ای است که پیروزی آذربایجان را در آخرین نبرد در برابر ارمنستان تضمین کرد و در لیبی هم، در برابر واگنر و حفتر جنگید و برای توافق غلات بین اوکراین و روسیه و مبادله زندانیان، مذاکره کرد.
🔹سرویس اطلاعات ترکیه حامی اصلی گروه های تندرو و جنگ طلب در شمال سوریه و فیدان شخصیت اصلی مدیریت و هماهنگی آنها بود. اما حالا وارد حوزه دیگری شده و در دوران تصدی خود به عنوان وزیر، به یک متخصص در حوزه سیاست خلیج فارس تبدیل شده است. او اولین کسی بود که تماس با سعودی ها را پذیرفت و از اردوغان درخواست کرد که پیگیری قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی را در کنسولگری عربستان در استانبول را کنار بگذارد. اما قبل از آن نیز، اولین کسی بود که فایل های صوتی ضبط شده از صحنه قتل را در اختیار جینا هاسپل رئیس وقت سازمان سیا گذاشت.
🔹«اکنون، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و محمد بن زاید، رئیس امارات با هم اختلاف دارند. اما هر دو آنها روابط گرم و رو به رشدی با ترکیه دارند. پس از بازنشستگی فیدان، همه اینها یک سخنرانی جالب در علوم سیاسی خواهد بود.
🔹عنوان سخنرانی می تواند این باشد: چگونه با دو مردی که تمام تلاش خود را برای کشتن من انجام دادند دوست شدم! سخت ترین کار فیدان پیش روی اوست. نظم قدیم می رود اما ظاهراً ناتو هنوز هم متوجه این واقعیت نشده است.
🔹مدیریت دیپلماسی در شرایط نوین، نیاز به درایت، هوش و توانایی گوش دادن و ارزیابی اطلاعات دارد. چنین وضعیتی، مستلزم آن است که فردی در راس کار باشد که برای ایجاد روابط شخصی وقت گذاشته و اکنون ابزاری برای اجرای سیاست خارجی دارد. این نیازمند اطلاعاتی است که بتواند به سیاست خارجی صدا و فرم دهد. وزیر خارجه ترکیه این ویژگی ها را دارد. بنابراین بهتر است همتایانش او و ترکیه را جدی بگیرند.
🔹اگر چه سردبیر میدل ایست آی، عبارات اغراق آمیزی در مورد قابلیت و توانایی های هاکان فیدان به کار برده، اما برخی از ناظران سیاسی ترکیه بر این باورند که فیدان، فقط یک بازوی اجرایی است و از لحاظ نظری، توانایی خاصی ندارد.
💠eitaa.com/masaf_najva
41.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌انتخابات حقالناس است
🔹مصادیق رعایت حقالناس تنها متولیان برگزاری انتخابات نیستند؛
حق داوطلب، ممانعت از ورود افراد ناصالح،توجه به پیشنهاد دهنده فهرستها و اعتماد به مجموعههای صالح همهوهمه جز حقالناس محسوب میشود.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جمعه در تاریخ ۱۳۹۴٫۱۰٫۴
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نمایش پهپادهای ایرانی در وزارت دفاع آمریکا / تحلیلگران امریکا : پهپاد ایرانی، ارزان اما تاثیرگذار است
🔹تحلیلگر سرویس اطلاعات دفاعی آمریکا یک قطعه از پهپاد به دست آمده در اوکراین را با قطعات دیگری از پهپاد کشف شده در عراق مقایسه کرد. آنها کاملا شبیه بودند مثل قطعاتی از یک پازل.
🔹سایت شبکه امریکایی ان بی سی نیوز نوشت: تحلیلگران سرویس های اطلاعاتی امنیتی امریکا می گویند بررسی قطعات باقی مانده از پهپادهایی که روسیه در حملات علیه اوکراین استفاده می کند به طور غیرقابل انکار، اثبات می کند این پهپادها ساخت ایران هستند.
🔹پهپاد شاهد ساخت ایران ارزان قیمت اما سلاح تاثیرگذاری برای ضربه زدن به زیرساخت های غیرنظامی، ایجاد وحشت و از بین بردن دفاع هوایی اوکراین، طراحی شده است.
🔹اوکراین و کشورهای غربی مدعی هستند روسیه در حملات علیه اوکراین از پهپادهای ساخت ایران استفاده می کند اما مسکو و تهران هر دو این ادعا را رد می کنند. البته وزیر خارجه ایران قبلا گفته بود تهران در قالب همکاری دو جانبه، تعدادی پهپاد را قبل از جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده بود.
🔹در این گزارش به قلم Dan De Luce خبرنگار شبکه ان بی سی نیوز امریکا آمده است: سرویس اطلاعات دفاعی آمریکا (Defense Intelligence Agency) از مقامات خارجی دعوت کرده است از نمایشگاه بقایای پهپادهای سرنگون شده در اوکراین و عراق بازدید کنند. تحلیلگران سرویس اطلاعاتی دفاع امریکا می گوید این قطعات به جا مانده از پهپادها شواهد غیرقابل انکار ارائه می کند که تهران برای جنگ در اوکراین، به روسیه پهپاد ارائه کرده است.
🔹نمایشگاه بقایای پهپادهای ایرانی در وزارت دفاع آمریکا که از جنگ اوکراین و عراق به دست آمده اند. در یکی از تابلوها اظهار نظر مقامات ایرانی در تکذیب ارتباط پهپادها با ایران آمده است. شرح سرویس اطلاعات دفاعی آمریکا : از چپ به راست: بقایای پهپاد ساخت ایران شاهد 101 و پهپاد ساخت ایران شاهد 131 که در سال 2022 در اوکراین سرنگون شدند. پهپاد ساخت ایران شاهد 131 به دست آمده در عراق در سال 2022 . عکس ها توسط سرویس اطلاعات دفاعی امریکا the US Defense Intelligence Agency منتشر شده اند.
🔹سرویس اطلاعات دفاعی امریکا اضافه کرد بعد از جمع آوری و بررسی قطعات باقی مانده از پهپادهای سرنگون شده در اوکراین و عراق این قطعات و نتایج بررسی ها در معرض نمایش برای نمایندگان کشورهای خارجی ، اعضای کنگره و خبرنگاران قرار گرفته است. هدف از این اقدام، رد تکذیب های ایران درباره ارسال پهپادهای مسلح به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین اعلام شده است.
🔹یک تحلیلگر سرویس اطلاعات دفاعی امریکا به گروهی از خبرنگاران در محل این نمایشگاه گفت قطعات پهپادهای سرنگون شده در اوکراین از جمله بال ها و موتور و یک پهپاد سالم کشف شده در عراق را نشان داد. پهپادهای ارائه شده شبیه به هم به نظر می رسند. طراحی مشابه مثلثی، بال های هواپیما، بدنه فایبرگلاس و موتور ملخی در عقب.
🔹تحلیلگر سرویس اطلاعات دفاعی آمریکا یک قطعه از پهپاد به دست آمده در اوکراین را با قطعات دیگری از پهپاد کشف شده در عراق مقایسه کرد. آنها کاملا شبیه بودند مثل قطعاتی از یک پازل. پهپادهای به دست آمده در اوکراین و عراق، دارای شماره سریال های متوالی و مشابه هستند. همچنین جنس استفاده شده در هر دو، کاملا مشابه است. پهپاد به دست آمده در عراق مربوط به حملاتی است که سپاه پاسداران آنها را علیه گروه های مخالف در کردستان عراق انجام داد و این حملات را رسما اعلام کرد.
🔹 این پهپادهای ساخت ایران، ساده و ارزان و بدون تجهیزات الکترونیکی پیچیده یا دوربین هستند.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌«تیرلاین» سلاح جدید آمریکا/ جنگافروزی جاسوسهای آمریکایی با اطلاعات منبعآشکار
🔹مأموران اطلاعات آمریکا اکنون جنگ را به فضای عمومی کشاندهاند و بر اساس اطلاعات منبعآشکار، گزارشهایی مینویسند که هدف اصلی آنها دستکاری افکار عمومی جهان علیه دشمنان واشینگتن است.
🔹چند سال پیش، وقتی حزبالله لبنان در جنگ سیوسهروزه با کمترین افراد و سادهترین ادوات مخابراتی و نظامی توانست اسرائیل را با پیشرفتهترین تسلیحات نظامی به زانو دربیاورد، زنگ خطر برای غربیها و حامیان اسرائیل به صدا درآمد.آنها متوجه شدند یکی از مزیتهای گروههای غیردولتی و مردمی، انعطاف بالا در تغییر روندها وبرنامههاست.
🔹این مزیت در وهله اول به خاطر تمرکز روی جنبه انسانی و غیرقابل پیشبینیِ تاکتیکهای نبرد است. به عنوان مثال، تغییر سریع محل استقرار، تغییر آدرسهای مخابراتی و استفاده از تاکتیکهای بداهه باعث اختلال حتی در پیشرفتهترین سامانههای پیشبینی دنیا میشود.نکته مزیتسازِ دوم در چنین گروههایی، استقلال از دولتهای مرکزی منطقه و بنابراین انعطاف بیشتر نسبت به سامانههایی است که در بندِ قالبها و محدودیتهای دولتی محصورند. امروز، گروههای مقاومت منطقه یا حتی پیمانکاران نظامی در جهان،مستقل از دولتها عمل میکنند و لذا عواقبی برای دولتهای متبوعشان به بار نمیآورند. مثلاً،گروه نظامی «واگنر» که به طور غیرمستقیم اهداف روسیه را در منطقه برآورده میکند، در جنگ داخلی سوریه، ناآرامیهای اوکراین و اخیراً در کشورهای آفریقایی خوش درخشیده است و در عین حال مسکو هیچ مسئولیتی را در قبال آنها نمیپذیرد
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌عملیات روانی
🔹اما عکسالعمل غرب در قبال این جنگ نامنظم چیست؟ در جایی که توپ و موشک دیگر اثر ندارد، باید به سراغ عملیات روانی رفت. در روزهای آخر سال ۲۰۲۱، مسئولین فرانسوی گزارشهایی اطلاعاتی را در اختیار رسانههای این کشور گذاشتند که ادعا میکردند فعالیتهای نظامی روسی (احتمالاً پیمانکار نظامی واگنر) در کشور مالی به حداکثر رسیده است. این اطلاعات از نوع عکسهای جغرافیایی و رهگیری پروازهای میان روسیه و مالی بود. در عرف اطلاعاتی، به چنین دادههایی «اطلاعات جغرافضایی» گفته میشود.
🔹به عنوان مثال، این عکسها نشانگر راهاندازی زیرساختهایی اطراف فرودگاه «باماکو»، پایتخت مالی، بودند که احتمالاً متعلق به نیروهای واگنر بود. فرانسه و همپیمانهایش کانادا، آلمان و انگلستان، که از نفوذ روسیه در آفریقا بهشدت نگران هستند، در بیانیهی مشترکی، در تاریخ ۲۳ دسامبر ۲۰۲۱، اعلام کردند «از مالی و مردمش حمایت میکنند» و «هرگونه حضور مستشاران نظامی در خاک این کشور را محکوم مینمایند.» دو روز بعد، دولت مالی در یک بیانیهی رسمی «این ادعاهای بدون اساس» را رد کرد و «استفاده ادوات ادعایی در کشور مالی توسط یک شرکت امنیتی» را تکذیب نمود.
🔹اقدام فرانسه و همپیمانهایش در ارائه این اسنادِ خام، از روی عجله و خشم نسبت به تحرکات روسیه در آفریقا بود؛ و با پاسخ صریح دولت مالی روبهرو شد و افتضاحی رسانهای برای آنها به بار آورد. با این حال، راهبرد آمریکا نسبت به این مسئله از جنس دیگری است. آمریکاییها نیز بهخوبی متوجه شدهاند که در این نبرد، قدرت تسلیحات نظامی بهتنهایی کافی نیست و باید از جنگ نرم نیز علیه اهداف خود استفاده کنند. بنابراین به جای آنکه از اطلاعات خام جغرافضایی استفاده کنند، آنها را جمعآوری، دستهبندی و تحلیل کرده و در قالب گزارشهای اطلاعاتی ارائه میکنند. در واقع، گزارشهایشان را به انواع اطلاعات «دسترسی آزاد» یا «منبعآشکار» مستند میکنند. این پروژه از دسامبر ۲۰۲۱ مخاطب عام را هدف گرفته و جنگ اطلاعاتی به راه انداخته است.
💠eitaa.com/masaf_najva