♨️ رشد 55 درصدی ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در طی 7 سال اخیر!!
👤 محمدحسین آیتی، دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور؛
🔹 درآینده به دلیل تدابیر اندیشه شده در سالهای اخیر، دچار کمبود پزشک در سطح کشور نخواهیم شد. مشکلاتی که بعضاً درخصوص سختی دسترسی به پزشکان در کشور مشاهده میشود، چندان ارتباطی با تعداد پزشکان موجود نداشته و مشکل اصلی، عدم توزیع مناسب پزشکان موجود در سطح کشور است.»/خبرگزاری سپید
✍🏼 این اظهارات درحالی است که آمارهای مربوط به سرانه پزشک و همچنین شرایط پیشآمده در بحران همهگیری کرونا، گواه برآن است که درحالحاضر با مشکل جدی کمبود پزشک مواجه هستیم. همچنین با توجه به آمارهای جمعیتی کشور که نشان میدهد تعداد سالمندان تا ۲۰ سال آینده ۳ برابر میشود، با احتساب اینکه سالمندان ۴ برابر افراد عادی به خدمات پزشکی نیاز دارند، نیاز به پزشک حداقل ۱۰ برابر خواهد شد!
🔺ناآگاهی مسئولین امر و کوتاهی در انجام وظایف خود، جدیترین بحران حال حاضر نظام سلامت است...
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خطر کمبود پزشک و قربانی شدن سلامت توده مردم
🔹 با توجه به آمارهایی مثل استاندارد بینالمللی سرانه پزشک وضعیت ایران به خصوص در سرانه پزشک متخصص، در جایگاه نامناسبی قرار دارد. اما درکنار آمار کنونی، بحران سالمندی جمعیت وهمچنین سالمندی پزشکان در آینده، نظام سلامت کشور را با معضل جدی کمبود پزشک و دسترسی محدود بیماران به پزشک مواجه خواهد کرد./خبرگزاری تسنیم
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ قابل توجه هموطنان استان اصفهان
💡 در صورتی که قصد دریافت واکسن کرونا را دارید، امکان دسترسی به واکسن امن فخرا در اصفهان فراهم شد.
🔹 مرکز واکسیناسیون شهید فخریزاده در اصفهان واقع در گلستان شهدای اصفهان امروز ساعت ۱۵ در خدمت شما هموطنان خواهد بود.
✍ حضور تیم فخرا در اصفهان به مدت محدود خواهد بود.
@masaf_esfahan
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ تاثیر سینوفارم در جلوگیری از عفونت، ۵ درصد!
✍ در واقع اگر عدم ابتلا معیار کارآمدی واکسیناسیون قرار گیرد، تفاوتی بین دریافت سینوفارم و عدم دریافت واکسن در مورد جلوگیری آلودگی با ویروس کرونا وجود نداشت!
💡 در مورد واکسنهای ژنتیکی مانند اسپونیک و آسترازنکا پیشتر مفصلاً صحبت کردیم، نمیتوان عواقب احتمالی و بلند مدت این واکسنها را به سادگی پذیرفت.
🔹 نتایج تحقیقات گسترده به زودی کارآمدی مدیریت کرونا را در خصوص #واکسیناسیون_عجولانه زیر سوال خواهد برد!
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
11.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ پس از شکست انحصار وکالت حالا نوبت پزشکی است
🔹 کمبود شدید نیروی انسانی از جمله پزشک و پرستار در کشور، یکی از معضلات نظام سلامت ایران است که با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در دهههای آینده میتواند بحرانی جدی در کشور ایجاد کند.
🔹 به ازای هر ۱۰ هزار نفر در ایران، کمتر از ۶ پزشک متخصص وجود دارد، در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا و حتی منطقه، بیش از ۲۰ پزشک متخصص به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند.
🔹 با وجود کمبود شدید پزشکان در کشور، تعارض منافع بین مصالح صنفی و مصالح عمومی باعث شده از افزایش ظرفیت پذیرش در این رشتهها جلوگیری شود که امیدواریم به زودی این انحصار نیز شکسته شود./ اخبار فوری
#انحصار_پزشکی
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس بزودی ارائه میشود
🔹️ حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، طرح جمعیت و تعالی خانواده را از طرحهای مهم کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم برشمرد و گفت: این طرح نیز پس از ساعتها بررسی و تدوین، آماده شده است و تا پایان هفته طرح نهایی و ارائه میشود./ایرنا
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بحران پیری تهدید استان سمنان/ کاهش رشد اقتصادی پیشبینی میشود
🔹️ طبق اعلام مرکز آمار ایران در سال ۹۹ میانگین نرخ عمومی ازدواج در کشور برابر شاخص هفت محاسبه شده که کمترین نرخ متعلق به استان سمنان با ۴.۷ ازدواج به ازای هر یک هزار نفر بوده است این امر نشان میدهد که در استان سمنان کاهش ازدواج داشتهایم.
🔸️ این موضوع تنها نگرانی استان نیست بلکه از لحاظ سالمندی هم استان سمنان طی سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته تا جایی که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شرق استان سمنان یکی از پیرترین جمعیتهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی کشور را دارد و وضعیت در سمنان نیز بهتر نیست.
🔹️ رشد سالمندی را میتوان از سه منظر مورد بررسی قرار داد نخست اینکه وقتی سن بالا میرود خواه ناخواه جمعیت کاهش یافته و مضرات اجتماعی آن نمایان میشود، مورد دوم این است که افزایش سن هزینههای درمان، بیماری و دارو و… را به دولت تحمیل میکند و سوم انسان قدرت مولد بودن اقتصادی خود را از دست داده و جمعیت مستعد کار و تولید در استان سمنان کاهش مییابد.
🔸️ کامل گزارش خبرگزاری مهر:
mehrnews.com/xWhpz
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعارض منافع؛ آفت جدی نظام سلامت
🔻 درگفتگو با میز اقتصادی اخبار ساعت ۱۴ در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ خلاصهای از برخی مصادیق در نظام سلامت توسط مجری این برنامه بیان شد.
👤 اقای باغشاهی، مجری برنامه میز اقتصادی گفت: نظارت سازمان نظامپزشکی بر تخلفات پزشکان و بیمارستانها، یا صدورپروانه پزشکی توسط نظام پزشکی، تعیین تعرفه توسط نظام پزشکی و عضویت در هیئت مدیره شرکتها در مسئولین نظام سلامت را از جمله مواردی که بسترساز تعارض منافع در نظام سلامت هستند، بیان کرد.
🔸 در ادامه این برنامه حسین بوذرجمهری، پژوهشگر کارگروه سلامت ضمن بیان اینکه مصادیق تعارض منافع بسیار زیاد است و یکی از ریشههای اصلی مسائل نظام سلامت کشور هست، اظهار کرد: تعارض منافع یکی از ریشههای اصلی مسائل نهتنها نظام سلامت که حتی نظام حکمرانی کشور هست و عمق مسئله به شکلی هست که ما طرحهای خوبی مثل پزشک خانواده که میخواهیم در کشور اجرا کنیم و یا پرونده الکترونیک سلامت که میخواهیم اجرا کنیم، اینها همه دچار تعارض منافع میشوند و اجرا نمیشوند.
🔹 وی افزود: اصلیترین مشکل ما که میخواهیم در نظام سلامت حل کنیم، همین مسئله تعارض منافع است. حتی در طرح تحول سلامت هم تعارض منافع نقش مهمی دارد که اجازه نمیدهد این طرح به خوبی اجرا شود.
🔸 پژوهشگر و کارشناس گروه سلامت ادامه داد: تعارض منافع در کشور ما بسیار زیاد است، در حالیکه در کشورهای غربی به طورکلی تا حد ممکن مدیریت میشود و بحث اصلی انجاست که کسی که در بخش عمومی کار میکند باید از کسی که در بخش خصوصی کار میکند تا حد ممکن منفک باشند. هدف بخش عمومی خدمت به عموم است درحالی که بخش خصوصی انگیزه کسب سود دارد و وقتی این دو باهم یکی میشوند باعث میشود بخش عمومی ضرر ببیند.
🔹 حسین بوذرجمهری در پاسخ به مجری برنامه، درمورد نشتی دارو در نظام توزیع دارو با وجود سامانه تیتک و راه حذف تعارض منافع، گفت: یکی راهکارهای اصلی در شفافیت است که میتواند با سامانهها باشد و این شفافیت را باز همان افرادی ایجاد میکنند که خودشان تعارض منافع دارند. اول باید نظام حکمرانی ما در بخش سلامت خالی از افرادی که تعارض منافع دارند، شود.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ واکنش «شانهساز» به داروخانه داری ۱۰۰۰ مقام دولتی/ منع قانونی وجود ندارد!
👤 محمدرضا شانهساز رییس سازمان غذا و دارو در خصوص انتقادات مطرحشده مبنی بر اینکه کارکنان دولت، دارای داروخانه هستند، اظهار داشت: براساس قوانین کشور، هیچ منع قانونی بر این که یک داروسازی که شاغل در بخشهای دولتی است داروخانه داشته باشد، وجود ندارد و بر همین اساس داروساز هم (مثل پزشکان، دندانپزشکان یا متخصصان علوم آزمایشگاهی که میتوانند مطب و آزمایشگاه و موسسه پزشکی داشته باشند) میتوانند داروخانه داشته باشند.
🔹 وی عنوان کرد: وقتی قانون منع نکرده پس هیچکس هم نمیتواند مانع داشتن همزمان داروخانه برای داروساز شاغل در مراکز دولتی شود.
شانهساز ادامه داد: نکته دوم این است که قیمت دارو مصوب وزارت بهداشت است و کالایی نیست که بتوان با قیمت دیگری فروخت زیرا قیمت دارو توسط سازمان حمایت، سازمان غذا و دارو و نمایندگان صنعت داروسازی قیمتگذاری میشود. بنابراین داروخانه نمیتواند رأساً قیمت دارو را بالا و پایین کند و اصولا تعارض منافعی هم از این بعد وجود ندارد.
🔸 وی افزود: نکته سوم این که داروخانه یک موسسه پزشکی است که خدماتش را براساس یکسری اصول علمی ارائه میکند و چون منع قانونی وجود ندارد هیچکس هم نمیتواند مانع فعالیت و تاسیس داروخانه توسط داروسازها شود.
🔹 گفتنیاست اخیراً گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ منتشر شده که نشان میدهداز حدود ۱۳ هزار داروخانه فعال در سراسر کشور، مؤسس ۸۱۲ داروخانه، از کارکنان بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی هستند. مؤسس ۲۲۱ داروخانه نیز از کارمندان شاغل در پستهای حاکمیتی سیاستگذاری، صدور مجوز و نظارت بر امور دارو است./خبرگزاری فارس
✍🏼 درحالیکه در لیست مصادیق تعارض منافع بارها ذکر شده است، اگر کارکنان يا مسئولان، مالكيت يا ارتباط سهامداری با شرکت يا مؤسسههايي داشته باشند که خودشان قاعدهگذاری ميکنند يا تحت نظارت قرار ميدهند، تعارض منافع شكل گرفتهاست.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حذف مافیای کودککشی در طرح جمعیت مجلس
🔹️ طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، تمام زنان باردار باید تحت غربالگری قرار بگیرند تا در صورت احتمال وجود اختلالات ژنتیکی در جنین، وارد روند درمانی شوند؛ این دستورالعمل اگرچه با هدف کاهش تولد نوزادان با اختلالات ژنتیکی اجرا میشود، بهدلیل آمار مثبت کاذب ۱۶.۵ درصدی در غربالگری، عملاً موجب سقط هزاران جنین سالم در سال شدهاست!
🔸️ طبق برآورد جهانی تعداد نوزادان دارای سندروم داون، کمتر از یک دهم درصد کل نوزادان متولد شده است؛ با این وجود ما به جای ارجاع گروههای پرخطر یعنی سنین بالای باروری و کسانی که سابقه بیماری را در خانواده دارند، عموم جامعه مادران باردار (۹۵درصد) را به سوی فرآیند غربالگری سوق میدهیم!
🔹️ بهخاطر خطای بالای غربالگری اولیه، برای پیدا کردن هر جنین مبتلا به سندروم داون، تعداد زیادی خانواده که به احتمال ۹۹ درصد جنینشان سالم است، به مرحله بعدی غربالگری منتقل میشوند که انجام آزمایشهای آن حدود ۵ میلیون تومان هزینه دارد؛ هزینههای بالای غربالگری در مرحله دوم باعث میشود که بسیاری از این مادران به هیچ عنوان توان انجام آزمایشهای مربوطه را نداشتهباشند، مادرانی که عملاً به دلیل حاکمیت این سیستم غلط، هم دچار نگرانی بیمورد درباره تولد نوزاد معیوب هستند وهم هیچ راهی برای تشخیص سلامت جنین خود ندارند؛ و هیچ حمایت مالی و روانی از آنها صورت نمیگیرد.
🔸️ اتفاق ناراحتکنندهای که اینجا میافتد این است که پزشک میداند در صورت تولد نوزاد با اختلال ژنتیکی، قانوناً محکوم شناخته میشود و باید خسارت دهد! اضطراب این احتمال، هرقدر هم پایین باشد، مادر و پزشک را عملاً بهسمت سقط جنین سوق میدهد.
🔹️ "طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده" با حذف اجبار غربالگری، بهدنبال برداشتن این اضطراب از پزشکان و مادران است؛ در این صورت، پزشک برای اجبار عموم مادران به غربالگری تحت اجبار قرار نمیگیرد و با کم شدن دایره ارجاع به غربالگری، تعداد خطای مثبت کاذب هم کاهش مییابد و جنینهای سالم کمتری با خطای غربالگری از بین میروند؛ تحریف هدفمند این ماجرا در رسانهها، موجب فضاسازی منفی گستردهای علیه مجلس و طرح جوانی جمعیت شد.
🔸️ مخالفان طرح وانمود میکنند در طرح جوانی جمعیت، عملاً سقط درمانی جنینهای با اختلال ژنتیکی حذف میشود و سالانه ۱۰ هزار نوزاد معلول به دنیا خواهند آمد! در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد و این ادعا فقط به دنبال ایجاد وحشت در جامعه است؛ البته این عده از همان ابتدای جان گرفتن طرح جوانی جمعیت در مجلس یازدهم با کلیدواژههای «نه به فرزندآوری اجباری»، «حقوق زنان» و «حقوق باروری» قصد داشتند از موفقیت طرح در بهارستان جلوگیری کنند، طرحی که به نفع مردم ایران، سلامتی باروری و حفظ بقای نسل ایرانیان است.
🔹️ مخالفان طرح جوانی جمعیت وحمایت از خانواده چند دستهاند. اول سودجویانی که سالانه گردش مالی بالایی به واسطه ارجاع ۹۵ درصدی مادران باردار به غربالگری در کشور داشتند و با سوءاستفاده از دغدغه مادران باردار برای سلامتی جنینشان، به دنبال غارت جیب خانوادهها هستند!
🔸️ دوم کسانی که از اصلاح ساختار جمعیت ایرانی هراسانند و بهعبارتی منافع ملی ایران در تضاد با منافعشان است یعنی جریان ضدانقلاب. آثار این هراس را در مقالات و گزارشها و میزگردهای متعدد بیبیسی فارسی و رادیو فردا درباره بحث طرح تعالی و غربالگری میبینیم.
🔹️ دسته سوم هم متخصصانی هستند که واکنش منفی آنها تحت تأثیر جو روانی و رسانهای بوده است که مطالب تحریف شده و به دور از واقعیت را منتشر میکنند؛ و یا نسبت به چگونگی اجرا یا جزئیاتی از مواد و تبصرههای طرح، نظر دیگری دارند که لازم است در تعامل با نمایندگان مجلس نظرشان شنیده و بررسی شود.
🔸️ در اینجا لازم است از اطلاع رسانی ضعیف و عدم زمینه سازی رسانهای طرح تعالی جمعیت گلایه کنیم که نقش مؤثری در میدان دادن به شایعات و افزایش نگرانیها داشت؛ از رموز موفقیت یک طرح، جلب اعتماد اجتماعی و تلاش برای اقناع و اجماعسازی است.
#فرزندآوری
#یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مصاحبه واحد سلامت مؤسسه مصاف با دکتر احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن فخرا
چرا واکسن فخرا؟
🔺 بررسی امنیت، کارآمدی و اثربخشی واکسن فخرا و پاسخ به سوالات و شبهات موجود
📆 دوشنبه ۲۶ مهرماه ساعت ۲۰
🎥 پخش از اینستاگرام واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
و
پیج رسمی پروژه فخرا در اینستاگرام
@fakhravac
✅ واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ یک سوم تعداد تولدهای کشور در سقط جنین از بین میرود
🔹 حدود یک سوم تعداد تولدهای کشور در پدیده سقط جنین از بین میرود و این نکته بسیار مهمی است.
🔹 تا پایان سال ۹۹ ما سالانه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تولد داشتهایم و در مقابل به طور میانگین حدود ۵۵۰ هزار مرگ و میر داریم. در واقع سود جمعیتی سالانه ما حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر میشود. اما در مقابل این موضوع پدیده سقطجنین سالانه بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ هزار جنین را از بین میبرد و در واقع مانع تولد آنها میشود.
🔹 سقط جنین یا به تعبیری اسقاط جنین یکی از موضوعات بسیار مهم امروز کشور ماست که روی شاخصهای جمعیتی تأثیر جدی میگذارد.
🔺 قوانین محدودکننده سقط جنین و رفع موانع اقتصادی و نگرشی در بسیاری از کشورها وجود دارد.
🔸 نه تنها در برخی ایالتهای امریکا بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا ما قوانین محدودکننده سقط جنین داریم؛ قوانینی که برای این کار منع ایجاد میکند.
🔸 در استرالیا در بخشهایی از کانادا و در رژیم اشغالگر قدس به طور جدی قوانین محدودکننده سقط جنین وجود دارد.
🔸 همچنین در برخی کشورهای دیگر هدفگذاری این قوانین وجود دارد. هدفگذاری این قوانین و سیاستهای محدودکننده سقط جنین هم به این صورت است که موانع اقتصادی و نگرشی والدینی که میخواهند فرزندشان را از بین ببرند، برطرف میکند./خبرگزاری فارس
#تحدید_نسل
#بحران_جمعیت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam