♨️ثبت نخستین درمان دیابت با سلولهای چربی: انقلابی در درمان دیابت نوع یک
🟣 پژوهشگران چینی به تازگی موفق به دستیابی به یک دستاورد بینظیر در زمینه درمان دیابت نوع یک شدهاند. آنها با استفاده از سلولهای چربی یک زن، این سلولها را به سلولهای پانکراس تولیدکننده انسولین تبدیل کردند و در نتیجه، دیابت او را معکوس کردند. این کشف میتواند تحولی بزرگ در درمان بیماریهای مزمن نظیر دیابت به شمار آید.
🔸️تیم تحقیقاتی با تبدیل سلولهای چربی به سلولهای بنیادی پلوریپوتنت، این سلولها را به سلولهای جزیرهای تبدیل کرده و سپس آنها را در شکم بیمار پیوند زدند. بیمار پس از گذشت یک سال از درمان، همچنان نیازی به تزریق انسولین نداشت و قند خون او به طور پایدار در محدوده سالم قرار داشت.
👤 دکتر کوان هیرولد، استاد ایمونوبیولوژی و پزشکی در دانشگاه ییل، این یافتهها را «بسیار هیجانانگیز» توصیف کرد و بر پتانسیل بالای این روش درمانی تأکید کرد. این تحقیق نشاندهنده امکان استفاده از سلولهای بنیادی در درمان دیابت و دیگر بیماریهای مزمن است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ نخستین دستگاه پایش مداوم قند خون یک ساله در جهان مجوز ورود به بازار گرفت 🔴 بهنقل از بیزینس وایر
♨️ نخستین دستگاههای CGM برای استفاده در حین تصویربرداریهای پزشکی تائید شدند
🟣 به نقل از ابوت؛ شرکت ابوت اعلام کرد که سیستمهای FreeStyle Libre 2 و FreeStyle Libre 3 به عنوان نخستین سیستمهای پایش مداوم قند خون (CGM) برای استفاده در حین تصویربرداریهای پزشکی (ایکس-ری، سیتی اسکن و امآرآی) تائیدیه سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) را دریافت کردند.
🔹برای افراد مبتلا به دیابت به ویژه افرادی که از انسولین استفاده میکنند، برداشتن سنسور CGM برای مدت طولانی میتواند مشکلساز باشد. تا پیش از این، بیماران مجبور بودند سنسورهای خود را در حین تصویربرداریهای پزشکی بردارند که در نتیجه به مدت چند ساعت دادههای مهم خود را برای مدیریت دیابت از دست میدادند.
🔹با تائیدیه جدید FDA، بیماران حالا میتوانند در حین تصویربرداریهای پزشکی نیز سنسورهای خود را نگه دارند و در نتیجه جلوی از دست رفتن دادههای مهم را بگیرند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️سه بیمارستان بزرگ پایتخت به دلایل ایمنی در شرایط بحرانی قرار دارند
🟣 بهگفته شاهرخ رامین، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، سه بیمارستان بزرگ «بوعلی»، «سینا» و «امام خمینی» به دلیل ناایمنی در شرایط بحرانی قرار دارند و در لیست ساختمانهای ناایمن پایتخت قرار گرفتهاند.
👤فرهاد حبیبی، عضو هیئت مدیره انجمن علمی اداره امور بیمارستانها، به هزینههای بالای ساخت بیمارستانهای جدید اشاره کرد و گفت: «برای ساخت هر بیمارستان جدید به هزاران میلیارد تومان بودجه نیاز است.» او بر این نکته تأکید کرد که میتوان با هزینههای کمتر نسبت به نوسازی و بهسازی بیمارستانها اقدام کرد. بهسازی یک بیمارستان به المانهای مختلفی بستگی دارد و هرچند این پروسه ممکن است ارائه خدمات به مردم را مختل کند، اما ضرورت دارد.
🔴 در ایران عمر مشخصی برای سازههای بیمارستانها تعریف نشده است و این موضوع به نوع مصالح و تجهیزات بهکاررفته بستگی دارد. بهعنوان مثال، در کشور آمریکا میانگین عمر بیمارستانها حدود ۱۴ سال است و حدود ۱۵ درصد از آنها قدمت بین ۲۰ تا ۳۰ سال و ۶ درصد دیگر بیش از ۳۰ سال دارند./سلامتنیوز
✍️ در سالهای اخیر، موضوع بیمارستانهای ناایمن به یکی از چالشهای اساسی حوزهی سلامت مبدل شدهاست و با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به خدمات بهداشتی، اهمیت کیفیت ارائهی خدمات سلامت و چالشهای فراوان بیمارستانها از فرسودگی سازهها گرفته تا نیاز به نوسازی و ایمنسازی، ضرورت دارد که مسؤولان نظام سلامت به این مقوله توجه بیشتری داشته باشند چرا که بدیهیاست که آیندهی نظام سلامت ایران به میزان زیادی به ایمنی و کارایی بیمارستانها بستگی دارد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️موفقیت بزرگ پزشکی در شیراز: ساخت دریچه قلب از بافت بدن بیمار
🟣 دکتر احمد علی امیرغفران، جراح قلب و عروق در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بهعنوان یکی از نوآوران برتر در عرصه جراحی قلب شناخته شد. او موفق به ابداع روشی جدید برای ساخت دریچههای قلب از بافت بدن بیمار شده است که این روش در همایش انجمن جراحان قلب اروپا بهعنوان بهترین تکنیک جراحی قلب در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.
👤 دکتر امیرغفران در این باره توضیح داد که با استفاده از استنتهای از پیش آماده شده، بافت مورد نیاز برای ساخت دریچههای قلبی در حین عمل جراحی نصب میشود. این دریچهها، که بهویژه دریچه ریوی (پولمونری) هستند، بهطور خاص با هدف استفاده از بافت خود بیمار طراحی شدهاند. این رویکرد میتواند به افزایش طول عمر و بهبود عملکرد دریچههای قلبی منجر شود و همچنین از مشکلات ناشی از استفاده از دریچههای مکانیکی یا بیولوژیکی که نیاز به مصرف دائمی داروهای ضد انعقادی دارند، جلوگیری کند.
▪دکتر امیرغفران همچنین اشاره کرد که سال گذشته، او موفق به ساخت دریچه سه لختی (تریکوسپید) در دانشگاه علوم پزشکی شیراز شده بود که این نوآوری به کسب عنوان برترین تکنیک نوآورانه در جراحی قلب دنیا منجر شد. با بیش از ۲۰۰ عمل موفق در این زمینه، او نشان دادهاست که این روشها میتوانند بهطور موثری کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ فاجعه مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بهدلیل داروی آلوده؛ زنگ خطر نفوذ مافیای دارو در نظام سلامت
👤 سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس امروز اعلام کرد که ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر مصرف دارویی بیکیفیت و آلوده به عنصر آلومینیوم جان خود را از دست دادهاند. این خبر تلخ، نیاز به بررسی دقیقتر و واکاوی عمیقتر موضوع را برجسته میکند. چگونه چنین دارویی با این سطح از آلودگی و بیکیفیتی توانسته است وارد چرخه توزیع و مصرف در کشور شود، و تا چه حد احتمال تکرار موارد مشابه در سایر داروها وجود دارد؟ این مسئله مسئولیت خطیری را برای سازمان غذا و دارو در زمینه کنترل و نظارت دقیقتر بر کیفیت داروها به همراه دارد.
▪علاوه بر این، شرکتهای داروسازی نیز باید موظف باشند ضمن رعایت استانداردهای لازم در نگهداری داروها، پیش از استفاده از هر ماده اولیه، آزمایشهای کنترل کیفی لازم را به عمل آورند. نهایتاً صدور مجوز فروش داروها بر عهده سازمان غذا و دارو است؛ بنابراین مسئولیت نهایی نظارت و کنترل این سازمان به قوت خود باقی میماند. بدیهی است که وزارت بهداشت و وزیر بهداشت نیز باید در این خصوص پاسخگو باشند و مشخص شود که این تخلف در چه دورهای رخ داده است و وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی مسئول در آن مقطع چه اقداماتی را به اجرا درآوردهاند.
▪با توجه به اینکه در این رویداد ناگوار، ۷۰ نفر جان خود را از دست دادهاند، این پرسش مطرح میشود که آیا سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت نباید پس از مرگهای اولیه به این مسئله مشکوک میشدند و اقداماتی برای جلوگیری از مرگهای بیشتر صورت میدادند؟/سلامت نیوز
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️مرگ ۱۰ نوزاد در ترکیه/اعتماد میلیونها نفر به سیستم بهداشتی و درمانی ترکیه زیر سوال رفت
🟣 به نقل از آسوشیتدپرس؛ مرگ ۱۰ نوزاد در ترکیه باعث زیر سوال رفتن اعتماد میلیونها نفر به سیستم بهداشتی و درمانی این کشور شدهاست.
🔸️دادستانهای ترکیه ۴۷ پزشک، پرستار، راننده آمبولانس و سایر کارکنان پزشکی را به غفلت یا قصور در ارتباط با مرگ ۱۰ نوزاد متهم کردهاند.
🔹کادر درمان میگویند که در حین مراقبت از نوزادان بهترین اقدامات ممکن را انجام دادهاند، با این حال والدین داغدار میگویند که اعتماد خود را به سیستم بهداشتی و درمانی ترکیه از دست دادهاند.
🔸️دادستانها خواستار ۵۸۳ سال زندان برای متهم اصلی این پرونده یعنی دکتر فیرات ساری هستند که بخش مراقبتهای ویژه نوزادان چند بیمارستان را در استانبول اداره میکرد. وی متهم به ایجاد یک سازمان با هدف ارتکاب جرم، فریب نهادهای عمومی، جعل اسناد رسمی و قتل از طریق سهلانگاری شدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ولادت با سعادت حضرت زینب سلاماللهعلیها و روز پرستار مبارک باد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam