♨️ مخالفان افزایش ظرفیت پزشکی استدلال کارشناسی ارائه دهند
👤 سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: وزارت بهداشت و همچنین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دو نهاد تصمیمگیر هستند که مدعی اداره کردن نظام سلامت کشور هستند اما در اقدامی تاسفبار به جای پیشنهاد راهکاری عملی برای حل معضل کمبود پزشک در نامه به رئیس جمهور و درخواست خارج کردن مصوبه افزایش ظرفیت از شورای عالی انقلاب فرهنگی را مطرح کردند.
🔹 وی افزود: در مقابل اقدام خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی، نامهای از سوی برخی افراد و نهادهای صنفی به رئیس جمهور ارسال شد که به جای ارائه راهکار برای حل مسئله کمبود پزشک به دنبال خارج کردن مصوبه افزایش ظرفیت از شورا بود.
🔸 خضریان ضمن نادرست خواندن نبود زیرساخت آموزشی برای افزایش ظرفیت پذیرش پزشک گفت: این ادعا درحالی مطرح میشود که دانشکدههای پزشکی در سالهایی که امکانات بسیار محدود بود، تعداد دانشجوی بیشتری دانشجو پذیرش میکردند اما جالب است که الان با تعداد بیشتر دانشکده، بیمارستان و تخت بیمارستانی مدعی نبود امکانات برای افزایش ظرفیت پذیرش هستند.
🔹 این عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: متاسفانه نکته دیگری که در نامه به رئیس جمهور آمده است، هدفگذاری برای رسیدن به سرانه ۱۸ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر است، در حالی که میانگین سرانه پزشک منطقه در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۳ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر بوده است و این میانگین در کشورهای پیشرو بین ۳۰ تا ۵۰ پزشک است.
💡 وی درپایان با انتقاد مجدد خاطرنشان کرد: متاسفانه فشارهای سیاسی و نامهنگاریهای پیدرپی از سوی نهادهای صنفی، این موضوع را پررنگ میکند که مخالفتها فاقد پشتوانه کارشناسی است و صرفا از جهت نگرانیها از بهخطر افتادن منافع عدهای قلیل است./سپید
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نشست علمی خانواده، جمعیت و فرزندآوری در قم برگزار شد
🔹️ نشست علمی خانواده، جمعیت و فرزندآوری با حضور جمعی از کارشناسان حوزه فرهنگ و خانواده در دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار شد.
🔸️ رسول صادقی، رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور در این نشست گفت: خیلی از زمانها سیاستهایی که داریم با تأخیر دنبال و اجرا میشود در خصوص جمعیت همواره پویایی بوده و هیچوقت وضعیت جمعیت کشور ثابت نبوده است. کاهش باروری در نسبت و حجم جمعیت تاثیر میگذارد و در این میان دهه شصتیها با موج سالمندی روبرو خواهند شد.
🔹️ امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که ۲۱ مانع را در راستای تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شناسایی کردیم، گفت: هدف این قانون حفظ هرم جمعیتی است و برای جوانی جمعیت نیاز به رشد جمعیت داریم.
🔸️ حجتالاسلام و المسلمین محمد زیبایی نژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده نیز در ادامه این نشست اقتصاد باثبات را مهم برشمرد و گفت: توانایی مالی و رشد اقتصادی امید به زندگی را افزایش میدهد که موجب افزایش جمعیت و اجراییشدن سیاستهای جمعیت میشود.
🔹️ حجتالاسلاموالمسلمین سید ابوالحسن، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در ادامه این نشست، گفت: خانواده و جمعیت برای نظام مقدس جمهوری اسلامی که قانون و مشی خودش را از اسلام ناب محمدی گرفته همواره با اهمیت بوده است و تاکید بر داشتن خانواده یکی از توصیههای اکید ائمه اهلبیت (ع) است. رهبر معظم انقلاب نیز بارها در فرمایشات و بیانات خودشان روی موضوع جمعیت و فرزندآوری تاکید داشتهاند که نشاندهنده اهمیت بالای این مقوله برای آینده نظام است./ایرنا
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ انتصاب معاون تحقیقات و فناوری علوم پزشکی
با حکم وزیر بهداشت دکتر یونس پناهی به سمت معاون تحقیقات و فناوری و رئیس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ کمبود پزشک داریم؛ توجه به ظرفیتها و زیرساختها
وزیر بهداشت: پزشکانی که باید به مناطق محروم بروند را تامین خواهیم کرد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بیشتر نوزادان بهار امسال از «مادران» ۳۰ تا ۳۴ ساله «متولد» شدهاند
🔹️ بنا بر آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، درحالی اغلب موالید بهار سال گذشته (۹۹)، از مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله متولد شده بودند که بیشتر موالید بهار امسال (۱۴۰۰) از مادران ۳۰ تا ۳۴ ساله به دنیا آمدهاند.
🔸️ مطابق با آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در بهار سال جاری اغلب موالید یعنی ۶۹ هزار و ۴۷ کودک از مادران و ۸۲ هزار و ۹۷۳ کودک از پدران ۳۰ تا ۳۴ ساله متولد شدهاند.
🔹️ به نظر میرسد به دنبال افزایش سن ازدواج به ۲۹ سال، سن بارداری نیز افزایش و به ۳۰ تا ۳۴ سال رسیده باشد. در این میان ضرورت پرداخت مشوقهایی برای تسهیل ازدواج به موقع جوانان و در پی آن فرزندآوری در سن مناسب نیز بیشتر احساس می شود. امید می رود که با اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در آن مشوقهایی برای تسهیل ازدواج جوانان و فرزندآوری در نظر گرفته شده است، سن باروری و ازدواج، کاهش یابند./ایسنا
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ تجمع بیماران اس ام اِی (sma) و خانواده آنها مقابل مجلس
🔻 بیماران اس ام اِی(sma) و خانواده آنها از روز یکشنبه مقابل مجلس کرده و خواستار واردات هر چه سریع تر داروی sma و رسیدگی به مشکلات درمانی بیماران بودند.
💡 رئیس جمهور به مناسبت روز مجلس در نشست مشترک مجلس و دولت در محل پارلمان حضور یافته بود که پس از باخبر شدن از این تجمع در حاشیه این نشست بین بیماران sma حضور پیدا کرد و دستور رسیدگی به مشکلات بیماران را صادر کرد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ غربالگریهای بارداری برای چه گروههایی توصیه میشود؟!
🔹️ به گزارش خبرگزاری دانشجو، نزدیک به ۱۰ سال است که انجام آزمایشات غربالگری مرحله اول، در سه ماهه اول بارداری به تمامی مادران توصیه میشود. هدف از انجام این آزمایشات تشخیص بیماریهای ژنتیکی تریزومی ۱۸ – ۱۳ و تریزومی ۲۱ یا همان سندروم داون است. نوزادان تری زومی ۱۳-۱۸ بعد از تولد جان خود را از دست میدهند بنابرین انجام این آزمایشات بیشتر جهت تشخیص بیماری سندروم داون است.
🔸️ مرحله اول غربالگری، شامل آزمایش خون و اندازهگیری مایع پشت گردن جنین بهوسیلهی سونوگرافی NT است. در صورت مشاهده ریسک بالا در مرحله اول، در مراحل بعد آزمایشات تشخیصی و تکمیلی برای مادر انجام میشود که شامل آزمایش آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای جفت است.
🔹️ در ایران آزمایشات غربالگری به بیش از ۹۴ درصد از مادران توصیه میشود، اما انجام این آزمایشات در جهان به حدود ۳۰ درصد مادران توصیه میشود. علاوه بر توصیههایی که برای غربالگری وجود دارد، این آزمایش با چالشهایی همراه است و مادران زیادی بدون دلیل به سمت این چالشها هدایت میشوند.
🔸️ از جمله این چالشها، استاندارد نبودن نتایج آزمایشات غربالگری و تعداد بالای نتایج مثبت کاذب است. در انجام آزمایشات تشخیصی هم احتمال سقط جنین و پاره شدن کیسه آب وجود دارد. همچنین خانوادهها با توجه به تحت پوشش بیمه قرار نداشتن هزینههای بالای انجام این آزمایشات، فشار مالی بسیاری متحمل میشوند و در برخی موارد به سقط غیرقانونی جنین روی میآورند.
👤 دکتر کتایون حیدری، متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو عنوان کرد:
🔸️ در رابطه با تستهای غربالگری سندروم داون باید استانداردی وجود داشته باشد. برای مثال ما انتظارمان این است که ۵ درصد تستها مثبت کاذب باشند و اگر این درصد بالاتر باشد یعنی در فرایند خطایی وجود دارد. درحالی که در سیستم آزمایشگاههای ما آمار به سه برابر آمار مورد انتظار و به ۱۶ درصد رسیده است. یعنی تعداد زیادی از مادران ما با وجود اینکه جنین سالم دارند آزمایش آمنیوسنتز انجام میدهند که به معنای افزایش خطر برای مادر و افزایش هزینههای خانوادهها است.
🔹️ متن کامل گزارش: snn.ir/0046rS
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پزشکی؛ آواز دُهُل شنیدن از دور خوش است!
✍🏼 امروزه جامعه پزشكی كشور، بهویژه پزشکان طرحی، عمومی، دستیاران تخصصی و...، با مشكلات زیادی دست و پنجه نرم مي کنند. اگرچه علت تمامی این مشکلات را باید در بیتوجهی مسئولین به این قشر جست و جو کرد اما پیش از آن لازم است مشکلات این قشر در سطح جامعه روشنگری شود و انگشت اتهام تعارض منافع از روی این پزشکان برداشته شود.
🔹 مشکلات و نگرانیهای این قشر از پزشکان اعم از شیفت های سنگین، حقوقهای کم و عقبافتاده و ... از طرف اکثریت جامعه مورد پذیرش قرار نمیگیرد چرا که تعارض منافع بخشی از جامعه پزشکی که درجایگاه تصمیم گیری هستند و مسبب ایجاد انحصار هستند، موجب بی اعتمادی جامعه شده است و همچنین موجب مسموم کردن رابطهی بیمار-پزشک شده است که طی سالهای اخیر شدیدتر شده است.
🔸 علت اصلی نگرانیها و افسردگیهای موجود این پزشکان وضعیت نامناسبی است که مسببان آن همان پزشکان صاحب منصب میباشد. حقوق اندک رزیدنتها موجب شده است که ان ها انگیزه و تمایلی برای ادامه کارشان نداشته باشند از این رو همین نحوه برخورد نامناسب با آن ها موجب سرخوردگی و دلزدگی این دانشجویان و آنها شده است و شاید ادامه این روند، در نهایت موجب خستگی و بیانگیزگی و کاهش کیفیت خدمات شود.
🔹 تنها درصد معدودی از پزشکان درآمد مکفی و خوب دارند ولی بسیاری از پزشکان و به ویژه پزشکان جوان ، شرایط اقتصادی مناسبی ندارند و به علت مشکلات مالی حتی قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نیستند.
🔸 باید در نظر داشت مدتها است که در نظام درمان، منافع به نفع مدیران است و منافع نظام پزشکی نیز در انحصار مدیران و افراد بالادستی است و درامدها بین جامعه پزشکی نامتوازن توزیع میشود.
💡 شاید بهتر باشد در کنار آگاهیسازی درخصوص دستهای پشت پرده تعارض منافع، عرصه واقعی جامعهی پزشکی به مردم نشان داده شود و در کنار تلاش برای مطالبهی رفع انحصار در پزشکی، حقوق های کلان و فرارهای مالیاتی و ... به تمام جامعه پزشکی به خصوص پزشکانی که صادقانه بار نظام درمان کشور به دوش میکشند، تعمیم داده نشود. بلکه روشنگری و آگاهیبخشی هرچه تمامتر برای رفع مشکلات این پزشکان انجام شود.
#نظام_سلامت #یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گلایه دبیرکل خانه پرستار از مافیای پزشکسالار
🔻 وقاحت پزشکان بقدری زیاد شده که ابلاغ کردهاند "اگر رزیدنت، یک جراحی را انجام دهد و پزشک هم در خانه خوابیده باشد، باید ۹۰ درصد دستمزد این جراحی را به پزشک بدهید!"
👤 محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار در گفتوگو با نود اقتصادی ضمن اعتراض بهاینکه مافیای پزشکسالار در وزارت بهداشت در هردولتی حضور دارد، گفت: چرا باید آموزش وزارت بهداشت برخلاف سایر رشتهها در اختیار وزارت علوم نباشد، در بیمارستانهای دولتی پزشک کار نمیکند ولی حقوقهای چند ده میلیونی دریافت میکند. همهی کارها را کارآموزها به نام آموزش انجام میدهند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ساعت جمعیتی کشور «۹۱۵ هزار نفر» به عقب کشیده شد
🔹️ این اقدام از روز دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۰ و در پی آخرین بازنگری صورت گرفته در پیشبینیهای جمعیتی مرکز آمار ایران بر اساس مفروضات جدید کاهش باروری در کشور انجام گردیده است.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت رییس کل سابق نظام پزشکی در مخالفت با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی
💡 لازم به ذکر است دکتر محمدرضا ظفرقندی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و همزمان با دریافت حقوق چند ده میلیونی هیئت علمی در بخش دولتی در مطب شخصی در خیابان پاسداران نیز طبابت میکند!
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بستر اتلاف منابع دانشگاههای علوم پزشکی در سایه بیانضباطی مالی
🔻 یکی از ملزومات انضباط مالی دانشگاههای علوم پزشکی، وجود حسابرسی عمومی مناسب از آنها است. اما تاکنون هیچگونه گزارشی از نحوه هزینهکرد منابع بودجه عمومی دانشگاههای علوم پزشکی کشور توسط این مجموعه نظارتی منتشر نشده است.
🔹 بر اساس اصل ۵۵ قانون اساسی، دیوان محاسبات مکلف است تمامی دستگاههایی که از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند را مورد حسابرسی قرار داده و گزارش آن را به صورت سالانه جهت اطلاع افکار عمومی منتشر کند. اما با تصویب ماده ۱ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، دانشگاههای علوم پزشکی که بودجهای بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در اختیار دارند، از شمول این قانون خارج شدهاند.
👤 علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع معافیت دانشگاههای علوم پزشکی از حسابرسی مالی گفت: مستثنی شدن بخش قابلتوجهی از منابع عمومی دولت از قانون محاسبات عمومی موجب ایجاد بستر فساد و انحراف منابع خواهد شد.
💡 وی در ادامه با اشاره به لزوم اصلاح ماده ۱ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور گفت: نیت قانونگذار از تصویب این ماده قانونی مستثنی کردن بخش آموزشی و پژوهشی دانشگاهها بوده اما امروز بیش از ۸۵ درصد بودجه دانشگاههای علوم پزشکی به بخش بهداشتی و درمانی اختصاص دارد و اکنون لزوم اصلاح این ماده قانونی بیش از پیش احساس میشود./فارس
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ نگرانی از کاهش درآمد، علت مخالفت دکتر شهریاری با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی
🔻 نبود زیرساخت آموزشی برای افزایش ظرفیت پذیرش پزشک در حالی مطرح میشود که دانشکدههای پزشکی در سالهایی که امکانات بسیار محدود بود، تعداد دانشجوی بیشتری دانشجو پذیرش میکردند اما هماکنون با تعداد بیشتر دانشکده، بیمارستان و تخت بیمارستانی بازهم مدعی نبود امکانات و فضای فیزیکی برای افزایش ظرفیت هستند.
💡 علت اصلی فشارهای سیاسی ونامهنگاریهای پیدرپی پزشکان برای مقابله با افزایش ظرفیت پزشکی چیست؟
پاسخ دکتر شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: شایدم، نمیدانم شاید هم کار درستی باشد اما مشکل این است که نگران هستند که اگر ظرفیت زیاد شود، ما پزشکان درآمد به اندازه کافی نداریم!
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قالیباف: مصمم هستیم که ظرفیت رشتههای پزشکی را بالا ببریم
🔹 مردم و جوانانِ با استعداد طرفدار این موضوع هستند و قول میدهم افزایش ظرفیت در کنکور سال بعد اجرایی شود./فارس
#نظام_سلامت
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مشکلات در تهیه تجهیزات آزمایشگاهها؛ سرانه سلامت باید اولویت دولت باشد
🔻 اعضای هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی، در نشست خبری روز چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰ به مهمترین مسائل و مشکلات نظام سلامت کشور پرداختند.
👤 محمد صاحب الزمانی عضو هیأت مدیره انجمن علوم آزمایشگاهی کشور با اشاره به درآمد ناخالص ملی در ایران، گفت: اکنون سرانه سلامت کشور حدود ۸ درصد است. در کشورهای همسایه سرانه سلامت حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد و کشورهای در حال توسعه حدود ۲۵ درصد است، از دولت میخواهیم در این زمینه راهکار اساسی اتخاذ کند.
🔹 دبیر مجمع انجمن علوم آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: ۸۰ تا ۹۰ درصد تجهیزات آزمایشگاهی به مواد اولیه و کیتهای وارداتی وابسته است و نیاز به ارز حمایتی داریم.
💡 همچنین غلامرضا حمزهلو مسئول بخش کنترل کیفیت خارجی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی افزود: بیش از ۸۰ درصد تعرفههای آزمایشگاهی توسط مردم پرداخت میشود و اگر این تعرفهها با پوشش بیمهای نباشد بار مالی برای مردم ایجاد میکند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رکورددار سقوط نرخ رشد جمعیت هستیم
👤 زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون زنان مجلس گفت:
🔸️ در کل دنیا رکورددار در سقوط نرخ رشد جمعیت هستیم. الان در مجامع بینالمللی وقتی میخواهند مثال بزنند، ایران را مثال میزنند. اگر اروپا طی صد سال جمعیتش سالمند شد، ما طی سی سال این مسیر را طی میکنیم و در سال ۲۱۰۰ جمعیت ایران به ۳۰ میلیون خواهد رسید.
🔹️ بحث سقط از آن موضوعاتی است که به لحاظ وضعیت رهاشده، عدم فرهنگسازی و عدم نظارت امروز ثروت منابع انسانی جمعیت را میبلعد، در قانون مواد متعددی را داریم از ماده ۵۶ گرفته تا ماده ۶۱، مکرر به این بحث میپردازد. الان طوری است که اگر خانمی تصمیم به سقط بگیرد، اگر تماس بگیرد تا یک ساعت بعد داروی سقط به دست او میرسد و این یک فاجعه است.
متن کامل خبر:
http://entekhab.ir/fa/news/650341
#تحدید_نسل
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مایک پنس، معاون ترامپ خواهان لغو قانون قانونی بودن سقط جنین در آمریکا شد
🔹️ مایک پنس، معاون سابق رئیسجمهوری آمریکا از دیوان عالی این کشور خواسته است تا رای تاریخی صادر شده در پرونده "رو در برابر وید" را که در سال ۱۹۷۳ باعث قانونی شدن سقط جنین شد، لغو کند.
🔸️ پنس که در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، معاون او بود این رای را "یک تصمیم اشتباه" خواند که به میلیونها نوزاد متولد نشده آسیب رسانده است.
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پای کارشناس تنظیم جمعیت انگلیسی چگونه به ایران باز شد؟
👤 دکتر جواد ابراهیمی، مدیر دفتر فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در میزگرد خبرگزاری فارس گفت:
🔸️ قبل از انقلاب برای اینکه به کنترل و کاهش جمعیت کمک کنند آقای «روبرت ون» تبعه انگلیس سال ۵۳ بنا بر مصوبه دولت ایران با مزایا و امکانات خوب استخدام شد که شروع قرارداد وی از مهر ۵۳ تا مهر ۵۵ بود که قابل تمدید تا یکسال نیز بود. دستمزد ماهانه هشتاد هزار ریال، اجاره مسکن ماهانه، پول بلیط هواپیمای درجه توریست برای همسر و فرزندانش در نظر گرفته شده بود.
🔹️ در همین راستا مؤسسه فرح پهلوی حمایتهای خود از موضوع تنظیم جمعیت را به این سمت سوق داد؛ در ساختار وزارت بهداشت نیز ساختارها به این سمت سوق پیدا کرد؛ برای اولین بار شورای عالی بهداشت و تنظیم خانواده ایجاد شد. همچنین ستاد هماهنگی با دستگاههای دولتی برای کاهش جمعیت شکل گرفت. پیرو آن معاونت جمعیت و تنظیم خانواده در وزارت بهداری آن زمان شکل گرفت. در هیات دولت وقت مصوبه برای ترویج گفتمان فوق گذارنده شد.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حوزه پزشکان عمومی نیاز به یک جراحی بزرگ دارد
👤 محمد رئیس زاده در جلسه هماندیشی خود با هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ضمن اشاره به اینکه آموزشها در حوزه پزشکان عمومی مناسب نبوده و این همکاران درست بهکارگیری نشدهاند، گفت: حوزه پزشکان عمومی نیاز به یک جراحی بزرگ داشته و به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی مشکلات را پیگیری نموده تا شأن جامعه پزشکان عمومی و معیشت آنها ارتقاء پیدا کند./سپيد
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توضیحات وزارت بهداشت درباره جزئیات اجرای مصوبه افزایش حقوق دستیاران
🔻 مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت:
🔹 براساس مصوبه جلسه هیئت امنای وزارت بهداشت مقرر شده است، حقوق دستیاران مجرد مبلغ ۶ میلیون تومان و دستیاران متاهل ۸ میلیون تومان درنظر گرفته شود.
🔸 مصوبات هیئت امنای وزارت بهداشت برای اجرا باید در هیئت امنای دانشگاهها هم تصویب شوند.
🔹 پس از برگزاری جلسات مربوطه و تصویب دانشگاهها، پرداخت دستیاران انجام خواهد شد.
💡 چنانکه این مصوبه تا پایان ماه اجرایی نشود، معوقات به آنها پرداخت خواهد شد.
🌐http://behdasht.gov.ir/XiT7
#نظام_سلامت
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیمه درمان ناباروری؛ از ابلاغ تا اجرا
🔸️ چندماه از ابلاغ قانون و مصوبه خوب دولت در خصوص پوشش ۹۰ درصدی هزینههای درمان ناباروری میگذرد اما همچنان این قانون در مراکز دولتی اجرایی نشده است!
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
✍ مسببین بحران پیری جمعیت ایران(بخش اول)
🔹️ جمعیت و جوانی آن یکی از مؤلفههای موثر بر قدرت و پیشرفت یک کشور محسوب میشود. جوانان قوه پیشران و عامل حرکت و رشد اقتصادی، صنعتی جامعهاند. پیری جمعیت سبب کاهش جمعیت جوان یک جامعه میشود که در نتیجه کاهش توان جمعیتی، تولید و سرعت پیشرفت جامعه را در پی دارد و از طرفی افزایش نسبت جمعیتی سالمندان و در نتیجه آن، افزایش هزینههای درمان و... دیگر آثار و نتایج این بحران خواهد بود. بنابراین جمعیت حتی از قبل انقلاب یکی از اهداف جریان نفوذ بوده است.
🔸️ پیش از انقلاب، شورای جمعیت آمریکا با اجرای لایحه تنظیم خانواده سعی در ایجاد زیرساختهایی جهت ترویج فرهنگ بیبندوباری آمریکایی و تضعیف نهاد خانواده در ایران داشت اما تمام زحمات آمریکا و مسئولان وزارت بهداری آن زمان تنها ۰.۴ درصد از نرخ رشد جمعیت کشور کاست. (نرخ رشد جمعیت از ۳.۱۳ در سال ۱۳۴۵ به ۲.۷۱ در سرشماری سال ۱۳۵۵ کاهش یافت). در واقع آمریکا تمایلی نداشت با کنترل جمعیت ایران، اقتدار ژاندارم منطقه را کم کند و هدف اصلی از بین بردن خانوادههای ایرانی و فرهنگ و اعتقاداتشان بود.
🔹️ البته ترویج تنظیم خانواده در پیش از انقلاب، میتوانست زیرساختی جهت تبلیغات فرهنگی و... در این مورد برای زمانی باشد که توان جمعیتی ایران نه به نفع آمریکا که علیه منافعشان باشد.
🔸️ از طرف دیگر عدم پیروی کامل مردم از حکومت وقت و مخالفت شرع و علمای دین با این لایحه، نیز از دیگر عواملی بودند که مانع اجرای کامل اهداف این طرح شده بودند.
🔹️ سال ۱۳۵۷ با انقلاب اسلامی، طرح ضداسلامی تنظیم خانواده تعطیل شد. نرخ رشد جمعیت در نخستین سرشماری پس از انقلاب در سال ۱۳۶۵ به ۳.۹۱ رسید که البته با کسر میزان مهاجرین، نرخ واقعی ۳.۲ به دست میآمد که تقریباً معادل نرخ باروری در سال ۱۳۴۵ بود. در واقع با احتساب ورود مهاجران و کسر آمار آنها خبری از بمب و انفجار جمعیتی نبود و رفتار باروری مردم نسبت به قبل از انقلاب تغییر قابل ملاحظهای نداشت، بلکه حتی با توجه به بهبود وضع بهداشتی و کاهش مرگ و میر نوزادان، میتوان گفت فرزندآوری کاهش پیدا کرده بود!
🔸️ نفیس صدیق معاون دبیر کل و رئیس وقت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در سفر خود به ایران میگوید:《گفتوگوهایی که متعاقب سرشماری سال ۱۳۶۵ در سال ۱۹۸۸ با دولت ایران صورت گرفت به آن منجر شد که دولت در برنامه نخست توسعه، کنترل جمعیت را در نظر بگیرد.》و مژده اختصاص ۴ میلیون دلار بودجه به طرح کاهش جمعیت ایران را داد در حالی که درمورد ۸ سال جنگ تحمیلی هیچ صدایی از این مدعیان حقوق بشر شنیده نشد. درست همانگونه که در حال حاضر درباره ظلم آلسعود به مردم مظلوم یمن سکوت کردهاند ولی نگران نرخ باروری این کشور شدهاند!
🔹️ بدین ترتیب میتوان گفت عوامل خارجی در شروع این طرح و خیانت علیه جامعه ایرانی دست داشتهاند و برخی اظهار نظراتی مثل گفته آقای دکتر مرندی درباره نگرانیشان بابت جمعیت به صورت مستقل و ناگهانی و پیگیری شخصیشان در این مورد صادقانه به نظر نمیرسد.
🔸️ گرچه مسئولین ایرانی مجری این سیاستها شده بودند اما نقش عوامل خارجی بسیار آشکار است. از جمله مسئولین موثر در اجرای این طرح، جناب دکتر مرندی هستند که طبق گفتههای خودشان بسیار پیگیر این طرح و جلب رضایت علما و مراجع و مسئولین سیاسی کشور جهت انجام آن بودهاند. به حدی که مقام معظم رهبری درباره تاریخچه اتخاذ سیاست کنترل جمعیت میگویند:《اول کار از سال ۶۶ شروع شد. پیش من آمدند و تصویر هولناکی را ارائه کردند و ما معتقد شدیم باید کنترل کرد》
🔹️ یا حتی طبق اظهارات دکتر مرندی، مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس جمهور بودند با کنترل جمعیت مخالفت جدی داشتند و بعد از بحث و اصرار بسیار دکتر مرندی، قبول میکنند ولی تاکید میکنند بدون مشورت با روحانیت کاری نکنند و شعارهای طاغوتی "دو بچه کافی است" را زنده نکنند.
🔸️ با این حال دکتر مرندی و برخی مسئولین دیگر کار خود را ادامه داده و سعی میکنند نظر علما، مراجع، روحانیت و کارشناسان را درمورد تحدید نسل مثبت کنند.
🔹️ دکتر مرندی در همین راستا به امام خمینی(ره) نیز نامه نوشتند و درمورد این موضوع توضیح داده و سوال کردند. گرچه اصل این نامه در دسترس نیست، در صحیفه نور نیز اثری از آن دیده نمیشود و متن آن تا به حال با الفاظ متفاوت نقل شده اما دکتر مرندی آن را اینگونه نقل کردهاند:《مطلب جمعیت مهم است و باید در دانشگاهها و رسانهها مورد بحث قرار گیرد.》
🔸️ از همین نقل قول نیز نمیتوان موافقت امام با این طرح را برداشت کرد! و تصمیمی به این مهمی گرفت. از فردی ولایتمدار این کار سرخود و نسنجیده برنمیآید.
#یادداشت
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سه توییت از رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور درخصوص افزایش ظرفیت رشته پزشکی
💡 پیگیری مسائل صنفی در جلسه ستاد ملی کرونا!
✍🏼 کارشناسان حوزه سلامت که دانشآموختگان همین نظاماند، نیز جزء دیگری از نظام سلامت هستند و بدیهی است که در زمینه ارائه خدمات باکیفیت به مردم، از همه نهادها از جمله نظام پزشکی، مطالبهگر حق سلامتی مردم خواهند بود.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam