میرزا یونس مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی از مبارزان مشروطهخواه ایران بود که با هدف آزادی کشور از چنگال بیگانه، نهضت جنگل را پایهریزی و رهبری کرد.
میرزا کوچک خان جنگلی از سرداران معروف گیلک، مبارز انقلابی، مشروطهخواه و رهبر جنبش جنگل بود. فردی که تمام تلاش خود را برای آزادی ایران از نفوذ قوای روس و انگلیس به کار گرفت. گرچه که شیوه مبارزه او خالی از اشتباه نبود، همواره از میرزا کوچک خان بهعنوان فردی وطنپرست و آزادیخواه یاد میشود.
میرزا کوچک خان مدتی به تحصیل علوم دینی پرداخت و بعد از آشنایی با قیام مشروطه، تغییر رویه داد و به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی روی آورد. حدود هفت سال از زندگی میرزا یونس جنگلی به مبارزه و جنگ و گریز گذشت و در نهایت، در ۴۳ سالگی و میان برف و سرما جان داد. زندگی کوتاه، اما پر فرازونشیب میرزا کوچک خان، فارغ از آزمون و خطاهایی که در زندگی هر انسانی وجود دارد، در نگاه بسیاری از افراد با آزادیخواهی و وطنپرستی پیوند خورده است. این نوشتار به بخشی از زندگی آزادیخواهانه و مبارزات میرزا کوچک خان و نهضت جنگل پرداخته است.
#میرزا_کوچک_خان_جنگلی
#جهاد_و_ایثار
✍️ شبهات دانش آموزی
❌ فدک اگر غنیمت بوده است چطور پیامبر آن را فقط به حضرت زهرا سلاماللهعلیها بخشیدند مگر غنیمت برای همهی مسلمانان نیست؟!
🔶 اول: غنیمت، یا اموالی است که با جنگ کردن با کفار به دست مسلمانان میافتد و این اموال «جز یک پنجم آن» برای همهی مسلمانان است.
🔺 یا اموالی است که بدون جنگ و درگیری به دست مسلمانان میافتد که به این اموال«فی» گفته میشود، خواه مالکانش آن را رها کرده باشند، مانند زمینهای یهودیان بنینضیر در مدینه، و یا خود آنان به حکومت اسلامی داده باشند، مثل فدک.[1]
🔷 دوم: طبق آیات قرآن و روایات، غنیمتی که با جنگ و درگیری به مسلمانان میرسید برای همهی مسلمانان است و فقط یک پنجم آن برای پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و اهل بیتش (علیهمالسلام) است.
🔻 همانطور که خدا در قرآن میفرماید: «وَاعْلَمُوا أَنَّمَا غَنِمْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ؛و بدانید که هر چه غنیمت و فایده به دست بیاورید، خمس آن برای خدا و رسول و خویشان او و یتیمان و فقیران و در راه سفر ماندگان (از خاندان او) است».[2]
🔺 اما در «فی» تمام اموالی که به دست مسلمانان میافتد برای پیامبر و اهل بیتش است بنابر آیه قرآن که فرمود: «مَا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ مِنْ أَهْلِ الْقُرَى فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ؛ آنچه را که خدا از اموال کافران دیار به رسول خود غنیمت داد آن متعلق به خدا و رسول و (ائمه) خویشاوندان رسول و یتیمان و فقیران و در راه ماندگان (ایشان) است». [۳]
🔻 امام رضا (علیهالسلام) نیز فرمودند: هنگامي كه آيه "و آتِ ذالقربي حقه" نازل شد، پيامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) به فاطمه (سلاماللهعلیها) فرمودند: فدك از اموالی است كه بدون جنگ گرفته شده است و به من اختصاص دارد، و سپس آن را در اختيار حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) قرار داد. [۴]
🔺 ابان بن تغلب گويد: به امام صادق (علیهالسلام) گفتم: آيا پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) فدك را به فاطمه (سلاماللهعلیها) داد؟ امام فرمود: فدك از طرف خداوند براي فاطمه (سلاماللهعلیها) بود.[۵]
💎 نتیجه اینکه، فدک اموالی بود که بدون جنگ به پیامبر رسید و بنابر آیات و روایت اموالی هم که بدون جنگ به پیامبر و مسلمانان برسد فقط برای پیامبر است. پیامبر هم آن را به دخترش حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بخشید و آن هم به دستور خدا بود.
🔶 سوم: بر فرض اینکه فدک با جنگ و درگیری به دست مسلمانان میرسید و جز غنائم خیبر بوده باشد، باز یک پنجم غنائم خیبر میبود که سهم پیامبر و اهل بیتش بود. پس پیامبر چیزی از حق دیگران به حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) نبخشیده است بلکه حق خود او را به حضرت بخشیده، هر چند که آن هم به دستور خود خدا بوده است.
🌐 منابع:
[1]ـ طبری، تاریخ الامم و الملوک، ۱۳۸۷ق، ج۳، ص۱۵. نجفی، محمدحسن، جواهر الکلام، ج۱۶، ص۱۱۶.
[2]ـ انفال، آیه ۴۱.
[۳]ـ حشر، آیه ۷.
[۴]ـ مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی. دانشنامه امام علي (علیهالسلام)، ج ۸، ص۳۵۹، بحار الانوار ج ۲۹، ص ۱۲۸ -۴.
[۵]ـ وَ عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیهالسلام) قَالَ: قُلْتُ أَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلياللهعليهوآلهوسلم) أَعْطَى فَاطِمَةَ (سلاماللهعلیها) فَدَكَ قَالَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلياللهعليهوآلهوسلم) وَقَفَهَا فَأَنْزَلَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَيْهِ فَآتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ فَأَعْطَاهَا رَسُولُ اللَّهِ (صلياللهعليهوآلهوسلم) حَقَّهَا قُلْتُ رَسُولُ اللَّهِ أَعْطَاهَا قَالَ بَلِ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى أَعْطَاهَا.( كشف الغمة في معرفة الأئمة، اربلى، على بن عيسى، ج ۱، ص ۴۷۶.
📣 #فاطمیه#فدک
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
♨کفران نعمت
✍امام صادق (ع) میفرماید:در گذشته قومی بود که در کنار رودخانه بزرگ و پر آبی زندگی می کردند و در نعمت غوطه ور شده بودند.
آن چنان که مغز گندم را تهیه می کردند و از آن، نانی درست می نمودند که به عنوان وسیله تطهیر نجاست مورد استفاده قرار می دادند و به وسیله آن، نجاست کودکان خود را پاک می نمودند.
تا جایی این کار را انجام دادند که کوهی بزرگ از این نان های نجس فراهم آمد!
روزی مردی صالح بر آنها عبور کرد و در این هنگام، زنی مشغول پاک کردن نجاست کودکش به وسیله نان بود.
آن مرد به آنان گفت وای بر شما، از خدا بترسید و نعمتی را که به شما ارزانی داشته تغییر ندهید.
آن زن در جواب او گفت گویا تو می خواهی ما را از گرسنگی بترسانی، هان!
تا زمانی که آب رودخانه ما جاری است، به هیچ وجه ترسی از گرسنگی نداریم.
آنگاه امام صادق (علیه السلام) فرمود پس خداوند عزتمند بر آنها خشم آورد و آن رودخانه را بسیار کم آب نمود و باران را از آنان دریغ فرمود و گیاهان زمین را نرویاند.
پس آنها آنچه در اختیار داشتند خوردند.
سپس در اثر گرسنگی، مجبور شدند از آن کوه نان استفاده نمایند و آن نان های نجس را به طور دقیق با ترازو بین خود تقسیم کنند.
📚 بحارالانوار، ج14، ص144
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#متن_مجری
👌قدیمی ها میگفتند:
💛لباس مرد، تمیز بودن زن را نشان میدهد.
💜لباس زن، غیرت مرد را نشان می دهد.
🧡لباس دختر، اخلاق مادر را نشان میدهد و لباس پسر، تربیت مادر را نشان میدهد.
💛رحمت خداوند بر پدر و مادرمان که
در تربیت ما نقش داشتەاند.
آنها خواندن و نوشتن بلد نبودند،
اما در دانش گفتار، تسلّط داشتند.
💜آنها ادب را نمیخواندند،
اما ادب را به ما یاد دادند.
🧡آنها قوانین طبیعت و علوم زیستی را
مطالعه نکردەاند، اما هنر زندگی را به ما آموختند.
💜آنها یک کتاب دربارۀ روابط مطالعه نکردەاند، اما رفتار و احترام را به ما آموختند.
💛آنها در دین تحصیل نکردند،
اما معنای ایمان را به ما آموختند.
💜آنها کتاب برنامەریزی را نخواندەاند،
اما دور اندیشی را به ما آموختند.
🧡آنها به ما یاد دادند كه به دیگران،
چگونه احترام بگذاریم ...
#تلنگر
💢 شُکر؛ موجب فراوانی نعمت
آیتالله بهجت رحمةاللهعلیه:
🔷 شکر، موجب ازدیاد نعمتها است و اگر شکر نکردید، خبری از ازدیاد نیست؛ لذا اگر دیدیم ازدیاد نیست، شکّ نکنیم و بدانیم که شکر نیست.
📎 #حدیث_جانان
📎 #شکر
📎 #آیت_الله_بهجت
12.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 «شیوهی تقویت قدرت بر نَه گفتن در فرزندان در مواقع لازم»
🔸 استاد تراشیون
#فرزندپروری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امام جمعه اردبیل: به نام مهسا امینی در کنگره قانون تصویب میکنند ولی در مقابل کشتار زنان فلسطینی ساکتند
🇮🇷 @QODS_IR | اخبار قدس
🌹 امام امیرالمؤمنین على (عليه السلام):
إنّ مِن أعظَمِ العُوّادِ أجرا عندَ اللّهِ عَزَّوجلَّ لَمَن إذا عادَ أخاهُ خَفَّفَ الجُلوسَ، إلاّ أن يَكونَ المَريضُ يُحِبُّ ذلكَ و يُريدُهُ و يَسألُهُ ذلكَ
بزرگترين پاداش را نزد خداوند عزّوجلّ آن عيادت كننده اى دارد كه هرگاه به عيادت برادرش برود، زمان كوتاهى نزد او بنشيند، مگر اين كه خود بيمار دوست داشته باشد و از او بخواهد كه بيشتر بنشيند.
📚 ميزان الحكمه ج10 ص500
🌹 الإمامُ الباقرُ (عليه السلام):
لَو أنّ الإمامَ رُفِعَ مِنَ الأرضِ ساعةً لَماجَتْ بأهْلِها كَما يَمُوجُ البَحْرُ بأهلِهِ .
❇️ امام باقر (عليه السلام):
اگر براى لحظه اى وجود امام از زمين برداشته شود، زمين ، ساكنان خود را چنان به تلاطم مى اندازد كه امواج دريا دريانشينان را.
📚 ميزان الحكمه جلد1صفحه 243