🔴 عمل انسان منشأ کمالات و درجات
«أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، وَ لِکُلٍّ دَرَجَاتٌ مِمَّا عَمِلُوا»
آیه شریفه از یک واقعیتی پرده بر میدارد، و آن این است که مقامات و درجات انسانها در فضائل و کمالات منشأش اعمال انسان است، مردم هر کاری انجام میدهند مقامشان، درجاتشان از آن کار مشخص میشود، کار بد بکنند مقامات منفی و پست پیدا میکنند، اگر طبق دستور خدا کار خوب انجام بدهند، مقامات و درجات بالاتر پیدا میکنند.
این انسان در طول زندگی آزادانه هر کاری بخواهد میکند، توجه ندارد همین کاری که انجام میدهد پایه مقامات و درجات او را تشکیل میدهد، وقتی میمیرد مشخص میشود، این کارهایی که در طول عمر کرده است چه مقامی به او در ایمان و یا در شرک داده است؛ بنابراین در اعمالی که انسان انجام میدهد، این اعمال اگر بخواهد نتیجه و درجهای به بار بیاورد باید کاملاً دقت کند؛ منفی است یا مثبت، اگر منفی است عاقل نباید به ضرر خودش کاری بکند، لذا اعمال باید یک دست اعمال صالح باشد، «آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ»، این درجاتش بالاست، اما اگر«خَلَطُوا عَمَلاً صَالِحاً وَ آخَرَ سَیِّئاً»، مخلوطی از بد و خوب میشود و به درد نمیخورد.
درس اخلاق آیت الله خوشوقت (ره)
حوزه علمیه صاحب الأمر(عج)
سال تحصیلی ۱۳۸۹
#شاکله
#عمل
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 انسان در دو تفکر
✍ مرسل عزیزی
انسان در چهارچوب تفکر فراگیر اومانیسم غربی، با شعار آزادی و اختیار بی قید و شرط، جایگزین خدا و دین و محور همه چیز معرفی می شود.
چنین انسانی در بعد جسمانی و حیوانی محدود شده و از لذت های برتر محروم است.
از سرمایه های معنوی غافل و از دنیا بعد از مدتی جز سیاهی و پوچی بهره ای ندارد.
برخلاف انسان در تفکر اسلام، در این تفکر انسان داراى روح الهی، کرامت و دارای آزادى در چارچوب تعیین شده دین است تا اختیار داشتن او به سود او باشد.
بنابراین زندگی او به توجه افراطی به بعد مادى و جسمانى محدود نمىشود و به اندازه تبعیت از عقل و حجت الهی از آزادى معنوى و حیات طیبه برخوردار می شود.
از دنیا به بهترین شکل بهره می برد و استعدادهای معنوی او به بهترین وجه شکوفا می شود.
از خود حیوانی فراتر می رود و وسعت وجودی پیدا می کند.
#اسلام
#اومانیسم
#دین
🌐 @masirekhodshenasi
دوست داشتم بنویسم و نمیتوانستم..
دوست داشتم بنویسم. و نمیتوانستم. حتی چند کلمه. هرروز ضعیفتر از روز قبل میشدم و گرفتارتر. از بیمارستان که بیرون میآمدم تصورم از روزهای پیش رو این نبود.
حال خوشی داشتم. سبک بودم. پر از امید و شوق. ناامیدی از درمان در وجودم چراغ امیدی روشن کرده بود که زندگی را در سایهی مرگ از نو برایم تازه و شیرین میکرد.
دوست داشتم روزهای پر عاطفهای را با فاطمه و ارغوان و آیه بگذرانم. پر خاطره. پر از گفتگو و آغوش. پر از لبخند. دوست داشتم کار بکنم. برای سوره ماه رمضان کلی شوق و انگیزه داشتم.
اتاقم را از نو چیدم. صندلیام را آوردم بالای تختم. کتابهایی که دوست داشتم را بالای سرم چیدم. برای خودم تبلت گرفتم. که هیچ وقت نداشتم. چراغ مطالعهی ایستادهای که سالها بود دوستش داشتم را سفارش دادم. حتی به رؤیای خریدن دوچرخهی برقی فکر میکردم.
دوست داشتم واپسین روزهایم بهترین و شادترین باشد. درونم اینگونه بود. بیرون اما سر سازگاری نداشت. درد، زخم، ضعف، بیماریهای رنگرنگ، حالهای بد پی در پی، به خود پیچیدنها، تهوعها و حالخرابیهای لحظه به لحظه، افتادنهای بدون بلند شدن، سوختنهای از درون، مچالهشدنهای در خود و درد، و درد، و درد جایی برای این رؤیاها باقی نگذاشته بود..
✍ مسعود دیانی
▪️ روحش شاد و همنشین اولیای الهی باد.
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 خود شناسی
✍ مرسل عزیزی
امام امیر المومنین (علیه السلام):
نالَ الفَوزَ الأكبَرَ مَن ظَفَرَ بِمَعرِفَةِ النَّفسِ.
كسى كه موفق به خود شناسى شود، به بزرگترين پيروزى دست يافته است.
کسی که با سوال من کیستم مواجه شود و در خود اندیشه کند، به اندازه ای که با این سوال درگیر شود به نتایجی دست می یابد:
۱. با تکانه هایی در ساحت اندیشه، احساس و عمل خویش روبرو می شود.
۲. افکار، رفتار و گرایشات خویش را بهتر از گذشته رصد می کند.
۳. عوامل مزاحمِ تصمیم درست را می شناسد.
۴. برای مقابله با عوامل مزاحم، انگیزه و همت پیدا می کند.
۵. عوامل اصلی توقف ها و عقب گردهای خویش را در میان همه عوامل در می یابد.
و ...
#معرفت_نفس
#شاکله
#افکار
#رفتار
🌐 @masirekhodshenasi
روزهای پایانی ماه شعبان و دستور العمل امام رضا (علیه السلام) در آخرین جمعه ماه شعبان.
#مراقبه
#شعبان
🌐 @masirekhodshenasi
عاشق شو ار نه روزی کار جهان سر آید
ناخوانده نقش مقصود از کارگاه هستی.
#حافظ
#عشق
#فرصت
#ماه_خدا
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 ماه رمضان و رشد انسانی
اساساً برنامه ماه مبارک رمضان برنامه انسان سازی است که انسانهای معیوب در این ماه خود را تبدیل به انسانهای سالم، و انسانهای سالم خود را تبدیل به انسانهای کامل کنند.
برنامه ماه مبارک رمضان برنامه تزکیه نفس است، برنامه اصلاح معایب و رفع نواقص است، برنامه تسلط عقل و ایمان و اراده بر شهوات نفسانی است، برنامه دعاست، برنامه پرستش حق است، برنامه پرواز به سوی خداست، برنامه ترقی دادن روح است، برنامه رقاء دادن روح است.
اسلام نمی خواهد که مردم بی جهت دهانشان را ببندند ، بلکه با روزه گرفتن قرار است که انسانها اصلاح شوند.
📖 انسان کامل ، ص ۲۸.
#شهید_مطهری
#ماه_رمضان
#انسان_کامل
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 انسان و میل به بی نهایت
✉️ نامه امام خمینی (ره) به گورباچف
انسان در فطرت خود هر کمالی را به طور مطلق می خواهد. و شما خوب می دانید که انسان می خواهد قدرت مطلق جهان باشد و به هیچ قدرتی که ناقص است دل نبسته است. اگر عالم را در اختیار داشته باشد و گفته شود جهان دیگری هم هست، فطرتاً مایل است آن جهان را هم در اختیار داشته باشد. انسان هر اندازه دانشمند باشد و گفته شود علوم دیگری هم هست، فطرتاً مایل است آن علوم را هم بیاموزد.
#امام_خمینی
#گورباچف
#فطرت
#بی_نهایت
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 فرایند شکل گیری رذائل
✍ مرسل عزیزی
امام حسن مجتبی (علیه السلام):
البُخلُ أن یَرَى الرَّجُلُ ما أنفَقَهُ تَلَفاً و ما أمسَکَهُ شَرَفاً؛
بخل آن است که انسان آنچه را انفاق و خرج میکند از دست رفته و بیهوده بپندارد و آنچه را که نگه میدارد، مایه شرف و بزرگی بداند.[بحار الانوار، جلد 75، صفحه 113]
شرحی کوتاه :
اگر اعمال انسان در جهت سعادت او نباشد و بر اساس امیال نفسانی و وساوس شیطانی از او صادر شود، شاکله و ساختار وجودی او این چنین تغییر کرده و سرشت دوم او شکل می گیرد.
چنین انسانی با ترجیح کژی بر راستی زمینه نفوذ جدی شیطان در دستگاه محاسباتی خود را فراهم می سازد، بنابراین رذایل نفسانی، گرایش ها و رفتارهای شقاوت آور از سوی شیطان به او القا می شود و برای او زینت داده می شود.
در این روایت اشاره امام مجتبی علیه السلام به همین نکته است که انسان با فراهم ساختن زمینه سلطه، نفوذ والقای شیطان و سپس تزیین افکار و اعمال غلط از سوی او، در مسیر مغالطاتی قرار می گیرد که تا صد عن سبیل الله و قرار گرفتن در حزب شیطان پیش می رود.
این شیوه (آراستن زشتی ها)، کارآمدترین ابزار شیطان برای فریفتن انسان جاهل است.
از این رو کرامت ورزی و انفاق را گرچه فضیلت است و با فطرت او هماهنگ است، خطایی رفتاری و نگهداری مال و محروم ساختن دیگران را مایه بزرگی و رفتاری درست، می پندارد.
#امام_مجتبی_ع
#انفاق
#بخل
#شیطان
🌐 @masirekhodshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 قدر یا قبر
بیانی سراسر لطافت و حکمت
شب قدر را اینگونه به تفکر بنشینیم.
#شب_قدر
#اندیشه
#انگیزه
#آیت_الله_جوادی_آملی
🌐 @masirekhodshenasi
محبوب های خیالی، محبوب حقیقی را در حجاب قرار می دهد.
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی حُبَّک وَ حُبَّ ما تُحِبُّه وَ حُبَّ مَن یُحِبُّکَ وَ العَمَلَ َ الَّذِی ْ یُبَلِّغُنِی اِلی حُبِّکَ وَ اجْعَل حُبَّک اَحَبَّ الاَشیاءِ اِلیَّ
خداوندا محبت خود را و محبت کسانی را که دوست داری و محبت کسی که تو را دوست دارد و عملی که مرا بسوی محبتت برساند را ؛ روزی ما بفرما و محبت خود را محبوب ترین چیزها نزد ما قرار بده.
#شب_قدر
#ماه_خدا
#یادگاری
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 بیداری از خواب غفلت (۱)
✍ مرسل عزیزی
انسان موجودی است که استعداد خلافت الهی را داراست و ویژگی های لازم برای دستیابی به این مقام، در وجود او قرار گرفته است.
دمیده شدن از روح بزرگی که خدای متعال از شدت شرافت به خود منسوب کرده است ابزاری است که تنها انسان به آن مفتخر است و از نتایج آن، تمنای بزرگی و میل به بی نهایتی است که در او وجود دارد و هر انسانی با توجه به خویش آن را می یابد.
همراهی جسم مادی با روح الهی، از دیگر ابزارها برای اختیار بخشی به انسان و راه یافتن به تکامل اختیاری و رسیدن به مقام خلافت است.
برخی از انسان ها، در این مسیر از فرصت بی تکرار تکامل، با میل به طبیعت، توجه به نفس و تن دادن به وسوسه های شیطان، گرفتار اندیشه و انگیزه و رفتارهای اسارت بخش می شوند و در نهایت از خود اصیل و حقیقت خویش غافل می گردند و گرفتار خوابی طولانی می شوند که چه بسا با هیچ عامل غفلت زدایی جز مرگ بیداری حاصل نشود که امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: " الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا؛ مردم در خوابند آنگاه که بمیرند بیدار شوند. "
#غفلت
#بیداری
#شب_قدر
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 بیداری از خواب غفلت (۲)
✍ مرسل عزیزی
ماه مبارک رمضان و شب های قدر فرصت هایی است که رحمت خدای متعال، در اختیار انسان قرار داده تا از غفلت ها عبور کنیم و گرفتار خوابی نشویم که بیداری آن جز با مرگ ممکن نباشد.
نه تنها با فرصت های این چنین از غفلت ها عبور می کنیم بلکه می توانیم با بیداری و هوشیاری و در اثر مراقبه و مجاهده به گروه اندک " موتوا قبل ان تموتوا " بپیوندیم.
شب قدر که برتر از هزار ماه است فرصتی است که این سفر جهادی از غفلت به مرگ اختیاری را برایمان آسان و دست یافتنی می سازد.
مرور گذشته، عذر خواهی و توبه، تصمیم بر بازگشت به عهد بندگی و آغاز کوچ در شب قدر با خلوت و عبادت و بکاء راز دست یابی به تکانه های پایدار و تحقق عبودیت مستمر است.
#غفلت
#بیداری
#شب_قدر
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 بیداری از خواب غفلت (۳)
✍ مرسل عزیزی
اساس این سفر جهادی، ولایت( معرفت،حبّ، مودت، اطاعت و ولایت) ولی امر و امام است.
بدون ولایت هر قدر که راه طی شود ثمری نخواهد داشت زیرا بدون ولایت، نه نیت صادقه ای شکل می گیرد و نه روحی بر پیکره عمل خواهد بود.
بدون ولایت، امنیتی نخواهد بود.
#غفلت
#بیداری
#شب_قدر
#ولایت
🌐 @masirekhodshenasi
#کوتاه_نوشت
اومانیسم، همان تفرعن و فرعونیت نفس است، آنگونه که فرعون نیز از آن پرهیز داشت؛ زیرا فرعون آنگاه که از حاکمیت نفس خود بر قوم خویش سخن گفت، آن را در نقاب ربوبیت و الوهیت، مخفی و مستور می داشت. انسان غربی پس از گمان بر مرگِ خدایان ـ که نیچه به صراحت از آن خبر می داد، نفسانیت خود را بی پرده ستایش میکند.
#اومانیسم
💠 @parsania_net
🌐 @masirekhodshenasi
روز معلم مبارک باد.
🌹🌹🌹🌹🌹
امام خمینی (ره):
معلم امانت داری است که امانت او غیر از همه امانتهاست، انسان امانت اوست.
(صحیفه امام خمینی، ج ۱۴، ص ۳۵.)
#معلم
#شهید_مطهری
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 معرفت نفس
📚 علامه حسن زاده (رَحِمَه الله)
🔅یکى از مباحث بسیار مهم در فلسفه، معرفت نفس است. و براى یک مرد مستبصر محقق اهمیت بسزا دارد که بفهمد خود کیست. و معرفة النفس در حکمت چون تشریح در طب است، جز این که تشریح در آگاهى به کالبد است و آن در شناسایى انسان.
🔅باید به علماى طبیعى که در رشته هاى گوناگون چون خاک شناسى و گیاه شناسى و جانور شناسى و ستاره شناسى و امثال آنها بحث و فحص مى کنند، گفت: بیایید اول خودمان را بشناسیم سپس جز خود را. و بقول سقراط حکیم بیهوده در شناختن موجودات خشک و بى روح رنج مبر بلکه خود را بشناس که شناختن نفس انسان بالاتر از شناختن اسرار طبیعت است. این نکته منقول از سقراط را شأنى عظیم است.
🔅علم الهدى سید مرتضى در مجلس نوزدهم کتاب شریف غرر الفوائد و دررالقلائد معروف به امالى آنجناب روایت کرده است که: ان بعض ازواج النبى صلى الله علیه و آله وسلم سألته متى یعرف الانسان ربه؟ فقال: اذا عرف نفسه. (ص 274 ج 1). و نیز در همان کتاب گوید: روى عن النبى صلى الله علیه و آله وسلم انه قال: أعلمکم بنفسه أعلمکم بربه.
🔅نکته هزار و یکم کتاب ما هزار و یک نکته، حائز چهل حدیث از غرر احادیث اهل بیت طهارت و عصمت و وحى و و سائط فیض الهى صلوات الله علیهم در معرفت نفس و تحریص و ترغیب به معرفت نفس است.
📚 نصوص الحکم بر فصوص الحکم، ص: 114
#علامه_حسن_زاده
#عرفان
#معرفت_نفس
🌐 @masirekhodshenasi
اساس در سلوک توجه به درون و کیفی سازی ارتباط با خداست.
ذُلّ عبودیت که بیاید همه اعمال جوارحی و جوانحی موثر و مقَرِّب خواهند بود حتی اگر کم باشند.
#سلوک
#عبودیت
#عمل
🌐 @masirekhodshenasi
🔴 برنامه ی زندگی
🎙 آیت الله حائری شیرازی
🔸سوار نبودن بر برنامۀ زندگی؛ کاهندۀ نور انسان🔸
این مطلب ظریفی است؛ بعضیها هستند که بر کار و شغلشان سوارند و بعضیها هستند که کار و شغلشان بر آنها سوار است. حتی بعضی از بچهها از کلاس اول که به مدرسه میروند، درس بر آنها سوار است، برنامه بر آنها سوار است؛ یعنی زیر بار درسشان هستند؛ اما بعضیها بر درسشان سوارند. وقتی انسان برنامهاش بر او مستولی شد، نورش کم میشود؛ اما وقتی انسان بر برنامۀ خودش مستولی شد، نورش زیاد میشود. گاهی انسان به اندازهای کار میپذیرد که تسلطش بر کار و برنامهریزی و بیناییاش از دستش میرود؛ این خطر است.
@haerishirazi
🌐 @masirekhodshenasi
✋ #وقت_سلام
از شب میلاد تو اینگونه حاصل میشود
ماه، روز اول ذی القعده کامل میشود
💐ولادت جلوهی کوثر و شفیعهی محشر،
حضرت معصومه (س)، روز دختر و آغاز دهه کرامت مبارک باد.💐
🌐 @masirekhodshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥جهنمِ مفت...!
▫️صدای شهید حاج احمد کاظمی، فاتح خرمشهر و محبوب قلب شهید قاسم سلیمانی را میشنوید :)
🌐 @masirekhodshenasi
خطرناک ترین زندان،زندان اندیشه کج است.
✏️دکتر ابراهیمی دینانی
@drdinani
🌐 @masirekhodshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خطای راهبردی در تربیت
🎙استاد مرتضی مطهری :
♨️ بدبخت تر از بچه هایی که در ناز ونعمت پرورش پیدا می کنند در دنیا کسی نیست!
👈 انسان شناسی دینی راه دستیابی به نسخه های جامع در تربیت اوست. با تربیت جاهلانه و بدون نسخه ی جامع رشد همه جانبه و تنظیم جنبه مادی و معنوی وجود غیرممکن است.
🌐 @masirekhodshenasi