❇️ فلسفه نامگذاری روز اول شوال بعنوان "عیدفطر"
💠امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام:
🔶«ألا و إنَّ هذا الیومَ یومٌ جَعَلَهُ اللَّهُ لَكُم عِیداً و جَعَلَكُم لَهُ أهلاً ، فَاذكُرُوا اللَّهَ یذكُركُم وَ ادْعُوهُ یستَجِب لَكُم» (من لایحضره الفقیه ، ج ۱ ، ص ۵۱۷)
🔶 امروز روزی است كه خداوند آن را برای شما عید قرار داد و شما را نیز شایسته آن ساخت؛ پس به یاد خدا باشید تا او نیز به یاد شما باشد و او را بخوانید تا خواستههایتان را اجابت كند.
🔶 واژه "عید" از ریشۀ "عود" به معنای "بازگشت" میباشد و یک معنای "فطر"، "گشودن" میباشد. «فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ» یعنی: «آسمانها و زمین را گشود»، لذا به معنای آفرینش و ابداع نیز به کار میرود.
🔶بنابراین، "عید فطر"، بازگشت به اصل خلقت و فطرت پاک میباشد، چرا که در ماه مبارک رمضان، گناهان بخشوده، عبادات مقبول و دعاها مستجاب شده است، پس حیاتی نو آغاز میشود. لذا فرمود: «شما را شایستۀ این عید گردانید».
🔶اگر در ادای حق النّاس بکوشیم، دیگر هیچ نقطۀ سیاه و گناهی در پروندۀ ما وجود ندارد. باید قدر بدانیم و حفظ کنیم.
Forsate Hozur 27.mp3
6.94M
❇️ پیرامون شب و روز عید سعید فطر
🎙استاد فیاضبخش
🔶شب و صبح عید سعید فطر، وقت حساس و مهمی است. امام باقر(ع) در اهمیت امشب فرمودهاند:
💠 «کَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ(ع) يُحْيِي لَيْلَةَ عِيدِ الْفِطْرِ بِصَلَاةٍ حَتَّى يُصْبِحَ وَ يَبِيتُ لَيْلَةَ الْفِطْرِ فِي الْمَسْجِدِ وَ يَقُولُ يَا بُنَيَّ مَا هِيَ بِدُونِ لَيْلَةٍ يَعْنِي لَيْلَةَ الْقَدْر» (اقبال الاعمال، ج۱، ص۲۷۴)
💠 (امام سجاد(ع) شب عید فطر را با نماز احیا میگرفت تا صبح میشد. ایشان این شب را در مسجد بیتوته میکرد و میفرمود: فرزندم این شب کمتر از شب قدر نیست.
💠 زمان ادای زکات فطره
🔻 سؤال:
⁉️چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
✅ جواب:
از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته،
✅تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#احکام
📚 #احکام_شرعی
💠 پرداخت فطریه به فقیر به عنوان هدیه
⁉️سؤال: آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه به خویشاوندان آبرومند بدهیم؟
✅ پاسخ :
لازم نیست به فقیر بگوید که زکات است، بلکه اگر آن فرد خجالت می کشد، مستحب است آن را به او داده و زکات بودنش را به زبان نیاورد، ولی خودش باید قصد زکات نماید.
✅منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 1935؛ سبحانی، توضیح المسائل م 1839؛ خامنه ای، استفتاء
#احکام
📚 #احکام_شرعی
💠 نپرداختن فطریه و تکلیف اعضای خانواده
💬سوال: تکلیف کسی که زکات فطریه را ندهد چیست؟ اگر مسئول خانوار در این مورد کوتاهی نماید تکلیف سایر اعضای خانواده چیست؟
✅ جواب: اگر کوتاهی کرده و به عمد نپرداخته یا حتی کنار نگذاشته، کار حرامی مرتکب شده است و بنابر احتیاط واجب باید بعدا ( بدون نیت ادا و قضا ) فطریه را بدهد.
📌 توجه: اگر فطریه انسان بر کسی واجب باشد و او آن را ندهد، بر خود انسان واجب نمی شود.
📚 پینوشت:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 409.
#احکام
📚 #احکام_شرعی
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫
خداحافظ ای ماه دوست داشتنی❤️
🎙 آیت الله آقا مجتبی تهرانی