بسمه تعالی امامسجاد(ع)، امام چهارم شیعیان فرزند امامحسین(ع) و شهربانویه، دختر آخرین شاه ساسانی ایران است، در پنجم شعبان ۳۸ق در مدینه به دنیا آمد و در دوازدهم محرم سال ۹۴ یا ۹۵ق در مدینه مسموم شد و به شهادت رسید.
امامخمینی با اشاره به گوشهای از معارف بلند اعتقادی و قرآنی در سخنان امامسجاد(ع)، یادآور شده است ایشان در مرتبه اعلای ایمان و یقین قرار دارد و دارای شجاعت معنوی و شیفته شهادت بود.
امامخمینی معتقد است که گریه و زاری امامسجاد(ع) در درگاه خداوند برای تعلیم دیگران نبود و قائل است؛ آن گریههای برای روشنشدن مظلومیت خاندان پیامبر و تبیین اهداف نهضت کربلا برای مردم مؤثر بود و خدمت امامزینالعابدین(ع) به پیشبرد و تبلیغ دین از خدمات امامصادق(ع) کمتر نبود.
امامخمینی معتقد است در روز عاشورا به میزانی که فداکاری حضرت سیدالشهدا(ع) باارزش بود، فداکاری امامسجاد(ع) با آن حالت نقاهت و بیماری، تأثیر داشت و به مردم فهماند که زنان و مردان در برابر حکومت ستمگر نباید بترسند.
امامخمینی دعاهای امامسجاد(ع) را دعوت به توحید، تزکیه نفس و ساختن مردم برای رسیدن به کمال و دعوت به خلوتکردن با خدا دانسته و در وصیتنامه خود صحیفه سجادیه را زبور آل محمد(ص) خوانده و به تعلق آن به شیعیان افتخار کرده است.
📚 #معرفی_کتاب | حماسه امام سجّاد (ع)
🔹حضرت آیت الله خامنهای در مقاطع گوناگون، بیانات دقیق و جامعی را پیرامون مبارزات سیاسی- فرهنگی امام سجّاد (علیه السلام) ارائه نمودهاند. کتاب حماسه امام سجّاد (علیه السلام) که به همّت انتشارات انقلاب اسلامی تدوین و تنظیم گردیده است شامل گفتارهایی از ایشان درباره سیره و مبارزات سیاسی- فرهنگی امام چهارم (علیهالسّلام) میباشد.
🔹دوران زندگی امام سجاد علیهالسلام بعد از ماجرای عاشورا شروع میشود. در این مقطع، گزارشهای تاریخی عمدتاً مبتنی بر تراژدی و آکنده از سوگ است. این روایتی مرسوم و شناختهشده است؛ امّا بر اساس این نگاه، مفهوم منفعل تراژدی به مفهوم فعال، مؤثر و سازنده حماسه تبدیل میشود. در این نگاه وقتی رهبر انقلاب به امام سجاد علیهالسلام میرسند، گزارشی از حماسه ایشان تقدیم و عرضه میکنند که با بقیه تحلیلها تفاوت دارد. این خصوصیت و ویژگی نظریه است. رهبر انقلاب کاریکارستان در اینباره انجام میدهند و حماسه امام را بهخوبی و آکنده از شور و حماسه گزارش میکنند.
🔍ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/47496
*اِلٰهٖی هَبْ لٖی کَمٰالَ الْاِنْقِطٰاعِ إلَیْکَ وَ اَنِرْ قُلُوبِنٰا بِضِیٰاءِ نَظَرِهٰا* *إِلَیْکَ حَتّیٰ تَخْرُقَ اَبْصٰارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ*
معبودا، مرا به کمال گسستگی از خلق و پیوستگی به خود برسان، و دیدهٔ قلب ما را با فروغی که بدان تو را مشاهده کنند روشن فرما تا دیدهٔ دل ما، حجابهای نورانی را بردرد.
مناجات شعبانیه
إِلَهِي أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الْمُذْنِبُ وَ مَمْلُوكُكَ الْمُنِيبُ (اَلْمَعِيبُ) فَلاَ تَجْعَلْنِي مِمَّنْ صَرَفْتَ عَنْهُ وَجْهَكَ وَ حَجَبَهُ سَهْوُهُ عَنْ عَفْوِكَ
خدايا، من بنده ناتوان گنهكار توام، و مملوك توبه كننده به پيشگاهت، مرا از كساني كه رويت را از آنان برگرداندي قرار مده، و نه از كساني كه غفلتشان از بخششت محرومشان نموده.
مناجات شعبانیه
🔻روحانیت پرچمداران مقاومت و شهادت
سلام بر حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتهاند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابه ناس از شمع حیاتشان گوهر شبچراغ ساختهاند. افتخار و آفرین بر شهدای حوزه و روحانیت که در هنگامه نبرد رشته تعلقات درس و بحث و مدرسه را بریدند و عقال تمنیات دنیا را از پای حقیقت علم برگرفتند و سبکبالان به میهمانی عرشیان رفتند و در مجمع ملکوتیان شعر حضور سرودهاند.
صحیفه امام خمینی » جلد 21 » صفحه 273
🔷🔸💠🔸🔷
📸 *تصویر دیگری از دیدار امروز فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب *
🔹یکی از نکات جالب دیدار امروز فرماندهان نیروی هوایی با رهبر انقلاب، نصب حدیث « اَلجُنُودُ عِزُّ الدِّينِ وَ حُصُونُ الوُلاةِ» از امير المؤمنين علي عليه السلام است که بر بالای دیوار پشت سر فرماندهی کل قوا نقش بسته بود.
🔹به این معنی که «لشكريان، مايه عزّت دين و دژهاى حاكمان اند»