2_1152921504642784256.mp3
385.4K
#پرهیزکار1
سوره مبارکه فاتحه(1-7 مقام بیات)
2_1152921504620959308.mp3
624.8K
#منشاوی1
سوره مبارکه فاتحه(1-7 مقام بیات)
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 دعای مظلوم
▫️ به آن مظلومی که هیچ پناهی جز خدا ندارد ستم نکن!
کسی که هیچ پناهی ندارد، دعای او #دعای_خالص است؛ فرمود: «إِیاك وَ ظُلْمَ مَنْ لَا یجِدُ عَلَیكَ نَاصِراً إِلَّا اللَّه»... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
akhlagh -4015 - 1402-05-19-p2.pdf
158.3K
💠 متن #درس_اخلاق
🔹 تاریخ: 1402/05/19
#حکمت 112
#سال1402
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_doross
📢 دیدار اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس با رهبر انقلاب
🔹 آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
🔹 رئیس دفتر سیاسی حماس در این دیدار گزارشی از آخرین تحولات غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تحولات کرانه باختری بیان کرد.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی نیز با قدردانی مجدد از صبر و استقامت مردم استوار غزه و اظهار تأسف شدید از جنایات رژیم صهیونیستی که با حمایت مستقیم آمریکا و برخی کشورهای غربی انجام میشود بر سیاست همیشگی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از نیروهای مقاومت فلسطین در مقابل اشغالگران صهیونیست تأکید کردند.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای همچنین لزوم تحرک جدی کشورهای اسلامی و مجامع بینالمللی و حمایت همهجانبه و عملی دولتهای اسلامی از مردم غزه را مورد تأکید قرار دادند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📲 پُست | رهبر انقلاب در دیدار اسماعیل هنیه: جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با حمایت مستقیم آمریکا و برخی کشورهای غربی انجام میشود. در مقابل، #سیاست_همیشگی جمهوری اسلامی ایران، #حمایت_از_نیروهای_مقاومت فلسطین در مقابل اشغالگران صهیونیست است.
📲 سایر پستها را از اینجا ببینید
📢 هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR
✏️ رهبر انقلاب در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس تأکید کردند
✊🏻 حمایت از نیروهای مقاومت فلسطین؛ سیاست همیشگی جمهوری اسلامی
👈🏻 تحرک مجامع بینالمللی و حمایت همه جانبه و عملی کشورهای اسلامی لازم است
💻 Farsi.Khamenei.ir
زیارت عاشورا سماواتی_297669198144867481.mp3
3.75M
❤️زیارت عاشورا/ سماواتی
🌺🍃 زندگی قرآنی
✅ كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُواْ آيَاتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ (ص/۲۹)
🔹(این) كتاب مباركى است كه به سوى تو فرو فرستادیم تا در آیات آن تدبّر كنند و خردمندان پند گیرند.
🔸«مبارک» به چیزى گفته مىشود كه فایده و خیر آن، رشد و فزونىِ زیاد و ثابت داشته باشد. قرآن از منبع مبارک است: «تبارک الّذى». در شب مبارک نازل شده است: «فى لیلة مباركه». در مكان مبارک نازل شده: «ببكة مباركا» و خودش نیز مبارک است: «كتاب... مبارک»
🔸سیماى قرآن در این آیه ترسیم شده است؛
الف) متن آن نوشته شده است: «كتاب»
ب) از سرچشمهى وحى و علم بىنهایت الهى است: «انزلناه»
ج) گیرندهى آن، شخص معصوم است: «الیک»
د) محتوایش، پُر بركت است: «مبارک»
ه) هدف از نزول، تدبّر در آن است: «لیدّبّروا»
و) علم و آگاهى به نكات و معارف آن، مقدّمهى حركت معنوى و قرب به خداست. «لیتذكّر»
ز) كسانى این توفیق را خواهند داشت كه خردمند باشند. «اولوا الالباب»
❇️ از پيامهای آیه
▫️قرآن، مبارک است. (تلاوت، تدّبر، تاریخ، استدلال، داستان، الگوهاى، معارف، اخبار غیبى، تشبیهات، اوامر و نواهى آن، همه و همه پُر از راز و رمز است). «كتاب... مبارک»
▫️گرچه قرآن، مبارک است، امّا براى تدبّر است، نه فقط تبرّک جستن به ظاهر آن. (براى حفظ منزل، مسافر و ... از خطرات) «كتاب... مبارک لیدبّروا»
▫️تدّبر در قرآن مقدّمهى تذكّر است وگرنه چه بسا انسان اسرار و لطایف علمى قرآن را درک كند ولى مایهى غرورش شود. «یدّبّروا - یتذكّر»
▫️تدّبر باید در همهى آیات قرآن باشد نه تنها در آیات الاحكام. «لیدّبروا آیاته»
▫️شرط تدبّر و بهره گیرى و پندپذیرى، عقل و خرد است. «لیدّبروا... و لیتذكّر اولوا الالباب»
▫️كسانى كه از قرآن متذكّر نمىشوند، بىخردند. «لیتذكّر اولوا الالباب»
▫️قرآن، مطابق عقل و خرد است، لذا اهل خرد با تدبّر در آن به احكام و رموزش پى مىبرند. « لیتذكّر اولوا الالباب » (در قرآن، امرى مخالف عقل یافت نمىشود)
▫️معارف قرآن پایان ناپذیر است. این كه به همه دستور تدبّر مىدهد نشان آن است كه هر كس تدبّر كند به نكتهى تازهاى مىرسد و اگر علما و دانشمندان گذشته همهى اسرار قرآن را فهمیده باشند، تدّبر ما لغو است. «لیدبّروا آیاته»
🌺🍃اینها اشرافِ امت هستند!
✅ امام خامنهای در جلسهی تفسیر فرمودند:
🔸یک روز برایتان خواندم این حدیث «اَشرافُ اُمَّتی» را؛ یادتان هست این روایتی که خواندم یا نه؟ «أشرافُ اُمَّتي حَمَلَةُ القُرآنِ و أصحابُ اللَّيلِ» اشراف امت من - شریفترها، بالاترها - صاحبان شب، یاران شب، آنهایی که شب قرآن میخوانند، آنهایی که در شب نگهبانی میدهند، آنهایی که شب جنگ میکنند، آنهایی که شب نماز میخوانند، هستند. وَ حَمَلَةُ القُرآنِ؛ حاملان قرآن، قرآن در سینهشان است، قرآن در عملشان است، قرآن در زبانشان است، معارف قرآنی را بلدند، اینها اشراف امتند. اینها بالاتر هستند، به اینها احترام کنید؛ اگر اینها را دیدید، برایشان ارزش قائل بشوید، در مقابل اینها تعظیم کنید، خضوع کنید، عیبی ندارد، اینها اشرافند؛ اما «اَشرافُ اُمَّتی» پولدارها؟ ابداً؛ «اَشرافُ اُمَّتی» زوردارها؟ ابداً؛ «اَشرافُ اُمَّتی» زباندارها، متملقها، چاپلوسها؟ ابدا؛ معیارها و ارزشهای معنوی ملاک است.
📚 از کتاب تفسیر سورهٔ حشر، ص ۶۷ و ۶۸
🌺🍃 سفارشِ حاجآقا حقشناس(ره)
🔹یکی از سفارشات حضرت آیت الله حق شناس(رحمة الله علیه) همواره در رابطه با نماز شب بود.
✅ میفرمودند: من سورهی ذاریات را خیلی دوست دارم، چون "بالاسحار هم یستغفرون" دارد!
🔹و این شعر حافظ را بسیار میخواندند:
🔸دلا بسوز که سوز تو کارها بکند
نیاز نیمه شبی دفع صد بلا بکند
🔸طبیب عشق مسیحا دم است و مشفق، لیک
چو درد در تو نبیند کِه را دوا بکند؟!
🌺🍃 نماز شب در قرآن
✅ قرآن کریم بعد از مطرح ساختن مناجات شبانه میفرماید: آیا آن کسانی که عالم هستند با آن کسانی که عالم نیستند، یکسانند؟! از این تعبیر روشن میشود که نماز شب، نشانه علم واقعی است: امّن هو قانت اناء اللیل ساجدا و قائما ... قل هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون؟ (زمر/۹)
🔹نماز شب و رسیدن به مقام محمود(شفاعت)؛ و من اللیل فتهجد به نافلة لک عسی ان یبعثک ربّک مقاما محمودا (اسراء/۷۹)
🔸شبزندهداری برای تلاوت قرآن(قول ثقیل) و نیایش؛ یا ایها المزمل قم اللیل الا قلیلا ...(مزمل/۶)
🔹ثبات قدم در پرتو نماز شب؛ ان ناشئة اللیل هی اشدّ وطأ و اقوم قیلا (مزمل/۷)
🔸نمازشب و همراهی با پیامبر خدا؛ ان ربّک یعلم انک تقوم ... و طائفة من الذین معک (مزمل/۲۰)
🔹مقصود از تسبیح، نماز شب است؛ و من اللیل فاسجد له و سبّحه لیلا طویلا (دهر/۲۶)
🔸نماز شب و استغفار از صفات متقین؛ ان المتقین ... کانوا قلیلا من اللیل ما یهجعون و بالاسحار هم یستغفرون (ذاریات/۱۸-۱۵)
🔹پاداش نماز شب را فقط خدا میداند؛ تتجافی جنوبهم عن المضاجع ... فلا تعلم نفس ما اخفی لهم من قرة اعین جزاء بما کانوا یعملون (سجده/۱۷-۱۶)
🔺در صدای حزین مرحوم استاد منشاوی، هم صلابت است، هم متانت است، هم تواضع و هم آرامش و ...(البته به برکت قرآن)
🔹در روایت آمده است: اگر نماز صبح در اوّل فجر اقامه شود، فرشتگان شب و فرشتگان روز هر دو آن را ثبت مىكنند(اصول کافی). «مشهود» بودن نماز صبح نیز ممكن است به همین معنا باشد.(المیزان) یعنى هر دو گروه فرشتگان آن را مشاهده كرده و بر آن گواهى مىدهند.
🔸معنای دقیق تهجّد، شبزندهداری نیست؛ بلکه خوابیدن و بیدار شدن چند باره برای خواندن نماز شب است و سیره پیامبر اکرم (ص) نیز همین بوده است. بیتوته یعنی شبزندهداری.(آیه ۶۴ سوره فرقان را ببینید). نماز شب برای حضرت محمد مصطفی(ص) واجب بوده است؛ اما برای دیگران مستحب است و البته مستحب تأکید شده.
🔹همچنین در آیه ۴ و ۵ سوره ضحی میخوانیم: و للاخرة خیر لک من الاولی. و لسوف یعطیک ربّک فترضی؛ تازه، وضع تو در آخرت بهتر از دنیاست. خدا آنقدر به تو بخشید که راضی شوی! مقام محمود که در سوره اسراء آمده، مقام شفاعت کبرای پیامبر اکرم (ص) است که در سوره ضحی هم به آن اشاره شده است.
🔻در ادامه، آیهی ۷۹ سورهی اسراء را با صدای مرحوم استاد غلوش، استماع بفرمایید که به زیبایی این آیه را تلاوت کرده است.
🌺🍃 زندگی قرآنی
✅ فلا تعلم نفس ما اُخفی لهم من قرة اعین جزاء بما کانوا یعملون (سجده/۱۷)
🔹هیچکس نمیداند چه چیز از آنچه روشنیبخش دیدگان است به پاداش آنچه انجام میدادند برای آنان پنهان کردم!
🔸در دو آیه قبل، یعنی آیات ۱۵ و ۱۶ همین سوره به صفات مؤمنان راستین اشاره شده است: سجده در زمان شنیدن آیات الهی، حمد و تسبیحگوی خدا، دوری از تکبّر، ترجیح دادن تهجّد و نماز شب بر خواب، خواندن خدا با بیم و امید و انفاق کردن.
🔸نماز شب مؤمنان معمولاً در شب مخفی است و پاداش آنان نیز متناسب با عمل آنان، مخفی است(تفسیر مجمع البیان، ج۸، ص۵۱۸). در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: هیچ عمل نیکی نیست مگر آن که در قرآن ثواب آن روشن است الّا نماز شب که خدا به خاطر عظمت آن، ثواب آن را روشن نساخته است(سپس امام، آیه ۱۷ سوره سجده را قرائت کردند.)(بحار، ج۸، ص۹۳). رسول خدا(ص) به امیرالمؤمنین(ع) در مداومت بر نماز شب توصیه فرمودند: علیک بصلوة اللّیل (وسایل الشیعه، ج۵، باب ۳۹، حدیث ۱)
🔸آخر شب، مناسبترین فرصت برای خلوت با خداست چون انسان متهجّد در آن حال، بدون مزاحمت میتواند فیض الهی را دریافت کند.
▫️نماز شب و تهجد، انسان را به مقام محمود میرساند(اسراء/۷۹) البته این مقام برای رسول خدا (ص)، شفاعت کبریٰ در روز جزاست.
▫️آمادگی برای تحمل بار سنگین قرآن، به قیام در دل شب نیاز دارد.(مزمل/۱تا۵)
▫️نماز شب، نشانه علم واقعی است.(زمر/۹)
▫️و از ویژگیهای عبادالرحمن است.(فرقان/۶۳،۶۴)
▫️نماز شب و استغفار از صفات پرهیزکاران است.(ذاریات/۱۵تا۱۸)
▫️توفیق تلاوت قرآن و نیایش و تحصیل طمأنینه نفس، همراهی با پیامبر(ص) و ثبات قدم و ... در پرتو نمازشب بدست میآید.(مزمل/۶،۷،۲۰)
🔸پیامبر اکرم(ص) فرمود: دو رکعت نماز در دل شب، از دنیا و آنچه در آن است نزد من محبوبتر است(علل الشرایع، ص۳۶۳). امام صادق(ع) فرمود: زینت و افتخار مؤمن به خواندن نماز شب است(بحار، ج۸۷، ص ۱۴۰). در روایات از نماز شب به عنوان؛ عامل زیاد شدن رزق و روزی، ادای دِین، رفع همّ و غمّ، روشنی چشم، سبب بخشش گناهان، سلامتی جسم و دریافت رحمت الهی و ... یاد شده است.(فروع کافی، ج۳، ص۳۶۶)
🌺🍃تهجّد و تلاوت قرآن
✅ بسم الله الرحمن الرحیم، یا ایها المزمل، قم اللیل الّا قلیلا، نصفه او انقص منه قلیلا، او زد علیه و رتل القران ترتیلا (مزمل/۱-۴)
🔹به نام خداوند بخشنده مهربان، ای جامه[به خود] پیچیده!، شب را جز اندکی بهپا خیز، نیمی از آن(شب) را، یا اندکی از آن را کم نما، یا بر آن (نصف) بیفزای و قرآن را کاملاً مرتب و آرام بخوان.
🔸مهمترین هدف سورهی مزمل، ارائهی برنامهی عبادی، اجتماعی و اقتصادی برای آماده ساختن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و مسلمانان است. قرآن کریم در آیات اول تا هفتم این سوره به شب زندهداری و قرائت قرآن و نماز شب سفارش میکند. قرآن، برنامه سازندگی و تربیت انسان است و قرائت آن موجب تقویت ایمان و استقامت میگردد. ترتیل، خواندن آیات با تأنی و ادای صحیح حروف و تبیین و دقت و تأمل در مفاهیم آیات و اندیشه در نتایج آن است.
🔸خطاب اول سوره، میتواند اشاره به این باشد که دوران قیام و خودسازی و آمادگی برای انجام رسالت شروع شدهاست و این برنامهی عبادی شبانه مخصوص پیامبر اکرم(ص) نیست و شامل مؤمنان نیز میشود (آیه ۲۰). در شب، زمینه اخلاص بیشتر است و انسان آمادگی بیشتری برای تفکر و عبادت دارد. شبزندهداری و نماز و تلاوت قرآن در آن، موجب صفای روح و تربیت معنوی و بیداری دل و تقویت ایمان میشود. در روایات، به عبادت شبانه و نماز شب، تأکید شدهاست، گر چه خواندن نماز شب بر رسول خدا صلی الله علیه و آله، واجب و بر امّت او، مستحب است.(بر پیامبر ۵۱ رکعت نماز واجب بود و بر امّت او ۱۷ رکعت)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃#مصطفی اسماعیل(سوره مبارکه تحریم)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃بدون شرح(سوره مبارکه علق)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃عبدالباسط(سوره مبارکه الرحمن)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃#عبدالباسط(سوره مبارکه قصص)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇵🇸✊تجمع بیسابقه مردم اندونزی در حمایت از فلسطین
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇵🇸
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org سروش