پیام شماره ۲۸:
#مسابقه_الغدیر
👈آیه تطهیر:
🌹" انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا"🌹
(آیه ۳۳ سوره احزاب)
👈 (خدا اراده میکند تا هر گونه ناپاکی را فقط از شما اهل بیت بزداید و شما را به بهتربن صورت، پاک نماید.)
⬅️آیه تطهیر، از جمله مهمترین آیات قرآن کریم است که به یکی دیگر از فضائل حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام می پردازد.
↩️ در این آیه شریفه، خصوصیت عصمت و پاکی از هرگونه گناه و آلودگی را که از ویژگیهای قطعی و حتمی امام و جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله باید باشد، را برای امیرالمومنین علی علیه السلام و خاندان پاک و مطهرش بر می شمرد. بزرگان اهل سنت، این آیه را در شان حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و خانواده مکرمش؛ حضرت فاطمه زهرا، حضرت امام مجتبی و حضرت سیدالشهداء علیهم السلام، دانسته اند و روایات متعددی را در این رابطه نقل کرده اند.
⤵️مرحوم علامه امینی، این روایات را به صورت پراکنده در الغدیر گردآوری نموده است و در ۲۰ مورد، در جای جای کتاب خود، به آن پرداخته است.
👈شان نزول آیه تطهیر:
⬅️پیامبر گرامیِ اسلام صلی الله علیه و آله پس از نزول آیه تطهیر، حضرت امیرالمؤمنین، حضرت فاطمه زهرا، حضرت امام مجتبی و حضرت سیدالشهداء علیهم السلام را تحت کساء و زیر عبای خود قرار دادند و فرمودند:
📢"اللهم هولاء اهل بیتی"
👈 ( خدایا اینان، اهل بیت من هستند). این ماجرا، که به جریان کساء معروف است،
⬅️ گاهی به عنوانِ شأن نزول آیه تطهیر و گاهی در مقامِ نتیجه نزول این آیه شریفه در قالب روایاتی متعدد و متواتر در منابع شیعه و اهل سنت گردآوری شده است.
↩️ پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، مدتها پس از نزول این آیه، به خانه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می رفتند و در کنار درب خانه می ایستادند و اهل خانه را با صدای بلند "یا اهل البیت" صدا می زدند، تا اهل این خانه را به دیگران، این گونه معرفی فرمایند.
👈جریان کساء و نزول آیه تطهیر، با آنکه در خانه ام سلمه (همسر پیامبر) و حضرت زهرا سلام الله علیهما اتفاق افتاده است، و تنها تعداد محدودی از صحابه پیامبر مانند حضرات معصومین علیهم السلام و ام سلمه، شاهد آن بوده اند، اما با اسناد متعددی از سوی صحابه نقل شده است.
⬅️چرا که این مطلب، از اهمیت وافری برخوردار بوده است و اهتمام پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به نقل آن، و تأکید بر آن سبب شده است، تا دستِ کم این ماجرا و نیز سایر احادیثی که ثابت میکند آیه تطهیر در شأن علی علیه السلام و اهل بیت و خانواده او علیهم السلام، نازل شده است، به طور متواتر گزارش شود.
↩️به عنوان نمونه حاکم حسکانی در کتاب "شواهد التنزیل" خود، بیش از ۱۴۰ سند برای ماجرای نزول آیه تطهیر ذکر کرده است که در نوع خود بی نظیر است. ۱۵ تن از صحابه پیامبر نیز، بدون واسطه و مستقیماً نزول آیه تطهیر را در حق اهل بیت پیامبر دانسته اند و تعدادی دیگر با واسطه دیگر صحابه، روایتهای مربوطه را نقل کرده اند.
⤵️اینک فهرستی از اسامی صحابه ای که بدون واسطه و مستقیماً روایاتِ مربوط به مصادیقِ اهل بیت در آیه تطهیر را نقل کرده اند، ارائه مینماییم:
✅۱. امیرالمومنین علی علیه السلام
✅۲. حضرت صدیقه طاهره علیها السلام
✅۳. امام حسن مجتبی علیه السلام
✅۴. ام سلمه (همسر پیامبر)
✅۵. عایشه (همسر پیامبر)
✅۶. ابوسعید خُدری
✅۷. عبدالله بن جعفر بن ابیطالب
✅۸. انس بن مالک (خادم پیامبر)
✅۹. عبدالله بن عباس
✅۱۰. سعد بن ابی وقاص
✅۱۱. جابر بن عبد الله انصاری
✅۱۲. براء بن عازب
👈آیه تطهیر و حدیث ثقلین:
⬅️پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در حدیثی با عنوان حدیث ثقلین که به طور متواتر در منابع شیعه و اهل سنت نقل شده است، قرآن و اهل بیت علیهم السلام را به عنوان دو ثقلِ گرانبها و دو رکن ارزشمند معرفی می نماید، و بعد از خود آنها را در میان امت خویش به یادگار می گذارد.
📢(انّی تارکٌ فیکم الثِّقلَین، کتاب اللهِ و عترتی اهل بیتی، ما ان تمسّکتم بهما لن تضلّوا ابدا،ً لن یفترقا حتّی یردا علیّ الحوض، فانظروا کیف تخلفونی فیهما
📢من در بین شما دو چیز گرانقدر را می گذارم که تا وقتی به آن دو تمسک جویید، بعد از من گمراه نمی شوید و از یکدیگر جدا نمی شوند تا در کنار حوض بر من وارد شوند. پس بنگرید که در نبود من، چگونه با آنان رفتار می کنید)
👈این حدیث شریف، دست کم از ۳۰ تن از صحابه پیامبر نقل شده است. هیتمی، از بزرگان حدیثی اهل سنت در کتاب "الصواعق المحرقه" خود می گوید:
⬅️ این حدیث به دلیل شهرت فراوانش، در مواقع مختلف از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده است؛ یک بار پیامبر صلی الله علیه و آله، این حدیث را به هنگام حجه الوداع در عرفات ایراد کردند، و در مرتبه دوم ایشان حدیث ثقلین را در غدیر خم فرموند، در مرتبه سوم، پیامبر صلی الله علیه و آله، در مدینه و به هنگام
بیماری و در اواخر عمر شریف خود و نیز هنگامی که مدینه را انبوهی از صحابه فراگرفته بودند،
↩️ این حدیث را فرمودند. و در مرتبه آخر، چنین آمده است که، حضرت پس از بازگشت از طائف در خطبه ای که ایراد فرمود، به آن اشاره کرد. گرچه در هیچ کدام از این روایات، تنافی ای در کار نیست، زیرا امکان دارد، پیامبر صلی الله علیه و آله، این حدیث را در همه این مکان ها و حتی مکانهای دیگر به منظور اهمیت بخشیدن به کتاب خدا و خاندان پاکش تکرار کرده باشد.
👈یکی از نکات مهم این حدیث شریف که به نوعی مکمل آیه تطهیر می باشد، آن است که اهل بیت علیهم السلام، همسنگ و در کنار قرآن هستند و از آن جدا نمیشوند.
⬅️ این معنا که از جهتی، مهمترین معنای حدیث ثقلین است، آموزه ها و تعالیم فراوانی را با خود به همراه دارد که یکی از این آموزه ها عصمت اهل بیت علیهم السلام است و دیگری بقای ایشان و فنا ناپذیری ایشان تا روز قیامت است.
📙الغدیر، جلد ۳
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
حجت الاسلام امین-شب05-27 دی 1400.mp3
12.42M
السلام علیک یا اماه🌹
🔊 فایل صوتی سخنرانی
حجت الاسلام دکتر امین
◀️موضوع :امپراتوری رسانه ای
🕘زمان : بعد از نمازعشا- شب پنجم
27 دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
👈مسجد جامع غدیرخم
◀اللهم عجل لولیک الفرج
بحق الحسین علیه السلام
↩اللهم احفظ امام الخامنه ای
🌹 🌹
⬅️به اذن الله
⬅️و یاری امام زمان (عج)
⬅️ما ایستاده ایم 👇
◀با ولایت تا ظهور🔻
↩️با شهادت تا قیامت
کانال ایتا مسجدجامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
Masjedeghadir.ir سایت
تصویر فوق دی ماه ۱۳۶۵ شلمچه، سه راه «شهادت» است .
👈شاید اولین سوالی که به ذهن بیننده این تصویر میرسد این است که این شهید در آخرین لحظه حیات خود، کاغذ و قلم به دست گرفته بود تا چه چیزی را بنویسد ؟!
برای چه کسی می نویسد؟
قصد نوشتن چه چیزی را داشت؟!
فهرست اموال و دارایی ها؟!
حساب های بانکی؟!
نشانی خانه های شخصی؟!
حقوق های نجومی؟!
خدایا
ما را شرمنده شهدا قرار نده😭
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
ِ
✅ اذانی که خاموش شد
🔴 برشی از کتاب شولای شهادت از لحظات پیش از شهادت نواب صفوی و یارانش
◀️ سحرگاه یکشنبه ۲۷ دی ۱۳۳۴ نواب صفوی و یاران باوفایش را از لشکر ۱ پیاده به لشکر ۲ زرهی بردند. وسایل شخصی آنان را جمع کردند. نواب با خوشحالی به یارانش فرمود: «به خدا قسم با همین لباس شهید میشوم.» سپس برای آخرین مرتبه دوستانش را یکییکی در آغوش کشید. آنها را به سلولهای انفرادی بردند تا صبح هنگام آنها را به جوخههای اعدام ببندند.
◀️ صبح، نواب و یارانش را از سلول به طرف جوخههای اعدام حرکت دادند. سید محمد واحدی فریاد میزد: «الله اکبر، الله اکبر.» مامورین جلوی دهانش را گرفتند. نواب تقاضای آب برای غسل شهادت کرد. آب سرد در اختیارش گذاشتند. نواب با عصبانیت فریاد زد: «اگر آب، گرم نباشد رنگ ما میپرد و تو و امثال تو فکر میکنید ما ترسیدهایم. اما مهم نیست، خدا آگاه است که لحظه به لحظه اشتیاق ما به شهادت بیشتر میشود.» بعد فریاد زد: «خلیلم، محمدم، مظفرم زودتر آماده شوید، زودتر غسل شهادت کنید. امشب جدهام فاطمه زهرا سلام الله علیها منتظر ماست.»
◀️ پس از تمام شدن نماز به موعظه ماموران پرداخت و گفت: «چند روزهی دنیا به زودی میگذرد. کاری کنید که در جهان دیگر در برابر آفریدگارتان شرمنده نباشید. شما به دستور شاه ستمگر، ما را شهید میکنید ولی طولی نمیکشد که همگی از این کردار زشت پشیمان میشوید. آن روزها پشیمانی دیگر سودی ندارد...» هر چه لحظه شهادت نزدیک تر میشد، چهره نواب برافروختهتر میشد. هر کدام از یاران، ذکرگویان و آرام قدم برمیداشتند. وقتی کنار جوخههای اعدام ایستادند، نواب با صلابت هر چه تمام نگاهی به من مامورین اعدام کرد و گفت: «ما شهید میشویم، اما بدانید از هر قطره خون ما مجاهدی تربیت خواهد شد و ایران را اسلامی خواهند کرد.»
◀️ در همین هنگام یکی از مامورین به نواب نزدیک شد و پارچه سیاهی به او داد تا روی چشم هایش ببند. نواب با صدایی آرام گفت: «لازم نیست. میخواهیم با چشم باز به استقبال شهادت برویم و با چشم باز با خدا و نیاکان بزرگوار خود روبرو شویم.» سپس به یاران باوفایش گفت: «بچهها به زودی به دیدار امامی عزیز میرویم. همزمان با هم اذان بگویید تا اینها فکر نکنند ما ترسیدهایم، شاد باشید به زودی امامانمان را میبینیم.» آهنگ تکبیر اذان، فضا را آکنده نمود. ناگهان صدای غرش سلاحهای مرگبار ستم پیشگان، صدای اذان را خاموش کرد.
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
📚در محضر نهج البلاغه📚
🍃قالَ عَلیّ عَلَیهِ السَّلام:
((کَانَ فِی الاَرضِ اَمَانَانِ مِن عَذابِ اللهِ وَ قَد رُفِعَ اَحَدُهُما فَدونَکُمُ الآخَرَ فَتَمَسَّکوا بِهِ؛ اَمَّا الاَمانُ الذَّی رُفِعَ فَهُوَ رَسوُلُ اللهِ (ص) وَ اَمَّا الاَمَانُ البَاقِی فَالاِستِغفَارُ. قَالَ اللهُ تَعَالی "وَ مَا کَانَ اللهُ لِیُعَذِّبَهُم وَ اَنتَ فِیهِم وَ مَا کَانَ مُعَذِّبَهُم وَ هُم یَستَغفِرونَ".))
🍃امام علی علیه السلام فرمودند:
(بر روی زمین دو چیز مایه امان مردم از عذاب خدا بود؛ یکی از آن دو برداشته شد و دیگری برجاست؛ آن را بگیرید و به آن تمسک بجویید. آن امان که برداشته شد رسولالله صلی الله علیه و آله و سلّم بود، و آن امان که بر جای ماند، استغفار است. خداوند در قرآن میفرماید: "تا آنگاه که تو در میانشان هستی، خدا عذابشان نکند و تا آنگاه که از خدا آمرزش میطلبند خداوند عذابشان نخواهد کرد.")
📚حکمت ۸۸ نهج البلاغه📚
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
السلام علیک یا اباعبدالله🌹
🔊 سخنران
آیت الله مجد
◀️موضوع : تدبر در قران
🕘زمان : هم اکنون - بعد از نمازعصر-
۲۸ دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
آیت الله مجد -ظهر -28 دی 1400.mp3
7.47M
السلام علیک یا اباعبدالله🌹
🔊 فایل صوتی سخنرانی
آیت الله مجد
◀️موضوع : تدبر در قران
🕘زمان : بعد از نمازعصر-
۲۸ دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند
امام خمینی(ره)
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
السلام علیک یا اباعبدالله🌹
🔊 سخنران
حجت الاسلام حاج شیخ عباس ابوالحسنی
◀️موضوع : صفات مومن
🕘زمان : هم اکنون - بعد از نمازعشا-
۲۸ دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
حجت الاسلام شیخ عباس ابوالحسنی - شب 01 - 28 دی 1400.mp3
9.25M
السلام علیک یا اباعبدالله🌹
🔊 فایل صوتی سخنرانی
حجت الاسلام حاج شیخ عباس ابوالحسنی
◀️موضوع : صفات مومن
🕘زمان : بعد از نمازعشا-
۲۸ دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
🌹 امام علی (علیهالسّلام) میفرماید: 🌹
(اما و اللّه لاقتلنّ انا و ابنای هذان، ولیبعثنّ اللّه من ولدی فی آخر الزمان یطالب بدمائنا، و لیبعثنّ عنهم تمییزاً لاهل الضلالة حتی یقول الجاهل: ماللّه فی آل محمد من حاجة)
🌹امیر المؤمنین علیه السلام می فرماید.🌹
👈«به خدا قسم من، و این دو فرزندم (حسن و حسین) شهید خواهیم شد،
⬅️خداوند در آخر الزمان ـ مردمی از فرزندانم را به خونخواهی ما بر خواهد انگیخت و او مدتی غایب خواهد شد تا مردم آزمایش شوند و گمراهان جدا گردند،
↩️تا جایی که نادان میگوید: خداوند دیگر نیازی به آل محمد ندارد.»
📙 نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص۱۴۱
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
#نهج_البلاغه
❤️امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
◽️وَ اسْتَتِمُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ عَلَي طَاعَةِ اللَّهِ وَ الْمُحَافَظَةِ عَلَي مَا اسْتَحْفَظَكُمْ مِنْ كِتَابِهِ
💠و با صبر و استقامت بر اطاعت پروردگار، و حفظ و نگهداری فرامین كتاب خدا، نعمتهای پروردگار را نسبت به خویش كامل كنید.
📚 #خطبه_173
هدیه به پیشگاه مولایمان امیر المؤمنین علیه السلام صلواتی خالصانه هدیه فرمایید.
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
حجت الاسلام شیخ عباس ابوالحسنی - شب 02 - 29 دی 1400.mp3
9.4M
السلام علیک یا اماه🌹
🔊 فایل صوتی سخنرانی
حجت الاسلام حاج شیخ عباس ابوالحسنی
◀️موضوع : دروغ
🕘زمان : بعد از نمازعشا-
29 دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
👈شرط دوام نعمت چیست ؟
🌹 امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
📢 كانَ أبي عليه السلام يَقولُ: إنَّ اللّهَ قَضى قَضاءً حَتما أن لا يُنعِمَ عَلَى العَبدِ بِنِعمَةٍ فَيَسلُبَها إيّاهُ ، حَتّى يُحدِثَ العَبدُ ذَنبا يَستَحِقُّ بِذلِكَ النِّقمَةَ؛
🌹 پدرم ( امام باقر علیه السلام ) مى فرمود: 👈«همانا خداوند حكم قطعى فرموده كه هرگاه نعمتى به بنده اى داد، ديگر آن را از وى نستانَد، مگر اين كه آن بنده گناهى مرتكب شود كه سزاوار چنين مجازاتى گردد».
📙منبع: الكافي ج۲ ص ۲۷۳
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
پیام شماره ۲۹:
#مسابقه_الغدیر
👈آیه مودت:
📢 " قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودّة فی القربی و من یقترف حسنة نزد له فیها حسنا"
(آیه ۲۳ سوره شوری)
📢(بگو من هیچ پاداشی از شما بر رسالتم در خواست نمی کنم، جز دوست داشتن نزدیکانم و اهل بیتم، و هرکس که کار نیکی انجام دهد بر نیکی اش می افزاییم).
👈در منابع شیعه و اهل سنت، پیرامون این آیه شریفه، روایات متعددی در رابطه با دوستی و محبت به اهل بیت پیامبر علیهم السلام آمده است، که در آن پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، امت خود را به این امر، فراخواندند و تنها مزد رسالت خود را به فرمان الهی در آن دانسته اند.
👈شان نزول آیه مودت:
⬅️بسیاری از بزرگان اهل سنت در کتب خود از ابن عباس نقل کرده اند که: وقتی این آیه نازل شد، از رسول خدا پرسیدند: ای رسول خدا، خویشان تو که مودت و محبت به آنها، بر ما واجب است چه کسانی هستند؟
⬅️ فرمود:"علی و فاطمه و ابناهما " (علی و فاطمه و دو فرزندشان). و یا در روایت دیگری نقل کرده اند که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
↩️همانا خداوند پیامبران را از درختان گوناگون خلق کرد و مرا از یک درخت آفرید، پس من ریشه آن درخت هستم و علی شاخه آن و فاطمه برای بارگیری آن، و نیز حسن و حسین میوه های آن هستند. پس هرکس به شاخه ای از شاخه های آن آویزان شود، نجات یابد و هرکس از آن منحرف گردد، هلاک شود.
👈 و اگر بنده ای سه هزار سال خدا را بین صفاء و مروه عبادت کند و سپس همراهی ما را درک نکند، خداوند او را بر روی بینی اش در آتش می اندازد. آنگاه حضرت آیه: " قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودّة فی القربی... " را خواندند.
📙الغدیر، جلد ۳
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
حجت الاسلام سید رضا اکرمی - ظهر -30 دی 1400.mp3
6.72M
السلام علیک یا اماه🌹
🔊 فایل صوتی سخنرانی
حجت الاسلام سید رضا اکرمی
◀️موضوع : ولادت مادر مهربانمان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
🕘زمان : بعد از نمازعصر
30 دی ۱۴۰۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
پیام شماره ۳۰:(اخرین پیام)
#مسابقه_الغدیر
👈معاویه در کلام پیامبر گرامی اسلام و امیرالمومنین علیهما السلام:
👈روایات متعددی از رسول خدا صلی الله علیه و آله، راجع به معاویه در کتب بزرگان اهل سنت نقل شده است که در این بخش تنها به ذکر دو مورد از آن می پردازیم:
⬅️اولین مورد، روایتی است که حافظ، محمّد بن جریر طبری (نگارنده تفسیر و تاریخ طبری) در کتاب تاریخ خود، از علی بن اقمر نقل می کند که گوید: از عبدالله بن عمر شنیدم که می گفت:
↩️ رسول خدا صلی الله علیه و آله از دره ای خارج شد و ابوسفیان را سوار بر مرکب همراه معاویه و برادرش دید، که یکی افسار حیوان را در دست دارد و دیگری آن را از پشت می راند، تا آنها را دید، فرمود:
⤵️" اللهم العن القائد و السائق و الراکب " (خدایا آنکه افسار حیوان را به دست دارد، و آنکه مرکب را از پشت می راند و کسی که سوار بر حیوان است را لعنت کن)، از او پرسیدم تو خودت از رسول الله شنیدی؟ گفت: آری، وگرنه گوش هایم کر باد، آن گونه که چشمانم کور است.
👈دومین مورد، روایت دیگری است از احمد بن حنبل (پیشوای حنبلیان) در کتاب "مسند" خود، و برخی دیگر از بزرگان اهل سنت، که از ابن عباس نقل کرده اند: در سفری همراه رسول خدا صلی الله علیه و آله بودیم، که صدای آواز دو مرد را شنیدیم، که یکی در جواب دیگری می گفت:
⬅️ یزال حواری تلوح عظامه/زوی الحرب عنه ان یجنّ فیقبرا
(هماره استخوانهای یار شفیق آشکار می شود و جنگ، مانع کفن و دفن او می شود).
👈 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: ببینید، که اینها چه کسانی هستند که آواز می خوانند؟ گفتند: معاویه و عمروعاص. حضرت دستها را بالا برد و فرمود: "اللهم ارکسهما رکسا، ودعهما الی النار دعا"
⬅️ (خدایا آنها را کاملا وارونه گردان و به حالات گذشته برگردان، و به زور در آتش دوزخ درافکن).
↩️علامه امینی پیرامون این روایت می گوید: چون بر دوستداران معاویه این حدیث گران آمده است و نتوانستند به سند این حدیث اشکال وارد کنند، برخی از ناقلین این حدیث به جای نام معاویه و عمروعاص، از واژه فلان و فلان استفاده کرده اند.
اما روایات فراوانی از ناحیه امیرالمومنین علیه السلام راجع به معاویه وجود دارد که ذکر کردن آنها، خود مجال مفصلی می طلبد. اما در این قسمت ما تنها به نامه های امیرالمومنین در نهج البلاغه و به نقل از ابن ابی الحدید معتزلی، در کتاب "شرح نهج البلاغه" او، می پردازیم:
👈 در یکی از نامه هایی که امیرالمومنین علیه السلام برای معاویه نوشتند، آمده است: " فاقلع عما انت علیه من الغیّ و الضلال علی کبر سنّک و فناء عمرک، فانّ حالک الیوم، کحال الثوب المهیل الّذی لا یصلح من جانب الّا فسد من آخر، وقد أردیت جیلا من الناس کثیرا .... " (با این سن زیاد و نزدیکی مرگت، از گمراهی و ضلالت دست بردار. که حال تو مانند لباس کهنه ای است که هرگاه یک طرف آن را اصلاح کنی، طرف دیگر پاره می شود، گروه زیادی از مردم را به هلاکت کشاندی ...).
👈 همچنین در نامه دیگری که امیرالمومنین علیه السلام زمانی که معاویه، ایشان را به حکمیت فراخواند، آمده است :
⬅️" ثم انک قد دعوتنی الی حکم القرآن، و لقد علمت انک لست من اهل القرآن و لا حکمه ترید و الله المستعان" (تو مرا به داوری قرآن خواندی، در حالی که می دانی، تو اهل قرآن نیستی و داوری آن را نمی خواهی، و خدا کمک رساننده است).
↩️ و نیز در نامه دیگری که حضرت در پاسخ به معاویه نوشته اند آمده است : " و عندی السیف الذی اعضضته بجدّک و خالک و أخیک فی مقام واحد، ... فما ابعد قولک من فعلک! و قریب ما أشبهت من أعمام و أخوال حملتهم الشقاوة " (و نزد من شمشیری است که در یک زمان ( جنگ بدر ) بر پیکر جد و دایی و برادرت نواختم ... چقدر گفتارت با کردارت فاصله دارد! و چه قدر به عموها و دایی های کافرت شباهت داری).
👈امیرالمومنین علیه السلام، پیرامون جد و آباء او در جواب نامه معاویه به ایشان می فرماید: اینکه ادّعا کردی ما همه فرزندان عبد مناف هستیم و بر یکدیگر برتری نداریم، آری به جانم سوگند چنین است، ما فرزندان یک جد هستیم؛
⬅️امّا جدّ شما أمیّة مانند جد ما هاشم، حرب مانند عبدالمطّلب، و ابو سفیان همتای ابوطالب نخواهد بود، و هرگز ارزش مهاجران چون اسیران آزاد شده نیست و حلال زاده همانند حرام زاده نمی باشد.
↩️و پیرو حق را با آنکه بر باطل است نمی توان مقایسه کرد، و مومن چون مفسد نخواهد بود، و چه زشت هستند فرزندانی که پدرانشان را در ورود به آتش پیروی می کنند.
در نامه دیگری که امیرالمومنین علیه السلام به محمد بن ابی بکر، هنگامی که نامه هایی از جانب معاویه و عمروعاص به دست او رسیده بود و او آن را برای حضرت فرستاد، آمده است:
👈" قد قرأت کتاب الفاجر بن الفاجر معاویة ، والفاجر بن الکافر عمرو، المتحابّین فی عمل المعصیه، و المتوافقین المرتشیین فی الحکومه ... " ( نامه زنا کار، فرزند زنا کار، معاویه، و زنا کار، فرزند
کافر، عمروعاص را خواندم. آن دو نفر که در انجام گناه با هم رفیق، و در حکومت با یکدیگر توافق کرده و رشوه می دهند...).
⬅️همچنین در نامه امیرالمومنین علیه السلام به زیاد بن ابیه آمده است: " انّ معاویه کالشیطان الرجیم، یأتی المرء من بین یدیه و من خلفه، و عن یمینه و عن شماله ، فاحذره ثم احذره ثم احذره، والسلام " (معاویه همانند شیطان رانده شده است، از پیش رو و از پشت سر و از راست و چپ به سوی انسان می آید، از او بترس و بر حذر باش و دوری کن، والسلام)
⬅️لذا ابن ابی الحدید معتزلی، در کتاب "شرح نهج البلاغه" خود راجع به شخصیت معاویه به جمع بندی می رسد و می گوید: معاویه، مردی فاسق و به کم دینی و انحراف از اسلام مشهور بود، و یاور و پشتیبان او، عمرو عاص نیز همین طور بوده است. و حکایت تمامی مردم پست و فرومایه و تندخو و خودسرِ اهل شام و جاهلان عرب که از این دو پیروی کردند نیز، چنین است. کسانی که همه می دانند، جنگیدن با آنها جایز و کشتن آنها حلال است.
📙الغدیر، جلد ۱۰
مسجد جامع غدیر خم
@masjed_ghadirkhom
👈قابل توجه اعضای محترم
👈مسجدجامع غدیر خم دوره های آموزشی غدیرشناسی را با اهدا ۱۱۰ #جایزه ۳۰۰ هزار تومانی😍 به ۱۱۰ نفر برگزار می نماید:
📢توجه: توجه
👈جهت مطالعه متن مسابقه، کافی است در کانال و سایت مسجد ۳۰ پیام الغدیر را مطالعه نمایید تا براحتی بتوانید به سوالات پاسخ دهید.
#کانال_ایتا
#مسجد_جامع_غدیر_خم
@masjed_ghadirkhom
👈علاقمندان جهت شرکت در این دوره ها لطفاً فایل pdf زیر را با دقت بخوانید.
👇👇👇👇👇👇👇