السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ مُجَاوِرٍ رَقَّتْ فِيهِ الْقُلُوبُ ، وَ قَلَّتْ فِيهِ الذُّنُوبُ .
#شهر_الطاعة_والتكافل
مساله عید در لبنان هر ساله دستمایه بحث و جدل است.
عموما چهار دسته داریم: مجلس اعلای شیعیان، دفتر رهبر انقلاب، دفتر آقای سیستانی، دفتر آقای فضل الله.
دفتر مرحوم فضل الله جدولی ثابت با مبنای محاسبات نجومی برای پنجاه سال تدارک دیده و طبق آن جلو می رود و به #استهلال چشمی اعتقادی ندارد.
لذا از چند روز قبل، یکشنبه را #عید اعلام کرد.
دفتر آقای خامنهای فردا را عید اعلام کرد که به همین خاطر اکثر حزباللهی ها فردا عیدشان است.
آقای #سیستانی هم برایشان اثبات نشد که ماه دیده شده و لاجرم دوشنبه عید اعلام میکند که به این دلیل، اکثر حرکت املی ها و دیگر مقلدین آقای سیستانی دوشنبه را عید خواهند گرفت.
#امام_موسی_صدر سالها پیش تلاش کرد روحانیون شیعه و سنی، بر مبنای علمی و با استفاده از ادوات و ابزارهای روز، استهلال کنند و کل مسلمانان بصورت یکپارچه عید بگیرند. ولی نشد و هیچکدام نپذیرفتند و به همین سبب می بینیم در لبنان گاهی سه روز مختلف عید داریم و مردم سه دسته شده اند.
هدایت شده از فقه و معارف
🔰 آیا درباره روز عید فطر مردم باید به حکم مرجع تقلید خود رجوع کنند یا حاکم اسلامی؟
🎙 گفتگو با حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال رهبر انقلاب
در اینجا یک بحث وجود دارد که آیا این موضوع یک بحث اجتماعی و حکومتی است که نظر حاکم در آن ترجیح داشته باشد یا خیر. اینطور که در نظر مراجع و بیان مقام معظم رهبری دیده میشود، تشخیص روز اول ماه بودن یا نبودن را یک امر حکومتی نمیدانند و آقا نیز در یکی از خطبههای عید فطر اشاره کردند که این یک موضوع فقهی است و هرکس باید به فتوای فقیه خود رجوع کند. نظر مراجع نیز در این موضوع مانند آقا است.
🔗 مطالعه متن کامل گفتگو:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=30318
💻 @khamenei_maaref
عید چند شنبه است
با خواندن این متن پاسخ خیلی از سوالات در این متن پاسخ داده شده و خوب است پرسشها نیز بر اساس یکنگاه منصفانه و علمی مطرح شود.
با توجه به اینکه مبنای مراجع معظم تقلید در اعلام عید سعید فطر متفاوت است و برخی بر اساس نگاه فقهیشان، دیدن ماه را با چشم مسلّح(استفاده از ابزاری نظیر تلسکوپ) را کافی میدانند و برخی نیز با ادلّه فقهی خودشان، تنها دیدن ماه را با چشم معمولی لازم میدانند لذا در برخی سالها، اختلافی در اعلام روز عید فطر رخ میدهد که طبیعیست و ناشی از این تفاوت در مبنای فقهیست.
.
قاعدتا مساله دیدن ماه، تقلیدی نیست اما هر مکلّف لازم است که بر مبنای نظر مرجع تقلید خودش عمل کند، مثلا اگر حتی کسی خودش با تلسکوپ ماه را بییند اما مرجع تقلیدش این روش را قبول نداشته باشد نمیتواند افطار کند.
.
تاکنون مقام معظم رهبری و حضرات آیات نوری همدانی و علوی گرگانی روز یکشنبه را بر اساس مبنای فقهی خودشان عید اعلام کرده اند.
حضرات آیات سیستانی، مکارم شیرازی،شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و وحید خراسانی که مبنای فقهی آنها متفاوت است روز دوشنبه را عید اعلام کرده اند و مقلدین آنها یکشنبه سی ام رمضان خواهد بود.
با توضیحاتی که گفته شد
اولا در این موضوع، بحث اعتماد یا عدم اعتماد نیست، بحث بر سر تفاوت مبنای فقهیست وگرنه گروه دوم یقین دارند که گروه اول یقینا با چشم مسلح، دیدن ماه بر آنها ثابت شده، اما مبنای آنها برای اعلام عید متفاوت است.
ثانیا هرکس باید به نظر مرجع خود عمل کند چون حکم حکومتی در کار نیست و هر مرجعی فتوای خود را داده ، اگر حکم حکومتی بود مراجع دیگر هم باید به آن عمل میکردند
⭕️ اقامه نماز عید سعید فطر در مسجد دانشگاه تهران به امامت نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها
#مسجد_دانشگاه_تهران #عید_سعید_فطر #نماز_عید #اللهم_اهل_الکبریاء_والعظمه #عید_بندگی
‼️نماز عید در عصر غیبت
🔷س 4089: نماز عید فطر و قربان و نماز جمعه، از کدام نوع از واجبات است؟
✅ج: در عصر حاضر نماز عید فطر و قربان مستحبّ است، ولی نماز جمعه واجب تخییری است، یعنی مکلف مخیّر بین نماز جمعه و نماز ظهر است.
📕منبع: leader.ir
دیروز روز قدس بود
امروز روز آزاد سازی خرمشهر
چه زیباست دو روز رو پشت سر هم جشن آزادی بگیریم
ان شاء الله آزادی قدس
نماز عید سعید فطر به امامت
حضرت آیت للله مجد هاشمی
امام جماعت
با رعایت اصول بهداشتی در میدان فرخی یزدی
مسجد جامع غدیر خم