هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#مشاوره
#همسرانه
#گاز_و_ترمز_زندگی
💠 یک ماشین هم نیاز به ترمز دارد و هم محتاج گاز است. اگر فقط ترمز داشته باشد اصلاً حرکت نمیکند و اگر فقط گاز داشته باشد حرکت میکند امّا هر لحظه ممکن است تصادف کرده یا در درّه سقوط کند.
💠 اگر بخواهیم در زندگی مشترک نقش گاز و ترمز را مشخص کنیم صلابت در عقیده و پایبندی به حلال و حرام نقش ترمز را دارد و صمیمیّت در رفتار و گفتار و خوش خلقی، نقش گاز را دارد.
💠 گاهی زن یا مرد برای امر به معروف و نهی از منکر در خانه فقط از خود صلابت در عقیده را نشان میدهند و بعضاً با داد و بیداد و بداخلاقی نسبت به رعایت حلال و حرام با همسر خود رفتار میکنند. حتّی گاهی پس از نشان دادن صلابت و پایبندی خود به حلال و حرام با همسر خود قهر کرده و یا رابطهشان را با همسر، سرد میکنند.
💠 از آن طرف زن و شوهرهایی هستند که نسبت به حلال و حرام در زندگی و اعمال غیر شرعی و گناه همسرشان، هیچ صلابت و پایبندی نشان نمیدهند و غیرت دینی ندارند گرچه در ظاهر با همسرشان خوشرفتار و صمیمی هستند امّا این شیوه نیز بسیار خطرناک است و به تدریج و موریانهوار، پایههای زندگی را تخریب کرده و طبق وعدهی الهی باعث سقوط زندگی در آتش و فتنههای نامحسوس میشود.
💠 شیوهی صحیح اسلامی این است که باید اقتدار و صلابت دینی به همراه مهربانی و صمیمیّت در رفتار باشد. یعنی هر کدام از زن و مرد باید برای همسر خود فرد مقتدرِمهربان باشد.
💠اگر دینداری و صلابت در عقیده به همراه اخلاقنرم، مهربانی و خوشزبانی باشد لذّت و آرامش را در زندگی چندین برابر خواهد کرد.
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
✨
#ضیافت_الهی_1400
#عترت
#خدیجه_سلاماللهعلیها
🔻نکته هایی از سخنرانی حجت الاسلام ابوالفضل سبزی پیرامون حضرت خدیجه سلام الله علیها
🔸نکته اول :
این که مشهور شده حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر عزیز صلی الله علیه وآله ۴۰ ساله و بیوه بوده سند درستی ندارد و دروغی بزرگ و از جعلیات است و آنچه در نقل های صحیح و معتبر آمده این است که آن حضرت به طرق مختلف می دانست که با خاتم پیامبران ازدواج می کند و لذا تمام خواستگاران را رد کرده بود و قبل از آن هرگز ازدواج نکرده بود. طبق نقل های صحیح آن حضرت در موقع ازدواج هم سن پیامبر بوده است. (۲۱ سال و ۲۵ سال و ۲۸ سال نقل شده که همان ۲۱ سال، صحیح تر به نظر می رسد.)
🔸نکته دوم:
متأسفانه در کتب اهل تسنن از عایشه که ۷ سال با پیامبر زندگی کرده بیش از دوهزار حدیث نقل کرده اند و او را فقیهی بزرگ جلوه داده اند، اما از حضرت خدیجه که بهترین همسر رسول خداست و ۲۵ سال با آن حضرت زندگی کرده جز یک روایت، حدیثی نقل نکرده اند!
🔸نکته سوم:
حضرت خدیجه سلام الله علیها از قریش بودند و شجره ایشان با پیامبر عزیزمان یکی است و به حضرت ابراهیم علیه السلام می رسد. لذا او و پدرانش موحد و یکتاپرست و بر آیین حنیف ابراهیمی بودند و هرگز مشرک و کافر نبوده اند و حتی طبق برخی نقل ها عموی ایشان یعنی جناب ورقة بن نوفل یکی از انبیاء دوران فترت بوده است و او همواره بشارت ظهور پیامبر خاتم را به او می داده است.
🔸نکته چهارم:
آن بانو اولین بانویی است که اسلام و ایمانش را به رسول خدا و دین او اظهار نمود و اولین بانویی است که جان و مال و فرزندانش را در راه اسلام عطا کرد.
🔸نکته پنجم:
شیعه و سنی نقل کرده اند که آن حضرت طبق تصریح رسول خدا صلی الله علیه وآله یکی از بهترین زنان بهشتی است. و او کسی است که در شب معراج خدا برای او سلام ویژه فرستاد. و پیامبر عزیز برای او میوه بهشتی آورد.
🔸نکته ششم:
با مروری تحقیقی به تاریخ واضح است که حضرت خدیجه سلام الله علیها به مرگ طبیعی از دنیا نرفته و بلکه شهید شده است و اولین شهیده اسلام است، زیرا طبق نقل ها با شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام، حملات و فشارهای مشرکان بسیار زیاد شد به طوری که اصحاب آن حضرت را شکنجه دادند و خود آن حضرت را سنگ باران کردند و در هنگام حمله مشرکان به خانه پیامبر و سنگ باران آن حضرت، خدیجه کبری سلام الله علیها خود را سپر رسول الله صلی الله علیه وآله نمود و آسیبهای جدی دید و در اثر همان ضربات و ضعفهایی که در شعب به او رسیده بود در منزل خویش به شهادت رسید و طبق نقلی پس از این حملات با پیامبر به کوه حجون پناه بردند.
پس از شهادت بی بی، پیامبر بسیار بر او گریه کرد و آن حضرت را غسل داد و با پارچه بهشتی و عبای خویش کفن نمود و بر او نماز خواند و غریبانه در حجون به خاک سپرد.
🔸نکته هفتم:
با مروری به تاریخ، شاید بتوان گفت نقل صحیح تر در شهادت حضرت خدیجه، اواخر صفر یا اول ربیع است که سه روز قبل از آن حضرت ابوطالب در اثر ترور مشرکین به شهادت رسیده بود.
🔸نکته هشتم:
پیامبر مهربانمان از حضرت خدیجه هفت پسر و یک دختر داشت که همه پسران قبل از شهادت آن بانو و قبل از هجرت پیامبر از دنیا رفتند و برخی از آنها در همان تحریم و در شعب جان سپردند، تنها برای او حضرت زهرا سلام الله علیها ماند تا کوثر جاودان پدر باشد.
بنابراین حضرت خدیجه نه تنها ثروتش بلکه عمرش و جانش و فرزندانش را برای محبوبش و دین وآیین زیبایش داد و هرگز خم به ابرو نیاورد.
او بود که فرمود:
اگر تمام ثروت و پادشاهی روم و ایران را به من بدهند تا یک لحظه چشم از جمال محمد فرو بندم به خدا چنین نخواهم کرد.
او به ما درس عشق و بندگی داد، اگر می خواهی بدانی امام زمانی بودن یعنی چه باید زندگی زیبای او را ورق بزنی....
سلام خدا بر او و همسر و دختر و فرزندانش باد.
📝کسانی که دوست دارند در مورد آن بانوی عزیز مطالب بیشتری بدانند یکی از دوستان محقق و دانشمندمان جناب حجت الاسلام سید محمدحسین جلال زاده کتاب بسیار زیبایی نوشته اند که انصافا برای این کتاب خیلی زحمت کشیده اند، عنوان کتاب " ام المؤمنين خديجه س از ولادت تا شهادت " است، امیدوارم خدا ایشان را مورد عنایت خاص حضرت خدیجه س قرار دهد.
✨الهی بخدیجة الكبرى عجل لوليك الفرج
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#احکام
#احکام_روزه
جنابت و روزه قضا
🤔 پرسش. شخصى مىخواهد روزه قضاى ماه رمضان را بگيرد، بعد از اذان صبح بيدار مىشود و خود را محتلم مىيابد؛ آيا مىتواند آن روز را روزه بگيرد؟
🍃 آيات عظام امام، خامنهاى و نورى: اگر بعد از اذان صبح محتلم شده باشد، مىتواند روزه بگيرد؛ ولى اگر پيش از اذان صبح محتلم شده، نمىتواند آن روز را روزه بگيرد.
🍃 آيهاللّه بهجت: روزه آن روز باطل مىشود.
آيات عظام تبريزى، سيستانى و وحيد: مىتواند آن روز را روزه بگيرد.
🍃 آيات عظام صافى و فاضل: اگر وقت قضاى روزه تنگ نيست، بايد روز ديگرى را روزه بگيرد؛ ولى اگر وقت تنگ است- به عنوان مثال پنج روز قضا به ذمه دارد و پنج روز هم بيشتر به ماه رمضان باقى نمانده است- بنابر احتياط واجب، بايد آن روز را روزه بگيرد و بعد از رمضان هم قضا كند و اگر وقت تنگ نيست، روزهاش باطل است و بايد روز ديگرى را روزه بگيرد.
🍃 آيهاللّه مكارم: اگر وقت قضاى روزه تنگ نيست، بنابر احتياط واجب بايد روز ديگرى را روزه بگيرد؛ ولى اگر وقت تنگ است- به عنوان مثال پنج روز قضا به ذمه دارد و پنج روز هم بيشتر به ماه رمضان باقى نمانده- همان روز را روزه بگيرد و روزه صحيح است.
📚 توضيحالمسائل مراجع، م 1635. بهجت، وسيلهالنجاة، ج 1، م 1089.
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#احکام
#احکام_روزه
🤔 پرسش. اساتيد و دانشجويان، در صورتى كه بيش از ده روز با قصد اقامت در محل درس و تدريس مىمانند، تكليف نماز و روزهشان چيست؟
🍃 همه مراجع: براى اين گونه افراد، نماز تمام و روزه صحيح است.
تبصره 1. در صورتى كه از ابتدا به طور جدّ، قصد ماندن ده روز داشته باشند و بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتى، به دليلى تصميم بر بازگشت به وطن بگيرند؛ نماز و روزه آنها در محل تحصيل كامل خواهد بود.
تبصره 2. قصد ده روز اين است كه كسى بخواهد روزى كه وارد شهرى مىشود 240 ساعت تمام در يك شهر بماند، اما محقق شدن قصد او به خواندن يك نماز چهار ركعتى است.
📚 توضيحالمسائل مراجع، م 1335.
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#مشاوره
#انتخاب_همسر
❤️ انتخاب عاقلانه 🧐
✳️ ازدواج بيش از هر انتخاب زندگي، كاري است جدي و عاقلانه.
👈 عاقلانه يعني:
✅ پرهيز از شتابزدگي،
✅ احساساتي بودن،
✅ هواپرستي،
✅ لجبازي
✅ ترحم
✅ دلسوزي.
👈 يعني نه يك روز و يك هفته، بلكه سالهاي طولاني آينده را ديدن.
👈 خوشبختي خود و سلامت و عاقبت فرزندان انديشيدن.
❇️ عاقلانه يعني به پايان كار و راه بازگشت و برونرفت، در صورت ناسازگاري و ناهماهنگي، فكر كردن.
🆔@ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#رئیس_جمهور_من!
#انتخاب_اصلح
#انتخابات
👈تملق گوی غربیها نباشد.
📢کسانی سر کار نیایند که بخواهند با تملق گویی به غرب، به دولتهای غربی، به دولتهای زورگو و مستکبر، به خیال خودشان بخواهند برای خودشان موقعیتی در سطح بینالمللی دست و پا کنند.😕
اینها برای ملت ایران ارزشی ندارد.
🌹 رهبر معظم انقلاب🌹
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#مشاوره
#حق_والدین_بر_فرزندان
#حدیث
❣️امام کاظم(ع):
✨ساَلَ رَجُلٌ رَسولَ اللّه صلي الله عليه و آله: ما حَقُّ الْوالِدِ عَلى وَلَدِهِ؟ قالَ: لا يُسَمّيهِ بِاسْمِهِ، وَ لا يَمْشى بَيْنَ يَدَيْهِ، وَ لا يَجْلِسُ قَبْلَهُ، وَ لا يَسْتَسِبُّ لَهُ.
امام کاظم علیه السلام میفرمایند:
✨مردى از رسول اكرم صلي الله عليه و آله پرسيد: حقّ پدر بر فرزند چيست؟ فرمودند: پدر را به نامش صدا نزند و جلوتر از او راه نرود و قبل از او ننشيند و باعث ناسزاگويى ديگران به او نشود.
📚 كافى، ج ۲، ص۱۵۸، ح ۵.
🆔@ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
36.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ضیافت_الهی_1400
#حضرت_خدیجه_س
✅ مادر دوازده امام
ویژه وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها
🆔 @ShamimeOfoq
هدایت شده از شمیم افق
لذت و درد برای روح حجتالاسلام توکل.mp3
1.73M
هدایت شده از شمیم افق
#ضیافت_الهی_1400
#احکام
#احکام_روزه
ندانستن جنابت
🤔 پرسش. چندين سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالى كه نمىدانستم جنب بايد غسل كند، تكليف من چيست؟
🍃 آيات عظام امام، بهجت، تبريزى، خامنهاى و وحيد: نماز و روزههايى را كه در حال جنابت انجام دادهايد، بايد قضا كنيد.
🍃 آيات عظام سيستانى، صافى و فاضل: اگر در ياد گرفتن مسائل كوتاهى نكردهايد، روزهها صحيح است و قضا ندارد؛ ولى نمازهايى را كه در حال جنابت خواندهايد، در هر حال بايد قضا كنيد.
🍃 آيهاللّه مكارم: روزههايى را كه در حال جنابت انجام دادهايد، بنا بر احتياط واجب قضا كنيد و نمازهايى را كه در اين حالت خواندهايد قضا نماييد.
🍃 آيهاللّه نورى: روزهها صحيح است و قضا ندارد؛ ولى نمازهايى را كه در حال جنابت خواندهايد، بايد قضا كنيد.
تبصره 1. طهارت نسبت به نماز شرط واقعى است؛ از اينرو اگر از روى ناآگاهى بدون طهارت نماز بخواند، نمازش باطل است.
تبصره 2. در هر حال روزههايى كه با اين حالت گرفته شده است كفاره ندارد.
📚 توضيحالمسائل مراجع، م 1658. امام، استفتاآت، ج 1 روزه، س 31؛ خامنهاى، اجوبة الاستفتاآت، س 194 تبريزى، صراطالنجاة، ج 1، س 107 ؛ وحيد، منهاج الصالحين، 2، بعد از م 1004؛ و دفتر: بهجت. سيستانى، منهاج الصالحين، ج 1، بعد از م 1004؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558؛ دفتر: صافى و وحيد. نورى، استفتاآت، ج 2، س 69.
🆔 @ShamimeOfoq