سلام
🌻درسی از دعای روز بیست وهشتم ماه مبارک رمضان؛بهره ای از نوافل:
🌴"اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ، وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ، وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ، يَا مَنْ لا يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ."🍀«خدایا بهره ام را در این ماه از مستحبات فراوان کن، و مرا با تحقق درخواستها اکرام فرما، و از میان وسایل وسیله ام را به سویت نزدیک کن، ای که پافشاری اصرارورزان مشغولش نسازد.»
🌻بهره ای از نوافل؛"اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ"«خدایا بهره ام را از نوافل زیاد کن».
🌴نوافل،جمع نافله و به معني دنباله يا نوه وغنیمت مي باشد. ودر اصطلاح فقها به نمازهاي مستحبي گفته مي شود.
🌴کلمه نافله درقرآن؛ دو بارودر دومعنا، آمده است؛🍀 اول؛ سوره اسراء،79؛ درمورد نماز شب :" وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَىٰ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا"« و پاسى از شب را زنده بدار، تا براى تو [به منزله] نافلهاى باشد، اميد كه پروردگارت تو را به مقامى ستوده برساند.».🍀دوم؛ سوره انبیاء،72؛درمورد نوه واولاد:" وَوَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ نَافِلَةً وَكُلًّا جَعَلْنَا صَالِحِينَ"« و اسحاق و يعقوب را [به عنوان نعمتى] افزون به او بخشوديم و همه را از شايستگان قرار داديم.»
🌴امام حسن عسكري عليه السّلام حضرت فرمود:"عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَواتُ إحدي و خَمسينَ..."( إقبال الأعمال، ج 3، ص100)« نشانههاي مؤمن پنج چيز است: اوّل: نماز پنجاه و يك ركعت... (17 رکعت،واجب و34رکعت، نافله در طول شبانه روز)».
🌴نمازهاى نافله وزمان انجام آنها: «🍀 نافله نماز صبح،دو رکعت،قبل از نماز صبح،🍀 نافله نماز ظهر،هشت رکعت،قبل از نماز ظهر، 🍀نافله نماز عصر،هشت رکعت،قبل از نماز عصر،🍀نافله نماز مغرب،چهار رکعت،بعد از نماز مغرب،🍀نافله نماز عشاء،دو رکعت نشسته،بعد از نماز عشاء.🍀نافله شب،یازده رکعت،پیش از اذان صبح،»
🌴نافله،تکمیل کننده نقصان نماز واجب؛ امام صادق عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فرمود" :يُرْفَعُ لِلرَّجُلِ مِنَ اَلصَّلاَةِ رُبُعُهَا أَوْ ثُمُنُهَا أَوْ نِصْفُهَا أَوْ أَكْثَرُ بِقَدْرِ مَا سَهَا وَ لَكِنَّ اَللَّهَ تَعَالَى يُتِمُّ ذَلِكَ بِالنَّوَافِلِ"( تهذيب الأحکام ، جلد۲ ،صفحه۳۴۱) «بلند داشته می شود برای مرد از نمازش یک چهارم یا یک هشتم یا نصف آن یا بیش تر به قدری که سهو نموده است؛ اما خداوند بلند مرتبه به موجب مستحبات، آن را [برای او] تکمیل می نماید».
🌴نافله ،درمقام هدیه به رب الارباب؛امام صادق عليه السلام فرمود: "اِعلَم اَنَّ النّافِلَةَ بِمَنزِلَةِ الهَديةِ مَتي ما اُتِي بِهاقُبِلَت".( الکافي، ج3، ص 454)« آگاه باش! نماز نافله در مقام هديه)انسان به خدا) است؛ هرگاه به جاي آورده شود، پذيرفته مي گردد!»
🌴زمان مناسب برای انجام نافله؛امام علی عليه السلام فرمود: "اِنَّ لِلقُلُوبِ اِقبالاً وَ اِدباراً فَاِذا اَقبَلَت فَاَحمِلوها علي النَّوافِلِ وَ اذا اَدبَرَت فَاقتَصروا بِها عَلي الفَرائِضِ".( نهج البلاغه، حکمت 312)« دل ها را روي آوردن و پشت کردني است، اگردل روي آورد، آن را به مستحبات وا داريد و اگر روي برگرداند، بر انجام واجباتش بسنده داريد».
🌻نماز شب،سرگل نوافل؛ نماز شب درمیان نمازهای نافله از اهمیت بیشتری برخورداراست؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:" ما أعلم شیئاً یَتَقَّرَبُ بِهِ المُتَقَّربونَ إِلی اللهِ عَزَّوجَّل أَفْضَلُ مِنْ قیامِ العبد فی جوفِ اللّیلِ". (کتاب التَّهجد، ص۲۹۸)«در تقرّب عبد به خداوند متعال هیچ امری را با فضیلت تر از (نماز شب) و راز و نیاز در دل شب نمی شناسم».
🌴امام صادق علیه السلام فرمود: "ما من عَمَلٍ حَسَنٍ یَعْمَلُهُ العَبْدُ إِلّا ولَهُ ثوابٌ فی القرآنِ إلا صلاهَ اللّیل؛ فَإِنَّ الله لم یُبَیّن ثوابها لِعظَمِ خَطَرِها عِنْدَهُ …"(بحار الانوار، ج۸، ص۱۲۶) «هر کار نیکی که بنده انجام می دهد، در قرآن برایش ثوابی ذکر شده است مگر نماز شب که از بس نزد خدا پراهمیّت است ثواب آن را معلوم نکرده است...»
🌴گناه،یکی از عوامل ترک نماز شب؛امام صادق علیه السلام فرمود: " إنَّ الرَّجُلَ يُذنِبُ الذَّنبَ فَيُحرَمُ صلاةَ اللَّيلِ، و إنَّ العَمَلَ السَّيِّءَ أسرَعُ في صاحِبِهِ مِن السِّكِّينِ في اللَّحمِ"« آدمى گناهى مى كند و بدان سبب از نماز شب محروم مى شود ؛ تأثير كار بد در صاحب آن، سريعتر است از تأثير كارد در گوشت ».
سلام
🌻زندگی به شرط طاعت :
💐امام سجاد علیه السلام دربخشی از دعای مکارم الاخلاق می فرماید: "وَعَمِّرْنِی مَا كَانَ عُمُرِی بِذْلَةً فِی طَاعَتِكَ؛ فَإِذَا كَانَ عُمُرِی مَرْتَعاً لِلشَّیْطَانِ فَاقْبِضْنِی إِلَیْكَ قَبْلَ أَنْ یَسْبِقَ مَقْتُكَ إِلَیَّ، أَوْ یَسْتَحْكِمَ غَضَبُكَ عَلَیَّ"؛( صحیفه سجادیه، دعای بیستم، ص 131)« تا وقتی به من عمر بده، که من در راه اطاعت تو باشم. اما اگر عمر من چراگاه شیطان شد (چیزی که تو دوست نداری)، مرگم را برسان. قبل از آن که دشمنیت به من رو کند، یا خشمت بر من مستحکم شود«.
🌴بهترین سرمایه ای که خدای متعال در اختیار انسان قرار داده، عمر عزیز اوست که شایسته است انسان به بیهودگی آن را صرف نکند.
🌴انسان عاقل، به راحتی سرمایه خود را مصرف نمی کند. اولیای الهی بهترین راه صرف این سرمایه را به ما آموخته اند و آن، هزینه کردن عمر در راه اطاعت خدا و دوری از اطاعت نفس و شیطان است.
💐در کلام امام سجاد علیه السلام دو تشبیه بسیار جالب وجود دارد. 🌴یکی با کلمه «بذله» که به معنای لباس کار و لباس خدمت است .🌴و دیگری با واژه «مرتع» به معنای چراگاه.
💐تشبیه به«بذله» و لباس کاراز این جهت است که هرگاه انسان قصد انجام کاری را داشته باشد، آن را به تن می کند و با جدیت کار مورد نظر را انجام می دهد.واز ویژگی های دیگرش این است که انسان را از ناملایمات و حوادث احتمالی موقع کار محافظت می کند. امام سجاد علیه السلام عمر را به لباس کار تشبیه می کند که همیشه در خدمت انسان است با این تفاوت که انسان، لباس کار را موقع استراحت از بدن خارج می کند؛ اما عمر، همیشه با اوست و جدایی از آن معنا ندارد. نکته دیگر آن که عمر را باید در طاعت و عبادت حضرت حق ، مانند لباس، کار مستعمل و فرسوده کنیم؛ یعنی با عبادت، سائیده و از کار افتاده شود.
💐تشبیه به «مرتع» و چراگاه ، نیز دارای نکات جالبی است. از خصوصیات چراگاه این است که حیوان، آزادانه در آن به چریدن مشغول است و هر علفی را که می بیند، می خورد و حتی برخی گیاهان و درختان کوچک را از ریشه بیرون کشیده و آن ها را می خورد. اگر عمر انسان، چراگاه شیطان شد و آن ملعون، آزادانه از هر عضوی به نفع خود استفاده کرد، آن وقت است که هلاکت انسان قطعی است و هیچ امیدی به نجات او نیست.
👌🏻انصافاً دعای خوبی است. اگر قرار است انسان در آخر عمر به مقام و ریاستی دست یابد، شهرت به سزایی پیدا کند، امّا آن شهرت او را جهنّمی کند، معلوم است به آن شهرت نرسد چقدر خوب است یا اگر بمیرد چقدر خوبتر است! وبه تجربه اثبات شده است؛عمری که در آن زندگی انسان توأم با گناه باشد، آن عمر و آن زندگی بیبرکت است، بیرونق است و به غیر از وزر و وبال چیزی ندارد. پس کسی که مثلاً به غیبت کردن عادت کرده، کسی که دروغ برایش عادی است، کسی که به حقوق و اموال مردم دست اندازی میکند، بهتر است هرچه زودتر بمیرد؛ برای اینکه هر قدمی که بردارد رو به جهنّم است. تفاوت هم ندارد در چه موقعیّتی و در چه لباسی باشد. از عموم مردم باشد، با سواد یا بیسواد باشد، طلبه یا دانشگاهی باشد، اگر عادت به گناه دارد، اگر بیت المال یا وجوهات شرعیّه را حیف و میل میکند یا حقّ مردم را میخورد، مرگ او برای او بهتر از ادامۀ زندگی است. 💐حضرت امام خمینی«قدّسسرّه» بعضی اوقات میفرمودند: اگر بنا باشد یک پست و مقامی داشته باشید، امّا فاسق باشید، فاجر باشید، از خدا بخواهید قبل از این که به این پست و مقام برسید، بمیرید؛ که خیلی بهتر است.
🌴در مقابل، اگر عمر انسان منهای گناه و همراه با تقیّد به ظواهر شرع باشد، به تجربه اثبات شده است که این عمر خیلی برکت دارد، این زندگی خیلی پر بهاست و عاقبت آن ختم به خیر خواهد شد. از اینرو خوب است چنین عمری طولانی شود. دعا برای آن هم سفارش شده است. که امام سجاد(ع)نیز در فرازی از دعای ابوحمزۀ ثمالی میفرمایند: "وَ اجْعَلْنِی مِمَّنْ أَطَلْتَ عُمُرَهُ وَ حَسَّنْتَ عَمَلَه"؛ خدایا عمر مرا طولانی و اعمال مرا نیکو گردان.
💐پس؛ 🌴 اولا :عمر طولانی، فی نفسه ارزشی ندارد مگر آن که در راه خدا صرف شود؛ پس باید عمر طولانی را به شرط آن که در مسیر حق باشد، از خداوند بخواهیم.
🌴ثانیا :کوتاهی عمر نیز گاهی از الطاف خفیه حضرت حق است که مؤمن، بیش از حد در مسیر شیطان قرار نگیرد. چه بسا اعمال نیک گذشته و شفاعت معصومان، موجب نجات وی شود .🔹منبع : پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله مظاهری، (برگرفته از سخنان معظم له،با ویرایش ).
بیانات حجتالاسلام فلاحزاده درباره زکات فطره:
در مورد زکات فطره چهار سؤال مطرح است: این چهار سؤال را اگر جواب بدهیم، اجمالاً احکام زکات فطره بیان میشود:
اول. اینکه پرداختن زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ چه کسانی باید زکات فطره بدهند؟ آیا بر همه واجب است؟
دوم. اینکه چه وقت باید زکات فطره پرداخته شود؟ سوم. چه مقدار و چه چیز؟ چهارم. مصرف زکات فطره کدام است و کجا باید صرف بشود؟
اما سؤال اول: زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ کسانی که در شب عید فطر مکلف باشند و فقیر نباشند و نانخور دیگران هم نباشند. کسانیکه این شرایط را داشته باشند باید زکات فطره خودشان را و کسانیکه نانخور آنها هستند، تحت تکفل آنها هستند - ولو واجبالنفقه هم نباشند - نانخور او به حساب بیایند باید زکات فطرهی آنها را هم بپردازد. اما کسی که مکلف نیست مثل بچهای که هنوز بالغ نشده است، زکات و نماز بر او واجب نیست، زکات فطرهی او را باید سرپرست او بپردازد. کسی که فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست؛ بلکه میتواند زکات فطره دریافت کند و خرج کند. هر چند فرمودهاند افراد ناتوان هم اگر مثلا خانواده پنج، شش نفره هستند حداقل به اندازه یک صاع، زکات فطره یک نفر را دست بهدست کنند، در نهایت همان را بپردازند؛ تا از این اجر و ثواب برخوردار بشوند.
و اما سؤال دوم: چهوقت زکات فطره بپردازیم؟ وقت پرداختن زکات فطره از شب عید است- یعنی از مغرب روز قبل عید - تا ظهر روز عید. این نکته را من خدمت شما برادران و خواهران عرض کنم، زکات فطره یک واجب عبادی است؛ یعنی افزون بر اینکه یک فریضه و واجب است، یک عبادت هم هست. حتما آنچه را که میپردازیم باید به نیت زکات و بهقصد قربت باشد؛ همانطور که نماز میخوانیم و وضو میگیریم و روزه میگیریم، زکات را بپردازیم. پس مسئلهی مهمی است. تأخیر هم نیاندازید. حتی فرمودهاند، احتیاط واجب آن است که قبل از نماز عید، زکات فطرهتان را بپردازید. مشاهده شده است که بعضی از افراد با اینکه صندوقهایی از طرف مؤسسات هست که زکات فطره را دریافت میکنند، پس از خواندن نماز عید و هنگام برگشت از نماز، زکات فطره را میپردازند. خب، لااقل به این احتیاط عمل بشود. مقید باشید و در وقت، زکات فطره را بپردازید. حتی فرمودهاند که اگر کسی امکان پرداختن برایش وجود ندارد، زکات فطره را کناز بگذارد تا بعداً بپردازد. این هم زمان پرداختن زکات فطره. اگر از سالهای گذشته به کسی زکات فطره واجب بوده و نپرداخته است، این زمان ندارد ولی خوب است که در همان روز عید، فطرهی گذشته را هم بپردازد.
اما مقدار و جنس زکات فطره. چه مقدار و چه چیزی؟ برای هر نفر یک صاع که حدود سه کیلو هست. سه کیلو گندم، جو، برنج، ذرت، خرما و امثال اینها. معمولا چون پرداخت قیمت آن هم اشکالی ندارد، قیمتی هم اعلام میشود؛ و چه خوب است که انسان، آنچه را که در ماه مبارک رمضان، قوت غالب او بوده، به فقرا هم همان را بدهد. نه اینکه خودمان بهترین غذاها را خورده باشیم و برنج بخوریم و به فقرا نان خالی بدهیم. تازه ما گندم میدهیم که هنوز نان هم نشده است. گرچه اگر همان گندم را هم - که حداقل است - بپردازید اشکالی ندارد؛ اما احتیاط مستحب است که آنچه را که بیشتر خودتان مصرف میکنید، از این حبوبات که گفته شد، بپردازید. بنابراین مثلا در یک خانواده شش نفره، سرپرست خانواده که خرج دیگران را میدهد، او باید زکات فطرهی خودش و پنج نفر دیگری که تحت تکفل او هست - یعنی شش ضربدر سه، که میشود هیجده کیلو یا قیمت هیجده کیلو - را بپردازد.
و اما مصرف زکات فطره. مصرف زکات فطره همان مصرف زکات اموال است که در قرآن هم وارد شده است: «انما الصدقات للفقراء و المساکین ...» تا آخر آیه. اما یک احتیاط استحبابی در اینجا وجود دارد - حتی برخی از فقها و مراجع معظم تقلید احتیاط واجب هم دارند - که حتیالمقدو
ر به «فقرا» داده بشود. افراد فقیر و مستمند. اگر فقرا نبودند، مصارف دیگر، مثل مسجد و امور خیر و امثال اینها که مصارف زکات هست. فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است شخص گدا نباشد و فقیر باشد. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر میگویند و میشود به او زکات فطره را پرداخت کرد. سؤال میکنند که آیا به این نهادها و مؤسسات هم میتوانیم بپردازیم؟ بله، اگر مورد اطمینانتان هستند که به مصرف زکات فطره میرسانند اشکالی ندارد.
درباره فطره میهمان که خیلی سؤال میشود - چون گفتیم کسی که نانخور دیگری است، زکات فطره بر خودش واجب نیست و آن میزبان یا کسی که خرجی او را میدهد زکات فطرهاش را باید بدهد - میهمان اگر در حدی باشد که نانخور به حساب بیاید (مثلا شب عید آمده و پنج شب دیگر هم میخواهد بماند یا پنج شب است که آمده و شب عید هم هست یا فردی است که گهگاه خانه شماست، کسی از فامیل که گهگاهی به خانه شما میآید و شب عید هم آمده است که عرفاً میگویند که او نانخور شماست) بله زکات فطره بر عهده شماست. اما اگر در این حد نباشد، مثلاً یک شب شما افطاری میدهید، افرادی را دعوت میکنید یا یک فردی بهعنوان میهمان آمده است، او عرفاً و معمولاً نانخور به حساب نمیآید و زکات فطرهاش بر عهده خودش است.
نکتهی دیگر اینکه کسی که زکات فطرهاش بر عهدهی دیگری هست، خودش همین جوری نمیتواند بپردازد. مثلاً یک شخصی است کار هم میکند، اما در خانهی پدرش زندگی میکند و ازدواج هم نکرده است و خرجش هم با پدرش است. بگوید حالا که خودم پول دارم، زکات فطرهام را خودم میدهم. این زکات فطره بر سرپرست او واجب است، شما باید وکالت بگیری و پرداخت زکات فطره به صورت تبرعی صحیح نیست. به پدرت بگویی که زکات فطرهی من که بر شما واجب است، من از طرف شما میپردازم. این اشکالی ندارد.
فطرهی سربازها و کسانی که در بیمارستانها یا ادارات و امثال آن شیفت کاریشان هست، اگر خرجشان با خودشان است، زکات فطره هم با خودشان است و اگر دیگری خرجشان را میدهد، زکات فطره بر عهده اوست. زکات فطرهی کسی بر بیتالمال واجب نیست. نه بیمارستان، نه اداره و نه جاهای دیگر از این قبیل. ممکن است بگویید آقا، سحری و افطاری ما را یک ماه پادگان داده است. نه، عرفاً شما نانخور هر کسی که هستید یا اگر خرجیتان با خودتان است زکات فطره هم با خودتان است.
چند تفاوت اجمالی بین زکات فطره و کفاره هست که من به آنها اشاره میکنم:
کفاره بر همه افراد واجب نمیشود، فقط بر کسانی که روزه نگرفته اند واجب میشود که تفصیلش گفته شده است؛ اما زکات فطره بر تمام افرادی که آن شرائط را داشته اند، واجب میشود؛ چه روزه گرفته باشند و چه روزه نگرفته باشند.
در کفاره حتما باید طعام داده شود، یعنی یا گندم باشد یا جو باشد یا آرد، خرما یا برنج باشد و قیمت کفاره کفایت نمیکند. مگر اینکه آدم پول را به فقیر بدهد و به او بگوید که شما با این پول نان تهیه کن یا برنج بخر. ضمنا آن پول باید بهقدر قیمت برنج هم باشد. چون بعضی از افراد، فطرهی دیگران را مثلا به قیمت گندمِ سه هزار و پانصد تومان جمعآوری میکنند و مثلاً سی یا چهل تا سه هزار و پانصد تومان میشود؛ بعد میروند و برنج میدهند، میشود به انداره ده نفر غذا. این کفایت نمیکند. یا از مردم نگیرید یا آن ناقصیش را خودتان جبران کنید. یا اگر میخواهید به برنج تبدیل کنید از همان اول قیمت برنج را بگیرید. به همان تعداد باید پرداخته شود. اما در زکات فطره، پرداخت قیمت غذا هم اشکالی ندارد که گفته شد.
کفاره، وقت معین ندارد، هر چه زودتر بپردازید، بهتر است؛ اما زکات فطره وقت دارد. مصرف کفاره، فقط فقرا هستند ولی در مصرف زکات فطره، غیر فقرا هم هستند ولی احتیاط مستحب است که به فقرا داده شود.
مقدار کفاره متفاوت است، اما همچنانکه گفته شد، مقدار زکات فطره ثابت است: برای هر نفری سه کیلو از چیزهایی که گفته شد.
کفاره به سادات هم اگر فقیر باشد، میرسد و میشود آنرا به سید فقیر داد؛ ولی زکات فطره را به سید فقیر نمیشود داد، مگر کسی که زکات میدهد، خودش هم سید باشد؛ که میتواند زکات فطرهاش را به سید فقیر یا غیر سید بپردازد.
سلام
🌻درسی ازدعای روز بیست ونهم ماه مبارک رمضان؛غشی دررحمت خدا: (قسمت اول)
🌴"اللهمّ غَشّنی فیهِ بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین. "«خدایا، بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزی کن مرا در آن توفیق و خودداری و پاک کن دلم را از تیرگیها و گرفتگیهای تهمت، ای مهربان به بندگان با ایمان خود. »
🌴کلمه غشنی،از غش ؛ مصدرش غشیان است و«غشیان» یعنی پوشاندن. اگر کسی به مشتری، گندم نشان دهد ولی جو بفروشد، یعنی عیب جنس خود را پوشانده، و در معامله «غش» کرده و کسی که در معامله غش کند خیر نخواهد دید و معامله اش باطل است.ومادردعای روز29ماه مبارک رمضان، با جمله "غشنی"، میگوییم؛ خدایا، همانطور که او در معامله عیب را میپوشاند تو هم به رحمت خودت عیب مرا بپوشان ونادیده بگیر.(زمو بگذر،شتردیدی،ندیدی!).(شرح دعای روز،آیة الله مجتهدی تهرانی با اضافه).
🌴مرحوم حاج اسماعیل دولابی می گفت: "خدا یک تار، یک تور و یک تیر دارد. با تار، تیر و تور خودش، آدمها را جذب می کند ومجذوب خودش می کند . تار خدا ؛ قرآن ونغمه های آسمانی است (که) خیلی ها را از طریق قرآن جذب خود ش می کند . وخیلی ها را با تور خودش جذب میکند . مثل مراسم اعتکاف و مراسم ماه رمضان و شب قدرو... و تیر خدا ؛همان بارهای مشکلات است که غالب آدمها را از این طریق مجذوب خودش می کند واولیاء خدا برای این مشکلات لحظه شماری می کردند. 🌴شیخ بهایی میگوید :" شد دلم آسوده چون تیرم زدی ، ای سرت گردم چرا دیرم زدی" . از وقتی بلا و مصیبت به زندگی ام آمد ، فهمیدم من ارزش دارم . ولی گلایه دارم که چرا زودتر گرفتارم نکردی ."
ماه رمضان،تور گسترده الهی؛پیامبراکرم (ص) فرمود: "ایهالناس!إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ,"« ای مردم! به درستی که ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به شما رو کرده است.») بحارالأنوار، ج 93، ص35). ونیزفرمود:" هُوَ شَهْرٌ أَوَّلُهُ رَحْمَةٌ وَ أَوْسَطُهُ مَغْفِرَةٌ وَ آخِرُهُ الْإِجَابَةُ وَ الْعِتْقُ مِنَ النَّار".«ماه رمضان،ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه اش مغفرت و پايانش اجابت و آزادى از آتش جهنم». (کافی ج ٤ ، ص ٦٧).
🌴سه نکته مهم؛ 🍀اولا ؛خطاب دراینجا، به همه مردم است،وخدافراخوان عمومی داده است،یعنی، آی همه انسانهای عالم!با هرنگاه واندیشه! "قداقبل الیکم شَهْرُ اللَّهِ ..."« ...ماه خدا با آغوش باز به استقبالتان آمد...)🌴رسولُ خدا صلى الله عليه و آله می فرماید:" إنّ لِرَبِّكُم في أيّامِ دَهرِكُم نَفَحاتٍ،الا فَتَعَرَّضُوا لَهُ لَعَلَّهُ أن يُصِيبَكُم نَفحَةٌ مِنها فلا تَشقَونَ بَعدَها أبدا "(كنز العمّال : 21324)«پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : همانا از سوى پروردگار شما در طول عمرتان نسيم هايى مى وزد ، پس خود را در معرض آنها قرار دهيد، باشد كه نسيمى از آن نفحات به شما بوزد و زان پس هرگز به شقاوت نيفتيد».🍀ثانیا؛این فراخوان رادرپاکتی ازنور«قرآن»،به واسطه شخص«رحمة للعالمین» ،برای همگان ابلاغ کرد،چراکه، خدا،خدای همگان ،پیامبراکرم(ص)،پیامبرهمگان وقرآن،برای هدایت همگان است.علیرغم همه کسانی که اصرار دارندتا،پیامبراکرم (ص)را پیامبر اسلام وقرآن را کتاب مسلمانان معرفی کنند، تا به این وسیله مسئولیت را از خود سلب کرده واجازه تخلف ازدستورات وهدایتهای قرآن وپیامبر اکرم (ص) را برای خود محفوظ بدارند.
🌴ماه رمضان، یک فرصت طلایی وبه قول مرحوم دولابی ،توری است برای جذب همه انسانهای عالم،چون وقتی ماهیگیر،تورش را دراقیانوس،پهن می کند ،انتظار گلچین ندارد بلکه فراخوانی است عمومی برای هرآنچه داخل اقیانوس هست وخودرا درمسیر تور قرار داده و به داخل تورمی افکند، تاهمه آنچه که خود را به تور افکنده،از آب بیرون بکشد. 🔹ادامه دارد...
سلام
🌻درسی ازدعای روز بیست ونهم ماه مبارک رمضان؛ غشی در رحمت خدا: (قسمت دوم)
🍀وثالثا؛ شرط اساسی برای ورود به این مهمانی شاهانه واشرافی، اراده وخواست خودمهمانان است که با اراده خودشان این دعوت را می پذیرند.یعنی ،یکی از نشانه های رحمت الهی ،در ماه مبارک رمضان ،برداشتن اجبارواحترام به اختیاروآزادی افراد برای حضورویاعدم حضور درمهمانی است. این مهمانی ،بس بزرگ ومیزبانش نیز،حکیم به تمام معنا، به گونه ای که حال وهوا وطبع ومزاج همه مهمانان را میشناسدومی داند که بعضی از مهمانان،بدلیل غفلت به خودآسیب زدند وبرای حضور دراین بارعام احساس مشکل میکنند، برای همین ،برای حضور این افرادجایگاه و تدارک ویژه ای دیده شده وآنهارا در بهترین فضا جای داده وبه بهترین نحوپذیرایی میکند ، چراکه در سنت الهی ،انسان خطاکار، بیماراست وبیمار نیاز به پذیرایی ویژه دارد.
🌻خدادرسوره زمر، آیه 53، فرمود:"قُلْ یا عِبادِی الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ"« بگو: اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مىآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»
🌴 ونیز به حضرت داوود(ع)فرمود : "يا داودُ ، لَو يَعلَمُ المُدبِرونَ عَنّي كَيفَ انتِظاري لَهُم ورِفقي بِهِم وشَوقي إلى تَركِ مَعاصيهِم لَماتوا شَوقا إلَيَّ ، وتَقَطَّعَت أوصالُهُم مِن مَحَبَّتي...") المحجّة البيضاء: 8 / 62)« اى داوود! اگر آنان كه از من رويگردان شده اند ، مى دانستند كه چگونه در انتظارشان هستم و چه مهرى نسبت به آنان دارم و چه قدر مشتاقم كه معصيتشان را ترك كنند ، از اشتياق من مى مردند و در راه محبّتم ، بند از بندشان جدا مى شد .» 🌴 درتوصیف فضای این مهمانی عظیم،آمده است: 🌴"...وَهٰذَا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَكَرَّمْتَهُ وَشَرَّفْتَهُ وَفَضَّلْتَهُ عَلَى الشُّهُورِ، وَهُوَ الشَّهْرُ الَّذِى فَرَضْتَ صِيامَهُ عَلَىَّ، وَهُوَ شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ هُدىً لِلنَّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدىٰ وَالْفُرْقانِ وَجَعَلْتَ فِيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَجَعَلْتَها خَيْراً مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ..."«...و این ماهی است که به آن عظمت و ارزش و برتری و مزیّت بخشیدی و بر سایر ماهها برتری دادی و ماهی است که روزهاش را بر ما واجب کردی و آن ماه رمضان است که قرآن را در آن فرود آوردی، برای هدایت مردم و بیان دلایل روشن از هدایت و تشخیص حق از باطل و شب قدر را در آن قرار دادی و آن را از هزار ماه بهتر ساختی...». 🌻البته؛باحفظ همه شرائط مهمانی چراکه وقتی کسی بااختیار ،وارداین مهمانی ویژه میشود ،درواقع میپذیردکه قانون مهمانی را مراعات کند.چراکه بامراعات آداب این مهمانی ،هم احترام خودوهم احترام میزبان راحفظ کرده وشایسته دریافت جایزه ویژه میشودوآن اینکه،غرق در رحمت واسعه الهی میشود،تاجایی که خلق وخویش عوض شده ، به گونه ای که مهربانی ازسرورویش می بارد وبه اصطلاح خود گلوله ای از مهربانی میشود؛بنابراین وقتی دست به دعا برمیدارد ،برای همه دعامیکند ووقتی چیزی میخواهد برای همه می خواهد؛🌴«خدایا، بر اهل قبور شادی وارد کن؛ خدایا، هر تهیدستی را بینیاز کن، خدایا، هر گرسنهای را سیر کن، خدایا، هر برهنهای را بپوشان، خدایا، قرض هر بدهکاری را ادا کن، خدایا، غم هر غمزدهای را برطرف کن، خدایا، هر غریبی را به وطن بازگردان، خدایا، هر اسیری را آزاد فرما، خدایا، هر فسادی را در کار مسلمانان اصلاح کن، خدایا هر بیماری را درمان ده، خدایا راه تهیدستی ما را با توانگریات ببند، خدایا بدحالی ما را به خوبی حال خود تغییر ده، خدایا، وام ما را بپرداز و ما را از تهیدستی بینیاز کن، همانا تو بر هر کاری توانایی». 👌🏼واین یعنی «غشی» در رحمت خداشدن.. 🔹 وتمام.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا حافظ ای سفره ی سبز افطار ....
دعای سحر با چشای گوهربار.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤚سلام فرمانده...
سید علی دهه نودی هاشو فراخوانده😍...
#حال_خوب
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
وداع با ماه مبارک رمضان.mp3
7.69M
ممنونم اگر نروی...😔
حجت الاسلام میرزامحمدی
وداع بسیار زیبا با ماه مبارک💔😭
#ماه_مبارک_رمضان
#وداع
سلام
🌻درسی از دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان؛طاعتى خداپسندانه:
🌴"اللهمّ اجْعَلْ صيامي فيهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ويَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَيّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرين والحمدُ للهِ ربّ العالم"🍀«خدايا قرار بده روزه مرا در اين ماه مورد قدردانى و قبول بر طبق خوشنودى تو و پسند رسول تو باشد و استوار باشد فرعش بر اصل به حق آقاى ما محمد و خاندان پاكش و ستايش خاص پروردگار جهانيان است.»
🌻"اللهمّ اجْعَلْ صيامي فيهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ويَرْضاهُ الرّسولُ". 🌴«خدايا قرار بده روزه مرا در اين ماه مورد قدردانى و قبول بر طبق خوشنودى تو و پسند رسول تو باشد».
🌴 طاعت «خداپسندانه» و«پيامبر پسندانه»: ارزش هر طاعت به مقبوليت آن است. تا پذيرفته نگردد، ارتقاء درجه نمى آورد، تا قبول نشود، ارج نداردوقبولى آن، با اخلاص و نيّت خوب و تقوا و تقيّد به «امر خدا» است. "عَلَى مَا تَرْضَاهُ وَ يَرْضَاهُ الرَّسُولُ"؛ آن طوری كه مورد پسند خودت و پيامبرت باشدوطاعت وقتى خداپسند است كه «پيامبر پسند» هم باشد. چرا كه اطاعت پيامبر، اطاعت خداست، پس «رضاى رسول» نيز همان رضاى «اللّه » است. آیات 3 و 4 سوره نجم:"وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ*إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ"«و(پیامبر) از سر هوس سخن نمى گويدواين سخن بجز وحيى كه وحى مى شود نيست».
🌻 ودرفراز دوم دعا می خوانیم؛"مُحْكَمَةً فُرُوعُهُ بِالْأُصُولِ"؛ و فروع آن را به واسطه آن اصول محكم گردان؛
🌴حضرت آیة الله مجتهدی تهرانی : مسائل دين بنا به تقسيمی دو دسته هستند:
🍀الف؛ اصول دين ؛ که شامل پنج اصل است : توحيد و نبوت و معاد و عدل و امامت.
🍀ب؛ فروع دين؛ که عبارتند از نماز، روزه، حج، زکوه، خمس، جهاد، امربه معروف و نهی از منکر، تولی و تبری كه جمعا ده مورد است.
🌴و جمله؛" مُحْكَمَةً فُرُوعُهُ بِالْأُصُولِ" یعنی؛ هنگامی كه من به فروعی مثل نماز و روزه مشغول هستم در همان حال به اصول دينم اعتقاد داشته باشم. چون اگراین عبادت ،كه از فروع دین است به اصول وصل نباشد، ثمر نمی دهد.
💐والبته ،درجمع اصول دین (اسلام)،امامت افضل است:
🌴 حضرت آیة الله قرهی : "وجود مقدّس امام باقر(ع) میفرمایند: "بُنِيَ الإسلامُ على خَمْسَةِ أشْياءَ ؛ عَلى الصَّلاةِ ، و الزَّكاةِ ، و الحَجِّ ، و الصّومِ ، و الوَلايةِ. قالَ زُرارَةُ : فقلتُ : و أيُّ شَيْءٍ مِنْ ذلِكَ أفْضَلُ ؟ فقالَ : الوَلايةُ أفْضَلُ؛ لأنّها مِفْتاحُهُنَّ ، و الوالي هُوَ الدَّليلُ عَلَيْهِنَّ!" ، بنای اسلام بر پنج چیز است، نماز، روزه، حجّ، زکات و ولایت. وولایت؛ کلید اصول دین است. زراره، می پرسد: کدام یک از این پنج موردی که فرمودید، افضل است؟؛ (یعنی آنهای دیگر هم فضیلت دارد و عالی است، امّا اعلای این عالیها کدام است؟) حضرت فرمودند: ولایت، افضل است. بعد خود حضرت میفرمایند: (صددرصد) کلید همه اینها ولایت است. یعنی، بدون ولایت، اصلاً فرایضی چون نماز، روزه، حجّ و زکات را نمیتوانی انجام دهی".
🌴(امامنا)الباقر علیه السلام فی تفسیرآیه:" إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللهِ الْإِسْلامُ"(سوره آل عمران، آیه 19) ، قَالَ: "التَّسْلِیمُ لِعلیبن ابیطالب علیه السلام بِالْوَلَایَهْ ".« امام باقر علیه السلام فرمود: «اسلام،پذیرش ولایت علیّبنابیطالب علیه السلام است». (منبع:تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۵۰۲، بحارالأنوار، ج۳۵، ص۳۴۱/ المناقب، ج۳، ص۹۵). 🌴حضرت استاد شهید مطهری : "از مهم ترین اصول اسلام ، «ولایت » است . وولایت به معناى پذیرفتن رهبرى پیشواى الهى و نیز اعتقاد به این که امامان معصوم پس از پیامبر اسلام (ص ) از سوى خداوند بر مردم ولایت دارند. نظام سیاسى اسلام و شیوه حکومتى دین بر پایه ولایت است و ملاک مسلمانى پس از اطـاعت از رسول خدا(ص ) ولایت پذیرى است . بشر براى پیمودن راه سعادت چاره اى جز تبعیت و پیروى از فرامین راهنمایان الهى ندارد بدین جهت هرگاه مـسلمانان حول محور ولایت جمع شده و تابع بى و چون و چراى ولایت بوده اند پیروزى و سعادت دنیا و آخرت را کسب نموده اند". (مقدمه مقاله،ولایت و ولایتمدارى از دیدگاه شهید مطهرى)
(برگرفته از شروح دعای روزباویرایش وتنظیم)
ح ع ر د:
✋
مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۱ از سوی مراجع تقلید اعلام شد:👇
🔺 آیتالله خامنهای:
🔹مکلف باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند برای هر نفر، یک صاع (تقریباً سه کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت یا مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد، کافی است.
🔹ضمناً زکات فطره امسال (۱۴۰۱) بهقیمت گندم برای هر نفر، «چهل هزار تومان» اعلام شده است.
🔺 آیتالله سیستانی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
برنج ایرانی: ۲۲۵ هزار تومان
برنج غیرایرانی: ۶۰ هزار تومان
🔺 آیتالله وحید خراسانی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
🔹برنج: ۱۴۰ هزار تومان
🔺 دفتر آیتالله شبیری زنجانی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
🔹برنج ایرانی: ۲۵۰ هزار تومان
🔹برنج پاکستانی: ۱۱۰ هزار تومان
🔹برنج هندی: ۷۵ هزار تومان
🔺 دفتر آیتالله مکارم شیرازی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
🔹برنج: ۱۵۰ هزار تومان
🔺 دفتر آیتالله سبحانی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
🔹برنج: ۱۵۰ هزار تومان
🔺 آیتالله نوری همدانی:
🔹گندم: ۴۰ هزار تومان
🔹برنج ایرانی را ۱۵۰ هزار تومان.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅☀️
💠🌺💠🌺💠🌺💠
✅ *ارزش شب عید فطر کمتر از شب قدر نیست*
✨اعمال شب عید فطر✨
💠 غسل هنگام غروب آفتاب
💠 شب زنده داری به نماز و تلاوت قرآن و استغفار
💠 زیاد صلوات فرستادن
💠 تکبیر مخصوص بعداز همه نمازها
*اَللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلاّ اللّهُ وَاللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلى ما هَدینا وَلَهُ الشُّکْرُ على ما اَوْلینا*
💠 بعداز نماز مغرب دعای:
*یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ یا ذَاالْجُودِ یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ وَناصِرَهُ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لى کُلَّ ذَنْبٍ اَحْصَیْتَهُ وَهُوَ عِنْدَکَ فى کِتابٍ مُبینٍ*
سپس درسجده 100مرتبه *اَتُوبُ اِلَى اللّهِ* سپس حاجت خواستن از خدا.
💠 زیارت امام حسین (علیه السلام)
💠 10بار دعای
*«يَا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ ، يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ ، يَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِيَّةِ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، خَيْرِ الْوَرَى سَجِيَّةً ، وَ اغْفِرْ لَنَا يَا ذَا الْعُلَى فِي هَذِهِ الْعَشِيَّة»*
💠 10رکعت نماز مانند نماز شب آخر ماهرمضان
💠 2 رکعت نماز در رکعت اوّل بعدازحمد 1000مرتبه سوره توحید و در رکعت دوّم یک مرتبه سوره توحید و بعد از سلام نماز درسجده 100بار اَتُوبُ اِلَى اللّهِ سپس:
*یاذَالْمَنِّ وَالْجُودِ یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ*
سپس حاجات خود را بخواه.
از امیرالمؤمنین (علیه السلام) روایت است که این نماز باعث قضای حاجات و آمرزش گناهان است.
💠 14رکعت نماز درهررکعت بعدازحمد، آیة الکرسى و 3بار سوره توحید
که ثواب عبادت چهل سال و عبادت هرکس که در آن ماه روزه گرفته و نماز خوانده را دارد.
💠🌺💠🌺💠🌺💠
✅ ذکر بسیار شریف « *یا دائم الفضل علی البریّة*... » برای شب عید فطر
مرحوم شیخ ابراهیم کفعمی در مصباح می نویسد:
در هر شب عید ، و در هر شب جمعه این دعا را 10 بار بخوان:
« *يَا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ ، يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ ، يَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِيَّةِ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، خَيْرِ الْوَرَى سَجِيَّةً ، وَ اغْفِرْ لَنَا يَا ذَا الْعُلَى فِي هَذِهِ الْعَشِيَّة* .»
📚(مصباح کفعمی، ص647)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 عید سعید فطر مبارکباد
سلام 💐 چه آورده ای؟!. 🌻 حضرت آیتاللهالعظمی جوادی آملی در تفسیر آیه ای از سوره مبارکه نمل " مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْهَا وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ" فرمود :
💐حسنه یعنی چیزی که عقل و نقل بپذیرد و شریعت آن را امضا کرده و به آن دستور دهد، مصادیق فراوانی دارد و مصداق کامل آن ولایت اهل بیت علیهم السلام است.
🌴خداوند؛ نفرمود اگر کسی کار خوبی کند چنین می شود، بلکه باید به قدری آن کار خوب را حفظ کند تا در قیامت در دستش باشد. 🌴خیلی ها کار خوبی کرده اند ولی آن را به بدی مبدل ساخته اند، اینکه امام رضوان الله علیه می فرمود معیار حال فعلی افراد است، در قیامت هم معیار حال فعلی افراد در آنجا است، می گویند: چه آورده ای نه آنکه چه کرده ای؟. 🌴معیار این است که انسان حسنه ای انجام دهد، به آن رغبت داشته باشد، از آن محافظت کند و وقتی وارد صحنه قیامت شد آن حسنه را در دست داشته باشد و این کار آسانی نیست، 🌴انسان باید همه اعمال را لله انجام دهد و مواظب باشد چیزی کم نیاورد.
🔹منبع : کانال رسمی مفاخر گیلان.
40.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خداشناسی قرآنی کودکان درس 32
🔍 آیا می توان با خداوند متعال به فارسی حرف بزنیم ؟
(کیفیت 1080 38.5mb)
طباطبایی امام جماعت مسجد المهدی عج شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥جنگ روایت ها
💥ما اگر روایت نکنیم، دشمن روایت خواهد کرد...☄
🔹کلیپی که دیدنش برای هر فردی واجب است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوازده چیز رو توی زندگیت فراموش نکن!
1- گذشته رو نمیتونی تغییر بدی!
2- نظرات دیگران؛ شما رو تعریف نمیکنه!
3- نگرش زندگی هرکس متفاوته!
4- با گذشت زمان همه چی بهتر میشه!
5- افکار مثبت؛ چیزای مثبت رو میاره!
6- باد آورده رو باد میبره !
7- کنار بکشی، باختی!
8- قضاوت دیگران؛ نشانه شخصیتشونه!
9- درگیری زیاد فکر، افسردگی میاره!
10- مهربون بودن؛ رایگانه!
11- آرامش رو در درونت جستجو کن!
12- خنده؛ واگیر داره...
سلام
🌻💐🌹🍀بقیع،مزرعه غم(1) 🍀🌹💐
🌴بقیع، مزرعه غم و کشتزار اندوه است.
مدینه، همچنان مظلوم است و ... بقیع مظلومتر!
اهلبیت همچنان غریباند و ...پیروانشان غریبتر!
🌴 رنجنامه نانوشته شیعه، بر خاک و سنگ این مزار،گویا از هر زمان روشن تربرتارک بقیع به شِکوه و شهادت ایستاده است.
🌴بقیع، بقعهای خاموش و تاریک است،اما روشن از نور امامت.
🌴بقیع، آشنایی غریب است،همدم غربت در جمع آشنایان.
🌴درخت غم و اندوهی که در غریب آبادِ بقیع میروید،ریشه در مظلومیتی 1400 ساله دارد.
🌴در بقیع،عقدههای دل با سرانگشت اشک، گشوده میشود و اشک دیده، زخمدل و سوز درون را تسکین میدهد.
🌴در بقیع، اشک است که سخن میگوید و حال، گویاتر از قال است و چشمهای اشکبار، ترجمان دلهای داغدار و بیقرار است.
🌴در بقیع، روضه لازم نیست، خودش مرثیه مجسّم است.🔹 ( جواد محدثي، قطعات، نشر بوستان کتاب قم، 1386، چ 2، ص 39). 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💐فضيلت بارگاه بقيع:
🌴در فضيلت بقيع حديث هاي متعددي از رسول خدا(ص) نقل گرديده است، از جمله در حديثي چنين فرمود: از بقيع هفتاد هزار نفر محشور خواهند شد كه صورت آنان مانند ماه شب چهارده خواهد درخشيد.
🌴و در حديث ديگر چنين فرمود: از بقيع هفتاد هزار نفر كه صورتشان مانند ماه شب چهارده است محشور خواهند شد و بدون حساب وارد بهشت خواهند گرديد») تاريخ حرم ائمه بقيع، ص 59(
🌴درباره حضور شبانه رسول خدا(ص) در بقيع و دعا و طلب مغفرت آن حضرت درباره اهل بقيع كه گاهي روز و گاهي شب هنگام انجام مي گرفت، در حديث و تاريخ مطلب فراوان نقل شده است.
در حديثي چنين آمده است كه رسول خدا(ص) در بقيع حضور مي يافت و اهل قبور را بدين گونه مورد خطاب قرار مي داد: «درود بر شما، خدا ما و شما را بيامرزد، شما پيش آهنگان ما بوديد و ما هم در پي شما خواهيم آمد.
🌴در حديث ديگر آمده است كه مي فرمود: «درود بر شما اي كساني كه اجل شما و آنچه بر ما و شما وعده داده اند فرا رسيد. خدايا اهل بقيع را بيامرز.( همان)
🌴از عايشه (ام المومنین) نقل شده است كه رسول خدا(ص) شب هنگام و آنگاه كه همه چشم ها به خواب مي رفت، به آرامي رختخواب را ترك مي كرد و از منزل خارج مي شد. خود من و گاهي خدمتكارم به دستور من او را تعقيب مي كرديم و مي ديديم كه به بقيع مي رفت و در آنجا توقف طولاني مي نمود و مكرر دست ها را به سوي آسمان برمي داشت و به دعا و استغفار بر اهل بقيع مشغول مي گرديد. يك بار پس از مراجعت رسول خدا، از علت اين عمل سؤال نمودم، در پاسخ من فرمود: من از طرف خدا مأموريت دارم كه براي اهل بقيع استغفار كنم ... (همان، ص 60)
💐دو خاطره ؛ 🌴خاطره اول: يكي از جهانگردان غربي به نام مستر ريتر (RITER) كه به فاصله كوتاه از ويراني اين حرم و ساير مقابر و حرم ها، بقيع را ديده، ويراني آنجا را چنين ترسيم نموده است: چون وارد بقيع شدم، آنجا را همانند شهري ديدم كه زلزله شديدي در آن به وقوع پيوسته و به ويرانه اي مبدل ساخته است؛ زيرا در جاي جاي بقيع به جز قطعات سنگ و كلوخ به هم ريخته و خاك ها و زباله هاي روي هم انباشته و تيرهاي چوب كهنه و شيشه هاي در هم شكسته و آجرها و سيمان هاي تكه تكه شده، چيز ديگري نمي توان ديد، فقط در بعضي از رهگذرهاي تنگ اين قبرستان از ميان اين زباله ها راه باريكي براي عابرين بازنموده اند، ... ولي اين ويراني ها و خرابي ها نه در اثر وقوع زلزله و يا حادثه طبيعي، بلكه با عزم و اراده انسان ها به وجود آمده است و همه آن گنبد و بارگاه هاي زيبا و سفيد رنگ كه نشانگر قبور فرزندان و ياران پيامبر اسلام(ص) بود، با خاك يكسان گرديده است. (تاريخ حرم ائمه بقيع، ص 110)
🌴خاطره دوم: مرحوم سيد محسن امين، ابعاد ويراني هاي وهابيان در حجاز را اين گونه وصف مي كند: وقتي وهابيان وارد طائف شدند، گنبد مدفن ابن عباس را خراب كردند، چنان كه يك بار ديگر اين كار را كرده بودند. آنان هنگامي كه وارد مكه شدند قبر عبدالمطلب، ابوطالب و حضرت خديجه(ع) را ويران نمودند و زادگاه پيامبر اعظم(ص) و فاطمه زهرا(س) را با خاك يكسان كردند و آن گاه كه وارد جدّه شدند، گنبد و قبر حوا را خراب كردند و به طور كلي تمام مقابر و مزارات را در مكه، جدّه، طائف و نواحي آنها ويران نمودند و زماني هم كه مدينه منوره را محاصره كردند، به ويران كردن مسجد و مزار حمزه، سيد الشهدا، پرداختند. (بقيع خاموشِ پر فرياد، ص 39) .ادامه دارد... 🔹منبع: مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما.
سلام 💐🌹🍀بقیع،مزرعه غم (2)🍀🌹💐 💐نگاهي كوتاه به عقايد وهابيون:
🌴وهابيت چيست و انديشه هاي وهابيون از كجا نشئت مي گيرد؟ 🌴انديشه هاي وهابيت ريشه در عقايد ابن تيميه دارد كه سال ها بعد توسط شيخ محمد بن عبدالوهاب به شيوه اي ديگر بازخواني و احيا شد. در انديشه هاي ابن تيميه و عبدالوهاب بسياري از فرق اسلامي تكفير مي شوند، يادگيري فلسفه و منطق جايز نيست، زيارت قبور به ويژه قبر حضرت رسول(ص) حرام است، تصوير و عكس حرام است و) ... ديدار، ضميمه روزنامه جام جم، 31/1/1385، ص 6(
🌴در طول تاريخ، بسياري از علماي اسلام به ويژه شيعيان با نشر عقايد وهابيت به مبارزه پرداخته و تلاش كرده اند تا خط اسلام راستين را از آنها جدا كنند تا چهره حقيقي دين اسلام مخدوش نشود. در مورد شخصيتي مانند عبدالوهاب مي بينيم كه حتي پدر و برادرش نيز سخت با عقايد او مخالفت مي كردند، همان طور كه بسياري ديگر از اهل تسنن نيز با انديشه هاي ابن تيميه و عبدالوهاب به مبارزه پرداخته اند. (همان)
🌴تخريب بارگاه بقيع؛ سيد محمد صادق مير قيصري : تاريخ به خوبي نشان داده است راه شيعه با مظلوميت بهتر پيش مي رود. تخريب حرم مطهر ائمه بقيع(عليهم السلام) هر چند خون بر دل شيعه كرد؛ اما مجالي شد تا دوباره شيعه با مظلوميت و اشك، خود را معرفي كند. ولي آنچه بايد در مورد اين موضوع به آن توجه بسيار كرد، فاجعه تخريب بارگاه بقيع است كه اگر چه به دست وهابيون صورت گرفت، 🌴👌اما نبايد آن را به اهل تسنّن نسبت داد؛ زيرا وهابيتي كه خود را به اصطلاح سنّي مي داند، دست پرورده استعمار غرب است؛ آنجا كه مستر همفر، جاسوس انگليسي، هنگامي كه با محمد بن عبدالوهاب، بنيان گذار وهابيت، آشنا مي شود، مي گويد: «من گمشده خود را در محمد بن عبدالوهاب يافتم.( خاطرات مستر همفر، ص 54 )
🌴همچنين در جريان تخريب بقيع، وهابيون قبور برخي از بزرگان اهل سنّت را هم تخريب كردند»؛ ( تاريخ حرم ائمه بقيع، صص 296 و 289)
🌴حتي در نظر داشتند كه بارگاه شريف پيامبر اعظم(ص) را از بين ببرند كه ترس از اعتراض همگاني شيعه و سني آنها را از اين اقدام زشت برحذر داشت. (بقيع خاموش پر فرياد، صص 38 و 42)
🌻💐انعكاس خبر حادثه تخريب بارگاه بقيع:
🌴چون خبر هولناك ويراني بِقاع و هتك حرمت نسبت به حرم شريف ائمه بقيع در كشورهاي اسلامي انتشار يافت، مسلمانان آن را مصيبتي عظيم و حادثه اي بس بزرگ نسبت به جهان اسلام تلقي نمودند، تلگراف هاي اعتراض از سوي علما و مراجع و شخصيت هاي سياسي از عراق و ايران و هند و ساير كشورها به سوي حاكمان حجاز سرازير گرديد. مجالس درس در حوزه هاي علميه و نمازهاي جماعت در مساجد تعطيل شد، مراسم عزاداري به عنوان اعتراض و سوگواري تشكيل گرديد، ولي افسوس كه اين حادثه بزرگ و تأسف بار به وقوع پيوست. (تاريخ حرم ائمه بقيع، ص 53). وتمام.
🔹منبع: مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما.
سلام
💐🌺🍀هشتم شوال سالروز تخریب قبور مطهر بقیع توسط فرقه ضاله وهابیت برهمه مسلمانان وشیعیان تسلیت باد🍀🌺💐 (بخش اول):
🌻در هشتم شوال سال 1344 هجری قمری پس از اشغال مکه ، وهابیان به سرکردگی عبدالعزیزبن سعود روی به مدینه آوردند و پس از محاصره و جنگ با مدافعان شهر ، سرانجام آن را اشغال نموده ، مامورین عثمانی را بیرون کردند و به تخریب قبور ائمه بقیع و دیگر قبور هم چنین قبر ابراهیم فرزند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم قبور زنان آن حضرت ، قبر ام البنین مادر حضرت اباالفضل العباس علیه السلام و قبر عبدالله پدر پیامبر و اسماعیل فرزند امام صادق علیه السلام و بسیاری قبور دیگرپرداختند وضریح فولادی ائمه بقیع را که در اصفهان ساخته شده بود و روی قبور حضرات معصومین امام مجتبی ، امام سجاد ، امام باقر و امام صادق علیهم السلام قرار داشت را از جا در آورده ، بردند .
🌻 آنان یکبار دیگر هم، در سال 1221 هجری قمری ،به مدینه هجوم برده بودند، و پس از یک سال و نیم روز محاصره توانسته بودند آن شهر را تصرف کنند و پس از تصرف اقدام به غارت اشیای گرانبهای حرم پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و تخریب و غارت قبرستان بقیع نمودند . طبق نقل تاریخی آن ها در این حمله چهار صندوق مملو از جواهرات مرصع به الماس و یاقوت گرانبها و حدود یکصد قبضه شمشیر با غلاف های مطلا به طلای خالص و تزیین شده به الماس و یاقوت و ... به یغما بردند .
🌻و این نخستین حمله آنان به مقدسات اسلامی نبود ، صلاح الدین مختار نویسنده و مورخ وهابی در کتاب "تاریخ امملکه العربیه السعودیه کما عرفت" بخشی از افتخارات وهابیت در حمله به کربلای معلی را چینن شرح می دهد : در سال 1216 امیرسعود در راس نیروهای بسیاری از مردم نجد و حبوب و حجاز و تهامه و نواحی دیگر به قصد عراق حرکت نمود و در ماه ذی القعده به شهر کربلا رسید و آن را محاصره کرد . سپاه مذکور باروی شهر را خراب کردند و به زور وارد شهر شدند . بیشترمردم را در کوچه و بازار و خانه ها به قتل رسانیدند و نزدیک ظهر با اموال و غنائم فراوان از شهر خارج شدند ، سپس در محلی به نام ابیض گرد آمدند . وخمس اموال را خود سعود برداشت و بقیه را به هر پیاده یک سهم و به هر سوار دو سهم قسمت کرد .(چون به نظر آنها جنگشان،جنگ با کفار بود)
🌻عثمان بن بشر ،از دیگر مورخان وهابی درباره حمله به کربلا چنین می نویسد: "… گنبد روی قبر (قبر امام حسین علیه السلام) را ویران ساختند و صندوق روی قبر را که زمرد و یاقوت و جواهرات دیگر در آن نشانده بودند، برگرفتند و آنچه در شهر از مال و سلاح و لباس و فرش و طلا و نقره و قرآن های نفیس و جز آن ها یافتند، غارت کردند و نزدیک ظهر از شهر بیرون رفتند در حالی که قریب به 2000 تن از اهالی کربلا را کشته بودند."
🌻جالب این جاست که مورخ مزبور نام کتاب خود را "عنوان المجد فی تاریخ نجد" گذاشته و از این وقایع به عنوان نشانه های مجد و شکوه و عظمت وهابیت یاد کرده است! اما این فقط شیعیان و اماکن مقدسه آن ها نبودند که وهابیان آثار مجد و شکوه خود را در آن به نمایش گذاشته اند، مکه مکرمه و طائف نیز از حملات آنان در امام نماند.
🌻ونیز "جمیل صدقی زهاوی" در خصوص فتح طائف می نویسد: "طفل شیرخواره را بر روی سینه مادرش سر بریدند، جمعی را که مشغول فراگیری قرآن بودند کشتند، چون در خانه ها کسی باقی نماند، به دکان ها و مساجد رفتند و هر کس بود، حتی گروهی را که در حال رکوع و سجود بودند، کشتند. کتاب ها را که در میان آن ها تعدادی مصحف شریف و نسخه هایی از صحیح بخاری و مسلم و دیگر کتب فقه و حدیث بود، در کوچه و بازارافکندند و آنها را پایمال کردند." سرزدن این قبیل امور از پیروان محمد بن عبدالوهاب شگفت نیست! تابعان کسی که همه مسلمانان را کافر و مشرک می دانست و مکه و مدینه را قبل از آنکه به دست وهابیان بیافتد، دارالحرب و دارالکفر می دانست.
🌻ودر کتاب "الدررالسنیه" می خوانیم: "وی« محمد بن عبدالوهاب » از صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و اله نهی می کرد و از شنیدن آن ناراحت می شد. صلوات فرستنده را اذیت می کرد و به سخت ترین وجه مجازات می نمود. حتی او دستور داد مرد نابینای متدینی را که موذن بود و صوت خوشی داشت، چون به حرف او گوش نداده، بر پیامبر صلوات فرستاده بود، به قتل رسانند. بسیاری از کتب مربوط به صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله را به آتش کشید و به هریک از پیروانش اجازه می داد تاقرآن را مطابق فهم خویش تفسیر کنند. ادامه دارد... 🔹منبع: واحد تحقیقات دارالعرفان ،پایگاه استاد حسین انصاریان.
سلام
💐🌺🍀هشتم شوال سالروز تخریب قبور مطهر بقیع توسط فرقه ضاله وهابیت برهمه مسلمانان وشیعیان تسلیت باد🍀🌺💐 (بخش دوم): 💐وهابیان کیانند؛؟بخشی از عقائد وهابیان که از ابن تیمیه به ارث برده اند:
🌻" محمد بن عبدالوهاب به نوبه ی خود در اعتقادات پیرو"ابن تیمیه حنبلی" است، که در قرن هشتم هجری می زیسته است، از ابن تیمیه عقاید جالبی نقل شده است. از جمله اینکه او خدا را جسم می دانست! برای ذات مقدس خداوند دست و پا و چشم و زبان و دهان قائل بود!
🌻ابن بطوطه جهانگرد معروف در سفرنامه ی حود می گوید: "ابن تیمیه را بر منبر مسجد جامع دمشق دیدم که مردم را موعظه می کرد و می گفت: خداوند به آسمان دنیا می آید، همان گونه که من اکنون فرود می آیم! سپس یک پله از منبر پائین می آمد!" عقاید او آنچنان سخیف و بی مقدار بود که خود اهل سنت وی را به زندان افکندند و در رد او کتب متعددی را به رشته تحریر درآوردند. این قطره ای کوچک از مرداب اعتقادات و عملکرد وهابیان در طول این سالیان است. در طول این دوران دانشمندان زیادی چه شیعه و چه سنی به نقد عقاید وهابیت دست زده اند و به شبهات گوناگون آنان پاسخ داده اند.که یکی از شبهات آنان مساله ی بناء بر قبور است. آن ها ساختن بنا اعم از مسجد یا غیر آن را بر قبر حرام می دانند.
💐پاسخی به شبهه وهابیان :
🌻نخست آنکه: این شبهه ی آنان را صریح آیه ی 21 سوره کهف دفع می نماید، که در خصوص ماجرای اصحاب کهف از قول مومنانی که می خواستند یاد اصحاب کهف را گرامی دارند می فرماید: لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِم مَّسْجِدًا (بی تردید بر روی قبور آنان مسجدی بنا می کنیم)
🌻دوم آنکه: هنگام ظهور اسلام و در دوران فتوحات اسلامی بناهایی بر قبور انبیاء گذشته وجود داشت. از جمله می توان به قبر حضرت داوود و حضرت موسی در بیت المقدس اشاره نمود. جالب اینجاست که خلیفه دوم که طبق نظر این آقایان از صحابه است و معصوم، خود برای انعقاد پیمان صلح به بیت المقدس رفت و پس از تسلط بر آن شهر، اقدامی در راستای از بین بردن این قبور به عمل نیاورد…
💐اما به راستی قومی که در تاریخ نه چندان طولانی خود، چنان که از زبان مورخین خودشان شنیدیم قرآن ها را در خیابان ها لگد مال ساختند و در قتل عام پیروان علی علیه السلام و سایر خلفا فرقی نگذاشتند و مجد خود را در غارت و قتل جستجو می کردند، شایستگی این را دارند که مخاطب یک استدلال قرآنی و یا حتی تاریخی قرار گیرند؟!
💐از در گاه خداوند متعال مسالت داریم که فتنه ی آنان را هر چه زودتر ریشه کن فرماید و آنان را به اعقابشان که پیشگامان احراق و هدم و غارت بودند، ملحق فرماید. آمین. والسلام .
🔹منبع: واحد تحقیقات دارالعرفان ،پایگاه استاد حسین انصاریان.
سلام
🌻چرا بقیع تخریب شد؟ ( فصل اول)
🌹💐هشتم شوال سالروز تخریب بقاع متبرکه بقیع توسط وهابیان ،برعموم مسلمانان وشیعیان جهان تسلیت باد💐🌹 🌹بقیع یا بهشت بقیع (به عربی: جنتالبقیع)، مشهورترین و بافضیلتترین قبرستان مسلمانان در شهر مدینه است. این زمین به دلیل وجود درختان خاردار غرقد به بقیع الغرقد نیز معروف بوده است.
مردم مدینه قبل هجرت مسلمانان به مدینه اجساد مردگان خود را در دو گورستان «بنیحرام» و «بنیسالم» و گاهی نیز در خانههایشان دفن میکردند ، وپیامبراکرم (ص) بعد از هجرت به مدینه، زمین بقیع را برای دفن مردگان مسلمانان انتخاب نمود، و در واقع بقیع اولین قبرستانی است که به دستور پیامبر اسلام و توسط مسلمانان صدر اسلام ساخته شد.
🌹بقیع هماینک مزار چهار امام بزرگوار؛ 🌺امام حسن مجتبی(ع)، 🌺امام سجادزین العابدین(ع) ،🌺امام محمد باقر(ع) و🌺 امام جعفر صادق(ع)است. ونیز قبر همسران پیامبر (غیر از حضرت خدیجه کبری (س)که در قبرستان حضرت ابوطالب (ع) مدفون است و میمونه دیگر همسر رسول الله (ص)) و نیز عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر(ص) ، فاطمه بنت اسد(س)، مادر حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام، حضرت امالبنین(س) (مادر ابوالفضل العباس (ع)) و برخی دیگر از بزرگان اسلام در این مکان شریف قرار دارد. قبرستان بقیع در چند قدمی مسجد النبی (ص) قرار دارد.
💐از منابع و متون اسلامی و تاریخی بر می آید که در طول چهارده قرن گذشته و از زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ،قبرستان بقیع مورد توجه مسلمین و بالاخص شیعیان بوده و همواره سعی می کردند آنرا آباد نگه دارند و در تکریم آن می کوشیدند و همچنین بر قبور ائمه علیهم السلام و مدفونین در آن قبه و بنا می ساختند که تا حدود یک قرن پیش هم این بناها وجود داشته. (نور الدین علی سمهودی، وفاء الوفاء باخبار دارالمصطفی، ج ۳، ص ۹۱۶).
💥وهابیان که پیروان محمد بن عبدالوهاب می باشند و متاثر از عقاید و نظرات ابن تیمیه هستند دارای عقاید و تفکراتی هستند که معتقدند نمی توان بر روی قبور قبه و بارگاه ساخت و نیزنمی توان به انبیاء و اولیاء و صالحان توسل کرد. و یا به قصد زیارت قبر پیامبر(ص) سفر نمود یا نذر کرد و اعمالی چون طلب شفاعت از پیامبران و ائمه علیهم السلام و استغاثه و استعانت از ارواح مقدسه و زیارت قبور آن بزرگواران را خلاف اسلام و توحید می دانند و معتقدند که هر کس این اعمال را انجام دهد به خداوند مشرک شده (محمد جواد مشکور، موسوعه فرق اسلامی، ص ۵۲۲ و جعفر سبحانی، آئین وهابیت، از ص ۳۸ تا ۱۰۰) . وقتی که آل سعود قدرت گرفت وهابیان با آل سعود متحد شدند و تحت تاثیر افکار وهابیان و با وحشیگری آن ها ،درصدد محو آثار رسالت و وحی، با استعمارگران و مستکبران برآمدند و با کینه ای که از تشیع و اهل بیت علیهم السلام داشتند وقتی بر حجاز و شهرهای مکه و مدینه و اطراف آن تسلط یافتند ،بناهای ساخته شده بر قبور ائمه بقیع علیهم السلام را در تاریخ ۸ شوال ۱۳۴۴ هـ.ق تخریب نمودند و این اقدام ننگین را در تاریخ به نام خود ثبت کردند. (حسین قره چانلو، حرمین شریفین، ص ۱۶۲) و حتی ویران کردن قبر مطهر رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم ، نیز در حیطة اعتقادات منحرف این فرقه بود. اما تاکنون جرات چنین کاری را نیافته اند...(ادامه دارد...)
سلام 🌻نقض عقاید خرافیه وهابیان درسیره بزرگان : (فصل دوم ) 🌹💐هشتم شوال سالروز تخریب بقاع متبرکه بقیع توسط وهابیان ،برعموم مسلمانان وشیعیان جهان تسلیت باد💐🌹
🌴۱- سیره عموم مسلمین جهان از همان زمان رحلت پیامبر(ص) تا به امروز بر این بوده که پیوسته در مراسم حج و در ایام دیگر به قصد زیارت نزد قبر آن حضرت می روند و این سیره را هیچ کس نمی تواند منکر شود. 🌴۲- برای بنای قبه و گنبد وبارگاه روی قبر در قرآن اشاراتی هست که مردم در زمان اصحاب کهف وقتی که از محل خواب آنها باخبر شدند بر روی آن مسجدی بنا کردند (سورة کهف، آیة ۲۱)تا یاد آنها همیشه زنده بماند،
🌴۳- اگر این عمل در قرآن یا سیره منع شده بود، در طول ۱۴ قرن کسی خلاف بودن ساختن بنا بر روی قبر را هیچ یک از دانشمندان فرق اسلامی متعرض ومتذکر نشده اند، تا در قرن ۱۴ فقط پیروان این فرقه گمراه و رهبران آنها به این نتیجه رسیدند، در حالی که حتی روی قبر رهبران چهارگانه اهل سنت، قبه بنا کرده اند که تا کنون در بغداد باقی است. 🌴۴- در باب شفاعت خواستن از پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ و شفیع قرار دادن آن حضرت که اینان منکرند در زمان خود حضرت صحابه شخصاً از حضرت شفاعت می خواستند. انس بن مالک می گوید: از پیامبر صلی الله علیه و آله درخواست کردم که در روز قیامت در حق من شفاعت کند وی درخواست مرا پذیرفت.(جعفر سبحانی، توسل یا استمداد از ارواح مقدسه، ص ۶۹). 🌴 ۵- یا اینکه دربارة زیارت قبور در منابع اسلامی اعم از شیعه و سنی آمده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شخصاً به زیارت مدفونین در بقیع می رفت، به آنها سلام می کرد و به مردم سفارش می کردند به زیارت بقیع و مدفونین آن بروند. و باز از آن حضرت نقل است که فرمودند: هر کس قبر مرا زیارت کند شفاعتم بر او واجب است. (علاء الدین هندی، کنز العمال، ج ۱، ص ۶۵۱).
🌴۶- بنابر اعتقاد خود اهل سنت نیز ساختن بنا و قبه بر روی قبور ائمه علیهم السلام و انبیاء و شهدا و صالحین جایز است، تا اینکه دیگران به زیارت آن پرداخته و به آن تبرک جویند. (سید البکری، اعانة الطالبین، ج ۲، ص ۱۲۰). (تمام.)
🔹منبع: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه، به همراه ویرایش وتنظیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 ملاکتان برای #ازدواج چیست؟
اخلاق؟ صداقت؟ امانتداری؟ حسن خلق؟ ..
👤 حجت الاسلام #استاد_رفیعی