تفسیراهل بیت علیهم السلام ازآبادکردن مسجد
آیه ۱۸ - سوره توبه
آیه إِنَّما يَعْمُرُ مَساجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِاللهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ لَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللهَ فَعَسى أُولئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدينَ [18]
مساجد خدا را تنها كسى آباد مىكند كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و نماز را برپا دارد و زكات را بپردازد و جز از خدا نترسد، اميد مىرود آنها از هدايتيافتگان باشند.
۱
(توبه/ ۱۸)
علیبنإبراهیم (رحمة الله علیه)- هِیَ مُحْکَمَهًٌْ.
علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- از جمله آیات محکم است.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۴
القمی، ج۱، ص۲۸۳
۲
(توبه/ ۱۸)
الرّسول (صلی الله علیه و آله)- الْقُطْبُ الرَّاوَنْدِی فِی لُبِّ اللُّبَابِ، عَنِ النَّبِیِّ (صلی الله علیه و آله) قَالَ الْمَسَاجِدُ بُیُوتُ الْمُتَّقِینَ وَ مَنْ کَانَتِ الْمَسَاجِدُ بَیْتَهُ ضَمِنَ اللَّهُ لَهُ بِالرَّوْحِ وَ الرَّاحَهًِْ وَ الْجَوَازِ عَلَی الصِّرَاطِ وَ قِیلَ لِلنَّبِیِّ (صلی الله علیه و آله) ائْذَنْ لَنَا فِی التَّرَهُّبِ قَالَ تَرَهُّبُ أُمَّتِی الْجُلُوسُ فِی الْمَسَاجِدِ وَ قَالَ (صلی الله علیه و آله) إِذَا رَأَیْتُمُ الرَّجُلَ یَعْتَادُ الْمَسَاجِدَ فَاشْهَدُوا لَهُ بِالْإِیمَانِ لِأَنَّ اللَّهَ یَقُولُ إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِالله.
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- قطب راوندی در لبّ اللباب از پیامبر (صلی الله علیه و آله) نقل کرده است که فرمود: «مساجد خانههای انسانهای باتقواست و هرکس که خانهاش مساجد باشد خداوند برای او رحمت و راحتی و عبور از پل صراط را ضمانت میکند». و به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفته شد: «به ما در ترهّب (رهبانیّت و گوشهگیری که در مسیحیّت رواج داشت) اذن بده». فرمود: «رهبانیّت امّت من، نشستن در مساجد است». و فرمود: «هرگاه شخصی را دیدید که به مسجد عادت کرده، گواهی دهید که او مؤمن است. زیرا که خداوند میفرماید: إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِاللهِ».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۴
مستدرک الوسایل، ج۳، ص۳۶۲
KHAMENEI.IR:
☀️ روش مواجهه با عیوب همسر از نظر رهبر انقلاب
👩🎨 رهبرانقلاب: پسران، در ذهنشان دختر ایدهآلشان را نقاشی میکنند و دختران هم پسر ایدهآلشان را نقاشی میکنند؛ اما آن وجود ندارد. نه اینکه در این شهر نیست، در این کشور هم نیست؛ بلکه روی زمین هم نیست!
🔹همه ما نقص داریم. خب؛ حالا تا از هم دوریم، این نقصها را نمیدانیم؛ به مجردی که ازدواج انجام شد و کنار هم قرار گرفتیم، کمکم کمبودها ظاهر میشود. حالا ناراضی باشیم؟ نخیر؛ باید زندگی را آنگونه که هست، پذیرفت و با آن ساخت. ۸۱/۶/۶
📛 اینطور نباشد که اگر بر اثر معاشرت، اشکال و عیب و ایرادی در همسرتان مشاهده کردید، آن را بزرگ بشمارید و برای خودتان عقده و غصه کنید. ۸۲/۲/۲۸
🔺البته یک عیبهایی هست که قابل برطرف شدن است، آنها را برطرف کنید. یک عیبهایی هم هست که قابل برطرف شدن نیست؛ با آنها هم باید بسازید. ۶۳/۱/۲۴
❣️زن و خانواده در نگاه رهبرانقلاب 👇
https://t.me/joinchat/BRcQGTupWraP0rhMEknrrw
🔴 اهمیت مقام مادر
🔻أنّ رجلا سأل النبیّ صلیاللهعلیهوآله وسلم فقال:
« یَا رَسُولَ اللهِ! مَا حَقُّ الْوَالِدِ؟ قَالَ: أَنْ تُطِیعَهُ مَا عَاشَ
فَقِیلَ : مَا حَقُّ الْوَالِدَهِ ؟ فَقَالَ: هَیْهَاتَ هَیْهَاتَ لَوْ أَنَّهُ عَدَدَ رَمْلِ عَالِجٍ وَقَطْرِ الْمَطَرِ أَیَّامَ الدُّنْیَا قَامَ بَیْنَ یَدَیْهَا مَا عَدَلَ ذَلِکَ یَوْمَ حَمَلَتْهُ فِی بَطْنِهَا »
🔹 شخصی خدمت رسول خدا صلياللهعليهوآله عرض کرد: ای رسول خدا ! حق پدر چیست؟
🔺 حضرت فرمودند:
مادامی که زنده است، از او اطاعت کنی.
بعد پرسید: حق مادر چیست؟
فرمودند:
اگر انسان به اندازه ریگهای بیابان و قطرات باران و ایام روزگاران در مقابل او بایستد و او را اطاعت کند، به اندازه یک روز دوران حمل، حق او را أدا نکرده است.
📚 مستدرک الوسائل، ج ۱۵ ص ۲۰۳
#روز_مادر
سالک را لازم است تا با بارش اشک و سوز شبانه، به درگاه رحمت و غفران الهی، بار یابد و آتش نفس اماره را فرونشاند.
#نمازشب
💠سفارشی مهم از آخوند همدانی💠
🔸️آخوند ملاحسینقلی همدانی در جواب شخصی که از او دستورالعمل خواسته بود، چنین نوشت:
👈🏻تمام سفارشات این بینوا به تو اهتمام در ترک معصيت است.
👈🏻اگر این را انجام دادی، تو را به جاهای بلند، خواهند رسانید.