♻️شرایط و راهکارهای رسیدن به رحمت ویژه الهی
گفتیم که رحمت عام الهی عطیه ای از جانب خداوند به تمام مخلوقاتش است که مۆمن و کافر، انسان و حیوان از آن بهره مندند؛ آنچه ارزش برتر و ویژه ای دارد برخورداری از رحمت خاص الهی است که به بندگان ویژه عنایت می شود. در قرآن کریم مواردی یافت می شود که به نوعی راهکار دریافت این نوع رحمت است:
🔹ایمان آوردن
ایمان آوردن به خدای متعال، نخستین و برترین سبب دریافت رحمت خاص حضرت حق است. خداوند متعال در سوره مبارکه احزاب به صراحت میفرماید: «وَ كانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً» و خداوند همواره نسبت به مؤمنان مهربان بوده است».
در این آیه شریفه، با کلمه رحیم، اشاره به رحمت خاص الهی به مؤمنان شده است
نشانه های ایمان عبارت است از؛
الف) تمسک به قرآن: «فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْل وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطاً مُسْتَقِيماً؛ اما کسانى که به خدا ایمان آوردند و به آن [قرآن] تمسّک جستند، به زودى آنان را در رحمت و فضلى از سوى خود درمیآورد و به راهى راست به سوى خود راهنمایى مىکند».[نسا/۱۷۵]
ب) اطاعت از رسول: «وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ»؛و نماز را برپا دارید، و زکات را بدهید و رسول [خدا] را اطاعت کنید تا مشمول رحمت [او] شوید.[ نور/۵۶]
ج) محبت به امیرمؤمنان(ع): در روایتی که ابنشاذان از رسولخدا ص نقل کرده، چنین آمده است: «أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً أَثْبَتَ اللَّهُ الْحِكْمَةَ فِي قَلْبِهِ وَ أَجْرَى عَلَى لِسَانِهِ الصَّوَابَ وَ فَتَحَ اللَّهُ لَهُ أَبْوَابَ الرَّحْمَةِ»آگاه باشید کسی که علی را دوست بدارد، خداوند حکمت را در قلب او ثابت میگرداند و بر زبانش جاری میسازد و درهای رحمت را برای او باز میکند».(۳)
البته محبت به حضرت نیز به تبعیت از آن ایشان کشیده میشود و اطاعت از قرآن و پیامبر ص را در پی دارد.
🔹صالح بودن
صالح بودن سبب برخوردارى از رحمت خاصّ الهى: « وَأَدْخَلْنَاهُمْ فِی رَحْمَتِنَا إِنَّهُم مِّنَ الصَّالِحِینَ»و همه آنان را در رحمت خویش (منصب نبوت، كمالات نفسانى، كتاب آسمانى و تربیت جامعه) درآوردیم، زیرا كه به حق از نیكان و شایستگان بودند.[انبیا/۸۶]
صالح در فرهنگ قرآن کسی است که در عقیده و عمل بر طبق آیین بر حق عصر خود باور داشته باشد و عمل کند
🔹صبر کردن
در سوره مبارکه بقره، پس از آنکه آزمایش همه انسانها به انواع مشکلات حتمی اعلام شده، آن دسته از آنان را که اهل شکیبایی هستند مشمول بشارت الهی دانسته، آنگاه به تبیین آن بشارت پرداخته است: «أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ» اینها [صابران]، همانها هستند که الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هستند هدایتیافتگان».[ بقره/۱۵۷]
🔹توبه کردن
« أوَّلْ ما خَلَقَ اللّٰه القَلَم، أوَّل ما کَتَب القَلَم أنا التَّوّابُ أتُوبُ علیٰ مَنْ تابَ ».
اولین چیزی که خداوند آفرید قلم بود و اولین چیزی که قلم نوشت؛ من تواب هستم و هر کس با توبه به من برگردد من هم به او( با رحمت خاص) بر می گردم .(۴)
توّابی او که به معنای قبول کردن توبه اهل توبه است عین رحمت و مهر او به تائبین است و این گنهکارانند که باید فرصت عظیم توبه را که از مظاهر رحمت و مهر حضرت محبوب است غنیمت بشمارند و خود را در معرض این نسیم ویژه ملکوتیّه قرار دهند.
خداوند در قرآن می فرماید:
«قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ»بگو اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كردهايد! از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه گناهان را مىآمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است».[زمر/۵۳]
🔹جبران کردن گناهان
«و اَقِم الصَّلوةَ طَرَفَى النَّهار و زُلَفاً مِنَ الليل اِنَّ الحَسَنات يُذهِبْن السَّيّئات» نماز را در دو طرف روز و اوايل شب برپا دار، چرا كه نيكىها، بدىها را بر طرف مىسازد.[ هود/۱۱۴]
جبران کردن گناه، به صورتهاى گوناگون مانند قضای عبادات ترک شده، کسب حلالیت از افراد، كمكهاى مالى و... می باشد.
🔹خیرخواهی برای دیگران
یکی دیگر از شرایط و راهکارهای جلب رحمت خاص خداوند دانسته شده دلسوزی و ترحم به مخلوقات الهی است. از همین رو، در حدیثی کوتاه از امیرمؤمنان(ع) چنین آمده است: «بِبَذْلِ الرَّحْمَةِ تُسْتَنْزَلُ الرَّحْمَةُ؛ با رحمت نسبت به دیگران، رحمت الهی نازل میشود».(۵)
و پیامبر فرمود: «مَن لَم يَرحَمْ لا يُرحَمْ» كسى كه رحم نكند، به او رحم نشود .(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
https://eitaa.com/masjedolaghsa
💠داستان
بني اسرائيل جوان فاسقي بود كه اهل شهر ، از فسق و فجور او به تنگ آمده و از دست او به پروردگار خويش شكايت كردند . خطاب الهي به موسي رسيد كه آن جوان را از شهر بيرون كن كه به واسطه ي او آتش قهر الهي بر اهل شهر نازل آيد . موسي (ع) آن جوان را به روستاي اطراف تبعيد كرد . خطاب آمد كه او را از آن قريه نيز بيرون كن .
حضرت موسي (ع) هم به فرمان حضرت حق او را از آن قريه خارج كرد . آن جوان رفت به مغاره ي كوهي كه در آن نه انسان ، نه حيوان و نه زراعتي بود . بعد از مدتي در آن مغاره مريض شد . نزد او كسي نبود كه از او پرستاري كند . دل شكسته شد و صورت روي خاك گذارد و عرض كرد :
پروردگارا ! اگر الان مادرم به بالين من حاضر بود ، بر غربت و تنهايي من گريه مي كرد و اندوهگين مي شد و اگر الان پدرم بر بالين من حاضر بود ، بعد از فوتم مرا غسل مي داد و كفن مي كرد و به خاك مي سپرد. خدايا ! اگر زن و بچه ام در كنار من بودند ، برايم نوحه سرايي مي كردند و مي گفتند :
بارالها! ببخش اين فرزند غريب و تنهاي ما را ، اين بنده ي بي چاره ي گنهكار خودت را كه از شهر تبعيد شده و از دياري به ديار ديگر و از قريه به مغاره ي كوهي آواره گشته .
بعد عرض كرد : پروردگارا ! حال كه بين من و ايشان جدايي افكندي ، مرا از لطف و رحمت خود محروم مفرما ؛ حال كه قلب مرا از دوري خاندانم سوزاندي ، مرا به خاطر گناهانم به آتش قهر و غضب خود مسوزان .
در اين لحظه درياي رحمت بي كران حضرت حق به جوش و خروش در آمد و خداي رئوف ملكي به صورت پدر و حوريه اي به شكل مادرش و حوريه اي ديگر به صورت همسرش و غلاماني به شكل فرزندان او فرستاد تا در كنارش نشسته ، براي او گريه و ماتم سرايي كنند .
جوان به گمان اينكه آنها خاندان او مي باشند ، مسرور شد و با دلي خوش و قلبي اميدوار چشم از جهان فروبست و به عالم باقي شتافت . آنگاه به حضرت موسي (ع) خطاب شد كه اي موسي ! شخصي از دوستان ما در فلان منطقه از دنيا رفته است ، برو او را خودت غسل بده ، كفن نما ، بر جنازه اش نماز بخوان و او را دفن كن.
موسي (ع) به آن مكان آمد ، ديد همان جواني است كه او را از شهر و روستا بيرون كرده بود . از جانب حق تعالي خطاب آمد :
اي موسي ! من به ناله هاي جانسوز او و جدايي از خاندانش ترحم كرده و به خاطر ذلت و خواري اش حوريه هايي به صورت خاندانش فرستادم تا براي او نوحه سرايي كنند.
اي موسي ! زماني كه غريبي از دنيا مي رود ، ملائكه ي آسمان بر حال او مي گريند ، پس چگونه من بر حال او ترحم نكنم و حال آن كه من ارحم الراحمين هستم.
💠داستان
گروهى از یمن براى بحث و جدال خدمت پیامبر(ص) آمدند و در میان آنها مردى بود که از همه بیشتر سخن مىگفت و خشونت و لجاجت خاصى در برابر پیامبرمىنمود.
پیامبر(ص) آنچنان عصبانى شد که آثار غضب در چهره مبارکش آشکار گردید. ناگهان جبرئیل آمد و عرض کرد:
« پروردگارت سلام میرساند و میگوید: این مرد، سخاوتمند است و اهل اطعام به دیگران میباشد».
خشم پیامبر(ص) با شنیدن این سخن فروکش کرد و به آن مرد فرمود: پروردگار به من چنین پیامى داده است و اگر به سبب آن نبود، آنچنان بر تو سخت مىگرفتم که عبرت دیگران گردى.
آن مرد پرسید: آیا پروردگارت سخاوت را دوست دارد. حضرت فرمود: بله. گفت: من شهادت مىدهم که معبودى جز خدا نیست و تو رسول و فرستاده او هستى.(۷)
💠داستان
ملااحمد نراقی، داستانی را در قالب شعر نقل کرده که حضرت موسی(ع) عازم کوه طور بود، گَبری جلوی او را گرفت و درخواست کرد پیغامش را به خداوند برساند: «من از خداوندى تو عار و ننگ دارم. اگر روزى مرا تو مىدهى، هرگز نده؛ من نمیخواهم منت روزى تو را بکشم. نه تو خداى منى و نه من بنده تو هستم!».
حضرت موسى(ع) که از سخنان آن گبر بىادب خشمگین شده بود، با خود گفت: سزاوار نیست که این مطالب را به خداوند بگویم. به کوه طور رفت و پس از اتمام مناجات، بدون آنکه پیغام آن شخص را بگوید، قصد خروج از طور را کرد که ناگهان اعتراض الهی را شنید: تو واسطه میان من و مردمی، چرا پیام بندهام را به من نگفتی!. موسی ع عرض کرد: از گفتنش شرم دارم، خودت بینا و آگاهى که آن کافر چه گفت. خطاب رسید: از جانب من به او سلام برسان و بگو:
گر نمىخواهى تو ما را، گو مخــواه
ما تو را خواهيم با صد عزّوجاه
روزيم را گــر نخواهى، من دهــم
روزيت از سفره فضل و كـــرم
گــر نــدارى مــنّت روزى ز مـن
من تو را روزى رسانــم بىمنن
فيضمن عام است وفضلمنعميم
لطف من بىانتها، جودم قديم
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج۱۴ ،ص۹۷.
۲.مستدرك سفينة البحار ج۴،ص۱۳۵.
۳.فضائل الشّیعة، حدیث۱.
۴. أقوال الأئمه: ۲۳۲/۵.
۵.غرر الحكم،۴۳۴۳.
۶.كنز العمّال،۵۹۷۱.
۷.الکافی، ج ۴،ص۳۹
🌺 السلام علی الحسین🌺 وعلی علی ابن الحسین🌺 وعلی اولادالحسین🌺 وعلی اصحاب الحسین 🌺
https://eitaa.com/masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگترین مصیبت امام علی علیه السلام چی و کی بود؟
سخنرانی تاریخی امام موسی صدر
https://eitaa.com/masjedolaghsa
شروع دعای جوشن کبیر در اولین شب قدر ماه مبارک رمضان در مسجد الاقصی
برنامه تا ساعت ۳ بامداد ادامه دارد...
#مسجدالاقصی #ماه_رمضان
@masjedolaghsa
لیلة القدر خیر من الف شهر
سفره افطاری بمناسبت شب قدر در محل مسجدالاقصی پهن گردید.
حضور گسترده و پر رنگ نمازگزاران روزه دار زینت بخش این سفره بود.🙏
ضمن تشکر از بانیان محترم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات.🖤
دوستانی که قصد سهیم شدن در برنامه های شب قدر را دارند به محل دفتر هیئت امنا مراجعه نمایند.
#مسجدالاقصی #ماه_رمضان
@masjedolaghsa
دعای جوشن کبیر بدون ترجمه.pdf
289.2K
دعای جوشن کبیر بدون ترجمه (خط درشت)
12 terackte shab ghadr (www.mplib.ir).pdf
1.9M
مجموعه تراکت فضیلت شب قدر
دراحادیث معصومین(ع)
@masjedolaghsa
الهی بعلی،الهی بعلی ،الهی بعلی🖤
شب های قدر را قدر بدانیم 🖤
ضمن قبولی طاعات و عبادات.
گزارش صوتی تصویری از اولین شب مراسم شبهای قدر (شب ۱۹)ماه مبارک رمضان🌙 با حضور پر شور مردم محله در مسجدالاقصی برگزار گردید.🖤
مراسم در شب های ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان نیز از ساعت ۲۲ برگزار خواهد شد.
https://eitaa.com/masjedolaghsa
#شب_قدر #ماه_رمضان
مراسم شب قدر از ساعت ۲۲ در محل مسجدالاقصی با قرائت جوشن کبیر توسط آقایان احمدی، جهانی و مطلبی آغاز گردید.
سخنران حجتالاسلام والمسلمین بابایی
قرآن بسر با نوای حاج محمد جهانی پور در شب نوزده قدر
#مسجدالاقصی #شب_قدر
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم ایام عزاداری شهادت امیر المؤمنین حضرت علی (ع)
پیش دبستانی قرآنی کانون فرهنگی امام رضا (ع) مسجد الاقصی
ادامه دارد...
#کانون_فرهنگی_امام_رضا
#مسجدالاقصی #شب_قدر
@masjedolaghsa