💎 ابعاد شخصیتی امام خمینی
امام خمینی رضوان الله تعالی علیه یک مرجع تقلیدِ دارای ابعاد متنوع شخصیتی بودهاند. یک عارف، یک سالک، یک فیلسوف و حکیم توانمند، یک متفکر بزرگ، یک رهبر سیاسی-انقلابی عظیم، یک معلم اخلاق شایسته و وارسته.
متأسفانه خصوصاً نسل جوان ما که امام را کمتر از نزدیک دیدهاند و کمتر به آثار و تألیفات ایشان مراجعه کرده و کمتر مطالب ایشان را شنیدهاند، بیشتر شخصیت امام را سیاسی و انقلابی تعریف میکنند و سایر ابعاد شخصیت ایشان که بسیار عظیم است از دیدها مخفی مانده و متأسفانه جفای بزرگی در حقّ ایشان شده است.
امیدواریم که روح آن بزرگوار با ارواح معصومین علیهم السّلام در آن عالم محشور باشد و راه بزرگی که ایشان گام در آن مسیر گذاشت انشاءالله منتهی شود به ظهور حجّت خدا و این انقلاب متصل شود به انقلاب مهدوی ارواحنا فداه، که میوۀ اصلی نهضت همۀ انبیاء الهی در طول تاریخ و میوۀ اصلی همین انقلاب اسلامی مردم ایران خواهد بود .......
🍃
@masjedolaghsa
الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج ✨
🔴 شناخت امام در یک نگاه
♦️ نام:سید روح الله نام خانوادگی: مصطفوی
♦️سلسله نسب:موسوی خمینی
♦️نام پدر:سیدمصطفی نام مادر:هاجر
♦️تاریخ تولد:یکم مهرماه ۱۲۸۱
♦️محل تولد:خمین
♦️سال ازدواج:۲۷ سالگی/۱۳۰۸
♦️همسر:بانوخدیجه-دختر آیت الله میرزا محمدثقفی
♦️فرزندان:۲پسر-۵دختر (مصطفی.صدیقه.فریده.سعیده.لطیفه.فهیمه.احمد)
♦️ تحصیلات حوزوی: اجتهاد
♦️تخصص:فقه و اصول. فلسفه. عرفان.اخلاق. کلام.سیاست.
♦️مشاغل:مدرس حوزه علمیه قم.مرجع تقلید.رهبری انقلاب اسلامی و ولی مسلمین و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران
♦️قیام خونین ۱۵خرداد سال ۱۳۴۲: ۶۱ سالگی
♦️ تبعیدبه ترکیه ۱۳۴۳: به دلیل مخالفت با موضوع کاپیتولاسیون
♦️ مهاجرت به نجف ۱۳۴۴: سیزده سال در نجف
♦️شهادت فرزندش سیدمصطفی ۱۳۵۶: سرآغاز حرکت های اعتراض جدید
♦️مهاجرت به کویت ۱۳۵۷: کویت اجازه ورود نداد
♦️مهاجرت به فرانسه مهرماه ۱۳۵۷: حدود ۴ماه
♦️بازگشت به ایران: بعد از۱۵ سال تبعید
♦️۲۲ بهمن ۱۳۵۷: پیروزی انقلاب اسلامی
رهبری حکیمانه انقلاب و نظام: ده سال و جهارماه
♦️نگارش وصیت نامه و ارایه یک نسخه به امانت نزد خبرگان: ۲۶ بهمن ۱۳۶۱
♦️بازنگری در وصیت نامه ۵ سال بعد و قرار دادن یک نسخه در آستان قدس و یک نسخه نزد خبرگان: ۲۹ آذر ۱۳۶۶
خوانش وصیت نامه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸: یک روز پس از عروج ملکوتی
♦️مراسم تشییع ۱۶ خرداد ۱۳۶۸: بزرگ ترین رخداد تاریخ معاصر
♦️تاریخ رحلت:در ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ / ۸۷ سالگی
♦️محل خاک سپاری: تهران- بهشت زهرا
♦️ مهمترین تالیفات فرهنگی:
صحیفه امام -22 جلد
دیوان اشعار
شرح دعای سحر
شرح ۴۰ حدیث
شرح حدیث جنود عقل و جهل عرفانی
تعلیقه بر فواید الرضویه
تعلیقات علی شرح فصوص الحکم و مصباح الانس
مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه
سر الصلاة
معراج السالکین و صلوة العارفین
آداب الصلوة
مناهج الوصول الی علم الاصول
رسایل- دوجلد
تعلیقة علی العروة الوثقی
الطهارة - سه جلد
مکاسب محرمه- دوجلد
تعلیقة علی وسیلة النجاة
تحریر الوسیله- دوجلد
البیع- پنج جلد
#امام_خمینی
#امام_زمان
#امام_امت
#مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
🔺یک عدد توئیت حق
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خطبه تکاندهنده آیتالله الموسوی امام جمعه بغداد: وجود حشد الشعبی به برکت خمینی است
@masjedolaghsa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
💠داستان
ایجاد انگیزه
سعيد بن مسيب مي گويد: در سال قحطي كه مردم در فشار بودند، بنا شد كه همگي مردم براي نماز و دعا به جهت باران به خارج از شهر بروند. مردم مستمر دعا مي كردند اما باراني نمي آمد. يك مرتبه ديدم غلامي از شهر بيرون آمد كه بر لب زمزمه اي دارد. آمد و در گوشه اي بدون اعتنا به خلق صورت بر زمين گذاشت و شروع به دعا و التماس كرد. در همين لحظه ديدم ابر سياهي آسمان را فرا گرفت و شروع به باريدن كرد. مردم خوشحال شده و به اين سو و آن سو مي رفتند. غلام سياه سر از سجده برداشت و اشك چشمانش را پاك نموده و خدا را شكر كرده و به طرف شهر بازگشت. آن روز به قدري باران باريد كه همه چاهها و قناتها لبريز گشت و خشكسالي از بين رفت. دريافتم كه باران به دعاي او باريده است. دنبال غلام را گرفتم تا بدانم كيست. ديدم كه رفت و داخل در خانه امام سجاد(ع)شد درب خانه را زدم و از امام اذن دخول خواستم.
خدمت حضرت نشستم و عرض كردم كه آن غلام را حاضرم خريداري كنم. حضرت فرمود: «من هر يك از آنها را كه بخواهي به تو خواهم بخشيد» سپس امر فرمود تا غلامان حاضر شوند اما آن غلام در بين آنها نبود. پرسيدم: آيا غير از اينها غلام ديگري هم داريد؟
گفتند:غلام ديگری نيز هست كه مسئول نگهداري حيوانات است كه به دليل بوي بدي كه از طويله به او رسيده معمولا در جمع حاضر نمي شود».
حضرت امر نمود كه بگويند بيايد. آنها هم رفتند غلام را آوردند و به حضرت عرض كردم كه همان غلام مورد نظر من است. حضرت به او رو كرد و فرمود:
«اي غلام! سعيد مالك تو شد. با او برو!» غلام به من رو كرد و گفت: «چه چيز تو را به اين وا داشت كه مرا از مولايم جدا كني؟» جواب دادم: «به خاطر اينكه امروز تو را بالاي تپه ديدم كه دعا مي كردي و باران بركت بر ما نازل شد و من مي دانم كه باران به بركت دعاي تو بوده است» غلام با شنيدن اين سخن غمگين شد و به من گفت: «آيا ممكن است كه يك امشب را به من مهلت بدهي؟» گفتم: «اشكالي ندارد فردا سراغ تو خواهم آمد». فردا به خانه امام رفتم اما وقتي به آنجا رسيدم ديدم كه همه مشغول گريه هستند.پرسيدم: «چه شده؟» پاسخ دادند: «امروز آن غلام از دنيا رفت او لحظه آخر گفت خدايا رازي بود بين من و تو و ولي ات (حضرت سجاد )حالا كه اين راز فاش شده و ديگران نيز فهميده اند مرا به سوي خود بطلب!» و من نيز به گريه افتادم.(۱)
🟢بیان موضوع
در دعا علاوه بر در نظر داشتن شرایط و آداب آن، به موانع و اموری که ممکن است دعا را از اثر بخشی حقیقی دور کند نیز توجه کنیم
به همین منظور در احادیث مختلف موانع استجابت دعا بیان شده است که در آن جمله است این حدیث:
امام صادق (ع)فرمود:
«أربعٌ لا يُستَجابُ لَهُم دعاءٌ : الرجلُ جالسٌ في بَيتِهِ يقولُ : يا ربِّ ارزُقْني ، فيقولُ لَهُ : أ لَم آمُرْكَ بالطَّلَبِ ؟ ! و رجلٌ كانَت لَهُ امرأةٌ فَدَعا علَيها ، فيقولُ : أ لَم أجعَلْ أمرَها بيدِكَ ؟! و رجلٌ كانَ لَهُ مالٌ فأفسَدَهُ فيقولُ : يا ربِّ ارزُقْني ، فيقولُ لَهُ : أ لَم آمُرْكَ بالاقتِصادِ ؟! ··· و رجلٌ كانَ لَهُ مالٌ فأدانَهُ بغيرِ بَيِّنَةٍ فَيَقولُ : أ لَم آمُرْكَ بِالشَّهادَةِ ؟!»
دعاى چهار كس مستجاب نمى شود : مردى كه در خانه اش بنشيند و بگويد: خدايا! روزى مرا برسان. پس خداوند به او مى فرمايد: مگر به تو دستور نداده ام كه در طلب كسب روزى برآيى؟ و مردى كه زنش را نفرين كند ؛ پس خداوند مى فرمايد : مگر كار او را به تو وا گذار نكرده ام؟ نيز مردى كه مال و ثروتى داشته باشد و آن را هدر دهد و بگويد : خدايا! مرا روزى ده ؛ پس خداوند پاسخش دهد: مگر به تو دستور ندادم كه صرفه جو باش؟ ··· و مردى كه مال خود را بدون مدرك و گواه به كسى وام دهد ؛ پس خداوند به او گويد : مگر به تو دستور ندادم كه گواه بگيرى؟(۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
👌مقدمه
دعا کردن در متون دینی، یکی از بارزترین مصادیق عبادت شمرده شده است؛ چنانکه خداوند در قرآن از «دعا» تعبیر به «عبادت» نموده و مي فرمايد: «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرِينَ»
مرا [با خلوص دل] بخوانيد تا دعاى شما را مستجاب كنم، و آنها كه از [دعا و] عبادت من اعراض و سركشى كنند، زود باشد كه با ذلت و خوارى داخل جهنّم شوند.(۳)
دعا محبوب خداوند است و اجابت آن نیز وعده الهی است که فرمود« اجیب دعوه الداع اذا دعان».
و پیامبر فرمود:«رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً طَلَبَ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَاجَةً فَأَلَحَّ فِي الدُّعَاءِ اسْتُجِيبَ لَهُ أَوْ لَمْ يُسْتَجَبْ لَه»خدا بیامرزد بنده ای را که از خدا حاجتی را طلب کند پس در دعا کردن پافشاری کند چه [دعایش] استجابت بشود و چه نشود.(۴)
در ادامه موانع استجابت دعا را بر می شمریم؛
🔴 عدم معرفت
وقتی انسان نسبت به خدایی که از او حاجت میخواهد معرفت نداشته باشد یا اینکه نسبت به وابسته بودن همه امور به اراده الهی معرفت نداشته باشد امیدی به استجابت دعای او نیست.
امام صادق(ع) در پاسخ به گروهى که از ایشان پرسیدند: چرا ما دعا مى کنیم اما مستجاب نمى شود؟ فرمود
«لأنَّکم تَدعونَ مَن لا تَعرِفونَهُ» چون کسى را مى خوانید که نمى شناسیدش.(۵)
و پیامبر فرمود:« لَو عَرَفْتُمُ اللّه َ حقَّ مَعرِفَتِهِ لَزالتْ بِدُعائكُمُ الجِبالُ» .
اگر خداى را چنان كه بايد و شايد بشناسيد، هر آينه با دعاى شما كوهها از جاى كنده شود.(۶)
🔴امید به غیر خدا
بزرگترین مانع پذیرش دعا این است که به کسی یا چیزی غیر از خدا امید بسته و یا او را به صورت مستقل مورد نیایش قرار دهیم .
از حضرت صادق (ع) نقل شده است که فرمود:
«إِذَا أَرَادَ أَحَدُكُمْ أَنْ لاَ يَسْأَلَ رَبَّهُ شَيْئاً إِلاَّ أَعْطَاهُ فَلْيَيْأَسْ مِنَ اَلنَّاسِ كُلِّهِمْ وَ لاَ يَكُونُ لَهُ رَجَاءٌ إِلاَّ عِنْدَ اَللَّهِ فَإِذَا عَلِمَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ذَلِكَ مِنْ قَلْبِهِ لَمْ يَسْأَلِ اَللَّهَ شَيْئاً إِلاَّ أَعْطَاهُ» .
هرگاه یکی از شما بخواهد که هر چه از خداوند درخواست کند به او بدهد; باید از همه مردم چشم امید قطع کرده و جز به امید خدا امید نبندد . پس، چون خدای عزوجل دانست که او به راستی چنین است، هر چه از خدا بخواهد به او عطا کند .»(۷)
🔴گناه و معصیت
یکی دیگر از موانع مهم پذیرش دعا، نافرمانی و سرپیچی از دستورات خداوند است . بندگان خدا با هر قدمی که به سوی گناه برمی دارند یک قدم از خداوند فاصله می گیرند و موجبات محرومیت خویش از اجابت الهی را فراهم می آورند .
امام باقر (ع) در این باره فرموده است:
«إنَّ العبدَ يسألُ اللّه َ الحاجهَ فيكونُ من شَأنِهِ قضاؤها إلى أجلٍ قريبٍ أو إلى وقتٍ بَطيءٍ ، فيُذنِبُ العبدُ ذنبا فيقولُ اللّه ُ تَبارَكَ وَتَعالى للمَلَكِ : لا تَقضِ حاجَتَهُ واحرِمْهُ إيَّاها ، فإنَّهُ تَعَرَّضَ لِسَخَطي واستَوجَبَ الحِرمانَ مِنّي» .
[گاهی] بنده حاجتى را از خداوند مى خواهد و از شأن خداست كه آن را در آينده اى نزديك يا با تأخير برآورده سازد ؛ اما بنده بعدا مرتكب گناهى مى شود . پس، خداوند تبارك و تعالى به فرشته مى گويد : حاجت او را بر مياور و او را از آن محروم گردان ؛ زيرا او خود را در معرض خشم من نهاد و مستوجب محروميت از سوى من شد .(۸)
👈 از در جمله گناهانِ مانعِ استجابت، کوتاهی در نماز واجب است؛ «اَلذُّنوبُ الَّتى تَرُدُّ الدُّعاءَ...وَ تَأْخيرُ الصَّلَواتِ الْمَفْروضاتِ حَتّى تَذْهَبَ أَوْقاتُها»(۹)
🔴ستم و تجاوز به حقوق دیگران
یکی دیگر از موانع پذیرش دعا، تجاوز به حقوق دیگران است که در روایات فراوانی بر این مطلب تاکید شده است .
امام على (ع)فرمود:
«إنَّ اللّه َ عزّ و جلّ أوحى إلى عيسَى بنِ مَريَمَ (ع) : قُلْ لِلمَلإ مِن بَني إسرائيلَ ··· إنّي غَيرُ مُستَجِيبٍ لِأحَدٍ مِنكُم دَعوَةً و لِأحَدٍ من خَلْقي قِبَلَهُ مَظلِمَةٌ »
خداوند عزّ و جلّ به عيسى بن مريم (ع) وحى فرمود : به اشراف بنى اسرائيل بگو : . . . من دعاى هيچ يك از شما و هيچ يك از كسانى را كه مظلمه اى به گردن دارند اجابت نمى كنم .(۱۰)
🔴لقمه حرام
حضرت پیامبر(ص)فرمود:
«إنَّ العبدَ لَيَرفَعُ يَدَهُ إلى اللّه ِ و مَطعَمُهُ حَرامٌ، فكيفَ يُستَجابُ لَهُ و هذا حالُهُ ؟!»
همانا بنده دستش را [برای دعا] به درگاه خدا بالا می برد در حالی که خوراکش حرام است . با چنین حالی، چگونه دعایش مستجاب می شود؟»(۱۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
🔴مخالفت با حکمت و مصلحت
در برخی از موارد، انسان به خاطر نداشتن آگاهی، چیزی را از خدا می خواهد که با حکمت الهی سازگاری ندارد و به مصلحت او نیست، از این رو دعایش مستجاب نمی شود .
➖امام علی(ع) می فرماید:
إنَّ كَرَمَ اللّه ِ سُبحانَهُ لا يَنقُضُ حِكمَتَهُ ، فَلِذلِكَ لا يَقَعُ الإجابَةُ في كُلِّ دَعوَةٍ » كرم خداى سبحان حكمتش را نقض نمى كند ؛ از اين روست كه هر دعايى مستجاب نمى شود .(۱۲)
➖و خداوند می فرماید:« وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»
چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا میداند، و شما نمیدانید.(۱۳)
🔴خیانت دل
فردی از امام علی(ع) سؤال کرد: با اینکه خداوند فرموده است: «ادعونی استجب لکم » چرا دعای ما مستجاب نمی شود؟
حضرت فرمود:
إنَّ قُلُوبَكُمْ خَانَ بِثَمَانِ خِصالٍ:
«به خاطر این که دل های شما در هشت مورد خیانت کرد:
➖أوّلُها: أنَّكُمْ عَرَفْتُمُ اللهَ فَلَمْ تَؤُدُوا حَقَّهُ كَمَا أوْجَبَ عَلَيْكُمْ فَمَا اغْنَتْ عَنْكُمْ مَعْرِفَتُكُمْ شَيْئاً.
اول: شما خدا را شناختید ولی حق او را به جا نیاوردید، پس این شناخت سودی به حال شما نداشت .
➖وَ الثَّانِيَةُ: أنَّكُمْ امَنْتُمْ بِرَسُولِهِ ثُمَّ خَالَفْتُمْ سُنَّتَه وَ امنْتُم شَرِيعَتَهُ فَأيْنَ ثَمَرَةُ إيمَانِكُمْ؟
دوم: شما ایمان به پیامبر او آوردید، سپس با سنت او به مخالفت برخاستید و شریعت او را نادیده گرفتید، پس چه شد ثمره ایمان شما؟ !
➖ وَ الثَّالِثَةُ: أنَّكُمْ قَرَأْتُمْ كِتَابَهُ المُنْزَلَ عَلَيْكُمْ فَلَمْ تَعْمَلُوا بِهِ وَ قُلْتُمْ سَمِعْنَا وَ أطَعْنَا ثُمَّ خَالَفْتُمْ.
سوم: شما کتابی را که نازل شد خواندید، ولی به آن عمل نکردید . گفتید: «سمعنا واطعنا» ، سپس مخالفت ورزیدید .
➖ وَ الرَّابِعَةُ: أنَّكُمْ قُلْتُمْ تَخَافُونَ مِنَ النَّارِ وَ أنْتُمْ فِى كُلِّ وَقْتٍ تُقَدِّمُونَ إلَيْهَا بِمَعَاصيكُمْ فَأيْنَ خَوْفُكُمْ؟
چهارم: شما گفتید که از آتش می ترسید، در حالی که همواره با گناهان خود به آن نزدیک می شوید، پس چه شد ترس شما؟ !
➖ وَ الْخَامِسَةُ: أنَّكُمْ قُلْتُمْ تَرْغُبُونَ فِى الجَنَّةِ وَ أنْتُمْ فِى كُلِّ وَقْتٍ تَفْعَلُونَ مَا يُبَاعِدُكُمْ مِنْهَا فَأيْنَ رَغْبَتُكُمْ فِيهَا؟
پنجم: شما گفتید که علاقمند به بهشت هستید، در حالی که همواره با کارهایتان از آن دور می شوید، این چه علاقه ای است که دارید؟ !
➖وَ السَّادِسَةُ: أنَّكُمْ أكَلْتُمْ نِعْمَةَ المَوْلَى فَلَمْ تَشْكُرُوا عَلَيْهَا.
ششم: شما نعمت های پروردگار را استفاده کردید ولی سپاسگزاری نکردید .
➖وَ السَّابِعَةُ: أَنَّ اللّهَ أمَرَكُمْ بِعَدَاوَةِ الشَّيْطَانِ وَ قَالَ «إنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوّاً» فَعَادَيْتُمُوهُ بِلَا ثَوْلٍ وَ وَالَيْتُمُوهُ بِلَا مُخَالِفَةً.
هفتم: خداوند شما را به دشمنی با شیطان فرا خواند و فرمود: «ان الشیطان لکم عدو فاتخذوه عدوا»در حالی که شما در حرف با او مخالفت و دشمنی کردید ولی در عمل با او طرح دوستی ریختید .
➖وَ الثَّامِنَةُ: أنَّكُمْ جَعَلْتُمْ عُيُوبَ النَّاسِ نَصْبَ أعْيُنِكُمْ وَ عُيُوبِكُمْ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ تَلوُمُونَ مَنْ أنْتُمْ أحَقُّ بِاللَّوْمِ مِنْهُ فَأىُّ دُعَاءٌ يُسْتَجَابُ لَكُمْ مَعَ هَذَا وَ قَدْ سَدَدْتُمْ أبْوَابَهُ وَ طُرُقَهَ فَاتَّقُوا اللّهَ وَ أصْلِحُوا أعْمَالَكُمْ وَ أخْلَصُوا سَرَائِرَكُمْ وَ آمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهُوَا عَنِ الْمُنْكَرِ فَيَسْتَجِيبُ لَكُمْ دُعَائُكُمْ.
هشتم: شما همواره عیب های دیگران را در نظر آوردید و عیب های خود را پشت سر انداخته و فراموش کردید، آن ها را ملامت کردید، در حالی که خود به ملامت سزاوارتر بودید .
پس با این وضع کدام دعا از شما مستجاب شود، در حالی که با این کارها درهای اجابت پروردگار را بر روی خود بسته اید.(۱۴)
🟢 اشتیاق الهی به دعای بنده
اما جالب اینکه گاهی علت عدم استجابت هیج کدام از موارد بالا نیست بلکه خداوند به دعای بنده ش شوق دارد و خداوند استخابت دعای بنده ش را به تأخیر می اندازد تا تو بیشتر با دعای خود به انس و عبادت خداوند مشغول باشد.
امام صادق(ع):
«إنَّ العبدَ لَيَدعو فيَقولُ اللّه ُ عزّ و جلّ لِلمَلَكينِ : قد اِستَجَبتُ لَهُ و لكنِ احبِسوهُ بحاجتِهِ ، فإنّي اُحِبُّ أن أسمَعَ صوتَهُ...»
بُوَد كه بنده دعا كند و خداوند عزّ و جلّ به دو فرشته فرمايد : من دعاى او را مستجاب كردم اما حاجتش را نگه داريد ؛ زيرا دوست دارم صداى او را بشنوم .(۱۵)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
💠داستان
حضرت صادق (ع ) فرمود: به دنبال چراگاهى برای گوسفندانس بود صدائى شنید نگاه کرد دید مرد بلند قامتى مشغول نماز است. سوال نمود بنده خدا نماز براى كه مى خوانى ؟ جواب داد براى پروردگار آسمان . فرمود: از چه محل غذا تهیه مى كنى؟ اشاره به درختى نموده گفت میوه این درخت را مى چینم و براى زمستانم ذخیره مى نمایم...
حضرت ابراهیم پرسید كدام روز بزرگترین روزها است . گفت روز قیامت كه خداوند پاداش اعمال مردم را در آنروز مى دهد.
گفت خوب است با هم دعا كنیم كه از شر آن روز، خداوند ما را ایمن دارد.
پیر گفت دعا را چه مى خواهى به خدا قسم سه سال است دعائى كرده ام و حاجتى خواسته ام هنوز مستجاب نشده . ابراهیم فرمود مى خواهى بگویم چرا اجابت دعایت به تأخیر افتاده. زیرا خداوند وقتى بنده اى را دوست داشته باشد اجابت دعایش را به تأخیر مى اندازد تا مناجات كند و طلب نماید چون راز و نیایش او را دوست دارد، اما بنده اى كه خدا بر او خشمگین است اگر چیزى درخواست كند، در برآوردن حاجت او تعجیل مى كند یا قلبش را از آن خواسته منصرف نموده مأیوسش مى كند تا دیگر درخواست ننماید آنگاه پرسید حاجت تو چه بوده ؟
پیرمرد گفت سه سال پیش گله گوسفندى از اینجا گذشت جوانى زیبا صورت كه دو رشته موى بر دو طرف سر داشت گوسفندان را سرپرستى مى كرد. از او پرسیدم این گوسفندها متعلق به كیست ؟ گفت از ابراهیم خلیل الرحمن. آنروز درخواست كردم خدایا اگر در روى زمین خلیل و دوستى دارى به من نشان بده !
ابراهیم گفت خدا دعایت را مستجاب نموده من ابراهیم خلیلم . پیر حركت كرده او را در آغوش گرفت.(۱۶)
💠داستان
روزي يكي از دوستان حضرت صادق عليه السلام خدمت ايشان مشرف شد و عرض كرد: «بسيار فقير و تنگدست شده ام دعائي بفرمائيد شايد خدا روزي ام را وسعت داد» حضرت فرمود: «هرگز دعا نمي كنم!» پرسيد: «چرا يا بن رسول اللّه؟» فرمود: «براي اينكه خدا امر فرموده براي به دست آوردن روزي تلاش كنيد اما تو مي خواهي كه در خانه ات بنشيني و با دعا به تو روزي مي برسد. برو كار كن تا خدا به تو روزي دهد»(۱۷)
💠داستان
«محمد بن مسلم» به امام باقر عليه السلام عرض كردم: «ما فردي را مي نگريم كه در عبادت و خشوع كوشش فراوان دارد و بسيار عبادت مي كند ولي امامت شما را نپذيرفته است. آيا اين عبادت و كوششهاي ديني او سودي به حالش خواهد داشت يا نه؟» حضرت فرمودند: «اي ابامحمد! مَثل اهلبيت نبوت مانند آن خانواده اي است كه بني اسرائيل بودند و هر گاه چهل شب عبادت و راز و نياز مي كردند و بعد دعائي مي نمودند و دعايشان مستجاب مي شد. يكي از آنها بعد از چهل شب دعائي كرد ولي مستجاب نگرديد. نزد عيسي رفت و گله نمود و از او خواست تا دعائي برايش كند. عيسي وضو گرفت و نماز خواند و پس از نماز دعا كرد. خطاب رسيد: اي عيسي! آن بنده من از غير از دري كه بايد نزدم بيايد، آمده و مرا خوانده اما در دلش نسبت به نبوت تو ترديد وجود دارد.
بنابراين اگر آن قدر مرا در حال سجده بخواند تا گردنش جدا شود و انگشتانش بريزد دعايش را اجابت نمي كنم. حضرت به آن مرد گفت: آيا تو خدا را مي خواني ولي در مورد پيامبرش شك داري؟ مرد جواب داد: اي روح خدا! سوگند به خدا همان گونه كه گفتي است. من درباره پيامبري تو شك دارم. اكنون از خدا بخواه اين شك را از دل من بيرون برد. عيسي پذيرفت و در حق او دعا كرد و توبه اش پذيرفته شد. از آن پس هر گاه دعا مي كرد دعايش مستجاب مي گرديد.(۱۸)
💠داستان
حضرت صادق(ع)فرمودند: عابدی از بنی اسرائیل سه سال پیوسته دعا می کرد تا خداوند به او پسری عنایت کند؛ولی دعایش مستجاب نمی شد. روزی عرض کرد: خدایا! من از تو دورم که سخنم را نمی شنوی یا نزدیکی ولی جوابم را نمی دهی؟!
خواب به او گفتند: سه سال است خدا را با زبانی که به فحش وناسزا آلوده است می خوانی،اگر می خواهی دعایت مستجاب شود فحش وناسزا را رها کن، از خدا بترس،قلبت را از آلودگی پاک کن و نیت خود را نیکو گردان.
حضرت صادق (ع) فرمود: او به دستورات عمل کرد، آن گاه خداوند دعای او را اجابت کرد و پسری به او داد.(۱۹)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.اثبات الوصيه مسعودي، ص۱۴۳.
۲.الدعوات ،۳۳
۳.غافر/۶۰
۴.کافی،ج۲،ص۴۷۵.
۵.بحار الأنوار، ج ۹۳، ص ۳۶۸
۶.كنز العمّال،۵۸۸۱.
۷.الکافي،ج۲،ص۱۴۸
۸.بحار الأنوار،ج۷۳،ص۳۲۹.
۹.معانى الأخبار، ص۲۷۱.
۱۰.الخصال،ص۳۳۷.
۱۱.إرشاد القلوب ،ص۱۴۹.
۱۲.غرر الحکم،۳۴۷۸.
۱۳.بقره/۲۱۶
۱۴. بحار الأنوار،ج ۹۰، ص۳۷۷.
۱۵.الكافي،ج۲ص۴۸۹.
۱۷. تحفة الواعظين،ج۲،ص۵۲۹.
۱۸.كافي،ج۱،ص۴۰۰
۱۹.اصول کافی،ج۲،ص۳۲۵
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
✅مقدمه
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
❇️ یطْلُبُ مِنَ الْأُمُورِ أَعْلَاهَا وَ مِنَ الْأَخْلَاقِ أَسْنَاهَا
از ویژگیهایی که خوب است انسان مومن خود را به آن بیارایند عبارت است از اینکه از کارها عالی ترین را طلب می کند و از اخلاق برجسته ترین را در خود جمع کند.
کسی که منتظر امام زمان باشد در واقع در آرزوی برترین و آرمانی ترین شرایط حیات بشری است پس باید خود نیز تلاش کند خودش را از نظر اخلاقی به چنین ترازی برساند.
🟢به دنبال برترین عمل
یکی از ویژگیهایی که امامان و اصحاب خاص شان آن را دنبال میکردند عبارت بود از اینکه در هر زمانی و موقعیتی به دنبال برترین عمل بودند.
چنانچه در احادیث سوالاتی مانند «افضل الاعمال» ،«خیر الامور» ،«خیر الاعمال» مطرح شده است.
در امتداد این جریان ، اشخاصی هستند که عشق امام زمان را به دل دارند و دوست دارند برترین عمل در چنین دورانی را فهمیده و طبق آن رفتار نمایند.
➖ گاهی برای یک شخص بهترین عمل به خدمت به والدین است.
➖ گاهی برای یک شخص ثروتمند بهترین عمل کمک به نیازمندان است .
➖ گاهی بهترین امر ، هدایت کردن افراد منحرف و گمراه است.
و به همین ترتیب تکلیف افراد در زمان ها و موقعیت های مختلف فرق میکند.
➖امام سجاد(ع)در قالب دعا لزوم عمل به برترین عمل را اینگونه بیان فرموده است:
«و استَعمِلْني بما تَسألُنِي غَدا عَنهُ ، و استَفرِغْ أيّامِي فيما خَلَقتَنِي لَهُ»
مرا به كارى وادار كه فردا[ى قيامت] درباره آن از من بازخواست مى كنى و روزهاى مرا در راه آنچه براى آن آفريده شده ام، صرف نما.(۲)
🔶حدیث
در روایتی از امام کاظم(ع) اولویتبندی در تحصیل علم اینچنین بیان شده است:
«أولَى العِلمِ بِكَ ما لا يَصلُحُ لَكَ العَمَلُ إلّا بِهِ، وأوجَبُ العِلمِ عَلَيكَ ما أنتَ مَسؤولٌ عَنِ العَمَلِ بِهِ، وألزَمُ العِلمِ لَكَ ما دَلَّكَ عَلى صَلاحِ قَلبِكَ، وأظهَرَ لَكَ فَسادَهُ، وأحمَدُ العِلمِ عاقِبَةً ما زادَكَ في عَمَلِكَ العاجِلِ، فَلا تَشغَلَنَّ بِعِلمِ ما لا يَضُرُّكَ جَهلُهُ، ولا تَغفُلَنَّ عَن عِلمِ ما يَزيدُ في جَهلِكَ تَركُه».
شايستهترين دانش براى تو آن است كه عمل تو بدون آن سامان نپذيرد و واجبترين دانش براى تو آن است كه از عمل به آن پرسيده مىشوى و لازمترين دانش براى تو آن است كه به صلاح قلبت ره بنمايد و تباهىاش را برايت روشن سازد و نيك فرجامترين دانش آن است كه در عمل زودگذر تو بيفزايد، پس به دانشى كه ندانستنش زيانى به تو نمىرساند سرگرم مشو و از دانشى كه رها كردنش بر نادانى تو مىافزايد، غافل مشو.(۳)
🟢برترین اخلاق منتظران
مهدی باوران به دنبال برترین اخلاق هستند تا سنخیت و تناسب با امام (ع) داشته باشند پس آنها رفتار عملی و سبک زندگیشان کاملا مهدی پسند است:
اولا: منتظرند و در آماده باش کامل بسر می برند و هر لحظه در انتظار شنیدن فرمان امام(ع) بسر می برند.
ثانیا: اهل ورع و پارسائیند؛ یعنی نه تنها واجبات را انجام و محرمات را ترک می کنند؛ بلکه از اموری که مشتبه بین حلال و حرام اند نیز اجتناب می کنند.
ثالثا: آراسته اخلاقی اند. یعنی برای اینکه بین آنان و امام (ع) سنخیت وجود داشته باشد تمام ارزش های اخلاقی که اسلام به آن توصیه کرده است خود را آراسته به ان می نمایند.
از همین رو امام صادق(ع) در توصیف مهدی باوران می فرمایند:
«مَنْ سَرَّهُ اَنْ یَکُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ، وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنِ الاَْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ:کسى که مایل است جزو یاران حضرت مهدى (عج) قرار گیرد، باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوا و اخلاق نیکو تو ام شود.(۴)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.صحیفه سجادیه، دعای ۲۰
۳.عدّة الداعي، ابن فهد حلی، ص ۶۸.
۴. الغیبه، ص۲۰۰.
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 بزرگترین توصیه امام خمینی(ره)
✏️ رهبر انقلاب، روز گذشته: امام بزرگ است، سرآمد است، زنده است، با ما حرف دارد، با ما حرف میزند. ما هم راه طولانیای در پیش داریم؛ ما هم کارهای بزرگی در پیش داریم؛ [لذا] احتیاج به توصیهی امام داریم. امام به ما چه توصیهای میکند؟ یقیناً بزرگترین توصیهی امام، ادامه [دادن] راه اوست، نگهبانی از میراث اوست؛ این بزرگترین توصیهی امام بزرگوار ما است. ما باید همان سه تحوّلی را که امام در داخل کشور، در سطح امّت و در سطح جهان ایجاد کرد، تعقیب کنیم، دنبال کنیم، حفظ کنیم.
🎥 #برش_دیدار
💻 Farsi.Khamenei.ir