بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
اگر در مجلس ولیمه ومیهمانی ، رقص وموسیقی حرام یا شراب وبی حجابی وجود داشته باشد، حضور در ولیمه ومیهمانی جایز نیست؛ مگر آنکه حضور باعث شود بساط حرام جمعآوری شودوبایدنهی ازمنکرکنید.
💠داستان
ایجاد انگیزه
از ابن عباس نقل شده است که حسن(ع) و حسین(ع) دچار بیماری شدند. رسول خدا(ص) همراه با جمعی از یاران به عیادت آن دو آمدند و به علی گفتند: ای ابوالحسن خوب است برای تندرستی فرزندانت نذری کنی. علی و فاطمه و فضه نذر کردند که اگر آن دو شفا یابند سه روز روزه بگیرند. هر دو شفا یافتند. علی سه من جو قرض کرد و بنابر نقل دیگر سه من جو را در ازای اینکه فاطمه(س) مقداری پشم را تبدیل به نخ کند، گرفت.
فاطمه (س)یک سوم آن را آسیاب کرد و نان پخت. هنگام افطار سائلی بر در خانه آمد و گفت: ای اهل بیت محمد، مسکینی از مساکین مسلمان هستم، به من خوراکی دهید که خداوند به شما از مائدههای بهشتی دهد. او را بر خود مقدم داشتند و نانها را به او بخشیدند و با آب افطار کردند. فردای آن روز نیز روزه گرفتند. چون شب شد و غذا به میان آوردند، یتیمی بر در آمد. این بار هم غذای خود را به او بخشیدند. روز سوم هم به همان ترتیب روزه داشتند و هنگام افطار، اسیری پیدا شد، و باز نان جوین خود را به او بخشیدند. چون صبح شد علی(ع)، دست حسن و حسین را گرفت و به نزد پیامبر (ص) رفتند. چون آنان را دید که از شدت گرسنگی میلرزند، فرمود: از دیدن حال شما حال ناگواری پیدا میکنم. برخاست و همراه آنان به منزلشان رفت و فاطمه را دید که در محراب عبادت است و شکمش به پشتش چسبیده و چشمهایش گود رفته است. از دیدن او اندوهگین شد. آنگاه جبرئیل نازل شد و گفت خداوند تو را به چنین اهل بیتی تهنیت میگوید و این سوره را قرائت کرد.
🔷بیان موضوع
اطعام نيازمندان، يكى از مسائلى است كه اسلام فوق العاده به آن اهمّيت داده است، به گونهاى كه اگر رهنمودهاى اسلام مورد توجّه قرار گيرد ، گرسنگى از جامعه بشر، ريشهكن خواهد شد .
اسلام براى مبارزه با فقر و گرسنگى، از سه روش استفاده كرده است :
۱. ذى حق دانستن نيازمندان در اموال ثروتمندان
قرآن كريم در توصيف انسانهاى نيكوكار مىفرمايد :
»وَ فِى أَمْوَ لِهِمْ حَقٌّ لِّلسَّآئِلِ وَ الْمَحْرُومِ .در اموال آنان، حقّى براى نيازخواه و محروم است.
از امام على (ع) روايت شده كه فرمود :
«إنّ اللَّهَ سبحانَهُ فَرَضَ فى أموالِ الأغنياءِ أقواتَ الفُقَراءِ ، فما جاعَ فَقيرٌ إلّا بما مُتِّعَ بهِ غَنىٌّ ، و اللَّهُ تعالى سائلُهُم عن ذلكَ ».
خداوند سبحان، خوراك تهىدستان را در اموال توانگران قرار داده است . پس هيچ تهىدستى گرسنه نمىماند ، مگر به سبب اين كه ثروتمندى از حقّ او بهرهمند شده است ، و خداى بزرگ در اين باره از آنان بازخواست مىكند .(۱)
۲ . تشويق مسلمانان به اطعام نيازمندان .
قرآن در توصيف ابرار (نيكان) مىفرمايد :
«وَيُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَيَتِيماً وَأَسِيراً * إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَلا شُكُوراً ».و با وجود دوست داشتن غذا، آن را به مستمند و يتيم و اسير مىدهند . [و مىگويند :] ما تنها براى رضاى خدا اطعامتان مىكنيم . از شما نه پاداشى مىخواهيم و نه سپاسى) . «أَوْ إِطْعامٌ فِى يَوْمٍ ذِى مَسْغَبَةٍ * يَتِيماً ذا مَقْرَبَةٍ * أَوْ مِسْكِيناً ذا مَتْرَبَةٍ» .يا در روز گرسنگى ، طعام دادن ، به يتيمى خويشاوند ، يا مستمندى خاكنشين) . پيش از اين آيات و پس از آنها، خداوند سبحان، برخوردارى از انواع نعمتهاى بهشت را به كسانى كه داراى ويژگى ياد شده هستند، وعده داده است . در احاديث نيز آثار و بركات فراوانى براى اطعام مستمندان آمده و حديثى كه در متن ملاحظه شد، يكى از آنهاست .
۳. تهديد كسانى كه از اطعام نيازمندان امتناع مىورزند .
در آيات فراوانى، چنين افرادى مستوجب عذابهاى دوزخ معرّفى شده اند.
از پيامبر نقل شده كه فرمود :
«وَ الَّذى نَفسُ محمّدٍ بِيَدِهِ ، لا يُؤمِنُ بى عَبدٌ يَبِيتُ شَبعانَ وَ أخُوهُ - أو قالَ : جارُهُ - المُسلمُ جائعٌ ».(۲)
سوگند به آن كه جان محمّد در دست اوست ، به من ايمان نياورده آن بندهاى كه شب را سير بخوابد و برادر ( همسايه) مسلمانش گرسنه باشد .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
🟢اطعام در شادی ها؛ولیمه
یکی از انواع اطعام ها که در آداب و رسوم اسلامی مورد تأکید قرار گرفته ولیمه است .
کاربرد نخستین لفظ ولیمه به معنای جمع و بند و زنجیر، برای مراسم اطعام عروسی بوده است که در آن زن و شوهر جمع می شوند. از این رو به این اطعام و طعام ولیمه گفته اند. البته بعدها این اصطلاح در تمامی مراسم شادی به کار رفته است.
شیخ طوسی دادن ولیمه را مستحب می داند؛ زیرا سنت پیامبر(ص) و امامان(ع) این گونه بوده است. این استحباب درمورد عروسی مورد تاکید است.
➖باید به این نکته توجه داشت که هرگونه اسراف و تبذیر یعنی خروج از اعتدال و ریخت و پاش، در ولیمه همانند هر کار دیگری حرام است. فردی که برای هر کاری از جمله حج و عروسی ولیمه می دهد می بایست ولیمه را به دور از چشم و هم چشمی که نوعی ریا و سمعه است، انجام دهد.
🟢موارد ولیمه
پیامبر(ص) فرمود:
«لَا وَلِيمَةَ إِلَّا فِي خَمْسٍ فِي عُرْسٍ أَوْ خُرْسٍ أَوْ عِذَارٍ أَوْ وِكَارٍ أَوْ رِكَازٍ فَالْعُرْسُ التَّزْوِيجُ وَ الْخُرْسُ النِّفَاسُ بِالْوَلَدِ وَ الْعِذَارُ الْخِتَانُ وَ الْوِكَارُ الرَّجُلُ يَشْتَرِي الدَّارَ وَ الرِّكَازُ الرَّجُلُ يَقْدَمُ مِنْ مَكَّةَ».
ولیمه دادن مستحب نیست مگر در پنج مورد: در ازدواج و تولد فرزند و ختنه کردن و خریدن منزل و برگشتن از مکه.(۳)
➖پيامبر خدا (ص)به كسى كه ازدواج كرده بود فرمود:«أَوْلِمْ ولو بشاة» وليمه بده ، اگر چه با قربانى كردن يك گوسفند باشد.
🔵فلسفه آثار و برکات
در حقیقت ولیمه نوعی مشارکت اقوام و آشنایان در شادی است است و فوایدی دارد که برخی از آن عبارتند از:
➖آگاهی و گواهی مردم به امور اسلامی مثل حج،ازدواج ، ختنه و...
➖ تأثیر در شأن و جایگاه افراد در جامعه اسلامی و قبول آنها به عنوان اعضای فعّال و اساسی جامعه.
➖ شرکت دسته جمعی در مجلس شادی و سرور که بسیار نشاط انگیز است.
➖حل و رفع بعضی ناراحتی ها و اختلافات و سهیم شدن آشنایان و نزدیکان در حل مشکلات خانواده جدید، در حال و آینده.
➖ تشویق افراد به امور دینی و مقدس مانند حج، تشکیل خانواده و...
➖بدرقه و استقبال حجاج و زوجین و نو منزل ها و.... با دعای خیر و دور نمودن بلا و گرفتاری از زندگی نوپای آنان.
🔴آسیب ها
ولیمه دادن ها که به صورت جشن عروسی برگزار می گردد، مشکلات و آفت هایی را نیز به دنبال می آورد که برخی از آنهاعبارتند از:
- تنها افراد متموّل و متمکن به چنین مجالسی دعوت می شوند و از اطعام به فقراو مساکین خبری نیست. پیامبر اسلام (ص) در این باره می فرمایند:
«بِئسَ الطَّعامُ طَعامُ العُرسِ ؛ يُطعَمُهُ الأغنياءُ و يُمنَعُهُ المَساكينُ»
بد ولیمه ای است ولیمه عروسی ای که، در آن ثروتمندان را اطعام می کنند و از مستمندان جلوگیری می نمایند.(۴)
- آلوده شدن این مراسم باارزش و شادی آفرین، به اختلاط زن و مرد، ولخرجی، چشم و هم چشمی، تجمّل پرستی، انواع هوا و هوس، اسراف و تبذیر و...
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
🟢احادیث
یکی از مواردی که در سیره پیامبر اکرم و اهل بیت علیهم السلام به وفور میخوانیم اطعام مؤمنان است. آنچه از جمعبندی روایات بر میآید این است که خداوند پاداش و جزای خیر اطعام مؤمنین را هم در دنیا و هم در آخرت عطا میکند. در ادامه به برخی از این روایت ها اشاره شده است.
➖پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:
فمَا أقَرَّ بي مَن باتَ شَبْعانَ و جارُهُ المسلمُ جائعٌ ؛ به من ايمان نياورده است آن كه شب با شكم سير بخوابد و همسايه مسلمانش گرسنه.(۵) باشد.
➖ امام صادق(ع) فرمود:«مَنْ أَطْعَمَ ثَلَاثَةَ نَفَرٍ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَطْعَمَهُ اللَّهُ مِنْ ثَلَاثِ جِنَانٍ مَلَكُوتِ السَّمَاءِ الْفِرْدَوْسِ وَ جَنَّةِ عَدْنٍ وَ طُوبَى وَ هِيَ شَجَرَةٌ مِنْ جَنَّةِ عَدْنٍ غَرَسَهَا رَبِّي بِيَدِهِ».
كسي كه سه نفر از مسلمانان را اطعام كند خداوند او را از سه باغ بهشتي در ملكوت آسمانها اطعام خواهد كرد.(۶)
➖امام علی (ع) فرموده اند:
«قوتُ الجسادِ الطَّعامُ وَ قوتُ الرواحِ الطعامُ»غذاى جسم، خوردن و غذاى روح، خوراندن است.(۷)
➖امام علی (ع) فرموده اند:
ما اَكَلْتَهُ راحَ، وَ ما اَطْعَمْتَهُ فاحَ؛ آنچه خورده اى، از دست رفته است و آنچه به ديگران خورانده اى، منتشر شده است [و براى آخرتت مى مانَد].(۸)
➖امام سجاد (ع) نیز در اهمیت اطعام مؤمنان فرموده اند:
«مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً مِنْ جُوعٍ أَطْعَمَهُ اللَّهُ مِنْ ثِمَارِ الْجَنَّةِ وَ مَنْ سَقَى مُؤْمِناً مِنْ ظَمَإٍ سَقَاهُ اللَّهُ مِنَ الرَّحِیقِ الْمَخْتُومِ»؛ هر که مؤمنى را در گرسنگى اطعام کند، خداوند از میوههاى بهشت بخوراند و هر که مؤمن تشنهاى را سیراب کند، خداوند او را از شراب سربسته بهشت بنوشاند. (۹)
➖امام باقر (ع) می فرمایند:
«إنَّ اللّه يُحِبُّ إطعامَ الطَّعامِ وَ إفشاءَ السَّلامِ» خداوند غذا دادن و (به همه) سلام كردن را دوست دارد. (۱۰)
➖امام صادق (ع) میفرمایند:«مَنْ أَشْبَعَ مُؤْمِناً وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ» هر که مؤمنى را سیر کند، بهشت برایش واجب شود. (۱۱)
➖ امام صادق(ع) فرمود«لَأَنْ أُطْعِمَ رَجُلًا مِنَ الْمُسْلِمِینَ أَحَبُّ إِلَیَّ مِنْ أَنْ أُطْعِمَ أُفُقاً مِنَ النَّاس قُلْتُ وَ مَا الْأُفُقُ قَالَ مِائَةُ أَلْفٍ أَوْ یَزِیدُونَ»
اگر مسلمانى را اطعام کنم، نزد من محبوبتر است از اینکه همه مردمِ یک افقى را اطعام دهم. راوى گوید: گفتم یک افق چیست؟ فرمود: یک صد هزار یا بیشتر.(۱۲)
➖امام صادق(ع) فرمود:«مَنْ اَطْعَمَ مُؤْمِنا حَتَّي يَشْبَعَهُ لَمْ يَدْرِ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ اللّهِ ما لَهُ مِنَ الاَْجْرِ فِي الاْخِرَةِ، لا مَلِكٌ مَقَرَّبٌ، وَ لا نَبِيٌّ مُرَسَلٌ اِلا اللّهُ رَبُّ الْعالِمينَ»
كسي كه مؤمني را اطعام كند تا سير شود احدي از خلق خدا نمي داند، چقدر در آخرت پاداش دارد، نه فرشتگان مقرب الهي و نه پيامبران مرسل، جز خداوند كه پروردگار عالميان است.(۱۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
💠داستان
پيامبر (ص) بلال را نزد خانواده اى از انصار فرستاد تا از ايشان خواستگارى كند .
آنان گفتند : برده اى حبشى !
بلال گفت : اگر پيامبر (ص) مرا نفرموده بود كه نزد شما بيايم ، هرگز نمى آمدم !
گفتند : پيامبر (ص) به تو فرمود؟
گفت : آرى .
گفتند : پس همسردار شدى .
بلال ، نزد پيامبر (ص) آمد و ماجرا را براى ايشان باز گفت . پس قطعه اى زر براى پيامبر خدا (ص) آورده شد . پيامبر (ص) ، آن را به بلال داد و فرمود : «اين را به عنوان مَهريه ، به همسرت بده» .
و به يارانش فرمود : «در وليمه برادرتان ، حاضر شويد» .
💠داستان
سُدیر یکی از شاگردان امام باقر (ع) بود. او می گوید: امام باقر (ع) به من فرمود: ای سدیر آیا روزانه یک برده آزاد می کنی؟
عرض کردم: نه.
امام (ع) فرمود: در هر ماه چطور؟
عرض کردم: نه.
حضرت فرمود: درهر سال چطور؟
عرض کردم: نه.
امام(ع) گفت: سبحان اللّه، آیا دست یکی از شیعیان ما را می گیری و به خانه ببری و به او غذا دهی تا سیر شود؟ به خدا سوگند این کار بهتر از آزاد کردن برده ای است که از فرزندان حضرت اسماعیل باشد.(۱۴)
💠داستان
حضرت ابراهیم (ع) آتش پرستی را به مهمانی دعوت کرد. هنگام خوردن غذا به او فرمود: اگر مسلمان شوی در غذا مهمان من خواهی بود. آن مردِ گبر از جا برخاست و از خانه ابراهیم بیرون رفت.
خطاب رسید: ابراهیم! غذایش ندادی مگر به شرط تغییر مذهبش امّا من هفتاد سال است او را با کفرش روزی می دهم.
ابراهیم به دنبال او رفت و وی را به خانه آورد و برایش سفره طعام حاضر کرد، گبر به ابراهیم گفت: چرا از شرط خود پیشمان شدی؟ ابراهیم داستان حضرت حق را برای او گفت. آتش پرست فریاد برآورد: این گونه خداوند مهربان با من معامله می کند؟ ابراهیم! اسلام را به من تعلیم کن، سپس قبل از خوردن غذا به خاطر آن لطف و عنایت حق مسلمان شد.(۱۵)
💠داستان
عربهای صحرانشین، وقتی که به مدینه میآمدند، میدانستند که اگر چنانچه در هیچ جا از آنها نگهداری و پذیرایی نمیشود، در خانهی امام حسن مجتبی علیهالسلام، به روی همه باز است.
امام حسن مجتبی علیهالسلام، بخش قابل توجهی از اموال خود را، در راه دستگیری از محتاجان و اطعام غریبان و دلجویی از نیازمندان، به مصرف میرسانید.
روزی از روزها، مرد عربی که بسیار زشترو و بدسیما بود، به خانهی امام حسن علیهالسلام وارد شد و چون گرسنه بود، بر سر سفره نشست و شروع به خوردن کرد، تا سیر شد و سپس، دست از غذا کشید. امام حسن علیهالسلام، از این مهمانهای ناخوانده و ناشناس، همیشه داشت و از اینکه آن حضرت میدید که آنان شکمی از عزا درمیآوردند، خوشحال میشد.
وقتی که نگاه مرد عرب، به روی امام مجتبی علیهالسلام افتاد، آن حضرت با لبخندی، از او پرسید: از کجا میآیی؟ آیا تنها هستی؟
مرد عرب پاسخ داد: من برای انجام کاری، از صحرا، به این جا آمدهام و در این شهر، تنها هستم. اما زنی دارم که هشت دختر پشت سرهم، برایم آورده است. تنها فرقی که من با بچههایم دارم، این است که آنها همه از من پرخورترند و من هم از همهی آنها خوشگلترم.
حضرت امام مجتبی(ع)، با شنیدن این حرف از آن مرد عرب، تبسم کرد و بر حال او رحمت آورد و پول قابل توجهی را به او بخشید و فرمود: این هم، برای زن و هشت دخترت.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.نهج البلاغه، حکمت،۳۲۸.
۲.الکافي،ج۲، ص۶۶۸
۳.من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۴۰۲
۴.كنز العمّال ۴۴۶۲۵.
۵.الأمالي للطوسي، ۵۲۰/۱۱۴۵
۶. اصول كافى، ج ۲، باب اطعام مؤمن، ح ۳
۷.مشكاة الأنوار، ص ۳۲۵
۸.غرر الحكم، ح ۹۶۳۴
۹.الکافی ،ج۲، ص۲۰۱
۱۰.محاسن، ج۲، ص۳۸۸، ح۷
۱۱. الكافی ج ۲ ص۲۰۰
۱۲. الكافی، ج ۲، ص۲۰۲
۱۳.اصول كافى، ج ۲، باب اطعام مؤمن، ح ۳.
۱۴.داستان های اصول کافی،ص۵۳۴.
۱۵.محجّة البیضاء، ص۲۶۷.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
Bandani _ekazem. a_98.mp3
10.19M
🎙️سخنرانی
میلاد امام کاظم علیه السلام,
#مسجدالاقصی
#اهل_بیت
#سخنرانی
#امام_کاظم علیه_السلام
@masjedolaghsa
صلوات خاصه امام کاظم علیه السلام
🌱
آیت الله مشکینی:مبادا روز شهادت یا ولادت امامی بگذرد و شما آن امام را زیارت نکنید.
@masjedolaghsa
امام موسی کاظم علیهالسلام:
تَفَقَّهوا فی دینِ الله فإنَّ الفقه مفتاحُ البَصیرة،وتَمامُ العِبادة و السّببُ إلی المنازل الرفیعة و الرُّتبِ الجَلیلة فی الدین و الدنیا،و فَضلُ الفَقیه علی العابد كَفَضلِ الشمسِ علی الكواكب و مَن لَم یَتَفَقَّه فی دینهِ لَم یَرضَ اللهُ لهُ عملاً
در دین خدا، دنبال فهم عمیق باشید؛ زیرا فهم عمیق در دین، كلید بصیرت و كمال عبادت و سبب تحصیل مقام های والا و مراتب شكوهمند در امور دین ودنیاست. و برتری فقیه بر عابد، مانند آفتاب است بر كواكب، و كسی كه در دینش فهم ِعمیق نجوید، خداوند هیچ عملی را از او نپسندد.
تحف العقول ص410
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارزش شاد کردن دل مردم در کلام #امام_کاظم «علیه السلام»
👤حضرت آیت الله العظمی مظاهری (مد ظله)
💐 #میلاد_امام_کاظم علیه السلام
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه خاوری، رشوهگیر بزرگ، برای مطالعه یک کتاب
‼️ اختلاس گری پشت چفیه!
⭕️ پاسخ مثبت رسول الله به هارون الرشید برای زندانی کردن حضرت موسی بن جعفر!!
⁉️ عوام فریبی به سبک هارون الرشید!
⁉️ حقایقی در مورد عوام فریبی که نمیدانید!
💢 عوامی که هم قبل و هم بعد از آشکار شدن چهره واقعی فریب میخورند!
__________________
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی، به مناسبت ولادت امام کاظم علیه السلام
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحرانی که تن رهبری را لرزاند!!
❌ ایران، زیر خط بقاء!!
_______________________
📚 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به بهانه ۲۰تیر روز جهانی #جمعیت
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
@masjedolaghsa
💠🔹امام موسی کاظم علیهالسلام:
《اِنَّ للهِ عِبادا فِی الاَرضِ يَسْعَوْنَ
فِی حَوائِجِ النّاسِ هُمُ الآْمِنونَ يَوْمَ القيامَةِ》
خدا در روی زمین بندگانی دارد
که در تأمین نیازهای مردم میکوشند
اینان در روز قیامت در امان هستند
↲بحارالانوار، جلد۷۱، صفحه۳۱۹
🌹شهید مجید اخلاقی🌹
🔹شادی روح شهدا صلوات
« اللّهم صلّ علی مُحمّد و آلِ محمّد و عجّل فرجهم »
⚪️فرازی از وصیتنامه شهید:
در بسیج، نماز جمعه و مجالس مذهبی و حتماً در نماز جماعت شرکت کنیدو وحدت کلمه را حفظ کنید و نگذارید خدای نکرده، دشمنان اسلام با حیله های گوناگون بین شما و روحانیت متعهد، تفرقه بیندازند که اگر چنین کردند آن روز،روز جشن ابرقدرت ها و بدبختی مسلمانان می باشد.
#پنجاه_سال_عبادت
@masjedolaghsa
الإمامُ الكاظمُ عليه السلام لِموسى بنِ بكرٍ الواسِطيِّ : لَو مَيَّزتُ شِيعَتي لَم أجِدْهُم إلاّ واصِفَةً ، و لَوِ امتَحَنتُهُم لَما وَجَدتُهُم إلاّ مُرتَدِّينَ ، و لَو تَمَحَّصتُهُم لَما خَلُصَ مِنَ الألفِ واحِدٌ ، و لَو غَربَلتُهُم غَربَلَةً لَم يَبقَ مِنهُم إلاّ ما كانَ لي ، إنّهُم طالَ مَا اتَّكَوا عَلَى الأرائكِ فقالوا : نحنُ شِيعَةُ عَلِيٍّ ! إنّما شِيعَةُ عَلِيٍّ مَن صَدَّقَ قَولَهُ فِعلُهُ .[الكافي : 8/228/290 .]
امام كاظم عليه السلام ـ به موسى بن بكر واسطى ـ فرمود : اگر شيعيان خود را جدا و مشخص كنم، در ميان آنان جز اهل حرف پيدا نكنم و اگر آنان را بيازمايم، همگى مرتدّ از كار در آيند و اگر آنان را سره و نا سره كنم ،از هر هزار نفر يك نفر خالص پيدا نشود و اگر ايشان را از غربال بگذرانم ، جز آن كه متعلّق به من است كسى باقى نماند . آنها مدتهاست كه بر اريكه ها لميده اند و مى گويند : ما شيعه على هستيم ، در صورتى كه شيعه على فقط كسى است كه كردار او مؤيّد گفتارش باشد...
@masjedolaghsa
استاد عباسی ولدی
⁉️شما توی خونه با هم گفتوگو میکنید؟ 👨👩👧👦
💯یکی از مشکلات خونوادهها، کمرنگ شدن فرهنگ گفتگوست. به شهادت آمار، بیشتر زن و شوهرای ایرانی روزانه حتی نیم ساعتم با هم صحبت نمیکنن.😕
❎ کم شدن فرهنگ گفتگو، باعث شده تو بعضی از خونوادهها زن یا شوهر و یا هر دو! برا به کُرسی نشوندن حرف خودشون، فقط دستور صادر کنن. 🗣
💠 بعضیا خونه رو با اداره یا پادگان اشتباه گرفتن. فقط منتظر شنیدن کلمه «چشم» هستن. این نوع برخورد تنش زاست.☝️
🌀گاهی دستورایی تو خونه صادر میشه که از طرف مقابل، مورد پذیرش قرار نمیگیره و همین موجب اختلاف میشه. چون نه دستور دهنده، خواسته خودش رو در قالب یه گفتگو ارائه میکنه، نه شنوده، دلیل عدم اطاعت خودش رو با استدلالی منطقی بیان میکنه.😐
کتاب تا ساحل آرامش
زندگی مشترک
#خانواده_خانه_داری
🌹🌹🌹
@masjedolaghsa
سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ
مسجدالاقصی بزرگترین مسجداستان مرکزی به وسعت ۱ هکتار در قلب شهر اراک
https://eitaa.com/masjedolaghsa