https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای عبارت أَمیرِی حُسَیْنٌ وَ نِعْمَ الاَْمیر
🕌| @masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفت آقاجان ، بهترین اصحابتون کیه ؟
فرمود فلانی ، مثلا سلمان
گفت پس علی چی ؟
فرمود اِنَما سَاَلتَنی عَنِ الناس لا عَن نَفسی
عَلی نَفسی . . .
#امیرالمؤمنین
#حامد_کاشانی
🕌| @masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🎥چرا ظالم ها سالم ترند؟
🕌| @masjedolaghsa
شیوه ها و اقدامات اسرای کربلادرمقابل دشمنان آل الله
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️ تاریخ
سیّد بن طاووس از امام صادق(ع) نقل مى کند:محمّد حنفیّه [که به قصد انجام حج در مکه حضور داشت]در شبى که فردایش امام(ع) از مکّه رهسپار عراق بود، به محضر امام(ع) شرفیاب شد و عرض کرد: اى برادر! تو بى وفایى کوفیان را نسبت به پدر و برادرت، شناخته اى، من نگرانم که با تو نیز چنین کنند. اگر در مکّه بمانى، تو عزیزترین و محترم ترین شخص خواهى بود.
امام فرمود: «یا اَخِی قَدْ خِفْتُ اَنْ یَغْتالَنی یَزیدُ بْنُ مُعاوِیَةَ فِی الْحَرَمِ، فَاَکُونَ الَّذی یُسْتَباحُ بِهِ حُرْمَةُ هذَا الْبَیْتِ» برادر! من بیم از آن دارم که یزید، خونم را در حرم (امن خدا) بریزد و بدین سبب حرمت این خانه شکسته شود.
محمّد بن حنفیّه عرض کرد: «اگر از این جهت نگرانى، به سمت یمن یا به سرزمین هاى ناشناخته دیگر کوچ کن که تو در آنجا محفوظ ترى و کسى به تو دست نخواهد یافت».
امام(ع) پاسخ داد: «أَنْظُرُ فیما قُلْتَ»؛ در این باره مى اندیشم.
سحرگاه همان شب محمّدحنفیّه با خبر شد امام حسین(ع) به مقصد عراق حرکت کرده اند ، در حالی که به شدت مریض بود با شتاب حرکت کرد و خود را به امام حسین (ع) رسانید، مهار شتر امام را که بر آن سوار بود، گرفت و عرض کرد: «برادرم مگر به من وعده ندادى که در مورد آنچه را به عرض رساندم بیندیشى؟»امام حسین (ع): آرى.محمّد: پس چرا با شتاب از مکّه خارج شدى؟
امام حسین (ع): بعد از آنکه از تو جدا شدم، رسول خدا (ص) [در بیدارى یا در خواب ] نزد من آمد و فرمود:
«یا حسین! اخرج فانّ اللَّه قد شاء ان یراک قتیلا» اى حسین! خارج شو، همانا خداوند خواسته است تو را (براى پیشرفت دین) کشته ببیند.
محمّد: إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ، اکنون که تو با این وضع حرکت مى کنى، همراه بردن این زنان با تو چه معنى دارد؟
امام حسین (ع): رسول خدا (ص) به من فرمود:«انّ اللَّه قد شاء ان یراهنّ سبایا» همانا خداوند چنین خواسته که آنان را اسیر و گرفتار بنگرد.»
🌸شعر
بردن اهل حرم دستور بود و سرّ غیب
ور نه این بی حرمتیها کی روا دارد حسین
🟢بیان موضوع
➖راز ماندگاری عاشورا با گذشت قرنها مرهون عوامل متعددی است که نمیتوان و نباید از کنار آنها بی تفاوت گذشت؛ برای همین همان قدر که بررسی رفتار امام حسین(ع) و یارانشان در این باره اهمیت دارد، آنچه اسرا در طول ایام اسارت و انتقال به کوفه و پس از آن به شام انجام دادند نیز مهم است و تاریخ ساز.
➖بعد از حادثه عاشورا، کاروان اسیران کربلا در کوفه، شام و سپس مدینه، با خواندن خطبه، سرودن شعر، پاسخگویی به مخالفان و سوگواری، انجام عبادت، پیام حماسه حسینی را به مردمان این نواحی انتقال دادند و بزرگترین تأثیر را بر جای نهادند. اثری که سخنان و رفتار فرزندان و خواهران امام حسین علیه السلام در اجتماع کوفه و شام برجای گذاشت، از اثر کشته شدن شهیدان کربلا کمتر نبود.
➖رسالت شاهدان مصیبت عظمای طف، به ویژه حضرت زینب و امام سجاد بود که اولا عاشورا به فراموشی سپرده نشود، ثانیا از خطر تحریف مصون بماند و نگذارند دست تحریف گران بر دامان پاک آن رسد . در این صورت بود که می توانست شعارها و اهداف عاشورا تا ابد چراغی فراروی خیل عظیم مشتاقان حق و عدالت قرار گیرد .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
🕌| @masjedolaghsa
🟢حمایت از امام زمان
اسرای کربلا و در رأس همه حضرت زینب(ع) یکی از مهم ترین کار شان حمایت از امام زمان بود.
امامی که در کربلا بیمار بود و در مسیر بارها جان مقدسش را خطرات مختلفی تهدید میکرد و سایر اسرا وظیفه شان را حمایت از جان امام می دانستند.
روز یازدهم محرم امام سجاد (ع) کنار گودال قتلگاه سوار بر شتر بود و به بدن پاره پاره پدر نگاه میکرد. حضرت زینب (ع)ا دید الان است که روح از بدن مبارک آن حضرت خارج شود، نزد فرزند برادر آمد و صدا زد:«مالی اراک تجود بنفسک یا بقیة جدی و ابی و اخوتی» ای یادگار جد و پدر و برادرم چه شده چرا خودت را هلاک میکنی؟
سپس حضرت را تسلیت داد و حدیث ام ایمن را برای امام سجاد (ع) خواند. در بخشی از این حدیث حضرت زینب به امام سجاد (ع) عرض کرد: پسر برادر! از جدّ ما چنین روایت شده است که حسین (ع) همین جا که اکنون جسد او را میبینی، بدون این که کفنی داشته باشد دفن میشود و همین جا، قبر حسین (ع)، زیارتگاه خواهد شد.
شیخ جعفر شوشتری مینویسد:
«ولما قتل الحسین علیه السلام کانت زینب هی التی تسلی الامام زین العابدین علیه السلام لانه کان مریضا و هذه مرتبه عظیم لزینب». وقتی امام حسین (ع) به شهادت رسید، زینب به امام سجاد (ع)تسلی میداد چرا که امام سجاد (ع) مریض بود و این مقام بزرگی برای زینب سلام الله علیها است.
➖حضرت زینب در مجلس ابن زیاد از امام سجاد حمایت و پشتیبانی کرد. وقتی در مجلس ابن زیاد وی دستور قتل امام سجاد علیه السلام را صادر کرد، «زینب برادرزاده اش را در آغوش گرفت و گفت: ای ابن زیاد، آنچه کردی بس است آیا از خون ما سیراب نشدی و آیا کسی از ما باقی گذاشتی؟... من تو را به خدا سوگند میدهم اگر بخواهی او را بکشی، مرا هم با او بکش.
✅شکر الهی در سخت ترین شرایط
در مکتب عاشورا حمد و شکر الهی در سخت ترین شرایط و اوج مصیبت جایگاه بارزی دارد چنانچه در سجده شکر زیارت عاشورا میخوانیم؛
«الحمدلله الذی حمد الشاکرین لک علی مصابهم الحمدلله علی عظیم رزیتی»
اسرای کربلا ، به عنوان پیشروان این مکتب حمد و شکر را در سخت ترین شرایط اظهار کرده اند؛
➖فاطمه صغرى دختر امام حسین(ع) پس از آنكه از كربلا وارد كوفه شد اين خطبه را در برابر اجتماع مردم خواند:
«الحمد للَّه عدد الرّمل و الحصى وزنة العرش الى الثّرى احمده و اؤمن به و اتوكّل عليه و اشهد ان لا اله الّا اللَّه وحده لا شريك له، و انّ محمّدا عبده و رسوله، و انّ ذرّيته ذبحوا بشطّ الفرات بغير ذحل و لا تراث» حمد و سپاس مىگذارم خداوند را به عدد شنها و ريگها و هموزن جهان از عرش تا خاك، او را ستايش كنم و به او ايمان آوردهام، و بر او توكّل مىكنم. و گواهى مىدهم كه معبودى جز خداى يكتا و بىهمتا نيست، و شريك ندارد، و اين كه محمّد (ص)بنده و رسول خدا است، و ذريّه و فرزندان او را در كنار فرات سر بريدند، با آنكه كسى را نكشته بودند تا طلب قصاص كنند.
➖حضرت زینب (ع) در شام و در پاسخ به یزید فرمود«الحمدلله الذی اکرمنا بمحمد (ص) و سلم و طهرنا تطهیرا، لا کما تقول انت، انما یفتضح الفاسق و یکذب الفاجر» سپاس پروردگاری را که با پیامبر خاتم (ص) اکراممان نمود و ما را پاکیزه و طاهر گردانید; آن چنان که تو می گویی نیست . همانا این فاسق است که رسوا می گردد و انسان فاجر است که دروغش آشکار می شود .»
🟢انجام عبادت
یکی دیگر از جلوه های جلال ، معنویت و نورانیت اسرای کربلاست توجه به تکالیف عبادی در اسارت است .
تا جایی که حضرت زینب نماز شبش ترک نمی شد.
حتی در شب یازدهم محرم نماز شب را خواند. امام سجاد (ع) فرموده اند: «رأیتها تلک اللیلة تصلی من جلوس.»
دیدم آن شب نشسته نماز می خواند. و نیز می فرماید: «ان عمتی زینب مع تلک المصائب و المحن النازلة بها فی طریقنا الی الشام ما ترکت نوافلها اللیلیة.»
عمه ام زینب با آن آزارها و اندوه ها که در راه ما به او رسید، در راه شام نافله های شب را ترک نکرد. و نیز می فرماید: «ان عمتی زینب کانت تؤدی صلواتهامن قیام الفرائض و النوافل عند سیرالقوم بنا من الکوفه الی الشام و فی بعض المنازل کانت تصلی من جلوس فسألتها عن سبب ذلک، فقالت.»
«اُصَلّی من جلوس لشدة الجوع و الضعف منذ ثلاث لیال، لانها کانت تقسم ما یصیبها من الطعام علی الاطفال لان القوم کانوا یدفعون لکل واحد منا رغیفا واحدا من الخبز فی الیوم و اللیلة.»
عمه ام زینب هنگامی که لشکر، ما را از کوفه به شام می برد، نمازهای واجب و مستحب خود را ایستاده به جا می آورد و در برخی منازل نشسته نماز می خواند، سبب و علت آن را از او پرسیدم، گفت: نشسته نماز می خوانم چون سه شب است بسیار گرسنه بوده و ضعف و سستی مرا در بر گرفته؛ برای اینکه آنچه از طعام و خوراک به او می رسید، میان کودکان قسمت می نمود. چون لشکر به هر یک از ما در روز و شب یک گرده نان می داد.(۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
🕌| @masjedolaghsa
🟢تبیین و افشاگری
مهم ترین اقدام اسرای کربلا مراقبت از نهضت مقدس حسینی و حفظ آن از تحریف و دروغ پردازی های دشمن است .
تبیین و روشنگری توسط اسرای کربلا در کوفه،شام و در طول مسیر به شکل های مختلف انجام شده است که مواردی را ذکر میکنیم؛
🔹خطبه حضرت زینب در کوفه
حضرت زینب در کوفه با قدرت الهی که داشت با گفتن کلمه «اسکتوا» نه تنها اهل کوفه بلکه حیوانات را ساکت کرد تا جایی که صدای زنگوله شتران نیز شنیده نشد .
آنگاه سخنرانی مهم و علی وار ایراد فرمود ؛ اهل کوفه را اهل مکر و خیانت نامید و سخنان را فصیح و بلیغ ادا فرمود تا اینکه گفت:«فَتَعْساً تَعْساً، وَ نُكْساً نُكْساً، لَقَدْ خابَ السَّعْيُ، وَ تَبَّتِ الاَْيْدِي، وَ خَسِرَتِ الصَّفْقَةُ، وَ بُؤْتُمْ بِغَضَب مِنَ اللهِ، وَ ضُرِبَتْ عَلَيْكُمُ الذِّلَّةُ وَ الْمَسْكَنَةُ.
أَتَدْرُونَ وَيْلَكُمْ أَيَّ كَبِد لُِمحَمَّد(ص) فَرَثْتُمْ؟ وَ أَيَّ عَهْد نَكَثْتُمْ؟ وَ أيَّ كَرِيمَة لَهُ أَبْرَزْتُمْ؟ وَ أَيَّ حُرْمَة لَهُ هَتَكْتُمْ؟ وَ أَيَّ دَم لَهُ سَفَكْتُمْ؟ لَقَدْ جِئْتُمْ شَيْئاً إِدّاً، تَكادُ السَّمواتُ يَتَفَطَّرْنَ مِنْهُ، وَ تَنْشَقُّ الاَْرْضُ، وَتَخِرُّ الْجِبالُ هَدّاً».
نابود شويد نابود! واژگون شوید واژگون! تلاشهايتان تباه، دستهايتان بريده و كالايتان گرفتار خسارت باد؛ شما به خشم خدا گرفتار گشته و خوارى و بيچارگى بر شما حتمى شد!
واى بر شما! آيا مى دانيد چه جگرى را از محمد(ص) شكافتيد؟ و چه پيمانى را گسستيد؟ و چه حرمسراى ارزشمندى از رسول خدا(ص) را آشكار كرديد و چه حرمتى را از او هتك كرديد؟ و چه خونى را از او بر زمين ريختيد؟ به راستى كار زشت و وحشتناكى انجام داده ايد، كه نزديك است بخاطر اين كار، آسمانها از هم متلاشى گردد و زمين شكافته شود و كوهها به شدت فرو ريزد!
🔹خطبه ام کلثوم در کوفه
از كسانى كه در كوفه براى مردم خطبه خواند جناب امّ كلثوم دختر اميرمؤمنان(ع) بود.
آن حضرت در حالى كه صدايش به گريه بلند بود، اين خطبه را ايراد كرد:
«يا أَهْلَ الْكُوفَةِ، سُوءاً لَكُمْ! ما لَكُمْ خَذَلْتُمْ حُسَيْناً وَ قَتَلْتُمُوهُ، وَ انْتَهَبْتُمْ أَمْوالَهُ وَ وَرِثْتُمُوهُ، وَ سَبَيْتُمْ نِساءَهُ وَ نَكَبْتُمُوهُ؟! فَتَبّاً لَكُمْ وَ سُحْقاً!
وَيْلَكُمْ، أَتَدْرُونَ أَيَّ دَواه دَهَتْكُمْ؟ وَ أَيَّ وِزْر عَلى ظُهُورِكُمْ حَمَلْتُمْ؟ وَ أَيَّ دِماء سَفَكْتُمُوها؟ وَ أَيَّ كَريمَة اهْتَضَمْتُموها؟ وَ أَيَّ صِبْيَة سَلَبْتُمُوها؟ وَ أَيَّ أَمْوال نَهَبْتُمُوها؟ قَتَلْتُمْ خَيْرَ رِجالات بَعْدَ النَّبِيِّ، وَ نُزِعَتِ الرَّحْمَةُ مِنْ قُلُوبِكُمْ، أَلا إِنَّ حِزْبَ اللهِ هُمُ الْغالِبُونَ، وَ حِزْبَ الشَّيْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ».
اى كوفيان! بدبختى و بيچارگى نصيب شما باد! چرا حسين(ع) را تنها گذاشتيد و او را كشتيد؛ اموالش را غارت كرده و آن را در اختيار گرفتيد؛ و زنان حرمش را به اسارت درآورديد و مورد شكنجه و آزار قرار داديد؟! نابود گرديد و به عذاب خدا گرفتار شويد!
واى بر شما! آيا مى دانيد چه حادثه ناگوارى را مرتكب شديد؟ و چه بار گناهى را بر دوش گرفتيد؟ و چه خونهايى را بر زمين ريختيد؟ و چه بزرگانى را مورد ستم قرار داديد؟ و چه كودكانى را غارت كرديد؟ و چه اموالى را به يغما برديد؟ شما بهترين مردان ـ بعد از وجود مبارك پيامبر را به شهادت رسانديد؛ عاطفه و مهربانى از دل هاى شما ريشه كن شد. ولى آگاه باشيد كه حزب خدا پيروز است و حزب شيطان زيانكارند.(۲)
🔹اقدامی دیگر از ام کلثوم
اهل کوفه به اطفال و کودکان اهل بيت ترحم مي کردند. ام کلثوم ناراحت شد و فرمود: اي اهل کوفه! تصدق بر ما اهل بيت رسالت حرام است. و آنها را از دست و دهان بچه ها مي گرفت و بر زمين مي انداخت.
این اقدام در نوع خود بیان جایگاه اهل بیت است که آن فرزند پیامبر به خوبی آن را انجام دادند.
آيت الله خوئي (ره) در اين باره مي نويسند: دليلي بر حرمت مطلق صدقات بر هاشميان نيست و همانا صدقه خاصه که زکات مال و بدن است برآنها حرام است و بعيد نيست که حرمت صدقه بر آنها حاکي از اين باشد که صدقاتي که مردم براي دفع بلاء و رد قضاء مي دهند نيز بر اهل بيت و هاشميان حرام باشد. همانا در اين نوع صدقه يک ذلت هست که با ذريه طاهره سازگاري ندارد و اينکه ام کلثوم در کوفه طعام را از اطفال مي گرفت و به سوي مردم مي انداخت و مي گفت: واي بر شما اي اهل کوفه همانا صدقه بر ما حرام است. از اين قبيل بوده است.(۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
🕌| @masjedolaghsa
🔹سخنان حضرت زینب و امام سجاد در مجلس ابن زیاد
➖ حضرت زینب(ع) در مقابل زخم زبان ها و اهانت های ابن زیاد، چنان شجاعانه و شکوهمندانه حرف زد که آن ملعون قصد کشتن را کرد اما افرادی از اطرافیان او را از این اقدام منع کردند.
در همان سخنان بود که جمله تاریخی «ما رایت الا جمیلا» را بر زبان جاری فرمود .
➖ابن زیاد رو به امام زینالعابدین (ع) کرد و پرسید: نامت چیست؟ گفت: علی بن حسین. گفت: مگر خدا علی بن حسین را نکشت؟ امام سجاد (عل) سکوت کرد. ابن زیاد گفت: چه شده است؟ چرا سخن نمیگویی؟ حضرت فرمود: برادری بزرگتر از خود به نام علی داشتم که مردم او را کشتند.
ابن زیاد گفت: خدا او را کشت.
ابن زیاد با این سخنان، اندیشه جبرگرایی را، که اندیشه رایج و حاکم در سلسله اموی بود، القا کرد تا هم خود را تطهیر کند، و هم جنایاتش را به خواست خدا نسبت دهد و به آن مشروعیت بخشد.
امام ساکت شد. ابن زیاد گفت: چرا سخن نمیگویی؟ امام فرمود: «اللَّهُ یَتَوَفَّی الْاَنْفُسَ حِینَ مَوْتِهَا؛ خدا جان انسانها را هنگام مرگشان میگیرد.» «وَمَا کَانَ لِنَفْسٍ اَنْ تَمُوتَ اِلَّا بِاِذْنِ اللَّهِ؛ و هیچ کس جز به اذن خدا نمیمیرد.»
ابن زیاد خشمگین شد و گفت: تو جرئت پاسخ دادن مرا داری و میتوانی سخن مرا رد کنی؟ او را ببرید و گردنش را بزنید. عمهاش زینب به او در آویخت و گفت: «ای ابن زیاد، از ما دست بردار. مگر از خونهای ما سیر نشدهای؟ مگر کسی از ما باقی گذاشتهای؟» آنگاه زینب دست در گردن امام انداخت و خطاب و به ابن زیاد گفت: «تو را به خدا، اگر ایمان داری، اگر او را میکشی، مرا هم با او بکش».
و اینگونه حضرت زینب با حمایت از امام سجاد(ع) جان مقدس او را حفظ کرد.
🔹روشنگری افراد
در مواردی اسرای کربلا به صورت چهره به چهره برخی افراد غافل را آگاهی داده اند به عنوان نمونه وقتی حرم پیامبر خدا(ص) را از دروازه ای که «تَوما» نامیده می شد، وارد شهر دمشق کردند، پیرمردی جلو آمد و به آنان نزدیک شد و گفت: ستایش ویژه خدایی است که شما را کُشت و هلاکتان ساخت و مردان را از آزار شما آسوده کرد و شما را در اختیار امیرمؤمنان نهاد!
امام زین العابدین(ع) به او فرمود: «ای پیرمرد! آیا قرآن خوانده ای؟»، گفت: آری، آن را خوانده ام، فرمود: «پس این آیه را می دانی قُلْ لاَ أَسْئَلُکمْ عَلَیهِ اَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی»بگو: بر آن (رسالت)، اجری از شما نمی طلبم، جز مهروَرزی با نزدیکانم»، پیرمرد گفت: آن را خوانده ام.
امام سجاد(ع) فرمود: «فَنَحْنُ الْقُرْبی یا شَیخُ»؛ ای پیرمرد! قربی ما هستیم. ، آیا در سوره بنی اسرائیل خوانده ای: «و حقّ نزدیکان را به آن ها بده»؟»، پیرمرد گفت: آن را خوانده ام.
حضرت زین العابدین(ع) فرمود: «آیا آیه وَ اعْلَمُوا أَنَّمَا غَنِمْتُمْ مِنْ شَیء فَأَنَّ للهِِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی «ای پیرمرد! آن نزدیکان، ما هستیم، آیا این آیه را خوانده ای «و بدانید که یکْ پنجمِ آنچه به دست می آورید، برای خداوند و پیامبر و نزدیکان است»؟».
پیرمرد گفت: آن را خوانده ام، امام(ع) فرمود: ای پیرمرد! آن نزدیکان، ما هستیم، آیا این آیه را خوانده ای: إِنَّمَا یریدُ اللهَ لِیذْهِبَ عَنْکمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یطَهِّرَکمْ تَطْهیراً»
پیرمرد گفت: آن را خوانده ام.
فرمود: «ما آن اهل بیتیم و خداوند، آیه طهارت را مخصوص ما کرده است»، پیرمرد، لحظه ای خاموش و از گفته خویش پشیمان شد، سپس سرش را به سوی آسمان، بالا برد و گفت: خدایا! من از آنچه گفتم و از دشمنی با این اهل بیت، توبه می کنم، خدایا! من از دشمن محمّد و خاندان محمّد ـ جن باشد یا انسان ـ به درگاه تو بیزاری می جویم.
سپس گفت: آیا می توانم توبه کنم؟ حضرت زین العابدین(ع) به او فرمود: «آری، اگر به سوی خدا باز گردی، خدا هم به سوی تو باز می گردد و تو با ما خواهی بود»، پیرمرد گفت: من توبه کارم!
ماجرای پیرمرد به گوش یزید بن معاویه رسید و او فرمان داد پیرمرد را بکُشند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
🕌| @masjedolaghsa
🟢 اقدامات در شام
🔹 خطبه حضرت زینب
حضرت زینب وقتی در کاخ یزید با بی ادبی یزید به سر مقدس امام حسین(ع) مواجه بود که این حرکت آن ملعون اشک و ناله خانواده پیامبر را باعث شده بود او را مخاطب قرار داد؛
«وَ لَئِنْ جَرَّتْ عَلَيَّ الدَّوَاهِي مُخَاطَبَتَكَ إِنِّي لَأَسْتَصْغِرُ قَدْرَكَ وَ أَسْتَعْظِمُ تَقْرِيعَكَ وَ أَسْتَكْثِرُ تَوْبِيخَكَ لَكِنَّ الْعُيُونَ عبْرَى وَ الصُّدُورَ حَرَّى»
و اگر مصایب روزگار مرا بر آن داشت که با تو مخاطبه و تکلم کنم ولی بدان قدر تو را کم می کنم و سرزنش تو را عظیم و توبیخ تو را بسیار می شمارم، این جزع و بی تابی که می بینی نه از ترس قدرت و هیبت توست، لکن چشمها گریان و سینه ها سوزان است.
و در ادامه فرمود:
فَكِدْ كَيْدَكَ وَ اسْعَ سَعْيَكَ وَ نَاصِبْ جُهْدَكَ فَوَ اللَّهِ لَا تَمْحُو ذِكْرَنَا وَ لَا تُمِيتُ وَحْيَنَا وَ لَا تُدْرِكُ أَمَدَنَا وَ لَا تَرْحَضُ عَنْكَ عَارَهَا وَ هَلْ رَأْيُكَ إِلَّا فَنَدٌ وَ أَيَّامُكَ إِلَّا عَدَدٌ وَ جَمْعُكَ إِلَّا بَدَدٌ يَوْمَ يُنَادِي الْمُنَادِي أَلا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ
ای یزید! هر کید و مکر که داری بکن، هر کوشش که خواهی بنمای، هر جهد که داری به کار گیر، به خدا سوگند هرگز نتوانی نام و یاد ما را محو کنی، وحی ما را نتوانی از بین ببری، به نهایت ما نتوانی رسید، هرگز ننگ این ستم را از خود نتوانی زدود، رای توست و روزهای قدرت تو اندک و جمعیت تو رو به پراکندگی است، در روزی که منادی حق ندا کند که لعنت خدا بر ستمکاران باد.
🔹 خطبه امام سجاد(ع)
امام سجاد(ع) در مسجد شام خطبه تاریخی ایراد فرمود که با این عبارات شروع می شود:
««أيُّهَا النّاسُ، اُعطينا سِتّاً، وفُضِّلنا بِسَبعٍ: اُعطينَا العِلمَ، وَالحِلمَ، وَالسَّماحَةَ، وَالفَصاحَةَ، وَالشَّجاعَةَ، وَالمَحَبَّةَ في قُلوبِ المُؤمِنينَ. وفُضِّلنا بِأَنَّ مِنَّا النَّبِيَّ المُختارَ مُحَمَّداً صلى اللَّه عليه وآله، ومِنَّا الصِّدّيقُ، ومِنَّا الطَّيّارُ، ومِنَّا أسَدُاللَّهِ وأسَدُ الرَّسولِ، ومِنّا سَيِّدَةُ نِساءِ العالَمينَ فاطِمَةُ البَتولُ، ومِنّا سِبطا هذِهِ الاُمَّةِ، وسَيِّدا شَبابِ أهلِ الجَنَّةِ»
ای مردم شش چیز به ما عطا شده است و به هفت چیز بر دیگران فضیلت یافتهایم. دانش، بردباری، بخشندگی، فصاحت، شجاعت و محبت در دلهای مؤمنان، شش فضیلتی است که به ما عطا شده است؛ و اما هفت چیز که خداوند ما را بدان بر دیگر مخلوقات جهان برتری داد از این قرار است: رسول خدا (ص) -محمد (ص)- از ماست. صدیق و راستگوی این امت (علی (ع)) از ماست. جعفر طیار از ماست. (حمزه) شیر خدا و رسول (ص) از ماست. سرور زنان عالم، بتول (س)، از ماست. دو سبط این امت و دو سرور جوانان بهشت، از ما هستند.
امام سجاد (ع) در ادامه خطبه، ابتدا اشاره ای به مقام معراج جد بزرگوارشان حضرت محمد(ص) داشتند سپس به بیان فضایل امام علی(ع) پرداختند. و در آخر مظلومیت پدر بزرگوارشان را بیان کردند که گریه اهل مجلس را به دنبال داشت.
👈در نتیجه رفتار و گفتار روشنگرانه اسرای مظلوم واقعه کربلا به ویژه خطبه های امام سجاد و حضرت زینب یزید ناچار شد اسرا را با تکریم و احترام آزاد سازد.
🔹سه خواسته از یزید
روایت شده که یزید در یکی از جلسات به امام (ع) وعده داده بود که سه خواسته امام (ع) را برآورده سازد.
از این رو وقتی یزید تصمیم گرفت اهل بیت (ع) پیامبر (ص) را به مدینه باز گرداند بنابر وعدهای که یزید به حضرت (ع) داده بود که تا سه خواسته ایشان را برآورده سازد، امام (ع) از یزید خواست تا اولا سر امام (ع) را به ایشان بازگرداند. ثانیا آن چه را که از اهل بیت (ع) گرفته شده است به آنان باز گرداند و ثالثا این که اگر آهنگ کشتن حضرت (ع) را دارد کسی را با این زنان همراه کند تا آنها را به حرم جدشان باز گرداند. یزید به امام (ع) گفت: «اما چهره پدرت را نخواهی دید و از کشتن تو چشم پوشیدم و زنان را جز تو کسی به مدینه باز نمیگرداند. اما اموالی که از شما گرفته شده است من چندین برابر قیمتش را به شما میپردازم.» امام (ع) فرمود: «ما را به مال تو نیازی نیست آن چه از ما گرفتهاند به ما باز گردانند.»
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.عوالم العلوم ؛ ج۱۱ , ص ۹۵۴
۲.ملهوف (لهوف)، ص۱۹۸
۳.خوئي، ابوالقاسم، مصباح الفقاهة،ج۱، ص۵۲۴.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
🕌| @masjedolaghsa
💠 احادیثی از امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد قانع بودن...
🔸 هر كه قانع باشد، عبادتش نيكو شود
مَن قَنِعَ حَسُنَت عِبادَتُهُ
غررالحکم حدیث7795
🔹 هر كه قانع باشد، طمعش اندك شود
مَن قَنِعَ قَلَّ طَمَعُهُ
غررالحکم حدیث7974
🔸قانع، از آسيب طمع ها مى رهد
القانِعُ ناجٍ مِن آفاتِ المَطامِعِ
غررالحکم حدیث1770
🔹عبرت گير، تا قانع شوى
اِعتَبِرْ تَقتَنِعْ
غررالحکم حدیث2252
🔸قانع باش تا عزيز گردى
اِقنَعْ تَعِزَّ
ميزان الحكمه ج7 ص 367
🔹تنِ قانع، غنى تر از درياست
البَدَنُ القانِعُ أغنى مِنَ البَحرِ
جامع الأخبارصفحه 383
💚به مسجدالاقصی بپیوندید👇
🕌| @masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️🎙صدای امامروحالله را میشنوید...
🚩معجزهی هماهنگی سیدالشهداء....
#اربعین
#سیدالشهدا(ع)
#مسجدالاقصی
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
◼️ روایتی مَملوّ از معارف، در فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
هر گاه امام حسین علیه السّلام را زیارت میکنید، زبان خود را جز از گفتن خیر، باز دارید، زیرا ملائکه شبانه روزی که حافظ مردم و موجودات هستند، نزد آن ملائکه ای که در حائر امام حسین علیه السّلام میباشند، میآیند و با آنان مصافحه میکنند، ولی ایشان از شدت گریه جوابشان را نمی گویند. آنان تا زوال آفتاب و روشن شدن طلوع فجر در انتظار تکلم ایشان میمانند. سپس راجع به موضوعی از امر آسمان جویا میشوند. آنان مابین زوال آفتاب و طلوع فجر سخن نمی گویند و از گریه و دعا خسته نمی شوند و در آن دو وقت از یاران خود روگردان نخواهند شد. زیرا هر وقت شما سخن بگویید، متوجه شما هستند.
گفتم: فدایت شوم! چه چیزی است که درباره آن از ایشان جویا میشوند، کدام یک از آنان از دیگری پرسش میکنند، آیا آن ملائکه ای که حافظ بر موجودات هستند سؤال مینمایند یا آنهایی که موکل به حائر امام حسین علیه السّلام میباشند؟
فرمود: ملائکه حائر امام حسین علیه السّلام از آنان پرسش میکنند، زیرا ملائکه حائر از حائر دور نمی شوند، ولی ملائکه ای که حافظ بر موجودات هستند نزول و صعود مینمایند.
گفتم: چه موضوعی را از آنان جویا میشوند؟
فرمود: هر گاه آنان عروج میکنند، به اسماعیل که ملک هوا است بر میخورند و چه بسا میشود که پیامبر خدا، فاطمه، حسن، حسین علیهم السّلام، و امامانی را که گذشته اند، نزد اسماعیل میبینند. سپس آن بزرگواران از ملائکه راجع به موضوعاتی و از افرادی که از شما به زیارت امام حسین علیه السّلام حاضر شده اید جویا میشوند و میفرمایند: آنان را به دعای خود بشارت دهید!
ملائکه حافظین میگویند: چگونه ما به ایشان بشارت دهیم، در صورتی که آنان سخن ما را نمی شنوند؟ میفرمایند:
برای ایشان برکت بخواهید و دعای خیر کنید. این بشارتی است که از طرف ما برای ایشان است. هنگامی که آنان بر میگردند، زوار امام حسین علیه السّلام را به وسیله بالهای خود محفوظ میدارند تا مکان شما را احساس نمایند و ما آنان را به خدایی میسپاریم که امانتهای او ضایع نمی شوند.
وَ لَوْ یَعْلَمُوا مَا فِی زِیَارَتِهِ مِنَ الْخَیْرِ وَ یَعْلَمُ ذَلِکَ النَّاسُ لَاقْتَتَلُوا عَلَی زِیَارَتِهِ بِالسُّیُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِی إِتْیَانِهِ .
▪️اگر مردم بدانند چه خیری در زیارت امام حسین علیه السّلام میباشد، با شمشیر برای زیارت حسین علیه السّلام با یکدیگر قتال میکنند و اموال خود را برای تشرف به زیارت امام حسین علیه السّلام میفروشند.
وَ إِنَّ فَاطِمَةَ علیها السلام إِذَا نَظَرَتْ إِلَیْهِمْ وَ مَعَهَا أَلْفُ نَبِیٍّ وَ أَلْفُ صِدِّیقٍ وَ أَلْفُ شَهِیدٍ وَ مِنَ الْکَرُوبِیِّینَ أَلْفُ أَلْفٍ یُسْعِدُونَهَا عَلَی الْبُکَاءِ
▪️فاطمه زهرا علیها السّلام در حالی به زائران امام حسین علیه السّلام نظر میکند که تعداد هزار پیغمبر، هزار صدّیق، هزار شهید و هزار هزار ملائکه کروبیّین با آن بانو هستند و او را در گریه کردن یاری مینمایند.
إِنَّهَا لَتَشْهَقُ شَهْقَةً فَلَا تَبْقَی فِی السَّمَاوَاتِ مَلَکٌ إِلَّا بَکَی رَحْمَةً لِصَوْتِهَا
▪️ فاطمه زهرا علیهاالسلام ناله و فریادی میزند که تمامی ملائکه آسمانها به علت ناله آن بانو گریان میشوند. حضرت زهرا آرام نمی شود.
تا این که پیامبر خدا میآید و به وی میفرماید:
ای دخترم! تو کلیه ملائکه آسمانها را گریان نمودی. آرام باش دخترم.
إِنَّهَا لَتَنْظُرُ إِلَی مَنْ حَضَرَ مِنْکُمْ فَتَسْأَلُ اللَّهَ لَهُمْ مِنْ کُلِّ خَیْرٍ
▪️ فاطمه زهرا سلام الله علیها، به آن افرادی که از شما برای زیارت امام حسین علیه السّلام حاضر شده اند نظر رحمت میکند و هر خیری را از خدا برای آنان میخواهد.
وَ لَا تَزْهَدُوا فِی إِتْیَانِهِ فَإِنَّ الْخَیْرَ فِی إِتْیَانِهِ أَکْثَرُ مِنْ أَنْ یُحْصَی.
▪️مبادا شما از زیارت قبر امام حسین علیه السّلام کناره گیری کنید، زیرا زیارت امام حسین علیه السّلام به قدری خیر دارد که قابل شماره نیست.
📚کامل الزیارات
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ اعتراض رأس الجالوت در مجلس یزید پلید...
رئیس یهودیان ( راس الجالوت) وارد بر یزید شد و دید که یزید با چوب دستی اش سر مطهر سیدالشهدا علیه السلام را بر گرداند و بر لب و دندان نازنین امام علیه السلام میزند.
پرسید: این سر، سر کیست که زیباتر از او تا به حال ندیده بودم؟ یزید گفت: سر مردی خارجی است.
پرسید: او کیست؟ گفت: حسین علیه السّلام!
پرسید: پسر کیست؟ گفت: پسر علی علیه السّلام است.
پرسید: مادر او کیست؟ گفت: فاطمه علیها السّلام! پرسید: فاطمه کیست؟ گفت: دختر محمد صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم.
پرسید: پیامبرتان؟ گفت: بله!
یهودی گفت: خدا به شما جزای خیر ندهد! تا دیروز پیامبر شما بود و امروز نوه او را میکشید؟
وای بر تو! بین من و داود نبی سی و چند نسل پدری هست و وقتی یهودیان مرا میبینند،مرا تعظیم می کنند و خاک از زیر قدم هایم به عنوان تبرک بر می دارند .
سپس به طرف طشت آمد و سر مطهر را برداشت و بوسید و گفت: گواهی میدهم که معبودی جز خدا نیست و جدت محمد رسول خداست. پس یزید دستور داد او را بکشند.
📚الخرائج و الجرائح راوندی ج٢ص۵٧٧
📚بحارالأنوار ج ۴۵ص١٨۴
📚المنتخب ج٢ص۴٨۶
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ حکایت کلیسای حافر از زبان یک نصرانی در مجلس یزید لعین...
از امام زين العابدين علیه السلام روايت شده است كه چون سر بريده امام حسين عليه السلام را نزد يزيد آوردند، مجالس ميگسارى ترتيب مى داد و سر مبارك را مى آورد و در مقابل خود مى گذاشت و بر آن سفره ميخوارگى مى كرد.روزى سفير پادشاه روم كه خود يكى از اشراف و بزرگان بود و در مجلس حضور داشت، گفت:
«اى شاه عرب! اين سر از كيست؟ »
يزيد گفت: «تو را با اين سر چه كار؟ »
گفت: «من كه به نزد پادشاه باز مى گردم، از آنچه ديدهام از من مى پرسد.دوست داشتم كه داستان اين سر و صاحب سر را برايش گفته باشم تا او نيز شريك شادى و سرور تو باشد.»
يزيد ملعون گفت: «اين سر حسين بن على بن ابيطالب است.»
رومى گفت: «مادرش كيست؟ »
گفت: «فاطمه، دختر رسول خدا! »-
نصرانى گفت: «نفرين بر تو و دين تو! دين من كه بهتر از دين شماست؛ زيرا پدر من از نوادگان داوود است و ميان من و داوود پدران بسيارى فاصله است و نصارى مرا بزرگ مى شمارند و از خاك پاى من به عنوان تبرك كه من نواده داوودم برمى دارند و شما پسر دختر رسول خدا را مى كشيد با اين كه ميان او و پيغمبر شما يك مادر بيشتر فاصله نيست.اين چه دينى است؟ »
سپس به يزيد گفت: «داستان كليساى حافر را شنيده اى؟ »
گفت: «بگو تا بشنوم.»
گفت: «دريايى است ميان عمّان و چين كه يك سال راه است و هيچ آبادى در آن نيست، مگر يك شهر كه در وسط درياست؛ هشتاد فرسخ در هشتاد فرسخ.شهرى بزرگ تر از آن روى زمين نيست، صادراتش كافور و ياقوت است و درختانش همه عود و عنبر و در تصرف نصارى است و هيچ يك از پادشاهان را به جز نصارى آن جا ملكى نيست و در اين شهر كليساهاى بسيارى است كه از همه بزرگ تر، كليساى حافر است.از محراب آن كليسا حقه طلايى آويزان است كه ناخنى در ميان آن حقه است و مى گويند: ناخن درازگوشى است كه عيسى سوار بر آن مى شد.نصارى آن حقه را بر حريرى پيچيده اند و همه ساله يك جهان از نصارى آن جا مى آيند و بر گرد آن حقه طواف مى كنند و آن را مى بوسند و در نزد آن حاجت هاى خود را از خداى تعالى مى خواهند.اين رفتار و عقيده آنان است نسبت به ناخن درازگوشى كه به گمانشان ناخن درازگوش سوارى پيغمبرشان است.و شما پسر دختر پيغمبر خود را مى كشيد.خداوند شما را و دين شما را مبارك نكند.»
يزيد لعين گفت: «اين نصرانى را بكشيد تا آبروى مرا در كشور خود نبرد.»
چون نصرانى احساس كرد كه يزيد درصدد كشتن او است، گفت: «مگر تصميم كشتن مرا دارى؟
گفت: «آرى.»
گفت: «بدان كه من ديشب پيغمبر شما را به خواب ديدم كه به من مى فرمود: «اى نصرانى! تو اهل بهشتى» و من از سخن آن حضرت درشگفت شدم.شهادت مى دهم كه نيست خدايى به جز خداوند و محمّد فرستاده او است.»
سپس از جاى خود پريد و سر امام حسين عليه السّلام را برداشت و بر سينه گرفت و او را مى بوسيد و گريه مى كرد تا كشته شد.
📚 لهوف، /ص ۱۹۰- ۱۹۳
📚مقتل الحسين الخوارزمي ص٧٣
📚بحارالانوار ج ۴۵ص١۴١
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی
. ◼️ خداوند مرا به خاطر گناهانم از شما محروم نکند...
در یکی از زیارت نامه های سیدالشهداء عَلَيْهِ السَّلَام، فرازی بسیار زیبا و قابل تامل (خصوصا در مثل این روز ها) آمده است که :
لَمْ یَتَوَسَّلِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ بِوَسِیلَةٍ هِیَ أَعْظَمُ حَقّاً وَ لَا أَوْجَبُ حُرْمَةً وَ لَا أَجَلُّ قَدْراً عِنْدَهُ مِنْکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ
▪️توسل کنندگان به درگاه الهی به هیچ وسیله ای که نزد او حقی عظیمتر و حرمتی واجب تر و قدر و منزلتی والاتر از وجود شما اهل بیت داشته باشد، توسل نجسته اند.
لَا خَلَّفَنِیَ اللَّهُ عَنْکُمْ بِذُنُوبِی وَ جَمَعَنِی وَ إِیَّاکُمْ فِی جَنَّةِ عَدْنٍ الَّتِی أَعَدَّهَا لَکُمْ وَ لِأَوْلِیَائِکُمْ إِنَّهُ خَیْرُ الْغَافِرِینَ وَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ
▪️ خداوند مرا به خاطر گناهانم از شما، محروم نکند و باشد که مرا با شما در بهشت عدنی که آن را برای شما و دوستدارانتان آماده داشته است، گرد آورد که او بهترین بخشندگان است و مهربانترین مهربانان است.
📚 مصباح الزائر ص١٣١
📚 بحارالانوار ج٩٨ص٢٢۶
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید #امام_سجاد_علیه_السلام
◼️ وقتی که یزید لعین، قصد گرفتن جان امام سجاد علیه السلام را می کند....
وقتی که اسرا در مجلس یزید پلید بودند، آن ملعون لباس هایی فاخر و گران قیمت و کفش های طلاکوبی پوشیده بود و با غرور و تکبر راه می رفت که امام سجاد علیه السلام این آیه را قرائت فرمودند:
مَا أَصَابَ مِن مُّصِیبَةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی أَنفُسِکُمْ إِلَّا فِی کِتَابٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَا ۚ إِنَّ ذَلِکَ عَلَی اللَّهِ یَسِیرٌ. لِّکَیْلَا تَأْسَوْا عَلَی مَا فَاتَکُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاکُمْ ۗ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ ۞
▪️ (هیچ مصیبتی ناخواسته در زمین و نه در وجود شما روی نمی دهد مگر این که همه آنها قبل از آن که زمین را بیافرینیم در لوح محفوظ ثبت است. و این امر برای خدا آسان است.این بخاطر آن است که برای آنچه از دست داده اید تأسف نخورید، و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشید. و خداوند هیچ متکبّر فخرفروشی را دوست ندارد.)
فغضب يزيد (لعنه اللّه) و قال: خذوه و اضربوا عنقه.فبكى عليّ بن الحسين عليهما السّلام و نظر إلى السّماء
▪️پس یزید، خشمناک شد و دستور داد که :او را بگیرید و گردنش را بزنید.
امام سجاد علیه السلام گریست و رو به آسمان نمود و اشعاری چنین فرمود :
ای جد من ای رسول خدا، تو را صدا میزنم. می بینی حبیبت کشته شد و حق فرزندانت را ضایع کردند.
در دمشق در حالی که سر تا پایم رابسته بوده و هیچ هوا داری از میان خلق نداشتم، مرا می کشاندند.
پست ترین افراد (یزید لعین) در مورد ما حکم میکند و ای پراکندگی ما را شماتت میکند.
مامورین آمدند و عمامه امام علیه السلام را به دورش پیچیدند و خواستند او را ببرند که زنان اهلبیت علیهم السلام دور او را گرفتند و زینب کبری خودش را به روی او انداخت و فرمود:ای یزید! تورا بس است دیگر از ریختن خون ما.
حضرت ام کلثوم علیها السلام نیز فرمود :
تو را بس نبود از آن بلاهایی که بر سرمان آوردی و زمین را از خون اهلبیت علیهم السلام سیراب کردی!؟
فقط همین تازه جوان برایمان مانده و تو می خواهی دیگر نسل رسول خدا صلی الله علیه و آله را قطع کنی؟!
پس همه حاضران در جلسه گریستند و بعضی از مشاوران یزید لعین به او گفتند :تو را به خدا از او در گذر چرا که سنّ زیادی ندارد.
یزید ، دستور داد تا امام علیه السلام را رها کنند.
ثمّ إنّ عليّ بن الحسين عليهما السّلام أقبل على يزيد (لعنه اللّه) و قال له: سألتك باللّه يا يزيد! إذا كان لا بدّ من قتلي، فابعث مع هؤلاء النّسوة من يوصلهنّ إلى حرم جدّهنّ رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله. قال: فضجّت النّاس بالبكاء و النّحيب
▪️پس امام سجاد علیه السلام رو به یزید کردند و فرمودند :
ای یزید! اگر قصد داری مرا بکشی تو را به خدا سوگند میدهم که همراه این زن ها کسی را بفرستی تا آن ها را به حرم جدّشان رسول خدا صلی الله علیه و آله برساند.
پس گریه حاضرین بیشتر شد و در اثر این کلام امام علیه السلام ضجه می زدند.
یزید از ترس اینکه فتنه ای نشود، گفت ای جوان!
آسوده خاطر باش. که کسی جز تو آن ها را به مقصد نمی رساند.
سپس آن ملعون به یکی از اصحابش که زبان قوی و تندی داشت، گفت :
از منبر بالا برو و به علی و حسن و حسین (علیهم السلام) ناسزا بگو و از نسبت دادن هر چه بدی و ناسزاهست، کوتاهی مکن.
پس آن صحابی نانجیب، همین کار را کرد.
فأقبلت عليه سكينة، و قالت: ويلك يا يزيد! و أيّ مساوئ لأبي و جدّي؟ فقال لها: اسكتي يا ابنة الخارجيّ. قالت: يا يزيد! ما أقلّ حياءك و أصلب وجهك
▪️حضرت سکینه علیهاالسلام رو به یزید پلید کرد و فرمود :
وای بر تو ای یزید! پدر و جد من، چه بدی داشتند؟!
یزید لعین گفت :ای خارجی زاده! ساکت شو!
حضرت سکینه علیهاالسلام فرمود :
ای یزید! چقدر تو بی حیا و سخت رویی!
📚 الدّمعة السّاكبة،ج ۵/ ص۱۱۵- ۱۱۷
📚معالي السّبطين ج٢ص١۶٠
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی #زیارت_سیدالشهداء_علیه_السلام
◼️ سِرّ عظیم پیاده روی به طرف مزار مطهر سیدالشهدا علیه السلام....
با پای پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا علیه السلام به خودیِ خود، موضوعیت دارد و چندین روایت، صراحتاً در اجر عظیم پیاده روی به طرف مزار مطهر امام حسین علیه السلام وارد شده است از جمله :
🔷 امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیه السلام إِنْ کَانَ مَاشِیاً کُتِبَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِیَ عَنْهُ سَیِّئَةٌ
▪️هر که به قصد زیارت حسین بن علی علیه السلام از خانه خارج شود، اگر پیاده باشد به هر گامی که برمیدارد، برایش یک کار نیکو نوشته میشود و یک کار بد از او محو میشود،
حَتَّی إِذَا صَارَ فِی الْحَیْرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُفْلِحِینَ الْمُنْجِحِینَ حَتَّی إِذَا قَضَی مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ
▪️ و چون در حرم مطهر قدم بر میدارد ، خداوند او را از رستگاران و نجات یافتگان نویسد، و چون آیین زیارت را به جای آورد خداوند او را از رستگاران نویسد،
حَتَّی إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یُقْرِئُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَی
▪️ و چون قصد بازگشت کند فرشته ای نزد او آید و گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله به تو سلام میرساند و میفرماید که کار از سر بگیر که همه گذشته ات آمرزیده شد.
📚 کامل الزیارات: ص۱۳۲
🔷 ابی صامت گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که میفرمود:
مَنْ أَتَی الْحُسَیْنَ علیه السلام مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَیِّئَةٍ وَ رَفَعَ لَهُ أَلْفَ دَرَجَةٍ
▪️ هر که پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام بیاید، خداوند به هر گامش برای او هزار حسنه نویسد و هزار سیئه از وی پاک نماید و مرتبه اش را هزار درجه بالا ببرد
📚کامل الزیارات:ص ۲۲۱
🔷 ابی سعید قاضی گوید:شنیدم که امام صادق علیه السلام فرمود:
مَنْ أَتَی قَبْرَ الْحُسَیْنِ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ قَدَمٍ یَرْفَعُهَا وَ یَضَعُهَا عِتْقَ رَقَبَةٍ مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیلَ وَ مَنْ أَتَاهُ فِی سَفِینَةٍ فَکُفِئَتْ بِهِمْ سَفِینَتُهُمْ نَادَی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ طِبْتُمْ وَ طَابَتْ لَکُمُ الْجَنَّةُ
▪️هر که پیاده به زیارت قبر مطهر امام حسین علیه السلام بیاید، خداوند برای هر گامی که بر میدارد و بر زمین میگذارد، آزاد کردن یک اسیر از فرزندان اسماعیل علیه السلام را مینویسد. و هر که سوار بر لنج به زیارت وی آید و از روی لنج به دریا بیفتند، منادی از آسمان فریاد بر میآورد که نیک روزگار باشید و بهشت شما را گوارا باد.
📚 کامل الزیارات: ص۱۳۴
🔷 امام صادق علیه السلام در روایتی دیگر فرمودند:
من اغتسل فی الفرات ثمّ مشی إلی قبر الحسین علیه السلام، کان له بکلّ قدمٍ یرفعها ویضعها حجّة متقبّلة بمناسکها
📚هر کس با آب فرات غسل نماید سپس با پای پیاده به طرف قبرمطهر امام حسین علیه السلام راه بیفتد در ازای هر قدمی که بر میدارد برای او یک حج مقبول با تمامی مناسک و اعمالش را می نویسند.
📚التهذیب: ج۵۳ص/۶ ح ۴
🔷 امام صادق علیه السلام در روایتی دیگر فرمودند :
إِنَّ الرَّجُلَ یَخْرُجُ إِلَی قَبْرِ الْحُسَیْنِ علیه السلام فَلَهُ إِذَا خَرَجَ مِنْ أَهْلِهِ بِأَوَّلِ خُطْوَةٍ مَغْفِرَةُ ذُنُوبِهِثُمَّ لَمْ یَزَلْ یُقَدَّسُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَتَّی یَأْتِیَهُ
▪️ همانا انسان به زیارت مزار امام حسین علیه السلام رهسپار میشود و چون از نزد خانواده اش بیرون میآید، با نخستین گامش گناهانش بخشیده میشود و همچنان به هر گامش مبارک و مطهر میگردد تا آنگاه که به آن مزار مطهر رسد.
فَإِذَا أَتَاهُ نَاجَاهُ اللَّهُ عَبْدِی سَلْنِی أُعْطِکَ ادْعُنِی أُجِبْکَ اطْلُبْ مِنِّی أُعْطِکَ سَلْنِی حَاجَةً أَقْضِهَا لَکَ قَالَ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام وَ حَقٌّ عَلَی اللَّهِ أَنْ یُعْطِیَ مَا بَذَلَ
▪️ و چون به زیارت آن حضرت مشرف شود، خداوند به وی الهام کند که ای بنده من! درخواست کن تا به تو عطا کنم، مرا بخوان تا تو را اجابت کنم، از من بخواه تا به تو ببخشم، از من تقاضایی کن تا آن را برآورده سازم. امام صادق علیه السلام افزود: و سزاست خدای را که تا وقتی وی (از جان و مال خود) بذل میکند، به وی عطا نماید.
📚 ثواب الاعمال ص۸۲
🔷 راوی گوید از امام صادق عليه السلام پرسیدم؟
فما لمن زاره ماشیاً؟
▪️چه ثوابی دارد کسی که پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام میرود؟
حضرت فرمودند:
له بکلّ خطوة حجّة وعمرة...ادامه دارد👇
🕌 @masjedolaghsa
▪️برای هر قدمش یک حج و یک عمره. می نویسند.
📚فضل زیارة الحسین علیه السلام: ۶۲ ح ۴۳
🔷 علاوه بر روایات فوق، در سیره اهلبیت علیهم السلام وارد شده است با اینکه اسب ها و شتران همراه آن حضرات بودند ولی ایشان با پای پیاده به حج مشرف می شدند؛ این در حالی است که روایات فراوانی در افضلیت زیارت سیدالشهدا علیه السلام بر حج و همچنین افضلیت زمین کربلا بر کعبه، وارد شده است.
به عنوان نمونه به چند روایت در سنت پیاده روی در سیره اهلبیت علیهم السلام اشاره می کنیم :
🔶 از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که فرمودند:
کَانَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ علیه السلام یَحُجُّ مَاشِیاً وَ تُسَاقُ مَعَهُ الْمَحَامِلُ وَ الرِّحَالُ .
▪️«امام حسن مجتبی علیه السلام پای پیاده به حج میرفت، در حالی که محملها و مالهای سواری در کاروان با آن حضرت در حرکت بودند. »
📚بحارالانوار ج۴٣ص٣۵١
🔶در روایتی دیگر از سیره امام حسین علیه السلام آمده است :
لَقَدْ حَجَّ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ علیهما السلام خَمْساً وَ عِشْرِینَ حَجَّةً مَاشِیاً وَ إِنَّ النَّجَائِبَ لَتُقَادُ مَعَهُ عُیُونُ الْمَحَاسِنِ
▪️امام حسین علیه السّلام با پای پیاده بیست و پنج حج به جا آورد، در صورتی که اسبهای خوبی در کاروان آن بزرگوار بود.
📚التهذیب ج٣ص١١۶
🔶 در روایت دیگر آمده است :
حَجَّ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیهما السلام مَاشِیاً فَسَارَ عِشْرِینَ یَوْماً مِنَ الْمَدِینَةِ إِلَی مَکَّة
▪️علی بن الحسین امام سجاد علیه السلام پیاده به حج رفت و از مدینه تا مکه بیست روز در راه بود.
📚 الارشاد: ص۲۷۳
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ چگونه گریه نکند، دختری که هیچ چیز برایش نمانده تا سر و صورتش را از تو و همنشینانت، بپوشاند؟!
نوشته اند :
فقالَت فاطمةُ بنتُ الحسينِ: يا يزيدُ! بَناتُ رسولِ اللّهِ سَبايا؟ فعندها بكى النّاسُ و بكى أهلُ دارهِ حتّى عَلَتِ الأصواتُ،
▪️در مجلس یزید پلید، دختر بزرگ سیدالشهدا علیه السلام، فاطمه علیهاالسلام از جای برخاست و ندا سر داد :
ای یزید! آیا دختران رسول خدا صلی الله علیه و آله، اسیر باشند؟!
با این سخن آن بانوی مکرمه، مردم و تمامی اهل و عیال یزید لعین، به گریه افتادند و صدای گریه ایشان، قصر یزید را فرا گرفت.
كانت سَكينةُ تَستُرُ وَجهَها بِزَنْدِها لأنّها لم تَكُن عندها خِرقَةٌ تَستُرُ بها وَجهَها.فقال: مَن هذه؟ قالوا:سَكينَةُ بنتُ الحسينِ.فقال: أنتَ سَكينَة؟
▪️حضرت سکینه علیهاالسلام، صورتش را با آستین پوشانده بود. چراکه هیچ پارچه ای جز او برایش نمانده رو. تا صورتش را بپوشاند.
یزید گفت :
این دختر کیست؟
گفتند :سکینه.
گفت : تو سکینه هستی؟
فبَكَت، و اختَنَقَت بِعَبرَتِها حتّى كادَت تَطلَعُ روحُها.فقال لها: ما يُبكيكِ؟قالت: كيف لا تَبكي مَن ليسَ لها سِترٌ تَستُرُ وجهَها و رَأسَها عنكَ و عَن جُلَسائِكَ
▪️آن بانوی مظلومه به گریه افتاد و چنان بغض گلویش را گرفت که نزدیک بود روح مبارکش از این عالم مفارقت کند.
یزید گفت : چرا گریه میکنی؟
حضرت سکینه فرمود :
چگونه گریه نکند، دختری که هیچ چیز برایش نمانده تا سر و صورتش را از تو و همنشینانت، بپوشاند؟!
📚معالي السّبطين، ج۲/ ص۱۶۳
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی
◼️ تا خداوندیِ خدا برجاست
پرچم شاه کربلا، بالاست....
حضرت زینب سلاماللهعلیها به حضرت امام سجاد سلاماللهعلیه فرمودند :
يَنْصِبُونَ لِهَذَا الطَّفِّ عَلَماً لِقَبْرِ أَبِيكَ سَيِّدِ الشُّهَدَاءِ لَا يَدرُسُ أَثَرُهُ ، وَ لَا يَعفُو رَسْمُهُ عَلَى كُرُورِ اللَّيَالِي وَ الْأَيَّامِ ، و لَيَجتَهِدَنَّ أَئِمَّةُ الْكُفْرِ وَ أَشْيَاعُ الضَّلَالَةِ فِي مَحوِهِ وَ تَطمِيسِهِ فَلَا يَزْدَادُ أَثَرُهُ إِلَّا ظُهُوراً ، وَ أَمْرُهُ إِلَّا عُلُوّاً.
▪️پرچمی را برای پدرت به اهتزاز درخواهند آورد که هیچگاه اثر آن از بین نخواهد رفت و گذشت شبها و روزها آن را کهنه نخواهد ساخت و امامان کفر و پیروان ضلالت اقدام به محو و پنهان کردن این آثار خواهند کرد ولی چیزی جز تلألؤ روزافزون و آشکاری بیشتر در برنخواهد داشت.
📚بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۸۰ .
📚 كامل الزيارات، ص۲۶۲ .
📚 عوالم العلوم، ج ۱۷، ص ۳۶۲
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
❤️ فاطمة الزهراء علیها السلام
إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا وَ إِلَّا فَلَا.
🔹حضرت زهرا علیها السلام
اگر به آنچه تو را فرمان دادهایم عمل کنی، و از آنچه تو را از آن نهی کردهایم بپرهیزی، تو از شیعیان مایی، وگرنه از شیعیان ما نیستی.
📚 بحار الانوار، ج65، ص155
🗂 #ویژگی_مومنان #عالم_بی_عمل
🕌 @masjedolaghsa