◼️ روایتی مَملوّ از معارف، در فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
هر گاه امام حسین علیه السّلام را زیارت میکنید، زبان خود را جز از گفتن خیر، باز دارید، زیرا ملائکه شبانه روزی که حافظ مردم و موجودات هستند، نزد آن ملائکه ای که در حائر امام حسین علیه السّلام میباشند، میآیند و با آنان مصافحه میکنند، ولی ایشان از شدت گریه جوابشان را نمی گویند. آنان تا زوال آفتاب و روشن شدن طلوع فجر در انتظار تکلم ایشان میمانند. سپس راجع به موضوعی از امر آسمان جویا میشوند. آنان مابین زوال آفتاب و طلوع فجر سخن نمی گویند و از گریه و دعا خسته نمی شوند و در آن دو وقت از یاران خود روگردان نخواهند شد. زیرا هر وقت شما سخن بگویید، متوجه شما هستند.
گفتم: فدایت شوم! چه چیزی است که درباره آن از ایشان جویا میشوند، کدام یک از آنان از دیگری پرسش میکنند، آیا آن ملائکه ای که حافظ بر موجودات هستند سؤال مینمایند یا آنهایی که موکل به حائر امام حسین علیه السّلام میباشند؟
فرمود: ملائکه حائر امام حسین علیه السّلام از آنان پرسش میکنند، زیرا ملائکه حائر از حائر دور نمی شوند، ولی ملائکه ای که حافظ بر موجودات هستند نزول و صعود مینمایند.
گفتم: چه موضوعی را از آنان جویا میشوند؟
فرمود: هر گاه آنان عروج میکنند، به اسماعیل که ملک هوا است بر میخورند و چه بسا میشود که پیامبر خدا، فاطمه، حسن، حسین علیهم السّلام، و امامانی را که گذشته اند، نزد اسماعیل میبینند. سپس آن بزرگواران از ملائکه راجع به موضوعاتی و از افرادی که از شما به زیارت امام حسین علیه السّلام حاضر شده اید جویا میشوند و میفرمایند: آنان را به دعای خود بشارت دهید!
ملائکه حافظین میگویند: چگونه ما به ایشان بشارت دهیم، در صورتی که آنان سخن ما را نمی شنوند؟ میفرمایند:
برای ایشان برکت بخواهید و دعای خیر کنید. این بشارتی است که از طرف ما برای ایشان است. هنگامی که آنان بر میگردند، زوار امام حسین علیه السّلام را به وسیله بالهای خود محفوظ میدارند تا مکان شما را احساس نمایند و ما آنان را به خدایی میسپاریم که امانتهای او ضایع نمی شوند.
وَ لَوْ یَعْلَمُوا مَا فِی زِیَارَتِهِ مِنَ الْخَیْرِ وَ یَعْلَمُ ذَلِکَ النَّاسُ لَاقْتَتَلُوا عَلَی زِیَارَتِهِ بِالسُّیُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِی إِتْیَانِهِ .
▪️اگر مردم بدانند چه خیری در زیارت امام حسین علیه السّلام میباشد، با شمشیر برای زیارت حسین علیه السّلام با یکدیگر قتال میکنند و اموال خود را برای تشرف به زیارت امام حسین علیه السّلام میفروشند.
وَ إِنَّ فَاطِمَةَ علیها السلام إِذَا نَظَرَتْ إِلَیْهِمْ وَ مَعَهَا أَلْفُ نَبِیٍّ وَ أَلْفُ صِدِّیقٍ وَ أَلْفُ شَهِیدٍ وَ مِنَ الْکَرُوبِیِّینَ أَلْفُ أَلْفٍ یُسْعِدُونَهَا عَلَی الْبُکَاءِ
▪️فاطمه زهرا علیها السّلام در حالی به زائران امام حسین علیه السّلام نظر میکند که تعداد هزار پیغمبر، هزار صدّیق، هزار شهید و هزار هزار ملائکه کروبیّین با آن بانو هستند و او را در گریه کردن یاری مینمایند.
إِنَّهَا لَتَشْهَقُ شَهْقَةً فَلَا تَبْقَی فِی السَّمَاوَاتِ مَلَکٌ إِلَّا بَکَی رَحْمَةً لِصَوْتِهَا
▪️ فاطمه زهرا علیهاالسلام ناله و فریادی میزند که تمامی ملائکه آسمانها به علت ناله آن بانو گریان میشوند. حضرت زهرا آرام نمی شود.
تا این که پیامبر خدا میآید و به وی میفرماید:
ای دخترم! تو کلیه ملائکه آسمانها را گریان نمودی. آرام باش دخترم.
إِنَّهَا لَتَنْظُرُ إِلَی مَنْ حَضَرَ مِنْکُمْ فَتَسْأَلُ اللَّهَ لَهُمْ مِنْ کُلِّ خَیْرٍ
▪️ فاطمه زهرا سلام الله علیها، به آن افرادی که از شما برای زیارت امام حسین علیه السّلام حاضر شده اند نظر رحمت میکند و هر خیری را از خدا برای آنان میخواهد.
وَ لَا تَزْهَدُوا فِی إِتْیَانِهِ فَإِنَّ الْخَیْرَ فِی إِتْیَانِهِ أَکْثَرُ مِنْ أَنْ یُحْصَی.
▪️مبادا شما از زیارت قبر امام حسین علیه السّلام کناره گیری کنید، زیرا زیارت امام حسین علیه السّلام به قدری خیر دارد که قابل شماره نیست.
📚کامل الزیارات
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ اعتراض رأس الجالوت در مجلس یزید پلید...
رئیس یهودیان ( راس الجالوت) وارد بر یزید شد و دید که یزید با چوب دستی اش سر مطهر سیدالشهدا علیه السلام را بر گرداند و بر لب و دندان نازنین امام علیه السلام میزند.
پرسید: این سر، سر کیست که زیباتر از او تا به حال ندیده بودم؟ یزید گفت: سر مردی خارجی است.
پرسید: او کیست؟ گفت: حسین علیه السّلام!
پرسید: پسر کیست؟ گفت: پسر علی علیه السّلام است.
پرسید: مادر او کیست؟ گفت: فاطمه علیها السّلام! پرسید: فاطمه کیست؟ گفت: دختر محمد صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم.
پرسید: پیامبرتان؟ گفت: بله!
یهودی گفت: خدا به شما جزای خیر ندهد! تا دیروز پیامبر شما بود و امروز نوه او را میکشید؟
وای بر تو! بین من و داود نبی سی و چند نسل پدری هست و وقتی یهودیان مرا میبینند،مرا تعظیم می کنند و خاک از زیر قدم هایم به عنوان تبرک بر می دارند .
سپس به طرف طشت آمد و سر مطهر را برداشت و بوسید و گفت: گواهی میدهم که معبودی جز خدا نیست و جدت محمد رسول خداست. پس یزید دستور داد او را بکشند.
📚الخرائج و الجرائح راوندی ج٢ص۵٧٧
📚بحارالأنوار ج ۴۵ص١٨۴
📚المنتخب ج٢ص۴٨۶
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ حکایت کلیسای حافر از زبان یک نصرانی در مجلس یزید لعین...
از امام زين العابدين علیه السلام روايت شده است كه چون سر بريده امام حسين عليه السلام را نزد يزيد آوردند، مجالس ميگسارى ترتيب مى داد و سر مبارك را مى آورد و در مقابل خود مى گذاشت و بر آن سفره ميخوارگى مى كرد.روزى سفير پادشاه روم كه خود يكى از اشراف و بزرگان بود و در مجلس حضور داشت، گفت:
«اى شاه عرب! اين سر از كيست؟ »
يزيد گفت: «تو را با اين سر چه كار؟ »
گفت: «من كه به نزد پادشاه باز مى گردم، از آنچه ديدهام از من مى پرسد.دوست داشتم كه داستان اين سر و صاحب سر را برايش گفته باشم تا او نيز شريك شادى و سرور تو باشد.»
يزيد ملعون گفت: «اين سر حسين بن على بن ابيطالب است.»
رومى گفت: «مادرش كيست؟ »
گفت: «فاطمه، دختر رسول خدا! »-
نصرانى گفت: «نفرين بر تو و دين تو! دين من كه بهتر از دين شماست؛ زيرا پدر من از نوادگان داوود است و ميان من و داوود پدران بسيارى فاصله است و نصارى مرا بزرگ مى شمارند و از خاك پاى من به عنوان تبرك كه من نواده داوودم برمى دارند و شما پسر دختر رسول خدا را مى كشيد با اين كه ميان او و پيغمبر شما يك مادر بيشتر فاصله نيست.اين چه دينى است؟ »
سپس به يزيد گفت: «داستان كليساى حافر را شنيده اى؟ »
گفت: «بگو تا بشنوم.»
گفت: «دريايى است ميان عمّان و چين كه يك سال راه است و هيچ آبادى در آن نيست، مگر يك شهر كه در وسط درياست؛ هشتاد فرسخ در هشتاد فرسخ.شهرى بزرگ تر از آن روى زمين نيست، صادراتش كافور و ياقوت است و درختانش همه عود و عنبر و در تصرف نصارى است و هيچ يك از پادشاهان را به جز نصارى آن جا ملكى نيست و در اين شهر كليساهاى بسيارى است كه از همه بزرگ تر، كليساى حافر است.از محراب آن كليسا حقه طلايى آويزان است كه ناخنى در ميان آن حقه است و مى گويند: ناخن درازگوشى است كه عيسى سوار بر آن مى شد.نصارى آن حقه را بر حريرى پيچيده اند و همه ساله يك جهان از نصارى آن جا مى آيند و بر گرد آن حقه طواف مى كنند و آن را مى بوسند و در نزد آن حاجت هاى خود را از خداى تعالى مى خواهند.اين رفتار و عقيده آنان است نسبت به ناخن درازگوشى كه به گمانشان ناخن درازگوش سوارى پيغمبرشان است.و شما پسر دختر پيغمبر خود را مى كشيد.خداوند شما را و دين شما را مبارك نكند.»
يزيد لعين گفت: «اين نصرانى را بكشيد تا آبروى مرا در كشور خود نبرد.»
چون نصرانى احساس كرد كه يزيد درصدد كشتن او است، گفت: «مگر تصميم كشتن مرا دارى؟
گفت: «آرى.»
گفت: «بدان كه من ديشب پيغمبر شما را به خواب ديدم كه به من مى فرمود: «اى نصرانى! تو اهل بهشتى» و من از سخن آن حضرت درشگفت شدم.شهادت مى دهم كه نيست خدايى به جز خداوند و محمّد فرستاده او است.»
سپس از جاى خود پريد و سر امام حسين عليه السّلام را برداشت و بر سينه گرفت و او را مى بوسيد و گريه مى كرد تا كشته شد.
📚 لهوف، /ص ۱۹۰- ۱۹۳
📚مقتل الحسين الخوارزمي ص٧٣
📚بحارالانوار ج ۴۵ص١۴١
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی
. ◼️ خداوند مرا به خاطر گناهانم از شما محروم نکند...
در یکی از زیارت نامه های سیدالشهداء عَلَيْهِ السَّلَام، فرازی بسیار زیبا و قابل تامل (خصوصا در مثل این روز ها) آمده است که :
لَمْ یَتَوَسَّلِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَی اللَّهِ بِوَسِیلَةٍ هِیَ أَعْظَمُ حَقّاً وَ لَا أَوْجَبُ حُرْمَةً وَ لَا أَجَلُّ قَدْراً عِنْدَهُ مِنْکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ
▪️توسل کنندگان به درگاه الهی به هیچ وسیله ای که نزد او حقی عظیمتر و حرمتی واجب تر و قدر و منزلتی والاتر از وجود شما اهل بیت داشته باشد، توسل نجسته اند.
لَا خَلَّفَنِیَ اللَّهُ عَنْکُمْ بِذُنُوبِی وَ جَمَعَنِی وَ إِیَّاکُمْ فِی جَنَّةِ عَدْنٍ الَّتِی أَعَدَّهَا لَکُمْ وَ لِأَوْلِیَائِکُمْ إِنَّهُ خَیْرُ الْغَافِرِینَ وَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ
▪️ خداوند مرا به خاطر گناهانم از شما، محروم نکند و باشد که مرا با شما در بهشت عدنی که آن را برای شما و دوستدارانتان آماده داشته است، گرد آورد که او بهترین بخشندگان است و مهربانترین مهربانان است.
📚 مصباح الزائر ص١٣١
📚 بحارالانوار ج٩٨ص٢٢۶
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید #امام_سجاد_علیه_السلام
◼️ وقتی که یزید لعین، قصد گرفتن جان امام سجاد علیه السلام را می کند....
وقتی که اسرا در مجلس یزید پلید بودند، آن ملعون لباس هایی فاخر و گران قیمت و کفش های طلاکوبی پوشیده بود و با غرور و تکبر راه می رفت که امام سجاد علیه السلام این آیه را قرائت فرمودند:
مَا أَصَابَ مِن مُّصِیبَةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی أَنفُسِکُمْ إِلَّا فِی کِتَابٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَا ۚ إِنَّ ذَلِکَ عَلَی اللَّهِ یَسِیرٌ. لِّکَیْلَا تَأْسَوْا عَلَی مَا فَاتَکُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاکُمْ ۗ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ ۞
▪️ (هیچ مصیبتی ناخواسته در زمین و نه در وجود شما روی نمی دهد مگر این که همه آنها قبل از آن که زمین را بیافرینیم در لوح محفوظ ثبت است. و این امر برای خدا آسان است.این بخاطر آن است که برای آنچه از دست داده اید تأسف نخورید، و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشید. و خداوند هیچ متکبّر فخرفروشی را دوست ندارد.)
فغضب يزيد (لعنه اللّه) و قال: خذوه و اضربوا عنقه.فبكى عليّ بن الحسين عليهما السّلام و نظر إلى السّماء
▪️پس یزید، خشمناک شد و دستور داد که :او را بگیرید و گردنش را بزنید.
امام سجاد علیه السلام گریست و رو به آسمان نمود و اشعاری چنین فرمود :
ای جد من ای رسول خدا، تو را صدا میزنم. می بینی حبیبت کشته شد و حق فرزندانت را ضایع کردند.
در دمشق در حالی که سر تا پایم رابسته بوده و هیچ هوا داری از میان خلق نداشتم، مرا می کشاندند.
پست ترین افراد (یزید لعین) در مورد ما حکم میکند و ای پراکندگی ما را شماتت میکند.
مامورین آمدند و عمامه امام علیه السلام را به دورش پیچیدند و خواستند او را ببرند که زنان اهلبیت علیهم السلام دور او را گرفتند و زینب کبری خودش را به روی او انداخت و فرمود:ای یزید! تورا بس است دیگر از ریختن خون ما.
حضرت ام کلثوم علیها السلام نیز فرمود :
تو را بس نبود از آن بلاهایی که بر سرمان آوردی و زمین را از خون اهلبیت علیهم السلام سیراب کردی!؟
فقط همین تازه جوان برایمان مانده و تو می خواهی دیگر نسل رسول خدا صلی الله علیه و آله را قطع کنی؟!
پس همه حاضران در جلسه گریستند و بعضی از مشاوران یزید لعین به او گفتند :تو را به خدا از او در گذر چرا که سنّ زیادی ندارد.
یزید ، دستور داد تا امام علیه السلام را رها کنند.
ثمّ إنّ عليّ بن الحسين عليهما السّلام أقبل على يزيد (لعنه اللّه) و قال له: سألتك باللّه يا يزيد! إذا كان لا بدّ من قتلي، فابعث مع هؤلاء النّسوة من يوصلهنّ إلى حرم جدّهنّ رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله. قال: فضجّت النّاس بالبكاء و النّحيب
▪️پس امام سجاد علیه السلام رو به یزید کردند و فرمودند :
ای یزید! اگر قصد داری مرا بکشی تو را به خدا سوگند میدهم که همراه این زن ها کسی را بفرستی تا آن ها را به حرم جدّشان رسول خدا صلی الله علیه و آله برساند.
پس گریه حاضرین بیشتر شد و در اثر این کلام امام علیه السلام ضجه می زدند.
یزید از ترس اینکه فتنه ای نشود، گفت ای جوان!
آسوده خاطر باش. که کسی جز تو آن ها را به مقصد نمی رساند.
سپس آن ملعون به یکی از اصحابش که زبان قوی و تندی داشت، گفت :
از منبر بالا برو و به علی و حسن و حسین (علیهم السلام) ناسزا بگو و از نسبت دادن هر چه بدی و ناسزاهست، کوتاهی مکن.
پس آن صحابی نانجیب، همین کار را کرد.
فأقبلت عليه سكينة، و قالت: ويلك يا يزيد! و أيّ مساوئ لأبي و جدّي؟ فقال لها: اسكتي يا ابنة الخارجيّ. قالت: يا يزيد! ما أقلّ حياءك و أصلب وجهك
▪️حضرت سکینه علیهاالسلام رو به یزید پلید کرد و فرمود :
وای بر تو ای یزید! پدر و جد من، چه بدی داشتند؟!
یزید لعین گفت :ای خارجی زاده! ساکت شو!
حضرت سکینه علیهاالسلام فرمود :
ای یزید! چقدر تو بی حیا و سخت رویی!
📚 الدّمعة السّاكبة،ج ۵/ ص۱۱۵- ۱۱۷
📚معالي السّبطين ج٢ص١۶٠
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی #زیارت_سیدالشهداء_علیه_السلام
◼️ سِرّ عظیم پیاده روی به طرف مزار مطهر سیدالشهدا علیه السلام....
با پای پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا علیه السلام به خودیِ خود، موضوعیت دارد و چندین روایت، صراحتاً در اجر عظیم پیاده روی به طرف مزار مطهر امام حسین علیه السلام وارد شده است از جمله :
🔷 امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیه السلام إِنْ کَانَ مَاشِیاً کُتِبَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِیَ عَنْهُ سَیِّئَةٌ
▪️هر که به قصد زیارت حسین بن علی علیه السلام از خانه خارج شود، اگر پیاده باشد به هر گامی که برمیدارد، برایش یک کار نیکو نوشته میشود و یک کار بد از او محو میشود،
حَتَّی إِذَا صَارَ فِی الْحَیْرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُفْلِحِینَ الْمُنْجِحِینَ حَتَّی إِذَا قَضَی مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ
▪️ و چون در حرم مطهر قدم بر میدارد ، خداوند او را از رستگاران و نجات یافتگان نویسد، و چون آیین زیارت را به جای آورد خداوند او را از رستگاران نویسد،
حَتَّی إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یُقْرِئُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَی
▪️ و چون قصد بازگشت کند فرشته ای نزد او آید و گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله به تو سلام میرساند و میفرماید که کار از سر بگیر که همه گذشته ات آمرزیده شد.
📚 کامل الزیارات: ص۱۳۲
🔷 ابی صامت گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که میفرمود:
مَنْ أَتَی الْحُسَیْنَ علیه السلام مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَیِّئَةٍ وَ رَفَعَ لَهُ أَلْفَ دَرَجَةٍ
▪️ هر که پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام بیاید، خداوند به هر گامش برای او هزار حسنه نویسد و هزار سیئه از وی پاک نماید و مرتبه اش را هزار درجه بالا ببرد
📚کامل الزیارات:ص ۲۲۱
🔷 ابی سعید قاضی گوید:شنیدم که امام صادق علیه السلام فرمود:
مَنْ أَتَی قَبْرَ الْحُسَیْنِ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ قَدَمٍ یَرْفَعُهَا وَ یَضَعُهَا عِتْقَ رَقَبَةٍ مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیلَ وَ مَنْ أَتَاهُ فِی سَفِینَةٍ فَکُفِئَتْ بِهِمْ سَفِینَتُهُمْ نَادَی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ طِبْتُمْ وَ طَابَتْ لَکُمُ الْجَنَّةُ
▪️هر که پیاده به زیارت قبر مطهر امام حسین علیه السلام بیاید، خداوند برای هر گامی که بر میدارد و بر زمین میگذارد، آزاد کردن یک اسیر از فرزندان اسماعیل علیه السلام را مینویسد. و هر که سوار بر لنج به زیارت وی آید و از روی لنج به دریا بیفتند، منادی از آسمان فریاد بر میآورد که نیک روزگار باشید و بهشت شما را گوارا باد.
📚 کامل الزیارات: ص۱۳۴
🔷 امام صادق علیه السلام در روایتی دیگر فرمودند:
من اغتسل فی الفرات ثمّ مشی إلی قبر الحسین علیه السلام، کان له بکلّ قدمٍ یرفعها ویضعها حجّة متقبّلة بمناسکها
📚هر کس با آب فرات غسل نماید سپس با پای پیاده به طرف قبرمطهر امام حسین علیه السلام راه بیفتد در ازای هر قدمی که بر میدارد برای او یک حج مقبول با تمامی مناسک و اعمالش را می نویسند.
📚التهذیب: ج۵۳ص/۶ ح ۴
🔷 امام صادق علیه السلام در روایتی دیگر فرمودند :
إِنَّ الرَّجُلَ یَخْرُجُ إِلَی قَبْرِ الْحُسَیْنِ علیه السلام فَلَهُ إِذَا خَرَجَ مِنْ أَهْلِهِ بِأَوَّلِ خُطْوَةٍ مَغْفِرَةُ ذُنُوبِهِثُمَّ لَمْ یَزَلْ یُقَدَّسُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَتَّی یَأْتِیَهُ
▪️ همانا انسان به زیارت مزار امام حسین علیه السلام رهسپار میشود و چون از نزد خانواده اش بیرون میآید، با نخستین گامش گناهانش بخشیده میشود و همچنان به هر گامش مبارک و مطهر میگردد تا آنگاه که به آن مزار مطهر رسد.
فَإِذَا أَتَاهُ نَاجَاهُ اللَّهُ عَبْدِی سَلْنِی أُعْطِکَ ادْعُنِی أُجِبْکَ اطْلُبْ مِنِّی أُعْطِکَ سَلْنِی حَاجَةً أَقْضِهَا لَکَ قَالَ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام وَ حَقٌّ عَلَی اللَّهِ أَنْ یُعْطِیَ مَا بَذَلَ
▪️ و چون به زیارت آن حضرت مشرف شود، خداوند به وی الهام کند که ای بنده من! درخواست کن تا به تو عطا کنم، مرا بخوان تا تو را اجابت کنم، از من بخواه تا به تو ببخشم، از من تقاضایی کن تا آن را برآورده سازم. امام صادق علیه السلام افزود: و سزاست خدای را که تا وقتی وی (از جان و مال خود) بذل میکند، به وی عطا نماید.
📚 ثواب الاعمال ص۸۲
🔷 راوی گوید از امام صادق عليه السلام پرسیدم؟
فما لمن زاره ماشیاً؟
▪️چه ثوابی دارد کسی که پیاده به زیارت امام حسین علیه السلام میرود؟
حضرت فرمودند:
له بکلّ خطوة حجّة وعمرة...ادامه دارد👇
🕌 @masjedolaghsa
▪️برای هر قدمش یک حج و یک عمره. می نویسند.
📚فضل زیارة الحسین علیه السلام: ۶۲ ح ۴۳
🔷 علاوه بر روایات فوق، در سیره اهلبیت علیهم السلام وارد شده است با اینکه اسب ها و شتران همراه آن حضرات بودند ولی ایشان با پای پیاده به حج مشرف می شدند؛ این در حالی است که روایات فراوانی در افضلیت زیارت سیدالشهدا علیه السلام بر حج و همچنین افضلیت زمین کربلا بر کعبه، وارد شده است.
به عنوان نمونه به چند روایت در سنت پیاده روی در سیره اهلبیت علیهم السلام اشاره می کنیم :
🔶 از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که فرمودند:
کَانَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ علیه السلام یَحُجُّ مَاشِیاً وَ تُسَاقُ مَعَهُ الْمَحَامِلُ وَ الرِّحَالُ .
▪️«امام حسن مجتبی علیه السلام پای پیاده به حج میرفت، در حالی که محملها و مالهای سواری در کاروان با آن حضرت در حرکت بودند. »
📚بحارالانوار ج۴٣ص٣۵١
🔶در روایتی دیگر از سیره امام حسین علیه السلام آمده است :
لَقَدْ حَجَّ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ علیهما السلام خَمْساً وَ عِشْرِینَ حَجَّةً مَاشِیاً وَ إِنَّ النَّجَائِبَ لَتُقَادُ مَعَهُ عُیُونُ الْمَحَاسِنِ
▪️امام حسین علیه السّلام با پای پیاده بیست و پنج حج به جا آورد، در صورتی که اسبهای خوبی در کاروان آن بزرگوار بود.
📚التهذیب ج٣ص١١۶
🔶 در روایت دیگر آمده است :
حَجَّ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیهما السلام مَاشِیاً فَسَارَ عِشْرِینَ یَوْماً مِنَ الْمَدِینَةِ إِلَی مَکَّة
▪️علی بن الحسین امام سجاد علیه السلام پیاده به حج رفت و از مدینه تا مکه بیست روز در راه بود.
📚 الارشاد: ص۲۷۳
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#مجلس_یزید
◼️ چگونه گریه نکند، دختری که هیچ چیز برایش نمانده تا سر و صورتش را از تو و همنشینانت، بپوشاند؟!
نوشته اند :
فقالَت فاطمةُ بنتُ الحسينِ: يا يزيدُ! بَناتُ رسولِ اللّهِ سَبايا؟ فعندها بكى النّاسُ و بكى أهلُ دارهِ حتّى عَلَتِ الأصواتُ،
▪️در مجلس یزید پلید، دختر بزرگ سیدالشهدا علیه السلام، فاطمه علیهاالسلام از جای برخاست و ندا سر داد :
ای یزید! آیا دختران رسول خدا صلی الله علیه و آله، اسیر باشند؟!
با این سخن آن بانوی مکرمه، مردم و تمامی اهل و عیال یزید لعین، به گریه افتادند و صدای گریه ایشان، قصر یزید را فرا گرفت.
كانت سَكينةُ تَستُرُ وَجهَها بِزَنْدِها لأنّها لم تَكُن عندها خِرقَةٌ تَستُرُ بها وَجهَها.فقال: مَن هذه؟ قالوا:سَكينَةُ بنتُ الحسينِ.فقال: أنتَ سَكينَة؟
▪️حضرت سکینه علیهاالسلام، صورتش را با آستین پوشانده بود. چراکه هیچ پارچه ای جز او برایش نمانده رو. تا صورتش را بپوشاند.
یزید گفت :
این دختر کیست؟
گفتند :سکینه.
گفت : تو سکینه هستی؟
فبَكَت، و اختَنَقَت بِعَبرَتِها حتّى كادَت تَطلَعُ روحُها.فقال لها: ما يُبكيكِ؟قالت: كيف لا تَبكي مَن ليسَ لها سِترٌ تَستُرُ وجهَها و رَأسَها عنكَ و عَن جُلَسائِكَ
▪️آن بانوی مظلومه به گریه افتاد و چنان بغض گلویش را گرفت که نزدیک بود روح مبارکش از این عالم مفارقت کند.
یزید گفت : چرا گریه میکنی؟
حضرت سکینه فرمود :
چگونه گریه نکند، دختری که هیچ چیز برایش نمانده تا سر و صورتش را از تو و همنشینانت، بپوشاند؟!
📚معالي السّبطين، ج۲/ ص۱۶۳
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
#معارف_حسینی
◼️ تا خداوندیِ خدا برجاست
پرچم شاه کربلا، بالاست....
حضرت زینب سلاماللهعلیها به حضرت امام سجاد سلاماللهعلیه فرمودند :
يَنْصِبُونَ لِهَذَا الطَّفِّ عَلَماً لِقَبْرِ أَبِيكَ سَيِّدِ الشُّهَدَاءِ لَا يَدرُسُ أَثَرُهُ ، وَ لَا يَعفُو رَسْمُهُ عَلَى كُرُورِ اللَّيَالِي وَ الْأَيَّامِ ، و لَيَجتَهِدَنَّ أَئِمَّةُ الْكُفْرِ وَ أَشْيَاعُ الضَّلَالَةِ فِي مَحوِهِ وَ تَطمِيسِهِ فَلَا يَزْدَادُ أَثَرُهُ إِلَّا ظُهُوراً ، وَ أَمْرُهُ إِلَّا عُلُوّاً.
▪️پرچمی را برای پدرت به اهتزاز درخواهند آورد که هیچگاه اثر آن از بین نخواهد رفت و گذشت شبها و روزها آن را کهنه نخواهد ساخت و امامان کفر و پیروان ضلالت اقدام به محو و پنهان کردن این آثار خواهند کرد ولی چیزی جز تلألؤ روزافزون و آشکاری بیشتر در برنخواهد داشت.
📚بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۸۰ .
📚 كامل الزيارات، ص۲۶۲ .
📚 عوالم العلوم، ج ۱۷، ص ۳۶۲
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
❤️ فاطمة الزهراء علیها السلام
إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا وَ إِلَّا فَلَا.
🔹حضرت زهرا علیها السلام
اگر به آنچه تو را فرمان دادهایم عمل کنی، و از آنچه تو را از آن نهی کردهایم بپرهیزی، تو از شیعیان مایی، وگرنه از شیعیان ما نیستی.
📚 بحار الانوار، ج65، ص155
🗂 #ویژگی_مومنان #عالم_بی_عمل
🕌 @masjedolaghsa
❤️ الإمام الصادق علیه السلام
مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ مُحْتَسِباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِيَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَمَا يُمَحَّصُ الثَّوْبُ بِالْمَاءِ فَلَا يَبْقَىٰ عَلَيْهِ دَنَسٌ وَ يُكْتَبُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةٌ وَ كُلِّ مَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ.
🔹امام صادق علیه السلام
کسى که به امید ثواب و اجر به زیارت حسین علیه السلام برود نه از روى کبر و غرور و نه ریا و فخر فروشی، گناهانش پاک میشود همانطور که لباس با آب پاک و طاهر میشود؛ بنابراین هیچ آلودگى بر او باقى نمیماند و با هر گامی که بر زمین میگذارد ثواب یک حج به او داده میشود و با هر قدمی که برمیدارد، ثواب یک عمره برایش ثبت میگردد.
📚 کامل الزیارات، ص144
🗂 #اربعین
🕌 @masjedolaghsa
➖وقتی به یاد سیدالشهداء میافتیم، چه بگوییم❓
🛑..عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ ثُوَیْرٍ قَالَ: کُنْتُ أَنَا وَ یُونُسُ بْنُ ظَبْیَانَ وَ الْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ وَ أَبُو سَلَمَهَ السَّرَّاجُ جُلُوساً عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ، وَ کَانَ الْمُتَکَلِّمُ مِنَّا یُونُسَ وَ کَانَ أَکْبَرَنَا سِنّاً. فَقَالَ لَهُ: جُعِلْتُ فِدَاکَ، إِنِّی کَثِیراً مَا أَذْکُرُ الْحُسَیْنَ عَلَیهِ السَّلامُ، فَأَیَّ شَیْءٍ أَقُولُ؟ فَقَالَ: «قُلْ: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» تُعِیدُ ذَلِکَ ثَلَاثاً، فَإِنَّ السَّلَامَ یَصِلُ إِلَیْهِ مِنْ قَرِیبٍ وَ مِنْ بَعِید.»
📚الكافي، ج۴، ص۵۷۵
🔰از «حسین بن ثُوَیر» نقل شده است:
من و «یونس بن ظَبیان» و «مفضّل بن عمر» و «ابو سلمه سرّاج» نزد امام صادق (علیهالسلام) نشسته بودیم. از بین ما، یونس که از همه ما بزرگتر بود، سخن میگفت.
🔷یونس به امام صادق (علیهالسلام) عرض کرد:
🔹فدایتان شوم، من خیلی یاد امام حسین (علیهالسلام) میافتم. (در چنین حالتی) چه بگویم؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«بگو: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» این را سه بار تکرار کن؛ چراکه سلام، به ایشان میرسد، چه از نزدیک و چه از دور.»
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
کار، دستِ آقاست!
🎙آیت الله محمدتقی بهجت رضوان الله تعالی علیه:
برای قضاء (برآورده شدن) حوائج مهمه، بهترین کار، نذر صلوات است (به هر تعداد که باشد)؛ مخصوصا اگر صلوات، نذر امام زمان ارواحنا فداه باشد.
📚غزل های بی انتها، ص ۲۸۸.
🎙آیتالله مصباح یزدی رضوان الله علیه:
🔸امام عصر عجلاللهفرجهالشریف به مردم برکت میرسانند و آن برکتی است که در اثر توسلات و تضرعات مردم و واسطه قراردادن ایشان به مردم میرسد. در پیشگاه الهی، به برکت دعای ایشان و توجه ایشان، مشکلات توسلکنندگان حل میشود.
🔹البته، این توسلات به خود پیغمبر اکرم و دیگر ائمه صلوات الله علیهم اجمعین نیز میشود، اما ارتباط با وجود مقدس ولیعصر نزدیکتر است. طبق بعضی بیانات، حتی وقتی مردم به پیغمبر اکرم یا ائمه اطهار صلوات الله علیهم اجمعین هم متوسل میشوند، آنها امر را به امامِ حیّ، حواله میدهند و اوست که نهایتاً حوائج مردم را برآورده و مشکلات آنها رفع میکند.
۱۳۹۱/۰۴/۱۷
#مهدویت
#امام_زمان
#ولیعصر ارواحنافداه
#توسل
#صلوات
#آیت_الله_بهجت
#مسجدالاقصی
💐به ارواح تمام معتقدان، منتظران و دلسوختگان حضرت ولیعصر ارواحنافداه صلواتی هدیه بفرمائید.
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯
📌همه را با يک چشم بنگر
#نهج_البلاغه
💌نامه امیرالمومنین علیهالسلام به ابن عباس فرماندار بصره
▫️سَعِ النَّاسَ بِوَجْهِکَ وَ مَجْلِسِکَ وَحُکْمِکَ
💠با چهره اى باز با مردم روبه رو شو، و مجلست براى خاص و عام گشاده دار و در حکم و داورى همه را يکسان بنگر»;
✍گشاده رويى و اظهار محبّت به همه مردم رمز پيشرفت و موفقيت و سبب خاموش شدن آتش فتنه هاست. همان گونه که در حديث معروفى از رسول اکرم(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم که فرمود: «إنَّکُمْ لَنْ تَسَعُوا النّاسَ بِأمْوالِکُمْ فَسَعُوهُمْ بِأخْلاقِکُمْ; شما هرگز نمى توانيد با اموال خود همه مردم را راضى کنيد (زيرا اموال شما محدود و خواسته هاى مردم نامحدود است) بنابراين آنهارا با اخلاق نيک و گشاده رويى (که سرمايه اى فنا ناپذير است) از خود راضى کنيد».
توسعه مجلس نيز اشاره به اين است که نبايد درِ خانه يا محل حکومتت تنها به روى گروه خاصى گشوده باشد، بلکه بايد همه مردم به ويژه مظلومان به آن راه پيدا کنند و سفره دل خود را پيش تو بگشايند.اما در مورد توسعه حکم منظور آن است که هرگز نبايد داورى و قضاوت تو به نفع گروه خاصى باشد، بلکه همه قشرها بايد از حکم عادلانه برخوردار باشند.
📘#نامه_76
#مسجدالاقصی
╭┅───────────┅╮
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
╰┅───────────┅╯