May 11
با سلام و تبریک اعیاد شعبانیه🌺🌺
✍حتمااا شمام وقتی با طب اسلامی آشنا شدید و فهمیدید که مثلا سیب زمینی و گوجه و رب و اسفناج و .... باید از سفره غذایی خانواده حذف بشه ، یه شوک بزرگ بود براتون که پس چی بخوریم؟!!!
🍃هدف از راه اندازی این کانال
#تهیه ، #جمع آوری و #ساماندهی دستورات آشپزی مورد تایید طب اسلامیه
که هم به کار #خودمون میاد
هم وقتی با کسی از ممنوعات تغذیه طب اسلامی گفتیم ، #دست پری از #جایگزین های سالم غذایی داشته باشیم...
🍃ممنون میشیم در این راه بزرگ با ما همراه باشید
و خلاقیت های تغذیه ای خودتون رو هم برامون بفرستید
4_5870806709756233072.pdf
236.8K
☝️☝️☝️☝️☝️
⛔️ پرهیزهای بهداشتی تغذیه ای طب اسلامی
⛔️ اغذیه ممنوع الاجتماع
⛔️ اغذیه مطلوب الاجتماع
⛔️ ممنوع الاکل
⛔️ ممنوع الشرب
⛔️ پرهیزات زناشویی
⛔️ پرهیزات حمام
⛔️پرهیزات مسواک
@matbakh_setad
💠 #برنامه_غذایی
ادریس بن عبد الله گفت:
در نزد امام صادق(ع) بودم که سخن از گوشت به میان آمد
و آنحضرت فرمود:
«یک روز #گوشت🍖 بخور و روز دیگر از #شیر استفاده کن و روز بعد چیز دیگری🍲🍳🍵».
📚 المحاسن ، جلد۲ ، ص۴۷۰
🍃🍃🍃🍃
بر مبنای این روایت کلیه دستورات تغذیه ای این کانال در سه دسته قرار میگیرند :
🍗 #لحمی (گوشتی)
#لبنی (شیری)
🌱 #نباتی (گیاهی)
✍کپی از مطالب کانال بدون ذکر منبع،شرعااا جایز نیست!!!
•✾ مطبخ ستاد"احیای طب اسلامی"✾•
@matbakh_setad
💠 #لحمی(گوشتی) 🗃🗃 #سوپ_آش
🍲🍲🍲🍲آش #سکباج (شوربای ایرانی)
🍏🍎مواد لازم برای 4 نفر👇👇
گوشت گوسفندی تازه 300گرم
زردک 2عدد متوسط
برنج نیم دانه 1پیمانه
پیاز 1عدد درشت
برگ چغندر و تره 1پیمانه
سرکه نیم پیمانه
شکر سرخ نیم پیمانه
آب جوش 6پیمانه
نمک.دارچین.فلفل.زعفران.شحم به میزان لازم
🍃 پیاز را نگینی خرد کرده و همراه شحم درون قابلمه میریزیم
بعد از اینکه پیازها طلایی شد ، گوشت را که بهتر است چرخ شده باشد اضافه میکنیم.
نمک.فلفل.دارچین را افزوده 5دقیقه تفت میدهیم
زردک را که نگینی خرد کرده و 10دقیقه جرا جوشانده ایم به مواد اضافه میکنیم
سپس آب و برنج خیس خورده و برگ چغندر ریز خرد شده را به مواد اضافه کرده به مدت 50 دقیقه میپزیم
بعد از 50 دقیقه شکر و سرکه و زعفران را افزوده 10 دقیقه دیگر میپزیم.
✍ #خواص
این غذا خواص #ضد_پیری دارد
و با #پوکی استخوان مقابله می کند.
گلو درد را تسکین می دهد و قند خون را #تنظیم می کند😍
•✾ مطبخ ستاد✾•
@matbakh_setad
💠 #نباتی 🗃🗃 #املت
#املت_برگ_چغندر😋
یه غذای ساده و مفید با برگ چغندر و پیاز و تخم مرغ
برگ چغندر رو بخارپز میکنیم و کنار میزاریم
پیاز داغ آماده کرده و با برگ چغندر مخلوط میکنیم
یه تفت کوچولو ، بعد روش تخم مرغ میزنیم ، به همین راحتی😊
📚 #خواص
چغندر ، عقل و ذهن را قوی و خون را صاف میکنه....
باعث خواب راحت میشه ، عروق بسته رو باز میکنه
و....
•✾ مطبخ ستاد✾•
🍲 @matbakh_setad
💠 #لبنی 💟 #نان
🍞 #نان_سبوسدار_محلی
🍃مواد لازم برای 4 قرص نان:
✔️آرد سبوسدار گندم 1پیمانه
✔️شیر جوشیده خنک شده نصف پیمانه
✔️نمک نصف قاشق چایخوری
🍃ابتدا نمک و آرد را باهم مخلوط کرده و الک میکنیم
سپس شیر را قاشق قاشق افزوزه و خمیر را ورز میدهیم
وقتی تمام شیر و آرد مخلوط شد و خمیر یک دست به دست آمد روی خمیر را با پارچه نمدار روی خمیر کشیده و 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت میدهیم...
🍃روی میز کار کمی آردپاشی کرده و خمیر را به 4 قسمت تقسیم کرده و چونه میگیریم
چونه ها را گرد کرده و به قطر 2 میلیمتر پهن میکنیم
🍃برای پخت نان بهترین روش پخت روی #ذغال است
برای سهولت در نگهداری و جابجایی تنور بهترین روش مجرب پخت روی زیر #گلدانی_لعاب_نخورده_سفالی است
به این روش که درون ظرفی فلزی مناسب را پر از ذغال افروخته کرده و زیر گلدانی را روی دهانه ظرف قرار داده و 30 دقیقه صبر میکنیم تا زیر گلدانی به آرامی داغ شود
سپس قرص های نان را درون این تنور قرار داده و به مدت 3 دقیقه میپزیم
سپس نان را برگردانده و طرف دیگر را میپزیم
برای جلوگیری از خشک شدن نان هنگام پخت روی تنور در قابلمه قراردهید
دقت کنید قرص نان باید 1 سانتیمتر کوچکتر از زیرگلدانی باشد...
نوش جان😍😋
🍲 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #روش_پخت_نان روی #ساج گلی در خانه.
❇️ امام صادق(ع) :
🔹 شِراءُالحِنطَةِ یَنفِی الفَقرَ وَ شِراءُ الدَّقیقِ یُنشِی الفَقرَ وَ شِراءُ الخُبزَ مَحقٌ
🔸 خرید گندم فقر را می برد و خرید آرد فقر می آورد و خرید نان باعث تباهی و #نابودی می گردد!!!😱
📚 من لایحضره الفقیه ج۳ ص۲۶۸
@matbakh_setad
💠 #سبک_آشپزی_اسلامی
آشپزی باید با این مولفهها باشه
👇👇👇👇
1⃣ حتما با وضو باشه، مخصوصا زمانی که عذر شرعی داری.
⛔️ بی وضو دست به اجاق گاز نزن، در حالت جنابت هم کراهت داره آشپزی کردن.
❌برای سید بن طاووس غذا آوردند گفت این چیه؟ اینو خانوم حایض بی وضو درست کرده. گفتند بله. گفت ببرید این کراهت داره خوردنش. ❌
پس اثر می ذاره، درسته؟؟ ❌
👌👌👌حتما با وضو برید سر اجاق گاز.
2⃣ نیت نذری کردن
❌الان مثلا دوشنبه هست وضو می گیرم، امروز تو مفاتیح نوشته برای امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) است. نیت می کنم من امروز میخوام قرمه سبزی درست کنم، نذر این دو امام عزیز باشه یا چای نذری برای این دو اهل بیت. بعد شروع می کنم کار عادیمو می کنم. غذامو می پزم. ❌
✅ کسانی که با نیت نذری آشپزی انجام میدن، بعد از سه چهار ماه تغییر را در زندگیشون کاملا احساس می کنند.
به چه شکلی❓❓
3⃣ استفاده از اسماء الهی
ما تو آداب اسلامی داریم حتما موقع آشپزی از اسماء الهی استفاده کنید.
مثلا برای اینکه نسل با عفت داشته باشی پسر و دخترت اهل نگاه حرام نباشن این ذکر و زیاد بگو : یاعفیف
❌خودت می بینی امروز حوصله نداری، ذکر« یا باسط » رو بگو.
مادری که حوصله بچه نداری؛میزنیش😰 ناراحتی چرا مادرشدی؟! زیاد بگو یا باسط❌
❌یا کسانی که باردارند، الان یه چیزی هوس می کنند. فردا یه چیزی هوس می کنند، اینا بلند می شن رستوران می رن. اون کارگری که اونجا آشپزی میکنه، شاید اهل رعایت آداب نباشه.
وقتی من اون غذا رو می خورم تمام خبث غذا به من می رسه. ❌
⁉️ حالا من باید چی کار کنم بالاخره باید یه جاهایی برم رستوران و...❓❓❓
✅ اگر قبل از غذا سوره « تین » رو بخونی خبث غذا از بین می ره.
خبث باعث دعوا میشه
خبث باعث میشه نمازت قضا بشه
⛔️ الان به واسطه فضای مجازی و تلگرام زنان ما از آشپزی افتادند. اصن نمی خوان آشپزی کنند. یه جای ارزون هم تو محل پیدا می کنند، یه کبابی ارزون، یه فست فودی ارزون، می گه اینجا ارزونه چیزی نمی شه. همینجا می گیریم. 😔❌❌
از هرجایی غذا نگیرید.
👌👌👌این پیام رو ب دست تمام کسانی برسونید ک میخوان سرباز امام زمان عجلالله تربیت کنن....
🆔 @matbakh_setad
💠 #لحمی. 💟 #آش_سوپ
🍵 #آش_باقلا
🍃مواد لازم برای چهار نفر
باقالی پخته 1پیمانه
گوشت چرخکرده دلخواه نیم پیمانه
گندم پخته 2 پیمانه
پیاز نگینی سرخ شده 1پیمانه
برگ چغندر 2پیمانه
آب جوش 6لیوان
نمک.زردچوبه.شحم به میزان لازم
🍃 دستور تهیه:
ابتدا پیاز را درون قابلمه ریخته و زردچوبه و گوشت را اضافه میکنیم
5 دقیقه تفت داده سپس باقالی و گندم و نمک و آب را اضافه کرده و 45 دقیقه میزیم
بعد از 45 دقیقه سبزی را اضافه کرده و 15 دقیقه دیگر میپزیم
به دلخواه میتوانید از نعنا خشک و پیاز داغ استفاده کنید
به همین راحتی ، به همین خوشمزگی😋😉
🍃 #خواص :
خونساز
استخوانساز
مقوی حافظه
مقوی بدن و...
🍲 @matbakh_setad
💠 #نباتی. 🗃🗃 #حلوا
#حلوای_خرما
سویق گندم (آرد گندم با سبوس تفت داده شده) : 150 گرم
خرما : 500 گرم
روغن کنجد یا زرد یا شحم یا حیوانی: 120 گرم
گلاب : 2 قاشق سوپ خوری
زعفران دم كرده : 1 قاشق مرباخوری
پودر بادام : 1 قاشق سوپ خوری
✍طرز تهیه :
سویق گندم را در روغن مقداری تفت میدهیم.
سپس روغن را به سویق میافزاییم و خوب هم میزنیم
خرما را از هسته جدا میكنیم و با گلاب و زعفران دم كرده به سویق تفت داده میافزاییم و با قاشق بزرگی آن را هم میزنیم.
بعد از این كه این مواد كامل کامل با هم مخلوط شدند
ظرف محتوی حلوا را از روی حرارت بر میداریم تا حلوا كمی سرد شود در این مرحله اگر با تكان دادن ظرف حلوا را ورز دهید تا روغن پس بدهد بهتر است
بعد حلوا را در ظرف مناسبی ریخته و با پودر بادام یا پسته آن را تزئین میكنیم.این حلوا را میتوان با دست به شكلهای مختلف در آورده ومصرف کرد.
📚 #خواص : مقوی و مفید
البته مصرف زیاد آن موجب کاهش نیروی جنسی میشود
•✾ مطبخ ستاد✾•
🍲 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #لبنی. 🗂🗂 #سوپ_آش
🍲 #كله_جوش😋
🍃مواد لازم براي دونفر:
گردو ريز يا آسياب شده ١٠٠ گرم
كشك ١ ليوان
آب ٣ ليوان
پياز ١ عدد درشت
نعناع سائيده شده ٢ قاشق پر غذاخوري
نمك فلفل زردچوبه و روغن به ميزان لازم
🍃طرز تهيه :
ابتدا پياز را خرد و كمي روغن سرخ ميكنيم و زردچوبه ميزنيم
گردوي ريز خرد شده را اضافه و كمي با پياز تفت ميديم ، كشك را با آب مخلوط كرده بهش اضافه ميكنيم همينكه چندقل خورد و كمي آبش تبخير شد نعناع خشك را اضافه ميكنيم و از روي حرارت برميداريم و در ظرف ريخته و نوش جان كنين👌😋
1. نعناع را ميتونين بصورت نعناع داغ درست كنين و بهش اضافه كنين
2.گردو ميتونين با چاقو ريز ريز خرد كنين ميتونين آسياب كنين
3.از كشك غليظ استفاده كنين
4.نكته مهم حتي خيلي مهم 😉 اين غذاي ساده و كم زحمت سرشار از كليسم و پروتئين است و بسيار سريع و راحت است👍
@matbakh_setad
💠 #نباتی 🍲 #باقلا_قاتق
🍃مواد لازم برای۴ نفر:
باقلا ۳۰۰ گرم
شوید ۳ قاشق
تخم مرغ ۳ عدد
سیر ۴ حبه
کره (یا روغن زیتون) ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
🍃طرز تهیه
۱- ابتدا پوست باقلا ها را جدا كرده و در ظرف مناسب كره میریزیم و كمی باقلا را در آن تفت میدهیم
۲- سپس شوید تازه یا شوید خشك، سیر كوبیده(میتوانیم از برگ سیر تازه هم استفاده کرد)، زردچوبه و نمك را اضافه كرده و مخلوط میكنیم بعد از اینكه مواد به خوبی تفت خورد، آب اضافه کرده و همانطور روی حرارت باقی میگذاریم تا باقلا نیم پز شود
۳- پس از جوش آمدن آب، تخممرغ را اضافه میكنیم.این تخممرغها باید خوب پخته شود.در آخر با فلفل غذا را خوشطعم میكنیم.
@matbakh_setad
💠 #لبنی
🎃 #کاکای_کدو
(روشی عالی برای افزایش عقل اونایی که کدو نمیخورن😜 طعم کدو توش پیدا نیست)
🍃مواد لازم:
آرد برنج: 1 لیوان
پوره کدو حلوایی پخته شده: 1 لیوان
شکر سرخ: نصف لیوان(البته مقدارش بسته به مقدار شیرین بودن کدو #متغیره)
تخم مرغ: 1 یا 2 تا
شیر: ۱/۴ لیوان
مغز گردو خرد شده:دلخواه
گلاب
مغز هل کوبیده، زعفران
دارچین و زنجبیل : اختیاری
🍃طرز پخت:
خب اول از همه کدوی پخته شده رو با قاشق له میکنیم
بعدم تخم مرغ و آرد و شکر و زعفران و مغز هل و افزودنیهای دلخواه رو اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم
خب حالا مقدار شیر و گلاب رو جوری می ریزیم که مایه مثل کوکو بشه و خوب هم میزنیم
آها راستی اینم بگم بسته به شیرینی کدوها، شکر رو میزون کنین...یعنی وقتی همه مواد رو قاطی کردین یکم بچشین
تابه رو با روغن می ذاریم روی حرارت تا خوب گرم بشه....
می تونین هم مثل کوکو یک سره بریزین مواد رو .. هم می تونین مثه شامی با قاشق بریزین و دونه دونه سرخ کنین یا اینکه از قالب استفاده کنین ، البته این بستگی به رقیق یا غلیظ بودن مایه کاکا داره
دو طرف کاکا رو سرخ می کنیم و سرو می کنیم ..
@matbakh_setad
💠 #لبنی
🍥 #خامه_محلی
ابتدا شیر محلی را در قابلمه مناسب ریخته و می گذاریم روی حرارت تا به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن شیر میگذاریم ده تا پانزده دقیقه با شعله ملایم بجوشد،بعد حرارت را خاموش کرده و اجازه می دهیم تا شیر کاملا خنک بشود و رویه ببندد.
بعد از خنک شدن شیر، #سرشیر را با ملاقه برمی داریم و در ظرف دیگر میریزیم و می گذاریم چند ساعتی در #یخچال بماند.
بعد از اینکه سرشیر کاملا خنک شد با یک چنگال یا دورکند همزن می زنیم،ابتدا شل میشود ولی بعد #فرم میگرد و سفت می شود.
💫همین که خامه کمی غلیظ شد و شکل گرفت کافیست و دیگر نیاز نیست به هم زدن ادامه دهید در این صورت #خامه تبدیل به #کره خواهد شد.
@matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #آشپزخانه
فیلم طرز تهیه کامل #حلیم (سریع و راحت)😍😋👆👆
🍃این توضیحات (تجربه ای) داره میگم خدمت تون 👆😁🙈
1⃣.از گوشت گوسفندی استفاده کنید
نمک و ادویه رو بهتره همون اول بریزید...
2⃣.وقتی داشتید آب گوشت ومیریختید داخل بلغورگندم پخته شده حتما پیازشو جدا کنید ..👌فقط آب گوشت وبریزید ☺️
3⃣.از روغن های محلی وحیوانی وارگانیک استفاده کنید 👌👌
4⃣.حتمابلغور پخته شده را میکس کنید
عین مال بیرون میشه شک نکنید 😍👌
#نوش_جان
🌺🍃 #آگاهی مقدمه #سلامتی ست
@setad_ehya_teb_eslami
👌 #سلامت_باشید
💠 #لحمی
#شامی_بابلی..
🍃مواد لازم:
🔹سبزی معطر : 500 گرم
(ترجیحا شنبلیله،زلنگ،اناریجه،سرسم،اوجی و دو برابر اینها جعفری،تره،سیر)
🔹گوشت گوسفند: 500 گرم
🔹لپه: ۲۵۰ گرم
🔹پیاز: 2 عدد
🔹تخممرغ: 4 عدد
🔹نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: مقدار لازم
🔹آرد یک تا سه قاشق
🍃 طرز تهیه:
ابتدا گوشت ، پیاز ، کمی دارچین و زردچوبه و 2 لیوان آب روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد به طوری که آب آن به خورد گوشت برود ، لپه را از2-3 ساعت قبل خیس کنید و پس از این مدت بپزید و مانند گوشت بگذارید اب لپه نیز کاملا تمام شود.
گوشت ، لپه و تمام سبزی ها را چرخ کنید و به آن نمک ، فلفل و کمی دارچین بزنید و مخلوط کنید ، تخممرغ ها را تک تک بشکنید و به موادی که چرخ کرده اید اضافه کنید سپس مواد را خوب ورز دهید.
درون تابه ای مناسب روغن بریزد ، کمی از مایه شامی بردارید و کف دست تان بصورت گرد پهن کنید و وسط شامی را با انگشت سوراخی ایجاد کنید ،کمی سفیده تخم مرغ به آن بمالید وشامی را درون روغن با حرارت ملایم سرخ کنید
با توجه به قیمت گوشت😅نسبت ها رو تغییر بدید و بیشتر از لپه استفاده کنید
@matbakh_setad