تنبیه پشیمان کننده جدی جدی شروع شد یا شوخی بود؟
https://eitaa.com/mbehestani
می توان منبر و خطبه و تریبون را تا مدتی تعطیل کرد، تا روند طبیعی دادرسی طی شود، تا طرفین دادگاه مشخص شوند، تا رسیدگی عادلانه انجام گیرد، تا تبرئه شود، ...، بعد منبر و خطبه و تریبون دوباره برقرار شود.
اما هیچگاه نمی توان اسلام و ارزشها و منافع ملی را تعطیل کرد. فرهنگ عذرخواهی در کنار فرهنگ قضایی زیبا میشود نه به تنهایی. افکار عمومی هم حرمت دارد، نه فقط در دوران مدرنیته،
بلکه از صدر اسلام.
همانطور که برخورد قضایی با پسران متهم معاون اول قوه، و سپس استعفای پدر زیباست، کار ستاد جمعه و امثالهم زیبا نیست.
حالا شما میخواهید گوش ندهید.
https://eitaa.com/mbehestani
ما برای آزادی دیگر کشورها جنگیدیم و هزینه دادیم و شهید.
حالا آیا انتظار داریم دیگر کشورها برای ما بجنگند و هزینه بدهند و شهید؟
https://eitaa.com/mbehestani
فرمانده ارشد نظامی الان به بچهها پیام دادن که هر چی زدین برای امشب بسه.
برید انشالله بقیه اش برای فردا.
فقط سر وقت بیایید.😂😂
https://eitaa.com/mbehestani
هر عملیات نظامی جنگ نیست
مجید بهستانی
نماینده ایران در سازمان ملل متحد:
«اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق بود. موضوع را میتوان به نتیجه رسیده تلقی کرد. با این حال، اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود. این درگیری بین ایران و رژیم سرکش اسرائیل است که آمریکا باید از آن دور بماند.»
این یعنی اقدام ایران صرفا پاسخی مستقل در راستای حق دفاع مشروع در مقابل تجاوز طرف اسرائیلی بود و ایران قصد تبدیل آن به یک جنگ ندارد. مگر اینکه اسرائیل بخواهد پاسخ بدهد.
پس تبدیل شدن این واکنش به یک جنگ کاملا وابسته به رفتارهای بعدی رژیم صهیونسیتی است.
https://eitaa.com/mbehestani
در ابتدا خدا قوت به دلاور مردان ایرانی که دیشب یک طراحی عملیاتی نظامی ترکیبی تمیز با همراهی متحدان منطقهای به اجرا گذاشتند. هیمنه رژیم جعلی صهیونیستی در دنیا بار دیگر شکسته شد و تمام جهان اسلام و جبهه مستضعفین عالم تهران را بابت این اقدام ستودند.
در عین حال، اگر می خواستم مشورت بدهم، پیشنهاد میکردم به جای شلیک بیش از ۴۰۰ پهپاد و انواع موشکها، که هیاهوی بسیار داشت و رعب در قلوب دشمنان ایجاد کرد، در عوض دو یا سه عملیات کوچک با هدف هلاکت ۱۰ افسر ارشد نظامی و امنیتی اسرائیلی، طراحی و اجرا میکرد.
این اقدام هم انتقام سخت بود، هم امکان پروپاگاندای بینالمللی اسراییل برای اظهار مظلومیت، و ایجاد حق مشروع پاسخ متقابل جنگی، فراهم نمیکرد.
اگر چه بارها ایران اعلام کرده قصد جنگ ندارد و عملیات نظامی دیشب صرفا پاسخ مشروع به تجاوز به خاک بود، ولی نحوه این عملیات میتواند در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل دست اسرائیل را باز بگذارد که آن را جنگ یا در حد جنگ، بازنمایی کند و ضمن اخذ محکومیت ایران، زمینه سیاسی و روانی اعلام جنگ علیه ایران یا پاسخی سخت به آن، فراهم سازد.
البته قطعا در اتاقهای طراحی جنگ، از سوی خبرگان نظامی، همه سناریوها بررسی شده و احتمالا برنامه دیشب بیشترین رأی را کسب کرده بود.
https://eitaa.com/mbehestani
راهبرد «مرد عصبانی» در برابر «مرد دیوانه»
مجید بهستانی
رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو در جنگ غزه تلاش کردند که خود را «مرد دیوانه» به تصویر بکشند. این راهبرد یعنی شما به هیچ چیز پایبند نیستی و اگر امنیت ات زیر سئوال برود دست به هر اقدامی می زنی. نه اخلاق، نه قانون، نه حقوق، نه مجازات بعدی؛ هیچ چیز علیه شما بازدارنده نیست. این بارها در سخنان او و اعضای کابینه او مطرح شده است که اگر امنیت اسرائیل تهدید شود هیچ چیز نمی تواند آنها را محدود کند. او با تخریب تقریبا کامل منطقه غزه، کشتار وحشیانه غیرنظامیان، تخریب اماکن محترم عام المنفعه و مقدس مثل بیمارستانها،مدارس، مسجد و کلیسا، اماکن خدمات عمومی، یا ساختمان هلال احمر و نهادهای وابسته به سازمان ملل، و نیز کشتار خبرنگاران، کادر درمان، معلمان و غیره سعی کرد خود را «مرد دیوانه» نشان دهد. تاکنون فشارهای سیاسی و اجتماعی جهانی او را عقب ننشانده، تا آنجا که صدای متحدان دلسوز آنها مثل ترامپ و مکرون و بایدن نیز بلند شده که کشتار بس است!
حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق- که حالا تلاش می کند ثابت کند به دروغ آنجا کنسولگری نبوده است بلکه یک مکان نظامی بود- و شهادت تعدادی از ایرانیان و سوریان، آخرین ضربه آنها به ایران بود تا بلکه کمر مقاومت فلسطینی شکسته شود.
نگاه همه دنیا به ایران بود که چگونه پاسخ خواهد داد؟ نوع پاسخ او، هم عزم او در روابط خارجی مشخص میکرد، هم نوع پاسخ طرف اسرائیلی را تعیین می کرد. ارزیابی ابتدائی تل آویو این بود که مشابه ترورهای قبلی یا طرف ایرانی پاسخی نمی دهد یا بسیار محدود. با این حال، ایران با بکارگیری «مرد عصبانی» هم توان بازدارندگی خویش را به رخ کشید، هم ائتلاف صهیونیستی (اسرائیل، آمریکا، آلمان،فرانسه و انگلستان) را در شوک و بهت فروبرد. در کمتر از 24 ساعت، طرف مقابل اعلام کرد فعلا هیچ پاسخی نخواهد داد. راهبرد مرد عصبانی یعنی فرد به شدت از کوره دررفته است و پاسخ سهمگین می دهد ولی همچنان از عقل و برنامه برخوردار است و به موازین و هنجارها و پیامدها توجه می کند. این نشان داد ایران به عنوان یک بازیگر دینی در روابط بین الملل در اوج عصبانیت و در لحظه تلافی و مقابله به مثل، از حقوق و هنجارهای بین المللی و ارزشهای اسلامی عدول نخواهد کرد. اما آن چنان خشمی از خود نشان خواهد داد که برای امنیت ملی خویش بازدارندگی ایجاد بکند.
https://eitaa.com/mbehestani
پاسخ اسرائیل به ضربه ایران
مجید بهستانی
ضربه نظامی ایران به اسرائیل بسیار کنترل شده و حساب شده بود. به تعداد مشخصی از تاسیسات، زیرساختها و تجهیزات نظامی و راهبردی آنها حمله صورت گرفت، آن هم با موشکهای میان رده، با کمترین تلفات انسانی. با قصد ایجاد رعب و ارتقاء بازدارندگی. آنها میتوانند پاسخ بدهند یا ندهند. بیشترین لطمه آنها در اینجا شکست حیثیت نظامی، و شکست غرور ملی است.
کدام گزینه محتمل تر است؟ اسرائیل پاسخ میدهد و احتمالا نبرد ترکیبی موشکی و الکترونیکی.
چقدر گسترده؟ فکر نکنم چندان گسترده باشد و احتمالا به دو یا سه تاسیسات نظامی اعم از پهپادی و موشکی حمله برد؛ در حد تخریب تقریبا کامل. کنار کشیدن حامیان نظامی فرامنطقه ای از همراهی با او در زدن ایران گزینههای این کشور را محدود خواهد کرد.
برای ایران عاقلانه است تسلیحات باارزش جابجا شوند.
نوع ضربه به نحوی خواهد بود که وضعیت تصمیم گیری مشابه برای مقامات ایران شکل بگیرد: مجدداً بزند یا نزند؟
https://eitaa.com/mbehestani
مطلب زیر جالب بود. گفتم به اشتراک بگذارم.
👇👇👇👇👇
🥷 نقش تغییر اقلیم و آب در معادلات جنگ!
چرا اردن به اسراییل کمک کرد؟!
بلاخره آنچه چیزی که شاید انتظار آن میرفت اتفاق افتاد و سپاه پاسداران و اسراییل بهصورت مستقیم رو در روی هم قرار گرفتند.
ولی سوالی که شاید برای اکثر کارشناسان بهوجود آمده، واردشدن کشور اردن به این رو در روی مستقیم و استفاده از سامانه دفاعی خود برای زدن پهپادهای سپاه پاسداران بود. شاید یکی از دلایل را در نقش تغییر اقلیم و آب در رابطه بین اردن و اسراییل بتوان پیدا کرد!
در سال ۱۹۹۴، معاهده صلح وادی عربا بین اردن و اسراییل امضا شد که پایانی بر وضعیت جنگی بین دو کشور از زمان اولین جنگ اعراب و اسراییل در سال ۱۹۴۸ بود. در این معاهده، آب یکی از اجزای اصلی بود.
طبق این معاهده، اسرائیل موظف بود سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی به اردن را تامین کند که این رقم در اواخر سال ۲۰۲۱ دو برابر شد و به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسید.
به گزارش میدلایستمانیتور، در ماه مارچ امسال (۲۰۲۴)، اردن از اسرائیل خواسته است تا قرارداد تامین آب بین دو کشور را یک سال دیگر تمدید کند. قرارداد آب و اسراییل در ماه مِی امسال بهپایان میرسد. توجه داشته باشید که براساس گزارش یونیسف، اردن دومین کشور کمآب دنیا است.
همچنین در حاشیه کاپ ۲۷ (COP27) در سال ۲۰۲۲ در شرمالشیخ مصر، پادشاه اردن با نخستوزیر اسراییل دیداری داشت که این دیدار منجر به امضای تفاهمنامهای (MOU) برای پیشبرد قرارداد آب در برابر انرژی با نام «پروژه رونق» در ۸ نوامبر سال ۲۰۲۲ بین دو کشور شد!
این تفاهمنامه در اجلاس آبوهوایی کاپ ۲۷ در مصر در رویدادی بهمیزبانی امارات متحد عربی - تامینکننده مالی بخشی از آن - به امضا رسید. امارات در سال ۲۰۲۰ اولین کشوری در حوزه خلیج فارس شد که روابط خود را با اسراییل عادیسازی کرد و در این پروژه شریک شدهاست.
با این توافقنامه اردن ۶۰۰ مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی را به اسراییل صادر میکند و در عوض اسراییل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرینشده در اختیار اردن کم آب قرار میدهد. ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب مقدار مصرف توسط پنج شهر بزرگ اسرائیل است.
از آنجاییکه اسراییل در امتداد سواحل مدیترانه چندین کارخانه نمکزدایی و آبشیرینکن ایجاد کردهاست، این موضوع موجب به یک نقطه عطفی در منطقهای خشک که به شدت در برابر تغییرات آب و هوایی آسیبپذیر است، شدهاست. این شبکه به اسرائیل اجازه میدهد میزان آبی را که به اردن بر اساس قرارداد آب در ازای انرژی، دو برابر کند.
در اجلاس کاپ ۲۸ (COP28)، تفاهمنامه دومی برای بازسازی بخش پایینی رود اردن امضا شد که در پیشبرد ارزشهای محیطزیستی، اقتصادی، و میراث فرهنگی نقش داشت. امضای نهایی پروژه رونق (Project Prosperity) در کاپ ۲۸ علت جنگ غزه از دستورکار خارج شد!
نقش تغییر اقلیم و آب به یک موضوع مهم در معادلات منطقهای و جهانی شدهاست و از آن به هیدروپلتیک یاد میشود. بهطوریکه میتواند موجب ایجاد شریک برای یک کشور و یا اهرمی برای فشار بر آن کشور شود.
نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni
https://eitaa.com/mbehestani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمدرضا پهلوی، 1353 در بازدید از نیروی دریائی،بندرعباس
حرفهای قابل تأملی که می گوید چه اشتباهی کردیم که گمان کردیم اگر محترمانه و بانزاکت در نظام بین الملل زندگی کنیم، قدرتهای بزرگ هم به حقوق ملت ایران احترام می گذارند. و اینکه چرا باید ارتش قدرمند بسازیم و برای فداکاری و مرگ در راه میهن ایستادگی کنیم.
او به عنوان یک نظامی چه تجربه ای از نظام بین الملل و مناسبات قدرتهای بزرگ دارد که با وجود دولت کودتائی، به حمایت پشتیبانان خارجی از سلطنت او و حاکمیت ملی ایران مطمئن نیست؟
https://eitaa.com/mbehestani
چی شد؟!
مجید بهستانی
ما هم باید اعتراف کنیم تحت تأثیر رسانههای جمعی هستیم. در شب عملیات وعده صادق نوشتم حمله ایران احتمالا شوخی بود و انتظار ضربه خونین و سریع داشتم. مشخص شد استراتژی ایران بر «بازدارندگی جامع غیرخونین» بود.
حالا انتظار ضربه متقابل از رژیم صهیونسیتی نداشتم ولی انتظار میرفت بعضی از تاسیسات و پایگاههای نظامی پهپادسازی یا موشک سازی مورد حمله تخریبی قرار بگیرند. اما چی شد؟! ریزپرنده ها؟! از اطراف اصفهان بلند شدن و به یک پایگاه ارتش حمله بردن و نرسیده، همگی نابود شدن، و تمام! واقعا پاسخ پشیمان کننده خردکننده همین بود؟!
واقعا این رژیم به سلاح اتمی مجهز است و اینطور بزدلانه پاسخ داد؟ کما اینکه وزیر خارجه الجزایر گفت ایران باید قدرت اتمی باشد که چنین جسورانه به یک قدرت هستهای این چنان حمله کرد.
رسانهها و نویسندگان آنها سالها مغز ما را از «احتمال حمله اتمی» اسرائیل اشغال کرده بودن، و امروز آنها در حد یک «قدرت راکتی» هم نبودند! کما اینکه در غزه نیز بزدلانه از زن و بچه مردم کشتار دستهجمعی می گیرند.
https://eitaa.com/mbehestani
📌ترویج حجاب با ضرب و شتم...
📖یادداشتی از جعفر شیرعلینیا:
ششم شهریور 1363 هواپیمایی ایرانی ربوده شد.
مقصد نهایی هواپیماربایان بغداد پایتخت عراق بود.
مسافران یکهفته در عراق بودند و علاوه بر بازدید از بخشهایی از شهر بغداد و بازار این شهر به زیارت کربلا نیز برده شدند.
در هتلی مستقر بودند و دوربینهای عراقی از آنها فیلم میگرفتند و در تلویزیون عراق پخش میکردند.
در این میانه یکی از صحنههایی که از تلویزیون عراق پخش شد، در یادداشت روزانهی هاشمی رفسنجانی بازتاب پیدا کرد؛
7شهریور63؛
«امروز مسافران هواپیمای ربودهشده را برای زیارت به کربلا بردهاند.
فیلمی که از سیمای عراق پخش کردهاند، خیلی از زنان مسافر را بیحجاب نشان داده است.»
13 شهریور پس از یک هفته چالش و پیگیری، عراق حاضر نشد هواپیما را پس بدهد.
اما مسافران و خدمهی پرواز با یک پرواز هلندی وارد تهران شدند.
این بازگشتها میتواند صحنهی یک استقبال ملی باشد..
اما به روایت هاشمی در فرودگاه برای مسافران اتفاق عجیبی افتاد؛
«حدود سی نفر از آنها را دادستانی انقلاب [تهران]، برای تحقیق در مورد رفتار آنها در عراق از فرودگاه به زندان اوین برده.
به نظر میرسد [دادستانی انقلاب] کار خوبی نکرده، تذکر دادم که آزادشان کنند.»
حدود یک ماه قبل از این اتفاق دادستان عمومی تهران بیانیهی تندی داده بود که متولیان ادارات، مکانهای عمومی، هتلها،تالارهای برگزارکنندهی جشن عروسی باید بانوانی را که «رعایت حجاب و پوشش صحیح اسلامی را نمیکنند»، راه ندهند وگرنه خودشان تحت تعقیب قرار میگیرند.
همین ایام چند روزی تهران شاهد تظاهراتهایی علیه بدحجابی بود که گاه با خشونتهایی عجیب و غریب همراه میشد.
ناطق نوری وزیر کشور در سخنانی با وجود انتقاد از بدحجابیها از کارهای انجام گرفته در این تظاهراتها هم انتقاد کرد و گفت:
«آیا شما انقلابی هستید؟
قطعا حزبالله مشت به چشم بیحجاب نمیزند.
تیغ نمیکشد و نسبتِ زنا به کسی نمیدهد.»
هاشمی رفسنجانی در خطبههای نمازجمعه با حمله به بدحجابها، از اصل اعتراضها دفاع کرد و گفت:
«اگر منتسبین حکومت وظیفهشان را بهخوبی انجام ندهند، مردم خودشان وارد صحنه میشوند.»
اما میگفت هنوز لازم نیست مردم برای مقابله با بیحجابی به صحنه بیایند و هر وقت لازم شد از مردم میخواهند که بیایند.
هاشمی برخی کارهای خشن را کار حزباللهیها نمیدانست اما به حزباللهیها توصیه میکرد:
«شما که به یک آدم بیحجاب فحش میدهید، او هم ممکن است به مقدسات شما فحش دهد.»
حضور موتورسواران در تظاهراتها چهرهی وحشتناکی به اعتراضها علیه بیحجابی میداد و زنها و بچهها را وحشتزده میکرد؛
وحشتی که با شکستن شیشههای مغازهها چندبرابر میشد.سوم مرداد هاشمی روایتی از جلسهی سران قوا با حضور امام دارد؛
«شب، مهمان احمدآقا بودیم.
آقایان ولایتی، اردبیلی، خامنهای و [میرحسین] موسوی بودند.
امام هم در این جلسه شرکت کردند؛
حالشان خوب است.
دربارهی تظاهرات حزبالله علیه بیحجابی بحث شد.
بعضی فکر میکنند کار خوبی شده است و انجام این تظاهرات تهدیدی برای بیحجابها بوده است.»
با وجود انتقادها از تندرویها، دوباره این تظاهراتها با همین روش در سال64 تکرار شد.
اواخر فروردین 64 دوباره تهران صحنهی تظاهرات علیه بیحجابی بود. یادداشت هاشمی در 28 فروردین بسیار خواندنی است:
«شب مهمان نخستوزیر بودیم؛
در آنجا دربارهی حرکات موتورسواران حزباللهی در خیابانها و برخورد آنها با افراد بیبندوبار که این روزها اوج گرفته است بحث شد. مقرر شد، بدون اینکه انتقاد تندی از آنها شود، از عملشان جلوگیری شود،
زیرا اعلامیهی بیامضایی برای دعوت به تظاهرات علیه جنگ پخش شده و شاید لازم باشد که در روز شنبه نیروهای حزباللهی هم در خیابانها باشند.»
آنها در خیابان ماندند و اعتراضهای خشن تا چند روز ادامه یافت.
هاشمی، 1 اردیبهشت:
«آقای ناطق، تلفنی، مشکل کنترل حزباللهیها را مطرح کرد؛ مخصوصا پس از تایید رئیسجمهور در نمازجمعهی گذشته.
قرار شد که با خود آقای خامنهای صحبت شود که مشکل را حل کنند.»
دو روز بعد رئیسجمهور مصاحبه کرد:
«این تظاهرات هر چه بود و هرگونه بود و هر چند روزى بود، كافى است و دیگر ادامه پیدا نكند...
بعضى اتفاقات كه افتاده از جمله وارد یك مطب شدن یا مثلا داخل یك كافه كه چاى میخوردهاند رفتن، كار حزباللهیها نبوده و كار گروههاى نفوذى است...
احساسات مردم را در مقابل بدحجابى و گرایش به فساد و فحشا و منكرات قبول میكنیم و مردم را محق میدانیم، اما آن احساسات و تندروىها را قبول نمىكنیم.»
#عصراندیشه
@Asreandisheh
https://eitaa.com/mbehestani