#تقویم_نگار 🗓
☘ پنجشنبه
🔅 ۳ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۶ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸وفات آیةالله «ميرزا ابوالقاسم كبير قمی»(۱۳۱۳ش)
🔹وفات «غمام همدانی» شاعر معاصر ايرانی(۱۳۲۱ش)
🔸انحلال حزب رستاخیز(۱۳۵۷ش)
🔹انتخاب مهندس «تندگويان» به وزارت نفت(۱۳۵۹ش)
🔸مذاکرات هيئت ايرانی در نيويورك پس از جنگ(۱۳۶۷ش)
🔹شکست دولت توسط مشروطه طلبان(۱۲۸۷ش)
🔸تأسیس «سازمان کنفرانس اسلامی»(۱۳۴۸ش)
🔹وفات «حاجی سیّاح»(۱۳۰۴ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
🛎 #زنگ_تاریخ 🛎
🔹 از #کوفه چه میدانید؟!
🔹 کدام مسئله نام کوفه را در تاریخ #ماندگار ساختهاست؟!
🔹 #سرزنش شدن کوفیان ریشه در چه اسراری دارد؟!
🔹 صفات #مثبت و #منفی کوفیان چه بود؟!
🔹 کوفه در #روایات چه جایگاهی دارد؟!
و....
♨️ در سلسله یادداشتهای
| کوفه را اینگونه بشناسیم |
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
🛎 #زنگ_تاریخ 🛎 🔹 از #کوفه چه میدانید؟! 🔹 کدام مسئله نام کوفه را در تاریخ #ماندگار ساختهاست؟! 🔹
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱)
اینجا کوفه است.! شهری در کنار نهر فرات و هشت فرسخی شمال غربی کربلا. خوش آب و هوا. به گفته مورخ معاصر ایران؛ نعمتالله صفری، شهری بسیار آباد و از نظر موقعیت جغرافیایی بسیار مهم. ناصرالدین شاه در سفرنامه خود به عتبات، می نویسد؛ «کوفه شهری انباشته از باغات میوه، کاهو و... و نخلستان است.» (شهریار جادهها، سفرنامه ناصرالدینشاه به عتبات، انتشارات سازمان ملی اسناد ایران، ص ۱۲۰) واژه کوفه به معنای «شن سرخ انباشته شده» می باشد و از جمله شهر های تأسیس شده پس از اسلام است.
اینک و پس از هزار و اندی سال بعد از واقعه عاشورا، نجف در فاصله 16 کیلومتری غرب کوفه، بغداد در ۱۵۶کیلومتری شرق و بصره در ۱۷۵ کیلومتری جنوب آن قرار دارد. (نعمتالله صفری، کوفه از پیدایش تا عاشورا، ج1) امروزه کوفه با جمعیتی در حدود 300 هزار نفر از توابع استان نجف محسوب می شود.
منطقه کوفه، در طول تاریخِ ادیان ابراهیمی آبستن حوادث زیادی بوده است. گویا نوح نبی (ع) کشتی خود را در کوفه ساخته (مقدسی، احسن التقاسیم، ج۱، ص۱۸۱) و قومش در این منطقه بتهایی را نصب کرده بودند. (مجلسی، حياة القلوب، ۱۳۸۴ش، ج۱، ص۲۷۱) در طول تاریخ، کوفه بارها تخریب و بازسازی شده است.
آخرین بار دو صحابی جلیلالقدر پیامبر (ص)؛ سلمان فارسی و حذیفه یمانی، در سال ۱۷ ق و در دوره خلافت عمر این منطقه را تجدید بنا نمودند. به هر حال، بر پایه آنچه در گام اول از اخبار مورخین اسلامی به دست میآید؛ علت اصلی بنای شهر کوفه، استقرار سپاه اعراب در حاشیه جنگ قادسیه بوده است. در گام دوم موقعیت ویژه آن بوده زیرا مدائن محل مناسبی نبود و پشه و مگس آن سبب آزار اعراب می شده است.
به گفته طبری؛ «عمر، مقرری خاصی برای سپاهیان مدائن که بعد به کوفه منتقل شدند در نظر گرفت.» یارانه ای که مختص مهاجرین به این شهر بود.! شاید لقمه های عمری در آینده کوفه تاثیر زیادی گذاشته باشد.!!
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ یا صابر و یا شکور!
✅ قصه مسافر جوان شهر شام ... (۱)
دکتر پورهاشمی (فرمانده ارشد نظام سلامت اردکان) گفت؛ «نمی رسم.» شیخ حسین حیدریان (دبیر ستاد مردمی مبارزه با کرونا) گفت؛ «پاسخ به سوالاتت را فراموش می کنم.» دادستان اما خیلی سرش شلوغ بود.
چند ماهی می شود که در مورد کرونا آمار و ارقام غیر امنیتی می خواستم، همگی «مداد من» را در پیچ قرار دادند.! مداد من اما ناامید نشد. گفت؛ «حالا که کسی برای ما تره خورد نمی کند!» حاکی از آن است که هنوز بالغ نشده ام! هنوز صدای پایم جامعه را درگیر نکرده است! هنوز اخلاصم مشکل دارد که برخی خواب را بر جواب به سوالاتم، ترجیح می دهند.!! بگذریم ...
در این وانفسای پیچاندن ها، موج سواری کرونا! و در آستانه هفته دفاع مقدس سراغ یکی از مدافعین حرم اهل بیت (ع) رفتم. سه چهار مرتبه به سوریه اعزام شده است. هر چند بار، راننده تانک بوده و در مرتبه آخر دچار موج گرفتگی می شود. اعصاب و روانش به هم خورده است اما به برکت توجه عقیله بنی هاشم (س) خود را کنترل می کند. در سوریه خیلی سختی کشیده، سختی هایی که برای هر کسی قابل هضم نیست؛ مخصوصاً کسانی که در تب و تاب بازار به صغیر و کبیر رحم نمی کنند.
در شام بلا! چند رؤیای صادقه دیده که چون محقق شده قابلیت رسانه ای شدن را پیدا کرده است. پس بشنوید قصه مسافر جوان شهر شام را که در مسیر کوچه پس کوچه های سوریه کمی تا قسمتی، مظلومیت کاروان اسرا را درک کرده است.!
در یکی از شبهای سرد زمستان سال ۹۳ خورشیدی؛ اینجا خط پدافندی و پادگان امام علي (ع) است. دلم برای حرم بیبی تنگ شده بود. حرمی که بین خانه های ویران شده مردم، چون سرو، استوار ایستاده است.
با بیبی درد دل میکردم تا اینکه خوابم برد. ...
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ جمعه
🔅 ۴ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۷ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸ولادت امام موسی بن جعفر علیهما السلام(۱۲۸ق)
🔹شهادت امام حسن مجتبی(ع) به روایتی(۵۰ق)
🔸رحلت آيةاللَّه مرعشی نجفی(۱۴۱۱ق)
🔹اعتراض مردم به كمبود نان و ارزاق عمومی(۱۳۰۴ش)
🔸وفات «علیاکبر فیاض»(۱۳۵۰ش)
🔹جلسه سازمان كنفرانس اسلامی درموردجنگ(۱۳۵۹ش)
🔸اشغال بُستان توسط اشغالگران بعثی(۱۳۵۹ش)
🔹وفات استاد «رضا مافی»(۱۳۶۱ش)
🔸وفات استاد عارف «عبدالكريم روشن تهرانی»(۱۳۷۱ش)
🔹امضای پيمان منع آزمايش های هستهای(۱۳۷۵ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ یا صابر و یا شکور! ✅ قصه مسافر جوان شهر شام ... (۱) دکتر پورهاشمی (فرمانده ارشد نظام سلامت اردکا
✅ یا صابر و یا شکور!
✅ قصه مسافر جوان شهر شام ... (۲)
مرغ دلم راهی حرم حضرت زینب (س) شده بود. بی بی هم این مرغ در قفس را مورد توجه قرار داد.! در اثنای خواب، دیدم حضرت زینب (س) با هیبت علوی خودشان وارد پادگان شدند. به همه چادرها سر زدند. چادرها 12 نفره بود و سفیر حسین (ع)، ضمن بیان عرایضی، به سؤالات بچهها پاسخ میداد.
نوبت چادر ما شد. بی بی از کنار عده زیادی از مردم سوری که وسط محوطه جمع شده بودند، بدون هیچ توجهی گذشتند و وارد چادر ما شدند...
دختر حضرت زهرا (س) با جلال و شکوهش، قدم روی چشمان ما گذاشتند.! حقا که نور خدا هرگز خاموش نمی شود.
هنوز طعم شیرین بیانات بی بی، مغزم را شستشو می دهد.! توصیه های حضرت (س) هنوز آویزه گوشم است.! شاید برای شما هم بد نباشد. خانم فرمودند؛
• نمازهایتان را اول وقت بخوانید،
• قرآن را فراموش نکنید و بخوانید،
• چند بار تأکید کردند؛ دعای فرج را هرروز بخوانید! (با بیان این حضرت، به یاد آن سفارش امام زمان (ع) افتادم که فرموده بودند؛ «خدا را به عمهام زینب قسم بدهید تا فرجم را نزدیک کند.»)
• به یاد ما باشید که ما به یاد شما هستیم.
سپس، حضرت دستشان را به سمت سپاه عجم (سپاه قدس، فاطمیون و...) اشاره کردند و گفتند؛ ....
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱) اینجا کوفه است.! شهری در کنار نهر فرات و هشت فر
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۲)
با شکل گیری شهر کوفه، «سعد بن ابی وقاص» حاکم شد. او پس از ساختن مسجد کوفه، قصری در جنوب شرقی مسجد کوفه بنا نهاد و قصر «طمار» (جای بلند) نامیده شد. جایی که ابتدا اقامتگاه سعد و پس از آن محل زندگی خلفا و حاکمان کوفه بود. (کریمان، «کوفه»، ج۱۴، ص۲۴۵)
این قصر که دار الاماره نیز خوانده می شد، محور رخدادهای مهمی بوده است از جمله؛ پرت کردن مسلم بن عقیل از بالای قصر، ورود کاروان اسرای کربلا و سر امام حسین (ع) و گفتگوی حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) با عبیدالله بن زیاد و ... (سید بن طاووس، لهوف، ۱۳۷۷ش، ص ۱۹۰)، محل اقامت مختار ثقفی و ایستگاه آخر قاتلان واقعه عاشورا.! دارالاماره در سال ۷۱ق به فرمان عبدالملک بن مروان تخریب شد تا دیگر سری در آن بدون بدن دیده نشود. (براقی، تاریخ کوفه، ۱۳۸۱ش، ص۱۲۰)
طبری همچنین اسامی اولین قبایل ساکن در کوفه را در تاریخ خود آورده و محل سکونت آنان را تعیین کرده است. وی از قبایل «سلیم، ثقیف، همدان، بجیله، تیم، تغلب، بنی اسد، نخع، کنده، ازد، مزینه، تمیم، محارب، اسد، عامر، بجاله، جدیله و جهینه» نام میبرد که مجاور مسجد کوفه سکنی داده شدند. این قبائل در زمان عمر به هفت گروه (کنانه با همپیمانانشان - قضاعه، غسان بجیله، خثعم، کنده، حضرموت و اَزد از قبایل یمنی - مذحج، حِمْیر، هَمدان و همپیمانان آنها - تمیم، رهاب و هوزان - اسد، غطفان، محارب، نمر، ضبیعه و تغلب - ایاد، عک، عبدالقیس، اهل الحجر و حمراء - قبیله یمنی طی (سید حسین محمد جعفری، تشیع در مسیر تاریخ، ص ۱۲۸)) تقسیم شدند. بعدها امیر المؤمنین (ع) در صدد یکرنگ ساختن مردم برآمد که باز توسط ابن زیادِ نژاد پرست! به چهار گروه تقسیم شدند. از دیگر ساکنان کوفه، ایرانیان بودند که بعد از فتوحات به شکل اسیر، موالی یا مهاجر در کوفه مستقر شده بودند.
بیشتر قبیلههای عرب که در زمان گسترش قلمرو اسلام در کوفه ساکن شدند یمنی و بیشتر قبیلههای یمنی به ویژه قبیله هَمدان از شیعیان علی بودند. «ماسنیون؛ محقق تاریخ، اسلام شناس و خاورشناس نامدار فرانسوى» میگوید: «قبیله هَمدان قبیلهای بزرگ و قوی بود و افراد آن از شیعیان سرسخت حضرت علی (ع) بودند.» (پیدایش و گسترش تشیع، فیاض، عبدالله فیاض، مترجم جواد خاتمی، سبزوار، نشر ابن ایمن، ۱۳۸۲، ص۸۰) همچنین قبیله طی (از قویترین قبایل حامی حضرت علی (ع) در جنگ جمل و صفین) از ابتدای شکلگیری کوفه در این شهر حاضر بودند. (تشیع در مسیر تاریخ، جعفری، سید حسین محمد جعفری، ترحمه محمدتقی آیت اللهی، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۸۶، ص۱۳۰)
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ شنبه
🔅 ۵ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۸ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸روز جهانی جهانگردی
🔹ولادت «تقیزاده» از رهبران انقلاب مشروطیت(۱۲۵۷ش)
🔸اشغال قصر شيرين توسط دشمن بعثی(۱۳۵۹ش)
🔹نفوذ دشمن متجاوز به گيلانغرب(۱۳۵۹ش)
🔸شکست حصر آبادان در عمليات ثامن الائمه(۱۳۶۰ش)
🔹وفات آیةالله «سيد عبداللَّه شيرازی»(۱۳۶۳ش)
🔸وفات «سیدمحمدجواد موسوی غروی»(۱۳۸۴ش)
🔹وفات «سلمان فارسى»(۳۵ق)
🔸شكنجه ابن زيات بدستور متوكل عباسى(۲۳۳ق)
🔹حمله ي آقامحمدخان قاجار به گرجستان(۱۲۰۹ق)
🔸وفات حاج «میرزا ابوالفضل خراسانی»(۱۳۱۶ق)
🔹وفات آیةاللَّه العظمی «سيدابوالقاسم خوئی»(۱۴۱۳ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۲) با شکل گیری شهر کوفه، «سعد بن ابی وقاص» حاکم شد
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۳)
اشعریون؛ از شیعیان حضرت علی (ع) که اصالت یمنی داشتند، نیز از قبایل مهاجر به کوفه بودند. این قبیله به خاطر سختگیری های حجاج بن یوسف؛ سفیر شیطان صفت مروانی، نسبت به شیعیان، رهسپار قم شدند و آن را مرکزی برای سکونت و ترویج تشیع در ایران قرار دادند. (تاریخ الکوفه، براقی، سید حسین براقی، ص ۲۰۵، بیروت، دارالاضواء، ۱۹۸۷م) البته باید اشاره کرد که اشعری ها اخلاق بی مرامی و پیمان شکنی کوفی ها را با خود به ایران نیاوردند.!!
کوفه از همان آغاز تأسیس، شهر عربی اصیلی مثل مکه، مدینه و حتی دمشق نبود؛ بلکه چنانکه اشاره شد ترکیب قبیلهای فوق العاده ناهمگونی داشت. (تشیع در مسیر تاریخ، جعفری، سید حسین محمد جعفری، ترحمه محمدتقی آیت اللهی، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۸۶، ص۱۲۷)
کوفیان با زبان نافذ مالک اشتر، با علی (ع) دست بیعت دادند. حضرت در سال ۳۶ ق با هزار مرد جنگی اهل مدینه به کوفه رهسپار و کوفیان با ۱۲ هزار جنگجو به حضرت ملحق شدند. (تشیع در مسیر تاریخ، جعفری، سید حسین محمد جعفری، ترحمه محمدتقی آیت اللهی، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۸۶، ص۱۰۷) امام علی (ع) پس از پیروزی در برابر اصحاب جمل، به کوفه رفت (جعفری، تشیع در مسیر تاریخ، ۱۳۸۶ش، ص۱۰۷) و آنجا را مرکز خلافت اسلامی قرار داد. (یوسف خلیف، حياة الشعر فی الکوفه، ص۵۴) توانایی کوفه در دفع تجاوزها، برتریهای اقتصادی نسبت به مدینه و حجاز، اطاعت پذیری بیشتر مردم کوفه از حضرت، روحیه رفاه طلبی مردم مدینه و دور شدن از روحیات معنوی، سکونت یاران پیامبر در کوفه و نیز اِشراف کوفه به حجاز، شام و مصر، از ادله انتخاب شدن کوفه برای پایتختی نام برده شده است. (ناصح ستوده، علل انتخاب کوفه به عنوان مرکز خلافت از سوی حضرت علی(ع))
در زمان زمامداری علی (ع) همه چیز مسجد محور بود. آثار قضاوتش در دکه القضا (جایگاه قضاوت آن حضرت در مسجد)، مناجاتش در محراب و .... هنوز پابرجاست. در شهرِ مسجدِ علی (ع) مساجد دیگری هم بود که مروج افکار انحرافی بودند. تقدیر الهی این مساجد را به سرانجام مسجد ضرار گره زد. گویا پایه اصلی این مساجد بر اساس مقابله با اندیشه علوی و حسینی بوده است. این مساجد عبارتند از؛ «مسجد اشعث بن قیس کندی، مسجد جریر بن عبدالله بجلی، مسجد سماک بن مخزومه، مسجد شبث بن ربعی، مسجد تیم، مسجد ثقیف و مسجدی در الحمراء»
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ یا صابر و یا شکور! ✅ قصه مسافر جوان شهر شام ... (۲) مرغ دلم راهی حرم حضرت زینب (س) شده بود. بی
✅ یا صابر و یا شکور!
✅ قصه مسافر جوان شهر شام ... (۳)
سپس، حضرت دستشان را به سمت سپاه عجم (سپاه قدس، فاطمیون و...) اشاره کردند و گفتند؛ «امید من به شماهاست و به این عربها امیدی نیست.!!»
بعد از فرمایشات حضرت، پرسیدم؛ یا بنت رسولالله! چرا برای مردم سوریه سخنرانی نمیکنید؟ چرا صورت خودتان را از این مردم میپوشانید؟ خانم جوابی دادند که دل هر کسی را می لرزاند. فرمودند؛ «دل ما از دست اینها خون است. چه آزارها که ما از شام ندیدیم.!»
سؤالی هم فکرم را مشغول کرده بود که خجالت میکشیدم بپرسم. عقیله بنی هاشم اما فرمودند؛ «اگر مواظب باشی و بیاحتیاطی نکنی مشکلی برایت پیش نمی آید ولی اگر احتیاط نکنی ممکن است از سمت خودی ها ضربه بخوری.!!» آنجا بود که فهمیدم «شهادت» اتفاقی نیست.!
فرزند برومند علی (ع)، سؤالات بچههای فاطمیون را نیز جواب دادند. در حالیکه می فرمودند؛ «یکساعتی در مرکز فرماندهی کار دارم و بعد عازم دمشق هستم!» از چادر خارج شدند. احتمالاً با حاج قاسم جلسه داشتند.!! حضرت با مشایعت 12 ماشین آنجا را ترک کردند.
حکمت خدا را شکر! که اگر در این بی محلی مسؤولین، بی تابی می کردم و مدادم را می شکستم، دستم به خاطرات مدافعین حرم نمی رسید.!! باشد که در سایه استقامت مدافعین، دلی نشکنیم و مدادی را نرانیم.!
✍ محمد اعرابی / جواد جاجی اکبری
🗓 آخرین روز تابستان ۹۹ ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
◼️ارباب، «سبک زندگیِ شما» عشق است◼️
❇️نگاهی متفاوت به نگاه های امام خمینی ،خامنه ای و شهید مطهری و متفکران اسلامی✨✨
❇️دشمن شناسی💥آمادگی برای جهاد ✊
❇️تامّلی متفاوت به آنچه لازم داشتیم و از آن غافل بودیم💡⏳
❇️ محفلی برای ما و شما🤝
🔷هزاران هزاران سلام
❇️قربان قدمتان
✅بفرمایید 🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/3179020353C96ac18743a
https://eitaa.com/joinchat/3179020353C96ac18743a
#خانواده_مدرسه_بیانیه_گام_دوم
#دوست_یابی
#تجربه_جدید
#نیروی_انسانی
#همراهی_ویژه
#گذشته_حال_آینده
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۶ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۹ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شکایت دولت انگلستان از ایران(۱۳۳۰ش)
🔹وفات «جمال عبد الناصر» رئيس جمهور مصر (1349 ش)
🔸وفات آیةالله «سیدهبةالله امام» (۱۳۵۰ش)
🔹قطعنامه شورای امنيت در باره جنگ (۱۳۵۹ش)
🔸سقوط سوسنگرد توسط دشمن متجاوز بعثی(۱۳۵۹ش)
🔹عقب راندن دشمن از گيلانغرب(۱۳۵۹ش)
🔸وفات «بهزاد باشی»(۱۳۷۰ش)
🔹وفات آیةالله «حسن صافی اصفهانی»(۱۳۷۴ش)
🔸آغاز انتفاضه جديد مسجدالاقصی(۱۳۷۹ش)
🔹وفات حجةالإسلام «شیخ مصطفی رهنما»(۱۳۹۲ش)
🔸وفات «کمالالدین محمد وحشیبافقی»(۹۶۱ش)
🔹شهادت عمار ياسر در جنگ صفين(۳۷ق)
🔸وقوع جنگ نهروان(۳۸ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc