#تقویم_نگار 🗓
☘ پنجشنبه
🔅 ۲۹ خرداد ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۶ شوال ۱۴۴۱
🎄 ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸درگذشت اندیشمند مسلمان "دکتر علی شریعتی"(۱۳۵۶ش)
🔹سقوط منطقه مهران توسط مناففین و با پشتیبانی ارتش عراق در اواخر جنگ(۱۳۶۷ش)
🔸درگذشت مفسّر و مورخ شهير مسلمان "محمدبن جرير طبری"(۳۱۰ق)
🔹رحلت آيت اللَّه "سيدعبدالمحمد موسوی" عالم مسلمان(۱۲۹۳ق)
🔸ارتحال فقيه ربانی "سيد هبة الدين شهرستانی" عالم مجاهد و آگاه(۱۳۸۶ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ بسم الله الرحمن الرحیم ✅ پروژه نفوذ رقص ایرانی (۲) عصر جدیدی رقم خورده بود.! مردم را چنان در حوا
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ پروژه نفوذ رقص ایرانی (۳)
نتیجه آنکه زنان در مراتب و گروههای گوناگون از سراسر ایران وارد حرمسراهای خلفا میگشتند و توسّط آنان و همراهانشان، آداب و سنن ایرانی وارد بغداد می شد. ظاهراً ژن ایرانی خاصیت نفوذ و تأثیر گذاری عجیبی دارد.!
به هر حال؛ با وجود نفوذ رقص و آواز ایرانی در دربار، اگر بغداد عبّاسی آن مقدار زیبائی، شکوه و اعتبار یافت که زبانزد خاص و عام شد، بخاطر نفوذ دیوانسالاران و اندیشمندان ایرانی بود. افرادی که سعی و تلاش نمودند با رخنه در آن دستگاه، فرهنگ و تمدّن خود را به آنها بقبولانند و در طول تاریخ پانصد و اندی سالة روابط بغداد و پایتختهای ایرانی، لحظهای نیاسودند.
به ترتیب زمان؛ ابتداد خاندان برمکی دائر مدار دارالخلافه بودند؛ و سرانجام در این راه سر خود را بر باد دادند و اموالشان به یغما رفت.
سپس خاندان سهل جای آنان را گرفتند که کم و بیش و با فراز و نشیب هائی این روند را ادامه دادند.
زمان آل بویه اوج رونق کار ایرانیان در بغداد بود که توسّط فرمانروایان، وزراء و اندیشمندان دیگر این عهد از هیچ کوششی در این راه دریغ نورزیدند.
در زمان سلجوقیان که میرفت کار دستگاه خلافت را یکسره کنند، خواجه نظام الملک، سکّاندار این کشتی بود و ایفاگر نقش احیای فرهنگ و تمدّن ایرانی در بغداد بود.
سرانجام در زمان مغول، خاندان جوینی جای اسلاف خود را گرفتند و در بلوای تهاجم ها و عواقب آن، عهدهدار مهمترین نقش در بازسازی هویّت ایرانی در بغداد گشتند.
خلاصه؛ اندیشه ایرانی یعنی اندیشه نفوذ، چه در مادیات و چه در معنویات.! تفکر ایرانی اگر با حکام ظالم گره بخورد نتیجه اش مدرسه ساز و آواز می شود و اگر با اسلام ناب همجوار گردد نتیجه اش پیشرفت و آبادانی می گردد.!
باشد که اندیشه هایمان همجوار اسلام ناب گردد. ان شاء الله
منابع؛
سیره پیشوایان ص ۴۳۸
مقاله شیرین بیانی در فصلنامه هستی، ش ۲۸ و ۲۹
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 بهار ۹۹ ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
🌱 #فراخوان_یادداشت_نویسی_بهار_۹۹ 🌱
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ پروانه و شمع
در ظلمت شب جایی میان برکه و جنگل پرواز میکنم.آرام و آهسته بال هایم را در هوا تکان میدهم.لحظه به لحظه به مرگ نزدیک تر میشوم و عمرم کوتاه تر میشود...خسته از تاریکی مطلق به دنبال نوری میگردم که تا صبح کنار آن بمانم و از آخرین لحظات زندگیم لذت ببرم...از مرگ ناراحت نیستم زیرا عمرم همین است.چیزی توجهم را جلب میکند...آری نور است!یک نور کوچک خیلی کوچک.سعی میکنم سرعت خود را بیشتر کنم و تند تر بال بزنم اما نمیتوانم...این لحظات را به سختی میگذرانم،چون خسته ام.
به نور میرسم!یک شمع است.انگاری آن هم همانند من لحظات آخر زندگیش را میگذراند...قطره قطره از وجودش کم میشود و به مرگش نزدیک میشود...کنارش میروم و شروع میکنم به چرخش به دورش.کم کم سرمای وجودم کم میشود و آهسته آهسته گرم میشوم.
لحظه ها زودتر و زودتر میگذرند.کم کم بازهم سرما به وجودم هجوم می آورد.به شمع نگاه میکنم آری لحظه مرگش فرا رسیده بود.هوا روشن و روشن تر میشد و من هم به لحظه مرگم نزدیک تر میشدم...
آری پروانه کنار اشک های شمع جان داده بود و توانسته بود با نور شمع لحظات آخر مرگش را زیبا تر بگذراند...
عمر چه بلند چه کوتاه!فرقی نمیکند،اگر هدف مشخصی داشته باشیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم لحظه به لحظه زندگی برایمان شیرین خواهد شد.اینگونه میتوانیم غم ها و شادی هایمان را با دیگران شریک شویم...
و در پایان:
آرزوهات رو دنبال کن!اونا نقطه روشن مسیر زندگیتن...
از مشکلات فرار نکن و سعی کن با اونا کنار بیای!چون مشکلاتن که تورو خودساخته میکنن...
امید و آرزو!!!دوتا کلمه متقابل که اگه هرکدوم نباشن اون یکی هم وجود نداره
اگه امید نباشه پس چجوری بریم سراغ آرزو هامون؟!
و اگه آرزو نباشه پس امیدی که داریم رو صرف چه کاری کنیم؟!
زندگی سرتاسر امید و آرزو عه!البته گاهی اوقات رسیدن به آرزو هامون سخته و مسیر پر پیچ و خمی داره اما مهم اینکه تو هیچوقت خسته نشی و محکم و استوار ادامه بدی.موفق باشی!...
✍ زهراالسادات موسوی
🗓 بهار ۹۹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای منان
✅ ابو البنین دیلم!!
نام: محمد
شهرت: ترابی
ت.ت: 1329 ش
ام البنین کملاغ را یادتان هست؟! این بار به سراغ ابوالبنین دیلم رفتم!!
حاج محمد؛ پدر چهار روحانی است؛ مردی با 70 سال سن.! بیست دقیقه و سی ثانیه در خدمت صدای گرمش بودم. رمز طلبه شدن فرزندانش را لیاقت خودشان و لقمه حلال اعلام کرد.! برای طلبه شدن فرزندانش مانع تراشی نکرده بود. در دیلم به «پیر 4 شیخ» معروف است. از صحبت هایش فهمیدم این تفکر که «روزی دست خداست» با گوشت و پوستش عجین شده است.
چند بار تکرار کرد؛ «بعضی ها بخاطر مشکلات اقتصادی، فرزندانشان را از طلبه شدن منصرف می کنند! اینها فکر می کنند اگر فرزندنشان طلبه نشود قرار است دولپی چیزی بخورد.!! حال آنکه روزی دست خداست. بچه ها را باید برای درس خواندن تشویق کرد. نباید دچار خیالات شد. این خیال باطلی هست که فرزندان را از علائق خودشان دور کنیم.!!»
این بازنشسته آموزش و پرورش سه نکته اساسی را از طلبه بودن فرزندانش ابراز نمود؛ 1- احترام به والدین 2- حفظ نگاه از نامحرم و 3- اینکه کسی از آنها شاکی نیست. این سه عنصر مقدس، خانواده ترابی ها را در محله ممتاز کرده است.!
از ایشان پرسیدم با طعنه های مردم چه می کنی؟ آیا در این ماجرای ویروس بی پدر! بخاطر فرزندانت چیزی نگفتند؟ در جواب فقط یک ضرب المثل قدیمی که معلوم بود اصیل است را گفت؛ «اینُش من! اونُش من! بقیَش ببر خونه من!»
به شوخی پرسیدم؛ برای روز پدر آیا مهر و تسبیح هدیه می آورند؟! گفت؛ نه! توقعی ندارم، همین که به این پدر خود سر می زنند بهترین هدیه است.
70 سال سن، 5 فرزند، 4 روحانی، 15 نوه و یک روحیه شاد و جذاب محصول زندگی این مرد بزرگ است. باشد که در پناه قرآن و اهل بیت (ع) موفق و پایدار بماند.
در پایان گفتم؛ برای این نگارنده که جوان است و خام! چه سفارشی دارید؟
گفت؛ این دعا ها را همیشه در دستانت رو به آسمان تَکرار کن؛ خدایا! ما را از شر شیطان، نفس اماره و فتنه های آخر الزمان محافظت کن و امنیت و سلامتی را از ما نگیر.!!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 در آستانه تابستان 99 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ بِسم اللّه الْخالِق
✅ از یمن تا محراب شهادت!!(١)
اگر در کوچه و خیابان او را با نام اصلی اش "مُعدی کَرب" صدا کنی، شاید سرش را هم برنگرداند؛ چون همه او را اشعث(مرد ژولیده موی) صدا می زنند.
از تأثیرگذارترین افراد، در دوران حکومت برترین انسان پس از پیامبر(ص) بوده است.
در ادامه؛ سیر زندگی اشعث بن قیس کندی بر روی پرده ی رسانه میرود. البته این نوع زندگی بعدا به بزرگراهی پر ترافیک برای نحوه ی حیات دیگران بدل میشود. اتوبانی که سطح آن مفروش با نفاق، سقفش با نیرنگ، حفاظش با دروغ و پایانش به جهنم است.
• تنفسی پیش از حیات
هنگامی که در حَضرَمَوت(منطقه ای در شرق) یمن و در قبیله بزرگ کنده، چشم باز کرد؛ به فکرش خطور هم نمی کرد، که ٢۵ سال بعد مبدا تاریخ مسلمانان شکل بگیرد.
پدرانش از رؤسای قبیله بودند. او به خونخواهی پدرش “أَشَج“ به مبارزه با قبیله بنی مراد برخواست که شکست خورد. او برای رهایی مجبور شد، ٣ هزار شتر!! باج بدهد.
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
🌱 #فراخوان_یادداشت_نویسی_بهار_۹۹ 🌱
✅ بسم رب الرشید
✅ کرونا تازیانه ی فرعون زمان
آیا فرعون زمان خودمان را میشناسیم؟؟
آیا ابزار استعمار جدید را به خوبی شناخته ایم؟؟
در زمان فرعون، تازیانه مشخص، استعمار گر معلوم، هدف از سلطه استعمارگر به قدری واضح بود تا جایی که جراحت ها و دردها برای مردم زمانه قابل فهم بود.
همان جور که دنیای غرب، ابزار جدیدی را به خدمت گرفته در این میان، شیطان نیز بیکار ننشسته و از عرصه جا نمانده است.
بر سر میز مذاکرات شیاطین جن و انس موجودی اَبَر ترسناک به نام #کرونا متولد شد.
در پیِ زایش این موجود عجیب الخلقه که یکی از گزینه های روی میز مذاکرات آمریکایی اسرائیلی بود، اهداف آموزشی جدید به همراه سیستم از قبل طراحی شده برای بشریّت، به دست استعمار نوین رقم خورد.
تازیانه کرونایی، ضربات خود را بر زمینیان می زند و عوارض دردناک آن، سالیان سال، زخمهای کهنه ای را بر جای خواهد گذاشت.
✍ کمالشاکراردکانی
🗓 بهار ۹۹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ شنبه
🔅 ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۸ شوال ۱۴۴۱
🎄 ۲۰ ژوئن ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شهادت سردار رشید اسلام "دکتر مصطفی چمران" در دهلاویه(۱۳۶۰ش)
🔹رای مجلس شورای اسلامی درباره عدم کفایت سیاسی بنیصدر(۱۳۶۰ش)
🔸آغاز عملیات نصر۴ در شمال ماووت عراق توسط سپاه(۱۳۶۶ش)
🔹حادثه دلخراش زلزله در استانهای گیلان و زنجان(۱۴۶۹ش)
🔸تولد "سنايی غزنوی" عارف و شاعر بزرگ ايرانی(۴۷۳ق)
🔹رحلت حكيم و فيلسوف شهير آيت اللَّه "سيدحسين بادكوبهای لاهيجی"(۱۳۵۸ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ بِسم اللّه الْخالِق ✅ از یمن تا محراب شهادت!!(١) اگر در کوچه و خیابان او را با نام اصلی اش "مُع
✅ بِسم اللّه الْخالِق
✅ از یمن تا محراب شهادت!!(٢)
• فندک دوزخ
ف مثل فریب
در سال نهم هجری، پیامبر و حکومت نبوی در مدینه را دید و مسلمان شد. اما فرصت را بعد از فوت رسول الله غنیمت شمرد و بنای ارتداد و ناسازگاری گذاشت.
شکست از سپاه اعزامی اسلام به سوی یمن، او را به مجازات الحاد نرساند. خلیفه اول وی را بخشید. حتی خواهرش را هم به عقد او در آورد!! هرچند که بعدا پشیمان شد، ولی چه سود...
چندی بعد و در زمان خلیفه دوم، به یاری سعد بن ابی وقاص شتافت، تا او هم از فتح عراق سهمی داشته باشد. همان گهواره تمدنی که پدرانش برای به چنگ آوردن آن با ملوک حیره درگیر شدند و حتی چند سالی سرزمین دجله و فرات را در اختیار داشتند.
وقتی تنها با یک چشم از پیکار یرموک بیرون آمد؛ صورت علیلش شباهت بیشتری به تفکر ناقصش پیدا کرد.او فهمید که از این به بعد باید آمپر دورنگی و نفاق را به نهایتش بچسباند.
نون مثل نیرنگ
با تشکیل شهری به نام کوفه، هوس مکر در این دیار جدید به جانش افتاد و برای تحقق آن به دارالخلافه(کوفه) رهسپار شد.
بعد از این که توانست دختر خود را به پسر خلیفه سوم قالب کند، به حکومت بخشی از قلمرو اسلامی نیز چشم داشت. چون خلیفه هم مانند بعضی مسئولین ١۴٠٠ سال بعد، تفکر فامیل محوری را سرلوحه اعمال فسادبرانگیز خود قرار داده بود.
با لشکرکشی ولید بن عقبه به آذربایجان برای تثبیت جایگاه اعراب در این وادی، او هم راهی شد. ولید بر کوفه چنبره زده بود و حاکمیت آن را برعهده داشت. با بازگشت او فرصت را غنیمت شمرد و توانست در سرزمین خوش آب و هوایی چون آتروپاتکان (آذربایجان) یکه تازی کند.
چقدر هدیه ١٠٠ هزار درهمی خلیفه سوم از ٨٠٠ هزار درهم خراج سالانه مردم ارس، در راه عیش و نوش نفس او را قلقلک می داد!! هدیه هایی که اکثر آشنایان خلیفه را شامل میشد، از بذل و بخشش فرمانداری نواحی مختلف حکومت اسلامی تا دینارهای سرخ که برای دین و ایمان فرد، همچون انتحاری داعش عمل میکرد!!
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۱ تیر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۹ شوال ۱۴۴۱
🎄 ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸تاسیس "سازمان تبلیغات اسلامی" به فرمان "حضرت امام خمینی(ره)"(۱۳۶۰ش)
🔹عزل بنیصدر از ریاست جمهوری با حکم حضرت امام خمینی(ره)(۱۳۶۰ش)
🔸هلاكت قوم عاد به امر پروردگار
🔹رحلت فقيه بزرگ شيعه آيت اللَّه "آقا محمدباقر وحيد بهبهانی"(۱۲۰۵ق)
🔸انعقاد عهدنامه گلستان ميان روسيه و ايران پس از شكست ايران از روس(۱۲۲۸ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای منان
✅ گُنگ و لَنگ مثل بیل و کلنگ!!
بیلی به کلنگی اندر زمینی چنین خطاب کرد؛ «ای کلنگ عزیز و باوقار! ای که دسته ات هست از چوب ناب زیباکنار! بزن بر سر این زمین!»
کلنگ اندر جواب گفت؛ «ای بیل عزیز و نازنین! ای که دسته ات هست از چوب ناب برزیل! خوش آمدی به ایران زمین! اول بگو؛ تو کجا؟ ایران کجا؟»
بیل؛ با آب و تاب، قصه مسافرت به ایران، همی گفتن نمود.! کلنگ اما دست به زیر چانه! خوب، گوش نمود.!
کلنگ تعجب کرد و گفت؛ «عجب! پس هنوز پرونده قاچاق باز همی هست.! بیچاره تو که از هر دری ناسزا گویَدَنت. برگو ببینم این همه راه چگونه آمدی؟!»
بیل که از ماجرای قاچاق بیخبر همی بود، گفت؛ «سفر راحتی بودندی! از آنجا که بوی پول همی می دادیم! همه جا با احترام و عزت همی گذشتیم.!! از چه روی باب این سخن ها گشودی؟ بیا کارمان کنیم.»
کلنگ، سری جنباند و گفت؛ «شرمنده ای نا هموطن! برایت همی میزبان خوب خواهم بود اما همکار، هرگز! همه جا جار زده اند که بخاطر مردم ایران! همی کار با اجنبی ممنوع!! نمی خواهم در نامه عمل، مُهر خیانت ببینم.! بازهم شرمنده!»
بیل با تعجب زیاد گفت؛ «مگر ای کلنگ که هستی گنگ و لنگ! چقدر این کارت همی اثر دارد؟ تو ذره ای و کارت به چشم همی نیست. از چه روی اندیشه همی چنین کنی؟ بیا با هم همی خوش باشیم. خواهی آیا برایت از آزادی برگویم؟ از رقص برزیلی؟ از فرهنگ شهرم؟ از ....»
کلنگ با شتاب اندر کلام بیل خزید و گفت؛ «نه! نیاز همی نیست! اندیشه در این سرزمین همی مقدس است! ذره در اینجا معنا همی ندارد! اینجا، همه حتی من! برای لبخند هموطن جان همی دهیم.! رقص و آواز برای خودت! از معرفت، همی دَمی داری؟! از بیداری و توجه به دیگری چه؟! افتخارم این است که ایرانی همی هستم و زلف در دست اجنبی همی نسپارم.!»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 تابستان ۹۹ ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ بِسم اللّه الْخالِق ✅ از یمن تا محراب شهادت!!(٢) • فندک دوزخ ف مثل فریب در سال نهم هجری، پیام
✅ بِسم اللّه الْخالِق
✅ از یمن تا محراب شهادت!!(٣)
با هیاهوی مردم از ولید کمک خواست. او هم سپاه بزرگی را برای یاری فرستاد. چون آذربایجان زیر نظر والیان کوفه اداره می شد. با کمک آن لشکر توانست شهر به شهر به پیش برود و آنها را برای چندمین بار تصرف کند.
برای فروکش کردن آشوب ها، تعدادی از اعراب ازجمله قبیله خویش را به آن دیار آورد.
بدین ترتیب مهاجرت اعراب به سرزمین ترک نشین ها را پایه گذاری کرد.
این سیاست چند دستاورد بزرگ برای حکومت در پی داشت:
١) حضور بیشتر جنگجویان عرب در این منطقه، قدرت نظامی حاکم را در برابر شورشیان افزایش میداد.
٢) حضور مهاجران و مأموريت موفق آنها در تبليغ اسلام در اين منطقه، باعث گرايش بخشی ازمردم به اسلام شد. اين نو مسلمانان نه تنها از حاكميت اعراب در برابر مخالفان حمايت می كردند. بلكه صرف گرايش آنها به اسلام باعث ايجاد دودستگی در ميان مردم آذربايجان می شد. اتحاد و يكپارچگی آنها را در برابر اعراب تضعيف نموده و حتی باعث عدم اعتماد مردم به يكديگر می شد. اين مسئله نيز نقش مهمی در پايان دادن به شورش ها داشت.
٣) تبديل آن اقلیم به عنوان پايگاهی برای توسعه و حفظ فتوحات در منطقه ماورای ارس و جنگ با خزرها. این هدف مستلزم سكونت اعراب در آذربايجان بود.
۴) كشاكش ها و اختلافات شهر كوفه در سايه افزايش تعداد مهاجران رخ داد. موقعيت مهاجران قديم در برابر تازه واردان به خطر افتاد و بر تعارض های شهر افزوده شد. بنابراين توسعه فتوحات به عنوان مجرای خروج ضروری برای مهاجران جديد برنامه ريزی شد. در راستای اين سياست، اشعث بن قيس به حكومت آذربايجان منصوب و همراه او شمار زيادی نيرو به شكل ثابت در آذربايجان ساكن شد.
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۲ تیر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۳۰ شوال ۱۴۴۱
🎄 ۲۲ ژوئن ۲۰۲۰
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc