#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۶ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۴ اکتبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸هجرت امام خمينى(ره) از نجف به پاريس(۱۳۵۴ش)
🔹روز نيروی انتظامی
🔸انتقال امام (ره) از تركيه به عراق(۱۳۴۴ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۰) ج) اجتهادات نابجا؛ نمونه بارز این نوع اجتهاد ر
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۱)
3- روایاتی که در مورد برتری سکونت در کوفه نسبت به مکه و مدینه وارد شده است.
شخصی نزد امام صادق (ع) آمد و گفت؛ «میخواهم در مکه یا مدینه مقیم شوم.» امام صادق (ع)، وی را از اقامت در مدینه و مکه منع کرد و فرمود: «بر تو باد عراق، در کوفه سکونت کن که برکت در دوازده میلی آن میباشد. (یعنی؛ از هر چهار طرف) (کامل الزیارات، ابن قولویه، جعفر بن محمد ابن قولویه، تهران، پیام حق، ۱۳۷۷، النص، ص۱۸۶)
امام حسن عسکری (ع) فرمود: «جای پایی در کوفه برای من، از خانهای در مدینه محبوبتر است.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۱۰۰، ص۳۸۵)
امام صادق (ع) فرمود: «خداوند از میان همه شهرها، کوفه، قم و تفلیس را برگزید.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۶۰، ص۲۱۴)
امام صادق (ع) میفرماید: «هر کس در کوفه خانهای داشته باشد، حتماً آن را نگه بدارد.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۱۰۰، ص۳۸۵)
امام صادق (ع) در ضمن حدیثی فرمود: «خداوند با کوفه بر دیگر شهرها احتجاج نمود، و با مؤمنان از اهل آن بر دیگران.»
4- روایاتی که در مورد رفع بلا از کوفه صادر شده است.
امام رضا (ع) به نقل از امیر مؤمنان (ع) در مورد دفع بلاها از کوفه فرمود: «بلا از کوفه دفع میشود، آن گونه که از خیمههای پیامبر (ص) دفع میگردد.»
امام صادق (ع) میفرماید: «زمانی که بلایا همگانی شود امنیت در کوفه و نواحی کوفه است.»
5- روایاتی که میگوید؛ ستمگر با نیت سوء به کوفه داخل نمیشود مگر اینکه خداوند از او انتقام میگیرد و کوفه را حرم حضرت علی (ع) معرفی میکند.
امام صادق (ع) خطاب به اهل ری فرمود: «برای خدا حرمی است و آن مکه است، برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است، برای امیرمؤمنان حرمی است و آن کوفه است و برای ما حرمی است و آن قم میباشد.»
امام صادق (ع) از قول حضرت علی (ع) نقل میکند: «مکه حرم خدا، مدینه حرم رسول خدا و کوفه حرم من است، هیچ ستمگری در صدد ایجاد حادثه در آن بر نمیآید، جز این که خداوند ریشه اش را می کند.» (اصول کافی، کلینی، محمد بن یعقوب بن اسحاق، قم، دارالحدیث، ۱۴۲۹. ج۴، ص۵۶۳)
6- روایاتی که میگوید؛ گِل شیعیان از کوفه است و کوفه اقامتگاه شیعیان است.
امام باقر (ع) به نقل از پیامبر (ص) فرمود: «خاک امت من از مدینه و خاک شیعیان ما از کوفه است.» (الهدایة الکبری، خصیبی، حسین بن حمدان، بیروت، بلاغ، ۱۴۱۹، ص۴۲۷)
امام علی (ع) میفرمایند: «این جا شهر ما، جایگاه ما و اقامتگاه شیعیان ماست.»
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ یا عالم و یا حکیم! ✅ آیا «ابن مقله شیرازی» را میشناسید؟! (۳) هنرمند که باشی همیشه شکار می¬شوی.!
✅ یا عالم و یا حکیم!
✅ آیا «ابن مقله شیرازی» را میشناسید؟! (۴)
نخستین دوره وزارت وی، دو سال و چهار ماه به طول انجامید. در سال 318 ق بخاطر سخنچینی و تهمت حسودان از وزارت بركنار شد. او از بغداد به زادگاهش فارس برگشت و تا سال ۳۲۰ ق در آنجا ماند. پس از شورش مردم بغداد علیه «المقتدر» و بخلافت رسیدن «القاهر بالله» دوباره به وزارت رسید. چندی بعد دوباره بخاطر تهمتهای اطرافیان، از وزارت عزل شد. (ابوعلی مسکویه، ج1، ص 243)
پس از چندی دوباره مردم شورش کردند و القاهر را در حالیکه میل به چشمانش کشیدند، عزل کردند.! پس از وی پسرش؛ «الراضی بالله» به خلافت رسید و ابن مقله بار دگر بوسیله او به صدارت رسید ولی برای بار سوم بخاطر سخت گرفتن بر مخالفانش و توطئه ایشان، از صدارت خلع شد. این دفعه او را شکنجه و آزار دادند و چون بیم آن میرفت كه با نوشتههایش موجب آشوب شود دست راست وی را بریدند.! (ابوعلی مسکویه، ج1، ص335) الراضی از این کار پشیمان شد و دستور داد به مداوای او بپردازند اما مداوا سودی نبخشید. این مرد ایرانی! ناامید نشد و نوشتن با دست چپ را تمرین کرد.! او حتی قلم را به آرنج دست راست میبست و مینوشت.!!
اما زبان تیز ابن مقله باعث شد تا بدخواهان، زبانش را هم ببرند.! به این ترتیب زندگی پرتلاطم او در سال 328 ق پایان یافت و در بغداد به خاك سپرده شد.
اطلاعات دقیق¬تری از جناب ابن مقله در دسترس نیست. اینکه نظرش در مورد اهل بیت (ع) چه بوده نیز در هاله¬ای از ابهام است اما از آنجا که وزیر عباسیان بوده و برای رسیدن به این مقام، بال بال می¬زده می¬توان حدسیاتی را بیان کرد. به هر حال او یک ایرانی باهوش و زیرک بوده که توانسته است هنر ایرانی خود را فراگیر کند.
باشد که ما نیز بتوانیم در پناه سایه پر مِهر ائمه هدی (ع) هنر ایرانی را به اقصی نقاط دنیا صادر کنیم. البته به شرطی که در داخل، آن هنر را برجسته کنیم.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پائیز ۹۹ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۷ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۵ اکتبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸وفات آیةالله «ملا محمد تقی استرآبادی»(۱۲۳۴ش)
🔹اولين جلسه مجلس شورای ملی مشروطه(۱۲۸۵ش)
🔸وفات آیةالله «سيد محمد فيروز آبادی يزدی»(۱۳۰۵ش)
🔹آغاز هفتمین دوره مجلس شورا ملی(۱۳۰۷ش)
🔸قطع روابط سیاسی ایران و انگلیس(۱۳۳۱ش)
🔹تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی(۱۳۴۱ش)
🔸افتتاح آخرين دوره مجلس سنا و شورای ملی(۱۳۵۷ش)
🔹تأسيس ستاد پشتيبانی و امداد جنگ(۱۳۵۹ش)
🔸وفات آیةالله «حسین تقوی اشتهاردی»(۱۳۷۹ش)
🔹وفات آیةالله «حسنعلی مروارید»(۱۳۸۳ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۱) 3- روایاتی که در مورد برتری سکونت در کوفه نس
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۲)
7- روایاتی که کوفه را باغی از باغهای بهشت معرفی میکند.
امام صادق (ع) فرمود: «کوفه باغی از باغهای بهشت است.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۱۰۰، ص۴۰۵)
8- روایاتی که میگوید؛ ما کوفه را دوست داریم و کوفه ما را دوست دارد.
امام صادق (ع) میفرمایند: «خاک کوفه ما را دوست دارد و ما نیز آن را دوست میداریم.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۶۰، ص۲۱۰)
9- کوفه پایتخت دولت مهدی موعود نیز خواهد شد و تمام مردم دنیا به این شهر روی خواهند نمود.
«هنگامی که شکافی در فرات پدید آید و آب فرات به کوچههای کوفه برسد، شیعیان آماده ظهور باشند.» (الصراط المستقیم، عاملی، علی بن یونس، ج ۲، ص۲۵۸) «ای جابر، چگونه ممکن است ـ امر ظهور ـ واقع شود، در حالی که کشت و کشتار فراوان در میان حیره و کوفه رخ نداده است.» (الارشاد، مفید، ج ۲، ص۳۷۴)
«سپاه سفیانی وارد کوفه میشوند و احدی باقی نمی ماند مگر اینکه به قتل میرسد.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۵۳، ص۲۱۹)
«سفیانی و همراهانش خروج کرده، هدفی جز کشتن آل محمد و شیعیان آنها را در سر نمیپرورانند. پس لشکری را به سوی کوفه میفرستد، پس گروهی از شیعیان اهل بیت (ع) را به قتل میرسانند و به دار میآویزند.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۵۳، ص۲۲۲)
از امام صادق (ع) پرسیدند: محل اقامت حضرت مهدی (ع) و محل اجتماع مؤمنان در هنگام ظهور کجا خواهد بود؟ فرمودند: «مرکز حکومتش کوفه، مرکز قضاوت و دادرسیاش مسجد کوفه، ستاد بیت المال و محل تقسیم غنایم مسلمانان مسجد سهله، محلّ مناجات و خلوتش تپههای سپید غریین (نجف اشرف) میباشد.» (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۵۳، ص۱۱)
امام باقر (ع) فرمودند: «در حالی که سه پرچم در کوفه به شدت درگیر است، او وارد کوفه میشود. پس کوفه برای او مسخّر میشود. او وارد کوفه شده، بر فراز منبرش قرار گرفته، به ایراد خطبه میپردازد مردم آن قدر اشک شوق میریزند که متوجه سخنان او نمیشوند.» (الارشاد، مفید، ج ۲، ص۳۸۰)
امیرمؤمنان (ع) در ضمن یک حدیث طولانی میفرماید: «آنگاه به سوی کوفه روی میآورد و اقامتگاهش را در آنجا قرار میدهد.» (تفسیر عیاشی، عیاشی، ج ۱، ص۱۶۵)
در برخی روایات حتی به وسعت کوفه در زمان مهدی موعود (ع) (۵۴ میل؛ چیزی در حدود ۱۱۰ کیلومتر) اشاره شده است. (بحار الانوار، مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳. ج ۵۳، ص۱۲)
از روایات رجعت نیز استفاده میشود که پایتخت دولت کریمه خاندان وحی در دوران رجعت، شهر کوفه خواهد بود، مُفَضَّل در ضمن یک حدیث بسیار طولانی از امام صادق (ع) در زمینه رجعت امام حسین (ع) نقل میکند که فرمود: «امام حسین (ع) با این علمها و لشکرها حرکت نموده، وارد کوفه میشود. آن روز بیشتر مردمان در آنجا گرد آمدهاند، پس کوفه را سور دفاعی و مرکز فرماندهی خود قرار میدهد.» (مختصرالبصائر، حلی، شیخ حسن به سلیمان، ص۱۸۹)
در حدیث دیگری از رجعتهای مختلف امیر مؤمنان (ع) و دیدارش با اصحاب صفین در همان محل بهمراه یکصد هزار نفر از اصحاب، که سی هزار نفرشان از کوفه میباشند، سخن رفته است. پایتخت امیر مؤمنان (ع) نیز در دوران رجعت، نجف اشرف خواهد بود. (مختصرالبصائر، حلی، شیخ حسن به سلیمان، ص۱۹۰)
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
♨️ اعلام #برندگان #فراخوان_یادداشت_نویسی_تابستان_۹۹
🔜 به زودی در کانال #مداد_من
با ما همراه باشید 👇👇
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدایی که زیباست
✅ فلکهای با گیاه گز
برای کاری به شهرداری رفتم، عکسی توجه من را به خودش جلب کرد! فکر نمیکردم این عکسِ یک منطقهای از شهرِ من باشد.
(بگذارید خودمونی براتون بگم)
خب، حالا چه عکسی دیدی؟
عکس هواییِ فلکه خاتمی (ره) با خیابانهای منتهی به آن را دیدم. خیلی «مَلَس» بود! در این عکس، نمای حوض آب، فضای سرسبز آن، زیرگذر سردار سلیمانی... خیلی جالب افتاده بود. من به خالق این اثر، آفرین و به بچههای شهرداری دستمریزاد میگم.
وقتی از شهرداری بیرون آمدم، نگاهم را تیز کردم! دیدم در این شهر فلکههای کوچک و بزرگ، با طرحها و فضاهای دلنشین و قشنگ، کم نداریم؛ که میتواند برای هر رهگذری جالب باشد...
ایکاش، یک عکس هوایی از فلکه مسکن مهر هم گرفته میشد.
_ باز چی شده؟ تو و مدادت، به دنبال چی میگردین؟
_ حال داری یه سر بریم فلکه مسکن مهر را ببینیم؟ کنار #مسجد امام حسن عسکری (ع)!
- مسکن مهر! نه بابا، کی حوصله دارِ اینهمه راه را بیاد! خودت بگو چی شده؟
- باشِ، تو تا حالا فلکهای را دیدی که بهجای گل و شمشاد و درختان جورواجور، #درختچه_گز کاشته باشند؟
- درختچه گز؟!
- بله.
- درختچه گز که یک پوشش گیاهی دشت و کویر و شورهزارِ.
- آفرین، حرف منم همینِ.
- واقعاً؟
- باور نداری، میتونی با خانواده یک سفر علمی به مسکن مهر بیایی و ببینید. فلکهای با گیاه گز!
- باشِ، برای دیدن هم که شده، میام میبینم.
- خبرداری، اینجا نزدیک 2000 نفر دارند زندگی میکنند و باید از کنار این فلکه عبور کنند! به نظر تو حس مردم اینجا، به این فلکه چیه؟
- چرا داری این حرفا رو به من میزنی، به شهردار بگو!
- آ شیخ حسین حیدریان با خود شهردار صحبت کرده بود، ولی فایده نداشت. حالا هم که باز شهردارعوضشده!
دوباره بازی از نو...
... سلام، ببخشید شهردار هستند؟
#درختچه_گز
#گیاه_گز
✍️ محمد اعرابی اردکانی
🗓 پاییز ۹۹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ سهشنبه
🔅 ۱۵ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۸ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۶ اکتبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸امضاءمتمّم قانون اساسی توسط شاه قاجار(۱۲۸۶ش)
🔹تعيين رنگ پرچم كشور ايران(۱۲۸۶ش)
🔸اقدام برای دستگیری «نایب حسین کاشی»(۱۲۸۹ش)
🔹كنارهگيری «رضاخان» از وزارت جنگ(۱۳۰۱ش)
🔸ولادت «سهراب سپهری»(۱۳۰۷ش)
🔹طرح ايران برای امنيت منطقه(۱۳۶۵ش)
🔸وفات آیةالله «حسين محمدی لائينی»(۱۳۷۲ش)
🔹وفات آیةالله «مجتبی حاج آخوند»(۱۳۸۰ش)
🔸تصویب fatf از سوی برخی از نمایندگان!!!!!(۱۳۹۷ش)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۲) 7- روایاتی که کوفه را باغی از باغهای بهشت م
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۳)
حاکمان کوفه (از بدو تاسیس تا قیام مختار)
1- سعد بن ابی وقاص: در ابتدای تأسیس کوفه، عمر بن خطاب وی را به حکومت این شهر منصوب کرد؛ عثمان نیز مدتی او را در این سمت منصوب و سپس او را عزل کرد؛
2- مغیرة بن شعبه: عمر بن خطاب او را منصوب و عثمان او را عزل کرد، چون معاویه عهدهدار خلافت شد، مغیرة را به حکومت کوفه گمارد و او پیوسته در کوفه بود تا این که در سال ۵۰ ق در گذشت؛
3- عمار بن یاسر: عمر او را به زمامداری کوفه گمارد؛
4- ولید بن عقبه: عثمان در سال ۲۵ ق، او را به حکومت گمارد؛
5- سعید بن العاص: عثمان بعد از بر کنار کردن ولید بن عقبه او را به حکومت کوفه منصوب کرد و مردم کوفه در سال ۳۴ ق او را بیرون کردند و خواستند ابو موسی اشعری حاکم کوفه شود، لذا نامهای به عثمان نوشتند. او نیز ابو موسی اشعری را منصوب کرد؛
6- عقبه بن عمرو: حضرت علی (ع) وی را جانشین خود در کوفه قرار داد و هنگامی که به جنگ صفین رفت او را عزل کرد؛
7- ابو موسی اشعری: در سال ۱۷ ق عمر، او را به حکومت بصره گمارد و چون عثمان به زمامداری رسید، وی را در این مقام ابقا و سپس عزل کرد. ابو موسی به کوفه رفت. مردم کوفه پس از اینکه سعید بن عاص را اخراج کردند، از عثمان خواستند تا ابو موسی را به زمامداری کوفه بگمارد، عثمان نیز او را به حکومت کوفه منصوب کرد. ابو موسی تا زمان کشته شدن عثمان در کوفه باقی ماند، چون حضرت علی (ع) به خلافت رسید، او را در این منصب ابقا فرمود و پس از مدتی جنگ جمل پیش امد و حضرت علی (ع) شخصی را نزد مردم کوفه فرستاد تا از آنها بخواهد ایشان را در جنگ جمل یاری کنند. ولی ابو موسی از آنها خواست تا از جنگ خوداری کنند لذا حضرت علی (ع) او را از کار بر کنار کرد.
8- عمارة بن شهاب: در سال ۳۶ ق کارگزار حضرت علی (ع) در کوفه بود؛
9- زیاد ابن ابیه: معاویه او را به حکومت بصره و کوفه گمارد و تازمان مرگ در سال ۵۳ ق عهدهدار حکومت آنجا بود؛
10- ضحاک بن قیس: در سال ۵۳ ق معاویه پس از مرگ زیاد بن ابیه، او را منصوب کرد. او نیز رفت و مردم را به بیعت با عبدالله بن زبیر دعوت کرد و با مروان بن حکم جنگید و در سال ۶۵ (ه.ق) در مرج راهط کشته شد؛
11- عبد الله بن خالد: معاویه او را به زمامداری کوفه گمارد؛
12- سعد بن زید: او از قبیله خزاعه بود. معاویه، او را منصوب کرد؛
13- عبد الرحمن بن عبدالله: وی فرزند ام حکم، خواهر معاویه بن ابی سفیان بود. دایی اش معاویه در سال ۵۷ ق او را به حکومت کوفه منصوب کرد. او اخلاق پسندیده ای نداشت لذا مردم کوفه او را بیرون کردند.
14- نعمان بن بشیر: وی آخرین کسی به شمار میرود که از سوی معاویه بن ابی سفیان، عهدهدار زمامداری کوفه شد. وی در سال ۶۵ ق به قتل رسید؛
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ چهارشنبه
🔅 ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۹ صفر ۱۴۴۲
🎄 ۷ اکتبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸روز جهانی کودک
🔹روز فرهنگ و ادبيات ارمنی
🔸تصرف تبریز به دست سلطان سلیم عثمانی(۸۹۳ش)
🔹وفات «محمدرضا صهبای قمشه ای»(۱۲۶۷ش)
🔸دستگيري و تبعيد شبانه آیةالله « مدرس»(۱۳۰۷ش)
🔹تصويب لايحه انجمنهای ايالتی و ولايتی (۱۳۴۱ش)
🔸بیانیه « امام خمينی» عليه رژيم صهيونيستی(۱۳۵۲ش)
🔹پیشنهاد عراق درتجدید رابطه سیاسی باایران(۱۳۵۲ش)
🔸بمباران نوار مرزی ایران توسط عراق(۱۳۵۳ش)
🔹حمله به کنسولگری ایران در سوئیس(۱۳۵۶ش)
🔸پیام آیةالله مرعشی به فرانسه درحمایت از امام(۱۳۵۷ش)
🔹وفات آیةالله «سید محمد نجفی»(۱۳۵۸ش)
🔸حمله به کنسولگری ایران در لندن(۱۳۶۰ش)
🔹قطعنامه ۵۸۸ شورای امنيت درباره جنگ (۱۳۶۵ش)
🔸حمله چرخ بالهای آمريكا به قايقهای سپاه(۱۳۶۶ش)
🔹بمباران شيميايی سومار توسط رژيم عراق (۱۳۶۶ش)
🔸وفات «سید حسن طاهری خرمآبادی»(۱۳۹۲ش)
🔹دستگیری آیةالله پسندیده(۱۳۴۶ش)
🔸شهادت مظلومانه سردار رشید اسلام حسین همدانی
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای منان ✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۳) حاکمان کوفه (از بدو تاسیس تا قیام مختار) 1- س
✅ به نام خدای منان
✅ کوفه را اینگونه بشناسیم!! (۱۴)
15- عبید الله بن زیاد: یزید بن معاویه زمانی او را به حکومت کوفه منصوب کرد که در سال ۶۰ ق، مسلم بن عقیل به منظور دعوت مردم برای یاری رساندن امام حسین (ع) به کوفه آمد. قبلاً عبیدالله از سوی یزید، حاکم بصره بود، سپس کوفه را نیز بدان افزود؛
16- عمرو بن حریث: وی از سوی زیاد بن ابیه، عهده دار حکومت کوفه شد و هرگاه زیاد از کوفه بیرون می رفت، او را جانشین خود قرار میداد، وی جانشین عبیدالله بن زیاد نیز بود؛
17- عامر بن مسعود: او پس از مرگ یزید به انتخاب مردم کوفه، زمامداری کوفه را به دست گرفت، تا اینکه عبدالله بن زبیر به عنوان خلیفه تعیین شد و وی از طرف عبدالله بن زبیر به حکومت کوفه منصوب شد؛
18- عبد الله بن یزید: وی از سوی عبدالله بن زبیر به حکومت مکه رسید، سپس زمامداری کوفه را به وی واگذار کرد. وی در حدود سال ۷۰ ق جان سپرد؛
19- عبدالله بن مطیع: عبدالله بن زبیر او را به حکومت کوفه منصوب کرد، و مختار او را از کوفه بیرون کرد وی به مکه بازگشت و در آن جا ماند تا اینکه همراه ابن زبیر در محاصره حجاج قرار گرفت و به قتل رسید؛
20- مختار بن ابوعبید ثقفی: با شکست عبدالله بن مطیع حاکم کوفه شد و هر گاه مختار به مداین میرفت سائب بن مالک اشعری را به حکومت کوفه میگمارد؛
21- مصعب بن زبیر: در ۶۷ ق عبدالله او را به حکمرانی بصره گمارد، سپس بعد از یک سال او را از کار بر کنار کرد و در اواخر سال ۶۸ ق مجدداً او را منصوب کرد و با شکست دادن مختار حکمرانی کوفه را نیز به او واگذار کرد. ( سید حسین براقی، تاریخ کوفه، ۱۳۸۱ش، ص ۳۰۹-۳۱۱)
کوفه و کوفیان حامل تجربیات سنگینی هستند. باشد که از اندیشه مزخرف کوفی جماعت (همرنگ جماعت بودن) به دور باشیم و در سخت ترین لحظات، اماممان را تنها نگذاریم. البته این را باید بدانیم؛ مدینه و مکه در آن زمان دو شهری بودند که پیمان خود را با اهل بیت علی (ع) قطع کردند و یکی از شعارهای مردم کوفه این شده بود؛ «ما اهل مکه نیستیم، علی تنها بماند!» و «ما اهل مدینه نیستیم، علی تنها بماند!» چندی نگذشت که خود بر سر زبان ها افتادند و علاوه بر تنها گذاشتن علی (ع)، فرزندش را نیز شهید کردند.! کوفیان خوب بودند اما با تشکیل مثلث شوم ناکثین، قاسطین و مارقین، قافیه را باختند. چنان هوای حقیقت غبار آلود شد که وقتی غبارها زدوده شد تازه فهمیدند چه خطایی کرده اند.!
باشد که در زنگ تاریخ چرت نزنیم.!!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 محرم ۹۹ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅بسم الله الرحمن الرحیم
✅یادش بخیر!!
قدر ندانستیم رفت! نزدیک رفتن که می شد سراغم را می گرفت. همسفر خوبی برای هم بودیم. در مسیر، چشمانم صحنه هایی را می دید که فقط دیدنی بود! قدم هایی که از آن، گَرد آرامش و بعضا غریب، بر سر و رویم می نشست! حرکت ها، نگاه ها و دلها همه به یک نقطه گره خورده بود. «نقطه ای که #کربلا نام داشت». بهشت از آن قطعه، بهشت شده بود! بگذارید سریع به مقصد نرسیم!!
به همراه بوی نذری، بوی صفا و خلوصِ نیت، مشام جان را نوازش می کرد. کودکی که با پول تو جیبی اش، گیم نت نرفته، بلکه دستمال کاغذی خریداری کرده بود. با نگاهی از سر شوق، دو بسته، یکی در دست راست و دیگری در دست چپ بالاتر از سرش گرفته، به زائرین تعارف می کرد. دیدن آن، خیلی شیرین بود. تربیت کودک در این مسیر، بصورت عملی بود. نگفته بودند اینکار را بکن و آن کار را نه!! بلکه با دیدنش، یاد گرفته بود. چه جالب است تربیت اینگونه.
دوستم که مرا به کول می کشید؛ بر روی من نوشته بود؛ «تک تک قدم هایم را نذر ظهورت می کنم» حسی عجیب داشتم، خصوصا زمانی که نگاه ها با دیدن من، بارانی و هوایی می شد!! ظهوری که با آمدنش، زمین نعمت هایش را رو می کند.
بیشترین لذت را زمانی می بردم که، گَرد کف پای زائرین، لباس سیاهم را خاکی می کرد. بوی حسین میداد. همان حسینی که روی همین خاک ها...
اما؛ امسال، سراغی از من نگرفت! در ابتدا فکر کردم یکی جدیدش را تهیه کرده است؛ ولی وقتی خبر به گوشم رسیدم، وا رفتم!! خبری که؛ اربعین حسینی امسال، پیاده روی نمی رویم!!! من کوله پشتی زائر حسینی ام که در خلوت دل، مرور خاطرات می کنم.
یادش بخیر!!
اربعین امسال خبری از زائر ایرانی نیست...
✍علی شاکر اردکانی
🗓پاییز ۹۹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc