4_5913682582293185902.mp3
4.23M
📲 فایل سلسله ای ۲۴
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 گناه خیانت به همسر 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
استاد_محرابیان،روز_بیست_و_پنج_ماه_م.mp3
11.68M
🎙 تفسیر دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
🎤 #حجت_الاسلام_محرابیان
⏱ ۷ دقیقه و ۳۹ ثانیه
🔋 ۱۱,۱ مگابایت
◽️أَللّٰهُمَ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِأَوْلِیَائِکَ...
▫️خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
4_5915892703744231445.mp3
4.33M
📲 فایل سلسله ای ۲۵
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 گناه خیانت ۲ 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎 @mehrabiyan1
استاد_محرابیان،_روز_بیست_وششم_ماه_مب.mp3
11.26M
🎙 تفسیر دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
🎤 #حجت_الاسلام_محرابیان
⏱ ۷ دقیقه و ۲۲ ثانیه
🔋 ۱۰,۷ مگابایت
◽️أَللّٰهُمَ اجْعَلْ سَعْیِی فِیهِ مَشْکُوراً...
▫️خدایا قرار بده در این ماه کوشش مرا قدردانی شده...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
کلاس نهج البلاغه (حکمت پنجاه و هفتم)
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
قَالَ (علیه السلام): الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ.
.......
سرمايه بى پايان:
امام(علیه السلام) در این گفتار کوتاه و حکمت آمیز به اهمیت قناعت اشاره کرده مى فرماید: «قناعت مالى است که هرگز تمام نمى شود»; (الْقَنَاعَةُ مَالٌ لاَ یَنْفَدُ).
در تعریف قناعت مى توان گفت: حالتى است که انسان با داشتن آن به حد اقل ضروریات زندگى مى سازد و به دنبال زرق و برق و اضافاتى که فکر و وقت انسان را پیوسته به خود مشغول مى دارد و آلوده انواع محرمات مى کند نمى رود.
داشتن این روحیه به منزله ثروت پایان ناپذیر است، چرا که انسان را از تمام ثروت هاى دنیا بى نیاز مى سازد; همواره سربلند زندگى مى کند و با عزت و آبرو ادامه حیات مى دهد. دست نیاز به سوى دیگران دراز نمى کند و عمر خود را در مسیر تشریفات و تجملات بر باد نمى دهد.
در گفتار حکیمانه 44 که قبلاً گذشت امام(علیه السلام) در فضیلت قناعت پیشگان فرمود: «طُوبَى لِمَنْ ذَکَرَ الْمَعَادَ وَعَمِلَ لِلْحِسَابِ وَقَنِعَ بِالْکَفَافِ; خوشا به حال کسى که (پیوسته) به یاد معاد باشد و براى روز حساب عمل کند. به مقدار کفایت قانع گردد و از خدا راضى باشد».
در خطبه 192 نیز امام در میان اوصاف انبیا این وصف برجسته را شمرده بود: «مَعَ قَنَاعَة تَمْلاَُ الْقُلُوبَ وَالْعُیُونَ غِنًى; آنها داراى قناعتى بودند که دل ها و چشم ها را پر از بى نیازى مى کرد».
در بحارالانوار نیز از آن حضرت نقل شده که فرمود: «طَلَبْتُ الْغِنَى فَمَا وَجَدْتُ إِلاَّ بِالْقَنَاعَةِ عَلَیْکُمْ بِالْقَنَاعَةِ تَسْتَغْنُوا; من در جستجوى توانگرى برآمدم ولى آن را جز در قناعت نیافتم (زیرا حرص، غالب توانگران را راحت نمى گذارد) بنابراین قناعت پیشه کنید تا غنى شوید».(1)
قابل توجه این که این گفتار حکیمانه از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نیز نقل شده است همان گونه که سیّد رضى مى گوید: «وَقَدْ رُوِىَ هذا الْکَلامُ عَنِ النَّبِىُ(صلى الله علیه وآله)».
این حدیث را «متقى هندى» در کتاب کنز العمال که از منابع معروف اهل سنت است آورده است.(2)
این نکته نیز حائز اهمیت است که سرچشمه بسیارى از نارضایى هاى مردم و شکایت آنها از وضع زندگى کمبودها و فقر نیست، بلکه گاه مى بینیم همه چیز دارند اما باز ناله و فریاد مى کنند. عامل اصلى آن عدم قناعت و توقعات بى حد و حساب است و اگر همگى به مقدار نیاز قانع باشند آرامش بى مانندى در جامعه حاکم مى شود و بسیارى از پرونده هاى جنایى و تجاوز بر اموال برچیده خواهد شد و کرامت انسانى و پاکى دامان از گناه فراهم مى شود.
پی نوشت:
(1). بحارالانوار، ج 66، ص 399، ح 91.
(2). کنز العمال، ج 3، ص 389، ح 7080.
taghva-va-gonah-shenasi-mehrabian-26.mp3
4.25M
📲 فایل سلسله ای ۲۶
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 گناه خیانت ۳ 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎 @mehrabiyan1
استاد_محرابیان_،_روز_بیست_و_هفتم_ماه_.mp3
11.26M
🎙 تفسیر دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
🎤 #حجت_الاسلام_محرابیان
⏱ ۷ دقیقه و ۲۲ ثانیه
🔋 ۱۰,۷ مگابایت
◽️أَللّٰهُمَ ارّزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ...
▫️خدایا روزی کن مرا در آن فضیلت شب قدر را...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
4_5919984325813602060.mp3
4.2M
📲 فایل سلسله ای ۲۷
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 گناه خیانت ۴ 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎
استاد_محرابیان،روز_بیست_و_هشتم_ماه_.mp3
9.93M
🎙 تفسیر دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
🎤 #حجت_الاسلام_محرابیان
⏱ ۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه
🔋 ۹,۵ مگابایت
◽️أَللّٰهُمَ وَفِّرْ حَظِّی فِیهِ مِنَ النَّوَافِلِ...
▫️خدایا زیاد کن بهره مرا در آن از إقدام به مستحبات...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
4_5922447034291325018.mp3
3.81M
📲 فایل سلسله ای ۲۸
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 اصول کفر ..حرص 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎 @mehrabiyan1
🔰 توصیه رهبرانقلاب به همه دلسوزان مسئله فلسطین:
🔺️ پیام تصویری رهبر انقلاب به مناسبت روز جهانی قدس:
۱- مبارزه برای آزادی فلسطین، جهاد فی سبیل اللّه و فریضه و مطلوب اسلامی است. محدود کردن مبارزه برای فلسطین به مسألهی فلسطینی و عربی، خطائی فاحش است.
۲- هدف مبارزه، آزادی همهی سرزمین فلسطین (از بحر تا نهر) و بازگشت همهی فلسطینیان به کشور خویش است.
۳- از اعتماد به دولتهای غربی و مجامع جهانیِ وابسته به آنها باید پرهیز کرد.
۴- راهاندازی جنگهای داخلی ترفندهایی برای سرگرم کردن جبهه مقاومت است، بنا به فرموده امام خمینی: هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا ــ و نیز البتّه دشمنِ صهیونیست ــ بکشید.
۵- سیاست عمده آمریکا، عادیسازی حضور رژیم صهیونیستی در منطقه است. باید با ویروس دیرپای رژیم صهیونیستی مبارزه و آن را ازاله کرد.
۶- همه باید ملت فلسطین را برای تداوم مبارزه یاری دهند و دست او را پُر کنند.
۷- فلسطین باید با همهپرسی از همهی ادیان و اقوام فلسطینی اداره شود. ۹۹/۳/۲
💻 @Khamenei_ir
کلاس نهج البلاغه (حکمت پنجاه و هشتم)
..............☘☘☘☘☘☘☘...........
قَالَ (علیه السلام): الْمَالُ مَادَّةُ الشَّهَوَاتِ
...........
ريشه اصلى شهوات:
امام(علیه السلام) در این کلام کوتاه و پرمایه اشاره به نکته اى درباره رابطه ثروت با شهوت کرده مى فرماید: «مال و ثروت ماده اصلى همه شهوات است»; (الْمالُ مادَّةُ الشَّهَواتِ).
بدیهى است که منظور از شهوت در اینجا هرگونه علاقه مفرط نفسانى و هوس آلود است. اعم از این که مربوط به شهوت جنسى باشد یا مقام یا تشریفات و زرق و برق دنیا و یا انتقام جویى و امثال آن.
این نکته نیز روشن است که براى رسیدن به خواسته هاى نفسانى و هوا و هوس ها مال نقش اصلى را بازى مى کند و هر قدر فزونى یابد خطر افتادن در شهوات بیشتر است.
اضافه بر این ثروت مایه غرور است و غرور ریشه اصلى بسیارى از گناهان، به علاوه مال هر چه بیشتر شود انسان را به خود مشغول تر مى سازد و طبعاً از یاد خدا و اطاعت حق باز مى دارد. روى این جهات سه گانه مى توان به عمق کلام امام پى برد.
بدیهى است آنچه امام در این گفتار حکیمانه فرموده هشدارى است به غالب مردم که در فزونى مال نکوشند، زیرا خطرات زیادى را به دنبال دارد اما چنان نیست که هر ثروتمندى هواپرست و شهوت پرست باشد. این حکم کلى مانند احکام دیگرى نظیر آن استثنائاتى دارد. گروه زیادى راه قارون را پیمودند و اموالشان مایه غرور و کفرشان شد، جمع اندکى نیز از مال براى رسیدن به مهم ترین طاعات الهى بهره گرفتند.
این معنا در آیات مربوط به قارون آمده است: «(وَابْتَغِ فِیمَا آتَاکَ اللهُ الدَّارَ الاْخِرَةَ وَلاَ تَنسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیَا وَأَحْسِنْ کَمَا أَحْسَنَ اللهُ إِلَیْکَ وَلاَ تَبْغِ الْفَسَادَ فِى الاَْرْضِ إِنَّ اللهَ لاَ یُحِبُّ الْمُفْسِدِینَ); در آنچه خدا به تو داده سراى آخرت را بطلب و بهره خویش را از دنیا فراموش مکن و همان گونه که خدا به تو نیکى کرده (به بندگان خدا) نیکى کن وهرگز در جستجوى فساد در زمین مباش که خدا مفسدان را دوست ندارد».(1)
بر همین اساس است که در بسیارى از آیات قرآن از مال نکوهش شده و در بعضى از آیات از آن مدح و ستایش به عمل آمده و به عنوان خیر (نیکى) از آن یاد شده است.
در آیه 180 سوره «بقره» در مورد وصیت مى فرماید: «(اِنْ تَرَکَ خَیراً ...); کسى که اموالى از خود به یادگار گذاشته است...». و در آیه 8 سوره «عادیات» در مذمت بعضى از طغیانگران مى فرماید: «(وَإِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدِیدٌ); اموال را بسیار دوست دارند».
در روایات اسلامى نیز آثار این مذمت و مدح درباره اموال فراوان دیده مى شود که آوردن آنها ما را از شرح این کلام دور مى کند.
تنها به ذکر این روایات پرمعنا که از ابن عباس نقل شده و قاعدتاً آن را از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) یا امیرمؤمنان على(علیه السلام) شنیده است قناعت مى کنیم. او مى گوید: «إنَّ أوَّلَ دِرْهَم وَدینار ضُرِبا فِی الاْرْضِ ... أنْ یُحِبُّوکُما; نخستین درهم و دینارى که سکه آن در زمین زده شد شیطان نگاهى به آنها افکند هنگامى که آن را دید آنها را برگرفت و روى چشم خود گذارد سپس به سینه خود چسبانید آن گاه فریاد شادى کشید بار دیگر آن را به سینه خود چسبانید سپس خطاب به آنها گفت: شما نور چشمان من و میوه دل من هستید هرگاه بنى آدم شما را دوست دارند من به آن قانعم، هر چند بتى را پرستش نکنند (چه بتى بالاتر از شما) براى من همین بس که فرزندان آدم به شما عشق بورزند».(2)
کوتاه سخن آنکه مال ابزارى است مشترک مانند انرژى اتم که هم مى توان از آن بمب ویرانگر ساخت و هم به وسیله آن نیروى برق تولید کرد که دنیا را روشن سازد و کارخانه ها را به حرکت درآورد، هر چند این نیرو هنگامى که به دست ناصالحان بیفتد غالباً در جنبه هاى ویرانگر به کار گرفته مى شود.
پی نوشت:
(1). قصص، آیه 77.
(2). بحارالانوار، ج 70، ص 137، ح 3.
استاد_محرابیان،روز_بیست_و_نهم_ماه_م.mp3
10.2M
🎙 تفسیر دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
🎤 #حجت_الاسلام_محرابیان
⏱ ۶ دقیقه و ۳۸ ثانیه
🔋 ۹,۷ مگابایت
◽️أَللّٰهُمَ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ...
▫️خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
4_5926949319658702961.mp3
4.04M
📲 فایل سلسله ای ۲۹
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 راه درمان حرص 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎@mehrabiyan1
4_5926949319658702962.mp3
4.23M
📲 فایل سلسله ای ۳۰
🎙واعظ: حاج آقا #محرابیان
🎙 تکبر و حسد 🎙
🔖 سلسله مباحث تقوی و گناه شناسی 🔖
📌ویژه رمضان
🌎@mehrabiyan1