#ادامه 👇👇
4⃣. روایت چهارم
🔰 علی بن صالح طالقانی گوید:
در یک سفر دریائی کشتی ما دچار طوفان شد و تمام افراد غرق شدند. من نیز به تخته ای چسبیده بودم و سه روز با مرگ دست و پنجه نرم می کردم تا به لطف الهی امواج دریا مرا به جزیره سرسبزی انداخت، از شدت خستگی از حال رفته بودم، سرانجام از سر و صداهای مبهمی وحشتزده از جای جستم.
دیدم دو حیوان عجیب و غریب به جان هم افتاده و سر و صدا می کنند، چشمشان که به من افتاد به داخل دریا جهیدند، در این هنگام پرنده عظیمی که در حال فرود بود توجه مرا جلب نمود، این پرنده در دامنه کوهی که نزدیک من بود برابر غاری بر زمین نشست.
حس کنجکاوی من تحریک شد، برای تماشای بهتر این پرنده غول پیکر برخاستم و خود را لابه لای درختان پنهان کردم و به او نزدیک شدم ولی وقتی وجود مرا حس کرد بال گشود و پروازکنان دور شد.
آهسته به غار نزدیک شدم، ناگهان از درون غار صدای تسبیح و ذکر شریف لا اله الا الله، الحمدلله الله اکبر و تلاوت قرآن به گوشم خورد.
خوشحال جلو رفتم، نزدیک درب غار که رسیدم، صدائی از درون غار بیرون آمد: ادخل یا علی بن صالح الطالقانی. (علی بن صالح طالقانی به فرما داخل، خدا تو را رحمت کند)
بکلّی ترس من زائل شد وارد شدم و سلام کردم.
مردی جلیل القدر، خوش سیما و درشت چشم نشسته بود که جواب سلام مرا داد و فرمود: خداوند ترا به تشنگی و گرسنگی و ترس امتحان فرمود و سرانجام بر تو مرحمت نمود، ترا از سختیها رهانید، من می دانم که در فلان ساعت سوار کشتی شدی و این مدّت در سفر دریائی بودی و در این تاریخ دچار حادثه شدی و سه روز سرگردان امواج بودی و تصمیم گرفتی به خاطر سختیها دست به خودکشی بزنی و خود را به دریا بیفکنی وغرق سازی، ولی پشیمان شدی و در فلان موقع نجات یافتی و نزاع آن دو حیوان دریائی بیدارت کرد و پرنده عظیم حواست را بدین جا جلب نمود، بیا بنشین، خدای ترا رحمت کند.
قصه عجیبی بود، گفتم: شما را به خدا قسم! احوال مرا از کجا دانستی؟
فرمود: خدای دانای غیب و شهود مرا مطّلع فرموده است، همو که همواره تورا می بیند سپس فرمود: گرسنه هستی و دعائی نمود که متوجه مضمون آن نشدم، فقط دیدم غذائی حاضر گشت.
فرمود: بیا از روزی خدا بخور من هم خوردم، عجب غذائی تا کنون بدان خوبی نخورده بودم همچنین مرا به همان طریق آبی گوارا نوشاند و آنگاه دو رکعت نماز خواند و فرمود: دوست داری به شهر خود برگردی؟!
گفتم: چگونه چنین چیزی می شود؟
فرمود: کرامت خداوندی است که ما در حق دوستانمان می کنیم و سپس دعائی خواند که نفهمیدم و فقط قسمت کلمه الساعه الساعه (هم اکنون هم اکنون) را فهمیدم.
توده های ابری بر در غار دیده شد که تک تک نزدیک می آمدند و به صدای رسا می گفتند: سلام علیک یا ولی الله و حجته.
او جواب می فرمود: علیک السلام و رحمه الله و برکاته ای ابر مطیع به کدام سمت میروی؟
ابر پاسخ می داد: فلان جا .
سپس می پرسید: ابر رحمتی یا ابر بلا؟ بارش رحمت می بری یا بارش عذاب؟
ابر پاسخ می داد.
سرانجام ابر درخشان بزرگی پدیدار شد و پس از سلام و جواب،امام از او پرسید: کجا می روی؟
ابر پاسخ داد: طالقان .
پرسید: ابر رحمتی یا ابر عذاب؟
گفت: ابر رحمت.
فرمود: این امانت الهی را بخوبی تحویل بگیر و به طالقان برسان.
ابر گفت: سمعا و طاعه، شنیدم و مطیع فرمانم.
فرمود: فاستقری باذن الله علی وحدالارض. (با اذن الهی بر زمین قرار گیر. )
ابر بر زمین مستقر شد، او بازوی مرا گرفت و مرا بر فراز ابر نشاند.
گفتم: شما را به خدای بزرگ و بحق رسول خدا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و بحث سیدالوصیین امیرالمؤمنین و ائمه هدی علیهم السلام سوگند می دهم خود را معرفی کنید که سخت مورد مرحمت الهی هستی و جلیل القدر.
فرمود: ای علی بن صالح، زمین هرگز به اندازه لحظه ای از حجّت الهی خالی نمی شود و همواره حجّت الهی در زمین خواهد بود یا به صورتی آشکار و یا به صورتی مخفی، من حجت ظاهر و باطن و حجت جاودان الهی و وصی رسول خدا در این زمان، موسی بن جعفر هستم. من متوجه امامت حضرت و پدرانش شدم.
حضرت فرمان حرکت صادر نمود و ابر در زمان کوتاهی در کمال آرامش مرا در طالقان بر زمین گذاشت.
وقتی خبر این جریان بگوش هارون الرشید ، خلیفه عباسی غاصب رسید، او را احضار نمود و ماجرایش را سؤال کرد وقتی علی بن صالح سرگذشت خود را تعریف نمود، هارون دستور قتل او را صادر کرد تا بخیال خود این معجزه حضرت را بپوشاند.
فقتله الرشید و قال: لا یسمع بهذا احدا
🌺 والسلام علی من تبع الهدی 🌺
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔻دفتر تبلیغات اسلامی ؛
معاونت فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می کند:
فراخوان حمایت از فعالان حوزوی فضای مجازی ویژه محرم
اطلاعات بیشتر
🌐 https://eshragh.ir
#مباهله
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 معنای لغوی و اصطلاحی مباهله 🌺
🔰 مباهله در اصل از «بَهل» به معنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است. اما مباهله به معنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن است. کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغ گو را رسوا سازد و مجازات کند.
💠 شرح مختصر واقعه مباهله
🔰 مباهله پیامبر با مسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد. وقتی هیئت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ایشان خواستند تا پیامبر اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.
💠 موقعیت جغرافیایی
🔰 بخش با صفای نجران، با هفتاد دهکده تابع خود، در نقطه مرزی حجاز و یمن قرار گرفته است. در آغاز طلوع اسلام این نقطه، تنها نقطه مسیحی نشین حجاز بود که مردم آن به عللی از بت پرستی دست کشیده و به آیین مسیح علیه السلام گرویده بودند.
💠 دعوت به اسلام
🔰 پیامبر اکرم، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم برای گزاردن رسالت خویش و ابلاغ پیام الهی، به بسیاری از ممالک و کشورها نامه نوشت یا نماینده فرستاد تا ندای حق پرستی و یکتاپرستی را به گوش جهانیان برساند. هم چنین نامه ای به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طی آن نامه ساکنان نجران را به آیین اسلام دعوت فرمود.
💠 نامه حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم به اسقف نجران
🔰 مشروح نامه پیامبر به اسقف نجران چنین بود: «به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب. [این نامه ایست] از محمد، پیامبر خدا، به اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب را ستایش می کنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا فرا می خوانم. شما را دعوت می کنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند درآیید و اگر دعوت مرا نپذیرفتید باید به حکومت اسلامی مالیات (جزیه) بپردازید [تا در برابر این مبلغ، از جان و مال شما دفاع کند] و در غیر این صورت به شما اعلام خطر می شود».
💠 عکس العمل نجرانی ها
🔰 نمایندگان پیامبر که حامل نامه دعوت به اسلام از جانب پیامبر بودند، وارد نجران شدند و نامه را به اسقف نجران دادند. او نیز شورایی تشکیل داد و با آنان به مشورت پرداخت. یکی از آنان که به عقل و درایت مشهور بود گفت: «ما بارها از پیشوایان خود شنیده ایم که روزی منصب نبوت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست که محمد ـ که از اولاد اسماعیل است ـ همان پیامبر موعود باشد». بنابراین شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیئت نمایندگان نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با محمد صلی الله علیه و آله وسلم تماس گرفته، دلایل نبوت او را بررسی کنند.
💠 گفتگوی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم با هیئت نجرانی
🔰 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در مذاکره ای که با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای واحد دعوت کرد. امّا آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی علیه السلام بدون واسطه پدر می دانستند. در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر جاری ساخت: «به درستی که مَثَل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید». در این آیه، خداوند، با بیان شباهت تولد حضرت عیسی علیه السلام و حضرت آدم علیه السلام ، یادآوری می کند که آدم را با قدرت بی پایان خود، بدون این که دارای پدر و مادری باشد، از خاک آفرید و اگر نداشتن پدر گواه این باشد که مسیح فرزند خداست، پس حضرت آدم برای این منصب شایسته تر است؛ زیرا او نه پدر داشت و نه مادر. اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.
💠 مباهله، آخرین حربه
🔰 خداوند پیش از نازل کردن آیه مباهله، در آیاتی چند به چگونگی تولد عیسی علیه السلام می پردازد و مسیحیان را با منطق عقل و استدلال روبرو می کند و از آنان می خواهد که عاقلانه به موضوع بنگرند.
#ادامه 👇👇
#ادامه 👇👇
بنابراین پیامبر، در ابتدا سعی کرد با دلایل روشن و قاطع آنان را آگاه کند، اما چون استدلال موجب تنبّه آنان نشد و با لجاجت و ستیز آنان مواجه گشت، به امر الهی به مباهله پرداخت. خداوند در آیه 61 سوره آل عمران می فرماید: «هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم؛ سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».
💠 دیدگاه بزرگان نجران درباره مباهله
🔰 در روایات اسلامی آمده است که چون موضوع مباهله مطرح شد، نمایندگان مسیحی نجران از پیامبر مهلت خواستند تا در این کار بیندیشند و با بزرگان خود به شور بپردازند. نتیجه مشاوره آنان که از ملاحظه ای روان شناسانه سرچشمه می گرفت این بود که به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده کردید محمد با سر و صدا و جمعیت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله کنید و نترسید؛ زیرا در آن صورت حقیقتی در کار او نیست که متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسیار محدودی از نزدیکان و فرزندان خردسالش به میعادگاه آمد، بدانید که او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید که خطرناک است.
💠 در میعادگاه چه گذشت؟
🔰 طبق توافق قبلی، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و نمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمایندگان نجران دیدند که پیامبر فرزندش حسین علیه السلام را در آغوش دارد، دست حسن علیه السلام را در دست گرفته و علی و زهرا علیهماالسلام همراه اویند و به آنها سفارش می کند هرگاه من دعا کردم شما آمین بگویید. مسیحیان، هنگامی که این صحنه را مشاهد کردند، سخت به وحشت افتادند و از این که پیامبر، عزیزترین و نزدیک ترین کسانِ خود را به میدان مباهله آورده بود، دریافتند که او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد؛ زیرا در غیر این صورت، عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد. بنابراین از اقدام به مباهله خودداری کردند و حاضر به مصالحه شدند.
💠 سخنان ابوحارثه درباره مصالحه
🔰 هنگامی که هیئت نجرانی پیامبر را در اجرای مباهله مصمّم دیدند، سخت به وحشت افتادند. ابوحارثه که بزرگ ترین و داناترین آنان و اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد بر حق نمی بود چنین بر مباهله جرئت نمی کرد. اگر با ما مباهله کند، پیش از آن که سال بر ما بگذرد یک نصرانی بر روی زمین باقی نخواهد ماند». و به روایت دیگر گفت: «من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوه ها را از جای خود بکند، هر آینه خواهد کَند. پس مباهله نکنید که در آن صورت هلاک می شوید و یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند».
💠 سرانجام مباهله
🔰 ابوحارثه، بزرگ گروه، به خدمت حضرت آمد و گفت: «ای ابوالقاسم، از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه کن بر چیزی که قدرت بر ادای آن داشته باشیم». پس حضرت با ایشان مصالحه نمود که هرسال دوهزار حُلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان که اگر جنگی روی دهد، سی زره و سی نیزه و سی اسب به عاریه بدهند.
💠 مباهله، اثبات صدق دعوت پیامبر
🔰 مباهله پیامبر با نصرانیان نجران، از دو جنبه نشان درستی و صداقت اوست. اوّلاً، محض پیشنهاد مباهله از جانب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم خود گواه این مدعاست؛ زیرا تا کسی به صداقت و حقانیّت خود ایمان راسخ نداشته باشد پا در این ره نمی نهد. نتیجه مباهله، بسیار سخت و هولناک است و چه بسا به از بین رفتن و نابودی دروغ گو بینجامد. از طرف دیگر، پیامبر کسانی را با خود به میدان مباهله آورد که عزیزترین افراد و جگرگوشه های او بودند. این خود، نشان عمق ایمان و اعتقاد پیامبر به درستی دعوتش می باشد که با جرأت تمام، نه تنها خود، بلکه خانواده اش را در معرض خطر قرار می دهد.
💠 مباهله، سند عظمت اهل بیت
🔰 مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر نازل شده است و پیامبر تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی علیهم السلام بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین علیهماالسلام هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه علیهاالسلام و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی علیه السلام بوده است. این آیه هم چنین به این نکته لطیف اشاره دارد که علی علیه السلام در منزلت جان و نفس پیامبر است.
#ادامه 👇👇👇
#ادامه 👇👇👇
💠 دو روایت در شأن اهل بیت
🔰 در کتاب عیون اخبار الرّضا درباره مجلس بحثی که مأمون در دربار خود تشکیل داده بود، چنین آمده است: امام علی بن موسی الرضا علیه السلام فرمودند: «خداوند پاکان بندگان خود را در آیه مباهله مشخص ساخته است و به دنبال نزول این آیه، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم ، علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام را با خود به مباهله برد. این مزیّتی است که هیچ کس در آن بر اهل بیت پیشی نگرفته و فضیلتی است که هیچ انسانی به آن نرسیده و شرفی است که قبل از آن، هیچ کس از آن برخوردار نبوده است».
در کتاب غایة المرام به نقل از صحیح مسلم آمده است: روزی معاویه به سعد بن ابی وقاص گفت: چرا ابوتراب را دشنام نمی گویی؟ گفت: از آن وقت که به یاد سه چیز افتادم که پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم درباره علی فرمود، از این کار صرف نظر کردم. یکی آن بود که وقتی آیه مباهله نازل شد پیغمبر تنها از فاطمه و حسن و حسین و علی دعوت کرد و سپس فرمود: «اللهم هؤلاء اهلی؛ خدایا، اینها خاصّان منند»...
💠 نزول آیه تطهیر در روز مباهله
🔰 روزی که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم قصد مباهله کرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام را در زیر عبای مبارک جمع کرد و گفت: «پروردگارا، هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترینِ خلق به او بوده اند. خداوندا، اینها اهل بیت منند. پس شک و گناه را از ایشان برطرف کن و ایشان را پاکِ پاک کن.» در این هنگام جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد: «همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بیت پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاکِ پاک کند.
💠 اعمال روز مباهله
🔰 روز بیست و چهارم ذی الحجّه، روز مباهله پیامبر با مسیحیان نجران است که در نزد مسلمانان، اهمیت خاصّی دارد؛ چرا که گواه حقانیت و درستی دعوت پیامبر و عظمت شأن اهل بیت مکرّم اوست. در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمال مخصوصی بدین شرح برای این روز ذکر شده است:
اول: غسل، که نشان پالایش ظاهر از هر آلودگی و آمادگی برای آرایش جان و صفای باطن است؛
دوم: روزه، که سبب شادابی درون است؛
سوم: دو رکعت نماز؛
چهارم: دعای مخصوص این روز که به دعای مباهله معروف است و شبیه دعای سحر ماه رمضان می باشد.
هم چنین در این روز خواندن زیارت امیرالمؤمنین به ویژه زیارت جامعه روایت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از مولی الموحدین علی علیه السلام که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود، سفارش شده است.
💠 بخش هایی از دعای روز مباهله
🔰خداوندا، بر محمد و آل محمد درود فرست و به من شادی و خرّمی، استقامت و گشایش، عافیت و سلامت و کرامت، روزی پاک و فراوان، و هر نعمت و وسعت که نازل شده یا از آسمان به زمین نازل می شود، قسمت کن.
خداوندا، اگر گناهان چهره مرا نزد تو فرسوده اند و میان من و تو حایل شده اند و حالم را نزد تو دگرگون کرده اند، از تو درخواست می کنم به نور آبرویت که خاموش نشود و به آبروی حبیبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم و به آبروی وصیّت علّی مرتضی علیه السلام و به حق اولیائت که آنها را برگزیدی که بر محمد و آل محمد درود بفرستی و هر گناه که کرده ام بیامرزی و مرا در باقی مانده عمرم حفاظت کنی.
خداوندا، من مطیع توام، پس از من خشنود باش. عملم را ختم به خیر کن و ثواب آن را برایم در بهشت مقرّر دار و آنچه خود سزاوار آنی برای من انجام ده، ای سزاوار تقوا و آمرزش. رحمت فرست بر محمد و آل محمد و به رحمت خود به من رحم کن، ای مهربان ترینِ مهربانان.
📚 منبع:
مجله گلبرگ اسفند 1380، شماره 27 به نقل از حوزه نت
🌺 والسلام علی من تبع الهدی 🌺
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
majale_rahtushe_baradaran_moharam_1399.05.09.pdf
2.58M
#محرم
🌺معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم🌺
🌺 ویژه محرم سال ۱۴۴۱ 🌺
💠 با سرفصل های
✅ بایستگی رعایت حق الناس با محوریت ویروس کرونا
✅ تحلیل قرآنی از گونه های انتخاب در کربلا
✅ نقش امام حسین در جهل زدایی از جامعه
✅ پیامدهای فرهنگی و معنوی کرونا
✅ زیبایی های کربلا ؛ غیرت دینی، شجاعت، ایثار
✅ زیبایی های کربلا ؛ حریت و آزادگی ، بصیرت
✅ عزاداری و عقلانیت
✅ حضرت زینب نماد صبر جمیل
✅ نگاهی به ویژگیهای شخصیتی حضرت ابوالفضل العباس
✅ امام حسین نفس مطمئنه
✅ شیوه های مواجهه با حوادث و بلایا در سخن و سیرۀ امام سجاد
✅ نگاهی به سازوکارهای تحقق جهش تولید
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
محتوای محرم99.docx
3.72M
#منبر_مکتوب
🔰 ده جلسه منبر مکتوب محرم
💠با موضوع
📂دینداری به سبک امام حسین (ع)
۱۰ جلسه منبر مکتوب مبتنی بر :
📌مساله یابی اجتماعی
📌و موضوعات کاربردی
حاوی:
✒آیات قرآن و تحلیل آیات
✒روایات ناب معصومین
✒قطعه هایی از تاریخ
✒فرازهایی از سیره علماو شهداء
✒فرازهایی متناسب از فرمایشات رهبری
✒سیر منطقی جهت اقناع مخاطب
✅ باتوجه به اینکه بسته مذکور بانی خاص دارد لذا به صورت رایگان در اختیار عزیزان قرار میگیرد .
موسسه تخصصی تبلیغ فصل الخطاب (مشهد مقدس)
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
#شب_اول_محرم
#امام_حسین
سخنران : حجت الاسلام دکتر #رفیعی
سبک زندگی حسینی
🔰 قال الله تبارک و تعالی : یاایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه فادخلی فی عبادی وادخلی فی جنتی
اولین شب ازماه محرم است اولین شب عزای سرور و سالار شهدای کربلا حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام-محرم بهار شور و شعور است-بهار عاطفه و ایمان است-بهار شهادت و ایثار است-محرم ماه انس با ولی خداست –چون آدم در دنیا بی ولی که نمیشه
قرآن میفرماید یکی ولیش خداست: الله ولی الذین آمنوا – یکی هم ولیش شیطان هست اولیائش طاغوتند ،انسان بدون ولی نمیشه ، اونی که ولیش خداست با اولیاء خداهم ارتباط داره و امام حسین علیه السلام جزء اولیاء الهی هست،ولی الله هست ،ماه محرم ماه انس و ارتباط و پیوند با اباعبدالله و اهلبیت عصمت و طهارت است .
برادران و خواهران که با این شور در شب اول در این مجالس شرکت کردید میدانید که طی این سالها دشمنان و رسانه ها و مخصوصا شبکه ها و ماهواره ها و نویسندگان که کار میکنند خیلی علیه عاشورا تلاش کردند اما روز به روز جلسه اباعبدالله پرشورتر بانشاط تر برگزار شده .
داستان کربلا ببینید داستان یک تاریخ یا داستان یک سرزمین نیست،داستان کربلا یک فرهنگ هست یک رود جاریست ،این کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا (البته این حدیث نیست)ولی این جمله معروفی هست ولی این یک واقعیت هست
شما نگاه کنید یکی از علماء ما بنام ابن غولویه هست ایشون با شیخ مفید قبرشون کاظمین کنار هم هست استاد شیخ مفید بوده ایشون قمی بوده و پدرش هم قم دفن هست(کنار شهدای پانزده خرداد دفن هست)ایشون یک کتابی دارد بنام کامل الزیاره ،خب راجع به روایات زیارت امام حسین علیه السلام هست که بیش از هزار سال پیش نوشته ایشون این کتاب رو دارن و همچنین سایرین هم نوشته اند
اصلا خداوند داستان امام حسین را برای انبیاء قبل از پیغمبر ما سالها قبل ، آدم ابوالبشر همین طور که داشت از این منطقه کربلا رد میشد پاش برخورد کرد به یک سنگی و خون جاری شد ، خیلی ناراحت شد گفت خدایا من خطایی کردم یا گناهی کردم این خون دلیلش چیه؟ خطاب شد اینجا سرزمین کربلاست
اینجا جاییست که خون فرزند پیامبر آخر الزمان به زمین ریخته میشه،خواستیم که تو هم ارتباط پیدا کنی و خونی از تو هم در اینجا ریخته بشه تا اینکه ارتباطی داشته باشی
حضرت ابراهیم هم داریم که در همین جا سر مبارکش برخورد با یک چوبی و خون جاری شد ،حضرت موسی داریم که کفشش پاره شد و خاری به پاش رفت داریم که چندتا از انبیاء در این سرزمین خون از بدنشون جاری شده روایتش در بحار هست ، هرکدام هم سوال کردند خطاب شده اینجا سرزمینی است که خون فرزند پیغمبر آخرالزمان روی زمین ریخته میشود
داستان یک داستان مهمی هست که خداوند انبیائش رو با این داستان آشنا کرده از اول خلقت ،چطور ما با قصه امام زمان آشنا هستیم در صورتی که هنوز هم حضرت نیامده و ندیدیم و نمیدونیم هم چه زمانی ظهور میکنه ولی هممون میگیم امام زمان میاد پایتختش کوفه میشه و از کنار خانه خدا فریاد میزنه انا المهدی و انا بقیه الله یعنی خداوند مردم رو یه جوری با امام زمان آشنا کرده خود پیغمبر آشنا کرده، امام صادق علیه السلام اشک می ریخت برای امامی که هنوز متولد نشده ،قصه عاشورا هم این طور بوده قبل از اینکه اتفاق بیفته .
حضرت زکریا اولاد نداشت فرزند دار نمی شدند نزدیک ماه محرم بوده خداوند داستان اباعبدالله رو برای زکریا گفت که چنین اتفاقی میفته برای پیغمبر آخرالزمان حضرت زکریا خیلی گریه کرد در روایت هست که سه روز در خانه نشست وبیرون نیامد و اشک میریخت برای مصیبت اباعبدالله که براش نقل شده بعد از سه روز که روز اول محرم شد این دعا رو کرد که میفرماید :هب لی ذریه طیبه خدایا یه اولادی به من بده که میخوام با رسول آخرالزمان هم دردی کنم اون داغ اولاد میبینه من میخوام همدردی کنم
لذا شما ببینید خدا یه پسری بهش داد بنام یحیی خیلی با امام حسین شباهت داره حضرت یحیی عین امام حسین سرش از بدن جدا شد ،مثل امام حسین سرش امده مقابل حاکم ستمگر داخل تشت گذاشتند جلوی حاکم ستمگر مثل اباعبدالله آسمان بر او گریسته، کسی که او رو کشت حاکم حرامزاده بود بعضی ها تا ده الی پانزده شباهت نوشتند من نمیخوام همش رو بگم هر دوی اینها اسمشون بی نظیر هست وسابقه نداشته و هر دوتا اسمشون رو خدا انتخاب کرده ،البته یه چیز جالب بگم خدمت شما امام حسین از مدینه تا آمدند به مکه و از مکه تا کربلا ،امام سجاد میفرماید بابام از یه نفر خیلی یاد میکرد چندیدن بار ازش یاد میکرد و اون حضرت یحیی بود
یا اینکه امیرالمومنین از صفین که برمیگشت در کربلا نشست و گریه کرد خاک رو بوئید اشک ریخت حتی خود پیامبر گرامی اسلام اینها یه جریانی بوده که بنا بوده یه فرهنگ بشه نه یک تاریخ قرار بر این بوده که ماندگار بشه
#ادامه 👇👇
#ادامه 👇👇
گاهی میپرسند که کربلا سال ۶۱ هجری اتفاق افتاده نزدیک به ۱۴۰۰سال از اون گذشته به چه دلیلی هر ساله ما باید عزاداری کنیم این مجلسهای با شکوه این همه هزینه پرچم ، مراسم ،لباس مشکی ،چقدر امکانات عزاداری ،دسته جات به چه دلیل ؟متاسفانه این حرفهایست که در این شبکه ها مینویسند و تبلیغ میکنند دلیل این آیا مرده پرستی نیست؟حالا یه اتفاقی افتاده خودشون هم میگن خدا لعنت کنه قاتلین رو امام حسین ادم خوبی بوده خب حالا دلیل اینکه شما باید مرتب اینو یاد آوری کنید
ائمه بسیار تاکید کردند این حدیث رو همون ابن غولویه در کامل الزیارات داره میفرماید: ان الحسین ینظر الی من یبکی و یستغفر له امام حسین به تک تک کسانی که براش گریه میکنند نگاه میکنه و طلب مغفرت میکنه، خب این یک جریانیست که نمیشه به سادگی از کنارش گذشت
چرا چرا این همه تجلیل و تکریم ؟ من سه تا آیه میخوام بخونم که اگر کسی از شما پرسید دلیل عزاداری اباعبدالله چیه در این حد جواب بدید خواهشا این سه آیه رو دقت کنید عنوان بحث رو هم میذارم مبانی قرآنی عزاداری ابا عبدالله
وقتی امام حسین تازه متولد شده بود و قنداقه رو دادند دست پیامبر و پیامبر شروع کردن به گریه کردن و حضرت فاطمه علت گریه رو پرسیدند پیامبر هم توضیح دادند شهادت امام حسین را بعد حضرت فاطمه پرسید چه کسانی برای فرزندم عزاداری میکنند حضرت فرمودند نسل در نسل برای حسین عزاداری میکنند و تجدید میکنند این طور نیست که یکسال دوسال یا پنج سال و یا ده سال میفرماید : یجددون العزاء فی کل سنه جیلا بعد جیل – جیل یعنی نسل ،نسل اندر نسل این عزاداری میچرخه ،چرا؟
1⃣. سوره هود آیه ۱۲۰خدا میفرماید پیغمبر میدونی ما چرا در این قرآن برای تو قصه میگیم ؟۲۷۰ قصه در قرآن هست قصه های قرآن هم سمبلیک نیست واقعیت هست و حقیقت داستانهای قرآن فرضی میست مثل این سریالها و فیلمهای سینمایی فقط ۷۰۰ آیه داستان موسی و بنی اسرائیل رو بیان کرده ،چرا خداوند این همه داستان و قصه میگه و به پیامبر میفرماید یاد کن،ادریس رو یاد کن ،ابراهیم رو یاد کن،موسی رو یاد کن سوره هود آیه ۱۲۰خدا به پیامبر می فرماید ما اگر قصه انبیاء گذشته رو برای شما میگیم به چهار دلیل هست : کلا نقص علیک من انباء الرسل نثبت به فوادک(دلت محکم میشه)تو بدونی حضرت موسی کنار دریا فرعون پشت سرش ،اینا گفتند کار تموم شد جلو بریم غرق میشیم پشت برگردیم کشته میشیم دریا شکافت رد شدند پیامبر این قصه رو میگیم که اگر تو رفتی در غار ثور خوف نگیرت نه اینکه پیامبر خوف داشت نه دلت محکم بشه ، اون خدایی که دریا را برای موسی شکافت یه تار عنکبوت هم لوی غار میزنه تا اینکه دشمن رد بشه
خیلی مهمه ۹۵۰سال نوح تبلیغ کرد مسخره اش کردند ،دستش انداختند ،دیوانه بهش میگفتند حالا تو رو ۲۳ سال اذیت کردند ۹۵۰ کجا ۲۳ کجا ،خدا به پیامبر میگه ما برات قصه میگیم تا اینکه تو دلت محکم بشه ،مردم بدانید توی دنیا فتاد و چند نفر در مقابل سی هزار آدم ایستادند و دنیا امروز تحت تاثیر اونهاست
یه کتابی نوشتند بنام الحسین فی الفکر المسیحی،کتاب خوبی هست امام حسین در اندیشه مسیحیان ،یعنی علمای مسیحی راجع به امام حسین چی گفتند ،یه آقایست اونجا بنام آنتووان بارا از نویسندگان مسیحیست میگه: قب امام حسین علامتی هست که تا قیامت کهنه نمیشود میگه اصلا امام حسین زنده هست و جاریه ،خیلی جالبه نظر مسیحیا این طور هست ولی امروز در دنیا یه مشت بدتر از خوارج و یه مشت تکفیری نادان و جاهل یه مشت اشخاصی که تشخیص نمیدهند حق چیه باطل چیه ، زن و بچه مردم رو به بمب و ترور گرفتند اینها ایراد میگیرند به عزاداری
۱_۱. و جائک فی هذه الحق : یه حقی در این هست یه درسی درش هست ماقصه یوسف رو که میگیم درس عفت داخلش هست درس گریز از گناه داخلش هست ، درس تحمل داخلش هست ،درس پاکدامنی برای جوونها داخلش هست والا شما ببینید سریال یوسف چقدر استقبال شد اگر واقعا این کار نسبت به همه ی داستانهای قرآن بشه چقدر خوبه ،بجای خوندن رمانهای بی فایده یا خیلی فیلمهایی که هیچی نتیجه نداره یه قدری با این قصه های قرآنی آشنا بشید جوونی که میمیره برای عزای امام حسین ،امام حسین فرمود انی احب القرآن شب عاشورا مشغول تلاوت بود ،جوونی که میری پابوس امام رضا،امام رضا روزی ده جزء قرآن میخوند فرمود روی سی جزء هم میتونم
۲_۱. و موعظه- وقتی ادم داستان ادم و شیطان رو میخونه و یا داستان ابراهیم که چه بلایی برسرش آوردند بعد خداوند آتش رو سرد کرد اینها موعظه هست
#ادامه 👇👇👇
#ادامه 👇👇👇
۱_۳ . ذکری- تذکر هست
2⃣. آیه دوم :سوره حج آیه ۳۲: و من یعظم شعائرالله فانها من تقوی القلوب(هر کسی شعائر الهی را تعظیم کند)شما ببینید صفا و مروه از شعائر الهیست باید هفت بار بینش برویم و بیائیم ، قربانی از شعائر الهی هست ،امام حسین هم از شعائر الهیست یه کسی مثل امام حجت خدا ولی الله الاعظم خونش رو در راه خدا میده و این جزء شعائر الهیست و این باید تجلیل و تکریم بشه
3⃣. آیه سوم سوره شوری آیه ۲۳:قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی (پیامبر ۲۳ سال زحمت کشید اذیت ها و آزارهای بسیاری رو متحمل شد و همچنین یارانش گفت چیزی نمیخوام جز محبت اهلبیت ) کاری کرده بودند بنی امیه لعنه الله علیه که وقتی اهلبیت رو آوردند شام یه پیرمردی ایستاده بود ناسزا میگفت امام سجاد علیه السلام فرمود پیرمرد مسلمانی یا کافر؟ گفت مسلمانم حضرت فرمود این آیه هم خوندی یا نه ؟قل لا اسئلکم…..گفت بله ،فرمود این قربی کیا هستند؟بارها پیامبر امیرالمومنین و فاطمه و حسنین رو فرمودند اینها فی القربی هستند
پیامبر در مسجد نشسته بود به مردم فرمود که مرتب صدقه قلبی و صدقه زبانی بدید ،تا حالا این دو رو شنیده بودید ؟
یه نفر بلند شد عرض کرد یا رسول الله فسر لنا،پیامبر فرمود صدقه قلبی اینه که همیشه محبت فرزندان و اهلبیت من در قلبتون باشه و از قلب شما خارج نشه و باقی بمونه و همچنین صدقه زبانی هم صلوات بر من وآل من هست .
اصلا فرض کنید هیچ دلیلی برای عزاداری نداریم همین یه دونه آیه کفایت میکند برای دلیل عزاداری ،مگه نفرموده فرزندان من رو بهشون محبت کنید خب این محبت هست
ریان بن شبیب وقتی وارد شد بر امام رضا (این حدیث در عیون اخبار الرضا هست)روز اول ماه محرم این حدیث مفصلی هست من دو تا تیکه این حدیث رو خدمت شما عرض میکنم –امام فرمود یابن الشبیب: پسر شبیب اگر دلتون میخواد در بهشت داخل اون غرفه هایی باشید که پیغمبر هست قاتلهای ابا عبدالله رو لعنت کن .زیارت امام حسین نورانیت خاصی داره –اگر میخوای ثواب شهدای کربلا رو داشته باشی هر وقت نا کربلا برده میشه بگو یا لیتنی کنت معهم فافوز فوزا عظیما.
🌺 والسلام علی من تبع الهدی 🌺
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d