🌙 «احکام ماه مبارک رمضان»
🔻 آیا روزه ماه رمضان بر دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیدهاند یا کسانی که کارهای سخت دارند واجب است؟
🔹 چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا خوف مرض دارند احکام مریض در مورد آنان جاری میشود.
🔹 اما اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد لکن به علت مثـلاً طولانی بودن روز و شدت گرما إتمام روزه بر آنان حرجی است و مشقت فوق العاده دارد که عادتاً قابل تحمل نیست باید روزه بگیرند¹ و هنگامی که به خاطر ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان حرجی شد میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند ولی روزه آنها باطل میشود و باید² در بقیه روز نیز از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نمایند.
💠 اما نسبت به مقدار خوردن و آشامیدن آنها:
▫️آیات عظام وحید، صافی: باید در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیات عظام رهبری، خوئی، سیستانی: بنابر احتیاط لازم در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیةالله شبیری زنجانی: میتوانند به قدری که سیر نشوند، آب بیاشامند.
▫️آیات عظام امام، نوری، بهجت: باید در آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
1⃣ برخی از مراجع مثل آیةالله سیستانی فرمودهاند: باید به قصد قربت مطلقه روزه بگیرند.
2⃣ برخی از مراجع مثل آیات عظام رهبری، خویی، سیستانی: امساک را بنابر احتیاط واجب، لازم میدانند.
https://eitaa.com/menbarisfahan
💠 دعای روز دوازدهم ماه #رمضان
🔹 اللّهُمَّ زَینِّی فِیهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ وَ اسْتُرْنِی فِیهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْکفَافِ وَ احْمِلْنِی فِیهِ عَلَی الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ وَ آمِنِّی فِیهِ مِنْ کلِّ مَا أَخَافُ بِعِصْمَتِک یا عِصْمَةَ الْخَائِفِینَ.
🔸 خدایا مرا در این ماه به پوشش و پاکدامنی بیارای و به لباس قناعت و اکتفا به اندازه حاجت بپوشان و بر عدالت و انصاف وادارم نما، و مرا در این ماه از هرچه میترسم ایمنی بخش، به نگهداریات ای نگهدارنده هراسندگان.
https://eitaa.com/menbarisfahan
روز دوازدهم.Mp3
9.01M
💠 شرح دعای روز دوازدهم ماه #رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
https://eitaa.com/menbarisfahan
11.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تفسیر قرآن کریم (۱۲)
🔸 سوره عصر
🔸 حجةالإسلام قرائتی
🔹 بسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
وَالْعَصْرِ ﴿١﴾ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ ﴿٢﴾ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿٣﴾
🔹 به نام خداوند رحمتگر مهربان
سوگند به عصر (۱) كه واقعاً انسان دستخوش زيان است (۲) مگر كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايى توصيه كردهاند.(۳)
https://eitaa.com/menbarisfahan
تفسیر قرآن کریم.mp3
2.9M
🎙 #تفسیر قرآن کریم (۱۲)
🔸 سوره عصر
🔸 حجةالإسلام قرائتی
https://eitaa.com/menbarisfahan
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ»
روز شنبه ١۴٠٣/٠١/٠۴
✍️ مناسبت روز: امروز دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان است و انشاالله طبق روزهای قبل در این ماه به تبیین یکی دیگر از آیات قرآن با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب تهیه شده، میپردازیم؛
✅ جزء ١٢، سوره یوسف، آیه ٣٩
«يَا صَاحِبَيِ السِّجْنِ أَأَرْبَابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ»
حضرت یوسف (ع) در این آیه به کسانی که تعبیر خواب خود را در زندان از ایشان پرسیدند، گفتند: «ای دو رفیق زندان من، آیا خدایان متفرق (که باعث تفرقه و گمراهی میشوند مانند بتان و فراعنه) بهتر هستند یا خدای یکتای قاهر و غالب؟ (که قدرت بر انجام هر چیزی دارد!)»
✍️ در تفسیر بیان التنزیل در تبیین این آیه به جریان در آتش انداختن حضرت ابراهیم (ع) اشاره شده که:
«پس از آنکه نمرود تصمیم بر آتش زدن حضرت گرفت، در بیابان کوفه، آتش بسیار بزرگی آماده کرد و دستور داد که حضرت ابراهیم (ع) را توسط منجنیق پرتاب کنند! حضرت همان طور که در هوا به سمت آتش میرفتند، جبرئیل (ع) بر ایشان نازل شد و گفت: ای ابراهیم! اگر حاجتی از من داری بگو! حضرت فرمودند از تو که مانند من مخلوقی! خیر؛ «حَسْبُنَااللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»؛ خداوند مرا کافی است و چه مدافع خوبی است؛ پس میکائیل (ع) نازل شد و گفت: باران و آب در اختیار من است؛ از من بخواه تا این آتش را خاموش کنم! ابراهیم (ع) گفت: از مخلوق چیزی نمیخواهم! «حَسْبُنَااللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»؛ سپس فرشته باد آمد و گفت: اگر میخواهی تا به باد دستور دهم آتش را پراکنده نماید! و بازهم حضرت فرمودند: «حَسْبُنَااللَّهُ وَنِعْمَ الوكيل» و در آتش افتادند که البته به قدرت خداوند قادر متعال، تبدیل به گلستان شد!»
نکته مهم در این حکایت این است که حضرت ابراهیم (ع) در بین زمین و آسمان در آن لحظاتی که با آتش و مرگ هیچ فاصلهای نداشتند، چنان ایمان به «اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ» داشتند که لحظهای ترس به دل راه نداده و آرام و با طمأنینه، کمک ملائکه را که درخواست از غیر خدا بود، رد کردند و همین اعتقاد راسخ حضرت به توحید، آتش را تبدیل به گلستان میکند!
بله، به راستی آن کس که درس توحید را درست آموخته باشد، الله جلجلاله را خالق، مؤسس، مدیر، مدبر، قادر و تنها مؤثر و همه کارۀ این جهان با عظمت میداند، لذا سررشته زندگی را به خداوند سپرده، و توحید در تمامی اجزای زندگی فردی و اجتماعی او جاری میشود؛ چنین کسی، هرگز دعوت غیرخدا را نمیپذیرد! او فقط بله قربانگو و مطیع محض پروردگار است و هرگز به غیرخدا و ولی خدا، چَشم نمیگوید؛
اصلاً در نگاه موحدانه، فرد در نور عظیم توحید، غیر خدا را نمیبیند که بخواهد از او را اطاعت و پرستش کند؛ لذا در سختترین شرایط هم به خدا اطمينان داشته و ترسی به دلش راه نمیدهد! و با تمام وجود ایمان دارد که فقط «اللَّه»، «الْوَاحِدُ الْقَهَّار» است؛
اما اگر پای توحید ما لنگ بزند، ترس از غیر خدا، ما را بیچاره میکند! همانطور که «عمر سعد» را ترس ازدست دادن حکومت ری، در دنیا و آخرت بیچاره کرد!
ترس از دست دادن قدرت و ریاست، ترس از دست دادن ثروت، ترس از آینده، ترس از فقر، ترس از قدرت پوشالی کدخدایان جهانی که سبب دیپلماسی ذلت در تعامل با مستکبران میشود و.... که بدیهی است همهی این ترسها نتیجه ضعف در توحید است!
در برابر این ترسها، یکی دیگر از مصادیق تاریخی، ایمان راسخ حضرت موسی (ع) به یاری خداوند در وقت گرفتاری بنیاسرائیل در کنار رود عظیم نیل است که وحشت و هراس از لشگر خشمگین فرعون، جان را بر لب آنها رسانده بود و گفتند ما به دام افتادیم و فرعونیان کار ما را تمام خواهند کرد! اما حضرت موسی (ع) بدون کوچکترین ترسی و با آرامش کامل جواب دادند: «قَالَ كَلَّا ۖ إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ» اصلاً چنین نیست! قطعاً پروردگارم با من است و مرا هدایت خواهد کرد! و بعد از لحظاتی وحی شد که عصایت را به دریا بزن تا به قدرت الهی شکافته شود! (شعراء، آیه ۶۱)
مصداق دیگر این آرامش در تاريخ معاصر، ایمان راسخ امام راحل بود که بدون هیچ ترس و واهمهای و با دلی آرام و قلب مطمئن در برابر شاه و همهی قدرتهای جهانی ایستادند و نه در زندان، نه در تبعید، نه در هواپیمایی که قرار بود هرگز به زمین ننشیند، نه در ترورهای آنچنانی اول انقلاب، نه در جنگ تحمیلی، لحظهای ترس و تردید به خود راه ندادند تا اینکه با این اعتقاد توحیدی حکومت ٢۵٠٠ ساله شاهنشاهی را به زمین زدند، چراکه با تمام وجود، ایمان داشتند که «اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ».
https://eitaa.com/ROOZBARG
💠 «دعای مجیر» دعایی است رفیع الشأن مروی از حضرت رسول أعظم (صلی الله علیه و آله) که جناب جبرئیل برای آن حضرت آورد در وقتی که در مقام ابراهیم (علیه السلام) مشغول به نماز بودند.
💠 کفعمی در «بلد الأمین» و «مصباح» این دعا را ذکر کرده و فرموده هر که این دعا را در أیّام البیض ماه رمضان (روز ۱۳و۱۴و۱۵) بخواند گناهانشان آمرزیده شود اگرچه به عدد دانههای باران و برگ درختان و ریگ بیابان باشد و برای شفای مریض و قضا دین و غنا و توانگری و رفع غم خواندن آن نافع است.
https://eitaa.com/menbarisfahan
doa-mojir.pdf
2.64M
📚 متن «دعای مجیر» - pdf
👈 سفارش شده در روزهای ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ ماه رمضان
https://eitaa.com/menbarisfahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 معرفی و دانلود کتاب صلح امام حسن پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ
❇️ علاقمندان به مطالعه این کتاب می توانند از طریق لینک های زیر اصل کتاب یا ترجمه آن را دانلود کنند.👇
۱. متن اصلی کتاب به زبان عربی 👈 دانلود
۲. متن اصلی کتاب همراه با پاورقی های دقیق و محققانه 👈 دانلود
۳. ترجمه کتاب توسط مقام معظم رهبری 👈 دانلود
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
تسنیم، بزرگترین کتابخانه علوم اسلامی در بستر ایتا 👈 عضو شوید
https://eitaa.com/menbarisfahan
🌙 «احکام ماه مبارک رمضان»
💠 چه نوع دروغی روزه را باطل میکند؟
دروغ بستن به گفتن یا نوشتن یا اشاره و مانند اینها:
🔸 به خدا و پیامبر (ص) و جانشینان او (ع):
روزه را باطل میکند. (امام، اراکی، گلپایگانی، خویی، تبریزی، بهجت، صافی، زنجانی)
به احتیاط واجب باطل میکند. (رهبری، مکارم، سیستانی)
🔸 به حضرت زهرا (س) و سایر پیامبران و جانشینان:
بنابر احتیاط واجب باطل میکند. (امام، مکارم، صافی، گلپایگانی، اراکی، خویی، تبریزی)
بطلان روزه خالی از وجه نیست. (بهجت)
بنا بر احتیاط مستحب. (سیستانی)
https://eitaa.com/menbarisfahan
💠 دعای روز سیزدهم ماه #رمضان
🔹 اللّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِک یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکینِ.
🔸 خدایا مرا در این ماه از آلودگیها و ناپاکیها پاک کن، و بر آنچه مقدّر شده شکیبایم گردان، و به پرهیزگاری و همنشینی با نیکان توفیقم ده، به یاریات ای نور چشم درماندگان.
https://eitaa.com/menbarisfahan
روز سیزدهم.mp3
9.3M
💠 شرح دعای روز سیزدهم ماه #رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
https://eitaa.com/menbarisfahan