#بسیار_مهم #حدیث_روز
❌ نگذار مردم بفهمند، وگرنه خوار میشوی
در آموزههای دینی، از افشای مشکلات و اسرار زندگی نزد دیگران به شدت نهی شده، خصوصا در مسائل مالی و فقر؛ در این راستا دو گزارشِ جالب توجه در رجال الکشی موجود است که حاوی چند نکته است:
🔻 حَمْدَوَيْهِ وَ إِبْرَاهِيمُ، قَالا حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ مُوسَى، قَالَ حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ أَسْبَاطٍ، عَنْ قَيْسِ بْنِ رُمَّانَةَ، قَالَ: أَتَيْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (علیه السلام) فَشَكَوْتُ إِلَيْهِ الدَّيْنَ وَ خِفَّةَ الْمَالِ، قَالَ، 👈🏻فَقَالَ ايتِ قَبْرَ النَّبِيِّ (صلی الله علیه و آله) فَاشْكُ إِلَيْهِ وَ عُدْ إِلَيَّ! قَالَ، فَذَهَبْتُ فَفَعَلْتُ الَّذِي أَمَرَنِي ثُمَّ رَجَعْتُ إِلَيْهِ، فَقَالَ لِي ارْفَعِ الْمُصَلَّى وَ خُذِ الَّذِي تَحْتَهُ! قَالَ فَرَفَعْتُهُ فَإِذَا تَحْتَهُ دَنَانِيرُ، فَقُلْتُ لَا وَ اللَّهِ جُعِلْتُ فِدَاكَ مَا شَكَوْتُ إِلَيْكَ لِتُعْطِيَنِي شَيْئاً، قَالَ، فَقَالَ لِي: خُذْهَا وَ لَا تُخْبِرْ أَحَداً بِحَاجَتِكَ فَيَسْتَخِفَّ بِكَ، فَأَخَذْتُهَا فَإِذَا هِيَ ثَلَاثُمِائَةِ دِينَارٍ.
➖ ترجمه:
قيس بن رمانة گوید: نزد امام باقر علیه السلام رفتم و از بدهکاری و مشکل مالی شکایت کردم. حضرت فرمودند: برو نزد قبر رسول اکرم صلی الله علیه و آله و آنجا عرض حاجت کن و سپس نزد من بیا؛ قيس گوید: من رفتم چنین کردم و نزد امام آمدم. حضرت فرمودند: جانماز مرا بلند کن و آنچه زیرش است بردار. جانماز را بلند کردم و دینارهایی زیر آن بود. گفتم مولای من والله که نیامدم تا چیزی از شما بگیرم. حضرت فرمودند: آنها را بردار و دیگران را از مشکلت باخبر نکن تا دچار خِفت نشوی؛ قيس گوید: آنها را برداشتم که سیصد دینار بود.
📘 رجال الکشی، صفحه ١٨٣
شبیه همین گزارش درباره پسر او "مفضل بن قیس بن رمانة" نقل شده که به امام صادق علیه السلام مراجعه کرده است، و مرحوم تستری در کتاب رجال خود: "قاموس الرجال" هر دو گزارش را یکی دانسته.
☑️ پی نوشت:
۱) اهل بیت علیهم السلام حتی در مسائل مالی هم پناه شیعیان بودند
۲) امام باقر علیه السلام، قيس را به قبر رسول اکرم صلی الله علیه و آله حواله داد که این صراحت در توسل دارد، و شواهد آن در روایات دیگر نیز فراوان است، مانند ارجاع به قبر امام حسین علیه السلام
۳) اهل بیت علیهم السلام قبل از اینکه شخص عرض حاجت کند، پیشدستی میفرمودند تا عزتنفس و شخصیت طرف مقابل محفوظ بماند، هرچند که عرض حاجت به آن انوار الهی عین عزت و آبروست
۴) اهل بیت علیهم السلام راضی به تحقیر شدن شیعیان نیستند، لذا بارها متذکر شدند که به مردم عرض حاجت مکنید مگر به مؤمن، آنهم در شرایطی
۵) مردم وقتی از مشکلات دیگران باخبر میشوند، اگر دشمن باشند که این را وسیله ضرر و خسارت به آن شخص میسازند، اگر دشمن هم نباشند با نقل مشکل و اسرار زندگی، جایگاه و اعتبار مؤمن را خدشهدار میکنند و او را در معرض سرزنش و تهمت و غیبت قرار میدهند، کما اینکه بارها مشاهده شده.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
30.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نکته_ای_تاریخی #مهم
⚠️ بررسی یک شعار معروف
ما اهل کوفه نیستیم...✊🏻
🎙حجت الاسلام استاد حامد کاشانی
☑️ کار رسانه ای بسیار حیاتی و تاثیر گذار است. گاهی یک حرکت رسانه ای هزاران سال در میان قوم مخالف خود هم تاثیر می گذارد. متاسفانه سخنان بنی امیه به راحتی میان ما شیعیان یک الگو و شعار شده است.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#پیشنهاد_مطالعه #رجال
✔️ زینت اهل بیت علیهمالسلام و مایهٔ مباهات امام صادق علیهالسلام باشید!
🔖 گریهٔ شرمِ #محمد_بن_مسلم از انتسابش به مذهب جعفری!
✍🏻 مرحوم کلینی در کتاب گرانقدر "الکافی" از امام صادق علیه السلام نقل میکنند که فرمودند:
«فَإنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إذَا وَرَعَ فِى دِينِهِ، وَ صَدَقَ الْحَديثَ، وَ أدَّى الامَانَةَ، وَ حَسُنَ خُلْقُهُ مَعَ النَّاسِ، قيلَ: هَذَا جَعْفَرِىٌّ، وَ يَسُرُّنِى ذَلِكَ وَ يَدْخُلُ عَلَىَّ مِنْهُ السُّرُورُ، وَ إنْ كَانَ عَلَى غَيْرِ ذَلِكَ دَخَلَ عَلَىَّ بَلَاؤُهُ وَ عَارُهُ، وَ قِيلَ: هَذَا أدَبُ جَعْفَر.»
➖ ترجمه:
«وقتی شخصی از شما شیعیان باتقوا و راستگو و امانتدار بوده، و اخلاقش با مردم نيكو باشد، دربارۀ او میگویند: ”اين مرد، جعفرىّ مذهب است.“ و من از این مسئله خوشحال میشوم و از ناحیهٔ وی، سرور و شادی در دلِ من پدید میآید. ☜ ولی اگر غیر از این باشد، بر دلِ من، بَلا و گرفتاری و عار و ننگش پديدار مىشود! و دربارهاش میگویند: ”اين اخلاقِ ناپسند، حاصلِ ادب و تربیت جعفر [صادق علیه السلام] است!“»
📘 الکافی ط الاسلامية جلد ۲ صفحه ۶۳۶
🖋 پینوشت:
چه راحت خودمان را منتسب به اهلالبیت علیهم السلام و شیعه آنان قلمداد میکنیم، با این که نه تنها به تأثیر رفتار خود در نفس و روح امام علیهالسلام بیتوجهیم ،حتی اثری از جعفری بودن در کردار و گفتارمان نمايان نيست!
ادب و حیا را باید از محمد بن مسلم آموخت، فقیه بزرگی که امام صادق علیهالسلام او را از محبوبترین افرادش میداند: کمال الدین و تمام النعمة جلد ۱ صفحه ۷۶
● همین راوی جلیل روزی به همراه ابو کریبة ازدی -یکی دیگر از اصحاب- نزد شریک قاضی در قضیه ای به عنوان شاهد شهادت دادند. شریک نگاهی به این دو نمود و گفت: دو جعفری فاطمی! [که شهادتشان مقبول نیست] ناگاه هر دو شروع به گریه کردند. پرسید: چرا گریه میکنید؟
گفتند: «ما را به افرادی نسبت دادی که خوش ندارند امثال ما با این ورع ناچیز، از برادرانشان باشیم. و ما را به مردی نسبت دادی که امثال ما را از شیعیان خود نمیپسندد، مگر این که تفضّل و بزرگواری کرده و ما را قبول کند و این روش او بوده که همواره بر ما منّت نهاده و تفضّل میفرموده است...»
شریک تبسّمی کرد و گفت: اگر بنا باشد مردانی باشند باید همچون شما باشند.❗️
📙 اختیار معرفة الرجال جلد ۱ صفحه ۱۶۲
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
12.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نقد_افکار_انحرافی
🚫 ۷ آبان سالروز بزرگداشت کوروش کبیر!؟
📣 چند سوال بسیار اساسی راجع به کوروش
◄ چرا در هیچ کتاب تاریخی و ادبی ایران، نامی از کوروش نیست!؟
سعدی، حافظ، فردوسی هیچ نامی از کوروش نبرده اند.
◄ چطور تا قبل از پهلوی دوم، اسم «کوروش» میان ایرانیان مرسوم نبوده و کمتر کسی وجود دارد که اسم اجداد او کورش باشد؟
◄ این همه نوشته های عدالت گرایانه را از کجا و کدام منبع تاریخی ترجمه میکنند؟ و چرا فقط ترجمه فارسی آنها به دست ما میرسد؟!
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
💥 اینگونه در ملکوت به عظمت یاد میشود ...
🔻الأمالی للشیخ الطوسی الْمُفِیدُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ وَ الْمُفِیدُ عَنِ ابْنِ قُولَوَیْهِ عَنْ أَبِیهِ جَمِیعاً عَنْ سَعْدٍ عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْمِنْقَرِیِّ عَنْ حَفْصٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام مَنْ تَعَلَّمَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ عَمِلَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ دُعِیَ فِی مَلَکُوتِ السَّمَاوَاتِ عَظِیماً وَ قِیلَ تَعَلَّمَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ.
✍🏻 امام صادق علیه السلام فرمودند:
کسی که برای خداوند علم را آموزش دهد و برای خداوند عمل کند و برای خداوند علم را بیاموزد، در ملکوت آسمانها به بزرگی یاد میشود.
و بعضی گفته اند: آن حضرت فرمود: کسی که برای خدا علم آموزش دهد و بیاموزد ...
📚 بحارالانوار، جلد ٢، صفحه ٢٩، به نقل از "أمالی" طوسی رحمه الله
⚠️ #باید_بدانیم:
که خیلی باید مراقب باشیم؛ گاهی در اثر تبلیغات و یاوهسراییِ جهال و بیتقوایان، به مجرد اختلاف سلیقه ای در مسائل مختلف از جمله مسائل سیاسی، به فقیه یا عالِم شیعی جسارت میکنیم، یا به او اتهام میزنیم، در حالیکه آن فقیه در ملکوت به بزرگی یاد میشود.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#علمای_صالح #مجلسی_اول
🔶 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:
«مرحوم مجلسی اول خیلی قوی بود. شنیدم آقای حجت میفرمود که ایشان در فهم اخبار از پسرش "أدق نظرا" هست، ولی پسرش جامعتر بود. آقای حجت، در فهم روایات و فقه و اصول، مجلسی اول را دقیقتر میدانست.»
📚 جرعه ای از دریا، جلد ٢ صفحه ٣٢٤
👈🏻 جالب اینکه خود علامه مجلسی در مواضعی از تألیفاتش، در فهم برخی روایات، به کلام و شرح پدرش استناد میکند و اشاره میکند که از شروح و فهم پدرش بسیار استفاده کردهست. بعنوان نمونه در شرح یکی از رواياتی که فهم آن برای همه میسر نیست، مینویسد:
"... إنما هدانی إلی ذلک ما أورده ذریعتی إلی الدرجات العلی و وسیلتی إلی مسالک الهدی بعد أئمة الوری علیهم السلام أعنی والدی العلامة قدس الله روحه فی شرح هذا الخبر علی ما فی الکافی حیث قال..."
📚 بحارالانوار، ط - دار احیاء التراث جلد ۴ صفحه ١٧٠
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#تلنگر
➖ مَا بَالُكُمْ تَفْرَحُونَ بِالْيَسِيرِ مِنَ الدُّنْيَا تُدْرِكُونَهُ، وَلاَ يَحْزُنُكُمُ الْكَثِيرُ مِنَ الاْخِرَةِ تُحْرَمُونَهُ⁉️
نهج البلاغه خطبه ۱۱۳
🔴 به اندازه یک عمر میتوان پیرامون این عبارات تفکّر کرد و زندگی را إصلاح نمود، آنقدر که پربار و تکاندهندهست.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#رجال #مکارم_اخلاق
تربیت شدگان مکتب امام صادق علیه السلام اینگونهاند : ❤️👌🏻
▫️علِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ ، قَالَ حَدَّثَنِي الْفَضْلُ ، قَالَ حَدَّثَنِي عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا أَنَّ يُونُسَ بْنَ عَبْدِ الرَّحْمَنِ قِيلَ لَهُ :إِنَّ كَثِيراً مِنْ هَذِهِ الْعِصَابَةِ يَقَعُونَ فِيكَ وَ يَذْكُرُونَكَ بِغَيْرِ الْجَمِيلِ! فَقَالَ : أُشْهِدُكُمْ أَنَّ كُلَّ مَنْ لَهُ فِي أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ علیهالسلام نَصِيبٌ فَهُوَ فِی حِلٍّ مِمَّا قَالَ .
➖ ترجمه:
روایت کردهاند که به #یونس_بن_عبد_الرحمن گفتند: جمعیت فراوانی از مردم تو را مذمت میکنند و از تو به زشتی یاد میکنند. یونس گفت : «شما شاهد باشید! هر کسی که در مورد من چنین کرده و میکند اما بهرهای از ولایت امیرالمومنین علیهالسلام دارد ، او را حلال کردم.»
📕 رجال الکشی جلد ۱ صفحه ۴۰۸
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#فقه_الحدیث
💥 بیان حکمت وجود احادیث مضمره
💠 علامه مجلسی اول رحمه الله در کتاب شریف "لوامع صاحبقرانی" می نویسد:
«اگر حديث به معصوم نرسد، آن حديث را "موقوف" مىگويند، و اكثر اوقات اشتباه مىشود بر كسانى كه تتبع ندارند و در واقع موقوف نيست. و اگر در آخر حديث "سألته" باشد، اين حديث را "مُضمر" مىگويند، كه معلوم نيست سؤال از معصوم است يا غير معصوم؛ و اكثر اوقات اين معنى نيز مشتبه مىشود بر كسى كه بىتتبع است، 👈🏻 و وجه هردو آنست كه بسيار است كه "زراره" رحمه الله در كتاب خود ابتدا ذكر مىكند كه "حضرت امام محمد باقر صلوات الله عليه چنين فرمود." و بسيارى از اخبار را نقل مىكند و نام حضرت را نمىبرد به سبب آنكه او در ابتدا نام حضرت را برده است، و محدثان كه از كتاب او برداشتهاند به همان عنوان در كتاب خود نقل نمودهاند، بنابر آنكه نزد ايشان ظاهر بوده است و نمىدانستند كه بر جماعتى مخفى خواهد ماند، و همچنين در اولِ كتابْ "سماعه" رحمه الله ذكر كرده است كه "سألت اباعبدالله" و باقى را گفته است، "و سألته" و يا بواسطه تقيه نادرا سبب اشتباه شده است، و بسيارى از خبرها بر جمعى مشتبه شده است كه إن شاء الله رفع آنها خواهد شد، چنانكه در "روضه المتقین" ذكر شده است و در محل خود مذكور خواهد شد إن شاء الله.»
📚 لوامع صاحبقرانی، جلد١ صفحه ١٠۶
✅ یکی از امتیازات کتاب "روضة المتقین" که مجلسی اول رحمه الله در شرح "کتاب من لا یحضره الفقیه" بزبان عربی نوشتهاند، همین است که وضعیت سندها را روشن نموده، یا ابهامات سندی را رفع کرده است.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#طلب_علم #رجال #کتاب_شناسی
➖ کتاب «مدینه العلم» شیخ صدوق رحمه الله
✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:
کتاب «مدینه العلم» مرحوم صدوق کتاب بزرگى بوده است و شیخ طوسى در فهرست تعبیر مىکند:
«أکبر مِن کتاب مَن لا یحضُرُه الفقیه.» ابن شهر آشوب مىگوید: “کتاب من لا یحضره الفقیه” چهار جزء دارد و مدینه العلم داراى ده جزء است.
🔻 “کتاب من لا یحضره الفقیه” چون کتاب فتوایى صدوق بود و براى عمل مقلّدین نوشته شده بود، بیشتر از سایر کتب او استنساخ مىشد، ولى سایر کتب او اینگونه نبود. از طرفی شیعه در اقلّیت، و قدرت هم بیشتر در دست مخالفین بود. سلاجقه، غُزّها، مغول، تیمور، افغان و بخشى از سنّیهایى که شیعه به آنها مبتلا بود، بسیارى از کتابهاى شیعه را از بین بردند؛❗️مثلاً نجاشى به ابن جنید سیصد کتاب نسبت مىدهد، ولى حتى یک کتاب از وى به ما نرسیده است.
💠 یکى از کتابهاى مهمى که از دست رفت، کتاب “مدینه العلم” شیخ صدوق است. شهید اول در کتاب «ذِکرى» از مدینه العلم مطلب نقل مىکند. من به یاد ندارم که از مدینه العلم در کتب معمول بعد از شهید اول مطلبى نقل شده باشد، البته مرحوم آشیخ آقابزرگ مطالبى را با سندی نقل کرده است.
سایت رسمی معظم له
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#رجال #طلب_علم
📸 نکتهای جالب توجه و مهم، درباره حُرّیت آیت الله بروجردی رحمه الله در مباحث علمی، از زبان آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
4_5852702159883210314.mp3
1.87M
#مهم
⚠️ ما راجع به چه چیزی و چه کسی صحبت میکنیم!؟
🎙 استاد معاونیان حفظه الله
«مَن أحَبَّ شيئاً لَهِجَ بِذِكرِهِ»
غرر الحکم، صفحه ۵۸۴
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat