جرگ و بز
جرگ و بز را فقط در کرمانشاه میتوانید میل کنید. این غذا طبخ متفاوتی دارد. جرگ و بز را با جگر گوسفند درست میکنند. جگر گوسفند زیر خاکستر کباب می شود و بعد از پخت، آن را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط میکنند و داخل رودهی تمیز شدهی گوسفند قرار میدهند و دوباره آن را کباب میکنند. جرگ و بز به نوعی، سوسیس محلی است اما از نوع سالم .
#غذای_سنتی
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#سالاد_بادمجان_ماستی
3 عدد بادمجان کبابی شده(روی گاز یا داخل فر کبابی کنید)
1 کاسه ماست
2 حبه سیر
برای روی سالاد
3_2 قاشق روغن زیتون
حدود 1 استکان گردوی خرد شده
1 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
جعفری برای روی سالاد
بادمجان ها را کبابی کنید و پوست بادمجان را جدا کرده خرد کنید و کنار بذارید. سیر را رنده کنید و با ماست مخلوط کنید. بادمجان را به ماست اضافه کنید و هم بزنید و داخل ظرف سرو بریزید. برای روی سالاد روغن زیتون را داخل ماهیتابه بریزید و گردو را اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید سپس از روی اجاق بردارید و پودر فلفل قرمز را هم اضافه کرده هم بزنید و روی سالاد بریزید در آخر با برگهای جعفری تزیین کنید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
❣خوراک زبان یک غذای خوشمزه است که فکر کنم همه دوست داشته باشند
می توانید یک عدد زبان را به تکه های کوچکتر تقسیم کنید و فریزر کنید و موقع مصرف از فریزر بیرون بگذارید .
مواد لازم ❣
زبان به مقدار کافی
پیاز 3عدد
نمک و زرد چوبه و فلفل و دارچین :مقداری
سیر : دو تا 3 حبه
❣طرز تهیه :
تکه های زبان را داخل مقداری آب قرار داده و روی حرارت بگذارید و وقتی جوش آمد کف روی آن را بگیرید و دو تا پیاز را کامل به چند قسمت تقسیم کرده و اضافه کنید اگر عجله دارید داخل زود پز بپزید .
علامت پخته شدن زبان این است که پوست آن به راحتی جدا شود .
وقتی کامل پخته شد آن را ریش ریش کنید .
پیاز باقیمانده را خلالی کنید و داخل روغن تفت بدهید تا طلایی شود و سپس زبان ریش ریش شده را داخل تابه دیگری بریزید و پیاز سرخ شده را روی آن بریزید و زرد چوبه و دارچین و فلفل را اضافه کنید .
و با یک لیوان آب و شعله ی کم بگذارید جا بیفتد .
وقتی جا افتاده شد یک قاشق رب گوجه و کمی نمک و آبلیمو اضافه کنید غذای خوشمزه ی ما آماده اس این غذا با شوید پلو یا پلوی ساده و یا حتی نان خیلی خوشمزه اس
انشالله که درست کنید و لذت ببرید .
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#ترفند
👈برای اینکه پوست بادمجان های کبابی مون بدون دردسر کنده بشه بعدکباب شدن تو یه نایلون بندازیدچنددقیقه بمونه بعد براحتی پوستشون کنده میشه بدون اینکه گوشت بادمجون آسیب ببینه.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#نکته_سلامتی
👈مصرف آبلیمو یا آبغوره بعد از غذا برای بریدن چربی و کاهش اثرش یک باور غلط است
مصرف آبلیمو یا آبغوره قبل از غذا به هضم غذا کمک میکند زیرا باعث افزایش ترشح بزاق میشود😍
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#کوکوی_لوبیا_سبز
مواد لازم :
لوبيا سبز خرد شده 400 گرم
هويچ خرد شده 2 عدد متوسط
سيب زميني خرد شده 1 عدد متوسط
تخم مرغ 2–3 عدد
مغز گردو خرد شده نصف استکان
زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوري
پياز داغ 1 قاشق غذا خوري
شير 1 قاشق غذا خوري
بکينگ پودر ½ قاشق چاي خوري
زرد چوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم
✍ طرز تهیه :
لوبيا سبز را بعد از پاک کردن و شستن ، کاملا خشک کنيد و به اندازه هاي يک سانتي متري خرد کنيد .
هويچ و سيب زميني را پوست بگيريد و نصف اندازه لوبيا خرد کنيد .
لوبيا را با يک ليوان آب و يک قاشق چاي خوري مخلوط نمک و زرد چوبه بگذاريد به مدت 10 دقيقه بپزد.
بعد از اين مدت هويچ خرد شده را اضافه کنيد و 10 دقيقه ديگر مواد را بپزيد . ( دقت کنيد که حرارت زير مواد به حدي نباشد که آب آن کشيده شود و مجبور به اضافه کردن آب شويد )
بعد از 10 دقيقه، سيب زميني نگيني خرد شده را نيز اضافه کنيد و بعد از 5 دقيقه حرارت زير مواد را خاموش کنيد و صبر کنيد مواد کمي سرد شوند .
در يک کاسه متناسب با اندازه مواد ، 2 عدد تخم مرغ را بکشنيد ، با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنيد تا مخلوط شوند ، بعد بکينگ پودر ، پياز داغ ، ادويه مورد نظر ، شير ، مغز گردو و زعفران را اضافه کنيد و مواد را کاملا با هم مخلوط کنيد .
سبزيجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنيد و با قاشق هم بزنيد . توجه کنيد هم زدن به اندازه و شدتي نباشد که مواد را له کند . در حدي که مواد کاملا با هم مخلوط شوند کافي است .
بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کرديد مايه کوکو غلظت لازم را ندارد يک عدد تخم مرغ باقيمانده را نيز به مواد اضافه کنيد .
بعد از مخلوط شدن مواد ، مايه کوکو را به مدت 10- 15 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا کاملا مزه دار و کمي سفت شود
در يک تابه نچسب ، به اندازه اي روغن بريزيد که تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 ميليمتر بپوشاند . حرارت را کمي بالا ببريد تا روغن داغ شود ، مايه کوکو را داخل تابه بريزيد ، روي آن را کاملا صاف کنيد و صبر کنيد تا کوکو کمي ببندد و بعد درب تابه را ببنديد و با حرارت ملايم 30 دقيقه زمان دهيد تا کوکو کاملا مغز پخت شود و يک روي آن طلايي شود .
بعد کوکو را برگردانيد تا روي ديگر آن هم طلايي شود .
نکته ها :
کوکوي لوبيا سبز يکي از مجلسي ترين غذاهاي خودماني !!! شهر تبريز است . البته در ساير شهر ها و استان هاي کشور نيز سبک هاي مختلفي از اين کوکو تهيه ميشود ولي اين روش معمول ترين روش تهيه کوکوي لوبيا سبز است . معمولا در اکثر مهماني هاي خانوادگي در شهر تبريز به عنوان پيش غذا ، کنار سوپ که جزو لاينفک سفره تبريزي است ، اين کوکو نيز سرو ميشود .
در حالت عادي اين غذا به عنوان وعده شام بسيار مناسب است .
معمولا قطر اين کوکو ( بسته به حجم مواد و سايز تابه ) طوري تنظيم ميشود که حدود 3-4 سانتيمتر باشد .
ميتوانيد داخل مايه کوکو از مقداري قارچ تفت داده شده نيز استفاده کنيد .
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#کیک_خیس_کاراملی
شكر يك پيمانه سرخالي
شير يك پيمانه
روغن مايع يك پيمانه سر خالي
پودر كرم كارامل يك عدد
تخم مرغ سه عدد
وانيل نصف ق چ
آرد يك و نيم پيمانه
بكينگ پودر يك ق غ
ابتدا شكر،شير و روغن مايع رو باهمزن خوب ميزنيم(يك دقيقه)سپس پودر كارامل رو اضافه كرده و يك دقيقه ي ديگه ميزنيم،حالا از اين مواد يك پيمانه برداشته و كنار ميگذاريم براي روي كيك(ميشه سس كارامل)
بعد تخم مرغ هارا دونه دونه به مواد اضافه ميكنيم و پس از ريختن هر تخم مرغ خوب هم ميزنيم،در آخر وانيل رو با اخرين تخم مرغ اضافه و خوب مخلوط ميكنيم،حالا ارد و بكينگ پودر رو كه سه بار الك كرديم اضافه و با ليسك هم ميزنيم و مايه كيك رو داخل قالب چرب شده ميريزيم ميره تو فر از قبل گرم شده و بادماي ١٨٠به مدت ٣٥تا٤٠دقيقه بعد از پخت اجازه ميديم کمی.گرم رو به خنك شه سپس از قالب خارج كرده و برش ميزنيم ويك پيمانه سس كارامل رو كه كنار گذاشته بوديم كم كم روي كيك ميريزيم تا به خوردش بره كيكمون امادس يه كم بمونه خوشمزه ترهم ميشه .
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#سس_رژیمی
1 کاسه ماست کم چرب
گلسرخ
نعناع خشک
آبلیمو
نمک
سس فلفلی شمال با اون دونه های خوشگلش
همه مواد ترکیب کردم و این سس رژیمی چند ماهی که رژیم بودم درست کردم ابداع خودم 🤗
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#جبنیه_(لقمه های پنیری سرخ شده) 🍘
مواد لازم:👇
ارد سفید 2 لیوان و 2 ق غ
تخم مرغ 1عدد
اب ولرم نصف لیوان
خمیر مایه 2 ق چ
شیرخشک 3 ق غ
پنیر خامه ای 3 ق غ
شکر 1 ق غ
همه مواد و خوب با دست مخلوط میکنیم ورط میدیم تا به دست نچسبه خمیر رو روی میز کار با وردنه باز میکنیم به قطر 2 تا 3 میل قالب میزنیم روی یک پارچه تمیز خمیر قالب زده شده رو میچینیم و روشو میپوشونیم به مدت نیم ساعت سپس داخل روغن شناور سرخ میکنیم میتونید عسل بریزید یا هم داخل شربت ولرم برای چند دقیقه بریزید و بیرون بیارید من عسل ریختم من نصف خمیر رو قالب دونات زدم و نصف دیگه با چاقو مکعبی برش زدم.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
. ته دیگ برنج با مغزها
کنجد خام و مغز خام آفتابگردان، تخم کدو، هندوانه یا هر مغز دلخواهی را با کمی آب خیس کنید تا موقع حرارت دیدن در ته قابلمه نسوزند.
دو سه قاشق غذاخوری روغن ته قابلمهی نچسبی ریخته و اجازه دهید روی حرارت ملایم گرم شود.
مقداری زعفران دم کرده به روغن اضافه کنید، سپس مغزها و کنجد نم دار را به صورت یکنواخت ته قابلمه پهن کنید و مقداری نمک روی آنها بپاشید.
برنج آبکش را در قابلمه ریخته و روی درب قابلمه دمی قرار دهید.
حرارت را کم کرده و حداکثر ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و ته دیگ برنج آماده شود.
نکته: حرارت را خیلی کم کنید، چون حرارت بالا باعث سوختن مغزها میشود.
#ته_دیگ
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami