🔵 قواعد نقد اصولی
۱. تا کامل از محتوا و موضوع مطلع نشدهایم اظهارنظر نکنیم
۲. نظر اکثریت را الزاما صحیح ندانیم
۳. از رهبری هزینه نکنیم
۴. نگاه تک بعدی نداشته باشیم و به همه جوانب موضوع توجه کنیم
۵. محتوا را نقد کنیم و از نیت خوانی و برچسبزنی به افراد و جریانها پرهیز نماییم
۶. محاسن و معایب را در کنار هم بیان کنیم
۷. منافع ملی را درنظر بگیریم
۸. حرف دو طرف را از زبان خودشان بشنویم
۹. خطای فکری یا رفتاری یک یا چند موافق و مخالف را به کلیت موافقان و مخالفان تعمیم ندهیم
۱۰. به مواضع دوست و دشمن و منافع موافقان و مخالفان توجه داشته باشیم
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه شهروند کابلی به رئیس جمهور آمریکا
بایدن با مصادره پولهای مردم افغانستان به جهان نشان داد که آمریکا از مردم ما "غریبتر" (محتاج تر) است!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر ارتباطات: طرح فعلی صیانت اشکالات جدی دارد
🔹هیچکس منکرِ قانونمند شدنِ فضای مجازی نیست اما طرح فعلی که کلیاتش تصویب شد، ایرادات جدی دارد و ما تلاش میکنیم که آنها برطرف شود.
🔹هیچکس بهدنبال قطع اینترنت یا محدودکردنِ فضای مجازی نیست. الان زیست اصلی مردم به فضای مجازی گره خورده و این فضا نیازمند قانون است. ما تلاش میکنیم که نگرانی مردم و کسبوکارها را هنگام نهاییسازی طرح برطرف کنیم.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ دو گزاره خبری مهم این ایام درباره برجام اینهاست: ۱-مذاکرات در خط پایان است ۲-موضوعات باقیمانده، خطوط قرمز ایران هستند.
اگر عبور از خط پایان، به معنی عبور از خطوط قرمز ایران باشد، آنچه حاصل خواهد شد همان خسارت محض است.
👤 #سید_یاسر_جبرائیلی
بعد از تحریمهای غرب علیه روسیه به بهانه اوکراین، فکر میکنید واکنش مسئولین روس چه بوده؟
لاوروف گفته به تحریم عادت داریم، آنتونوف هم گفته تحریمها تاثیری بر سیاستهای ما ندارد!
هیچکس در روسیه نگفته حالا باید مذاکره کنیم تا تحریم ها لغو شود. چون میدانند این حرف چقدر سرکاری است!
امیرحسین ثابتی
خبر مهمی که امروز دیده نشد!
امروز شبکه سراسری سیگنالرسانی زمینی صداوسیما به تمام نقاط کشور، توسط وزارت ارتباطات رونمایی شد
به زبان ساده، اگر تمام فرستندههای ماهوارهای خارجی قطع شوند، با این شبکه میتوان 98 درصد خاک کشورمان را دوباره به مدار پخش صداوسیما بازگرداند
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅هرکسی بار خودش
✍️اینجا تا یه بار سنگین داری، دو تا کارگر خبر میکنی و میگی برات ببرن، اصلاً نمیذاری به کمرت فشار بیاد. خودت میشینی تو خونه یا تو ماشین و کارگر برات بارتو میبره. اما اون دنیا از این خبرا نیست.
هرچی بار گناه داری باید خودت ببری. نه کارگری هست و نه وسیلهای! اون دنیا همه دارن بار گناههای خودشونو میبرن. پس سعی کنیم سبکبار بریم اون دنیا. و لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری؛ هیچکس بار گناه دیگری را به دوش نمیکشد. (اسرا:15)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
⭕️ مصوبه اینترنت مجلس فاقد اعتبار است
👤 نعمت احمدی، حقوقدان اصلاح طلب:
🔹به طور کلی ارجاع این طرح به کمیسیون مشترک برای اعمال اصل 85 قانون اساسی خلاف قانون است.
🔹در اصل 85 قانون اساسی آمده:«سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می نماید به صورت آزمایشی اجراء می شود و تصویب نهائی آنها با مجلس خواهد بود.»
🔹این یعنی ارجاع یک لایحه یا طرح به کمیسیون تخصصی در مواردی کاملا ضروری اتفاق می افتد نه اینکه یک موضوع به این مهمی را در یک کمیسیون پشت در های بسته تصویب کنند. چنین موضوعات مهمی باید در صحن علنی مجلس مورد ارزیابی قرار بگیرد
🔹نکته دیگر این است که چرا مسئله به این مهمی باید به صورت طرح به مجلس بیاید؟ این موضوع باید به صورت لایحه به صحن علنی مجلس می آمد/ درست است که این موضوع خلاف قانون نیست اما خلاف روال قانون گذاری است. مجلس نباید با طرح اداره شود.
🔹معاونت قوانین مجلس درست می گوید که مصوبه فاقد اعتبار است چرا که روال مجلس در 43 سال گذشته این طور بوده که وقتی مجلس وارد بررسی لایحه بودجه می شود نباید به هیچ موضوع دیگری رسیدگی کند. حالا در اوج رسیدگی مجلس به لایحه بودجه به یکباره مصوبه پرحاشیه صیانت در کمیسیون تخصصی تصویب می شود! چنین چیزی تا کنون سابقه نداشته است. اما با این همه معاونت قوانین مجلس این اختیار را ندارد که مصوبه را ابطال کند.
🔹در حال حاضر تنها راه این است که رئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به نظر معاونت قوانین مجلس طرح صیانت را از ذیل اصل 85 قانون اساسی خارج کند تا در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار بگیرد. در غیر این صورت طرح تصویب شده به شورای نگهبان خواهد رفت و باید منتظر نظر شورای نگهبان در مورد آن باشیم./ آفتاب یزد
⭕️ افت شتاب موتور تورم
▪️دنیای اقتصاد:
🔹بانک مرکزی آمارهای پولی کشور را بهروز کرد. گزارش تحولات کلان اقتصاد در دیماه نشان میدهد رشد نقطهبهنقطه نقدینگی روند کاهشی خود در ماههای اخیر را حفظ کرده و به سطح ۸/ ۳۹درصد رسیده است. همچنین آمارهای مربوط به رشد ماهانه نقدینگی حاکی از آن است که در دیماه نقدینگی یکی از پایینترین رشدها طی دو سال اخیر را به ثبت رسانده است.
🔹کاهش انتظارات تورمی و تصمیم سیاستگذار اقتصادی به کنترل ترازنامه شبکه بانکی کشور دو دلیل عمده این کاهش به شمار میرود؛ موضوعی که خود را در کاهش نرخ تورم ماههای اخیر منعکس کرده است.
🔹انتظار میرود که در صورت تداوم این وضعیت شاهد کاهش بیشتر نرخ تورم در ماههای آتی باشیم. همچنین این گزارش رقم ارز ترجیحی اختصاصیافته به کالاهای منتخب را در 10ماه ابتدایی امسال 4/ 13میلیارد دلار اعلام کرده است
⭕️ اینترنت چینی چه شکلی است؟
🔹 اگر بپذیریم که طرح ضداینترنتی مجلس با الگوبرداری از چینیها نوشته شده، این سوال مطرح میشود که اینترنت در چین چگونه بین مردم توزیع میشود؟
🔹 در چین، مسیرهای دسترسی به اینترنت، متعلق به دولت است. شرکتهای خصوصی نیز میتوانند پهنای باند مورد نیاز خود را از دولت اجاره کنند.
🔹۳۱۱ هزار دامنه توسط فایروال چین مسدود شدهاند. معروفترین آنها شامل این موارد هستند: گوگل، یوتیوب، اینستاگرام، واتسآپ و حتی پینترست.
🔹در چین، سایت ویبو جایگزین توییتر، ویچت جایگزین واتسآپ و بایدو جایگزین گوگل است. این جایگزینها محدودیتهایی دارند و مردم حق ندارند درباره یکسری موضوعات در آنجا صحبت کنند./ اعتماد