هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️میراث علمی امام جواد علیهالسلام
🔹به طور معمول، پس از شهادت هر یک از ائمه معصومین علیهم السلام، تا مدتی به دلیل مشکلاتی که پیش می آمد، ارتباط شیعیان با امام بعدی بسیار محدود می شد. حتی وکلای امام پیشین هم که در بلاد اسلامی حضور داشتند، برقراری ارتباطشان با امام، با دشواری هایی مواجه می گشت. در آغازِ امامتِ #امام_جواد علیه السّلام کمی سنّ آن حضرت نیز مشکلی بر مشکلات دیگر افزوده بود، و تا زمانی که شک و تردید شیعیان بر طرف شود، مدّتی به طول انجامید. در نصّ دیگری آمده که امام تا ده سالگی امامت خویش را مخفی می داشت. [۱]
🔹این خود دلیل دیگری بر پیچیدگی برقراری ارتباط میان او و شیعیانش بود. از سوی دیگر حکّام نیز سختگیری هایی در این زمینه اعمال می کردند که برقراری ارتباط را به میزان بسیار زیادی مشکل تر می کرد؛ در نتیجه شیعیان نمی توانستند آزادانه با امامشان آمد و شد داشته باشند. ساده ترین و کم مشکل ترین راه ارتباط، نگاشتن نامه به امام و دریافت جواب آن بود؛ لذا از #امام_جواد علیه السّلام به بعد و حتی پیش از آن، از زمان امام رضا علیه السّلام شیعیان از طریق نامه نگاری با امام خود ارتباط داشتند.
🔹وانگهی #امام_جواد علیه السّلام هنوز ۲۵ سال از عمرشان نگذشته بود که به شهادت رسیدند. کوتاه بودن عمر آن حضرت، سبب شد تا زمینه بسط روابط با شیعیانش کمتر به وجود آید. در عین حال، علاوه بر مطالبی که درباره اصحاب و یا کتب آنها از #امام_جواد علیه السّلام روایت شده، بیش از دویست و بیست حدیث پیرامون مسائل مختلف اسلامی از آن حضرت در دسترس ما قرار دارد. طبیعی است که در شرایط سیاسی آن روز، نامه های زیادی از دست رفته باشد. نیز گفتنی است که تعداد یکصد و بیست نفر، احادیث صادره از آن حضرت را روایت کرده اند. [۲] شیخ «طوسی» یکصد و سیزده تن از راویان حدیث امام جواد علیه السّلام را برشمرده است.
🔹از این مقدار حدیث که از آن امام همام نقل شده، می توان به #عظمت_علمی و احاطه ایشان بر مسائل فقهی، تفسیری و عقیدتی و نیز دعا و مناجات پی برد، چنان که در لابلای کلمات قصار، زیبایی که از آن حضرت بر جای مانده، #کمالات_اخلاقی وی به خوبی نمودار است. بخشی از کلمات قصار امام جواد علیهالسلام را «ابن صباغ مالکی» در «الفصول المهمه» آورده است؛ چنانکه در «تحف العقول» و مصادر دیگر نیز از این دست کلمات فراوان یافت می شود. از سویی بخش عمده روایات فقهی امام جواد عليه السلام را باید در نامه هایی که در پاسخ اصحاب به بلاد مختلف اسلامی فرستاده اند، جستجو کرد.
پی نوشت:
[۱] اثبات الوصية، مسعودى، انصاريان، على بن حسين، منشورات رضی، ص ۲۱۵
[۲] این بر اساس شمارش آقای عطاردی، در مسند الامام الجواد (علیه السّلام) است.
📕حیات فکری و سیاسی امامان شیعه (علیهم السلام)، جعفریان، رسول، موسسه انصاریان، چ ششم، ص ۴۸۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_جواد
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️راهحل مشکل معیشت مردم و رفاه خانوار
🔹چهار علّت دارد که ما بایستی به این چهار دلیل و به این چهار علّت حتماً دنبال #رشد باشیم. اوّلین علّت این است که ما به طور محسوس مشکل #معیشت_مردمی و رفاه خانوار را داریم در کشور که این بدون #رشد_اقتصادی علاجپذیر نیست. ما اگر بخواهیم فقر را برطرف بکنیم، اگر بخواهیم رفاه خانوار را در کشور رشد بدهیم، این احتیاج دارد به رشد اقتصادی در کشور؛ بدون این، امکان ندارد. خود این، یک دلیل کافی است؛ مسئولیّت دولت است، مسئولیّت افراد توانا است ـ چه توانایی فکری، چه توانایی مالی، چه توانایی مدیریّتی ـ همه مسئولیّت دارند که این کار را انجام بدهند.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️نقش تکرار در تربیت و آموزش
🔹شما میدانید که #قرآنْ کتاب معجزه است؛ در عین حال در قرآن راجع به مسائلْ تکرار زیاد است. البته در هر تکراری مسائلی طرح شده است؛ اما برای اینکه برای رشد مردم #قرآن آمده است و برای انسانسازی، مسائلی که برای ساختمان انسان است نمیشود یک دفعه بگویند و از آن رد بشوند. باید هِی بخوانند؛ توی گوشش مکرر کنند، تلقین است. تلقین با یک دفعه درست نمیشود. باید اگر بخواهید یک بچهای را شما تربیت بکنید، باید یک مساله را چندین دفعه با چند زبان، با چند وضع، به او بخوانید. مطلب یکی باشد، لکن طرز بیان اینها به طوری که در قلب او نقش ببندد.
بیانات حضرت امام ۵۸/۰۶/۲۸
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸مَن قضى لأخيهِ المُؤمِنِ حاجَةً كانَ كَمَن عَبَدَاللهَ دَهرَهُ؛
🔹كسى كه حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، مانند كسى است كه عمر خود را به عبادت گذرانده باشد.
📕امالى (طوسى) ص ۴۸۱
#پيامبر_اکرم
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️امام حسن مجتبی عليه السلام:
🔸لا يَنبغی لِمَن عَرَفَ عَظَمَةَ اللّه ِأن يَتَعاظَمَ، فإنّ رِفعَةَ الذينَ يَعلَمونَ عَظَمَةَ اللهِ أن يَتَواضَعُوا، و (عِزَّ) الذينَ يَعرِفُونَ ما جَلالُ اللهِ أن يَتَذَلَّلُوا (لَهُ).
🔹سزاوار نيست كسى كه بزرگى خدا را مى شناسد، خود بزرگ بين باشد؛ زيرا بزرگى كسانى كه عظمت خدا را میدانند، در اين است كه افتادگى كنند، و عزّت كسانى كه جلال و شكوه خدا را میشناسند، در اين است كه [در برابر او] خوارى نمايند.
📕بحار الأنوار، ۷۸/۱۰۴/۳
#امام_حسن_مجتبی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️آیت الله العظمی بهجت(ره):
🔹هر جای دنیا اگر شخصی بود که مانند حضرت امام جواد علیهالسلام هزاران مسأله علمی را در یک مجلس حل میکرد و جواب صحیح میداد، به او جایزه میدادند، نه اینکه به او حسد بورزند و با او دشمنی کنند.
📕در محضر بهجت، ج٢، ص٣٣
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️حکومتهای باطل همه کارهایشان دروغ است!
🔹حکومتهای باطل همه کارهایشان دروغ و فقط برای این است که در حکومتهای اسلامی راه پیدا کنند. مثلاً [شاید کسی بپندارد که] الان بیش از معدن و مانند آن چیزی نمیخواهند، لکن فهمیدهایم که همه چیز را میخواهند؛ حتی نمیخواهند مملکتی را که با اینها دوست است، دین داشته باشد؛
🔹خودشان هم که دینی ندارند، خودشان از دین نصاری (مسیحیت) اسمش را دارند؛ اسم تناصر دارند. اگر اینها متنصّر (مسیحی) بودند که در زمین جنگی به پا نمیشد، ولی آنها دوست دارند که در [جنگها] به یک طرف یا هر دو طرف اسلحه بفروشند؛ میگویند: «دشمنت را از بین ببر»، حالا اسلحه، فروش برود و در انبارها نماند، زنگ نزند! آخر اسراف و تبذیر میشود!
📕گوهرهای حکیمانه ص۶٠-۶١
منبع: وبسایت مرکزتنظیم و نشر آثار آیتالله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ رسانه جای رسانا را در تبیین نمیگیرد!
✍️ حجتالاسلام #محسن_قنبریان
⚠️ (قبل از خواندن یادداشت، سخنان رهبر انقلاب در ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ را بخوانید)
🔹 در فاصله دو روز دو اتفاق مهم در حسینیه امام خمینی افتاد:
➖ نمایشگاه توانمندیهای صنعتی(۱۱/۸)
➖ دیدار کارآفرینان بخش خصوصی(۱۱/۱۰)
🔸 نمونه توانمندیهای صنعتی وقتی میآید در حسینیه مقام اول کشور خیمه میزند، ضریب #رسانهای مضاعف میگیرد؛ لکن آیا موجب تبیین میشود؟!
🔹 پاسخ در دیدار ۱۱/۱۰ است:
یک «ایده دانش بنیان»، تا «تولید»، تا «تجاری شدن»، ایجاد «اشتغال» و «رشد اقتصادی» کردن، و تا به «توزیع و مصرف» مردم رسیدن، یک زنجیره است.
🔸 اگر همهی این زنجیره خوب متصل شود، مردم #رسانای پیشرفت علمی و رشد اقتصادی می شوند.
🔹 زیرا:
➖ جوان مردم ایده پردازیاش کرده
➖ سرمایه مردم تجاریاش کرده
➖ جوانان مردم در خطوط تولید آن شاغل شدهاند
➖ محصول با کیفیت و ارزان به عموم عرضه شده و مورد مصرف مردم و صادرات واقع شده است.
🔺 اینجا خود مردم رسانای پیشرفت با علم وجدانی میشوند.
🔸 اما اگر زنجیره یاد شده بریده و ابتر شد؛ بخشهای عمده آن -به تعبیر رهبری- یک دهه تعطیل شد؛ هر چقدر رسانه سر چند جزء آن(مثلا پیشرفت علمی) مانور دهد؛ مردم با وجودی که میبینند، تبیین پیشرفت صورت نمیگیرد!
🔹 اگر در این زنجیره، ظرفیت خط تولید و اشتغال، بخاطر مشکلات مجوزهای کسب و کار (که رهبری حدود ۱۰مانع موجودش را شمردند) حل نشود؛ جوان مردم ناچار به مهاجرت و -به تعبیر رهبری- موجب سرافکندگی برای ما شود؛ پیشرفت، رسانا نمیشود و رسانه نمیتواند چیزی را جبران کند!
🔸 بیفزایید: اگر کیفیت کالای تولیدی یا قیمت نهاییاش (بورسی و دلالی و...) برای مصرف کننده نامطلوب باشد؛ مردم رسانای پیشرفت نمیشوند و در جنگ رسانهها، جانب رسانهی تبیین را نمیگیرند!
🔹 بیافزایم: حتی اگر همه مشکلات بنگاههای بخش خصوصی -که در دیدار گفته شد- حل شود و رشد اقتصادی مطلوب هم حاصل شود اما ۲۰ ثانیه آخر سخنان رهبری -مثل ۱۷ سال گذشته- محقق نشود؛ باز تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی(!) الزاما حال عموم مردم را خوب نمی کند؛
بلکه میتواند بخاطر پیشرفت نامتوازن و بی عدالتی، انباشت منابع و ثروت در دست عدهای محدود رقم بخورد و ۵ طبقه پایین جامعه هیچ احساسی از این پیشرفت و رشد اقتصادی واقعی نداشته باشند؛ و حتی حامل نارضایتی و اعتراض باشند!
🔺 آن ۲۰ثانیه این بود:
«#تعاونیهای_تولید میتوانند یکی از #گره_گشاترین کارها برای اشتغال و بخصوص برای ایجاد عدالت اقتصادی در مجموعه کشور باشند»!
یعنی همان بند «ب» #سیاستهای_اصل۴۴ که بخاطر عدم اجرا در ۱۷ سال گذشته، واگذاریها و نمای واقعی این سیاستها را معوج و کاریکاتوری کرده است!
#عدالت_اقتصادی
#اقتصاد_مردمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ آقای رئیسی! آمدید همان سیاستهای گذشته را اجرا کنید؟!
🎥 نطق دکتر #ایزدخواه، در اعتراض به مصوبهی #مولدسازی
🔹 آقای رئیسی، شما به امید تحقق گفتمان #اقتصاد_مقاومتی رای آوردید؛ حال چه شده که نسخههای اصلی دولت شما پی در پی در مسیر تداوم اقتصاد سرمایهفروش و تورمزا گام بر میدارد؟
🔸 آیا چوب حراج به شرکتهای دولتی به اسم #خصوصی_سازی در این ۱۵ سال موفق بود که حالا فروش اموال را در ادامه آن دنبال میکنید؟!
🔹 استفاده از اهرم اذن رهبری در پاسخ به منتقدان این جهت گیریها ما را ساکت نخواهد کرد؛ چه اینکه کلیت برجام هم اذن رهبری داشت و طرح تعدیل و تثبیت هم از طرف رهبری حمایت شد. صحبت از این است چرا هیچگاه میدان به جهت گیریهای اقتصاد انقلابی که مورد تصریح رهبری است داده نمیشود!
🔸 چرا احیای اقتصاد تعاون و به میدان آمدن لشگر صدهزارتایی #تعاونیها در دستور کار دولت قرار نمیگیرد؟
🔹 وقتی صحبت از مردمی سازی اقتصاد و انبوه روشهای بومی آن میکنیم میگویید حرف کلی نزنید! آیا دستور به آزادباش کامل یک تیم چند نفره، مصون از قاعده گذاری و نظارت مجلس و پیگیری قضایی مبهم و شبههناک نیست؟!
🔸 جهت گیری شجاعانه رهبری درباره نظام مفلوک بانکی آن بود که فرمودند بانکها غلط میکنند بنگاهداری کنند! اهتمامی شد؟!
🔹 اصلاً حضرات سران! چرا اذن رهبری را در ملی کردن #بانکهای_خصوصی که موتور تورم شدهاند اخذ نمیکنید؟!
🔸 هشدار میدهم نگذارید عدهای #اقتصاد_هاشمیسم را به دست شما تداوم بدهند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
روضه خانگی - امام جواد(ع) - 1618.mp3
9.23M
🎙بی لطف تو بازار کرم نیز کساد است...
🔻مولودی #امام_جواد(ع)
🔻مدح #حضرت_علی_اصغر(ع)
⏱ #ده_دقیقه | 08:31
👤حاج سید مجید #بنی_فاطمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
👌حرکت قابل تحسین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی!!!
✅مرکز پژوهش های مجلس مدتی پس از فیلتر #اینستاگرام و واتسآپ ، لینک ارتباطی این دو پیامرسان صهیونیستی را از تارنمای خود حذف کرد.
✊قدم اول در رسیدن به استقلال مجازی ، پاک کردن نهادهای حاکمیتی از لوث این ماشینهای جنگی دشمن و خروجِ رسمی از آنهاست!!
🗣مسئولین عزیز ، مطمئن باشید سیل عظیمی از همین مردم به دنبال شما خارج خواهند شد ، اگر که جدیت شما را در ترک این پیامرسان ها و عدم به رسمیت شناختن آنها را در رفتار شما ببینند!!!
✍ میلاد خورسندی
هدایت شده از mesaghمیثاق
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🔸روایتی پرقیمت از امام جواد(ع): گاهی اوقات خودتان را موعظه کنید
◽امام جواد(ع) روایتی دارند که خیلی پرقیمت است. یک جملهاش این است: هر مؤمنی، به واعظی از درون خودتان نیازمند هست. خودتان گاهی بنشینید، خودتان را نصیحت و موعظه کنید و دهتا «اگر» برای زندگیتان بیاورید؛ اگر این ستمی که من به زن و بچهام، به شوهرم، به دامادم، به عروسم و به مردم داشتم؛ اگر این دروغهایی که گفتم، اگر این تهمتهایی که زدم، اگر این کمفروشیهایی که کردم را پای من حساب بکنند و با ترازوهای عدالت بسنجند، کارم چه میشود؟! خودمان را سرزنش کنیم، خیلی خوب است.
🌹ویژه ولادت امام جواد(ع)🌹
◽محرم 1398
◽تهران/ حسینیه حضرت ابوالفضل (ع)
متن و صوت کامل سخنرانی:
🔗 erfan.ir/s15420