هدایت شده از mesaghمیثاق
7.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 راهپیمایی مجدد جلیقه زردها علیه مکرون آغاز شد
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تحلیلگر شبکه الحوار خطاب به کشورهای عربی: شما هم مثل ایران حامی فلسطین باشید تا قوی شوید!
🔶«اکرم عطاالله» نویسنده و روزنامهنگار در شبکه "الحوار":
🔺"این فرصتی برای کشورهای عربیست که میگویند ایران با سرمایهگذاری بر آرمان فلسطین دارای نفوذی در منطقه است؛ هر که به فلسطین نزدیک شده حتی عربها جایگاهشان در منطقه تقویت میشود و این عرصه رقابت است!!"
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پلیس های نازنین اسپانیایی در حال نوازش یک شهروند
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سیل شهر چینگیوان چین را به تعطیلی کشاند
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅نظریه دوشمشیر چه بود و چه می گفت؟
🔺تا پیش از قرن شانزدهم میلادی، نظریه «دو شمشیر» گلازیوس اول تعیینکننده و دو مرز قدرت پاپ و امپراتور بود.
🔸مطابق این نظریه، قدرت زمینی در دست امپراتور و قدرت آسمانها در دست پاپ بود و هر یک از دو نهاد کلیسا و دولت میبایست از ورود به قلمرو قدرت دیگری اجتناب کنند.
🔹اما تفسیر این امر که مرز زمین و آسمان کجاست، همواره عامل ایجاد اختلاف میان کلیسا و دولت بود. در اوایل قرن سیزدهم دستگاه امپراتوری روبه افول نهاد و این امر به کلیسا جرات نادیده گرفتن آموزه «دو شمشیر» را بخشید.
🔸 پاپ با استفاده از حمایت پادشاهان ملی در برابر امپراتور قد بر افراشت و تفوق نهایی را به دست آورد. اما این وضعیت دیری نپایید و بتدریج پادشاهان ملی اقتدار پاپ را به چالش گرفتند. کشاکش میان پاپ و پادشاه ادامه یافت تا اینکه سرانجام پادشاهی مطلق ظهور کرد و دولتهای ملی در حیات سیاسی اروپاییان رسمیت یافتند.
🔹مطابق نظریه دو شمشیر،اقتدار پاپ و امپراتور مبنایی دینی داشتأ یعنی مسیح این دو حوزه را از یکدیگر تفکیک و هرکدام را به نهادی خاص واگذار کرده بود. در همین راستا پادشاه نیز قدرت خود را ناشی از خواست خداوند میدانست.
#نظریه_دوشمشیر
هدایت شده از mesaghمیثاق
محصول "پورنوکراسی" و #هوس_سالاری غرب ، میشه "کیسینجر" که میگفت : "هرکس میخواد مردم، قارهها و جهان رو کنترل کنه ؛ باید غذا ، انرژی و پول رو کنترل کنه"؛
اما محصول #خداسالاری میشه شهید "علی چیتسازیان" که میگفت : تا "نَفْس"ت رو کنترل نکنی و از سیم خاردار نفست عبور نکنی، نمیتونی هیچ کاری انجام بدی...
هدایت شده از mesaghمیثاق
برخی از مهمترین علل ایجاد شکافطبقاتی...
چه حدی از شکاف طبقاتی ناعادلانه است؟
برای مثال، اگر چند درصد از جمعیت، نزدیک به نصف ثروت یک کشور را در اختیار داشته باشد در حالی که بیشترین بخش مردم، تنها چند درصد از ثروت کل را دارند، میتوان آن را به عنوان یک شکاف ناعادلانه تلقی کرد.
در کدام کشورها چنین وضعیتی وجود دارد؟
آمریکا: در سال 2020، 1 درصد ثروتمندان در آمریکا حدود ۱۵ تریلیون دلار از کل ثروت کشور را در اختیار داشتند در حالی که 50 درصد کمترین بخش جمعیت تنها 2 درصد از ثروت کل را داشتند.
و برزیل، روسیه، عربستان سعودی و...
آیا سیاست های دولت آمریکا مثل چاپ پولهای نجومی در ایجاد این شکاف تاثیر داشته؟
بله، سیاستهای دولت آمریکا نظیر چاپ پول فراوان و کاهش نرخ بهره در دهههای اخیر بر شکاف ثروت تأثیرگذار بوده است.
آیا حمایت دولت با قانون مالکیت معنوی در بوجود آمدن این شکاف طبقاتی تاثیری داشته؟
مالکیت معنوی میتواند تأثیر قابل توجهی در شکاف طبقاتی داشته باشد.
زیرا شرکتهای کوچک و استارتاپها که نمیتوانند هزینههای بالای حق مالکیت معنوی را پرداخت کنند، نمیتوانند از ایدههای خود بهره ببرند و از بازار جدا شوند. به علاوه، برخی شرکتهای بزرگ ممکن است از مالکیت معنوی برای جلوگیری از ورود رقبا به صنایع خود استفاده کنند، که در نتیجه منجر به کاهش رقابت و ایجاد شکاف ثروتی میشود.
بهعنوان مثال، شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون و اپل و... که حق تألیف نرمافزارهای پرطرفدار را دارند، سود بسیار زیادی را کسب کردهاند و صاحبانشان از جمله بیل گیتس، جف بزوس و استیو جابز به عنوان افراد ثروتمند در جهان شناخته شدهاند.
آیا تبلیغات بازرگانی هم بر شکاف طبقاتی تاثیر دارد؟
بله، تبلیغات بازرگانی بر شکاف طبقاتی تأثیر دارد. در واقع، شرکتهای بزرگ معمولاً دارای سرمایههای زیاد هستند و میتوانند با تبلیغات خود، محصولات خود را به مخاطبان گستردهتری معرفی کنند و بیشترین سود را کسب کنند. این در حالی است که شرکتهای کوچک و استارتاپها به دلیل محدودیت بودجه و منابع تبلیغاتی، قادر به جذب مخاطبان کمتری هستند و بنابراین در رقابت با شرکتهای بزرگ شانس موفقیت ندارند.
آیا ارتباطات و رانتخواری باعث شکاف طبقاتی آمریکا شده است؟
با توجه به اینکه در آمریکا فاصله بین ثروتمندان و فقیران بسیار زیاد است، خانوادههای ثروتمند، با دستیابی به منابع و امکانات بیشتر، قادرند ثروتمندتر شوند، در حالی که فقیران به دلیل عدم دسترسی به منابع و امکانات، در جامعه بهصورت سیستماتیک به لایه زیرینتر فقر فرو میروند.
بانکداری خصوصی چطور؟
بانکداری خصوصی نیز در شکاف طبقاتی تأثیرگذار است. افراد با درآمدهای بالا و ثروتمندان معمولاً به راحتی میتوانند وام از بانکها دریافت کنند و از سیستم بانکداری برای مدیریت پول خود استفاده کنند. این به آن معناست که ثروتمندان دارای دسترسی به منابع بیشتری هستند و میتوانند از امکانات بیشتری بهره ببرند.
اگر کسی از طریق ایجاد تورم کسب ثروت کرده باشد مال او نامشروع است؟
بله، این کار باعث شکاف طبقاتی بیشتر میشود. اگر یک فرد از طریق ایجاد تورم به ثروت برسد، در این صورت همانند رانتخواری و سایر رفتارهای نامشروع، اموال نامشروع دارد و باید از او مصادره شود.
به نظر تو اگر در یک مسابقه دو و میدانی دو نفر جلوتر از بقیه بایستند عادلانه است؟
این عمل بهطور قطع با شیوهها و قوانین مسابقه در تناقض است و به هیچ عنوان به عنوان یک مسابقه عادلانه شناخته نخواهد شد.
در چنین شرایطی آن دو نفر باید بخاطر تجاوز به قوانین مسابقه، از مسابقه حذف شوند.
به نظر تو در اقتصاد هم همینگونه است؟ کسانی که با شیوه های مختلفی که در بالا ذکر شد شکاف طبقاتی ایجاد کردند باید اموال نامشروعشان مصادره شود؟
بله، در اقتصاد نیز به منظور کاهش شکاف طبقاتی و تعادل در توزیع ثروت باید اقداماتی انجام گیرد. از جمله این اقدامات میتوان به مصادره اموال نامشروع، تنظیم قوانین و مقررات مناسب برای کنترل رفتارهای غیرقانونی و ناروا اشاره کرد.
برای نمونه، اگر یک فرد با استفاده از رانتخواری و ارتباطات خود و ...، پول به دست آورده و ثروت خود را به سرمایهگذاری در صنایعی مثل تکنولوژی، املاک و مستغلات و یا شرکتهایی که به سودآوری بالایی دست میزنند، تخصیص دهد، در این صورت مصادره اموال نامشروع و تعیین جریمه به او برای محروم کردن او از این اموال میتواند به کاهش شکاف طبقاتی و افزایش عدالت منجر شود
پن: حتی هوش مصنوعی حکم به مصادره اموال میدهد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
49.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مفهوم اقتصاد فرهنگی یا نابازار را می توان در این فیلم کوتاه به خوبی مشاهده کرد.
در نوشتارها و سخنرانی های متعدد عرض کرده ام که ایرانی ها در جایی به جز بازار، یعنی در محیط محبت و ایثار و در دل نهادهایی چون خانواده، اخوت خاص و اخوت عام بسیاری از نیازهای خود را رفع می کنند.
این همان زیربنا بودن فرهنگ برای اقتصاد است.
☘️ تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی