هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز عربی حرف زدن این روزهای ایرانیان در راهپیمایی اربعین
عربی یاد بگیریم خب
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تازه مسلمان کاستاریکایی پرستارم پسرم یک قرآن بهم هدیه داد و من عاشق اسلام شدم
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شگفتی_های_آفرینش
بالهای کوچک زنبور
هدایت شده از mesaghمیثاق
💌حضرت امام باقر علیه السلام:
سخن طیب و پاکیزه را از هرکه گفت بگیرید،اگر چه او خود، بدان عمل نکند.
تحف العقول، ص291
#حدیث_روز
هدایت شده از mesaghمیثاق
#عکس_نوشت | مریم دیلکی بانوی #تازه_مسلمان آلمانی:
✅ امروزه سیاست به کمک رسانه، هجمه ی وسیعی علیه اسلام پیاده کرد...
http://rahyafteha.ir/23842
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸مارتین بنتز زمانی که اولین بار صدای اذان را شنید ۷ سال بیشتر نداشت و در آن زمان در ترکیه بود. خانوادهاش در ترکیه زندگی میکردند و پدرش به عنوان زمین شناس در آنجا کار میکرد. او میدید که موذن روزی ۵ بار به بالای مناره در مسجد مجاور میرود و اذان میخواند.
🔹مارتین بنتز ، که اکنون هماهنگ کننده اطلاع رسانی جامعه اسلامی جنوب شرقی ماساچوست است میگوید: من مسحور شده بودم. خیلی زیبا بود. در آن زمان موذنها برای اذانگویی از بلندگو و میکرفون استفاده نمیکردند.
🔸بنتز ۳۰ ساله بود وقتی که در سازمان ملل در شهر نیویورک کار میکرد. وی برای مأموریت حفظ صلح به مراکش اعزام شد و در آنجا بود که همان صدایی را شنید که زمانی در ترکیه به عنوان پسر بچهای شنیده بود.
🔹این اذان بود و خاطرات صدای مسحورکننده و احساسی آن دوباره به بنتز سرازیر شد. این باعث شد که او از همکاران مأموریت خود در مورد مسلمانان و اسلام بپرسد. او نسخه جیبی قرآن را گرفت و شروع به خواندن کرد...
https://rahyafteha.ir/97830/
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فلسفه اسامی عربی در عراق / تفاوت اسامی اهل سنت و شیعه /گفتگوی کانال رهیافتگان مهدی ابوصالح ایرانی متولد کربلا
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢معصومين (علیهم السلام) چگونه مسلمانان را به حفظ «اسرار» زندگی خویش توصيه می کردند؟
🔹روايات فراوانى داريم كه به مسلمانان توصيه مى كند اسرار زندگى خصوصى خود را حفظ كنند، چرا كه افشاى آن گاهى منشأ حسد، كينه توزى و رقابت هاى ناسالم مى گردد، و انسان مورد تهاجم افراد تنگ نظر و كينه توز واقع مى شود و مصالح او به خطر مى افتد. اميرالمؤمنين امام على (ع) در حديثى می فرماید: «سِرُّكَ سُرُورُكَ اِنْ كَتَمْتَهُ وَ اِنْ اَذَعْتَهُ كانَ ثُبُورَكَ؛ سرّ تو مايه سرور و خوشحالى تو است، به شرط آن كه آن را كتمان كنى، و اگر آن را افشا كنى [اى بسا] مايه هلاك تو مى شود». [۱] امام علی (ع) در تعبير ديگر مى فرمايد: «سِرُّكَ اَسيرُكَ فَاِنْ اَفْشَيْتَهُ سِرْتَ اَسيرَهُ؛ سرّ تو اسير تو است، اگر آن را افشا كنى تو اسير او مى شوى». [۲]
🔹حضرت در حديث ديگرى می فرماید: «صَدْرُ الْعاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ؛ سينه عاقل صندوق سرّ او است». [۳] امام صادق (ع) در حديثى می فرماید: «سِرُّكَ مِنْ دَمِكَ فَلا يَجْرِيَنَّ مِنْ غَيْرِ اَوْداجِكَ؛ سرّ تو به منزله خون تو است، كه فقط بايد در رگ هاى تو جارى باشد». [۴] در حديث پرمعنايى از امام على بن موسى الرضا (ع) نقل شده كه مؤمن نمى تواند مؤمن باشد، مگر اين كه سه خصلت در او وجود داشته باشد: سنتى از پروردگار، و سنتى از پيامبر (ص) و سنتى از ولىّ او؛ سپس مى فرمايد: «فَسُنَّةٌ مِنْ رَبِّهِ كِتْمانُ سِرِّهِ قالَ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ اَحَداً اِلاّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُول؛ خداوند عالم الغيب است و اسرار غيب را بر كسى فاش نمى كند، مگر براى رسولانى كه آنها را [براى حفظ اسرار غيب] پذيرفته است». [۵]
🔹سپس سنّت پيامبر (ص) را مدارات (نرمی و مهربانی) با مردم، و سنت ولىّ او را صبر در برابر مشكلات مى شمرد. حتى در بعضى از روايات توصيه شده كه همه اسرار زندگى خصوصى خود را حتى به نزديك ترين دوستان نگوييد، چرا كه ممكن است روزى ورق برگردد و آن دوست، دشمن تو شده، و به افشاى اسرار و ريختن آبرو بپردازد. امام صادق (ع) مى فرمايد: «لا تَطَّلِعْ صَدِيقَكَ مِنْ سِرِّكَ اِلاّ عَلى مالَوْ اطَّلَعْتَ عَلَيْهِ عَدُّوكَ لَمْ يَضُرْكَ، فَاِنَّ الصَّديقَ قَدْ يَكُونُ عَدُّواً يَوْماً ما؛ دوستت را بر آن مقدار از اسرارت آگاه ساز، كه اگر دشمنت را از آن آگاه سازى به تو زيانى نرسد، چرا كه دوست ممكن است روزى دشمن شود». [۶]
پی نوشتها؛
[۱] غررالحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، دار الكتاب الإسلامی، چ دوم، ص ۴۰۲، قصار ۶۵
[۲] همان، ص ۴۰۳، قصار ۸۰
[۳] نهج البلاغة، للصبحی صالح، هجرت، قم، چ اول، ص ۴۶۹، قصار ۶
[۴] أعلام الدين فی صفات المؤمنين، ديلمى، مؤسسة آل البيت، قم، چ اول، ص ۳۰۳
[۵] الخصال، ابن بابويه، جامعه مدرسين، قم، چ اول، ج ۱، ص ۸۲
[۶] الأمالي، ابن بابويه، كتابچى، تهران، چ ششم، ص ۶۷۰
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، مدرسة الامام على بن ابى طالب (ع)، قم، ۱۳۷۷ ش، چ اول، ج ۳، ص ۳۶۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#سر #اسرار
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 افزایش 25 درصدی حداقل دستمزد حمایتی در بخش خصوصی پادشاهی سعودی
🔹 صندوق «توسعه منابع انسانی» سعودی آخرین تغییرات در دستورالعملهای حمایتی خود از کارمندان بخش خصوصی را اعلام کرد.
🔸 بر اساس این اعلام، حداقل دستمزد حمایتی از 3200 ریال به 4 هزار ریال افزایش یافت. مدت انتظار یک کارمند بخش خصوصی برای دریافت بستههای حمایتی از 120 روز به 90 روز پس از آغاز کار کاهش یافت و این منوط به ثبتنام او در نظام تأمین اجتماعی از سوی کارفرما است.
🔹 کارمندان بخش خصوصی تنها میتوانند در بازه 90 تا 180 پس از ثبتنام در نظام تأمین اجتماعی درخواست خود را برای دریافت طرحهای حمایتی صندوق ثبت کنند و درخواستهایی که پس از این مدت ثبت شوند مورد پذیرش قرار نمیگیرند.
🔸 هدف صندوق توسعه منابع انسانی سعودی از این طرحها حمایت از جویندگان کار در بخش خصوصی است و این صندوق برای افزایش جذب جویندگان کار در بخش خصوصی میزانی از دستمزد کارمندان را پرداخت میکند.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 دوستان نخبه برانداز لطفا کانادا رو از لیست مهاجرت حذف کنید چون ممکنه اونجا به اول و اخر وکیلی که کاراتونو انجام داد فوحش بدید خوبیت نداره برا خودتون میگم
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_پیشنهادی
باسوادترین رهبر از دوران هخامنشیان!!!
🟡 اذعان اپوزیسیون به شخصیت کاریزماتیک امام خمینی و همچنین درایت رهبر انقلاب
🔴بر خلاف دوران پهلوی، آقای خامنهای ایمان مطلق به علم و تکنولوژی دارد، به همین دلیل است که سرمایهگذاریهای عظیمی در زمینههای نظامی و غیر آن انجام دادهاند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار حجتالاسلام پناهیان در مورد حضور در پیادهروی اربعین
هدایت شده از mesaghمیثاق
27.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حتما_ببینید #نشر_با_شما
🎥☄️ توصیف جالب مستندساز زن انگلیسی درباره اربعین
اگر تا الان تصمیم به سفر اربعین نگرفتید، دل را بزنید به دریای خروشان حسینیان و عزم سفر کنید. این سفر عادی نیست... به سخنان این مستندساز انگلیسی گوش کنید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻حکایت
✍ درویشی به در خانه خواجه اصفهانی رفت. به او گفت آدم پدر من و تو است و حوا نیز مادر ماست. پس ما با هم برادریم، تو اینهمه ثروت داری و میخواهم برادرانه سهم مرابدهی.
خواجه به غلام خود گفت یک فلوس به او بده.
درویش گفت ای خواجه چرا در تقسیم، برابری را رعایت نمیکنی؟
خواجه گفت: ساکت باش که اگر برادرانت با خبر شوند همین قدرهم به تو نمیرسد...
📚منبع :کشکول شیخ بهائی
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍سید یاسر جبرائیلی
💥ایران جزو ۵ کشور اول دارنده منابع طبیعی جهان است. اما جهانیسازی قیمت این منابع، دولت و ملت ایران را از سرمایه ملی خود محروم و روند توسعه کشور را مختل کرده است. برای ایرانیان هیچ تفاوتی ندارد که این منابع را -که مواد اولیه تولید هستند- وارد کنند، یا از داخل تهیه کنند.
منابعی که میتوانست اهرم پیشرفت کشور شود، اهرم دفع تحریم شود، اهرم تشدید تحریمها شده است. شوکهای ارزی در قیمتهای جهانی ضرب میشود و قیمت مواد اولیه ایرانی را برای تولیدکنندگان ایرانی نجومی میکند. تردید ندارم یکی از اصلیترین دلایل از دست رفتن دهه ۹۰، پیادهسازی همین نسخه نئولیبرالی چند سال پیش از آغاز این دهه است. باید از مسیر غلط بازگشت. هر چند هم این جهانیسازی، و هم شوکهای ارزی، به نفع کسانی تمام شده است که بر روی این منابع ملی چنبره زدهاند. یک نمونه ناچیزش، فولاد مبارکه اصفهان است که سود خالص آن از ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسید. این ۱۰۸ هزار میلیارد تومان را ملت ایران پرداخت...
داستان مس و آلومینیوم و مواد پتروشیمی و پالایشی نیز همین است.
ریشه فقر در ایران غنی این است. هم دولت فقیر شده و هم ملت. هر نسخهای برای نجات اقتصاد ایران غیر از بازگشت از این نسخه نئولیبرال، یا آدرس غلط است، یا آب در هاون کوبیدن. اهمیت سفره این مردم از مرز این سرزمین کمتر نیست. حتما ارزش جان دادن را هم دارد و ما تا پای جان برای اصلاح این سیاست خواهیم کوشید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
یکی از خیانتهای دولت روحانی!
۲۴۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان درآمد سالانه که سوخت شده بود، احیا شد
✍حمید رسایی
💥دولت یازدهم در سال ۹۲ در شرایطی وارد طرحهای توسعهای فازهای پارس جنوبی شد که قراردادهای تمامی پروژههای آن در دولتهای نهم و دهم منعقد شده و این طرحها پیشرفت فیزیکی قابل توجهی بین ۵۰ تا ۹۰ درصد داشتند. دولت روحانی در این میدان مشترک گازی طی هشت سال فعالیت، هیچ طرح توسعه جدیدی را آغاز نکرد!
در زمان آغاز به کار دولت یازدهم در سال ۹۲، پیشرفت فازهای ۱۵ و ۱۶ حدود ۹۲ درصد، فازهای ۱۷ و ۱۸ بیش از ۸۰ درصد و فاز ۱۲ که معادل سه فاز پارس جنوبی است ۹۲ درصد بوده است، همچنین فازهای ۱۳،۱۹ و ۲۲-۲۴ پیشرفت ۶۲ درصدی و فازهای ۱۴ و ۲۰و ۲۱ پیشرفت ۵۰ درصدی در زمان تحویل برخوردار بودهاند.
سیاست دولت مذکور، ایرانیترین مگاپروژه پارس جنوبی را به مدت دوسال از اولویت خارج کرد و آن را به تعطیلی کشاند، این فاز طی هشت سال تنها شاهد ۳۶ درصد دیگر پیشرفت فیزیکی بود و پنج سال عدمالنفع را بر کشور تحمیل کرد، کارشناسان امر میزان عدمالنفع تأخیر در راهاندازی فاز ۱۴ را میلیاردها دلار طی این سالها برآورده کردهاند.
بیتوجهی تاریخی دولت روحانی به توسعه فاز مرزی (فاز ۱۱) و چشم امید بستن به شرکتهای خارجی سبب شد تا با نادیدهگرفتن توسعه این فاز مهم و تنها از عدم راهاندازی فاز ۱۱ شاهد پنج میلیارد دلار عدمالنفع باشیم که نباید از سرعت برداشت رقیب گازی و خسارتهای متأثر در تأخیر در برداشت از این میدان گازی غافل بود.
چه زمانی و چه کسی باید به این ترکفعلها رسیدگی کند؟
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍سید نیما موسوی
💥سوریه در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی تمام عیار قرار دارد؛ بصورتیکه شاهد افزایش سطح درگیری ها در گوشه گوشه خاک سوریه هستیم.
در شمال غرب و ناحیه ادلب دو گروه جبهه تحریرالشام و انصار التوحید در حال مقابله با بشار اسد هستند. تحریر الشام در هفته های پس از پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری فعال شده ولی انصارالتوحید که بعنوان شاخه داعش در شمال غرب سوریه شناخته میشود و اعضای آن عمدتاً از جداشدگان «جبهه تحریر» و «جندالاقصی» هستند در برابر حرکت جولانی و نیز بشار اسد خود را تعریف میکنند. آخرین تحرک این گروه عملیات انفجار پایگاه ارتش سوریه در ملاجه واقع در جنوب ادلب بود که به مرگ چند تن از نیروهای نظامی سوری انجامید.
چالش بعد چالش نیروهای SDF در شمال شرق سوریه است که با آمریکا همسو هستند و افزایش حضور آمریکا در دیرالزور را به معنی افزایش کارتهای بازی ایشان در برابر اسد و حتی ترکیه میدانند. حال گروه متحد SDF یعنی شورای نظامی دیرالزور بر سر همکاری با داعش با SDF دچار تعارض است. درگیریهای یک ماه اخیر بین اين دو گروه برآیند ایده آنان بر سر همکاری با داعش در دوران خلافت ابوحفص است. چنانچه گفته میشود فراری دادن اعضای داعش از کمپ حسکه حرکتی بود که شورای نظامی در برابر SDF انجام داد. تمام اینها در حالیست که شاهد افزایش حضور آمریکا در دیر الزور برای قطع کردن ارتباط نیروهای نزدیک به ایران در مرز عراق و سوریه هستیم.
در جبهه جنوب نیز در دو سال اخیر که بایدن بر سر قدرت است شاهد افزایش نقش نیروهای ائتلاف در پایگاه التتف برای ناامن سازی درعا و سویدا هستیم که ناامن سازی جنوب بیش از هر چیز حاصل همکاری اردن و نیروهای ائتلاف آمریکایی در التنف است و هدف این همکاری برای مقابله با کارتلهای کپتاگون در جنوب سوریه و نیز پراکسیهای ایران که قصد مسلح سازی کرانه باختری را از طریق جنوب سوریه دارند، میباشد. بطور مثال در شهر سویدا از نوامبر ۲۰۲۲ عرصه ناآرامیها بود که البته در اعتراضات ۲۰۲۲ نقش «لیث البلعوس» رهبر حرکت کرامت بسیار پررنگ بود ولی در اعتراضات کنونی در سویدا شاهد این هستیم که حتی «حمود الحناوی» رهبر مذهبی دروزیان که همواره موضعی میانه در برابر بشار اسد داشت از این اعتراضات حمایت کرده است. اگر چه دامنه این اعتراضات گسترده نیست ولی حتی زمزمه های خودمختاری مناطق دروزی نشین سوریه مانند دوران قیمومیت فرانسه بر این کشور شنیده میشود. نکته جالب اینجاست که سخنرانی الحناوی در روزهای گذشته رهبر دروزیها بر سر مزار «سلطان الاطرش» از رهبران خودمختاری دروزیها در عصر قیمومیت فرانسه بود.
افزایش سطح تعارضات داعش با نظام سوریه همزمان با آغاز بکار خلیفه جدید داعش برآیند همسویی فیدان و بایدن برای از سرگیری حملات داعش در خاک سوریه است که آخرین حمله مهم، حمله به پایگاه ارتش سوریه در شرق رقه است. علاوه بر این مُهر پایانی این تعارضات بالا رفتن ارزش راهبردی حملات اسراییل به خاک سوریه است که در آخرین نمونه آن در یکماه گذشته منطقه الکسوه در ریف دمشق و حتی فرودگاه دمشق است که پس از مدتها مورد حمله اسراییل قرار گرفته است. بنظر میرسد ناآرامیهای سوریه محصول حرکت مشترک امریکا، اسراییل، ترکیه و اردن است که سبب بازتولید اعتراضات یک دهه پیش در خاک سوریه است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
2_5445075983575023717.mp3
8.87M
یکی از بهترین تحلیلها درباره پیاده روی اربعین
🎙 آیت الله میرباقری
آبان ماه سال 95
هدایت شده از mesaghمیثاق
بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
✍علی مهدیان
💥همیشه وقتی از جایگاه تاریخی خود به گذشته نگاه میکنیم فهم دقیقتری از برخی ظرافتها و ریزه کاریهای تاریخی بدست بیاوریم.
اگر به مناسبت سخنان رهبری در دومین سال دولت آقای رییسی، به بیانات ایشان در سال دوم همه دولتهای قبلی بپردازیم، عبرتها و نتایج مهمی بدست آوریم. بی مقدمه بیایید مرور کنیم.
🔹در سال دوم دولت روحانی یعنی سال ۹۴ رهبری چه نکاتی را در گفتگو با دولت روحانی مورد توجه قرار داد؟
🔺« خب، کارهای مثبتی هم شده، منتها همواره در ذهن همهی ماها باید باشد که آن چیزی را بیان بکنیم که وقتی مردم به واقعیّت زندگی خودشان نگاه میکنند، تصدیق کنند آن را»
جالب است که در اینجا رهبری بین واقعیتی که مردم لمس میکنند و آنچه دولتمردان ادعا میکنند فاصله میبیند.
🔺نکته دیگر توجه دادن دولت به مقوله دشمن است.
«اینکه بنده دارم میگویم دشمنی، نه اِخبار از غیب و نه خواب دیدن و نه تخیّلات و توهّمات است؛ نه، واقعیّتهایی است که جلوی چشم ما است. ممکن است اظهارات آنها جور دیگری باشد امّا واقعیّتهای خارجی -آنچه محسوس و ملموس ما است- همان دشمنی را نشان میدهد و شاخصهای دشمنی است؛ منتها با شیوههای خاصّ خودش»
کمرنگ شدن گفتمان دشمنی و به تبع آن جدی شدن پدیده نفوذ از تذکرات رهبری به این دولت بود.
🔺ایشان توصیه جدی اش به دولتمردان این است که گفتمان انقلاب را غلیظ تر کنند.
« به نظر من کاری که علیالعجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ جُنودُ السَّمٰواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا». همهی امکانات عالم و سنن عالم، جنود الهی هستند، میتوان آن جنود الهی را پشت سرِ خود قرار داد و به کمک خود کشاند با توکّل به خدا، با پیمودن راه خدا.»
▪️دقت کنید با چه دولتی و چه وضعیتی روبرو بودیم و رهبری در سال دوم دولت روحانی چه تلاشی میکرد که جهت گیری گفتمانی دولت منحرف نباشد.
🔷اما سال ۸۶ و در سال دوم دولت احمدی نژاد چه نکاتی بیان شد؟
رهبری از جهت گیری دولت یعنی برداشتن پرچم عدالت استقبال میکند و میفرماید:
🔺«هم به مردم امید میدهید، هم وعدهی عدالت میدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت میزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهی خود ما هم بیشترین چیزی که این جامعه تشنهی اوست، عبارت است از عدالت.»
ایشان در ادامه موفقیتهای دولت احمدی نژاد را بر میشمارد، تحول خواهی، تلاش، مردمگرایی و ویژگیهای دیگر که همه مهم و ارزشمندند. بعد ناگهان میپرسد:
🔺«بحمداللَّه شما این موفقیتها را داشتهاید. حالا وظیفهتان در قبال این موفقیتها چیست؟»
ایشان میگوید «شکر» کنید و شکر یعنی این نتایج را توفیق الهی بدانید:
🔺«مبادا غرور ما را بگیرد؛ که یکی از بزرگترین لغزشگاهها غرور است؛ که انسان بگوید منم که این کارها را کردهام و منم که این چیزها به ذهنم رسید.»
🔺رهبری نگران است که آفتهای معنوی و اخلاقی و غرور باعث شود همه داشته های دولت از بین برود. خیلی جالب است جملات ایشان را ببینید:«البته انسان لغزشها و اشتباهات خودش را خیلی زود نمیفهمد؛ بهمرور میفهمد. من امروز که به عملکردِ ده سال پیش و پانزده سال پیش خودم نگاه میکنم، اشکالاتی را در آن مشاهده میکنم که آن روز هیچ نمیفهمیدم؛ امروز میفهمم. انسان به مرور اشتباهات خودش را درک میکند؛ زود درک نمیکند. آن اشتباهات به ما درس میدهد که اگر یکجایی، موفقیتی هم از ما دیده شد و کار خوب و درستی هم اگر از ما سر زد، این جز به توفیق الهی و به کمک الهی نبوده. بنابراین در چالهی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است و کمک الهی را لازم دارد»
🔷اما خاطره دومین سال دولت خاتمی و گفتگوی رهبری با آنها نیز جالب توجه است.
رهبری سه خصوصیت کار برای خدا و اخلاص و شجاعت را برای دولت در مواجهه با مشکلات ضروری میدانست و معتقد بود اگر تقوا را جدی رعایت کنید به فرقان میرسید. «فارق حق و باطل به وجود خواهد آورد . راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد. راه باز خواهد شد.»
🔺بعد ایشان نکته ای را بازگو میکند درباره قتلهای زنجیره ای که بی ارتباط با نکته اول هم نیست. ایشان میگوید:
«دومین نقطهای که در آن رعایت اولویّتها لازم است، مسائل کلی جامعه است. ببینید؛ گاهی یک مسأله، مسأله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسأله فرعی را تحمیل میکنند که مسأله عمدهی ما میشود؛ کمااینکه الان ملاحظه کنید، مسأله قتلها، مسأله عمده کشور شد. آیا واقعاً مسأله عمده کشور، این چند فقره قتلی است که اتّفاق افتاد!؟»
هدایت شده از mesaghمیثاق
📍رهبری در دیدار با دولت خاتمی در سال دوم در نهایت نگرانی خود را از انسجام مسوولین نظام بیان میکند:
🔺«آخرین جملهای هم که در این جمع عرض میکنم و بعد هم البته میخواهم چند جمله خصوصیتر با برادران و خواهران عرض کنم، این است که برادران و خواهران سعی کنند انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود.»
اینها نشان دهنده دشواری رهبری و تعامل با دولت جناب خاتمی نیز هست.
🔷اما خاطره دولت جناب هاشمی و گفتگوی رهبری با آنها در دومین سال بسیار جالب است.
🔺ایشان ویژگیهای معنوی دولتمردان جمهوری اسلامی را بیان میکند. ویژگیهایی که در انتهای دهه شصت یعنی سال ۷۰ هنوز وجود دارد.
🔺«در جاهای دیگر هم تا آنجایی که من شناختهام - البته ادعای شناخت کامل نمیکنم؛ چون ما از اوضاع همهی دولتها اطلاع نداریم - چنین چیزی را نیافتهام.... خصوصیاتی را که افراد آشنای با اعضای دولت میتوانند بدانند و بفهمند، یقیناً مردم بعضی از آنها را نمیدانند، بعضی را هم باور نمیکنند. مثلاً اگر به مردم گفته شود که در بین وزرای جناب آقای هاشمی - بنابر آنچه که مسموع بنده است - وزیری هست که اگر از حقوق ماهیانهاش، اقساطی را که باید بدهد، کم کنند، برایش ۲۴۰۰ تومان میماند، آیا واقعاً این را تصور میکنند که در کارگزاران یک دولت - کسانی که بیتالمال و امکانات در اختیار اینهاست - کسانی پیدا میشوند که اینطور زندگی و اینگونه صرف و خرج میکنند؟ اینها چیزهای باارزشی است.»
🔺در ادامه رهبری چند تذکر مهم در دو سالگی دولت آقای هاشمی به دولت ایشان میدهد:
🔺«این ماشین بوروکراسی، چیز عجیبی است. من و شما که ده سال، دوازده سال سابقهی کار اجرایی داریم، هنوز بوروکراسی را نشناختهایم. ما در سخنان دیگران - کسانی که بوروکراسیهای عظیم معروف پنجاهساله و شصتساله و صدساله را تعریف میکنند - بوروکراسی را میشناسیم؛ که در بسیاری از موارد، با وضع خود ما هم منطبق است. این ماشین اجرایی، ضمن اینکه یک دستگاه اجتنابناپذیر است، اگر از آن مراقبت نکنید، چیز خطرناکی خواهد شد. »
🔺توصیه دیگر بحث تخصص و تعهد است:
«سعی بشود دربارهی این گزینش، زیاد دقت بشود. در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و بااخلاص را جستجو بکنید. البته این به معنای آن دعوای معروف «تخصص یا تعهد» نیست؛ نه، بحث بر سر کارآمدها و کاردانهاست. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید وببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید؛ نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید، تا آن بطانه و مجموعهی نزدیک به شما، همواره بتواند اعتماد شما را جلب کند و شما بتوانید کار را انجام بدهید.»
🔺اما سومین و مهمترین تذکر رهبری به دولت هاشمی مقوله عدالت و توجه به محرومین است.
«مهمترین مسألهی دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی - که همهی اینها در خدمت و در جهت آن است - همان چیزی است که همهی ما به آن معتقدیم و بارها گفتهایم؛ یعنی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم. واقعاً باید صحت برنامهها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهای دیگر را در اولویتهای بعد قرار داد. کارهای مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه - که تعدادشان هم زیاد است - حقاً و انصافاً یک حرکت اساسی را میطلبد.»
🔷جالب است که در حیطه مدیریت کشور مردم ایران چه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده اند و البته امروز میفهمیم که تذکرات رهبری در سال دوم دولتهای هشت ساله، چه اندازه برای آنها مهم و راه گشا بوده.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فرصت اثرگذاری ایران بر امنیت غذایی جهانی با توسعه کریدور شمال-جنوب
✍محمد خرم - کارشناس مسائل روسیه
💥با گذشت بیش از یک ماه از اتمام قرارداد غلات دریای سیاه و خطر بسته شدن مسیر انتقال غلات از روسیه و اوکراین به اقصینقاط دنیا و در نتیجه افزایش قیمت غلات در بازار جهانی، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته است از ظرفیت بالقوه خود برای ترانزیت غلات از روسیه به جنوب غرب آسیا، آسیای جنوبی و آفریقا بهرهبرداری کند.
🔸 درحالیکه طی همین ایام ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دو مقطع به فاصله 26 روز در مورد انتقال غلات از کریدور شمال-جنوب و توسعه آن سخن گفته، اما در فضای رسانهای سطح کشور هیچ واکنشی به سخنان پوتین صورت نگرفت.
🔸 پوتین با تکرار اهمیت کریدور شمال-جنوب در سخنرانی خود و اصرار به استفاده از این مسیر برای رسیدن به خلیج فارس و توسعه زیرساختها، روشن کرد که این موضوع برای روسیه در اولویت است. با این حال توسعه این مسیر مستقیما به اراده سیاسی داخلی بستگی دارد. حتی اگر روسیه نگاه راهبردی به کریدور شمال-جنوب و توسعه آن داشته باشد، این امر محقق نمیشود مگر زمانی که ایران نیز بهطور جدی به دنبال آن باشد.
👇لینک مطالعهی کامل گزارش:
https://isacenter.ir/4140206081253
هدایت شده از mesaghمیثاق
30.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌این ۵دقیقه مهم را ببینید
اتفاقی که جوانان متخصص ایرانی در راه اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی رقم زدند، پر چالشترین پروژه صنعت #نفت و #گاز بوده.
💪 عملیات جداسازی و نصب سکوی فاز ۱۱ را در این کلیپ ببینید. غرورآفرین است.
#پارس_جنوبی #قطر #خلیج_فارس