هدایت شده از mesaghمیثاق
🗞 خبرهای کوتاه امروز
💢 مرکز «مدیریت بحران و بلایای طبیعی» استان مکه نسبت به بارش شدید باران و وزش طوفان در این استان هشدار داد.
💢 «عادل الجبیر» وزیر مشاور سعودی در سفر به جمهوری سورینام با رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
💢 وزارت کشور سعودی از دستگیری بالغبر 11400 نفر از اتباع خارجی مقیم در این پادشاهی بهدلیل تخلف از آئیننامههای اقامت، کار و امنیت مرزهای طی یک هفته خبر داد.
💢 1800 ناشر از 32 کشور در نمایشگاه بینالمللی کتاب ریاض که از پنجشنبه گذشته فعالیت دهروزه خود را در دانشگاه «ملک سعود» آغاز کرده است، محصولات خود را عرضه میکنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ آیا اندونزی هدف بعدی پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است؟
اندونزی در حالی علنا برنامههای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را تکذیب میکند که طبق آمار، حجم تجارت بین اندونزی و این رژیم از سال 2018 تا 2022 بیش از 100 میلیون دلار در سال گزارش شده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28842
🏷 #اسرائیل #اندونزی #رژیم_صهیونیستی #عادیسازی_روابط_با_رژیم_صهیونیستی #فلسطین
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ گروه موسیقی کرهای از انتشار جلد آلبوم موهن به قرآن عقب نشینی کرد
گروه موسیقی کرهای کینگدام پس از اعتراض گسترده کاربران به طراحی جلد آلبوم جدید این گروه که مشابه جلد قرآن بود، از تأخیر در انتشار این آلبوم و تغییر جلد آن خبر داد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28850
🏷 #قرآن_کریم #گروه_موسیقی_کرهای #هتک_حرمت_قرآن
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️گفتمان غیر معقول سلفیت؛ تنهاتر از همیشه
🔺سلفیت این روزها در خاستگاه خود نیز با بی مهری عجیبی مواجه شده است. سعودیها که تا چندی پیش صوفیه را بسان شیعیان اهل شرک و گمراهی می دانستند اکنون در چرخشی آشکار، به تمجید از آنان می پردازند.
🔺عادل الکلبانی، مبلغ مشهور سلفی در برنامه ای تلوزیونی صراحتا می گوید، صوفیان بر خلاف سلفیها اهل معنویت هستند و نسبت به رسول خدا و خاندانش محبت و ادب دارند اما سلفیها از این مشکل رنج می برند و حتی در برخورد با رسول خدا نیز به نوعی بی رحمند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک اسلامی در رژیم صهیونیستی
ارز صادوق، مدیرعامل مدیریت صندوق آویو، پس از تأسیس صندوقهای کوشر، رو به تأسیس شکل اسلامی این صندوق آورده است تا هم وجوه مسلمانان فلسطین اشغالی را جذب کند و هم زمینهساز سرمایهگذاری دیگر کشورهای مسلمان پس از پیمان ابراهیم باشد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27767
🏷 #اسرائیل #اقتصاد_حلال #پیمان_ابراهیم #حریدیم #صندوقهای_سرمایهگذاری #کوشر #مالیۀ_اسلامی #هلاخا
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ درخواست طالبان از مفتی روسیه برای نقش آفرینی در تقویت روابط دو کشور
امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان طی سفری به مسکو با راویل عین الدین رئیس اداره دینی مسلمانان و رئیس شورای مفتیان روسیه دیدار کرده و از وی خواست تا نقش موثری در تقویت روابط طالبان و روسیه ایفا کند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28917
🏷 #افغانستان #راویل_عین_الدین #روسیه #طالبان
هدایت شده از mesaghمیثاق
فرقه عشق نام مینی سریال جدیدی است که در ویاودیهای پاکستانی بزودی اکران خواهد شد. داستان عشق پسری اهل سنت به دختری شیعه و همراهی ایندو در مناسک و آیینهای همدیگر برای شناخت بیشتر اما واکنش جامعه شیعیان پاکستانی به خبر و تریلتر این سریال عموما منفی بوده است. تریلتر این سریال در یوتیوب پر از کامنتهای منفی شیعیان و درخواست برای تحریم این سریال است. اوضاع توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی هم همین است.
ظاهرا بخشی از این سریال در میانه مجالس محرم و عزاداری حسینی شیعیان پاکستان تصویربرداری شده که این امر به خشم شیعیان پاکستان از این سریال افزوده است. عوامل فیلم اما باور دارند که به دنبال ترویج گونهای از رواداری مذهبی در جامعه مسلمان پاکستان هستند که البته به زعم من آنچه برای ایشان اصالت دارد فروش بیشتر است و لا غیر. چه آنکه ایده سریال با خروج از کلیشههای سریالهای پاکستانی و دعواهای عروس و مادرشوهر و عشقهای مثلثی این بار به سراغ مسائل پر تنش دینی مذهبی رفته است و پوشش ترویج رواداری مذهبی بهترین توجیه برای سازندگان به شمار میرود.
تمایز داستان این سریال با داستان رمانی چون رویای نیمه شب در این است که طبق آنچه از سریال درز کرده ظاهرا بناست که این دختر و پسر در نهایت هر کدام به مذهب خویش باقی بمانند و با یکدیگر ازدواج کنند چه آنکه در بخشی از دیالوگ فیلم گفته میشود که "قرار است فرزندان ما مسلمان باشند همانطور که پیامبر و اهل بیت و صحابه فقط مسلمان بودند نه شیعه و سنی." یعنی اینجا سخن از تغییر مذهب در میان نیست.
در چنین فرامتن اجتماعی بنظر طبیعی میرسد که در جامعه عموما با نگاههای مرد سالارانه پاکستان که البته با تنشهای شیعی سنی هم درگیر بوده است، مذکر بودن شخصیت اهل سنت سریال و مونث بودن شخصیت شیعی، گونهای از استیلای اهل سنت بر شیعیان را تداعی کند و به زعم من همین است که واکنش شدید شیعیان پاکستان را به دنبال داشته؛ واکنشی که من آن را با در نظر گرفتن جریانشناسی منزلت و موقعیت شیعیان پاکستان خلال هفت دهه گذشته در این کشور، کاملا بجا و درست میانگارم./سرباز روح الله رضوی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ دست رد کمیته بینالمللی المپیک به طرح ممنوعیت حجاب در المپیک فرانسه
کمیته بینالمللی المپیک روز جمعه 29 سپتامبر 2023 تأیید کرد که ورزشکاران زن میتوانند در بازیهای المپیک 2024 که در پاریس برگزار میشود، بدون هیچ محدودیتی شرکت کنند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28920
🏷 #حجاب #فرانسه #مسلمانان_فرانسه #ممنوعیت_حجاب #ورزش #ورزش_زنان
هدایت شده از mesaghمیثاق
ماجرای #بحران_نیلی
✍سیدامیرحسین حسینی
💥وقتی سخن از #بحران_نیلی میشود یعنی کسی که صدها مهندس اقتصادخوان را با افکاری لیبرالی و متعارض با انقلاب اسلامی تربیت و در دولتهای مختلف منصوب و شبکه سنگینی از آنان را در عرصههای مختلف سیاستگذاری دولت ایجاد نمود.
کسی که در دولتهای انقلابی ابربحران و در دولت مطبوعش رشد و شکوفایی دروغین پیشبینی میکند.
کسی که برنامههای ضدتوسعه کشور را نوشت و سالها یا مستقیم بر مسندهای اصلی اقتصادی کشور نشسته بود و یا یکی از نزدیکان و شاگردانش را به ویژه در سازمان برنامهوبودجه و وزارت اقتصاد جانمایی میکرد.
نیلی فردیست که با رسانه دنیای اقتصاد بزرگترین جنگ شناختی-اقتصادی کشور را با پولهای شبههدار مدیریت میکند.
از طریق دانشکدههای اقتصاد شریف، خاتم و نیاوران جریان علمی و نخبگانی را مدیریت و مبانی اقتصادی انقلاب اسلامی را تحریف و لیبرالیسم التقاطی را تئوریزه مینماید.
همچنین از طریق همکاری تنگاتنگ با اصلاحاتیها و کارگزارانیها و اعتدالیها جریان سیاستگذاری اقتصادی کشور را به تنگنا برده است.
او از طریق اندیشکدهسازی گسترده ذیل دانشگاه شریف، نسخهها و بستههای سیاستی پرتراکمی را با مبانی منحط، روی میز مدیران گذاشته و تصمیمسازی میکند و بودجهخواری میکند.
بازنشستگی نیلی از دانشکده اقتصاد شریف، آغازی بر پروژه جدید کادرسازی سیاسی او از مهندسان جوان نئولیبرالی که در نزدیک به سه دهه اخیر تربیت نموده و تخریب جوانان اقتصاددان انقلابی معتقد به اقتصادمقاومتی که در دولت انقلابی میدان عمل یافتند، میباشد.
آگاهی عمومی مردم بهترین پادزهر برای خاموشی #بحران_نیلی است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
نگاهی به تحولات لیبی
✍️ادیب مقاومت
💥سقوط حکومت قذافی در سال ۲۰۱۱، موجب فرو رفتن لیبی در بحران امنیتی-سیاسی اجتماعی شدیدی شد. بهطوری که حالا بعد از گذشتن بیش از یک دهه لیبی همچنان صحنه جنگ داخلی است و هنوز به ثبات سیاسی نرسیده است.
📍در حال حاضر جنگ داخلی میان دو فرمانده سابق معمر قذافی یعنی خلیفه حفتر و فائز السراج، است. این جنگ، با دخالت کشورهای خارجی، همچنان ادامه دارد. از نتایج این جنگ داخلی میتوان به تقسیم شدن لیبی به دو قسمت شرقی و غربی اشاره کرد.
مناطق شرقی و مرکزی لیبی در حال حاضر تحت کنترل خلیفه حفتر هستند و از حمایتهای کشورهایی مانند روسیه، امارات و مصر بهره میبرند. مناطق غربی و شمال غربی توسط فائزالسراج و نیروهای وفاق ملی که حمایت ترکیه و قطر دارند، کنترل میشود.
🔹دربین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ اعزام نیروهای تیپ سلطان مراد از سوریه توسط ترکیه و حضور نظامیان واگنر زیرنظر روسیه در لیبی، به تنشها دامن زد و طی چند ماه درگیری سنگین نیروهای وفاق ملی توانستند در غرب و مرکز لیبی دست به پیشرویهایی بزنند.
🔹نیروهای وفاق ملی توانستند در غرب به تصرف مناطقی از مرز لیبی و تونس بپردازند و در شرق تا استان و شهر سرت، که مکان به قتل رسیدن قذافی بود، پیشروی کنند.
🔹پس از سقوط گذرگاه مرزی بین لیبی و تونس و پیشروی نیروهای وفاق ملی تا سرت، مصر وارد کارزار جنگ لیبی شد و با گسیل تسلیحات نظامی سنگین به مرز لیبی و مصر اعلام کرد، اگر سرت سقوط کند، مصر به حمایت از خلیفه حفتر وارد لیبی خواهد شد. این تهدید مصریها منجر به خاموش شدن آتش جنگ داخلی در سال ۲۰۲۱ شد.
🔹لازم به ذکر است که در چند سال اخیر عبدالحمید دبیبه، مهندس و تاجر ثروتمند لیبیایی، به عنوان نخست وزیر دوره انتقالی در لیبی منصوب شده و برای لیبی دولت تشکیل داده است.
🔹در دوران حکومت قذافی، دبیبه مسئولیتهای مهمی داشته و از او بهعنوان مسبب رونق اقتصادی در شهر مصراته یکی از شهرهای بزرگ لیبی شناخته میشود. دبیبه همچنین مدیریت شرکتهای دولتی و ساخت مجمتعهای مسکونی و اداری را در زمان قذافی بر عهده داشت.
🔹درپایان برای حل بحران لیبی، نیاز به توافقات سیاسی بین طرفین و تلاشهای بینالمللی حیاتی است. مشارکت مردم لیبی و تضمین ساختارهای سیاسی برای آینده این کشور بسیار اهمیت دارد. هر چند که در ۲۰۲۲ قرار بود انتخابات ریاست جمهوری در لیبی برگزار شود که پسر معمر قذافی در آن نامنویسی کرد و رد صلاحیت شد و بعد که به رد صلاحیت خود اعتراض کرد، صلاحیت وی تایید شد! هنوز به دلیل وجود بنبست سیاسی در لیبی انتخابات در این کشور برگزار نشده است.