⭕️ الان شورای شهر جلسه فوری میذاره که اسم کدوم خیابونو عوض کنه تا آلودگی هوا رفع بشه 😐
#سرطان_اصلاحات
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅ شهادت فوز عظیم رستگاری
🍃 انسانی که در راه خدا کشته میشود و از خون خدا رنگ میپذیرد و مرگ سرخ را گرم گرم در آغوش میگیرد و مهر شهادت در پایان دفتر عمرش ثبت میگردد برتر از برتری است و این زیبا و زیبنده مرام انسانی است و این مفهوم زندگی است و این فوز عظیم و منتهای رستگاری است.
🕊 تا کی اسیر توهم مرگ بودن به مرگ تدریجی مردن و از مردن هراسیدن اگر مرگ شیرین و دلپذیر را برگزینیم این بار مرگ تحت تاثیر دستان ما خواهد بود. اگر از نابودی بگریزیم و به بودن بیندیشیم این بار جاودانه خواهیم ماند و با جاودانگان خواهیم نشست و برخاست.
🌱 اگر گفتند جهاد دری از درهای بهشت است که روی خواص اولیای الهی گشوده میشود. به یقین شهادت روضهای از روضههای خدا است که برتر و بالاتر از آن نعمتی قابل تصور نیست. روشن است جلب رضایت الهی تنها کلید این روضهها روشنایی است و برانگیختن خشم خدا مانع اصلی ورود انسان به گلزار شهادت است.
✍🏻سید احمد رهنمایی
#معارف
#مرد_میدان
@mesagh
🔆 شهادت شرابی طهور
🌟شهادت شراب ناب طهوری است که نوشیدن جرعهای از آن آرزوی همه پاکان و پاکبازان و پاک طینتان عاشق و زندهدل و جاوید تاریخ بوده و هست. کیست که آرزو نکند ای کاش از این شراب ناب طهور قطعی به کامش چشانده شود؟ شهادتطلبانه راستین با تمام وجود حس کردند عشق به خداوند و اولیای الهی تنها جواز عبور از دروازه باغ شهادت است.
✔️ سپاه عشق، شهادت طالبانی راستین هست که در همه ساعات و لحظات عمر گرانبهای خویش جز عروج خود از خاک تیره ناسوتی به سمت و سوی عالم تابناک لاهوتی نمیاندیشد. از این رو شهادت و شهادتطلبی را هنر مردان خدا دانستند.
💠 در فرهنگ شهادت شاهد و مشهود مرید و مراد هم میگردند تا آنجا که به یگانگی میرسند و شهید و شهادت تجلیگاه اتحاد شاهد و مشهود میشود. آری شهادت هنر خداباوران است که به اذن ولی خدا در راه تحقق آرمانهای الهی گام برداشته و به شرف شهادت نائل گشتهاند.
✍🏻 سید احمد رهنمایی
#معارف
#سردار_دلها
#مرد_میدان
@mesagh
⬅️ به نظر شما، آیا ما نسبت به دوران قبل از انقلاب پیشرفت کردهایم؟
💠 حضرت علامه مصباحیزدی (ره):
💢 با مقایسه وضعیت کنونی جامعه نسبت به قبل از انقلاب میبینیم که در همه ابعاد، از جمله بعد معنوی پیشرفت کردهایم. پیش از انقلاب، کشور ما در میان سایر کشورها و مجامع بینالمللی چندان مورد اعتنا نبود؛ اما امروز عزت و اقتدار سیاسی ما به حدی افزایش یافته که گاهی بیگانگان هم تصریح میکنند که برخی مشکلات منطقهای و بین المللی بدون مشارکت ایران حل نمی شود
📲 در زمینه فناوریهای گوناگون، از جمله تولید انواع داروها، ماشین آلات، هواپیما و موشک نهتنها از وابستگی رها شدهایم، بلکه به رتبههای بالا رسیدهایم.
🕹 در بعد اقتصادی هم گفته میشود درآمد ملی افزایش پیدا کرده است. اینها همه، پیشرفت است؛ البته توجه دارید که شاخصهای پیشرفت در مقیاس کل جامعه سنجیده میشود، و ممکن است در سطح جامعه کسانی باشند که نسبت به قبل عقبگرد کرده باشند.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
@mesagh
⬅️ متأسفانه این تفکر در ذهن بخشی از مدیران جامعه ما ریشه دوانده و باور کردهاند که بدون آمریکا، مشکلات جامعه ما حل نخواهد شد. چه توصیهای به این افراد دارید؟
💠 حضرت علامه مصباحیزدی (ره):
⭕️ وجود چنین تفکر و گرایشی در کشورهای دیگر قابل توجیه است، اما آنچه جای تعجب دارد این است که ما به عنوان یک کشور اسلامی و انقلابی، که امام راحل نظام آن را پایهگذاری کرد، در پی آن باشیم که برای حل مشکلاتمان از کسانی نسخه بگیریم که خود آنها در کار خودشان ماندهاند، و نمیدانند چه کنند!
🔻 کشوری که فرهنگ اسلامی دارد، از قرآن و سیره اهلبیت (علیهمالسلام) بهرهمند است، و صدها هزار شهید داده تا ارزشهای اسلامی و احکام اسلام در جامعه پیاده و اجرا شود، چنین کشوری چرا باید برای اصلاح اقتصاد، سامان دادن به مسائل سیاسی، روابط بین الملل، و حل مشکلات و معضلات اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی خود، به سوی کسانی دست دراز کند که نه فقط خودشان راه حلی برای مشکلات خود ندارند، بلکه کمر همت به ریشهکن کردن نظام ما هم بستهاند؟
💢 جا دارد اندکی تأمل کنیم و ببینیم آیا اسلام، که مبنای انقلاب و نظام ما است، مسیری غیر از آن چه لیبرالها و تربیتشدگان این مکتب اراده میکنند؟ پیشنهاد میکند، و آیا در فرهنگ خود ما راهي برای حل این مشکلات وجود ندارد؟ اگر چنین کنیم، قطعا به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
@mesagh
حاج حسین یکتا: عمار هم در جمعههای بیقراری به مالک پیوست؛ هوای دلِ بیقرارِ علی را بیشتر داشته باشیم.
#عکس_نگاشت
#به_وقت_حاج_قاسم
#عمار_انقلاب
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢تیراندازی هوایی به جهت خوشحالی از عوض شدن یکی از ارقام سال میلادی!
برخی قیمت هر فشنگ را یک دلار و برخی ۲۵۰۰ لیره عنوان کردند و شلیک و هدر دادن این گلولهها، جای سوال دارد.
امام موسی صدر و سید حسن نصرالله بسیار تلاش کردند این عادت از سر مردم بیفتد و میگویند گلولههای تان را برای سینه دشمن نگه دارید.
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ زیبای پیشاهنگی امام مهدی لبنان با عنوان عهدا ایا قاسم (عهدی بستیم ای قاسم) در سالگرد شهادت آن سردار بزرگ
@mesagh
افتتاح باغ حاج قاسم در برابر سرزمینهای اشغالی در منطقه طیبه
در این باغ که منطقه حفاظت شده زیست محیطی است صد هزار درخت وجود دارد.
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢تمثال حاج قاسم که به شهرکهای اشغالی مینگرد.
@mesagh
ساخت تمثال حاج قاسم توسط هنرمندان لبنانی، به سفارش شهرداری منطقه غبیری در ضاحیه
#مرد_میدان #حاج_قاسم
@mesagh
یک معلم ایرانی در لبنان به یاد حاج قاسم و ابومهدی، بستههای غذایی تهیه و بین فقرا توزیع کرد.
آفرین به همت این جوان خوش فکر ایرانی.
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ پیام سراسر حکمت مقام معظم رهبری در سوگ آیت الله مصباح یزدی
⏬ ۱۵ وصف در یک پیام ⏬
🔹#عالم_ربانی
🔹#فقیه_و_حکیم_مجاهد
🔹#متفکری_برجسته
🔹#مدیر_شایسته
🔹#زبان_گویای_حق
🔹#پای_بااستقامت_در_راه_حق
🔹#مربی_شاگردان_ممتاز
🔹#تولیدکننده_اندیشه_دینی
🔹#نگارنده_کتب_راهگشا
🔹#حاضر_در_میدانهای_انقلاب
🔹#پارسا
🔹#پرهیزگار
🔹#مجاهد_بلند_مدت
🔹#سالک_طریق_معرفت_توحیدی
🔹#برادر_قدیمی_و_عزیز
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸بسم رب الشهداء والصدیقین
🗞طومار امت حزب الله #مشهد در پنجمین روز مطالبه #انتقامسخت♨️♨️
✔️ اگر همه مردم در سراسر کشور انتقام خون حاج قاسم و یارانش را مطالبه کنند اثرگذاری بیشتری دارد ♨️♨️
✔️ به راستی چند نخبه، دانشمند و فخری زاده دیگر باید شهید شوند تا انتقام سخت صورت بگیرد ⁉️⁉️
#مشهدالرضا
#سربازولایت
#فخریزاده
@mesagh
پس از تجمع مردم مشهد الرضا علیه السلام اینک
📸 تصاویر/ تجمع #انتقام_سخت
در خون خواهی شهید سلیمانی
🔴📢گلزار شهدای کرمان
🔅✳️«فمن اعتدی علیکم ، فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم...» سوره بقره آیه ۱۹۴
همه مردم ایران #مطالبه_انتقام_سخت را از شورای عالی امنیت ملی ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، سپاه قدس ، و ارتش جمهوری اسلامی و ...دارند
📣📣آقایان مسئولین صدای مطالبه مردم را بشنوید که فریاد میزنند:👇
#تا_انتقام_نگیریم ، #آرام_نمینشینیم!
#مطالبه_انتقام_سخت
@mesagh
📸 تصاویری از مرحوم #آیتالله_مصباح_یزدی در کنار رهبر معظم انقلاب 🍃
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢 صبر بر خیانت
🔘 روایت تکان دهنده حضرت آیت الله #مصباح_یزدی(ره) از خیانت ۲۰ ساله برخی خواص نزدیک در حق رهبر معظم انقلاب
برای سلامتی رهبر عزیزم صلوات
#عمار_انقلاب
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
.
🔴📢 آقای روحانی! حاج قاسم را تحریف نکنید
🔹 پاسخ یک سال قبل امام خامنهای به صحبت امسال روحانی
🔰 حمید رسایی: در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، حسن روحانی در قالب تعریف از این شهید با #تحریف نماد مقاومت و ایثار، سعی کرد تا ایشان را مصادره به مطلوب کند و در مسیر غلطش از آن سردار ابدی بهرهبرداری کند.
تعریف روحانی از سردار شهید چنین است: "شهید سلیمانی به معنی واقعی کلمه، #معتدل بود؛ نه این جناح بود نه آن جناح. او نه دنبال مقام بود و نه موقعیت. هیچ موقع ندیدم شهید سلیمانی به سمت این جناح یا آن جناح برود. (۱۰ دی ۹۸)
روشن است که روحانی با این جملات به دنبال تجلیل از حاج قاسم نبوده و نیست بلکه او میخواهد این شهید را برای شعار رنگ باخته #اعتدال خود خرج کند. اعتدال از نگاه روحانی یعنی کوتاه آمدن از مبانی و اصول انقلاب، یعنی خوش و بش با دشمن، یعنی توافق بد بهتر از عدم توافق با دشمن و اعتدال یعنی برجام!
واقعا حاج قاسم چنین بود؟ او که برجام را سه ضلعی و ولایت را هدف نهایی آن میدید. او که بزک کردن دشمن را بزرکترین خطر میدید. او که ذرهای تمایل به دشمن نشان نداد. بدن اربا اربای و قطعه قطعه او گواه این تفاوت است که او اعتقادی به اعتدال شما نداشت.
پاسخ سال گذشته امام خامنهای به تحریف امسال حسن روحانی اما در نوع خود جالب است. رهبر انقلاب سال گذشته فرمودند: شهید حاج قاسم سلیمانی اهل حزب و جناح و مانند اینها نبود، لکن به شدّت انقلابی بود. انقلاب و انقلابیگری خطّ قرمزِ قطعیِ او بود؛ این را بعضیها سعی نکنند کمرنگ کنند، این واقعیّتِ او است؛ ذوب در انقلاب بود، انقلابیگری خطّ قرمز او بود.
در این عوالم تقسیم به احزاب گوناگون و اسمهای مختلف و جناحهای مختلف و مانند اینها نبود امّا در عالَم انقلابیگری چرا، به شدّت پایبند به انقلاب، پایبند به خطّ مبارک و نورانیِ امام راحل (رضوان الله علیه) بود. (۱۸ دی ۹۸)
-#تحریف_سلیمانی_ممنوع
@mesagh
اصرار روحانی برای تصویب ابزار رسمی جاسوسی دشمنان (aftf, پالرمو و...) چیست؟!!
اصرار روحانی برای تصویب این لایحه ها یکی تکمیل خیانتهاست و یکی جلوگیری از محاکمه شدن به دلیل اجرای این لوایح قبل از تصویب، که باعث وسعت تحریمها شده.
وقتی اطلاعات کامل اقتصادی کشور را به دشمنان دادید، فرقی نمیکند که نظر آنها راجع به تروریست بودن سپاه را تایید نکنید. خود آنها یعنی اروپا، آمریکا، اسراییل، عربستان، امارات، تروریست هستند و دادن این اطلاعات به جایی که توسط اینها اداره میشود آشکارترین و بدترین نوع جاسوسی است.
تا زمانی که این لوایح تصویب نشده، کسی که این اطلاعات را بدهد جاسوس شمرده میشود. یعنی این دولت که بدون تصویب، این اطلاعات را داده و میدهد، حکم جاسوس دارد. بنابراین روحانی میخواهد حکم جاسوسی برایش مصداق پیدا نکند و پس از دوره ریاست جمهوری اش به خاطر این خیانت، قابل محاکمه نباشد.
لذا اصرار دارد با تصویب این لوایح جاسوسی را عمومی و قانونی کند!!!
کسانی که تصور میکنند تاثیر تصویب aftf, پالرمو و.. فقط سبب میشود که ناچار خواهیم بود پول سپاه و حزب الله را با چمدان منتقل کنیم، بد نیست حالا ببینند که اجرای غیرقانونی آن توسط دولت تایید تروریست بودن سپاه، و تا کنون چراغ سبز برای شهادت سردار سلیمانی و فخری زاده شده. وای به وقتی که تصویب شود.
negahejame. blog. ir
@mesagh
🔴هر فرد انگلیسی بابت تماشای BBCباید سالانه بیش از ۱۵۰پوند هزینه کنه
اما جالبتر اینکه بدونیم هزینه راه اندازی BBC فارسی برای انگلیس ۲۶۵میلیون پوند بوده و با بودجه سالانه بیش از ۲۵میلیون دلاری بصورت رایگان پخش میشه تا در مواردی مثل کمک ۲۰میلیون دلاری ایران به فلسطین جنجال به پا کنه
✍️ استیون
@mesagh
قدیری ابیانه:📰مردم به این دولت رأی دادند، پای لرزش هم بنشینند
✍️امیرحسین جعفری
*دیگر چیزی به حضور رسمی جو بایدن به عنوان رئیسجمهور منتخب مردم آمریکا در کاخ سفید باقی نمانده است. در کشور ما نیز سؤالات بیشماری در این باره مطرح است که با بایدن چه باید کرد؟ آیا او با دولت فعلی یا بعدی ایران مذاکره خواهد کرد؟ سیاستهای ایران در قبال دولت جدید آمریکا چیست؟ و سؤالات دیگری که از دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا پرسیده شده است. محمدحسن قدیری ابیانه دیپلمات اصولگرا و سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک در گفتوگو با «اصفهانزیبا» از آینده روابط پرتنش میان ایران و آمریکا میگوید.*
📆شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹
*از دیدگاه شما آیا آمریکا اساسا یک «مشکل» است؟*
ما در تاریخ شاهد این بودیم که آمریکا پیش و پس از انقلاب سیاستهای غلط و ضد ایرانی شدیدی را پیش گرفت. مصدق آمریکا را دوست میپنداشت و حتی روی حمایت آمریکا حساب باز کرده بود. دشمن را نشناخت و همین عدمشناخت باعت ضربه به خود و دولتش شد و باعث شد ملت ما 25 سال اسیر دیکتاتوری شاه شوند. این در حالی است که مصدق نه شعار مرگ بر آمریکا میداد نه مصدقیها از بالای سفارت آمریکا بالا رفته بودند. با این حال، آمریکا دشمنیاش را با ما بروز داد. در طول حکومت محمدرضاپهلوی هم شاهد این بودیم که آمریکا از حکومت پهلوی و سیاستهای دیکتاتورمآبانهاش علیه ملت ایران حمایت کرد. ساواک را ایجاد و در آستانه پیروزی انقلاب نیز حمایتشان را از شاه اعلام کردند. با وجود همه اینها شاهد بودیم که از 22بهمن تا 13 آبان 58 سفارت آمریکا در ایران دایر بود و پرتعدادترین دیپلمات را داشت. ملاقاتهای رسمی نیز آن زمان وجود داشت و حرفهای مثبت میزدند؛ درحالی که با اشغال لانه جاسوسی معلوم شد از همان آغاز، دنبال حمایت از کودتا و تجزیه کشور، نفوذ و جاسوسی بودند و این اسناد جزو اسناد مهم تاریخ جهان محسوب میشود. اسنادی که ورودش هنوز به آمریکا ممنوع است، چون داشتن سند محرمانه در آمریکا مجاز نیست. بعدها اسنادی که سایت ویکی لیکس منتشر کرد، نشان داد همه سفارتخانههای آمریکا محل جاسوسی هستند. بعضی میگویند اگر سفارت اشغال نمیشد، این مسائل پیش نمیآمد، اما نکته اینجاست: شما به توطئههای امروز آمریکا نگاه کنید، آیا مثلا ونزوئلا شعار مرگ بر آمریکا داده یا آلنده که منتخب مردم شیلی بود مردمش از سفارت آمریکا بالا رفته بودند؟ ما میدانیم که شیلی یکی از مراکز جهانی تولید مس است. آلنده میگفت مس متعلق به مردم شیلی است، آمریکا اگر مس میخواهد، بخرد. به خاطر همین در شیلی کودتا و پینوشه تحمیل شد. یا بولیوی مرکز اصلی تولید فلزات ساخت ماشین است که میخواست منابع خود را به قیمت واقعی بفروشد؛ علیه آنها نیز کودتا شد که خوشبختانه با رأی مردم به دولت جدید خنثی شد. در آمریکای لاتین مردم میگویند: «میدانید چرا در تمام کشورها کودتا میشود و در آمریکا نمیشود؟ چون آمریکا در کشور خودش سفارتخانه ندارد.»
*مشکل ما با مقولهای به نام امپریالیسم است؟ اگر پاسخ مثبت است پس چین و روسیه که از متحدین ما هستند مگر ماهیت امپریالیستی ندارند؟*
ما مشکلمان با آمریکا بر سر سیاستهای آمریکا نسبت به ایران است. هرچند ما با امپریالیسم موافق نیستیم و کشورها حق تسلط بر دیگری را ندارند، اما آمریکا نسبت به ما همواره خصومت ورزیده که نمونه آن را میتوانیم در سازمان ملل ببینیم. در ماجرای برجام آمریکا خواستار تحریم تسلیحاتی بیشتر ایران بود، هرچند چین و روسیه هم در مقاطعی به قطعنامههای ضدایران رأی دادند، اما در مقطع فعلی مخالف این تحریمها هستند. بنابراین ما از دید منافع اگر نگاه کنیم چین و روسیه برای ما یک فرصت هستند. ضمن اینکه معتقدیم هر کشوری دنبال منافع خودش است. هرکجا منافع این دو کشور یکسان شوند در آنجا توافق حاصل میشود و ما در مرحلهای هستیم که میتوانیم با چین و روسیه و کشورهای دیگر بر اساس منافع مشترک رابطه داشته باشیم.
*با توجه به صحبتهای شما یعنی مبارزه ضدامپریالیستی در مرحله دوم قرار دارد؟*
ما اول منافع خودمان را دنبال میکنیم. البته تعریف منافع ملی مفصل است. مثلا وقتی رژیم صهیونیستی شعار نیل تا فرات را میدهد این را خطر برای منافع ملی میدانیم و با آن مخالفت میکنیم. اسلام به ما میگوید زیر بار ظلم نرو وظلم نکن و نسبت به ظلم دیگری بی تفاوت نباش این در حقیقت سیاست خارجی ماست.
*آیا با دولت بایدن امکان مذاکره وجود دارد؟ پیششرطهای طرفین چه میتواند باشد؟*
مابا آمریکا مذاکره مستقیم نداشتیم.دردوران برجام هم درچارچوب 5+1 صحبت کردیم و دردوران اوباما هم آنها به تعهدات عمل نکردند، بلکه تحریمها تشدید شد. در دوره ترامپ نیز همینطور.طبیعتا بایدن نمیتواندخواستار مذاکره شود، مگراینکه تحریمها به معنای واقعی لغوشود وبه برجام بازگردد ومانیزباید به شرطی بازگشت آمریکا را بپ @mesagh
ین را میشود با یک ضرب و تقسیم ساده روشن کرد. حالا چهکار میشود کرد؟ ما متاسفانه جزو کشورهایی هستیم که ایام تعطیلیمان زیاد و ساعات کاری مفید کشور نیز کم است. اصلاح این موارد میتواند خیلی از مشکلات را حل کند.
*دولت بعدی با چه پشتوانهای میخواهد پای میز مذاکره احتمالی با آمریکا برود؟*
این سؤال شما یعنی حتما باید با آمریکا مذاکره کنیم. اولا چنین فرضی وجود ندارد. ما با اروپا مذاکره و روابط داریم، اما با آمریکا فرض بر مذاکره حتمی نیست. اگر زمانی تشخیص دادیم مذاکره به نفع کشور ماست به خاطر منافع مذاکره میکنیم. دولت روحانی و آقای ظریف وانمود میکردند با مذاکره میتوانیم به تعامل برسیم که ثابت شد اینگونه نیست. برجام امتیازی برای ما نداشت.
*اگر برجام دستاوردی نداشت پس چرا اینقدر برجام مهم است که شرط مذاکره را بازگشت به آن اعلام میکنید؟*
ما در چارچوب برجام با غربیها مذاکره کردیم. ترامپ خارج شد، ما با بقیه کشورها مذاکره را ادامه دادیم، اما نتیجهای نداد، یعنی اروپا به تعهدات عمل نکرد. قرار نبود تحریم بانکی داشته باشیم اما تحریم بانکی برقرار است.
*چون اف ای تی اف را نپذیرفتیم! نظر شما چیست؟*
ربطی به اف ای تی اف ندارد، شما اگر این را هم میپذیرفتید وقتی آمریکا کشوری را تهدید به عدم رابطه با ایران کند، باز هم تفاوتی نمیکرد. اینکه دولت میگوید اگر اف ای تی اف را میپذیرفتیم تحریمهای بانکی از بین میرفت کاملا غلط است. مگر زمانیکه در لیست سیاه نبودیم رابطه بانکی برقرار بود؟ حتی در زمان اوباما هم تحریم بانکی برداشته نشد. اگر وارد اف ای تی اف میشدیم یک جاسوسی گسترده آنلاین از تراکنشهای مالی ایران شکل میگرفت. اگر تحریم نبودیم و با ما خصومت نمیداشتند آن وقت عضویت در افی ای تی اف میتوانست فایده داشته باشد. این تحریمها غیرقانونی است، مگر شورای امنیت تصویب کرده که ما باید تحریم بانکی شویم؟ فقط چون آمریکا بانکها را تهدید به جریمه کرده است با ما رابطه ندارند.
*اگر در دولت بعدی یک نظامی رئیسجمهور شود، شاهد گفتوگو با غرب هستیم یا خیر؟*
در آمریکا اغلب رئیسجمهورها سابقه نظامی دارند. سابقه نظامیداشتن فینفسه منفی نیست و مثبت هم هست، چون کسی که در رأس دولت قرار میگیرد، اگر مسائل نظامی را هم در کنار مسائل سیاسی و اقتصادی بداند خوب است و اگر تجربه سازندگی و نظامی داشته باشد، این تجربیات کمکش میکند. بنابراین نظامیبودن اشکالی ندارد. نظامیها هنگامی که در لباس نظامی هستند نمیتوانند رئیسجمهور شوند؛ نه اینکه سابقه نظامی مانع ریاستجمهوری شود، مثل آقای محسن رضایی. در مذاکرات این نکته مهم است که اگر یک طرف از طرف دیگر بترسد دچار وادادگی خواهد شد، مثلا اینکه میبینید آقای ظریف اعتقاد داشت آمریکا میتواند ده دقیقهای کل سیستم نظامی ما را فشل کند در مذاکرات و امتیاز دادنهایش اثر داشت. اما اگر کسی باشد که به توان نظامی ما اشراف داشته باشد و از دشمن نترسد، مثبت است.
*اصولگراها مدعی سرسخت مبارزه با آمریکا هستند. در صورتی که دولت بعدی از این طیف انتخاب شود، با چه رویکردی پای مذاکره میروند؟*
ببینید مبارزه با آمریکا مبارزه با دخالتهای آمریکاست، حتی ما بعد از انقلاب، سفارت آنها را تعطیل نکردیم. وقتی اسناد جاسوسی مشخص شد دیدیم که آنها در راستای مخالفت با ملت ما عمل میکردند، ما با این دخالتها مخالفیم. حالا اگر روزی ما مصلحت را در مذاکره با آمریکا دانستیم باید کسانی وارد مذاکره شوند که آمریکا را دشمن میدانند نه دوست و واقعیت افول آمریکا را بدانند. لذا اگر قرار بر مذاکره باشد کسانی باید مذاکره کنند که به دشمنی آمریکا واقف باشند. مذاکره باید بر اساس تضمین و ضمانت باشد که در برجام این اتفاق نیفتاد. آقای ظریف گفت امضای جان کری ضمانت است. چه کسی گفته امضای کری ضمانت است؟ اگر رئیسجمهور و کنگره آمریکا هم تصویب میکرد ضمانتی نداشت.
*این مذاکره احتمالی بر اثر فشار آمریکا بر ایران خواهد بود یا به دلیل لزوم تعامل ما با جهان؟*
ما فقط با دو کشور رابطه نداریم؛ یکی اسراییل که اصلا آن را کشور نمیدانیم، یکی هم آمریکا به خاطر دشمنیهایش علیه ما. پس تعامل با جهان که میگویید حرف درستی نیست، باید بگوییم تعامل با آمریکا. آمریکا همه جهان نیست. اگر یک روز آدم شد و دست از توطئه برداشت، میشود با او بر اساس احترام متقابل و حقوق برابر وارد مذاکره شد. چندین بار دولتهای ما وعدههای آمریکا را باور کردند و دیدیم چه شد.
*آقای باهنر به عنوان یک چهره نزدیک به هسته قدرت اعلام کرداگرآبان سال گذشته یک میلیون نفردرتهران بیرون میآمدندانقلاب میشد،نظر شما چیست؟
آیاامکان تکرارچنین اتفاقی از سوی طبقه فرودست تحت فشارجامعه وجود دارد؟* @mesagh
من چنین حرفی را نشنیدم.ممکن است حرف او تحریف شده باشد.اگر چنین حرفی راهم زده حرف اشتباهی است.انقلاب ما پایدار است و
بیش از این هم بیرون میآمدند انقلاب ما شکست نمیخورد؛ چون اکثریت مردم حامی انقلاب هستند. یک حسن ترامپ این بود که حرفش را علنی میزد و میگفت ما میخواهیم مشکلات معیشتی مردم زیاد شود تا مردم علیه حکومتشان برخیزند. آمریکا توقع دارد مردم ما علیه حکومتی که برایش این همه شهید دادند قیام کنند؟ مشکلات داخلی ما که در زمان آقای روحانی زیاد شده است هم بخشی از آن مربوط به تحریم است، باقی مشکلات بر اثر ضعف مدیریت است. به این دولت هم مردم خودشان رأی دادهاند؛ خربزه خوردند؛ باید پای لرزش هم بنشینند. امام فرمودند: «مبادا به لیبرالها و مرفین رأی دهید» که مردم هم دقیقا به این قشر رأی دادند و این هم آثارش است. مثلا همین ماجرای بنزین که البته من موافق افزایش قیمت هستم، به بدترین نحو ممکن عمل شد و افکار عمومی آماده نشده بود. پولی هم که به حساب مردم باید ریخته میشد باید زودتر میریختند نه اینکه رئیسجمهور بخوابد و بگوید تاریخ گرانی بنزین را به من نگویید. البته من باور ندارم او خوابیده باشد. او تهدید کرده بود اگر دست به برادرم بزنید، اعلام جنگ میکنم و به نظرم عمدا این روش را به کار برد که کشور دچار خسارت شود و بعدا خودش گفت پیشبینی میکردیم خسارتها بیش از این باشد.
*ثمره 42 سال مبارزه با آمریکا برای مردم ایران چه بوده است؟*
حفظ تمامیت ارضی، حفظ استقلال، نفوذ گسترده ایران در جهان اسلام، پیشرفتهای زیاد و...؛ مثلا قبل از انقلاب عمر متوسط 52 سال بوده که به 74 سال رسیده است. ظرفیت دانشگاههای ما بسیار افزایش یافته است. یا حضور زنان در دانشگاهها از 20 درصد به 64 درصد رسیده است. در گذشته وقتی یک نفر میخواست ازدواج کند و یک اتاق به او میدادند احساس خوشبختی میکرد، الان اگر خانه 50 متری هم داشته باشد راضی نیست.
*عواملی که ذکر کردید نتیجه مبارزه با آمریکاست؟*
اگر مبارزه با آمریکا نبود کشور ما تجزیه شده بود. این انتقادهایی که امروز از سیستم عنوان میشود اگر یکهزارمش قبل از انقلاب وجود داشت، منتقدان به زندان میافتادند. یک نکته را هم بگویم: بعضیها تصور میکنند اگر کره جنوبی و ژاپن با آمریکا رابطه نداشتند پیشرفت نمیکردند. آقای روحانی هم چنین دیدگاهی دارد که این غلط است. پاکستان و مصر هم به آمریکا پایگاه دادند. اگر قرار بود رابطه با آمریکا عامل پیشرفت شود باید این کشورها هم پیشرفت میکردند. بالای نیمی از جمعیت مصر در زیرخط فقر هستند و بیش از یک میلیون مصری فقط در قاهره در قبرستان زندگی میکنند. آنچه باعث پیشرفت کره و ژاپن شده ساعت مفید کاری است.
*کره جنوبی و ژاپن درگیر داعش و القاعده نیستند که در مسیر توسعه اخلال ایجاد کنند، نظر شما چیست؟*
طبق اعتراف کلینتـــــون و ترامپ و افشاگریهای اسنودن و ویکیلیکس، القاعده و داعش را آمریکا و انگلیس ایجاد کردهاند. حتی وهابیت را انگلیس در عربستان حاکم کرد.
isfahanziba.com/news/3832
@mesagh
ذیریم که خسارات خروج آمریکا از برجام جبران شود. من معتقدم ما باید شرطی بگذاریم که آمریکا با بازگشت به برجام حق استفاده از مکانیزم ماشه را نداشته باشد. ما نباید فریب بخوریم و تا آمریکا خواست به برجام برگردد، بپذیریم.
*به نظر شما سرنوشت برجام به کجا میرسد؟*
اینکه اروپاییها میگویند خواستار حفظ برجام هستند یعنی خواستار برجامی هستند که تعهدات یکجانبه ایران در آن رعایت شود. آنها به تعهداتشان عمل نمیکنند، چه چیزی بهتر از این برای آنها؟ من معتقدم برجام همین الان هم به صورت یک جسد متعفن است و به جایی نخواهد رسید.
*آیا جمهوری خواهان که الان نیمی از آمریکا هستند، خطری برای مذاکرات ایران و دولت جدید آمریکا محسوب میشوند؟*
اگر بایدن بخواهد خطاهای آمریکا را جبران کند، توانایی بازگشت به مذاکره را دارد، اما هم جمهوریخواهان و هم دمکراتها تحت سلطه صهیونیستها هستند و نمیتوانند خارج از اراده صهیونیسم کاری کنند. اگر ما امیدوار باشیم بایدن قدمی به نفع ما برمیدارد یک خطای استراتژیک است. دمکراتها و جمهوریخواهان بر سر چگونگی رسیدن به اهدافشان اختلاف نظر دارند. مثلا ترامپ میگوید تحریم همهجانبه، بایدن میگوید تحریم هوشمندانه. مثلا در تحریمهای همهجانبه که ترامپ دنبال آن بود، آیتالله جنتی را تحریم کردند که به قول آیت الله جنتی، ایشان دیگر نمیتواند به کریسمس در آمریکا برود. این تحریمها خیلی احمقانه است.
*نمایندگان مجلس ما هم ترامپ را تحریم کردند، مگر ترامپ قصد سفر به ایران را داشت یا ریال ایران برای او ارزش تجاری دارد؟*
تحریم ترامپ با آیتالله جنتی فرق دارد. ما ترامپ را تحریم کردیم به علت مشارکت در ترور سرداران ایرانی و عراقی. شما بگویید که مثلا با تحریم آقای جنتی چه اتفاقی افتاد؟ در مقابل بایدن در تضاد با ترامپ فکر میکند و میگوید تحریم باید هوشمندانه باشد.
* به سیاست داخلی و شرایط حاکم بر فضای سیاسی ایران بپردازیم. سرمایه اجتماعی با استناد به انتخابات اخیر و جوّ حاکم بر جامعه کاهش جدی داشته است. مثلا در دور دوم انتخابات مجلس 7درصد شرکت کردهاند! این سرمایه چگونه بازمیگردد؟*
این کاهش مشارکت به عملکرد دولت روحانی برمیگردد. روحانی به وعدههای زیادی که داد عمل نکرد و درست مخالف شعارهایش عمل کرد. آقای روحانی باعث شد طرفداران اصلاحات و دولت ایشان ریزش داشته باشند. من معتقدم این مجلس موجود و دولتی که انشاءالله از نیروهای انقلابی انتخاب میشود، با عملکرد خوبشان مشوقی برای شرکت بیشتر در دورههای بعدی میشوند. همین مردم هستند که باعث شدند روحانی رأی بیاورد. از بعد اقتصادی هم، مشکلات ما فقط 15درصدش مربوط به تحریم است، 15درصد مربوط به ضعف مدیریت و 85درصد مربوط به خود مردم است.
*اینکه شد 115 درصد؟!*
چرا میگویم 85درصد؟ چون 15درصد انتخاب مدیران نیز مربوط به مردم است. یک موقعی به پای صندوق رفتهاند به آقای خاتمی، احمدینژاد و روحانی رأی دادند. بالاخره هرکسی که مردم رأی دهند، انتخاب میشود. مردم هر رأیی بدهند نتیجه آن را خواهند دید. ضعف مدیریت را در این دولت دیدهایم. به نظر من خطرناکتر از تحریم خارجی، تحریم داخلی است. یعنی خودمان در کشور مصرف کالای خارجی را به داخلی ترجیح دهیم. اینها برمیگردد به دولت ضعیفی که مردم انتخاب کردند. یک عامل مهم دیگر که در جامعه وجود دارد، تصور اشتباه مردم از درآمدهای کشور است. رسانههای ما نیز نتوانستهاند برای مردم روشن کنند، چون خودشان هم نمیدانند. مثلا ما پیش از تحریمها روزانه دومیلیون و 300 هزار بشکه نفت صادر میکردیم که به ازای هر ایرانی یک بشکه در ماه هم نمیشود. چند روز قبل نیز اعلام شد ما به طور رسمی، هفتصد هزار بشکه نفت در روز صادر میکنیم که این آمار یعنی سه بشکه به ازای هر ایرانی در سال. اما تصور مردم این است که ما اینقدر صادرات داریم که دولت میتواند با آن نیازهای کشور را تأمین کند، درحالی که اینگونه نیست و به اتکای درآمد نفت نیازهای مردم برآورده نمیشود. البته برخی هم مثال میزنند کشورهای عربی یارانهای چند برابر ایران به مردم میدهد، درحالیکه یک محاسبه ساده ازتعداد جمعیت و میزان صادرات نفت نشان میدهد که یک سال صادرات نفتی یک کویتی، اماراتی و قطری مساوی است باحدود ۶۰سال صادرات نفت ایران و مردم چون نمیدانند خدمات را مقایسه میکنند.دولت و رسانه و دانشگاهها ناتوان ازدرک و انتقال این آمارها هستند.مابایداین تصورموجود درذهن جامعه راکه صادرات نفت ما،به ازای هرنفرصدها میلیون تومان است،اصلاح کنیم. بودجه سال 97 بااین فرض بسته شد که تحریمها برداشته میشود. رقمی که برای نفت ومشتقات آن پیشبینی کردند صد هزارمیلیارد تومان بود.وقتی مردم میشنوند فکر میکننداین رقم خیلی زیاداست،اما وقتی به 12 ماه و 80 میلیون تقسیم کنیدبه ازای هرایرانی ماهیانه 100هزارتومان میشود،
@mesagh
یک مسئول داریم ۵ماه است تمام توانش را گذاشته تا مالک متهم به فساد شرکت هفت تپه خلع ید نشود و کارگران به حقوقشان نرسند.
یک مسئول هم داریم ۵ماه است تمام توانش را گذاشته تا واکسن کرونا تولید کند و دخترش هم اولین داوطلب تست واکسن ایرانی میشود.
هر دو مسئولند اما این کجا و آن کجا؟
✍ سیدنظام الدین موسوی
@mesagh