هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ یکدستی نهادها و قوا حتما به ضرر مدیریت سیاسی است/ روحانی نماینده جریان فرصتطلب سیاسی بود
👤 حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس:
🔹من باور دارم تا وقتی نظام حزبی شکل نگیرد، نظام سیاسی در مسیر درستی قرار نمیگیرد.
🔹یکدستی نهادها و قوا حتما به ضرر مدیریت سیاسی است. وقتی حاکمیت یکدست میشود، رویکردهای نظارتی و تقاضاهای شفافیت تضعیف میشوند؛ برای مثال در یک سال گذشته مشخص نشد منابع یارانههایی که دولت در اختیار داشت، چه شد.
🔹دولت در کشور زمانی خوب عمل میکند که خود را پایبند به پاسخگویی، شفافیت و برنامهمحوری بداند اما این شرایط برای دولت مهیا نمیشود زیرا تقضایی در این سه مورد از دولت نمیشود. چنین تقاضاهایی زمانی مطرح میشوند که جریانی رقیب در صحنه سیاسی حضور داشته باشند و وقتی رقیب در میدان نباشد، دولتها خودمختار عمل میکنند.
🔹(آیا در دولت روحانی شرایط باتوجه به یکدست نبودن قوا بهتر بود) من باور دارم اینطور نبود که دولت آقای روحانی نماینده یک جریان مستقل باشد. او نماینده جریان فرصتطلب سیاسی بود. کدام یک از شعارهای روحانی تحقق یافت؟ او و دولتش به قدری ضعیف عمل کردند که باعث سرخوردگی بخشی از رأیدهندگان خود شدند. بحث من فقط دولت روحانی یا رئیسی نیست؛ میخواهم بگویم وقتی نظام سیاسی حزبی نیست یا مثل حالا با یکدستی قوا روبهرو میشویم یا مثل دوره روحانی با فرصتطلبی سیاسی
🔹آنچیزی که در سیاستبازیها فراموش شده است، کلیدواژه توسعه است.
🔹همین چین که برخی دوستان به آن بسیار علاقه دارند، گرچه از نظر نظام سیاسی بسیار خشک محسوب میشود اما شاخصهای توسعهای مهمی دارد و یک استاندار در چین تنها یک سال فرصت دارد به شاخص توسعه تعیینشده مثلا بین 8 تا 11درصد برسد و اگر نرسد خودبهخود برکنار میشود اما در ایران به جای محور قراردادن شاخص توسعه، مسئولیتها بر اساس شعار و سخنرانی و گاه بر اساس میزان توانایی فرد در تخریب دیگران داده میشود و یک فرد یا حتی یک جناح سیاسی پاداش شعارش را میگیرد
🔹در تمام دولتهای چنددوره اخیر افرادی که وزن سیاسی-اقتصادی لازم را داشته باشند، دارای مسئولیت نبودهاند و آنهایی که از شایستگی مدیریت سیاسی و اقتصادی برخوردار بودند عموما خانهنشین شدند. متأسفانه در ایران آنهایی به جایگاههایی میرسند که در شعاردادن و فرصتطلبی تخصص دارند و به هیچوجه حتی مفهوم توسعه را درک نمیکنند/ نامه نیوز
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ قضاوت دولت در سال نخست منصفانه نیست
👤 جبار کوچکی نژاد، نماینده مجلس:
🔹(درباره شکست خوردن دولت سیزدهم در تحقق اهدافش) این دولت برای چهار سال از مردم رأی گرفت و فقط یکسال از این مدت سپری شده است. استقرار هر دولتی قریب به 6 ماه زمان می برد چون اول ترکیب کابینه مشخص و سپس مدیران استانی منصوب می شوند.
🔹بودجه سال 1400 را دولت آقای روحانی بسته بود که تا پیش از تغییر دولت تنخواه بانک مرکزی صفر شد، اعتبار طرح های عمرانی صفر بود و مبالغ حاصل از فروش اوراق مشارکت نیز هزینه شده بودند بنابراین دست دولت آقای رئیسی سال گذشته عملا خالی بود و پولی وجود نداشت که دولت بتواند براساس آن تحرک اقتصادی در کشور ایجاد کند.
🔹اصولا دولت در سال اول نمی تواند کارهای چشمگیری انجام دهد بنابراین قضاوت درباره عملکرد آن در حوزه اشتغالزایی، مهار تورم، مسکن و سایر شاخص های اقتصادی را باید به سال های دوم و سوم واگذار کنیم. در سال نخست دولت سیزدهم توانست عملکرد خوبی را از خود در حوزه سیاست خارجی به جای بگذارد.
🔹البته دولت باید پایان امسال ارزیابی از عملکرد مدیرانش در حوزه اقتصادی انجام دهد تا بدنه اجرایی خود را ترمیم کند، آنها که ناهماهنگ و ضعیف و نمی توانند از موقعیت خوب دولت در حوزه اقتصادی بهره بگیرند باید کنار بروند.
🔹(درباره احتمال استعفای این دولت در میانه راه) واقعا قضاوت و ناموفق خواندن دولت در سال نخست منصفانه نیست. این مسئولیت چهارساله به دولت سیزدهم سپرده شده است، باید فرصت داد تا در سال های آتی دولت توانایی هایش را به مردم نشان دهد./ نامه نیوز
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️سالانه ۳۵۲میلیون مترمربع خاک وارد سدها میشود!/ ۴.۷ برابر پولی که صرف طرحهای آبخیزداری میشود، برمیگردد
👤هوشنگ جزی، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک:
🔹هزینه آبخیزداری برای هر هکتار ۲.۵ میلیون تومان میشود، این در حالی است که در صورتی که آبخیزداری انجام گیرد، هر هکتار میتواند ۷۰۰ مترمکعب آب در سال استحصال کند.
🔹در واقع بارشها میتواند در زمین نفوذ کرده و چشمهها و قنوات را تغذیه کند. با اجرای این طرح تبخیر آب کنترل میشود و بین ۱.۵ تا ۴ برابر دبی آب افزایش پیدا میکند
🔹در حال حاضر ما در کشور در هر هکتار ۱۵.۴ تن در سال فرسایش خاک داریم که با اجرای طرح آبخیزداری از هر هکتار میتوانیم ۹ تن فرسایش خاک را کاهش دهیم. این در حالی است که اکنون با هر سیل یا بارش خاکها از بالادست شسته شده و از ارتفاع پایین میآیند./شهروند
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ در دوره ای که ما سه پله جلو رفته ایم ازبکستان 20 پله جلو رفته است!
👤 محسن رنانی، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان در نشست رونمایی از کتاب توسعه(گزارش صفر 1400):
🔹«ادب توسعه» تمرین مهارت گفت و گو، همشنوی، رواداری، استواری و عقب نشینی است و برای تمرین این مهارت ها باید از خودمان آغاز کنیم؛ روشنفکری باید از نقد خودش شروع کند و تا زمانی که روشنفکران از نقد دولت شروع می کنند ما به جایی نمی رسیم؛ کم کم باید یاد بگیریم که در جلسات اینگونه جایی هم برای نقد دیگران بگذاریم. یک زمانی دنبال تئوری پردازی برای توسعه بودم و بعد متوجه شدم تمام تئوری ها وقتی علمی هستند که قابل اندازه گیری و سنجش باشند
🔹ما صد سال توسعه بدون تئوری گذرانده ایم؛ چون نفت داشته ایم. حالا 30 سال بکوشیم برای توسعه خط کش بسازیم تا کم کم یاد بگیریم اگر هم می خواهیم در مسیر توسعه حرکت کنیم با اندازه گیری و قابلیت نقد و مقایسه حرکت کنیم. دولت ها این همه فریاد می زنند که کار کرده ایم ولی آخرش معلوم نیست که کار کرده اند یا نکرده اند. امیدوارم این کتاب کند که بتوانیم اول و آخر دولت ها را با هم مقایسه کنیم و بگوییم دولت آقای روحانی خیلی تلاش کردی، ولی کلا در هشت سال ما را سه پله در نردبان توسعه بالا بردی
🔹اگر قرار باشد با سرعت دولت آقای روحانی توسعه پیدا کنیم، 80 سال دیگر به امروز فنلاند می رسیم. پس جلو رفته ایم ولی اگر با قزاقستان مقایسه کنیم یک دهم قزاقستان جلو رفته ایم، اگر با ترکمنستان مقایسه کنیم او در این فرصت 10 برابر ما جلو رفته است. در دوره ای که ما سه پله جلو رفته ایم، ازبکستان 20 پله جلو رفته است/جماران
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ توافق هم بشود، حداقلی است
👤 صباح زنگنه، کارشناس مسائل بینالمللی:
🔹به نظر میرسد که پیشنویس فعلی بتواند مورد توافق دو طرف قرار بگیرد اما اگر همین الان از هر کدام یک سوال شود، میگویند که منتظر نظر طرف مقابل هستیم.
🔹در واقع طرفین مایل هستند که تا لحظات آخر دست خود را کاملا باز نکنند.
🔹برای طرف مقابل انتخابات آینده بسیار حساس است.
🔹به هرحال احتمال موفقیت جمهوریخواهان بیشتر است، بیماری بایدن و نارساییهایی که وجود دارد نیز شرایط را در جبهه آمریکا غیرقابل ثبات نگه میدارد لذا اگر هم توافقی صورت بگیرد، حداقلی از نظر مدت زمان خواهد بود. یعنی تا زمانی که بایدن و دموکراتها بر سر کار هستند، ادامه دارد./ نامه نیوز
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴توطئه عباس امیرانتظام و دولت موقت برای انحلال مجلس خبرگان
سالروز برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی
🔹در تاریخ ۵٨/٧/١٨ به پیشنهاد #عباس_امیر_انتظام، معاون نخستوزیر و سخنگوی #دولت_موقت، جلسهای در منزل تقی انواری و با حضور آقایان امیرانتظام، مقدم مراغهای، عباس سمیعی، فتحاللّه بنیصدر، عباس رادنیا و احمد صدر حاج سید جوادی برقرار شد و طرح انحلال مجلس خبرگان ریخته شد.
🔸صرف نظر از این که آیا دولت حق دخالت در این کار را داشت یا نه، این طرح به خاطر این بود که فهمیده بودند که مجلس خبرگان، به دنبال تصویب اصل ولایت فقیه و تغییر برخی اصول پیشنویس است.
🔹این طرح در هیئت دولت به امضای ١٧ نفر از اعضای دولت رسید و تنها ۴ نفر آن را امضا نکردند. در شب تصویب نیز دولت روزنامهها را آماده نگه داشت تا خبر مصوبه را به صورت فوقالعاده منتشر کنند و رادیو-تلویزیون هم آن را بلافاصله اعلام کنند. در این میان بازرگان آن را منوط به تأیید امام کرد و البته امام نیز قاطعانه با آن مخالفت کردند:
🔸«مگر شما مىتوانيد كه مجلس خبرگانى كه ملت با آن آراء زياد اين مجلس را درست كرده با يك كلمهاى كه شما بگوييد «ما مىگوييم كه منحل باشد» مگر با اين حرفها شما مىتوانيد، مگر شما قابل آدم هستيد! اگر چنانچه ولايتفقيه بشود، ديگر همه قدرتها دست فقيه مىآيد! پس بنابر اين عزا بايد بگيريد!
🔹اينها اگر همه قدرتها دست رئيسجمهور مثلاً كذايى بيايد، هيچ حرفى ندارند، همه قدرتها دست رئيسجمهور باشد، اگر همه قدرتها دست يک نخستوزير مثلاً منحرفى بيايد، آن هم حرفى به آن ندارند. اما اگر قدرت، نه آن قدرتى كه #قدرت_شيطانى است، آنى كه نظارت بر امور مملكت است كه نبادا معوج بشود...
🔸باز هم با رأى ملت. باز هم رأى ملت است كه آن اشخاص را يا آن هيئتهايى را كه مثلاً مىخواهند درست بكنند، با رأى ملت درست مىشود، با اكثريت. شماها در اقليت هستيد. نشستهايد آنجا با قلم مىخواهيد حكومت كنيد بر اكثريت! »(صحیفه امام، ج ١٠، ص ٣٠٩)
🔹 #مهندس_بازرگان در یک سخنرانی به مناسبت رحلت آیتاللّه طالقانی از مصوبات مجلس خبرگان اظهار نگرانی میکند. در پاسخ او، نایب رئیس مجلس خبرگان اظهار شگفتی میکند و وجود هر گونه نگرانی را رد میکند.
🔸 #شهیدسید_عبدالکریم_هاشمینژاد نیز در سخنرانی خود به وی جواب میدهد:
«موقعی نگران میشویم که این انقلاب را بدهیم به دست کسانی که در این مدت هشت ماه تجربه نشان داد که آنگونه که باید نمیتوانند عمل کنند. مسئله ولایت فقیه این است که اگر امروز این را در قانون اساسی ننویسیم، فردا امام خمینی هم اگر بخواهد در یک موضوعی اظهار نظر کند، میگویند تو مقام غیر مسئولی و حق نداری اظهار نظر بکنی. ما میخواهیم پای ولایت فقیه را به دولت و حکومت بکشانیم تا فردا به فقیه نگویند که تو آدم غیر مسئول هستی و نمیتوانی اعتراض کنی.»
🔸 #امیرانتظام بعدها از بازرگان به خاطر نداشتن شجاعت در اعلام انحلال مجلس خبرگان و در میان گذاشتن طرح با امام گلایه نمود و گفت:
«متأسفانه مهندس بازرگان با همه خصوصیات عالی و قدرت فوقالعاده در قبول شرایط سنگین زمان، فاقد جسارت کافی است. فردا بازرگان و عدهای از افراد هیئت دولت به دیدن امام رفتند و طرح را مطرح کردند. پرواضح بود که امام آن را رد خواهد کرد، در حالی که اگر قبلاً اعلام شده بود، شانس رد کردن آن ده درصد بود ولی در عوض ٣۶ میلیون مردم که به دلیل وضع خاص زمان فکر میکردند به جای پیاده کردن قانون اسلام، آخوندیسم بر مملکت حکومت خواهد کرد، بپا خاستند و تحت رهبری امام بازگشت بازرگان را از ایشان خواستند.»
بازرگان، بعدها عملکرد مجلس خبرگان در تصویب اصل ولایت فقیه را یکی از معضلات دانست و از سرایت آن به تمام ارکان حکومتی انتقاد کرد.(نخستین پیشنویس قانون اساسی، صص ٢٠٠-١٩۶)
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🖊اندیشههای فقهی و سیاسی شهید صدر و نقش آن در تدوین قانون اساسی
سالروز برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی
🔹بررسیهای تطبیقی دقیق نشان میدهد که اندیشههای فقهی و سیاسی #شهیدمحمدباقر_صدر در کنار اندیشههای حضرت امام خمینی قدس سره الشریف و برخی دیگر از اندیشمندان اسلامی، نقش مؤثری در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشته است.
🔸ایشان در پاسخ به سؤال تعدادی از #علمای_لبنان و در مقام تبیین دیدگاه فقهی خود پیرامون «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» نامهای به تاریخ 15بهمن1357 نگاشت. قانون اساسی پیشنهادی ایشان دارای ویژگیهای زیر است:
🔹1. نهادینه کردن #فقاهت در قانون اساسی و تحکم موقعیت و جایگاه حقوقی مرجعیت به عنوان نهادی که طی سالیانی دراز در عمق جامعه تشیع رسوخ کرده است.
🔸2. اعطای حق انتخاب به ملت در همه ابعاد و جوانب حکومت در عین پذیرش #ولایتفقیه به عنوان منشأ مشروعیت
🔹3. تساوی آحاد ملت، از مسلمان و غیر مسلمان در حق آزادی، کرامت و مشارکت همه جانبه و همه حقوق انسانی و حق آزادی مذهبی
🔸4. تساوی افراد ملت اعم از حاکم و محکوم در مقابل قانون
🔹5.لزوم #تنفیذ_رئیسجمهور توسط ولیفقیه به جهت مقابله با نفوذ عوامل گوناگون در ارکان قدرت، تقلب در انتخابات، استفاده نامشروع از اهرمهای مالی و اقتصادی و...
🔸6. اهداف والای #حکومت_اسلامی فراتر از اهداف مادی و حیوانی
🔹7. تدوین حقوق اساسی از متن قرآن و روایات به گونهای که ایشان را باید یکی از معماران تدوین حقوق و قانون اساسی اسلام دانست. (نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ص100-97)
🔊بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️چگونه مدعیان #حفظ_سلطنت، نویسنده قانون اساسی جمهوری اسلامی شدند؟
سالروز برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی
🔸طرفداران بقای قانون اساسی مشروطیت (که لازمهاش حفظ سلطنت پهلوی بود)، به شعارهایی مانند «شاه بماند، #سلطنت کند و نه حکومت» و «مبارزه در چهارچوب قانون اساسی» متمسک شده بودند
🔹 اما با تدبیر قاطعانه و تصمیم هوشمندانه امام خمینی(ره) همه این تلاشها بیفرجام ماند و «#سقوط_سلطنت» و «تدوین قانون اساسی جدید» از سوی امام به عنوان دو راهبرد انقلابی خللناپذیر و قطعی اعلام شد.
🔸 امام خمینی(ره) نیز علاوه بر مخالفت با سیاستهای ناصحیح #نهضت_آزادی در جلسات خصوصی، خطر انحراف #انقلاب_اسلامی از جانب ایشان را بارها در جلسات عمومی- و البته به دلیل ملاحظات مبارزاتی، بدون ذکر نام- مطرح کردهاند که بازخوانی نمونهای از این اظهار نظرها که در پاسخ به طرح بازرگان ایراد شده است، راهگشاست.
🔹امام در سخنرانی خود در تاریخ 29آبان 57 -تنها چند روز پس از ملاقات بازرگان با ایشان- خطاب به دانشجویان و ایرانیان مقیم خارج، چنین میفرمایند:
🔸من به بعضى از اين آقايان كه آمده بودند و مى گفتند كه «#سياست_قدم_به_قدم»، خوب حالا يك قدم برداريم و بعدش صبر كنيم يك مدتى بگذرد بعد قدم دوم را برداريم، گفتم آقا اگر شما اين قدم را سست كنيد، [در] قدم دوم قدمهاى شما را مىشكنند! اين طور نيست كه يك قدر صبر كنند كه شما حالا قدم اول را برداشتيد حالا ايشان سلطنت كند نه حكومت!... بعد از اين همه جنايات حالا ديگر بيايند آقا سلطنت كنند نه حكومت!
🔹اين اگر پايش مستقر بشود، دنبال اين هستند كه اين #نهضت را بخوابانند با هر طور كه مىتوانند. اينها دنبال اين هستند. و اگر اين نهضت بخوابد، اين آتشى كه در دل مردم روشن شده است و خدا روشنترش كند اگر اين بخوابد و اين آتش خاموش بشود، ديگر امكان ندارد كه اين نهضت پيدا بشود، يا شبيه آن پيدا بشود... ايرانىها بيدار باشند، ملتفت باشند كه در چه مقام حساسى واقع شدهاند، الان چه موقعيتى از براى ايران الان هست. مثل سابق نيست كه خوب حالا امروز نشد فردا؛ خير ديگر امكان ندارد. بين موت و حياتيد شماها! بين زندگى و موت هستيد.(صحیفه امام، ج۵، ص۵۹_۵۸ )( نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،ص ۱۶۹_۱۶۸)
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
پاسخهای صریح شهید بهشتی و شهید هاشمینژاد به مهدی بازرگان
سالروز برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی
🔹دولت موقت به نخستوزیری بازرگان به دنبال انحلال #مجلس_خبرگان_قانون_اساسی بود چراکه به خوبی میدانست که این مجلس، بهدنبال تصویب اصل ولایتفقیه و غییر برخی اصول پیشنویس قانون اساسی است.
🔸 #مهدی_بازرگان در یک سخنرانی به مناسبت رحلت #آیتالله_طالقانی از مصوبات مجلس خبرگان اظهار نگرانی کرد که این اظهارات با واکنش #شهید_آیتالله_بهشتی، نائب رئیس وقت مجلس خبرگان، روبرو شد. ایشان در پاسخ به بازرگان گفتند:
🔹«»ملت ما و تحصیلکردههای ما نگران چه هستند؟ برای من و برای دوستانمان خیلی بیشتر اظهار نگرانی آقای مهندس بازرگان نخستوزیر مورد علاقهمان در سخنرانی دیروزشان مورد توجه بود زیرا از سخنان ایشان هم نگرانی از کار مجلس خبرگان استشمام میشد. ایشان از چه چیز نگران هستند؟ از اینکه نمایندگانِ به راستی میلیونها #مسلمان_انقلابی_ایران، اینجا گرد هم آمدهاند تا قانون اساسی را بر پایه #اصالتهای_اسلام بررسی و تصویب کنند، نگرانند؟
🔸شهید #سیدعبدالکریم_هاشمینژاد نیز در سخنرانی خود جوابی صریح به بازرگان دادند:
«موقعی نگران میشویم که این انقلاب را بدهیم به دست کسانی که در این مدت هشت ماه تجربه نشان داد که آنگونه که باید نمیتوانند عمل کنند. مسئله #ولایتفقیه این است که اگر امروز این را در قانون اساسی ننویسیم، فردا #امام_خمینی هم اگر بخواهد در یک موضوعی اظهار نظر کند، میگویند تو مقام غیرمسئولی و حق نداری اظهار نظر بکنی. ما میخواهیم پای ولایتفقیه را به دولت و حکومت بکشانیم تا فردا به فقیه نگویند که تو آدم غیر مسئول هستی و نمیتوانی اعتراض کنی.»(نخستین پیشنویس قانون اساسی، صص199-198)
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
رسوايى براى شاه
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/43
🔹امام پس از تكذيب صريح سرمقاله اطلاعات در نطق 21 فروردين 43 (که به دروع ادعا کرده بود امام و روحانیت با رژیم طاغوت به توافق رسیده است) بىدرنگ نمايندهاى به اداره اين روزنامه فرستاد، تا توضيح بخواهد كه آن مقام روحانى كه با «انقلاب شاه و امريكا» همراه
شده است كيست و همراهى او در كجا و به چه صورت مىباشد؟!
🔸مدير اطلاعات با دستپاچگى و وحشت اظهار داشته بود: «من هيچگونه اطلاعى در اين زمينه ندارم و اين سرمقاله از طرف برخى مقامات دولتى به دفتر روزنامه اطلاعات فرستاده شده بود تا درج شود و ما هم به ناچار متن همان را منتشر كرديم». امام فشار آورد كه بايد اين دروغ در روزنامه اطلاعات تكذيب شود در غير اين صورت من ممكن است نظر خودم را درباره اين روزنامه صريحاً اعلام كنم.
🔹مدير اطلاعات نيز با مقامات دولتى و «ساواک» تماس مىگيرد و فشارى را كه از ناحيه مقامات روحانى و شخص امام در مورد اين سرمقاله بر او وارد مىآيد به آنان مىرساند و پيشنهاد مىدهد كه سوژهاى در اين مورد بتراشد و آن سرمقاله را به صورتى تكذيب كند؛ ليكن دستگاه امنيتى شاه بشدت مخالفت كردند و اظهار داشتند كه اين ضعف مقامات انتظامى كشور است كه نتوانند جلوى اينگونه اخلالگرىها را بگيرند!!
🔸هيأت حاكمه كه از موضع سرسختانه و آشتىناپذير امام، سخت حيران شده بودند، ابتدا كوشيدند كه با ناديده گرفتن خشم و ناراحتى او، مسأله را مشمول مرور زمان سازند تا بتدريج در نظر امام نيز اهميت مسأله از بين برود و به دست فراموشى سپرده شود؛ ليكن امام جريان را تا آنجا دنبال كرد كه رژيم را نيز دستپاچه ساخت و سرانجام دولت ناچار شد رسماً نمايندهاى به قم بفرستد و از او در مورد اين نسبت دور از واقعيت معذرت بخواهد و متعهد شود كه ديگر اينگونه دروغسازىها را تكرار نكنند و چنين نسبتهاى ناروايى به روحانيت ندهند و رسماً از او تقاضا كنند كه بيش از اين مسأله را پى نگيرد.(نهضت امام خمینی، ج1، صص883-882)
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴شاه؛ حمایت از دینداری سکولار و مبارزه با سیاست دینمدار
عاشورای حسینی؛ نهضت خمینی /5
▫️حرکت حماسى مردمى و پشتيبانى بىدريغ تودهها از امام و اوج نهضت ضد «انقلاب سفيد»! كه با فرا رسيدن محرم 83 (خرداد 42) ايران زمين را به لرزه درآورده بود، شاه را سخت وحشتزده ساخت و به تكاپو و جنبوجوش مذبوحانه واداشت. او در نطقى كه در اجتماع شركت واحد اتوبوسرانى تهران در سوم خرداد 42 ايراد كرد، بار ديگر به عوامفريبى و دروغپردازى دست زد و با كمال وقاحت، ادعاى ديدن امام زمان را در اوان كودكى تكرار كرد و خود را «وسيله مشيت الهى» خواند! و اعمال فاشيستى، غيرانسانى و ضداسلامى خود را مطابق تعاليم و دستورات شرع مقدس شمرد! و آنگاه با لحنى مرموزانه، مخالفان رژيم فاشيستى خود را دشمنان «شيعه»! معرفى كرد و بدينوسيله خواست براى توطئه بعدى و اتهامات ساختگى عليه امام كه در پشتپرده در دست طرح بود، زمينهسازى كند. از اين رو پس از دروغبافىها و لاف ارتباط با خدا و امام زمان(عج) و حضرت عباس(ع) چنين گفت:
▪️«... ولى بايد بدانيد كه دشمنهاى اين مملكت، دشمنهاى اين ملت و مملكت «شيعه» راحت ننشستهاند، به هر وسيلهاى كه مىتوانند پيدا كنند با صرف وجوه، افراد بىعقيده و بىايمان و بدبختى را مىخرند و تحريک مىكنند در هر لباس و هر مكانى ... اين اشخاص در هر قيافهاى ظاهر مىشوند. اينها دشمن اين مملكتند، دشمن اين ملتند و اعمالشان مآلاً به ضرر اين مذهب مقدس «شيعه» خواهد شد...».
▫️نيز در گفتار ششم خرداد 42 در شهرستان كرمان به شيوه پادشاهان، به هرزهدرآيى و ياوهسرايى پرداخت و مخالفان را به باد فحش و ناسزا گرفت و با كمال گستاخى اظهار داشت:
▪️«تمام كسانى كه دزد و غارتگرند، سر گردنه مىايستند براى اينكه مال مردم را به يغما ببرند، يا دزد روحى هستند، يا افراد بدفكر خبيث بدطينتى هستند كه اصلاً با هر اقدام مفيد و خوبى مخالفند ... ولى شما بايد متوجه باشيد اگر اشخاصى به آن زبان آمدند و نزد شما خواستند اين قبيل سمپاشىها را بكنند، آنها را از خودتان دور بكنيد و حقيقتاً مثل يك حيوان نجس، اجازه نزديكى به خودتان را ندهيد». (نهضت امام خمینی ج1 ص469-468)
✳️ادامه دارد...
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی