هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 ۱۵ جوان در یک شب به دلیل چشمچرانی از پشتبام سقوط کردند!
🔹سنت خوابیدن روی پشتبام خانهها در تابستان سال ۱۳۵۲ به یک بحران بزرگ تبدیل شده بود.
🔹 روزنامه اطلاعات ۲۳ تیر ۱۳۵۲ در یک گزارش خبری نام ۱۵ نفر که اغلب جوان هستند را منتشر کرد که بر اثر سقوط از پشتبام خانه به بیمارستان منتقل شدهاند.
🔹 یکی از مسئولان بیمارستان سینا تمایل جوانان به دیدن خانه همسایهها را دلیل بروز این حوادث میدانست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ چه شد که امام قطعنامه را پذیرفت؟!
▶️ آقا سید روحالله #امام_خمینی در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۶۷ خطاب به مسئولین وقت جمهوری اسلامی پیامی نوشته بود و در آن پیام از دلایل قبول پذیرش قطعنامه و نوشیدن #جام_تلخ_زهر سخن گفته بود.
🔹در آن نامه امام به دلایل و توجیهات مسئولین نظامی و سیاسی اشاره کرده بود و بر مبنای آن دلایل پذیرش قطع نامه را وظیفه الهی خویشتن خوانده بود.
🔺 کسانی که برایشان سوال پیش آمد که چه شد امام در آن زمان قطع نامه را پذیرفت این کلیپ را ببینند. متن این نامه را با صدای مرحوم #مسعود_دیانی بشنوید.
#جنگ_فقر_و_غنا
#سانسور_۲۹تیر
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تشکیل وزارت واردات در سال رشد تولید!
🔹سرانجام امروز مجلس با لایحه دولت برای تشکیل#وزارت_بازرگانی با ۱۲۹ رأی موافق در برابر ۱۰۱ رأی مخالف، موافقت کرد.
▶️ روحالله #ایزدخواه برخی دلایل مخالفت با تاسیس این وزارتخانه را میگوید :
🔸آمارها به دقت نشان میدهد در دهه ۸۰ که وزارت بازرگانی داشتیم؛ واردات کمر کشاورزی ما را خورد کرد. در آن سال به اندازه ۵ سال شکر وارد شد!
🔹در سال ۹۱ تا ۹۶ که قانون انتزاع اجرا شد؛ واردات کشاورزی از ۱۴ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. تراز تجاری ما مثبت شد. آقای روحانی بود که جلوی این قانون را در جلسه سران گرفت و کشور دچار بحران ارزی بیش از اندازه شد.
🔸امسال هر موقع برای تنظیم بازار به وزارت بازرگانی بروید، خواهند گفت من درگیر تفکیک هستم!
🔹وزارت بازرگانی هیچ ابزاری به جز واردات ندارد! تعزیرات جای دیگری است، قیمتگذاری جای دیگری است، تولید دست وزارتخانه دیگری است.
🔸واردات هم که برای کوتاه مدت صرفه ندارد، باید بلند مدت وارد کنند؛ انبارها پر از کالاهای وارداتی بشود به اسم تنظیم بازار! مافیای واردات را به شکل دولتی شده در وزارتخانه احیا بکنیم!
🔹تنظیم بازار یک مسئله چند بخشی است؛ از دست یک وزارتخانه بر نمیآید. تنظیم بازار باید در فرماندهی اقتصادی دولت دنبال کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ با مستکبرین آری؛ با مستضعفین هرگز!
📝محسن مقصودی:
🔹از نظر برخی برجامیون، اگر ارز نفتی مملکت رو بدی و از آمریکا که دشمنت هست سویا و گندم بخری خوبه.
🔸ولی اگر محصول پتروشیمی صادر کنی به کشورهای دوست #آفریقایی و در ازایش با قیمت بهتری غلات مورد نیاز وارد کنی نفت در برابر غذاست و خیلی بده!
🔹#دلار_زدایی دوستان آمریکا رو خیلی ناراحت میکنه.
📝 احسان حسینی:
🔹برجامیون با کلیدواژه «نفت در برابر غذا» تخریب #دلارزدایی را هدف قرار دادهاند وگرنه چه کسیست که نداند آنها از سازوکار اینستکس ذوقمرگ شده بودند.
🔸ایران سالانه ۵۰ میلیارد دلار واردات محصول دارد و تامین نیاز کشور بدون «تراکنش دلاری» و استفاده از سازوکار مرسوم تهاتر اتفاق مثبتیست.
#جنگ_فقر_و_غنا
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ حتی با واژه مستضعف هم مشکل داشته و دارند!
➖ چگونه با تغییر کلمات مفاهیم را تغییر میدهند؟
🎙 روح الله #رشیدی
🔹 پس از جنگ شروع به حذف مفاهیم قرآنی مثل #مستضعف کردند! مفهوم نویی که توانسته بود جهان را تکان بدهد و در آن خیزش و دو قطبیِ جدیدی ایجاد کند.
🔹 گفتند این #ادبیات(قرآنی) بخاطر اینکه مولد #تنش است باید حذف شود!
🔺 فراز «#جنگ_فقر_و_غنا» از پیام امام در اولین سالگرد کشتار حجاج و #پذیرش_قطعنامه۵۹۸
هدایت شده از mesaghمیثاق
به این ترتیب کشور عراق که در سال گذشته ماهانه دستکم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته هماکنون در جستوجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است. در تهران اما ۱۳ سال است که دولتمردان از همکاری با بغداد برای راهاندازی مسیر شلمچه – بصره سخن گفتهاند ولی تاکنون اقدامی صورت ندادهاند. این مسیر ۳۲ کیلومتر و کوتاهتر از مسیر تهران – کرج است و تنها به ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد. هر چند ایران در این زمینه اقدام خاصی صورت نداده اما به نظر میرسد، عراق نیز تمایلی به راهاندازی این پروژه ندارد چون این مسیر از ارزش استراتژیک فاو میکاهد.
بندر فاو یک کریدور جدید و یک بازار دستنخورده است. پیش از جنگ، بنادر در عراق اقدام به ترانزیت کالا میکردند اما مسائل امنیتی باعث شد که بخشی از ترانزیت از این بنادر متوقف و به بنادر ایران شیفت شود. در حال حاضر عراق میخواهد این بازار دست نخورده را احیا کند و به نظر میرسد که در ترانزیت و تجارت ما این موضوع تاثیر بگذارد. عراقیها از مدتها پیش طرح توسعه بندر فاو را دنبال میکردند و در سال میلادی که گذشت، عراقیها با عرضه نفت در بازارهای جهانی مبالغ قابل توجهی از محل فروش نفت عایدشان شد و این موضوع به توسعه زیرساختهای آنها کمک کرد.
عراق مسیر کوتاهی به آبهای آزاد و خلیج فارس دارد و این مسیر منتهی به بندر فاو و امالقصر است و از آنجایی که بندر امالقصر امکان گسترش نداشت از اینرو بر توسعه بندر فاو متمرکز شدند.
عراق جزو اتحادیه عرب است و در اتحادیه عرب پیمانی در خصوص مسائل گمرکی، ترانزیت و حملونقل تعریف شده که مطابق با آن تعرفهها در برخی موارد صفر یا اندک است که این موضوع در راهاندازی این کریدور کمک به عراق میکند. همچنین عراق میتواند از این مسیر کالاها را به شرق سوریه، اردن و حتی عربستان انتقال دهد. باید دید که این بندر توانایی جابهجایی چه حجم از کالا را دارد. ظرفیت جابهجایی بنادر ما حدود ۳۵۰ میلیون تن است و ما دو بندر بزرگ شهید رجایی و بندر امام (ره) را در خلیجفارس داریم همچنین بنادر کوچکتر خرمشهر آبادان و بندرلنگه سالهای سال است که فعالیت میکنند. اما از سوی دیگر ورود عراق به بنادر خلیج فارس جزو حقوق آنهاست و ایران نمیتواند مانع آن شود و باید دید که عراق چه مقدار میتواند تخلیه و بارگیری در این بندر داشته باشد. با توجه به اینکه عراق به دنبال توسعه زیرساختهای حملونقل است، بدون تردید توسعه آن نقش منفی در بنادر ایران خواهد گذاشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸️سرلشکر سلامی: ما بر راهبرد تحریم دشمن غلبه کرده و تحریم را از کارآمدی انداخته ایم؛ این فقط در میدان ممکن بود
🔷فرمانده کل سپاه پاسداران در آیین افتتاحیه بیست و هشتمین دوره طرح ولایت:
اگر دشمن ما را تحریم نمی کرد ما به سمت شکفتن استعدادهای داخلی نمی رفتیم
هر گاه تحریم ها شدیدتر بود در آنجا با نرخ رشد بسیار زیادی پیش رفته ایم
تحریم ها دردناک ترین نوع جنگ علیه یک ملت است ولی توانستیم این راهبرد خطرناک و ویرانگر را بی اثر کند
ما با راهبرد، تحریم را شکسته ایم؛ نمی توان همه قائده های شکست این سیاست را بیان کرد هنوز بسیاری از این سیاست ها باید محرمانه بماند
دشمن ایمان و امید ما را هدف قرار داده است
دانشگاه نقطه مرکزی تلاش دشمن است
هدایت شده از mesaghمیثاق
ویژگی های جنگ در عصر پست مدرن
ژنرال روبرت اسمیت در مقدمه ای از کتاب "کاربرد پذیری نیرو"در رابطه با ادامه و دوام جنگ می گوید:
▪️جنگ؛دیگر وجود ندارد اما تقابل درگیری و مبارزه بدون شک در سراسر جهان ادامه دارد.چنین طبیعت پایداری از خصوصیات بارز درگیریهای قرن بیست و یکم است و آن ها را کاملاً از قرنهای گذشته جدا میسازد